Rüzgar açıları ve yapılması gerekenlerle ilgili çok faydalı bir video olmus. Bundan yillar önce böyle bir teknede baska bir kurumdan caddebistanda yelken egitimi aldim. Son derste tekne icinde egitmen ve teknede 4 ögrenci adalar bostanci arasinda birden kötülesen bir hava icinde kaldik. 4 kisi tutunabilecegimiz hicbir yüzey olmayan kaygan fiberglas yüzeyli bu tip teknede hicbir güvenlik önlemi olmadan(yeterli yelek,kayış vs) geri döndük.Zar zor.Makaralar arasinda bir ordan bir oraya kaya kaya egitmen bizi güttü durdu. Hayatimda bu kadar korktugum an azdır. egitim alirken amacim önce ben egitim alip sonra esimle birlikte egitim alip devam etmekti.Egitimden Döndügümde esime ikimiz ne kadar fazla eğitim alırsak alalım, bunu yapamayacagimizi söyledim. Kendime güvenemedim. Belki aradan 10 seneden fazla gecti. Hala yelkene ilgi duyuyorum. Yelken hakkında sürekli okuyorum. Bu videoyu izleyince simdi yorumlayabiliyorum. Bu tekneler BENCE lazer gecmisi olan, yarisla ilgilenen kisilere egitim vermek icin kullanilmali. ağırlık olmasım diye üzerinde tutunma kulpu bile olmayan bir teknede egitmen + 4 kisi yanlış bir havada sözümona yelken egitimi verdiler. Bilmiyorum yorumunuz ne olacak ama bu tip tekneler sanirim rüzgar mekanigini ögretebilmek icin ve düşük işletme maliyetleri (barınma, bakım vs) sebebiyle eğitimlerde tercih ediliyor ama havadan cok etkileniyor ve ufak bir hava artisinda milimetrik hareketler daha cok gidisi etkiliyor sanki. Çok keskin tepkiler verebiliyor - bu tepkiler oluşmasın diye de eğitmen sürekli ipin ucundan tutuyor. Hakimiyet çok zor. Gercek hayat kullaniminin birebir karsiligi degil sanki. Daha fazla ustalık istiyor. Halatlar ortada çapariz yapmadan kullanabilmek sanki öğrenci işi değil de sizler gibi usta işi. Seneler önce daha gencken daha cruiser bir teknede egitim alma sansim olsaydi.En azindan son derste tek secenegin bu tip tekneler olmadigi tecrube etmemiz saglansaydi bu kadar korkmazdım ve bugün yelken hayatimda aktif olarak olurdu diye düsünüyorum. Su anda denizi olmayan bir şehirde bu videolari izliyorsam birgün doğru adımlarda bu dünyaya adım atacağım.
Videonun sonunda sona kadar seyrettiğimiz için teşekkür ediyorsunuz asıl ben teşekkür ederim bukadar aydınlatıcı ve anlaşılabilir videolar yaptığınız için
Yine kalite kokan video 😇 en basit haliyle uygulamali single hand bu kadar guzel anlatilirdi. Kameraya bakarsan dümen kacar Deniz Giraaaay patladım orda abi 😅😂 abi ne iyi adamsin ya oturdugumuz yerden sayende yelkenci adayi oluyoruz resmen 👏🏻👏🏻👏🏻 komodorum ⛵️⛵️😇 izleye izleye yaziyorum vay be vardavela tellerinden genova yi kurtarmayi bilmiyordum hic superdi 👏🏻👏🏻👏🏻 atalim mi onur tok kayalara gitmeyelim 😂😂😂😂 supersiniz abi muhtesem ikili ya 😅 siz seyir cekin biz izleyelim 😅😂 yarisa girmiycez bosver iyi aaabi 😅😂😂🤣 kablosuz mikrofon gulmekten catladik abi evde 😂😂 harika video abi senin de Onur Tok’un da eline sağlık harikasınız 👏🏻👏🏻👏🏻
01:00 😂 Kahvaltımı ederken izleyeyim dedim ama baktım hiçbir saniyesi kaçmayacak bir video o yüzden şimdi oturdum keyifle izliyorum. Emeklerinize sağlık, başarılarınızın devamını dilerim. 🌬️⛵
Deniz Kaptan," keyifli bir video " sözü az gelir, şahane bir video olmuş. Kendimi teknede sandım, o kadar etkilendim, tam bir eğitim görseli olmuş, ellerin sağlık, sana ve Onur Toka selamlar, Teşekkürler.
Teorikte anlatilanlar, pratikte de uygulamasi gösterilince taslar yerine oturuyor Hocam. Teknenin yatmasi bana verdigi heyecani sizi kelimelerle anlatamam. Sanki bedenimi teknenin yatan tarafin aksine dogru oturdugum yerden merkezkac kuvveti uygular gibi bir duruma sokuyorum. Su heyecan bile paha bicilmez. Harikasiniz. Mavi ile kalin, saglikla kalin. Buda benim sloganim olsun. Gorusmek uzere. ❤❤❤❤ ❤
Merhaba kaptanim. Cok egitici ve keyifli bir paylasim olmus. Extrem sporlarda en zorlayici kosullar icin olan en uc duruma en iyi reaksiyonu verip her kosulda basarili olan olaganustu sporcular vardirya, Iste bu Onur kaptanim icin iyi bir betimleme olur ve belkide yetmez bile. Harikasiniz.
Onur Tok seslenir, ''Deniz Abi yatırma fazla'' 🤣🤣 Deniz Abi dümende Onur Tok dan rövanşı alır. 🤣🤣 Harikasınız, her şey için teşekkürler. İnanılmaz faydalı, görsel olarak bir yelken eğitimi oldu.👍 Katkılarından dolayı Onur Tok'a ve toksailing'e (Tekne desteği için) Teşekkürler. İzmir'den selamlar sağlıkla kalın.👀
Deniz kaptan harika video için teşekürler. Onur kaptan mikrofonu düşürmüş ama sen onu direkten düşürmemişsin 😊. İkinizi de severek izliyoruz aman emniyeti elden bırakmayın. Selamlar.
Hakikaten kelimenin tam anlamı ile cuk oturdu her anlatım.Şu dron ile yapılan görüntüyü biraz daha uzun ve anlatımlı olmazmıydı?Saygılarımla iyiki varsınız.
Deniz Kaptan, izbarço bağını bir türlü öğrenemiyordum sizin videoda anlattığınız tavşan hikayesi ile öğrendim 😬😊 ve artık heryere ber zaman izbarço atabiliyorum 🤗 yelken videosu da yine çok eğitici olucak eminim 👍daha izlemeden yorum yazdım.
Deniz hocam Onur Tok hocamızla yine muhteşem'diniz.İşte muhteşem ders videosu elleriniz dert görmesin çok teşekkürler. Hep Onur hocam'mı yatıracak tekneyi nasıl tekne yatırılıyormuş görsün nasıl olduysa dümeni vermiş.Size ve Onur hocama sevgiler selamlar.
İyi ki varsın Deniz abi! Onur Tok ve ikiniz harika bir ikilisiniz. Sizleri bir arada Yelken yaparken görmek büyük keyif. Dilerim bir gün siz değerli ustalarımızla da bir arada olabilme, birlikte yelken açabilme fırsatı bulabiliriz. Sevgiler, selamlar!
Cok yeni yelken isine sardim. 1 hafta oldu. You tubede izledigim Turkce en faydali pratiksel Yelken kullanimi bilgilerini vediginizi soylemek isterim. Ana ve Genova yelkenin Iskotalarin yerlerini gorevlerini, nasil calisitiklarina kadar gosteriyorsunuz. Tekne yonlerinin nasil degisitirildigini (Orsa vs) bile bu kadar gosresl ve net anlatim gormedim.
Deniz Kaptan, elinize , emeğinize sağlık; çok faydalanıyoruz Size zahmet jib/genoa/crossover ve spinnaker kullanım, performans vs hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim; self tacking jib kullanan bir teknede crossover veya spinnaker kullanımı nasıl olmalıdır; teşekkürler
Emeklerinize sağlık. Yine dolu bir içerik. Affınıza sığınarak iki soru sormak istiyorum. Birincisi, bir çok şeyi kafamda çözdüm ama ana yelken arabasını bir türlü çözemiyorum, tam olarak ne iş yapıyor? İkincisi, cehaletime verin, Balon olarak açtığınız yelken gerçekten balon mu, yoksa Code zero veya Asimetrik ile Genoa arası bir yelken mi? Sadece bilmediğimden soruyorum, lütfen samimiyetimden şüphe etmeyin. Bu tip içeriklerin devamını bekliyor ve destekliyorum. Saygılar sunarım.
Deniz Bey teşekkürler, 2 adet sorum olacak; rüzgarın sancaktan geldiği tüm açıları düşünürsek, 135 derecelik bir aralıkta gelen rüzgarlarla tekne yelkenlerini kullanarak hareket edebiliyor. yani teorik olarak 45 derecelik orsa seyrinden 180 derecelik pupa seyrine kadar 135 derecelik bir açı aralığında aldığınrüzgarlarla hareket edebiliyor.. Ancak yelkenler, yine sancaktan gelen rüzgarlar için düşünürsek, çok daha az bir aralıkta açıda trim edilebiliyor. 1. sorum yelkene maksimum kaç derece açı verilebilir. 2. sorum; eğer yelkene maksimum 90 derece açı verilebiliyorsa, 135 derece ile 180 derece arasındaki seyirlerde yelken açısı nasıl ayarlanıyor, çünkü 135 dereceden gelen rüzgar için zaten en yüksek açı verilmiş oluyor. 135 ile 180 derece aralığında değişen rüzgarlar için yelken en açık pozisyonda mı kalıyor?
Açılara o kadar takılmayın. Yelkenin ön yakası pırpırlamayacak kadar salın. Pırpırlarsa tekrar dolana kadar iskotayı çekin. Her zaman mümkün olduğunca salık ama pırpırlamayacak şekilde trim yapmanız gerek yelkenlere.
Selamlar saygılar Deniz bey kanalınızı ilgiyle takip ediyorum Bir sorum olacaktı yelken seyrinde iken motoru kapattığımızda vitesi boşa almak mı iyi yoksa viteste kalması mı iyi yani boşta olmasının motora herhangi bir zararı olurmu
Her videonuzu ilgiyle izliyorum, emeğiniz için teşekkür ederim. Bu videoyu izleyerek, tekne rüzgar yönü ve yelken açısını daha iyi anladım sanıyorum. Yani her zaman 45 derece olmayacak. Rüzgar önden geldikçe yelken içeriye, borda ve kıça gittikçe dışarı açılacak. Tabi tüyler gözlemlenerek. Bir teorim var. 11. dakikada rüzgar ve tekne yönü aynı kalmak şartıyla cenova sancağa alınırsa, tekne daha hızlı gidecektir. Benzer bir pozisyona geldiğinizde test eder misiniz lütfen?
Rüzgar açıları ve yapılması gerekenlerle ilgili çok faydalı bir video olmus.
Bundan yillar önce böyle bir teknede baska bir kurumdan caddebistanda yelken egitimi aldim. Son derste tekne icinde egitmen ve teknede 4 ögrenci adalar bostanci arasinda birden kötülesen bir hava icinde kaldik. 4 kisi tutunabilecegimiz hicbir yüzey olmayan kaygan fiberglas yüzeyli bu tip teknede hicbir güvenlik önlemi olmadan(yeterli yelek,kayış vs) geri döndük.Zar zor.Makaralar arasinda bir ordan bir oraya kaya kaya egitmen bizi güttü durdu. Hayatimda bu kadar korktugum an azdır.
egitim alirken amacim önce ben egitim alip sonra esimle birlikte egitim alip devam etmekti.Egitimden Döndügümde esime ikimiz ne kadar fazla eğitim alırsak alalım, bunu yapamayacagimizi söyledim. Kendime güvenemedim.
Belki aradan 10 seneden fazla gecti. Hala yelkene ilgi duyuyorum. Yelken hakkında sürekli okuyorum. Bu videoyu izleyince simdi yorumlayabiliyorum. Bu tekneler BENCE lazer gecmisi olan, yarisla ilgilenen kisilere egitim vermek icin kullanilmali. ağırlık olmasım diye üzerinde tutunma kulpu bile olmayan bir teknede egitmen + 4 kisi yanlış bir havada sözümona yelken egitimi verdiler.
Bilmiyorum yorumunuz ne olacak ama bu tip tekneler sanirim rüzgar mekanigini ögretebilmek icin ve düşük işletme maliyetleri (barınma, bakım vs) sebebiyle eğitimlerde tercih ediliyor ama havadan cok etkileniyor ve ufak bir hava artisinda milimetrik hareketler daha cok gidisi etkiliyor sanki. Çok keskin tepkiler verebiliyor - bu tepkiler oluşmasın diye de eğitmen sürekli ipin ucundan tutuyor. Hakimiyet çok zor. Gercek hayat kullaniminin birebir karsiligi degil sanki. Daha fazla ustalık istiyor. Halatlar ortada çapariz yapmadan kullanabilmek sanki öğrenci işi değil de sizler gibi usta işi.
Seneler önce daha gencken daha cruiser bir teknede egitim alma sansim olsaydi.En azindan son derste tek secenegin bu tip tekneler olmadigi tecrube etmemiz saglansaydi bu kadar korkmazdım ve bugün yelken hayatimda aktif olarak olurdu diye düsünüyorum.
Su anda denizi olmayan bir şehirde bu videolari izliyorsam birgün doğru adımlarda bu dünyaya adım atacağım.
Yine sade yine akıcı yine akılda kalıcı anlatım. Yine DENİZ GİRAY
Çok harika bir video. Doyurucu bir içerik. 18.38 de misafir gelmiş.
Bu ekibe çok saygı duyuyorum ayağınıza taş değmesin🧿🧿🧿🧿
Günaydin deniz Bu açilar iyi ögrenmemiz lazim iyi oldu bu video emegine saglik
Çok bilgilendirici bir videoydu. Doğal anlatım tarzınız da cabası. Devamının gelmesi dileğiyle. Çok teşekkürler...
Videonun sonunda sona kadar seyrettiğimiz için teşekkür ediyorsunuz asıl ben teşekkür ederim bukadar aydınlatıcı ve anlaşılabilir videolar yaptığınız için
Harika bi keyifli video olmuş. Her ikinize de binlerce teşekkürler. Helsinki den selamlar.
Harika bir video olmus tebrikler ikinizede. Tekne harika orsa gidiyor bayildim. 👏👍⚓️
Teşekkürler Deniz Kaptan, Onur TOK'a selamlar.
Yine kalite kokan video 😇 en basit haliyle uygulamali single hand bu kadar guzel anlatilirdi. Kameraya bakarsan dümen kacar Deniz Giraaaay patladım orda abi 😅😂 abi ne iyi adamsin ya oturdugumuz yerden sayende yelkenci adayi oluyoruz resmen 👏🏻👏🏻👏🏻 komodorum ⛵️⛵️😇 izleye izleye yaziyorum vay be vardavela tellerinden genova yi kurtarmayi bilmiyordum hic superdi 👏🏻👏🏻👏🏻 atalim mi onur tok kayalara gitmeyelim 😂😂😂😂 supersiniz abi muhtesem ikili ya 😅 siz seyir cekin biz izleyelim 😅😂 yarisa girmiycez bosver iyi aaabi 😅😂😂🤣 kablosuz mikrofon gulmekten catladik abi evde 😂😂 harika video abi senin de Onur Tok’un da eline sağlık harikasınız 👏🏻👏🏻👏🏻
20 dakikada bütün seyirleri öğrendim çok teşekkür ederim
İyi Pazar’lar Deniz Kaptan ağzına yüreğine emeğine sağlık, yine muhteşem bir video olmuş Antalya’dan selamlar..
01:00 😂 Kahvaltımı ederken izleyeyim dedim ama baktım hiçbir saniyesi kaçmayacak bir video o yüzden şimdi oturdum keyifle izliyorum. Emeklerinize sağlık, başarılarınızın devamını dilerim. 🌬️⛵
Deniz Kaptan," keyifli bir video " sözü az gelir, şahane bir video olmuş. Kendimi teknede sandım, o kadar etkilendim, tam bir eğitim görseli olmuş, ellerin sağlık, sana ve Onur Toka selamlar, Teşekkürler.
Harika bir paylaşım olmuş .bunca zamandır anlatılan ya da dinledigimiz şeylerin gerçek hallerini görerek öğrendik teşekkürler
Deniz Giray sayende yelkenden ve denize açılmaktadır endişe etmiyorum..
Harika bir video olmuş..
İyi ki varsın.
Tam bir pazar keyfi oldu, tesekkurler, selamlar.
Teşekkürler Deniz bey ,emeğinize sağlık 👍
Teorikte anlatilanlar, pratikte de uygulamasi gösterilince taslar yerine oturuyor Hocam. Teknenin yatmasi bana verdigi heyecani sizi kelimelerle anlatamam. Sanki bedenimi teknenin yatan tarafin aksine dogru oturdugum yerden merkezkac kuvveti uygular gibi bir duruma sokuyorum. Su heyecan bile paha bicilmez. Harikasiniz. Mavi ile kalin, saglikla kalin. Buda benim sloganim olsun. Gorusmek uzere.
❤❤❤❤ ❤
Merhaba kaptanim. Cok egitici ve keyifli bir paylasim olmus. Extrem sporlarda en zorlayici kosullar icin olan en uc duruma en iyi reaksiyonu verip her kosulda basarili olan olaganustu sporcular vardirya, Iste bu Onur kaptanim icin iyi bir betimleme olur ve belkide yetmez bile. Harikasiniz.
Şimdiye kadarki en eğitici video çekim harika mesele anlaşılıyor.
Deniz Kaptan'ım ağzınıza sağlık, çok güzel anlattınız. Sabah okula gitmeden kahvaltı yaparken izledim. Onur Kaptan'a da teşekkürler.
Teşekkürler Deniz Kaptan, Onur Kaptana da selamlar.
DENİZ KAPTANIM SUPER VİDEOLARA DEVAM...
Bir çok yelkenli videosu içinde samimi tavrınız ve anlatımınızla hemen ayrılıyorsunuz.Sizi zevkle takip ediyorum teşekkürler.
Deniz Kaptanım, keyifli bir video daha. Tekne de tam eğitim teknesi gerçekten. Balon açma aşamasını göremedim :-(
"Bazen yapılıyor gaza gelince😂😂" Onur Tok ve Deniz Giray kalitesi işte böyle şahane bir video çıkartır ortaya, elinize sağlık abicim.😂⛵
Dün yayında Denizle birbirinize her cümlenin sonunda abi koyuyodunuz. İzleyenlerden biri baya takıldı bu duruma :)
@@tur218 Ne çok abi diyorsunuz sıkmadı mı gibi bir şeydi sanki ben de gördüm, onun da canı sağolsun😆😅
Elinize sağlık. Çok aydınlatıcı bir video olmuş. Aklımıza takılan ne varsa kanalında bulabiliyoruz.
abi supersin yelkeni ozlemistik ilac gibi geldi... ozellikle dron cekimiyle yapilan seyirler muzigide vermissin tuylerim diken diken oldu harikasiniz
Onur Tok seslenir, ''Deniz Abi yatırma fazla'' 🤣🤣 Deniz Abi dümende Onur Tok dan rövanşı alır. 🤣🤣
Harikasınız, her şey için teşekkürler. İnanılmaz faydalı, görsel olarak bir yelken eğitimi oldu.👍 Katkılarından dolayı Onur Tok'a ve toksailing'e (Tekne desteği için) Teşekkürler. İzmir'den selamlar sağlıkla kalın.👀
Kolay gelsin Deniz Kaptan elinize sağlık
Çok keyifle izledim yine. Emeklerinize sağlık her ikinizin de 👌👏
Seninle eğlenerek öğrenmek çok güzel sevgili Giray.
Deniz kaptan harika video için teşekürler. Onur kaptan mikrofonu düşürmüş ama sen onu direkten düşürmemişsin 😊. İkinizi de severek izliyoruz aman emniyeti elden bırakmayın. Selamlar.
Teşekkürler,İki kaptanın da emeğine sağlık
Emeğinize sağlık yakında yelkenli görmeden yelken yapmayı öğreneceğiz sayenizde
Teşekkürler, emeğinize sağlık ⛵
video nun sonundaki dron görüntüleri anlatılanları mükemmel özetlemiş. elinize emeğinize sağlık. onur toka da çok selamlar.
teşekkürler, çok faydalı oldu
Deniz hocam şahaaaaaneeeee bir video olmuş, çok faydalı. Emeğinize sağlık
Deniz hocam teşekkürler. Onur kaptana selâmlar.
Hakikaten kelimenin tam anlamı ile cuk oturdu her anlatım.Şu dron ile yapılan görüntüyü biraz daha uzun ve anlatımlı olmazmıydı?Saygılarımla iyiki varsınız.
Teşekkürler Deniz ve Onur Kaptanlarım, iyi bir seri oluşturdunuz.
Deniz Kaptan, izbarço bağını bir türlü öğrenemiyordum sizin videoda anlattığınız tavşan hikayesi ile öğrendim 😬😊 ve artık heryere ber zaman izbarço atabiliyorum 🤗 yelken videosu da yine çok eğitici olucak eminim 👍daha izlemeden yorum yazdım.
Harika cekim olmuş
❤ 🎉🧿 planor ucusunu andiriyor sanki…. 🙏👏🧿 20:15 😂 bizden de saygilar emeginize saglik…
Isin teknigi acisindan faydali ve zevkli bir video idi Deniz Giray.
arada altyazılarla birlikte muhteşem açıklayıcı bir video olmuş. Teşekkürler . . .
Merhabalar, ben teşekkür ederim, sevgiler, selamlar🙏
Süper video, indirip, arşivime aldım. Kısa sürede bu kadar iyi anlatılabilirdi. Elinize sağlık Kaptanım, devamını bekliyoruz :)
Harika bir çekim olmuş elinize saglik
Yelken işini videolarda en iyi anlatan kanal,bravo kaptan👏👏👏
tebrikler . çok iyi
Deniz ve Onur kaptanlar eğitici öğretici güzel içerikli bir video... Selamlar olsun size
Güzel video icin teşekkürler
Güzel video olmuş ,elinize sağlık 🧿🧿🧿
Deniz hocam Onur Tok hocamızla yine muhteşem'diniz.İşte muhteşem ders videosu elleriniz dert görmesin çok teşekkürler. Hep Onur hocam'mı yatıracak tekneyi nasıl tekne yatırılıyormuş görsün nasıl olduysa dümeni vermiş.Size ve Onur hocama sevgiler selamlar.
Elinize sağlık, çok kaliteli ve içten yapıyorsunuz videolarınızı, daim olsun..
Kaptanım çok güzel video olmuş.Elinize sağlık
Süper bilgilerle dolu bir video olmuş🙏👏👏Onur’u bir an Alex Thomson sandım,direğin üstünde görünce 😂😂👍💙
Gerekli güvenliği almadan yapmamak gerek böyle şeyler kötü örnek oluyoruz. :)
Çok eğitici bir bölümdü. Sağolun.
İyi ki varsın Deniz abi! Onur Tok ve ikiniz harika bir ikilisiniz. Sizleri bir arada Yelken yaparken görmek büyük keyif. Dilerim bir gün siz değerli ustalarımızla da bir arada olabilme, birlikte yelken açabilme fırsatı bulabiliriz. Sevgiler, selamlar!
emeğnize sağlık kaptanım çok tesekkurler
Çok güzel bir video olmuş,teşekkürler
Teşekkürler hocam
Çok güzel elinize sağlık 👏👏
Biz teşekkür ederiz emeğinize sağlık
Yeni süper sin dostum..
çok açıklayıcı video olmuş emeğinize sağlık...
Elinize sağlık Hocam, güzel bir eğitim videosu olmuş 👍
Moda'dan sevgiler ⛵⚓
Bizden de sevgiler, selamlar, teşekkürler.
Mükemmel 😀
Günaydın Deniz Kaptan sabah sabah ne iyi oldu teşekkürler
Deniz kaptanım selamlar, sen Onur kaptanı Full Gaz'a getirsende bir video çeksen :)))
Deniz Giray, beni 60 yaşımdan sonra yelkene başlatacaksın. Yaktın beni ..😂😂😂😂❤❤
Bu videoya bi mikrofon destegi sart :) emege saygi
Çok güzel eğlenceli bir video olmuş
Harikasınız ya 👏👏👏
Cok yeni yelken isine sardim. 1 hafta oldu. You tubede izledigim Turkce en faydali pratiksel Yelken kullanimi bilgilerini vediginizi soylemek isterim. Ana ve Genova yelkenin Iskotalarin yerlerini gorevlerini, nasil calisitiklarina kadar gosteriyorsunuz. Tekne yonlerinin nasil degisitirildigini (Orsa vs) bile bu kadar gosresl ve net anlatim gormedim.
👌👌👌👏👏👏
Onura mic. feda olsun ;)
Teşekkürler :)
Deniz Kaptan, elinize , emeğinize sağlık; çok faydalanıyoruz
Size zahmet jib/genoa/crossover ve spinnaker kullanım, performans vs hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim; self tacking jib kullanan bir teknede crossover veya spinnaker kullanımı nasıl olmalıdır; teşekkürler
usta işi hareketler bunlar
👍
Emeklerinize sağlık. Yine dolu bir içerik. Affınıza sığınarak iki soru sormak istiyorum. Birincisi, bir çok şeyi kafamda çözdüm ama ana yelken arabasını bir türlü çözemiyorum, tam olarak ne iş yapıyor? İkincisi, cehaletime verin, Balon olarak açtığınız yelken gerçekten balon mu, yoksa Code zero veya Asimetrik ile Genoa arası bir yelken mi? Sadece bilmediğimden soruyorum, lütfen samimiyetimden şüphe etmeyin. Bu tip içeriklerin devamını bekliyor ve destekliyorum. Saygılar sunarım.
Bir kaç farklı görevi var arabanın. Bir tanesi Orsa seyrinde Bumbayı rüzgar üstüne almak ve daha iyi orsa gitmek için. Asimetrik balon videodaki.
@@tur218 Teşekkür ederim
Teşekkürler
Deniz Bey teşekkürler, 2 adet sorum olacak; rüzgarın sancaktan geldiği tüm açıları düşünürsek, 135 derecelik bir aralıkta gelen rüzgarlarla tekne yelkenlerini kullanarak hareket edebiliyor. yani teorik olarak 45 derecelik orsa seyrinden 180 derecelik pupa seyrine kadar 135 derecelik bir açı aralığında aldığınrüzgarlarla hareket edebiliyor.. Ancak yelkenler, yine sancaktan gelen rüzgarlar için düşünürsek, çok daha az bir aralıkta açıda trim edilebiliyor. 1. sorum yelkene maksimum kaç derece açı verilebilir. 2. sorum; eğer yelkene maksimum 90 derece açı verilebiliyorsa, 135 derece ile 180 derece arasındaki seyirlerde yelken açısı nasıl ayarlanıyor, çünkü 135 dereceden gelen rüzgar için zaten en yüksek açı verilmiş oluyor. 135 ile 180 derece aralığında değişen rüzgarlar için yelken en açık pozisyonda mı kalıyor?
Açılara o kadar takılmayın. Yelkenin ön yakası pırpırlamayacak kadar salın. Pırpırlarsa tekrar dolana kadar iskotayı çekin. Her zaman mümkün olduğunca salık ama pırpırlamayacak şekilde trim yapmanız gerek yelkenlere.
teşekkürler
Onur Bey bu söyledikleriniz apaz ve pupadayken de geçerli mi?
@@portov_trov tüyler tam anlamıyla çalışmasada bu dediklerim apaz ve pupa içinde geçerli.
teşekkürler
merhabalar giray bey. viko ve tesh yatch modellerini inceleme imkanınız varsa çok seviniriz
Zevkle izledim
Selamlar saygılar Deniz bey kanalınızı ilgiyle takip ediyorum
Bir sorum olacaktı yelken seyrinde iken motoru kapattığımızda vitesi boşa almak mı iyi yoksa viteste kalması mı iyi yani boşta olmasının motora herhangi bir zararı olurmu
Selamlar
Hocam çok faydalı oldu teşekkürler
🤿⛵🤿🙋♂️
Hafta sonu eğitiminiz mükemmeldi Onur ksptan ve size teşekkür ederim.Onur kaptanımdan kendi teknemde balon eğitimi alabilirmiyim
Merhaba Sami bey instagramdan @toksailing olarak ulaşabilirsiniz bana.
:)) adam nereye çıkmış. Onur nerdesin
Vakit ne guzel gecti
sağnağın gelmeye başlayacağını denizi gözlemleyerek mi anlıyorsunuz ?
Tes yacht kullanan varmi memnun mu ??
Seyirri tümm deniz çamiassı örensinn enn önemi derserden biri bu
Altyazılar korkunç 😅
Her videonuzu ilgiyle izliyorum, emeğiniz için teşekkür ederim. Bu videoyu izleyerek, tekne rüzgar yönü ve yelken açısını daha iyi anladım sanıyorum. Yani her zaman 45 derece olmayacak. Rüzgar önden geldikçe yelken içeriye, borda ve kıça gittikçe dışarı açılacak. Tabi tüyler gözlemlenerek.
Bir teorim var.
11. dakikada rüzgar ve tekne yönü aynı kalmak şartıyla cenova sancağa alınırsa, tekne daha hızlı gidecektir. Benzer bir pozisyona geldiğinizde test eder misiniz lütfen?