Episodul 3: Despre arbori, șocuri și locuri de muncă

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 23 ธ.ค. 2024
  • Cât de rezistenți suntem la șocuri? Cât de pregătiți suntem noi, oamenii, și ce putere mai are natura în fața schimbărilor climatice? Despre puterea pe care noi o avem să schimbăm cursul, despre serviciile și rolul naturii într-o lume pe care oamenii au transformat-o fundamental, într-un episod cu o înțelegere mai bună a acțiunilor pe care le luăm acum, să conservăm nu doar pădurile, ci ziua de mâine. Vorbim de lucruri vitale, condimentate cu câteva legende despre arborii cărora le-a mers vorba că trăsnetul nu-i lovește niciodată.
    Ultimele carnivore mari ale Europei, ultimele păduri virgine, ultimele sanctuare naturale nefragmentate își au casa aici, în Munții Făgăraș, cei mai înalți dintre Carpații României.
    Descoperă ce noi mai avem și alții au pierdut, deschideți mintea la ceea ce aceste locuri pot să devină, urmărește misiunea Conservation Carpathia de a le readuce la viață și bunăstare într-un serial despre natură, oameni și bune practici de conservare.
    Călătoria prin Munții Făgăraș ia startul aici.
    Fundația Conservation Carpathia contribuie la conservarea și refacerea ecosistemelor din Munții Carpați, prin crearea unei zone protejate cu natură sălbatică și dezvoltarea unei economii verzi în jurul Munților Făgăraș. Pentru biodiversitate și comunități locale. Pentru o natură puternică în fața schimbărilor climatice. Pentru aer, apă și hrană sănătoasă. Pentru noi și generațiile viitoare.
    Un serial cu multă recunoștință pentru:
    Ghid și narator: Prof. Dr. Laszlo Rakosy, Directorul Departamentului de Taxonomie și Ecologie - Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea „Babeș-Bolyai”; președinte Societatea Lepidopterologică Română
    Imagine și coloană sonoră: Cosmin Dumitrache, 2 Celsius, Mihai-Andrei Cațan, Envato Elements
    Frumusețe, spectacol și culoare: Munții Făgăraș și întreaga natură
    Suport și personaje principale: comunitățile și oamenii Făgărașului.
    Află mai multe despre noi aici: www.carpathia.org

ความคิดเห็น •