@afumatoareadeweekend7653 Cum ai putea sa nu urmaresti ? Sunteti deodebit! Faceti totul cu pasiune, ce faceti este de calitate, exprimat pe intelesul tuturor! Ordinea si curatenia care in bucatarie este baza! Modul in care o faceti si sincer POFTA cu care gustati la sfarsit te determina sa incerci si sincer nu-mi pare rau! Am ceva ce am invatat de la dumneavoastra la vid si abia astept sa urmez pasu urmator! Multa sanatate si respect!
Salutare Domnul Adrian , rumegușul trebuie sa fie mai fin sau mai mare ? Vreau sa incerc și eu rețeta asta cu șunca afumată la rece@@afumatoareadeweekend7653
@@roxanasolomon2150 Să știți că mesajele românilor plecați în lume mă fac fericit. Acolo unde locuim putem să ne facem produsele noastre românești. Cu gustul lor unic, cu mirosul lor pe care nu îl găsești nicăieri. Sărbători fericite vă doresc dumneavoastră și tuturor românilor oriunde s-ar afla !
eu fac slanina cu fum rece aici in jud Constanta de 12 ani dupa o reteta din familia bunicilor mei originari din Banat (Comuna Vinga jud Arad) tinuta la sare 40 zile.....un deliciu
@@afumatoareadeweekend7653multumim ,asa m a pus sotia sa fac ca ea e din ardeal ,si am afumato cu fum rece vreo 4 zile Si am intrebat si sotia si va intreb si pe dumneavoastra ,cum manci cand vrei sa manci o bucata de slanina cu ceapa ,ca na ai treaba si ai pauza 5 minute ,ca la noi la moldova se afuma cu fum cald pana curge din ea ,si o manci cu mustar sau ceapa ,ai mancat si ai plecat la treaba ,asta tre sa o prajesti ,nu zic ca nu e gustoasa
@ Aveți aceiași problemă ca mine. Eu am rezolvat-o așa… Cârnați bănățeni + cârnați ca la Moldova. Cotlet și ceafă ca la Banat + varianta ca la Moldova. Slănină de Banat + slănină de Moldova. Și avem liniște în casă. Și reciproca este valabilă : poale în brâu la cuptor și plăcinte prăjite în tigaie…
Buna domnul Adrian..🙋♀️ ce bine arata slăninuța dumneavoastra..și ce pofta mi-ați făcut 😅 vam spus ca sunt o pofticioasa.. am și scos o bucata de slănină de la congelator cu ceapa și brânză exact cum a-ți zis..😅🫣🤤🤤 Foarte frumos procedați și cu cata răbdare explicati 🫠 va felicit în nou.. 👏👏👏
Vă mulțumim mult! Așa făceau si părinții mei, doar că nu aveau tehnologia noastra afumau cu buturuga de fag o zi da una nu. Am si eu slanina la sare vroiam sa afum la cald dar in urma acestui video o să fac ca dumneavoastră. Vă doresc sărbători fericite alaturi de toată familia. La multi ani!
@@gabrielcostache3272 Și eu vă mulțumesc domnule Costache. Pentru tot ajutorul dat pe grupul de pe Facebook. Nu știu ce mă făceam fără dumneavoastră… Sărbători fericite și dumneavoastră și sper ca slănina să vă placă. Eu ofer rețeta din toată inima !
Buna ziua, multumim pentru prezentere, si a mea este de 4 zile la sare, dar a inceput sa lase zeama. Pot sa -o mai las in zeama pina la o saptamina? Sau sa refac sararea acum? Numai bine.
Culoarea la afumat se prinde mai bine , daca slanina o scufundam in apa ferbinte 90~100 * pe 3~5 secunde ! Mam abonat , salutari la toti din R.Moldova !
La fel am procedat ca dumneavoastră (de mai multe ori) și mi-a ieșit slănina foarte sărată, necomestibilă ! A trebuit să o desărez să o usuc și apoi șă o afum! Am folosit sare grunjoasă fără iod de la Slănic Prahova.
După sarare se spala si se lasa in apa rece peste noapte. După aceea se probeaza si dacă este prea sarata, se mai tine câteva ore in apa rece. Eu tin slanina o saptamana la sare uscata, apoi o tin inca 3-4 saptamani la saramura, la 8 litri apa se pune 1,5 kg sare. In aceasta saramura am pus usturoi foi de dafin, boabe de piper si putin inibahar.Este super aromata, nu numai slanina, sare, fum. O afum la rece si este nemaipomenita . Stau in Germania si am o sursa de slanina de porc Mangalita incrucisat cu o rasa Schwäbisch Hällische, slanina este de mai bine de 10 cm.
@@marianpavel1110 De la Abholmarkt. Nu știu dacă aveți prin zonă. Căutați la vreo măcelărie, la Penny se poate face comandă dacă au carmangerie sau veniți la mine în Kärten să cumpărați… Eu vă aștept cu mult drag !
Buna seara. Am o intrebare: care este diferenta intre slanina afumata cu 70 gr.sare si vidata din vlogul de acum 2ani si cel de azi ,fara gramaj la sare si fara vidare..Pt.ca chiar ieri am facut reteta veche. Are vreun bai sau e si aia ok? Va multumesc 🤠🤠🤠
@@liviuzuberecz5573 Bună seara. Este ok. Cea veche s-a vrut mai profesională, mai precisă, cea de astăzi este rețeta pe care o făceam mereu în familie.
Bună ziua. În primul rând vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru lucrurile minunate pe care ni le împărtășiți. Sunteți sursa mea de inspirație. În al doilea rând vă doresc sărbători fericite și multă sănătate. În al treilea rând am o întrebare și anume cum ați rezolvat problema condensului din afumatoare? Mie îmi da bătaie de cap deoarece se murdăresc produsele cu acest gudron nesănătos. O zi bună!
@@cristinelvilceanu9863 Vă mulțumesc pentru aprecieri. Condensul l-am rezolvat simplu. Am tapetat afumătoarea cu carton în interior. Cartonul absoarbe tot și produsele rămân curate. Sărbători fericite vă doresc !
Bună ziua. Mulțumesc și pentru această rețetă, vreau să vă întreb unde păstrați această slănină? Am observat că slănină subțire și cu straturi de carne devine foarte sărată în cazul în care este ținută trei săptămâni în sare. La noi majoritatea oamenilor păstrează slanina afumată in congelator. Doamne ajuta
Domnul Adrian , multumim pt, reteta dar va rog frumos sa ne explicati cum rezolvati problema cu condensul intr-o afumatoare de metal + fum rece. E o problema pt. mine ca nu-i dau de capat, cu aerisire, cu temperatura 15-20 °, tot imi apare condens folosind generatorul de fum si chiar cu labirintul. multumesc daca imi raspundeti, ca stiu precis ca multi din pasionatii de afumaturi intampina sceasta problema. SARBATORI FERICITE MAESTRE!
@@catalinenache9395 Și eu întâmpin aceiași problemă. Am “ tapetat-o “ cu carton. Și lateral și deasupra să nu curgă pe carne. Cartonul absoarbe tot condensul. Dacă sunteți pe grup, intrați la mine pe messenger și vă trimit fotografii să vedeți cum am procedat eu. Dar, oricum nu este complicat.
Va salut și am făcut o cutie, dulap de zvantare ca al dvs cu plasa sarma ptr siguranță prins afara sub strasina întreb dacă noaptea îngheață slănină sau oricare produs credeți ca afectează procesul de zvantare?
@@MarianPhilip-o4h Bună dimineața. Temperatura trebuie să fie cu plus. Produsele nu au voie să înghețe. Puneți-o undeva unde să fie curenți de aer , în pod sau o cămară unde să nu înghețe. Zvântare înseamnă eliminarea apei nu înghețarea ei.
@afumatoareadeweekend7653 mulțumesc, din păcate nu am pod și nici alta varianta.. În lada frigiderului am avut mușchiuleț au stat bine 2 săptămâni și a 3 au prins mucegai și miros urat mulțumesc încă o data
Domnule Adrian va intreb ceva : cu cit sta slanina mai mult la sare cu atit e mai buna? Cu cit sta slanina agatata la uscare cu atit e mai buna? Bineinteles conditia sa fie frig(rece) dumnevoastra ce credeti?
Ma bag si Eu să raspun deși nu stiu nimic in domeniu ,doar că am mai auzit din bătrîni că își i-a sare cît îi trebuie,slănina,și cred că și costița! Iertare și toate cele bune
@@petru-andreikovacs5709 Dumneavoastră locuiți în Timișoara dacă țin minte bine. Eu am cumpărat-o din Roman, județul Neamț. La piața mică în Smirodava este un depozit de legume fructe și acolo am găsit. Plus gogonele… Vedeți în Timișoara la depozite en-gros de legume fructe. Dacă sunteți și pe grup era cineva care putea livra de la salina Cacica oriunde în România.
Din punct de vedere al sarii,e egal ca la sat,manci o bucatica de slnina sau o bucatica de branza,la fel,bei 2 litrii de apa! Fara desarare,e saramura curata! Fara suparate,toate retetele dv.sunt cu prea multa sare.Stiu ca inainte la sat slanina asa se facea dar pe vremea aceea nu existau frigidere,congelatoare si altfel nu o puteau pastra! In ziua de azi avem conditii de pastrare! Din pacate multi nu mai au spaisuri(camari) unde sa pastreze produsele! Dar ce e prea mult nu e sanatos. In ardeal si banat doar la sate se mai facea tinute in sare,la cei cu mai multe cunostinte,dupa 10 zile,se facea saramura pana pluteste oul,dafin,boabe de piper,usturoi si zahar pt.culoarea carnii sa ramana rosiatica nu maronie. Nu folosea nimeni sare salitrata sau alte chimicale! Imi pare rau ca va contrazic dar,daca frigi o bucata de slanina sau de jambon,nu se poate manca fara o desarare puternica
@@gicamonetaru2918 Ceea ce spuneți am văzut la austrieci. Eu promovez rețete autentice. Și da, am crescut la Liebling , la 37 de km de Timișoara. Tot ce am “furat “ am furat de la nemții care încă locuiau în România. Eram veterinar și le făceam trichineloscopia. Și trăgeam la greu cu ochiul la tehnica lor de lucru, la disciplina lor și curățenia desăvârșită pe care o aveau tot timpul. Sarea se poate reduce , pe mine mă interesează ca oamenii să învețe tehnica.
@afumatoareadeweekend7653 si de Lugoj cam tot aceeasi distanta! Va apreciez,ma repet dar,de la Austroungari,in Banat s-au invatat multe lucruri. De aceea va spun si de saramuri cu condimente! Nu se compara gustul final. Si desararea e obligatorie 48 de ore la sunca si 12 ore la slanini,daca vrei sa o mananci sa nu trebuiasca sa bei apa dupa! Cu tot respectul!
Și dacă după ce o scoatem din afumatore și am presara pe ea niște boia și piper nu ar fi mai atractiva ....poate și mai apetisantă? Și 2....despre ce condens e vorba? Eu dețin afumătoarea de pe direca.ro ...e din inox și prevăzută cu un interstrat de protecție termică ( e cam scumpă e adevărat)...eu nu am observat așa ceva la ea.
@@sorinmiron9358 Nu vă oprește nimeni să presărați ce condimente aveți. Și 2 … afumătoarea mea nu are protecție termică. Când este frig în interior se formează condens . Eu o căptușesc cu carton care absoarbe condensul.
Bravo maestre sănătate și numai bn așa o să fac vă mulțumim
O reteta fantastica! Va multumim frumos!
@@adycojocar3421 Cu mare plăcere. Și eu vă mulțumesc pentru că urmăriți Afumătoarea de weekend . Cu respect, Adrian !
@afumatoareadeweekend7653 Cum ai putea sa nu urmaresti ? Sunteti deodebit! Faceti totul cu pasiune, ce faceti este de calitate, exprimat pe intelesul tuturor! Ordinea si curatenia care in bucatarie este baza! Modul in care o faceti si sincer POFTA cu care gustati la sfarsit te determina sa incerci si sincer nu-mi pare rau! Am ceva ce am invatat de la dumneavoastra la vid si abia astept sa urmez pasu urmator! Multa sanatate si respect!
@ Fără cuvinte… Vă doresc succes !
Felicitări,foarte frumos prezentat și explicit tot procedeul de pregătire al slaninei!
Sărbători binecuvântate!
@@liviulazan4532 Vă mulțumesc. Sărbători fericite și dumneavoastră !
Salutare Domnul Adrian , rumegușul trebuie sa fie mai fin sau mai mare ? Vreau sa incerc și eu rețeta asta cu șunca afumată la rece@@afumatoareadeweekend7653
Va urmaresc cu mare respect si admiratie din Georgia, USA. Va multumim pentru toate detaliile pe care ni le impartasiti. 😊 Pofta buna!
@@roxanasolomon2150 Să știți că mesajele românilor plecați în lume mă fac fericit. Acolo unde locuim putem să ne facem produsele noastre românești. Cu gustul lor unic, cu mirosul lor pe care nu îl găsești nicăieri. Sărbători fericite vă doresc dumneavoastră și tuturor românilor oriunde s-ar afla !
eu fac slanina cu fum rece aici in jud Constanta de 12 ani dupa o reteta din familia bunicilor mei originari din Banat (Comuna Vinga jud Arad) tinuta la sare 40 zile.....un deliciu
@@mariusichim7579 La mulți ani! Ați încercat să faceți slănină și cu slănină din comerț?! Adică cu șoriciul oparit, nu pârlit.
Mulțumesc!
Bravo dumneavoastră multe rețete stiți și ne învățații și pe noi.😊
Felicitări si multa sanatate!
Mulțumesc frumos,Sarbatori fericite!
@@pavelsiriteanu3583 Cu mare plăcere! Sărbători minunate și dumneavoastră !
Bună,,, mulțumim pentru informațiile pe care ni le dati..❤
@@gabrielmirceapapp Cu mare plăcere !
@@afumatoareadeweekend7653multumim ,asa m a pus sotia sa fac ca ea e din ardeal ,si am afumato cu fum rece vreo 4 zile
Si am intrebat si sotia si va intreb si pe dumneavoastra ,cum manci cand vrei sa manci o bucata de slanina cu ceapa ,ca na ai treaba si ai pauza 5 minute ,ca la noi la moldova se afuma cu fum cald pana curge din ea ,si o manci cu mustar sau ceapa ,ai mancat si ai plecat la treaba ,asta tre sa o prajesti ,nu zic ca nu e gustoasa
@ Aveți aceiași problemă ca mine. Eu am rezolvat-o așa… Cârnați bănățeni + cârnați ca la Moldova. Cotlet și ceafă ca la Banat + varianta ca la Moldova. Slănină de Banat + slănină de Moldova. Și avem liniște în casă. Și reciproca este valabilă : poale în brâu la cuptor și plăcinte prăjite în tigaie…
SALUT ÎN NORDU MOLDOVEI BUCOVINA BUNICI NOȘTRI O AFUMAU LA RECE ÎN POD LÎNGĂ HORN ERA AFUMĂTOAREA EU ȘI ACUMA AFUM LA RECE MAI AFUM SI LA CALD .💯💯💯👍👍👍
La mulți ani fericiți, Sempai Adrian!
Muțumim d-le Adrian,ne-apucăm de treabă.
Sărbători fericite să aveți alături de cei dragi.
@@dinubochis Sărbători fericite . Succes !
Felicitări,era timpul!
Buna domnul Adrian..🙋♀️ ce bine arata slăninuța dumneavoastra..și ce pofta mi-ați făcut 😅 vam spus ca sunt o pofticioasa.. am și scos o bucata de slănină de la congelator cu ceapa și brânză exact cum a-ți zis..😅🫣🤤🤤
Foarte frumos procedați și cu cata răbdare explicati 🫠
va felicit în nou.. 👏👏👏
@@ancarat6028 Mulțumesc mult !
Vă mulțumim mult! Așa făceau si părinții mei, doar că nu aveau tehnologia noastra afumau cu buturuga de fag o zi da una nu. Am si eu slanina la sare vroiam sa afum la cald dar in urma acestui video o să fac ca dumneavoastră. Vă doresc sărbători fericite alaturi de toată familia. La multi ani!
@@gabrielcostache3272 Și eu vă mulțumesc domnule Costache. Pentru tot ajutorul dat pe grupul de pe Facebook. Nu știu ce mă făceam fără dumneavoastră… Sărbători fericite și dumneavoastră și sper ca slănina să vă placă. Eu ofer rețeta din toată inima !
Buna ziua, multumim pentru prezentere, si a mea este de 4 zile la sare, dar a inceput sa lase zeama.
Pot sa -o mai las in zeama pina la o saptamina? Sau sa refac sararea acum? Numai bine.
V-am văzut tot video
Culoarea la afumat se prinde mai bine , daca slanina o scufundam in apa ferbinte 90~100 * pe 3~5 secunde ! Mam abonat , salutari la toti din R.Moldova !
La fel am procedat ca dumneavoastră (de mai multe ori) și mi-a ieșit slănina foarte sărată, necomestibilă ! A trebuit să o desărez să o usuc și apoi șă o afum! Am folosit sare grunjoasă fără iod de la Slănic Prahova.
După sarare se spala si se lasa in apa rece peste noapte. După aceea se probeaza si dacă este prea sarata, se mai tine câteva ore in apa rece. Eu tin slanina o saptamana la sare uscata, apoi o tin inca 3-4 saptamani la saramura, la 8 litri apa se pune 1,5 kg sare. In aceasta saramura am pus usturoi foi de dafin, boabe de piper si putin inibahar.Este super aromata, nu numai slanina, sare, fum. O afum la rece si este nemaipomenita . Stau in Germania si am o sursa de slanina de porc Mangalita incrucisat cu o rasa Schwäbisch Hällische, slanina este de mai bine de 10 cm.
Sarbatori fericite si sanatate !
Sărbători fericite si multumim.
Si eu stau in Austria,Linz
De unde a-ți luat slanina?
@@marianpavel1110 De la Abholmarkt. Nu știu dacă aveți prin zonă. Căutați la vreo măcelărie, la Penny se poate face comandă dacă au carmangerie sau veniți la mine în Kärten să cumpărați… Eu vă aștept cu mult drag !
Multumesc. eu doar asa o prepar. Asteptam si de la tine daca recomanzi aceasta reteta.
Buna seara. Am o intrebare: care este diferenta intre slanina afumata cu 70 gr.sare si vidata din vlogul de acum 2ani si cel de azi ,fara gramaj la sare si fara vidare..Pt.ca chiar ieri am facut reteta veche. Are vreun bai sau e si aia ok? Va multumesc 🤠🤠🤠
@@liviuzuberecz5573 Bună seara. Este ok. Cea veche s-a vrut mai profesională, mai precisă, cea de astăzi este rețeta pe care o făceam mereu în familie.
Vă mulțumim mult! 🙏
Bună ziua. În primul rând vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru lucrurile minunate pe care ni le împărtășiți. Sunteți sursa mea de inspirație. În al doilea rând vă doresc sărbători fericite și multă sănătate. În al treilea rând am o întrebare și anume cum ați rezolvat problema condensului din afumatoare? Mie îmi da bătaie de cap deoarece se murdăresc produsele cu acest gudron nesănătos. O zi bună!
@@cristinelvilceanu9863 Vă mulțumesc pentru aprecieri. Condensul l-am rezolvat simplu. Am tapetat afumătoarea cu carton în interior. Cartonul absoarbe tot și produsele rămân curate. Sărbători fericite vă doresc !
Vă mulțumesc.
Bună ziua. Mulțumesc și pentru această rețetă, vreau să vă întreb unde păstrați această slănină? Am observat că slănină subțire și cu straturi de carne devine foarte sărată în cazul în care este ținută trei săptămâni în sare. La noi majoritatea oamenilor păstrează slanina afumată in congelator. Doamne ajuta
@@iosifadrian7966 Bună ziua. O puteți vida și stă bine în congelator.
👍👍👍
De ce este inca ....rozalie in unele parti ? Multumesc anticipat pentru rasspund .
Mulțumim pentru rețetă! Ce temperatură aveți în afumătoare?
@@alexandruandreiu1297 Temperatura de afară. În interior este doar generatorul de fum.
Ce temperatură se urmărește să fie în podul unde o uscați ? Întreb pentru ca nu știu ce temperatură ar trebui să am în pod. Mulțumesc !
Domnul Adrian , multumim pt, reteta dar va rog frumos sa ne explicati cum rezolvati problema cu condensul intr-o afumatoare de metal + fum rece. E o problema pt. mine ca nu-i dau de capat, cu aerisire, cu temperatura 15-20 °, tot imi apare condens folosind generatorul de fum si chiar cu labirintul. multumesc daca imi raspundeti, ca stiu precis ca multi din pasionatii de afumaturi intampina sceasta problema. SARBATORI FERICITE MAESTRE!
@@catalinenache9395 Și eu întâmpin aceiași problemă. Am “ tapetat-o “ cu carton. Și lateral și deasupra să nu curgă pe carne. Cartonul absoarbe tot condensul. Dacă sunteți pe grup, intrați la mine pe messenger și vă trimit fotografii să vedeți cum am procedat eu. Dar, oricum nu este complicat.
@@afumatoareadeweekend7653 multumesc de sfat! o sa aplic metoda Dvs. Chapeau!!
Sănătate maximă va doresc domnule Adrian,mulțumiri!
✅🙋♂️👍
Va salut și am făcut o cutie, dulap de zvantare ca al dvs cu plasa sarma ptr siguranță prins afara sub strasina întreb dacă noaptea îngheață slănină sau oricare produs credeți ca afectează procesul de zvantare?
@@MarianPhilip-o4h Bună dimineața. Temperatura trebuie să fie cu plus. Produsele nu au voie să înghețe. Puneți-o undeva unde să fie curenți de aer , în pod sau o cămară unde să nu înghețe. Zvântare înseamnă eliminarea apei nu înghețarea ei.
@afumatoareadeweekend7653 mulțumesc, din păcate nu am pod și nici alta varianta.. În lada frigiderului am avut mușchiuleț au stat bine 2 săptămâni și a 3 au prins mucegai și miros urat mulțumesc încă o data
@afumatoareadeweekend7653 o varianta cu frigider băuturi dar nu coboară sub 11. 12 grade ar merge
Domnule Adrian va intreb ceva : cu cit sta slanina mai mult la sare cu atit e mai buna? Cu cit sta slanina agatata la uscare cu atit e mai buna? Bineinteles conditia sa fie frig(rece) dumnevoastra ce credeti?
@@lidiagaluti9088 La sare eu consider că trei săptămâni sunt suficiente. Iar la uscat, da devine din ce în ce mai bună. Cu condiția să fie rece.
Multumesc frumos!
Buna ziua Domnul Adrian daca slanina are si ceva carne pe ea gen cea de pe burta,merge facuta in modul asta sau o sa fie prea sarata?Multumesc
@@marianmocanu5135 th-cam.com/video/o19qivekdA8/w-d-xo.htmlsi=QTtjeu5eRyO7pWeA
@afumatoareadeweekend7653 multumesc
Ma bag si Eu să raspun deși nu stiu nimic in domeniu ,doar că am mai auzit din bătrîni că își i-a sare cît îi trebuie,slănina,și cred că și costița!
Iertare și toate cele bune
La ce magazin ați găsit sarea
@@dinubochis La un depozit en gros de legume fructe.
Salutare. Domnul Adrian. Unde ați gasit sarea aia fără iod că nu am vazut niciunde?
@@petru-andreikovacs5709 Dumneavoastră locuiți în Timișoara dacă țin minte bine. Eu am cumpărat-o din Roman, județul Neamț. La piața mică în Smirodava este un depozit de legume fructe și acolo am găsit. Plus gogonele… Vedeți în Timișoara la depozite en-gros de legume fructe. Dacă sunteți și pe grup era cineva care putea livra de la salina Cacica oriunde în România.
@afumatoareadeweekend7653 mulțumesc.🙏
Sarea o gasitii peste tot e sarea acea pentru muraturii
Este aceea sare grunjoasa, sarea gema care o folosim la muraturi
@ Da.
Dl. Adrian, slănina niciodată nu va fi prea sărată! Și un an dacă stă în sare, slănina își ia sare cît este necesar. Nu este ca și carnea!!!😊
Mulțumim pentru rabdarea pe care o aveți.
Din punct de vedere al sarii,e egal ca la sat,manci o bucatica de slnina sau o bucatica de branza,la fel,bei 2 litrii de apa! Fara desarare,e saramura curata! Fara suparate,toate retetele dv.sunt cu prea multa sare.Stiu ca inainte la sat slanina asa se facea dar pe vremea aceea nu existau frigidere,congelatoare si altfel nu o puteau pastra! In ziua de azi avem conditii de pastrare! Din pacate multi nu mai au spaisuri(camari) unde sa pastreze produsele! Dar ce e prea mult nu e sanatos. In ardeal si banat doar la sate se mai facea tinute in sare,la cei cu mai multe cunostinte,dupa 10 zile,se facea saramura pana pluteste oul,dafin,boabe de piper,usturoi si zahar pt.culoarea carnii sa ramana rosiatica nu maronie. Nu folosea nimeni sare salitrata sau alte chimicale! Imi pare rau ca va contrazic dar,daca frigi o bucata de slanina sau de jambon,nu se poate manca fara o desarare puternica
@@gicamonetaru2918 Ceea ce spuneți am văzut la austrieci. Eu promovez rețete autentice. Și da, am crescut la Liebling , la 37 de km de Timișoara. Tot ce am “furat “ am furat de la nemții care încă locuiau în România. Eram veterinar și le făceam trichineloscopia. Și trăgeam la greu cu ochiul la tehnica lor de lucru, la disciplina lor și curățenia desăvârșită pe care o aveau tot timpul. Sarea se poate reduce , pe mine mă interesează ca oamenii să învețe tehnica.
@afumatoareadeweekend7653 si de Lugoj cam tot aceeasi distanta! Va apreciez,ma repet dar,de la Austroungari,in Banat s-au invatat multe lucruri. De aceea va spun si de saramuri cu condimente! Nu se compara gustul final. Si desararea e obligatorie 48 de ore la sunca si 12 ore la slanini,daca vrei sa o mananci sa nu trebuiasca sa bei apa dupa! Cu tot respectul!
Și dacă după ce o scoatem din afumatore și am presara pe ea niște boia și piper nu ar fi mai atractiva ....poate și mai apetisantă? Și 2....despre ce condens e vorba? Eu dețin afumătoarea de pe direca.ro ...e din inox și prevăzută cu un interstrat de protecție termică ( e cam scumpă e adevărat)...eu nu am observat așa ceva la ea.
@@sorinmiron9358 Nu vă oprește nimeni să presărați ce condimente aveți. Și 2 … afumătoarea mea nu are protecție termică. Când este frig în interior se formează condens . Eu o căptușesc cu carton care absoarbe condensul.
👍👍👍