Suuri osinkojakso | Heikkilä&Vilén Show

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ก.ย. 2024

ความคิดเห็น • 10

  • @aldepalde1
    @aldepalde1 7 หลายเดือนก่อน +3

    Jes, heti tietää että mukavaa kuunneltavaa luvassa! Tosin mietityttää näin etukäteen, että mitä uutta tulee edelliseen osinkojaksoon nähden. Siitä ei kuitenkaan ole kovinkaan pitkä aika...

  • @TJR82
    @TJR82 7 หลายเดือนก่อน +6

    Noniin, loistavaa! Harmi, että Suomessa ei osinkoa makseta 4-12 kertaa vuodessa kuten Usassa. DGI (Dividend Growth Investing) for the win!

    • @Hannu9999
      @Hannu9999 7 หลายเดือนก่อน +2

      DGI tavoitteena täälläkin, mutta minua ei ole vielä informoitu miksi osingon pilkkominen moneen osaan olisi minun etuni? Jos se on merkittävä etu osinkoa maksavan yrityksen kassan hallinnalle, sitten hyväksyn argumentin välillisenä etunani myös omalta kohdaltani. Minulle on silti osinkolapun valinnassa tärkeämpää kaikki muu kuin tämänhetkinen osinkoprosentti, joka toiseksi vähäpätöisin valintakriteeri. Sitä vähemmän tärkeä on osinkoerien määrä, joka ei ole valintakriteerissäni mukana missään roolissa. Mitähän minä olen käsittänyt väärin?

    • @TJR82
      @TJR82 7 หลายเดือนก่อน

      @@Hannu9999 täällä on FIRE (Financially Independent Retire Early) tavoitteena DGI kautta. Useammin osinkoa ruokkii oman salkun koronkorkoa ja tuottojen uudelleensijoittamista nopeammin. Osinko on tärkeä monesta eri syystä. Markkinasentimentti, korot yms ohjaavat muuten liikaakin salkkujeni yhtiöiden arvoa, vaikka lopulta intrinsic value yleensä aina saavutetaan ja ylitetään.

    • @apezucolabooster
      @apezucolabooster 6 หลายเดือนก่อน

      @Hannu9999 Jos tavoitteena on "saada osinkoa", niin osinkoerien määrällä ei ole väliä. Toki tylsää omistaa osinkolappua se noin 10kk, kun se ei tee mitään muuta kuin heiluttelee kurssiaan (toivottavasti ylöspäin). Siinä vaiheessa jos haluaa rahoittaa elämänsä osingoilla, niitä on kiva saada säännöllisesti pitkin vuotta. Jenkkien kvartaalilapuilla on helppo kasata osinkoja siten, että osinkotuloja tulee tasaisesti kuukausittain.
      Minulla usein saatavien osinkojen kannustava henkinen vaikutus on todella suuri; kun säännöllisesti ostaa lisää lappuja ja osinko toivottavasti kasvaa, niin kvartaaleittani kasvavan osingon saaminen kannustaa pysymään valitulla polulla. Jos kaikki osinkoni tulisivat huhtikuussa, olisin varmaan jo tylsistynyt koko hommaan. Ongelmaa tuskin olisi jos toteuttaisi Osta ja unohda -tyyliä.

  • @mikkolaaksonen7908
    @mikkolaaksonen7908 7 หลายเดือนก่อน +2

    Hyvä jakso! Osinkoaristokraateista ja tasaisen osingon maksajista sen verran että sijoittaja joka elää passiivisen käteisvirran varassa, kyseiset yhtiöt tuottavat pörssin liikkeistä riippumatonta suht ennustettavaa käteisvirtaa (versus että realisoi osakkeita)

    • @Hannu9999
      @Hannu9999 7 หลายเดือนก่อน +1

      Osinko joka on osuus raportoidusta voitosta on vakaampi kuin muiden mielipiteenä muodostuva hinta. Tehokkaisiin markkinoihin uskovalle ero on vain verotuksessa, mutta oman kassavirran muodostamiseen osakkeita myymällä keväällä oli varsin tuhoisaa keväällä 2009, 2011, 2020, 2022,...

  • @anttipuhakka6079
    @anttipuhakka6079 7 หลายเดือนก่อน +1

    Osinkopuoli on tärkeä osa touhuja ja sekin kiinnostaa.
    Mukavampi olisi seurata, jos tuo Vilen ei olisi tuollainen konekivääri.
    Heikkilän puhe on selvästikin tarkoitettu kuunneltavaksi ja hän ehtii hyvin puhua sanottavansa 1x nopeudellakin.

    • @aldepalde1
      @aldepalde1 7 หลายเดือนก่อน +2

      Minusta taas on mukava kuunnella, kun Sauli puhuu innostuneesti. Ei tarvitse kerrankin laittaa nopeutetulle.

  • @Hannu9999
    @Hannu9999 7 หลายเดือนก่อน +1

    Kiitokset pitkän aikavälin pääoman allokoinnin periaatteesta! Yksinään Iltalehden otsikkoon repäistynä osingolla voi johtaa pahasti harhaan, mutta osinkotrendistä tulee kiinnostava mittari silloin kun sitä seurataan pidemmän ajan trendinä järkevällä osingonjakosuhteella.
    Jos johto osaa investoida pääomat hyvällä tuotolla, joko tuotantoon investoiden tai opportunistisesti omia ostaen, se tekee hyvää työtä omistajan puolesta. Ellei, sitten pitää antaa osingot ulos ja antaa omistajien yrittää itse. Omien osto on myös osinkosijoittajan etu kasvavan EPSin kautta jos se tehdään opportunistisesti kohtuuhintaan voitonjakona eikä tuotekehitysinvestointien sijasta, kuten kuulemma joku firma on joskus tehnyt. Mikalla hyvä kommentti ostettujen lappujen mitätöinnistä, ettei niiden turvin jaeta omistajien rahoja johdolle ja työntekijöille.
    Konecranes teki hienon peliliikkeen nostaessaan vaikeassa tilanteessa kovan tuloksen jälkeen osinkoaan vain maltillisesti, mutta puolittamalla samalla velkalastinsa.