Ik heb met de homewizard P1 en de pluggen een eigen systeem gebouwd dat het vergelijkbare doet, maar via een DC-koppeling van zonnepanelen naar een grote accu. Zodra die accu 13.3 volt aantikt gaat een DC-DC open die 24 volt naar een omvormer (600 watt) stuurt die is aangesloten op een homewizard plug. Die plug staat alleen open als de p1 meter boven de 180 watt verbruik meet in huis en gaat uit als verbruik onder 30 watt komt. Omdat homewizard met een minimum duur werkt van 1 minuut werkt dit niet zo mooi als de de homewizard batterij. De accu wordt zo 24 uur per dag leeggetrokken op de pieken in verbruik. Voor kleine isntallaties is dat voldoende Maaar deze homewizard batterij is echt vele malen gemakkelijker en eerlijk gezegd ook goedkoper! Topsysteem dat heel veel bezitters van zonnepanelen kunnen plaatsen. Begin bij eentje en zie wat het doet en of je nog meer wilt.
@@fullenergytorhout5055 Dank je wel. Ik kijk veel van jouw fimpljes en leer veel. Nadeel is wel de investering in spullen, tijd en kennis. En het brandgevaar als je het niet goed doet. Dan is de homewizard battery toch een stuk eenvoudiger en goedkoper. Voordeel is wel dat ik de 12 volt accu via de load poort van een victron 100 20 verbonden heb met een Ecoflow powerstation in de keuken, voor het geval dat de stroom uitvalt..... niet dat dat vaak gebeurt hier. Maar als de zonnestroom niet de straat op kan, dan kan die toch nog nuttig worden gebruikt.
@@fullenergytorhout5055 Dat is waar, batterij is wat duurder maar op termijn levert het weer geld op. Ging me vooral ook om vergelijking met Homewizard batterij, dat is geen dure oplossing voor wat het doet, maar jij weet dat vast beter.
Hoi Kurt, als ik zo een accu aanschaf via mijn Nederlandse collega, en ik steek die in een stopcontact dat op een aparte lijn zit. Is er dan een risico omdat ik een Belg ben? Mijn bord is vernieuwd en alles is gekeurd. Op die lijn zit enkel ook mijn diepvriezer, dus geen grote verbruiker.
@@RaVenXeoN met verstand gebruiken zie ik niet echt een probleem. Ik vraag mij af of home wizard via de software eventueel het gebruik in België zou kunnen afzetten?
@@fullenergytorhout5055 Goed punt, daar moet ik eerst men licht nog eens over opsteken! Doe zo voort trouwens met jouw kanaal, zeer interessant. Tof om te zien dat er nog gepassioneerde vakmensen bestaan!
Het lijkt me een verhelderende uitleg, alleen jammer dat het slecht te verstaan is. De galm van de ruimte gecombineerd met van camera af praten, tegen het whiteboard, maken dat ik het niet te volgen vond. Een tip voor de makers van deze video.
Wat bij een 3-fase net waarbij micro wkk teruglevert op L1 en zonnepanelen op L2? Dient men in deze situatie, 2 batterijen te voorzien? (1 batterij op L1 en 1 batterij op L2)?
@@KNV7248 De slimme meter doet vermoedelijk de verrekening tussen de verschillende fases. Hoe gaat het nu als je op l3 evenveel verbruikt als L1 en L2 genereert?
Bedankt voor de uitleg, nog 2 dingen die ik me afvraag. De HW batterij geeft max 800w. Hoeveel is dat gemiddeld bij een 'klassieke' retrofit installatie? En wat heb ik precies in mijn kast nodig om ervoor te zorgen dat er geen injectie is bij negatieve tarieven? Of had je daar toevallig al ergens een video over? Bedankt.
Je hebt de homewizard p1 meter nodig in je smartmeter. Daarna regelt de batterij het vanzelf en vult zich bij dreigende export en leegt zich als je meer gebruikt dat opwekt. Is de batterij vol dan gaat de stroom toch nog de straat op. Daarvoor zou je of een tweede homewizard batterij moeten kopen of de inverter uitzetten. 800 watt is 800 watt. Wat zie je nu aan piekwaarden van je export/
Het lijkt me een mooi en simpel systeem. Kun je ook nog eens wat vertellen wat te doen als ik meerdere accus wil gebruiken.Kan dat op 1 stopcontact en zo ja hoe zit dat met een extra groep voor 3. dank alvast.
Is dit wel toegelaten ? Je kan dus op de stopcontactenkring die afgezekerd is met 20A de volle 20A verbruiken + het vermogen van de batterij of meerdere batterijen. Dit met een bekabeling van 2.5mm².
Het is toegelaten in Nederland. Die extra 800 watt is geen probleem voor huizen waar de kabels volgens de normen zijn aangelegd. Als de batterij 800 watt toevoegd kan je inderdaad 20*230 + 800 = 4600 + 800 watt = 5400 watt verbruiken op die groep. Als je meerdere batterijen aansluit via stopkontakten zullen ze toch samen 800 watt leveren, dat is volgens mij ingebouwd. Alleen als je het via de groepenkast zelf aansluit kan elke batterij zijn volle 800 watt leveren
De batterij is nog niet toegelaten voor België. Enkel Nederland. Wij verkopen dit niet. Home Wizard moet je rechtstreeks kopen. Wij plaatsen grotere en krachtigere systemen. Ons kanaal informeert over veel meer producten dan enkel wat wij zelf verkopen.
ik vrees ervoor dat deze niet zo snel gaat toegelaten worden in Belgie. Het terugleveren via een stopcontact dmv plug and play zonnepanelen zit hier ook nog in de verboden grijze zone.
@@donatello422 er zijn alternatieven ook. Ik vermoed dat er hier en daar wel enkele zijn die een batterijtje zo hebben draaien. Ecoflow is ook een gekende.
@@fullenergytorhout5055 de ecoflow lijkt mij meer bedoeld als off grid systeem. Je kan dat natuurlijk gelijkaardig aansluiting, maar krijg je het ook gekeurd? Nu heeft ecoflow blijkbaar ook een smart verdeelbord maar weet niet als dat ook op de Europese markt beschikbaar is. Die mikken meer op de Amerikaan die tijdens het orkaanseizoen langdurig stroom uitval hebben.
Jammer tot 800 watt kun je apparatuur ervan dienen. Dus uiteindelijk niet heel veel aan. Het zal nog even duren voor er een thuisaccu op de markt komt die wel genoeg stroom kan opvangen.
Wat is het rendement van dit toestel? wat is eigen verbruik? verbruik bij omzetting AC/DC en terug DC/AC verbruik chemische reactie.... of simpel gezegd als ik er 100Kwh naartoe heb gestuurd , hoeveel krijg ik terug? 85Kwh? 65Kwh? Niemand blijkt zich te bekommeren hierom....Ik heb testen gedaan op een technologie 2019 a 2020 ( vaste verbinding Synergrid norm). Dit met een rendement tss 61% en 55% . Alles omdat het toestel maanden ( winter) in standby staat , dus niks staat te doen als meten , rekenen, data doorsturen, data ontvangen...., dus enkel energie van het net verbruikt daar er geen PV energie is. Graag eens iemand met meet resultaten. En laat ons dan eens de terugwin tijd berekenen. Andere optie is uitschakelen in winter...tenzij je elektriciteit kan aankopen aan 1/2 van de prijs tov het moment van verbruik.
@@SpanjeOrihuela Aangezien het AC->DC en daarna weer DC->AC wordt omgezet, verlies je als snel 10%, maar gezien de inverter tot 800 watt beperkt is kan het iets minder zijn. Saxs batterijen uit duitsland werken met 230 volt DC en 230 volt AC en gebruiken geen inverter maar een electronische schakeling en hebben een roundtrip van 99% naar eigen zeggen. th-cam.com/video/x2Y-N8iq_e8/w-d-xo.htmlsi=2rJZ_P8ayKBVusNO Sax lijkt ook een kwestie te zijn van inpluggen in stopkontakt “Installation is child's play thanks to plug-in technology. The storage unit is simply connected to a mains socket and is ready to store electricity”
Sorry maar je ziet 1 ding over het hoofd,- de batterij zal zelden 100% gevuld zijn er als de batterij van Home Wizard niet is opgeladen zal er stroom vloeien naar de batterij en naar het wasmachine, zoals het nu getekend is zal de wasmachine nooit zijn stroom halen uit de batterij( zit geen meting tussen ) denk daar nog maar eens over na
Beste, de homewizard meet via de P1 meter. Zodra de P1 injectie zal meten dan gedraagt de batterij zich als een verbruiker. Meet de P1 afname dan gaat de batterij ontladen. Via het stopcontact vloeit de stroom naar de kast en van de kast naar de wasmachine. Een klassieke hybride heeft idd meestal een afzonderlijke meter. Home Wizard heeft het simpel gehouden door op de P1 te werken.
Als er gedurende de dag voldoende stroom wordt opgewekt, meer dan er in huis wordt gebruikt dan kan de batterij snel vol zijn. Zolang er export dreigt zal de batterij gaan laden. De homewizard nattery reageert niet direct op wasmachine maar op wat de p1 meter meet. Als export dan gaat de homewizard batterij precies laden wat nodig is om de export op 0 te krijgen. Als de wasmachine meer dan 800 watt trekt word de extra stroom gewoon uit het net gehaald, dat is het mooie van dit systeem
Kan die batterij ook slim aangestuurd worden zoals bv een HW energy socket? Bv: enkel ontladen overdag, niet 's nachts bij goedkoper tarief.
Volgens mij niet.
Ik heb met de homewizard P1 en de pluggen een eigen systeem gebouwd dat het vergelijkbare doet, maar via een DC-koppeling van zonnepanelen naar een grote accu.
Zodra die accu 13.3 volt aantikt gaat een DC-DC open die 24 volt naar een omvormer (600 watt) stuurt die is aangesloten op een homewizard plug. Die plug staat alleen open als de p1 meter boven de 180 watt verbruik meet in huis en gaat uit als verbruik onder 30 watt komt. Omdat homewizard met een minimum duur werkt van 1 minuut werkt dit niet zo mooi als de de homewizard batterij.
De accu wordt zo 24 uur per dag leeggetrokken op de pieken in verbruik. Voor kleine isntallaties is dat voldoende
Maaar deze homewizard batterij is echt vele malen gemakkelijker en eerlijk gezegd ook goedkoper!
Topsysteem dat heel veel bezitters van zonnepanelen kunnen plaatsen. Begin bij eentje en zie wat het doet en of je nog meer wilt.
Waw, super gedaan.
@@fullenergytorhout5055
Dank je wel. Ik kijk veel van jouw fimpljes en leer veel.
Nadeel is wel de investering in spullen, tijd en kennis. En het brandgevaar als je het niet goed doet. Dan is de homewizard battery toch een stuk eenvoudiger en goedkoper.
Voordeel is wel dat ik de 12 volt accu via de load poort van een victron 100 20 verbonden heb met een Ecoflow powerstation in de keuken, voor het geval dat de stroom uitvalt..... niet dat dat vaak gebeurt hier. Maar als de zonnestroom niet de straat op kan, dan kan die toch nog nuttig worden gebruikt.
@@HansKeesom het is een hobby. De ene gaat op café, de andere plaats een batterij.😅
@@fullenergytorhout5055 Dat is waar, batterij is wat duurder maar op termijn levert het weer geld op.
Ging me vooral ook om vergelijking met Homewizard batterij, dat is geen dure oplossing voor wat het doet, maar jij weet dat vast beter.
Hoi Kurt, als ik zo een accu aanschaf via mijn Nederlandse collega, en ik steek die in een stopcontact dat op een aparte lijn zit. Is er dan een risico omdat ik een Belg ben? Mijn bord is vernieuwd en alles is gekeurd. Op die lijn zit enkel ook mijn diepvriezer, dus geen grote verbruiker.
@@RaVenXeoN met verstand gebruiken zie ik niet echt een probleem. Ik vraag mij af of home wizard via de software eventueel het gebruik in België zou kunnen afzetten?
@@fullenergytorhout5055 Goed punt, daar moet ik eerst men licht nog eens over opsteken! Doe zo voort trouwens met jouw kanaal, zeer interessant. Tof om te zien dat er nog gepassioneerde vakmensen bestaan!
Het lijkt me een verhelderende uitleg, alleen jammer dat het slecht te verstaan is. De galm van de ruimte gecombineerd met van camera af praten, tegen het whiteboard, maken dat ik het niet te volgen vond. Een tip voor de makers van deze video.
Wat bij een 3-fase net waarbij micro wkk teruglevert op L1 en zonnepanelen op L2? Dient men in deze situatie, 2 batterijen te voorzien? (1 batterij op L1 en 1 batterij op L2)?
@@KNV7248 De slimme meter doet vermoedelijk de verrekening tussen de verschillende fases.
Hoe gaat het nu als je op l3 evenveel verbruikt als L1 en L2 genereert?
@@HansKeesom Ja inderdaad… bedankt voor uw antwoord
Klopt.
Extra uitleg:
th-cam.com/video/kTdhkDW3KYQ/w-d-xo.html
th-cam.com/video/0ASnpoEpjYM/w-d-xo.html
th-cam.com/users/shortsqQ9_stz1VZU
th-cam.com/users/liver8_B71FN6h0?feature=share
Bedankt voor de uitleg, nog 2 dingen die ik me afvraag. De HW batterij geeft max 800w. Hoeveel is dat gemiddeld bij een 'klassieke' retrofit installatie? En wat heb ik precies in mijn kast nodig om ervoor te zorgen dat er geen injectie is bij negatieve tarieven? Of had je daar toevallig al ergens een video over?
Bedankt.
Je hebt de homewizard p1 meter nodig in je smartmeter. Daarna regelt de batterij het vanzelf en vult zich bij dreigende export en leegt zich als je meer gebruikt dat opwekt.
Is de batterij vol dan gaat de stroom toch nog de straat op. Daarvoor zou je of een tweede homewizard batterij moeten kopen of de inverter uitzetten.
800 watt is 800 watt. Wat zie je nu aan piekwaarden van je export/
Het lijkt me een mooi en simpel systeem. Kun je ook nog eens wat vertellen wat te doen als ik meerdere accus wil gebruiken.Kan dat op 1 stopcontact en zo ja hoe zit dat met een extra groep voor 3. dank alvast.
Is dit wel toegelaten ? Je kan dus op de stopcontactenkring die afgezekerd is met 20A de volle 20A verbruiken + het vermogen van de batterij of meerdere batterijen. Dit met een bekabeling van 2.5mm².
Het is toegelaten in Nederland. Die extra 800 watt is geen probleem voor huizen waar de kabels volgens de normen zijn aangelegd.
Als de batterij 800 watt toevoegd kan je inderdaad 20*230 + 800 = 4600 + 800 watt = 5400 watt verbruiken op die groep.
Als je meerdere batterijen aansluit via stopkontakten zullen ze toch samen 800 watt leveren, dat is volgens mij ingebouwd. Alleen als je het via de groepenkast zelf aansluit kan elke batterij zijn volle 800 watt leveren
Je kan de HW batterij blijkbaar niet bestellen vanuit België. Hoe doen jullie dat?
De batterij is nog niet toegelaten voor België. Enkel Nederland. Wij verkopen dit niet. Home Wizard moet je rechtstreeks kopen. Wij plaatsen grotere en krachtigere systemen. Ons kanaal informeert over veel meer producten dan enkel wat wij zelf verkopen.
ik vrees ervoor dat deze niet zo snel gaat toegelaten worden in Belgie. Het terugleveren via een stopcontact dmv plug and play zonnepanelen zit hier ook nog in de verboden grijze zone.
@@donatello422 er zijn alternatieven ook. Ik vermoed dat er hier en daar wel enkele zijn die een batterijtje zo hebben draaien. Ecoflow is ook een gekende.
@@fullenergytorhout5055 de ecoflow lijkt mij meer bedoeld als off grid systeem. Je kan dat natuurlijk gelijkaardig aansluiting, maar krijg je het ook gekeurd? Nu heeft ecoflow blijkbaar ook een smart verdeelbord maar weet niet als dat ook op de Europese markt beschikbaar is. Die mikken meer op de Amerikaan die tijdens het orkaanseizoen langdurig stroom uitval hebben.
Jammer tot 800 watt kun je apparatuur ervan dienen. Dus uiteindelijk niet heel veel aan. Het zal nog even duren voor er een thuisaccu op de markt komt die wel genoeg stroom kan opvangen.
Wat is het rendement van dit toestel? wat is eigen verbruik? verbruik bij omzetting AC/DC en terug DC/AC verbruik chemische reactie.... of simpel gezegd als ik er 100Kwh naartoe heb gestuurd , hoeveel krijg ik terug? 85Kwh? 65Kwh? Niemand blijkt zich te bekommeren hierom....Ik heb testen gedaan op een technologie 2019 a 2020 ( vaste verbinding Synergrid norm). Dit met een rendement tss 61% en 55% . Alles omdat het toestel maanden ( winter) in standby staat , dus niks staat te doen als meten , rekenen, data doorsturen, data ontvangen...., dus enkel energie van het net verbruikt daar er geen PV energie is. Graag eens iemand met meet resultaten. En laat ons dan eens de terugwin tijd berekenen. Andere optie is uitschakelen in winter...tenzij je elektriciteit kan aankopen aan 1/2 van de prijs tov het moment van verbruik.
@@SpanjeOrihuela goede opmerking. We gaan er achterna.
@@SpanjeOrihuela Aangezien het AC->DC en daarna weer DC->AC wordt omgezet, verlies je als snel 10%, maar gezien de inverter tot 800 watt beperkt is kan het iets minder zijn.
Saxs batterijen uit duitsland werken met 230 volt DC en 230 volt AC en gebruiken geen inverter maar een electronische schakeling en hebben een roundtrip van 99% naar eigen zeggen. th-cam.com/video/x2Y-N8iq_e8/w-d-xo.htmlsi=2rJZ_P8ayKBVusNO
Sax lijkt ook een kwestie te zijn van inpluggen in stopkontakt “Installation is child's play thanks to plug-in technology. The storage unit is simply connected to a mains socket and is ready to store electricity”
Gebruik a.u.b. een fatsoenlijke microfoon. Je bent nauwelijks te volgen.
bol.com is op weg.
@@fullenergytorhout5055 en soms ondertitelen....
Sorry maar je ziet 1 ding over het hoofd,- de batterij zal zelden 100% gevuld zijn er als de batterij van Home Wizard niet is opgeladen zal er stroom vloeien naar de batterij en naar het wasmachine, zoals het nu getekend is zal de wasmachine nooit zijn stroom halen uit de batterij( zit geen meting tussen ) denk daar nog maar eens over na
Beste, de homewizard meet via de P1 meter. Zodra de P1 injectie zal meten dan gedraagt de batterij zich als een verbruiker. Meet de P1 afname dan gaat de batterij ontladen. Via het stopcontact vloeit de stroom naar de kast en van de kast naar de wasmachine. Een klassieke hybride heeft idd meestal een afzonderlijke meter. Home Wizard heeft het simpel gehouden door op de P1 te werken.
Speciaal een video voor Erik: th-cam.com/video/k03a8Q40Cao/w-d-xo.html
Als er gedurende de dag voldoende stroom wordt opgewekt, meer dan er in huis wordt gebruikt dan kan de batterij snel vol zijn. Zolang er export dreigt zal de batterij gaan laden.
De homewizard nattery reageert niet direct op wasmachine maar op wat de p1 meter meet. Als export dan gaat de homewizard batterij precies laden wat nodig is om de export op 0 te krijgen.
Als de wasmachine meer dan 800 watt trekt word de extra stroom gewoon uit het net gehaald, dat is het mooie van dit systeem
@@HansKeesom thx!