Her programda hatırlattığınız bir çok bilgiden anlaşılan otomobile binmek belli bir sorumluluk ve dikkat gerektirir. Sadece direksiyona oturup A-B noktasına giderseniz o dikkat etmediğiniz noktalardan birinde mutlaka patlarsınız ve başınıza büyük dert alırsınız. Abi o kadar detaylı anlatıyorsunuz aracın suyuna bile bakmayan kullanıcılar var. Daha neler neler :) Velhasıl kelam araç satılırken kullanıcılara bu bilgilerin mutlaka verilmesi gerekiyor. Otomobil satan firma yetkilileri biraz daha araçlarını övmekten ziyade bu bilgileri verirlerse en azından belli ölçüde cehaletin önüne geçilmiş olur.
Akü için CTEK MXS 5.0 akü dolum cihazı satın aldım. Kış gelmeden bir defa dolum yapıyorum. iyice boşalmış akülere can verdiği oldu. Kısa yol giden araçlarda akü çabuk ölüyor. Çöpe atılacak çok akü kurtardım. Aküyü doldurmakta bir nevi bakımdır. Işyerinde forkliftin aküsü boşalmıştı, 20 saatte doldurduk. Yıllarca kullandık. Chrysler marka aracımı uzun süre kullanmamıştım, onun aküsünü doldurdum. Sökmesi zordur. Aküye ulaşmak için ön sol lastik sökülüyor. Kışın aracınız çalışmıyorsa yeni akü yerine bir dolum cihazı satın alın. Hem çevreye, hem cebinize faydası olur.
Ey Ahali ! Almanya'da Almanlar şöyle der ''Von O bis O'' ! İngilizce Meali ''from October till Eastern''. Yani kış lastikleri Ekim ayında (kar yağsın yağmasın 7 derecenin altında olsun olmasın) takılırlar ! Bu Ekim ayından başlar Eastern (yani yumurta bayramına kadar) yaklaşık Mart-Nisan ayına kadardır. Önceden hazır olun. Son dakikaya kadar bekleyip bekleyip bir anda kar başladıktan sonra hemen kış lastiklerini taktırmayın. Bir siz değil sizin gibi bir sürü insan sırada(kuyrukta) olmus olacak kış lastikleri için. Yani yumurta kapıya dayanmadan hazır olun. Aracınızı deposunu EN AZ YARIM DEPO olsun. Yarım depo her zaman sınırınız olsun. Deponuz donma olsalığı azalır. Zincirleriniz mutlaka bagajda olsun ne olur olmaz. Cam buz tutmaması için yapılan cam korumalarından ihmal etmeyin. Cep telefonunuz için ekstra bir Powerbank arabanızda bulundurun. Şarjınız her zaman bitebilir. Aracın aküsünden yemeyin. Aracınızda Battery Jump Starter bulundurun. Lithium battery ve mandallar ile olurda akünüz boşalmışsa başka bir arabaya ihtiyacınız olmadan arabanızı fişeklersiniz. Almanyada iken 3 kişiye yardım etmiştim. Almanlar bile şaşırmıştı elimdeki makinaya. İş eldivenleri ve sabitlenebilen ışık bulundurun. Aracınızda su , kuru kayısı , kuru incir , ceviz , badem ve fındık bulundurun. (Çikolata ve ıvız zıvır yerine) Hepimiz kazasız belasız ...
İstepne de kritik ekipmandır ve genellikle ihmal edilir ve ihtiyaç duyulması durumunda genelde havası düşük olur. Lastikler sürekli basınç kaybettiğinden senede 1-2 defa kontrol edilmeli. Kontrol de havasına da bakılmalı ve 3-4psi ilave hava basılarak zaman içinde kaybedeceği basınç tolore edilmeli. Kaliteli bir lastik basınç ölçer bulundurulursa kullanım öncesi basıncı da doğru değere ayarlanması sağlanır.
Öncelikle Instagram üzerinden konu sorup buna göre video çektiğiniz çok teşekkürler. Bu soruyu Instagram'da yazan kişi bendim ve birkaç yıl öncesinde yüklediğiniz videoları izlemiştim ve kafamda bir şeyler oluşmuştu ama ben de tam olarak hatırlamıyordum ki yazarken de bu durumu belirtmiştim. Kendi kafamda yıllar önce sizleri de dinleyerek oluşturduğum plana göre aile aracımızı kışa hazırladım, her kış olduğu gibi, ancak bu videoyu izlerken atladığım birkaç şey, öğrendiğim yeni birkaç şey olduğunu farkettim. Her zamanki gibi süpersiniz. Ağzınıza sağlık, böyle bilgilendirici ve keyifli videoların devamının gelmesini temenni ediyorum 😃
Abilerim çok önemli bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum, malumunuz benzin istasyonlarımızın hizmet kaliteleri oldukça yükseldi. Fakat bu istasyonlardaki hava ünitelerinin kalibrasyonları yapılmamakta. Bir istasyonda 30 psi hava basıyorsunuz, bastığınız hava aslında 50 psi. Bir diğerinde 25 geliyor. Bu istayonlarda hava ünitelerinin düzenli aralıklarla kalibre edilmesi gerekmekte. İstasyon işleticileri bu konuya hiç dikkat etmezler, o ünite oraya konur ve yıllarca tek yapılan hortumunun değişimidir. Bizim otomobil federasyonumuz bu konularda oldukça pasif, o sebeple bunu yine yaparsa işletmeciler yaparlar.
@Mahmut Yıldırım Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyiniz. Mevsimdem mevsime olan basınç değişikliğinden bahsedilmiyor burada. İstasyondan istasyona, cihazdan cihaza olan farktan bahsediliyor. Hava aynı hava, nem aynı nem, bir siz akıllısınız, bu kafayla bir mok da öğrenemiyorsunuz.
Kışlık lastikleri cumartesi taktırdım, pazar akşamı kar yağdı (konum İsveç), ardından bu video geldi. Zamanlama güzel, fakat kronoloji tersten işlemiş oldu bu durumda. 😊 Hemen izliyorum, şimdiden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. 👍
@@KeremP_ Yeni almadım. Araçla beraber set olarak yani jantlarıyla beraber vardı zaten, üç yıllık. Nokian Hakkapeliitta 9 (Fin markası, Türkiye'de bulunuyor mu bilmiyorum). Kuzey ülkeleri için üretilen ile diğer coğrafyalar için üretilen kışlık lastikler arasında da bazı farklılıklar olabiliyor bu arada. Bulunuyorsa şayet, Nokian'ı öneririm. Önceki aracımda kullandığım kışlık lastikler ise Michelin X-Ice 3 idi, onlar da muazzam lastikler (araçla birlikte vermiştim üç yıl önce sattığımda).
@@ilhanschen Dediğiniz Nokian Lastikleri biliyorum. Zaten Nokia Finlandiya'da bir kasaba. Nokia telefonlar da oradan geliyor. Neyse konuyu dağitmayayim. :) Onlar çivili lastik diye geçer. Zorlu Alaska şartlarında dahi sanki kaymak asfalt üzerinde gidiyormuscasina konforlu ve sağlamdır. Cevabınız için teşekkür ederim.
@@KeremP_ Nokian'ın çivili olan ve olmayan tipleri mevcut. Bendekiler çivili Hakkapeliitta 9. Gerçekten güven hissini alıyorsunuz karlı zemin üzerinde araç kullanırken.
@@ilhanschen Nokian Almanya'da iyi satıyor. Hakkapeliitta serisi yok. Michelin X-ice seriside yok. Michelin Alpin var. Sizin coğrafya için özel olsa gerek.
İstanbul da kış lastiği takmak için en ideal ay ARALIK. Çünkü şu an hava 20 25 derecelerdeydi düne kadar. Bugün 13-14 derece filan. Aralık ilk haftası taktıracağım kışlıkları.
İş nedeniyle bir kaç yıldır Gaziantep ve civarında en az 150 km günlük yol yapıyorum. Bu esnada iş - ev arası otobanı kullanıyorum. Fark ettiğim bir şey, kış lastiği kullanımı neredeyse hiç yok. Otobanda gerçekleşen kazaların çoğu sebebi aquaplaning. Bazı yorumlarda bu bakımların masraflı olduğunu yapılamayacağını yazılmış. Böyle düşünenler kimsenin hakkına girmesin araba binmesin.
28.13 FOCUS 2.5 kasa hakan abi ingiltere üretimden veya direksiyon sagda oldugundan oraya koymuslardi diye biliyorum. Fakat torpidoda olmadigindan sigara vs içildiğinde pek etkilenmiyor. Kaldi ki pejo 306 klimali ama polen filtresi yok. :)
Videolarınızı izlerken otomobil (veya araç) sahibi olmanın ne kadar büyük bir sorumluluk ve mali külfet olduğunu tekrar farkediyorum. Ancak babam dahil pek çok sürücünün aracına bu kadar ayrıntılı bir bakım uyguladığını düşünmüyorum, çünkü bahsettiğiniz tüm bu işlemlerin ciddi bir mali külfeti var ve pek çok sürücü bu mali külfetin altına girmek istemiyor. Araç yolda kalmasın yeter düşüncesi ile hareket ediyor.
Hangi üreticinin aracında fabrika çıkışı janti duruyor, aracı alan direk değiştiriyor, aracı alan noterden sonra yakıt almaya değilde cam filmi uygulamasına gidiyor, aynı hafta farklı bir jant ona uygun lastik, o etikete bu kritere bakılıp hava basmalı bence araçta kendi janti kendi ölçüsünde lastiği var ise etikete uyulabilir.
Yaz lastiğinin kışın kuru zeminde -15 de bile daha iyi yol tuttuğu ve daha kısa fren mesafesi sağladığını gösteren youtube videoları var. Kuru zemin dışında kış lastiği için tüm söylediklerinize katılıyorum.
Elbette. Benim gözlemim sadece kuru zemin için. Kış lastiği - yaz lastiği karşılaştırmaları ya karda, ya ıslak zeminde yapılır. Kuru zeminde yapmazlar zira sonuç yaz lastiği lehine çıkar.
Bunların hepsini kime güvenerek yaptırabiliriz? Kontrol edin deyince nasıl emin olacağız sanayide, ustayı sorgulaya sormaya mi? Kışlık bakımcı diye bir şey var mı? Çok değerli bilgiler ama zaten bu işlerden anlayan sürücülere anlatıyor gibisiniz, bana kitabi geliyor ve pratikte arabaya bakmaya nasıl başlayacağımı bilemiyorum.
Emeğinize sağlık Dostlar! Son zamanda üretilen otomobillerde gereğinin çok üstünde jant ve lastik ölçüsü kullanılmakta. Bunlar ise bize önce fiyat farkı sonra karlı zeminde ve ıslak zeminde kayma sorunu olarak geliyor. Bu jant lastik ölçülerinin büyümesi veya gerekliliği ile ilgili bir program yapsanız ?
Halojen far sistemine sonradan beyaz h7 led takmanın zararı nedir? Beyaz ışığın gözü yorduğunu biliyorum sarı ışıkta mavi ışık olmadığı için görüşü rahatlattığını okudum bir yerden.
Akü en önemli parçalardan biri,daha geçen gün 400 km sorunsuz gelip stop edince çalışmayan araç gördüm malesef aile sırf akü yünden 5 saat mahsur kaldılar,aslında rutin bakımlara akü bakımıda eklenmeli,sadece yağ ve filtre değiştirmek bakım değildir,ustalar bunu bir öğrenseler çok iyi olacak ama malesef müşteri kapmak için çaba sarf ediyorlar,müşteriyi sıraya düzüyor hatta randevu bile veriyorlar binlerce kez anlatıyoruz ama millette anlamıyor sen Usta'dan dahamı iyi biliyorsun diyorlar.
Programlarınız çok güzel sizden yeni araç alacaklar için benzinli hibrit mi yoksa dizel mi. Bununla ilgili program yapar mısınız Örneğin fiyat Cross vagonun dizeli mi yoksa benzinli hibritlisi mi daha iyi olur en kısa zamanda programı yapmanız temennisiyle Şimdiden teşekkür ediyorum
abiler size bir önerim var debriyajsız ara gazı ile vites değiştirmek arabaya zarar verir mi dizel ve benzinli araçlarda bakı balataya veya arabanın her hangi bir yerine bilgilendirici bir video yaparsanız sevinirim
Aracimin farlarini ayarlayıp muayeneye gittim.. Oradaki memur arkadaş ayar bilgisayarı raporunu yeşil den kırmızıya almak için düğmeyi 5 e getirdi kusuru yazabilmek için yaptı bunu. Elleme se o düğmeye 10 yaşındaki aracım kusursuz geçiyordu, ama far ayar kusuruna aldı aracimi. SONRA AYAR DÜĞMESİ 5 TE İKEN TESLİM ETTİ. Bari eski haline alsaydı ayar düğmesini.
Her araca far yönü hatali yaziyorlar zaten. Yada eski bir araç ise motor şasi numarası gözünün önünde bile olsa kontrol eden görevlinin, motor şasi numarası okunamadı yazıyorlar.
@@sefagul1179 doğru dersin ben bu sefer onuda görmek istemiyorum dedim 150 TL verdim ayara o dönemde. Hoş adam ayarladı olura getirdi aracimi. Tarif etti. Personel 3 mt onumdeydi bilgisayar olumlu ekran verdi bu kişi kolunu uzatıp farı yukarı doğru ayarladı bilgisayar şimdi olmaz ekranına geçiş yaptı personel bu haliyle bastı tuşa aldı raporu.... Kusurlu... 2008 corolla olay 2015 te oldu.. Ve o bozduğu farı yerine getirmedi en çok buna kızıyorum mal biri olsan gitcen milletin gözünü alıcan sonrasında, bari eski yerine alsaydı.. Onlarin bozucu değil onarıcı tarif edici olmaları lazım bak bu var kullan demesi lazım sağlam aracı kusurlu ya getirip teslim ediyorlar. Devlette ikende muayeneye girerdim bu iş böyle olmaz derdim şimdi özelde yine aynı şeyi söylüyorum. Ne düzelmiş bu süreçte. Hiç bir şey..
Tır kamyon yanından geçenken sağanak yağmurda birden camın önü kapanabiliyor hiç bir şey göremiyorsunuz sileceklerin hızıda yetişemiyor ve bana bu durum gece ve virajlı yolda denk gelmişti gerisini siz düşünün...
Dahabu hafta kışlıklara geçtim. Özellikle dedim ki ısrarla etiketteki 32 psı basıncı bas.Hala bana diyor ki çok bilmiş arkadaş abi lastiklerin yarılırsa ben karışmam :D Sen dedim 32 bas mesuliyeti bana ait bir şey de olmaz merak etme sen dedim. 2-3 kere ısrarla anca bastırabildim stadart hava basıncını.
Kaliteli adblue alsanızda dışarıda kristalleşmesi gayet olağan bir durumdur. Kaliteli adblue lafına aldanmayın. Alman Vda lisansına sahip üreticilerin mallarını alabilirsiniz. Önemli olan adblue deposunu dolu tutun. Depodaki adblue çok azaldığı vakit kristalleşmeden ötürü arıza verir.
Kitapçıkta yazıyor, kitapçığınız yoksa fiat kullanım kılavuzları diye internette aratın, fiatın kendi sitesinden araç yılına uygun olanı indirip bakabilirsiniz
Bu hafta sürücü kursunda yazılı eğitimi aldım. Kurs görevlisi "aynı ebatta biri yaz biri kış lastiğim var basınçları nasıl olmalı" diye soru sordu. Lastik markası kaç diyorsa onu basmalıyız dedim fakat kabul etmedi ona göre aynı basınçta olacakmış.
@@devrimtuncer8655 aslında şunu demek istiyorum sonuçta lastiğin hangi basınçta ne kadar tuttuğunu biz bilmiyoruz fakat markanın bize verdiği değer en güvenilir değer değil mi
@@mehmetkaansivridemir aynen oyle. O yuzden yaz kis farketmez asfalt zeminde ayni olmali dedim. Kimse ozel bir amac yoksa fabrikadan iyi bilemez. Ayni ebatta lastik farkli araclarda farkli havalarla kullanilmak zorunda olabilir ama ayni arabada ayni ebatta lastiklerin asfalt zeminde hava basinci fabrika verisidir
Eve geldim yemeğimi hazırladım bi bakayım izleyecek ne var diye girip video attığınızı gördüm. Değmesin keyfime :)
Üstatlar ağzınıza sağlık.
Programın olmazsa olmazı şaka yollu da olsa yerine getirildi.
1- Manisa
2- Anadol
3- Sabuncubeli
Her programda hatırlattığınız bir çok bilgiden anlaşılan otomobile binmek belli bir sorumluluk ve dikkat gerektirir. Sadece direksiyona oturup A-B noktasına giderseniz o dikkat etmediğiniz noktalardan birinde mutlaka patlarsınız ve başınıza büyük dert alırsınız. Abi o kadar detaylı anlatıyorsunuz aracın suyuna bile bakmayan kullanıcılar var. Daha neler neler :) Velhasıl kelam araç satılırken kullanıcılara bu bilgilerin mutlaka verilmesi gerekiyor. Otomobil satan firma yetkilileri biraz daha araçlarını övmekten ziyade bu bilgileri verirlerse en azından belli ölçüde cehaletin önüne geçilmiş olur.
Bugün bakım yaptırdım. Hakan abinin dediği gibi polen filtresini değiştirmek için gaz pedalını söktüler. Araç focus 2008
Süpersiniz.arabanın su olukları temizliğide çok önemli.kuvvetli yağışlarda içerisi su dolabilir.başıma gelmişti hatırlatayım dedim😅
34:30 ben sadece ön camda küçük bir oyuk açıp çıkıyordum hep. ışıklarda frene basınca tepedeki bütün kar ön cama düşmüştü :D
Akü için CTEK MXS 5.0 akü dolum cihazı satın aldım. Kış gelmeden bir defa dolum yapıyorum. iyice boşalmış akülere can verdiği oldu. Kısa yol giden araçlarda akü çabuk ölüyor. Çöpe atılacak çok akü kurtardım. Aküyü doldurmakta bir nevi bakımdır. Işyerinde forkliftin aküsü boşalmıştı, 20 saatte doldurduk. Yıllarca kullandık. Chrysler marka aracımı uzun süre kullanmamıştım, onun aküsünü doldurdum. Sökmesi zordur. Aküye ulaşmak için ön sol lastik sökülüyor. Kışın aracınız çalışmıyorsa yeni akü yerine bir dolum cihazı satın alın. Hem çevreye, hem cebinize faydası olur.
Tam,dizi moduna geçmiştim sizi izliyorum diziyi kapatıp 😊 helal olsun yine yapmışsınız
Abi zabaha kadar konuşsanız sıkılmadan dinler keyif alırım. Harikasınız maşallah.
Herkesin bilmesi gereken konuları 3 ü bi arada ustalardan dinlemek harika bir duygu
Bilgi verici proğram paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Böcek muhabbetinde gülmekteb öldüm, ağzınıza sağlık ustalarr
Ey Ahali !
Almanya'da Almanlar şöyle der ''Von O bis O'' ! İngilizce Meali ''from October till Eastern''. Yani kış lastikleri Ekim ayında (kar yağsın yağmasın 7 derecenin altında olsun olmasın) takılırlar ! Bu Ekim ayından başlar Eastern (yani yumurta bayramına kadar) yaklaşık Mart-Nisan ayına kadardır. Önceden hazır olun. Son dakikaya kadar bekleyip bekleyip bir anda kar başladıktan sonra hemen kış lastiklerini taktırmayın. Bir siz değil sizin gibi bir sürü insan sırada(kuyrukta) olmus olacak kış lastikleri için. Yani yumurta kapıya dayanmadan hazır olun.
Aracınızı deposunu EN AZ YARIM DEPO olsun. Yarım depo her zaman sınırınız olsun. Deponuz donma olsalığı azalır.
Zincirleriniz mutlaka bagajda olsun ne olur olmaz.
Cam buz tutmaması için yapılan cam korumalarından ihmal etmeyin.
Cep telefonunuz için ekstra bir Powerbank arabanızda bulundurun. Şarjınız her zaman bitebilir. Aracın aküsünden yemeyin.
Aracınızda Battery Jump Starter bulundurun. Lithium battery ve mandallar ile olurda akünüz boşalmışsa başka bir arabaya ihtiyacınız olmadan arabanızı fişeklersiniz. Almanyada iken 3 kişiye yardım etmiştim. Almanlar bile şaşırmıştı elimdeki makinaya.
İş eldivenleri ve sabitlenebilen ışık bulundurun.
Aracınızda su , kuru kayısı , kuru incir , ceviz , badem ve fındık bulundurun. (Çikolata ve ıvız zıvır yerine)
Hepimiz kazasız belasız ...
Dogru demissin hocam ama deponun donmasi deponun doluluguyla orantili degildir.
İstepne de kritik ekipmandır ve genellikle ihmal edilir ve ihtiyaç duyulması durumunda genelde havası düşük olur. Lastikler sürekli basınç kaybettiğinden senede 1-2 defa kontrol edilmeli. Kontrol de havasına da bakılmalı ve 3-4psi ilave hava basılarak zaman içinde kaybedeceği basınç tolore edilmeli. Kaliteli bir lastik basınç ölçer bulundurulursa kullanım öncesi basıncı da doğru değere ayarlanması sağlanır.
*stepne
bildiğim bir konu olsa bile bu üçlü den 10 kez dinlesem yine sıkılmam. Kıymetli bilgiler için çok teşekkürler. Ek olarak 27:08 deki sohbet efsane 😁
Bu güzel bilgileri podcaste de yüklerseniz harika olur ve her bölümü sabırsızlıkla bekliyoruz...
Emeğinize sağlık. Temennim bu bilgileri ve ikazları DUYARLAR ve canlar yanmaz.
Videoyu izledim ve kışa hazırım üstadlar. Emeğinize sağlık.
Elinize Emeğinize Ağzınıza Sağlık Sağolun Çok Teşekkür Ederim.
Aydınlatıcı Bilgiler İçeriyor Çok Güzel Bir Anlatıcısınız.
Kışlık bakımları baya bitirmişim. gönlüm rahat oldu teşekkürler
Farlar hakkında detaylı video hazırlayabilir misiniz?
Öncelikle Instagram üzerinden konu sorup buna göre video çektiğiniz çok teşekkürler.
Bu soruyu Instagram'da yazan kişi bendim ve birkaç yıl öncesinde yüklediğiniz videoları izlemiştim ve kafamda bir şeyler oluşmuştu ama ben de tam olarak hatırlamıyordum ki yazarken de bu durumu belirtmiştim.
Kendi kafamda yıllar önce sizleri de dinleyerek oluşturduğum plana göre aile aracımızı kışa hazırladım, her kış olduğu gibi, ancak bu videoyu izlerken atladığım birkaç şey, öğrendiğim yeni birkaç şey olduğunu farkettim.
Her zamanki gibi süpersiniz. Ağzınıza sağlık, böyle bilgilendirici ve keyifli videoların devamının gelmesini temenni ediyorum 😃
Az çok Bildiğim konular olmasına rağmen izlemekten keyif aldım teşekkürler emeği geçen herkese
Abilerim çok önemli bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum, malumunuz benzin istasyonlarımızın hizmet kaliteleri oldukça yükseldi. Fakat bu istasyonlardaki hava ünitelerinin kalibrasyonları yapılmamakta. Bir istasyonda 30 psi hava basıyorsunuz, bastığınız hava aslında 50 psi. Bir diğerinde 25 geliyor. Bu istayonlarda hava ünitelerinin düzenli aralıklarla kalibre edilmesi gerekmekte. İstasyon işleticileri bu konuya hiç dikkat etmezler, o ünite oraya konur ve yıllarca tek yapılan hortumunun değişimidir. Bizim otomobil federasyonumuz bu konularda oldukça pasif, o sebeple bunu yine yaparsa işletmeciler yaparlar.
@Mahmut Yıldırım Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyiniz. Mevsimdem mevsime olan basınç değişikliğinden bahsedilmiyor burada. İstasyondan istasyona, cihazdan cihaza olan farktan bahsediliyor. Hava aynı hava, nem aynı nem, bir siz akıllısınız, bu kafayla bir mok da öğrenemiyorsunuz.
Bravo tam bir kamu hizmeti bence ağzınıza sağlık...
Turgut abi mühendise saydirirken hakan abinin bakışı
Kışlık lastikleri cumartesi taktırdım, pazar akşamı kar yağdı (konum İsveç), ardından bu video geldi. Zamanlama güzel, fakat kronoloji tersten işlemiş oldu bu durumda. 😊 Hemen izliyorum, şimdiden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. 👍
Hangi marka tercih ettiniz
@@KeremP_ Yeni almadım. Araçla beraber set olarak yani jantlarıyla beraber vardı zaten, üç yıllık. Nokian Hakkapeliitta 9 (Fin markası, Türkiye'de bulunuyor mu bilmiyorum). Kuzey ülkeleri için üretilen ile diğer coğrafyalar için üretilen kışlık lastikler arasında da bazı farklılıklar olabiliyor bu arada. Bulunuyorsa şayet, Nokian'ı öneririm. Önceki aracımda kullandığım kışlık lastikler ise Michelin X-Ice 3 idi, onlar da muazzam lastikler (araçla birlikte vermiştim üç yıl önce sattığımda).
@@ilhanschen Dediğiniz Nokian Lastikleri biliyorum. Zaten Nokia Finlandiya'da bir kasaba. Nokia telefonlar da oradan geliyor. Neyse konuyu dağitmayayim. :) Onlar çivili lastik diye geçer. Zorlu Alaska şartlarında dahi sanki kaymak asfalt üzerinde gidiyormuscasina konforlu ve sağlamdır. Cevabınız için teşekkür ederim.
@@KeremP_ Nokian'ın çivili olan ve olmayan tipleri mevcut. Bendekiler çivili Hakkapeliitta 9. Gerçekten güven hissini alıyorsunuz karlı zemin üzerinde araç kullanırken.
@@ilhanschen Nokian Almanya'da iyi satıyor. Hakkapeliitta serisi yok. Michelin X-ice seriside yok. Michelin Alpin var. Sizin coğrafya için özel olsa gerek.
Süper konu süper uzmanlar,süper program
Keyifle izledik teşekkür ederiz
Kaliteli insanlar, kaliteli bilgiler 👍
28:16 Turgut abiyi bırakın. Ne güzel giydiriyordu ya :d
Süpersiniz, hastasıyız🙏
Hakan abinin söylediği polen filtresini takmak için pedalının söküldüğü araç ford fiesta bizde 2003 model i var... Ben şok oldum😂
Ortadaki ağabeyin kendini ifade ediş biçimine hayranım . Tabi diğer ağabeylerde çok bilgili . Haklarını yiyemem .
İstanbul da kış lastiği takmak için en ideal ay ARALIK. Çünkü şu an hava 20 25 derecelerdeydi düne kadar. Bugün 13-14 derece filan. Aralık ilk haftası taktıracağım kışlıkları.
Böcek ve far muhabbetine çok güldüm :) ooohh biyer bulmuşum hahahah
Agziniza saglik 👏🏻👏🏻👏🏻
Siz bu işi komple bakıma çevirdiniz :)
Kutup başı oksit yağıyorsa bunun sebebi kutup başının dibinden çatlamış olması. Akü asitleri hava ile kurşunların üzerinde oksit yapar.
İş nedeniyle bir kaç yıldır Gaziantep ve civarında en az 150 km günlük yol yapıyorum. Bu esnada iş - ev arası otobanı kullanıyorum. Fark ettiğim bir şey, kış lastiği kullanımı neredeyse hiç yok. Otobanda gerçekleşen kazaların çoğu sebebi aquaplaning. Bazı yorumlarda bu bakımların masraflı olduğunu yapılamayacağını yazılmış. Böyle düşünenler kimsenin hakkına girmesin araba binmesin.
Kolay gelsin 🌹
28.13 FOCUS 2.5 kasa hakan abi ingiltere üretimden veya direksiyon sagda oldugundan oraya koymuslardi diye biliyorum. Fakat torpidoda olmadigindan sigara vs içildiğinde pek etkilenmiyor. Kaldi ki pejo 306 klimali ama polen filtresi yok. :)
Keşke hayat şartları müsade etse otomobilere gerekli kıymeti verebılsek :(
Siz harikasınız :)
Harikasınız ağzınıza sağlık 🌹🌹
Son 5-6 yıldır araç camlarındaki buzu kazımakla uğraşmayıp, o bölgelere limon kolonyası sıkıyorum. 4-5 saniye içerisinde buz muz kalmıyor.
Selam güzel insanlar emeğinize sağlık
Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler
Fahiş fiyatlı kasko ile trafik sigortası ve bol ötvli yakıttan sonra bakıma para kalmıyor ki ....😀😀😀
Ustaların sözlerinden insanlar öğreniyor, sıkılmanın zerresi yaşanmıyor.
Videolarınızı izlerken otomobil (veya araç) sahibi olmanın ne kadar büyük bir sorumluluk ve mali külfet olduğunu tekrar farkediyorum. Ancak babam dahil pek çok sürücünün aracına bu kadar ayrıntılı bir bakım uyguladığını düşünmüyorum, çünkü bahsettiğiniz tüm bu işlemlerin ciddi bir mali külfeti var ve pek çok sürücü bu mali külfetin altına girmek istemiyor. Araç yolda kalmasın yeter düşüncesi ile hareket ediyor.
Tüm bu bakımları yaptırdığımızda kışı açlıktan çıkaramıyoruz ve sonuç yine aynı :D
harikasınız
15:00 renault trafic 2.0dci için 60 bin civarı tahmini rakam aldık.
İyi akşamlar cam suyu antfriz ölçmek gerekirmi
Hangi üreticinin aracında fabrika çıkışı janti duruyor, aracı alan direk değiştiriyor, aracı alan noterden sonra yakıt almaya değilde cam filmi uygulamasına gidiyor, aynı hafta farklı bir jant ona uygun lastik, o etikete bu kritere bakılıp hava basmalı bence araçta kendi janti kendi ölçüsünde lastiği var ise etikete uyulabilir.
Emekleriniz için teşekkürler.
Halit baba candır 🎉
O buz kazıyıcının arabada bagajda olmasına rağmen ön camı kredi kartıyla kazıdığımı bilirim çünkü bagaj kapağı buz tutmuş açılmıyordu.
Yaz lastiğinin kışın kuru zeminde -15 de bile daha iyi yol tuttuğu ve daha kısa fren mesafesi sağladığını gösteren youtube videoları var. Kuru zemin dışında kış lastiği için tüm söylediklerinize katılıyorum.
asfalt üzerinde kırapılaşan birkaç su damlası o işi tamamen değiştirir. o sıcaklıkta çok büyük riske girmek olur yaz lastiği.
Elbette. Benim gözlemim sadece kuru zemin için. Kış lastiği - yaz lastiği karşılaştırmaları ya karda, ya ıslak zeminde yapılır. Kuru zeminde yapmazlar zira sonuç yaz lastiği lehine çıkar.
Dün hava 27 dereceydi. Kış lastiği konusunda emin misiniz?
Bunların hepsini kime güvenerek yaptırabiliriz? Kontrol edin deyince nasıl emin olacağız sanayide, ustayı sorgulaya sormaya mi? Kışlık bakımcı diye bir şey var mı? Çok değerli bilgiler ama zaten bu işlerden anlayan sürücülere anlatıyor gibisiniz, bana kitabi geliyor ve pratikte arabaya bakmaya nasıl başlayacağımı bilemiyorum.
Ağzınıza sağlık 🥰🥳🥳
14:56 serviste sıfır garantili Mercedes Sprinter motoru sokup takilmasi 150 bin TL
Emeğinize sağlık
Dostlar! Son zamanda üretilen otomobillerde gereğinin çok üstünde jant ve lastik ölçüsü kullanılmakta. Bunlar ise bize önce fiyat farkı sonra karlı zeminde ve ıslak zeminde kayma sorunu olarak geliyor. Bu jant lastik ölçülerinin büyümesi veya gerekliliği ile ilgili bir program yapsanız ?
Polen filtresi için pedalı sökülen araba benim arabam 2004 Ford Fusion 😄😄😄 ve Ford Fiesta Mk5 👍
Araca hep su koyulmuş , antifriz konunca motorun içindeki paslar çözülüp radyatörü tıkamazmı ?
Temizletip koydurun hocam
Abi polen filtresi konusunda mercedes vito 112 cdi i tek gecerim 3 saatimi aldi degistirmem 👍
Halojen far sistemine sonradan beyaz h7 led takmanın zararı nedir? Beyaz ışığın gözü yorduğunu biliyorum sarı ışıkta mavi ışık olmadığı için görüşü rahatlattığını okudum bir yerden.
Akü en önemli parçalardan biri,daha geçen gün 400 km sorunsuz gelip stop edince çalışmayan araç gördüm malesef aile sırf akü yünden 5 saat mahsur kaldılar,aslında rutin bakımlara akü bakımıda eklenmeli,sadece yağ ve filtre değiştirmek bakım değildir,ustalar bunu bir öğrenseler çok iyi olacak ama malesef müşteri kapmak için çaba sarf ediyorlar,müşteriyi sıraya düzüyor hatta randevu bile veriyorlar binlerce kez anlatıyoruz ama millette anlamıyor sen Usta'dan dahamı iyi biliyorsun diyorlar.
Ekmek 7,5 lira oldu , koca yürekli Halidoo 🤣🤣🤣
Emeginize sağlık tsk
Programlarınız çok güzel sizden yeni araç alacaklar için benzinli hibrit mi yoksa dizel mi. Bununla ilgili program yapar mısınız Örneğin fiyat Cross vagonun dizeli mi yoksa benzinli hibritlisi mi daha iyi olur en kısa zamanda programı yapmanız temennisiyle Şimdiden teşekkür ediyorum
Sileceğin silmediği bölge temizken bile koyu duruyor nedendir bilmiyorum
Avrupa'da bulunan Winter Diesel veya Alpine Diesel neden Türkiye'de satılmıyor?
wd40 kutup başı için olabilir bence :)
abiler size bir önerim var debriyajsız ara gazı ile vites değiştirmek arabaya zarar verir mi dizel ve benzinli araçlarda bakı balataya veya arabanın her hangi bir yerine bilgilendirici bir video yaparsanız sevinirim
Halit abi bizmut ve antimon'un da hacmi donarken artıyor ve su element değil
Aracimin farlarini ayarlayıp muayeneye gittim.. Oradaki memur arkadaş ayar bilgisayarı raporunu yeşil den kırmızıya almak için düğmeyi 5 e getirdi kusuru yazabilmek için yaptı bunu. Elleme se o düğmeye 10 yaşındaki aracım kusursuz geçiyordu, ama far ayar kusuruna aldı aracimi. SONRA AYAR DÜĞMESİ 5 TE İKEN TESLİM ETTİ. Bari eski haline alsaydı ayar düğmesini.
Her araca far yönü hatali yaziyorlar zaten. Yada eski bir araç ise motor şasi numarası gözünün önünde bile olsa kontrol eden görevlinin, motor şasi numarası okunamadı yazıyorlar.
@@sefagul1179 doğru dersin ben bu sefer onuda görmek istemiyorum dedim 150 TL verdim ayara o dönemde. Hoş adam ayarladı olura getirdi aracimi. Tarif etti. Personel 3 mt onumdeydi bilgisayar olumlu ekran verdi bu kişi kolunu uzatıp farı yukarı doğru ayarladı bilgisayar şimdi olmaz ekranına geçiş yaptı personel bu haliyle bastı tuşa aldı raporu.... Kusurlu... 2008 corolla olay 2015 te oldu.. Ve o bozduğu farı yerine getirmedi en çok buna kızıyorum mal biri olsan gitcen milletin gözünü alıcan sonrasında, bari eski yerine alsaydı.. Onlarin bozucu değil onarıcı tarif edici olmaları lazım bak bu var kullan demesi lazım sağlam aracı kusurlu ya getirip teslim ediyorlar. Devlette ikende muayeneye girerdim bu iş böyle olmaz derdim şimdi özelde yine aynı şeyi söylüyorum. Ne düzelmiş bu süreçte. Hiç bir şey..
Tır kamyon yanından geçenken sağanak yağmurda birden camın önü kapanabiliyor hiç bir şey göremiyorsunuz sileceklerin hızıda yetişemiyor ve bana bu durum gece ve virajlı yolda denk gelmişti gerisini siz düşünün...
Teşekkürler..
YAĞ DEĞİŞİM KM Sİ GELMEDEN BİR YIL DOLUNCA YAĞ DEĞİŞİMİ GEREKLİMİ?
Çıktığın Vitesle İn! (Manisa - İzmir karayolu Sabuncubeli rampası 1989)
Dahabu hafta kışlıklara geçtim.
Özellikle dedim ki ısrarla etiketteki 32 psı basıncı bas.Hala bana diyor ki çok bilmiş arkadaş abi lastiklerin yarılırsa ben karışmam :D
Sen dedim 32 bas mesuliyeti bana ait bir şey de olmaz merak etme sen dedim. 2-3 kere ısrarla anca bastırabildim stadart hava basıncını.
Bir minibüsçü ailenin çocuğu olarak net hatırladığım birşey var...
Mazot donmasın diye ya bir kaç litre benzin yada gazyağı koyardık
destek
ANTİFRİZ SIVISI HER YIL DEĞİŞMELİ Mİ? TEŞEKKÜR EDERİM.
2 yılda bir değişebilir
Muayenede yangın tüpü zorunlu değilki, hafif kusur (aracımda var)
Camasir suyu yerine tursu tuzu bulundurun
Sıfır araç almıştım, ilk gün lastiğin havasına baktım dört lastik de 53-54'tü
Polen filtresi değişimi için gaz pedalı sökülen araç Ford Focus Mk2.
Bu video neden liste dışı bildirim gelmedi
Lastik alamayabilirsiniz, fiyatlar şişmiş olabilir ama siz cebinizi öncelikli hale getirseniz içeride bunu düşünecek çok vaktiniz olabilir. 😔
Benim aracımın ön camında 3 silecek var, kendime hep 3 silecek borcum oluyor. :D
Kaliteli adblue alsanızda dışarıda kristalleşmesi gayet olağan bir durumdur. Kaliteli adblue lafına aldanmayın. Alman Vda lisansına sahip üreticilerin mallarını alabilirsiniz. Önemli olan adblue deposunu dolu tutun. Depodaki adblue çok azaldığı vakit kristalleşmeden ötürü arıza verir.
geçenlerde ustanın biri 130 bine navara motoru yaptığını söyledi
💐
Fiat egeada yok nasıl öğreneceğiz o dediğiniz yerlerde lastik için
Kitapçıkta yazıyor, kitapçığınız yoksa fiat kullanım kılavuzları diye internette aratın, fiatın kendi sitesinden araç yılına uygun olanı indirip bakabilirsiniz
Hava filtresini unutmuşsunuz !
Bu hafta sürücü kursunda yazılı eğitimi aldım. Kurs görevlisi "aynı ebatta biri yaz biri kış lastiğim var basınçları nasıl olmalı" diye soru sordu. Lastik markası kaç diyorsa onu basmalıyız dedim fakat kabul etmedi ona göre aynı basınçta olacakmış.
Yaz ve kis lastikleri ayni ebatta ayni aracta asfaltta ayni olur. Zemin degisirse degistirin
@@devrimtuncer8655 aslında şunu demek istiyorum sonuçta lastiğin hangi basınçta ne kadar tuttuğunu biz bilmiyoruz fakat markanın bize verdiği değer en güvenilir değer değil mi
@@mehmetkaansivridemir aynen oyle. O yuzden yaz kis farketmez asfalt zeminde ayni olmali dedim. Kimse ozel bir amac yoksa fabrikadan iyi bilemez.
Ayni ebatta lastik farkli araclarda farkli havalarla kullanilmak zorunda olabilir ama ayni arabada ayni ebatta lastiklerin asfalt zeminde hava basinci fabrika verisidir
Sırf sıcaklıktan kaynaklı bile değişebilir.
@@omerfarukkaradag7776 çok doğru çevre bilinci oluşması gerekiyor lastik konusunda insanlar kafasına göre basıp geçiyor