Salderingsregeling zonnepanelen: zo werkt het

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 23 ก.ย. 2024
  • Als je zonnepanelen hebt, dan mag je gebruikmaken van de salderingsregeling. Hoe werkt deze regeling precies? En moet je doen om te salderen? In deze video leggen we het uit.
    Abonneer je op het TH-cam-kanaal van Vereniging Eigen Huis om automatisch handige tips en leuke video's te ontvangen: / @verenigingeigenhuis
    Meer informatie vind je op onze website: www.eigenhuis.nl/
    Blijf op de hoogte en volg ons op:
    Facebook - / verenigingeigenhuis
    Twitter - / eigenhuis
    Instagram - / verenigingeigenhuis

ความคิดเห็น • 9

  • @psilin9473
    @psilin9473 4 หลายเดือนก่อน +7

    Toch bijzonder dat er met geen woord gerept wordt over de terugleverboete die energiemaatschappijen in toenemende mate in rekening brengen.
    Die terugleverboete werpt een heel ander licht op de salderingsregeling.

    • @SvenZwaaneveld
      @SvenZwaaneveld 4 หลายเดือนก่อน

      Zeker... zo proberen ze te zorgen dat menzen allemaal een eigen batterij gaan instaleren en minder van het net gebruiken. Zodat het net minder overbelast wordt. Volgend jaar krijg je nog 61% geloof ik en daarna neemt het per jaar zo'n 9% af. In 2030 geen salderen meer

    • @skinkie
      @skinkie 4 หลายเดือนก่อน +2

      @@SvenZwaaneveld Het punt blijft dat de energiemaatschappijen helemaal niet gaan over minder of meer het net gebruiken, daar gaan bij kleinverbruiker aansluiting de netbeheerder over. De kleinverbruiker kan op dit moment maar heel mondjesmaat gebruik maken van onbalansvergoedingen. Geen van de grote leveranciers geven die mogelijkheid. Naast de terugleverboete, is er ook de verhoging van de vaste lasten, het gedeelte wat je aan de energieleverancier betaalt. Die zijn binnen een jaar bij Eneco al met 300% gestegen. Het gaat de energiemaatschappij, dus niet om het net minder te belasten, maar de inkomstenbron stabiel te houden, in dit geval met gebakken lucht.
      De nieuwe stelling van Eneco is dat voordat er gesaldeerd wordt eerst wordt verrekend met de terugleverboete + teruglevertarief, die "inkomsten" worden dan afgetrokken van het verbruik. Dat heeft geen invloed op de energiebelasting die wel op de wettelijk bepaalde manier wordt verrekend.
      Met voorbeeld in dit filmpje krijg je dus: (2500kWh x dal of normaaltarief) minus (2000kWh x teruglevertarief - 2000kWh x terugleverboete). Zo worden er dus geen kWh meer verrekend maar kWh kosten en opbrengsten. Bovenop deze kosten krijg je een energiebelasting over (2500kWh-2000kWh) = 500kWh.
      Daarom ben ik het met psilin9473 eens dat het heel bijzonder is dat er met geen woord wordt gesproken over wat er nu echt aan het gebeuren is.

  • @RealConstructor
    @RealConstructor 3 หลายเดือนก่อน

    Ik heb nog geen zonnepanelen, ben er nog voor aan het sparen. Ik vind het schandalig dat ik, als electra-gebruiker, al jaren meebetaal (dmv hogere stroomtarieven) aan de saldering van anderen en als ik er eindelijk aan toe ben om zonnepanelen op mijn dak te leggen, ik geen saldering meer krijg, omdat de regeling is afgeschaft. Zeer oneerlijk. Iedereen die nu al zonnepanelen heeft, verdient het aankoopbedrag terug in circa 7 jaar. Ik moet 3 jaar extra rekenen voor ik de aankoop terugverdiend heb. Er is een veel eerlijkere regeling mogelijk, die heel simpel te regelen is. Alles wordt geregistreerd in Nederland, het is toch heel simpel om iedereen 7 jaar saldering te geven als je terug levert aan het net? De nutsbedrijven weten je ook te vinden als je een terugleverboete krijgt, dus kunnen ze je ook vinden om je 7 jaar saldering te gunnen. Bij diegenen die nu al meer dan 7 jaar saldering hebben, stopt de saldering meteen, zij hebben de zonnepanelen al terugverdiend. De nutsbedrijven kunnen deze taak heel goed uitvoeren. Dan kan iedereen de aanschaf van zonnepanelen terugverdienen en diegenen die al meer dan 7 jaar van de saldering hebben kunnen genieten, hebben een voordeel gehad, daar kunnen we niets meer aan doen. Maar we kunnen wel de ongelijkheid, die nu al jaren bestaat, rechtzetten.

  • @R.D.G.
    @R.D.G. 4 วันที่ผ่านมา

    Ik heb al moeten betalen de afgelopen maand.
    3 heb ik er al uitgeschakeld.
    Andere mensen zonder überhaupt zonnepanelen hebben lagere kosten die zij moeten betalen.
    Begin volgend jaar haal ik ze van het dak en gaan ze de container is.
    Als we dat nu al doen en overstappen gaan we 30 per maand minder betalen.
    Met zonnepanelen betaal je meer dan zonder.
    Nl naait je weer kei hard.

  • @TeXiCiTy
    @TeXiCiTy 4 หลายเดือนก่อน

    Na 2:49 begon het net interessant te worden. Tot een jaar geleden was dat het bijna-complete verhaal maar het is nu lastig een energiemaatschappij te vinden die zo simpel rekent. Neemt niet weg dat PV nog steeds hartstikke interessant is, ook met extra heffingen. Je moet echt gigantisch veel overproductie hebben om zo slecht te renderen dat je je geld beter op de spaarrekening kan laten staan.

  • @hohenstaufen.1010
    @hohenstaufen.1010 3 หลายเดือนก่อน +2

    Demonteer eerst maar eens al die mega zonneparken en schakel die maar uit ipv de consument te naaien.