Tüm videoları sonu için izliyorum diyebilirim. Sevdiğin kadını ilk kez öper gibi içiyorsun birayı. Yaptığınız işe böylesi bir tutkuyla bağlı olursanız başarı kaçınılmaz oluyor sanırım. Biralarınız artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin diyelim. Saygılar.
alkol ile pek aram yok olsada olur olmasada diyen biri olarak her videoyu niye izliyorum bilmiyorum . Bu adam ne anlatsa dinlettir kendini tebrikler başarılar.
Hakan abi muhteşem bir insansın, senin sayende bira da karliyim, 4 tane fıçı biram var yenileyip yenileyip iciorum, abi özelden tüm sorularıma yanit verdiğin için teşekkür ederim...
paylasimlariniz icin cok tsk.bende yakinda bu sisteme gecmeye planliyorum.Ulkede uretilen urunlerin kullanilmasi da cok degerli.Keske butun ekipmanlar ulkemizde uretilse.
Kegeratör nedir hiç bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum. Ama en çok videonun sonunda biradan aldığınız ilk yudumdan sonraki Ohhh nidanız hoşuma gitti. 👍🍺
Heyecanla tüm videolarınızı uygulamak için sabırsızlanıyorum. En yakın zamanda öğrenciliğimin başarıyla sonlanması ve maddi bir gelir elde etme dileğiyle. Saygılarımla, sağlıcakla kalın.
Arpadan malt yapımı özünde basit gibi gözüksede inanılmaz fazla detaylara iniyor öyle ki sadece bu alan üzerinde ayrı bir meslek ve uzmanlık türü var ve bu kişilere maltster deniyor ancak verimliliği,tadı,rengi vs önemsemeksizin bir şekilde ama iyi ama kötü acemice de olsa yapabilirsiniz.Hobi olarak bunu yapanlar da var deneyimlerini paylaştıklarında görüyorum bende cidden çok fazla detay var.Ancak köşe başı aktardan alınan şerbetçi otları bira yapmaya pek uygun değiller.Öncelikle herşeyin başında bir kere alfa asit oranını bilmiyorsunuz ikincisi bu otların içerisinde o kadr çerçöp var ki ayıklamak için saatleriniiz harcamanız gerekebilir.üçüncüsü bu otların türünü dolayısıyla biraya vereceği tad koku gibi detayları bilmiyorsunuz.Dördüncüsü birada şerbetçi otlarının çiçek kısmı kullanılır aktardakilerin içerisinde bırak şerbetçiotu muhtelif yerlerini başka bitkilere ait parçalar var.Bu yüzden yerli ot kullanmak istiyorsanız.bu iş için uygun olarak peletlenen otları çeşitli sitelerden ya da hasat zamanı geldiğinde bilecikteki kooperatiften almak isteyen kişilerle bir alım grubu oluşturup temin etmeniz daha doğru olur(25 kg falan göndereibliyordu kooperatif sanırsam).
@@aykuttanriverdi9443 Belkide bizim arpamız ,şerbetçi otumuz daha iyidir. Arpadan malt yapmak aslında çok basit, mevsiminde olursa tabiki. Benim merak ettiğim şey mesela elektiriğin termostatın ve iklimlendirmenin olmadı devirde bu iş nasıl yapılıyordu? Tabiki mevsiminde yapmak bi çok şeyi halleder lakin serpantin kullanmadan kaynayan maişeyi yarım saatte nasıl oda sıcaklığına indiriyorlardı? Son olarak bu site öğrettiği bilgilerle elbette muhteşem! Fakat birde kendi ürünlerimizi denelim. Tatlarını bile bilmiyoruz ne acı. Belki şerbetçi otumuz acı çıkacak,arpamızdaki şeker oranı düşük olacak... Geliştirelim, yeni tohumlar bulalım. Deniyenler var ben de denicem. Kaliteli arpa yok ta.. Kaliteli buğdaydamı yok. Bu nedir yau?
@@sahi233 Hocam yanlış anladınız sanırım ben Türkiyede üretilen arpadan yada şerbetçi otundan bira olmaz demedim ki .Olur,oluyor ve olmaya da devam edecek Türkiyedeki büyük üreticiler zaten karşılayabildikleri kadarını yurt içinden karşılıyor.Eğer Türkiyede üretilen bir bira içtiyseniz tadını biliyorsunuzdur :) .Yerli olarak çok güzel arpalarımız ve buğdaylarımızda var ve zaten yerli malt üreticisi ve şerbetçi otu üreticisi de var satıyorlar ürünlerini. herhangi bir arpayı maltlayarak bira yapabilirsiniz 2 sıralı ve ilaçsız olanlar tercih edilir ama 6 sıralıdan yapılanlarıda var.yerli arpadan maltı ister siz yapabilirsiniz isterseniz yerli malt üreticisinden alabilirsiniz.Aynı şekilde bilecikte yetişen otlardanda alabilirsiniz ama aktarda satılan otun ne olduğu belirsiz saklanma koşulu belirsiz tazeliği belirsiz asit değerleri belirsiz.Bunu yerine bilecikte yetişen biracılıkta kullanılan her türlü değeri bilinen brewes gold ve aroma otunu (diğer otları bulmak pek mümkün olmuyor erciyes,tescilli otlar vs) internetten yada bilecikteki ot gül kooperatifi şerbetçi otu yetiştiriciliğine bakıyor onlardan temin edip kullanabilirsiniz.Soğutma olayına gelince eski çağlarda ortam ısısıyla soğutmaya bırakılıyordu ancak o zamanlar hızlı soğutmanın faydaları ,mikrobiyoloji vs gibi kavramlar yoktu mayanın tam olarak ne olduğunu bile bilmiyordu insanlar bahsettiğiniz zamanlarda.Bira mayalarının ayrı olarak sınıflandırılması ürettiği esterler,optimum çalışma sıcaklıkları vs cok cok sonralardan insanlığın gelişimiyle doğru orantılı şekilde bulundu.Hızlı soğutma yapmadan bira yapmak istiyorsanız biranızın diğer bakterilerin kolonileşmesi suretiyle kontamine olma riskini göze alıyorsanız yapın.Eskiden bilmiyorlardı imkanları yoktu yapamıyorlardı. Şimdi elinizde böyle bir bilgi var imkan var.Ayrıca hızlı soğutmadan no-chill metodu var onu araştırabilirsiniz ama riski en aza indirmek içi hızlı soğutup mayşeyi bir an önce maya ile buluşturmak en iyi seçenek olduğundn çoğu ev biracısı emeğini riske atmayıp hızlı soğutma yapıyor.
@@aykuttanriverdi9443 Hocam şerbetçi otunda sana hak verdim. Aktardan alınacak gibi değil Kırılmış yerli malt ve şerbetçi otuda var. Kendimizde uretebiliriz maltı sıkıntı yok. Maişeyi neden çabuk soğutmak gerekiyor şimdi anladım. Bilgi için sağ olun sonuçta eskiden starsan da yoktu 😊
Vay gerçekten güzel bir sistem ama şişelerin avantajı sanırım daha uzun süre saklanabiliyor olması. Ayrıca at çantaya iki tane götür istediğin yere. Ama doldurması temizlemesi şekerlemesi dip tortusu sıkıntı. İlerde bu videoda öğrendiklerimi değerlendirebilirim. Teşekkürler.
Teşekkürler. Hayır burada daha uzun saklanabilir, devamlı soğukta durduğu için. Şişenin tek avantajı bir yere götürebilme imkanı. Onun da çözümü fıçıdan şişeleme. th-cam.com/video/TVar3NzFWxY/w-d-xo.html
@@3KafadarBira o zaman küçük ölçekli bir buz dolabı bir tane iki tane fıçı ev için yeterli olur. 😊Ben fıçı açıldıktan sonra 4 beş gün de tüketmek gerekiyor diye biliyordum.
Merhabalar öncelikle aradıgımız tüm yanıtları sayfanızda bulabildiğim için teşekkür ederim. Bu sistemde Fıçı içindeki biranın kullanım ömrü nedir? Ne kadar zaman içerisinde tüketilmesi gerekir?
Abi masallah baya guclu kontrplak cerceveyi oyle tek basina kaldirip tek seferde duzgun yerlestirmek iyi guc ister :) tembel sorum icin kusura bakmayin kontrplak plakasi ne kadardi en son?
Şişe birayı fermantasyonla degilde, fıcıda yaptığınız gibi bir düzenek yardımıyla co2 entegre ederek gazlandırma hakkında bir video yapabilirmisiniz?? Yapabiliceginize inanıyorum en kısa sürede bekliyorum. Bu konuda pek bilgi bulamadım
@@DenizKoksal. güzel laf sokma denemesi ama yemez, biranın alkol oranı düşük olduğu için çok daha çabuk bozulmaya meyillidir, şarapta şişelerken yok starsan kullanayım yok şunu yapayım derdi yok.
Merhaba, hem derin dondurucu, hem de buzdolabı gibi kullanılabilen dolaplar var mı? Mesela boşken fermentasyon dolabı gibi (~15-18 'C), bitince de kegerator gibi (~4-8 'C?) kullanılabilen dolap var mı? Varsa marka/model verebilir misiniz?
Marangozluk desen.. Var :) Menteşenin alt vida deliğinin donruducunun üst deliğe gelmesi tesadüfimiydi önceden hesap ederek mi kontraplak yüksekliğini yaptınız ? :)
Merhaba, elinize emeğinize sağlık. Tebrik ediyorum. Bu operasyonu maddi olarak karşılarsak kurulum vs. destek oluyor musunuz. böyle bir satış var mı? Maliyet nedir?
Merhaba..uzun bir süre önce okuduğum bir yazıda Viski üreticilerinin Viskinin yıllanma sürecini kısa tutmak için Fıçıların bulunduğu ortamı ısı ile oynayarak süreci hızlandırıyormuş..örneğin bir hafta 15° diğer hafta 23° (toplam 6 ayda bir kaç sene yaşlandırma oluyormuş)..bu mümkünmü mümkünse şarapta da uygulanabilinirmi?
@@3KafadarBira Kelimenin sozluk anlamiyla insaatta kullanilma anlamlari farklilik gosteriyorsa ne olacak?Insaat malzemesi satan yerlere gidip de kontraplak istiyorum derseniz size verecekleri daha dayaniksiz ve neme dayanikli olmayan bir malzeme vereceklerdir.Insaat lojistik alimlari yapiyor olan ve binlerce metrekup satin almis biri olarak yazdim.Amacim sizi elestirmek falan da degildi,ki kazi koz olarak anlayip saldiriya gectiniz...Saglicakla kalin...
@@selahattinbaysal7591 haklısın kontraplak denildiğinde genelde 3-5 mm kalınlığında olan ucuz malzeme çıkar karşınıza daha kalın ve dayanıklı olanları plywood diye satıyorlar malesef.
@@efe0614 yanilmiyorsam 3 tane craft biralari var. Graf, Okto, Belgian Blonde. Istanbulda cesitli tekel ve barlarda bulabilirsiniz. Instagram sayfalarinda bulunan yerler yaziyor
Tüm videoları sonu için izliyorum diyebilirim. Sevdiğin kadını ilk kez öper gibi içiyorsun birayı. Yaptığınız işe böylesi bir tutkuyla bağlı olursanız başarı kaçınılmaz oluyor sanırım. Biralarınız artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin diyelim. Saygılar.
alkol ile pek aram yok olsada olur olmasada diyen biri olarak her videoyu niye izliyorum bilmiyorum . Bu adam ne anlatsa dinlettir kendini tebrikler başarılar.
Bira yapımında gayet anlaşılır şekilde en iyi anlatılan kanal burası
Basgan fabrıka turu videosu beklioruz sabırsızlıkla.
başarılar dilerim
Kardeşim, her izlediğim de ağzımın suyu topuklarıma akıyor.bir yerim şişecek bu gidişle.
Hakan abi muhteşem bir insansın, senin sayende bira da karliyim, 4 tane fıçı biram var yenileyip yenileyip iciorum, abi özelden tüm sorularıma yanit verdiğin için teşekkür ederim...
Nerden aldiniz urunleri
Abi, yaşıyorsunuz bu hayatı. Sağlığınıza
BU tip kaygan malzemeleri tutkal ile yapıştırırken araya biraz tuz serpiştirirseniz kayma olayı minimuma iner, çok rahat yapıştırırsınız
paylasimlariniz icin cok tsk.bende yakinda bu sisteme gecmeye planliyorum.Ulkede uretilen urunlerin kullanilmasi da cok degerli.Keske butun ekipmanlar ulkemizde uretilse.
Kegeratör nedir hiç bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum.
Ama en çok videonun sonunda biradan aldığınız ilk yudumdan sonraki Ohhh nidanız hoşuma gitti. 👍🍺
Umarim bu level’a bir gun gecebilirim. Tesekkurler guzel video
Heyecanla tüm videolarınızı uygulamak için sabırsızlanıyorum. En yakın zamanda öğrenciliğimin başarıyla sonlanması ve maddi bir gelir elde etme dileğiyle. Saygılarımla, sağlıcakla kalın.
Ellerine sağlık ağabey Keyifle hayranlıkla izliyoruz...
işte beklenen video ,ilk videolardan beri merak ediyordum içindeki sistemi.
Emeginize saglık çok teşekkürler bu kadar sade ve güzel anlatım için🙏👏👏👏
Sıfırdan bira yapımı serisi yapsanız güzel olur
Türkiyeden temin edilmiş arpadan malt, köşe başı aktardan alınmış Bilecik yetiştirmesi şerbetçi otu
Arpadan malt yapımı özünde basit gibi gözüksede inanılmaz fazla detaylara iniyor öyle ki sadece bu alan üzerinde ayrı bir meslek ve uzmanlık türü var ve bu kişilere maltster deniyor ancak verimliliği,tadı,rengi vs önemsemeksizin bir şekilde ama iyi ama kötü acemice de olsa yapabilirsiniz.Hobi olarak bunu yapanlar da var deneyimlerini paylaştıklarında görüyorum bende cidden çok fazla detay var.Ancak köşe başı aktardan alınan şerbetçi otları bira yapmaya pek uygun değiller.Öncelikle herşeyin başında bir kere alfa asit oranını bilmiyorsunuz ikincisi bu otların içerisinde o kadr çerçöp var ki ayıklamak için saatleriniiz harcamanız gerekebilir.üçüncüsü bu otların türünü dolayısıyla biraya vereceği tad koku gibi detayları bilmiyorsunuz.Dördüncüsü birada şerbetçi otlarının çiçek kısmı kullanılır aktardakilerin içerisinde bırak şerbetçiotu muhtelif yerlerini başka bitkilere ait parçalar var.Bu yüzden yerli ot kullanmak istiyorsanız.bu iş için uygun olarak peletlenen otları çeşitli sitelerden ya da hasat zamanı geldiğinde bilecikteki kooperatiften almak isteyen kişilerle bir alım grubu oluşturup temin etmeniz daha doğru olur(25 kg falan göndereibliyordu kooperatif sanırsam).
@@aykuttanriverdi9443 Belkide bizim arpamız ,şerbetçi otumuz daha iyidir. Arpadan malt yapmak aslında çok basit, mevsiminde olursa tabiki. Benim merak ettiğim şey mesela elektiriğin termostatın ve iklimlendirmenin olmadı devirde bu iş nasıl yapılıyordu? Tabiki mevsiminde yapmak bi çok şeyi halleder lakin serpantin kullanmadan kaynayan maişeyi yarım saatte nasıl oda sıcaklığına indiriyorlardı? Son olarak bu site öğrettiği bilgilerle elbette muhteşem! Fakat birde kendi ürünlerimizi denelim. Tatlarını bile bilmiyoruz ne acı. Belki şerbetçi otumuz acı çıkacak,arpamızdaki şeker oranı düşük olacak... Geliştirelim, yeni tohumlar bulalım.
Deniyenler var ben de denicem. Kaliteli arpa yok ta.. Kaliteli buğdaydamı yok. Bu nedir yau?
@@sahi233 Hocam yanlış anladınız sanırım ben Türkiyede üretilen arpadan yada şerbetçi otundan bira olmaz demedim ki .Olur,oluyor ve olmaya da devam edecek Türkiyedeki büyük üreticiler zaten karşılayabildikleri kadarını yurt içinden karşılıyor.Eğer Türkiyede üretilen bir bira içtiyseniz tadını biliyorsunuzdur :) .Yerli olarak çok güzel arpalarımız ve buğdaylarımızda var ve zaten yerli malt üreticisi ve şerbetçi otu üreticisi de var satıyorlar ürünlerini. herhangi bir arpayı maltlayarak bira yapabilirsiniz 2 sıralı ve ilaçsız olanlar tercih edilir ama 6 sıralıdan yapılanlarıda var.yerli arpadan maltı ister siz yapabilirsiniz isterseniz yerli malt üreticisinden alabilirsiniz.Aynı şekilde bilecikte yetişen otlardanda alabilirsiniz ama aktarda satılan otun ne olduğu belirsiz saklanma koşulu belirsiz tazeliği belirsiz asit değerleri belirsiz.Bunu yerine bilecikte yetişen biracılıkta kullanılan her türlü değeri bilinen brewes gold ve aroma otunu (diğer otları bulmak pek mümkün olmuyor erciyes,tescilli otlar vs) internetten yada bilecikteki ot gül kooperatifi şerbetçi otu yetiştiriciliğine bakıyor onlardan temin edip kullanabilirsiniz.Soğutma olayına gelince eski çağlarda ortam ısısıyla soğutmaya bırakılıyordu ancak o zamanlar hızlı soğutmanın faydaları ,mikrobiyoloji vs gibi kavramlar yoktu mayanın tam olarak ne olduğunu bile bilmiyordu insanlar bahsettiğiniz zamanlarda.Bira mayalarının ayrı olarak sınıflandırılması ürettiği esterler,optimum çalışma sıcaklıkları vs cok cok sonralardan insanlığın gelişimiyle doğru orantılı şekilde bulundu.Hızlı soğutma yapmadan bira yapmak istiyorsanız biranızın diğer bakterilerin kolonileşmesi suretiyle kontamine olma riskini göze alıyorsanız yapın.Eskiden bilmiyorlardı imkanları yoktu yapamıyorlardı. Şimdi elinizde böyle bir bilgi var imkan var.Ayrıca hızlı soğutmadan no-chill metodu var onu araştırabilirsiniz ama riski en aza indirmek içi hızlı soğutup mayşeyi bir an önce maya ile buluşturmak en iyi seçenek olduğundn çoğu ev biracısı emeğini riske atmayıp hızlı soğutma yapıyor.
@@aykuttanriverdi9443 Hocam şerbetçi otunda sana hak verdim. Aktardan alınacak gibi değil
Kırılmış yerli malt ve şerbetçi otuda var. Kendimizde uretebiliriz maltı sıkıntı yok. Maişeyi neden çabuk soğutmak gerekiyor şimdi anladım. Bilgi için sağ olun sonuçta eskiden starsan da yoktu 😊
Hocam finalde birayı öyle bir içtiniz ki; hiç aklımda yokken şimdi hemen bir tane içmem lazım.
Biraz kendinizden iş yerinizden bahseder misiniz? Sanırım daha önce yapmadınız bunu..
Vay gerçekten güzel bir sistem ama şişelerin avantajı sanırım daha uzun süre saklanabiliyor olması. Ayrıca at çantaya iki tane götür istediğin yere. Ama doldurması temizlemesi şekerlemesi dip tortusu sıkıntı. İlerde bu videoda öğrendiklerimi değerlendirebilirim. Teşekkürler.
Teşekkürler. Hayır burada daha uzun saklanabilir, devamlı soğukta durduğu için. Şişenin tek avantajı bir yere götürebilme imkanı. Onun da çözümü fıçıdan şişeleme. th-cam.com/video/TVar3NzFWxY/w-d-xo.html
@@3KafadarBira o zaman küçük ölçekli bir buz dolabı bir tane iki tane fıçı ev için yeterli olur. 😊Ben fıçı açıldıktan sonra 4 beş gün de tüketmek gerekiyor diye biliyordum.
Teşekkürler. Güzel ve faydalı bir video olmuş ⭐️
hayatımda alkollü içki almadım bırakın içmeyi, ama niye izliyorum bilmiyorum :)
Yaptiginiz birayi satin alma sansimiz nedir?
kozel marka siyah birayı içerken bende sizin gibi mutluydum türkiyede yok maalesef içmiyorum artık bira falan
Adamsın sanite reis
Abi öğrenci işi evde maltdan bira yapmak istiyorum nasıl bi sistem gerekiyor önerilerin nelerdir
Elinize sağlık
Kontraplak en kolay kısmı diğer malzemeleri nerden buluruz siz satar mısınız
Sabah sabah izleyecek bişey bulmak süper, Özellikle biraysa 😂😂👍🏻
Abi yaptigin duzenegi yapmiycam ama 15 dakka buzdolabi modifiyeleni izledim anlatimin cok iyi ne anlatsan dinlerim
abi günde kaç bira içiyosun ?
Video sonu için oooohh, afiyet olsun, yarasın demek istiyorum:) bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler!
Evde kendimize bira yapabilecek kadar yanında çıraklık yapabiliyormuyuz.
Merhabalar öncelikle aradıgımız tüm yanıtları sayfanızda bulabildiğim için teşekkür ederim. Bu sistemde Fıçı içindeki biranın kullanım ömrü nedir? Ne kadar zaman içerisinde tüketilmesi gerekir?
Hocam elinize ağzınıza sağlık . Daha sık video bekliyoruz
Bu kullandığınız CO2 tüpleri ne kadar süre yetiyor ?
Acil cevap
Abi şu videoların sonu yok mu be, bitiyoruz vallahi.
Fıçıda birayı fazla gazlandırıp şişekesek gazsızmı olur?
Musluk manifold hortum gibi bütün malzemeleri nerden temin edebilirim
Çok teşekkürler selamlar saygılar güzel bir şey olmuş fikir sahibi oldum
Afiyet olsun, elinize sağlık.
Üstat birgün bardağımla kapınıza dayancam. ;)
Çok berrak ve leziz görünüyor biralariniz..
çok güzel ama bunu evde ne koyacak yer var ne de bunu alacak imkan var. emeğine sağlık. biz gene şişe tortusuna devam edeceğiz sanırım.
Merhaba ben bunu yapacağım ihtiyaç listesi vere bilir misiniz dolap haricî malzeme olarak gaz fıçı gibi
Hoşgeldiniz süper video
Abi içerken kendinden geçtin hahahaahah güzel bir hobi keşke ülkemizde' de imkanlar elverişli olsa
Abi masallah baya guclu kontrplak cerceveyi oyle tek basina kaldirip tek seferde duzgun yerlestirmek iyi guc ister :) tembel sorum icin kusura bakmayin kontrplak plakasi ne kadardi en son?
Müthiş bir videoydu. Elinize sağlık
Şişe birayı fermantasyonla degilde, fıcıda yaptığınız gibi bir düzenek yardımıyla co2 entegre ederek gazlandırma hakkında bir video yapabilirmisiniz?? Yapabiliceginize inanıyorum en kısa sürede bekliyorum. Bu konuda pek bilgi bulamadım
He birde bira filtre etme olayınınada el atarsanız sanırım geriye biraya dair yapılacak teknik kalmamaıs olur
Maşallah reisin elinden her iş geliyo helal olsun valla ne Ne tür işle meşgulsunuz acaba
Fako beri bak beri beriiii "true to the game" :D
mrhb . Mosaic IPA kiti ne zaman çıkıyor
Sizin bu biraları İstanbul da nereden satın alabiliriz tüm çeşitleri denemek istiyorum.
sırf şişelemeyle uğraşmamak için bira yapmıyorum elma şarabı yapıyorum :)
Şarabı fermenterdenmi içiyosun
@@DenizKoksal. güzel laf sokma denemesi ama yemez, biranın alkol oranı düşük olduğu için çok daha çabuk bozulmaya meyillidir, şarapta şişelerken yok starsan kullanayım yok şunu yapayım derdi yok.
ZINKKKKKKKKK
Merhaba co2 tanki neden disarda. Bagzi videolarda iceride yapmislar
Icerde bosuna yer kaplamasin diye
Emeğinize sağlık hocam başarılar dilerim
Merhaba, hem derin dondurucu, hem de buzdolabı gibi kullanılabilen dolaplar var mı? Mesela boşken fermentasyon dolabı gibi (~15-18 'C), bitince de kegerator gibi (~4-8 'C?) kullanılabilen dolap var mı? Varsa marka/model verebilir misiniz?
Merhaba, evet bircok markada vsr
Seviyorsun bu işi usta 😊. Bende bayılırım🤪
Marangozluk desen.. Var :) Menteşenin alt vida deliğinin donruducunun üst deliğe gelmesi tesadüfimiydi önceden hesap ederek mi kontraplak yüksekliğini yaptınız ? :)
Önceden hesap ederek yaptık evet.
Abi çok güzel bi olay bizde yapmak istiyoruz ama bizim dolap kızaklı onun bi yöntemi varsa paylaşırsan sevinirim iyigünler...
Merhaba, elinize emeğinize sağlık. Tebrik ediyorum. Bu operasyonu maddi olarak karşılarsak kurulum vs. destek oluyor musunuz. böyle bir satış var mı? Maliyet nedir?
10 numara 5 yıldız. Çok başarılı.
biraları kendin için mi yapıyorsunuz yoksa ticari amaçla yaptığınız oluyor mu.
Metro grossmarket'te satiliyor yaptiklari biralar. Mosaic ipa, Okto, belgian blonde diye arayabilirsin.
kullanılan malzeme silikon ile yapıştırılıyor acaba yeterince dayanıklı oluyor mu ?
evet
yayık ayranı içer gibi içiyor adam ya :D
Yıllardır sorulur. Ben de sorayım. Şişe mi teneke kutu mu:)
Sen çayı demirde mi seversin camda mı
Şişe tat verir, kutu zevk verir.
sondaki bira içişinizden sonra dayanamadım hemen bir bira açtım :)
Gitti 15 lira!
konuya hakimlik derecesi süper tek merak ettiğim bir ay içmeden durabiliyormusunuz :D
Pek denemeyi dusunmuyoruz😊
Abi abi elma kabuğuyla elma şarabı yaparmisin
Hocam sadece içeceğim bira karşılığında yanınızda çalışmak istiyorum 😊😊😊
Dark Kasteel birasina en yakın tat olarak hangisini bulabiliriz tr de
La trappe quad
Elinize sağlık. Teşekkürler
Merhaba..uzun bir süre önce okuduğum bir yazıda Viski üreticilerinin Viskinin yıllanma sürecini kısa tutmak için Fıçıların bulunduğu ortamı ısı ile oynayarak süreci hızlandırıyormuş..örneğin bir hafta 15° diğer hafta 23° (toplam 6 ayda bir kaç sene yaşlandırma oluyormuş)..bu mümkünmü mümkünse şarapta da uygulanabilinirmi?
Ne yazik ki bilmiyorum
izliyorum ama hala bira nasıl yapılır anlamadım, sanırım burası fabrika. evde bira yapım videosu yok mu ??
Diger videolara baktiniz mi? Bu videoda bira yapmiyoruz malum
Sümer birasını bekliyoruz abim... kolay gelsin
Merhaba maltbox sizin markanız mı? Eğer öyleyse tebrik ederim tekrardan harikasınız 😊 izmirde yer açarsanız beni işe alır mısınız? Tadımcı olarak 😃
Teşekkürler evet
Dün maltbox cervezayı kurdum heyecanla 3hafta sonrayı bekliyorum😊
Kegerator yapasım var da hanım duysa "nereye koycaz yine masraf yapma" diye evden kovar beni. Ama içerken iyi 🤣🤣
Abi başlığa parantez içinde keezer yaz da o adı ile arayanlar da kolayca bulabilsinler.
afiyet olsun üstat
işte beklenen video.
Hangi üretimhame orası +
Abi sana niye kimse yardım etmiyor ?
Kaç litrelik dolap 8 fıçı alıyor bilgisi olan varmı arkadaşlar.
Kökten maya yetiştirme videosu bekliyoruz maya kalmadı ortalıkta 😂
adamsınız adam
Mead bitmedi demi
Kontraplak değil o plywood
safety first!
keşke daha fazla video atsanız beeeğ
*en kolay etil alkol yapımı tarifi bekliyorum*
Şekeri suda çöz, mayayı dök fermente et...
Aromalı bira yapma zamanı geldi artık 😂
Süpersin abi
Tüm atolyeyi çekermisiniz siz kimsiniz aslında ne markasınız bu biraları nasıl satıyosunuz
BENİN GİBİ HERKES HİPNOTİZE OLUYOR MU BU ABIMIZIN VIDEOLARINI IZLERKEN :D
Yanında çalışasım geldi... :D :D :D
Abi beni yanına çırak olarak alirmisin akşama kadar yaptigimiz tüm biraları beraber içeriz 😁😁😁
Seni nerde buluruz baba
Derin dondurucuyu starsanlasak :))
Abi sen inşaat mühendisi misin kendimi görüyorum sende 😀
Abi her defasında canımı istettiriyon
PLAYWOOD'DIR KALIPTA KULLANILIR!KONTRAPLAK BASKA BIR MALZEMEDIR!
Plywood ingilizce kontraplak demek
Hahhahahaha
@@fevziyesil1045 Kazi koz anlamak bu olsa gerek!
@@3KafadarBira Kelimenin sozluk anlamiyla insaatta kullanilma anlamlari farklilik gosteriyorsa ne olacak?Insaat malzemesi satan yerlere gidip de kontraplak istiyorum derseniz size verecekleri daha dayaniksiz ve neme dayanikli olmayan bir malzeme vereceklerdir.Insaat lojistik alimlari yapiyor olan ve binlerce metrekup satin almis biri olarak yazdim.Amacim sizi elestirmek falan da degildi,ki kazi koz olarak anlayip saldiriya gectiniz...Saglicakla kalin...
@@selahattinbaysal7591 haklısın kontraplak denildiğinde genelde 3-5 mm kalınlığında olan ucuz malzeme çıkar karşınıza daha kalın ve dayanıklı olanları plywood diye satıyorlar malesef.
Yarasınnnn :) Videoyu çok beğendik
kendi biranızın reklamını niye bu kanalda hiç yapmıyorsunuz ? yeni takipçi olsam hiç haberim olmaz
Kendi biralarının markası nedir.
Bira satışı yapmıyorlar malzeme satışı yapıyorlar malt şerbetçi otu vesaire
@@suatbozac442 ornek A :)
@@efe0614 yanilmiyorsam 3 tane craft biralari var. Graf, Okto, Belgian Blonde. Istanbulda cesitli tekel ve barlarda bulabilirsiniz. Instagram sayfalarinda bulunan yerler yaziyor
@@wsy485 videonun ileriki bölümünde gördüm ama alkollü içki tanıtımı yasak diye biliyorum.
Bi bira açayım bari