Passive house - ground heat exchange ventilation with earth tubes - the operating principle

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 ส.ค. 2024
  • Video Nr. 1 din 3 privind o solutie ieftina de incalzire si racire a unei case pasive poate fi ventlatie cu recuperare de caldura prin tubulatura in pamantul de sub casa si de langa fundatia casei.
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website: enciclopediaco...

ความคิดเห็น • 19

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @clauscorpionify
    @clauscorpionify 5 ปีที่แล้ว +1

    Vă felicit în primul rand pentru canalul de informare, știți sa explicati pe intelesul tuturor, legat de aceasta, caut de ceva vreme astfel de proiecte de case construite și nu am găsit materialul cel mai viabil din care se pot construi!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Va multumesc mult pentru comentariul dvs! Conteaza foarte putin din ce material se construieste, am explicat acest lucru in primul video despre Case Pasive de pe acest canal.

  • @andicirstea.
    @andicirstea. 5 ปีที่แล้ว +2

    aștept cu nerăbdare următoarele video detaliate. O zii frumoasa și mult succes

  • @addysoftware
    @addysoftware 3 ปีที่แล้ว

    Da, am calculat si eu cu ceva ani in urma si se pot stoca sub o casa normala cca 10-20MWh; este o excelenta versiune de heat-exchanger si nu trebuie decat sapati vreo 30-40 metri de sant (din pacate e dificil pt ca trebuie la mare adancime, 2,5metri, si eu nu am putut. nu am gasit excavator. Pt

  • @alexvelcea9851
    @alexvelcea9851 ปีที่แล้ว

    Condens se face

  • @statebogdanandrei4487
    @statebogdanandrei4487 5 ปีที่แล้ว

    Bună ziua, pentru intrarea aerului proaspăt și evacuare aerului vaciat se poate folosi o singură tubulatura in sol??sau trebuie puse doua tuburi (tur/retur)??? mulțumesc o zi bună

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua, la tema respectiva mai sunt 2 video care vor fi postate dupa acesta, din care ve-ti intelege mai multe, mai ales din al 3-lea video. Raspunzand scurt exista tubulaturi aparte de aprovizionare, si aparte de evacuare (insa sunt exceptii).

    • @dimabrinza
      @dimabrinza 5 ปีที่แล้ว

      O tubulatura.
      Evacuare aerului viciat se face direct dupa ce trece prin recuperator (nu e nevoie sa racim sau încălzim aerul viciat).
      Apropo, tubulatura trebuie sa fie speciala adică antibacteriana și ... .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +3

      @@dimabrinza Domnule Brinza, in cazul sistemelor explicate in acest video se folosesc mai multe tubulaturi separate - aveti rabdare sa vizionati si urmatoarele 2 video de unde o sa intelegeti mai bine de ce. O tubulatura se foloseste pentru centralele de ventilatie cu recuperare de caldura, centrale pe bani, aparate cu alte cuvinte, ori in acest video nu e vorba de nici o centrala. Se poate contecta, fiind un mix de solutii, insa nu despre aceasta e vorba in aceasta solutie prezentata in acest particular video.
      Ce tine de tubulatura, in exemplele din continuare se foloseste tubulatura simpla de PVC de canalizatie, deoarece este mai trainica si durabila, care insa se curata periodic. Totusi curatenia acestei tubulaturi e la fel de importanta, fapt pentru care, folosirea tubulaturilor antibacteriene la fel este o idee, insa si ele periodic trebuie tratate cu solutii de curatenie, plus din motiv ca trec pe sub pamant, trebuie sa corespunda anumitor cerinte de durabilitate si trainicie, ori multe din tubulaturile antibacteriene sunt cam prea flexibile, putand fi gaurite si de o simpla cartita pe sub pamant.

  • @taniaferestean7712
    @taniaferestean7712 5 ปีที่แล้ว +2

    Ce facem cu condensul din tub?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      V-am raspuns la aceasta intrebare in celalalt comentariu al dvs scris la acest video.

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 5 ปีที่แล้ว

    Primul :-)

  • @taniaferestean7712
    @taniaferestean7712 5 ปีที่แล้ว

    Cum curățăm aceste tuburi?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Va inteleg grija, insa stimate doamna/domnisoara, va indemn cu tot respectul sa nu va grabiti sa comentati daca in primul rand nu ati vizionat tot video atent (in care am mentionat ca Prezentarea acestei solutii se intinde pe 3 video-uri aparte, nu doar acesta), si in al doilea rand nu va grabiti sa comentati daca nu ati vizionat si celelalte 2 video care vin dupa acesta. Raspuns la intrebarile dvs le gasiti pe deplin oferite in toate cele 3 video-uri, desigur daca aveti suficienta rabdare sa le priviti atent. Merci.

    • @taniaferestean7712
      @taniaferestean7712 5 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor m
      Mulțumesc !

  • @paulcatalin6891
    @paulcatalin6891 3 ปีที่แล้ว

    Ce facem cu "radonul"?