İzninizle biraz uzun konuşacağım. Kanada için konuşuyorum; durum Avrupa'dan farksız. İnsanlar internetten başvuru yapmanın da ötesinde elden özgeçmiş bırakıyorlar. Kurumsal bir finans şirketinde çalışıyorum ve çalıştığım şirkete bile elden özgeçmiş bırakmaya gelen oldu. İnternette yayınlanan ilanların büyük bir çoğunluğu göstermelik ilanlar. Kanada hükümeti de bunun farkında olacak ki bu yıldan itibaren gelecek olan göçmenlere büyük bir kısıtlama getirdi ve verilen çalışma izinlerine de bazı kısıtlamalar koydu. Bunun dışında birçok kişinin gözünden kaçırdığı büyük bir sorun var ki o da yapay zeka. Özellikle büyük şirketler birçok alanda yapay zeka çalışma modeline ya geçti ya da geçecekler. Şu anda ister yazılım ister finans ister başka alanlar olsun birçok sektörün geleceği tehlike altında. Buna kafelerde kahve yapan baristaları da dahil ediyorum! Çünkü bazı kafelerde, tek veya çift elli yapay zeka robotlarının istediğiniz kahve çeşidini birkaç dakika içinde hazırladıklarına şahit oldum. Ve bu robotlar istediğiniz dilde konuşabiliyorlar! O yüzden hangi sektörde olursanız olun büyük ihtimalle ya doğrudan ya da dolaylı olarak etkileneceksiniz. İşletmeler olaya duygusal bakmaz ve öncelikli olarak maliyeti düşünür. Düşünün sadece robotu veya yapay zeka hizmetini tek seferde alacaksınız ve aylık maaş, özel sağlık sigortası, ücretli çalışan izni gibi dertleriniz iş veren olarak olmayacak. Bu yapay zeka saçmalığını devam ettirdikleri sürece ister Avrupa ister Kuzey Amerika olsun çalışanlar büyük ölçüde olumsuz etkilenecektir. Saygılar.
5 sene içinde tüm sektörlerde insan sayısı yarı yarıya azalacak ve boşta kalan insanlara aylık evrensel gelir ödemesi adı altında otur ve sus payı verilecek. Maalesef yapay zeka çok hızlı gelişti, geçmiş olsun...
Yeni Zelandada da durum aynı, iş yok artık ve hala insanları işten atıyorlar hergün. “The Great Reset” kıtabını okuyun ve neden bunları bize yapıyorlar anlayacaksınız. “Inclusive capitalism”, my ass 🤮
Turkiyede aynı bilişim sıkıntılı herkes ofisten evden çalışmak istediği için bu alana yöneliyor, bence mühendislik okunacaksa sahada çalışan mühendis daha kıymetli olacak kimse fabrikalara gitmek istemiyor
Gideceğim kesin olmadan dil öğrenmek bence saçma. Sırf B2 seviyesinde sertifikası var diye Almanya'da kimse Türkiye'den eleman getirmeye tenezzül etmez.
abi selam, ingiltere için de aynı düşünlere sahip misiniz? AB'den cıktıgı için biraz daha kolay iş bulunabilir diye düşündüğüm için master yapıp kalmayı düşünüyorum. Kanada düşünüyordum fakat orada da hintlilerden dolayı cok fazla işsizlik var gibi gözüküyor. Teşekkürler.
Market olarak buradan daha büyük, hem iş gücü hemde finans gücü olarakta zaten İrlanda ile kıyaslamak saçma olur, üretimi de zaten İrlanda’nın çok ötesinde ama iş piyasası maalesef bazen bunlarla çok alakalı bazende çok alakasız oluyor. Yani yatırımcısı yabancıysa aynı durumlar olabilir yerli şirketler ağırlıktaysa seçenekler ve iş bulmak o kadar kolaylaşır
Almanya’da yazılımcı olarak istihdam edilebilmek için Almanca öğrenmek kolaylık sağlar mı?? Kesinlikle evet. AMA 30+ yaşından sonra edinmesi oldukça meşakkatli bir lisan ve bu efora değer mi, güzel bir muhasebesini yapmak gerekir. (Almanya’da yaşayan bir Almanca öğretmeni olarak belirtmekte fayda gördüm.) Almanya’da iş bulmanın daha farklı bir yöntemi de, Türkiye’de Türk-Alman iş adamlarının kurdukları ticari derneklerin etkinliklerine katılıp, Alman menşeili firmaların kariyer fuarlarına gidip-ki sıkça oluyor İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde- network yapıp kendini tanıtmak. Almanya ile daha önce iş yapmamış birinin kati suretle daha Almanya’ya gelmeden, Almanya odaklı ticari bir çevresi olması gerek. Salt internet üzerinden başvuru yapıp dönüş beklemek son derece işlevsiz ve beyhude bir girişim. Umarım biri söylediklerimden fayda görür.. 🤓 Video için teşekkürler Güntekin Bey; her zamanki gibi farkındalık getiren bir paylaşım olmuş.
selam. evet avrupa piyasasi kotu ama ayda 3-4 teklif mi yoksa 3-4 firmanin sana bir pozisyon icin ulasmasi mi? ise alim surecleri bile bir ayda bitmiyor bati avrupada su an. benim calistigim ekibe ise alim yapildiginda 5-6 asamali ve 2 aya yayilan bir mulakat sureci oluyor genelde.
İşe alımda 5-6 aşama çağ dışılıktır tüm IT devleriyle çalıştım 5-6 aşamalı işe alım süreci ne gördüm ne de duydum, tek kelimeyle boşa zaman kaybı gibi geliyor kulağa.
@@guntekinsuh bence de oyle ama su sekilde: 1-hr call 2-hiring manager 3-case study 4-case study sunumu 5-meeting the team 5i de okeyse offer. ne is yaptigini bilmiyorum ama ayda 3-4 offer teknik rollerde cok mumkun degil cogu ulkede.
26 yaşındayım ve avustralya dil okulundan 3 gün önce ret yedim. Israrla avustralyayı istiyorum. siz benim yerimde olsanız yapardınız? orda yükseklisans ya da bi dil okulu şansı daha dener miydiniz?
@@guntekinsuh daha önce 1 vize rettim var bu 2. oldu. bi kez daha başvurup 3. kez ret yedikten sonra diğer ülkeler "bunun niye bu kadar retti var ya" diyip retlerle profilime kocaman bi çizik atma ihtimalini de göz önünde bulundurun diyosunuz yani :)
Ali bey merhaba. Üzerimr vazife değil ama bir arkadaşımın durumundan bahsetmek istiyorum belki ilham olur. Arkadaşım lisans için Avustralya’ya başvurdu, kabul aldı. Dil seviyesini c1 olarak belgeledi, online mülakatların hepsini geçti. Ve malesef red yedi. Danışmanlık firması önceliğini Dubai’ye çevirmesini söyledi. Önce bir dil okuluyla Dubai’ye gitti, 6 ay orda kaldı. C1 olan seviyesini c2’ye çıkarttı. Sonrasında Türkiye’ye dönüp Avustralya’ya tekrar başvurdu. Kabul edildi. Belki sizde ikinci kez başvurmak yerine başka bir ülkeyi köprü yaparak tekrar başvurabilirsiniz. Nacizane yardım amaçlı yazmak istedim. Bol şans!
@@melekk17 merhaba, bilgilendirme için çok teşekkürler. güzel bi strateji belirlemişler. dubaide dil okuluna gidilebilir ama sonrasında avustralya için lisans düşünmüyorum. yüksek lisans fiyatları da çok uçuk geliyor. ben sinema okumuştum yüksek lisanstan sonra o alanla ilgili kariyer düşüneceğimi sanmıyorum avustralyada da. belki yandanlardan yüksek lisans olabilir. bunun dışında dubaide dil okulu alıp sonra orası için dil okulu başvurusu yapsam absürt olur. en mantıklısı 2. kez direkt avustralyaya dil okuluna başvurmak gibi
@@alibayat2 arkadaşımda lisans okumak için değil yerleşmek için gitti lisansı bahane ederek. Siz kendiniz hakkında daha iyisini bilirsiniz. sizin için ne mantıklıysa o olsun 🙏 sadece avustralya düşünüyorsanız Avustralya’da Yaşam şirketiyle mutlaka görüşün. Ücretsiz ne yapıp yapamayacağınızı anlatıyorlar. En azından olmazsa tekrar başvuruda paranız yanmaz 🙏
iş bulmanın zorlaşma sebebi yapay zekanın direk insan beyninin yapabileceği şeylere odaklanması. sanayi devrimi gibi kol gücü yerine değil direk insanın yapabileceği şeyleri elinden alıyor
Benim eski firma 40.000 TL ye İngilizce ileri seviye olan tecrubeli dış Ticaret Uzmanı ariyorlar, bu para zaten yetersiz Uzmanı 55.000 / 60.000 olmasi gerek, bu parayi vermeyip bulamadiklari icin yeni yetistirmek uzere aliyorlar onlarda 30, 35 istiyor zaten, ve genellikle İngilizce bile bilmiyorlar, derdini Uzman olarak anlstsmiyorsun,verecegim bu diyor, benim yerime 3 kisi almismis bunlara en az 90,100 vermistir ortalama, nasil bir mantik var anlamiyorum, Türkiye icin yaziyorum. Almanca bir yildir ögreniyorum , hedef Almanya zaten, kim israr ettiyse parada isveren olarak 1 yildan fazladir ariyor dış Ticaret Uzmanı, ilanlari hep goruyorum, bir cogu havuz yapiyor, zorda kalmadikca almiyorlar, isi yokusa suruyorlar, iste calisanlarda cok ayriliyor ,ozellikle isin ehli olanlarda dusuk paraya bilerek te calismiyorlar emin olunuz. Eski calistigim firmada tum isi ben yapiyordum 3 yilda 3 eleman aldilar halen dis ticaret dusgun gitmiyor buna ragmen 40 teklif ediyorlar dusunun, adamda 60 iste cok buyuk para gibi geliyor, halbuki oyle degil emin olunuz, dış ticaret Müdürü bile 60 dan 100 arasi genellikle, bos, para vermemek icin g bile verirler , emin olun. Ben simdi ise tekrar girecem c1 almanca alicam gelicem is arama vizesi ile , once biraz para yapicam. Türkuyedeki isverenler Almanca bilen eleman bulamiyorlar, ilanlar cok satış, dış ticaret, lojistik almanca olarak ama bulamiyorlar, artik okuyanlar da birsey ogrenmekte istemiyor , ayni para diyorlar okumuyorda artık cogu, nerde bir is bulsa oraya gidiyor, ogretmenler, doktorlar, mühendisler, saglikcilsr,it ciler, her alanda okuyan Almanca ogreniyor , ben dahil, yazima bakiniz, ingilizce yazmaktan, almanca calismaktan türkçe klavye de yazamıyorum, gerçekten, 2 milyon genç okulu birakmis, yeni dönemlerde 5 milyon olacak, ilticalari saymiyorum, arkasinda ailesi olmayan evlenemezde zaten. Benim burda bir hayalim yok, Almanya kesin gidecem.Türkiyedeki ilanlarda özellikle Kariyer.net te maaş ön sorusu işverenler koymuyordu ,simdi maas belentisi, araç kullanımı, 2 ci dil biliyor musunuz vs sorunlar da var, burda amac onun bekledigi ucrete calisacak adaylari belirlemek, amac genellikle %95 bu maalesef.Gultekin beyin soylediklerine imza atarım.
@@guntekinsuh Aynen, gerçek almanca 5,6 yil, sınav gecsek yeter, orada ogreniriz, avrupa ve genellikle almanca ingilizce, alternatif ingilizce japonca , ingilizce çince. Gerisi genellikle ciddi sektörü deneyimli değilse bos. Almanyada Foreign Trade compliance manager lari genellikle 70, 120.000 arasi brüt aliyor iyi Foreign Trade compliance specialist yada foreign Trade specialist ( like me ) ingilizce ve almanca biliyorsa 50, 70.000 brüt veriyor bu zaten nette ortalama 2700 / 4000 Euro olarak değişiyor. Turkiyede evin varsa 60.70. 000 TL aliyorsan meslegin gelecegi varsa , iyi bir firmada mesela Alman firmasinda isen kalmak belki uzun vadede mantikli olabilir, Türk firmaları burda ve Yurtdışında para vermemek genellikle ayni mantik, Almanyada Turkun ysninda calisan Finance Uzmanı arkadasim ablam 3 ay sonra geldi, sözlerini tutmadilar.Maaleseef Türk işverenle çalışılmaz.
Selamlar, depremden önce bir kuruyemiş imalathanesi sahibiydim ama artık yok. Hal böyle olunca zaten iyi bir hayatım var gerek yok diyerek üniversite okumamıştım ve imalathane yıkılınca 27 yaşında vasıfsız bir insana dönüştüm. Kuruyemiş kavurmayı bilmek ne yazık ki para etmiyor. Ülkede asgari ücret veren işletmeler bile başvurularımı reddediyor. Uzun vadede hangi meslekte ilerlersem irlanda ya da ingiltere'de iş imkanı olur? Tavsiyeniz nedir? Ya da kaçak gelmek sizce bir seçenek mi? Sonuçları ne olur? Teşekkürler.
kesinlikle önermem en azından elinde bir zanaat olmadan önermem inan bana daha da sıkıntı çekersin herhangi bir zanaat alanı özellikle inşaat sektörü açısından bir şeyler kendine katabilirsen karşılığı olacaktır sevgilerle.
maalesef amerika'da güntekin abinin anlattığı durumlardan farksız , hatta şöyle söyleyebilirim bugünün dünyasında yaşanan problemler abd ekonomisinin bir ürünü. Şu an da abd de eskiden not real job diye aşağılanan alay edilen çoğunlukla göçmenlerin yaptığı uber doordash pizza driverlık gibi işleri artık nitelikli insanlar da yapmaya başladı
2024'te İş aramak ve teklif edilen komik ücretler, bir taraftan artan göç,mülteciler,(batı dünyası için konuşuyorum) gelecek yıl n'olur kestirmek mümkün değil,Venedik için 5 euro giriş ücreti koymuşlar 😵💫🤯 süper gidişat 🤗😝🤪
@@guntekinsuh benim sormak istediğim birşey var türkiyede çalıştığımız pozisyonun isim olarak yurt dışı ilanları olmuyor galiba ben gemi planlamada çalışıyorum ararken vessel planner veya yard planner diye aratınca birşey çıkmıyor gibi pek ? nerede yanlış yapıyorum
İzninizle biraz uzun konuşacağım. Kanada için konuşuyorum; durum Avrupa'dan farksız. İnsanlar internetten başvuru yapmanın da ötesinde elden özgeçmiş bırakıyorlar. Kurumsal bir finans şirketinde çalışıyorum ve çalıştığım şirkete bile elden özgeçmiş bırakmaya gelen oldu. İnternette yayınlanan ilanların büyük bir çoğunluğu göstermelik ilanlar. Kanada hükümeti de bunun farkında olacak ki bu yıldan itibaren gelecek olan göçmenlere büyük bir kısıtlama getirdi ve verilen çalışma izinlerine de bazı kısıtlamalar koydu. Bunun dışında birçok kişinin gözünden kaçırdığı büyük bir sorun var ki o da yapay zeka. Özellikle büyük şirketler birçok alanda yapay zeka çalışma modeline ya geçti ya da geçecekler. Şu anda ister yazılım ister finans ister başka alanlar olsun birçok sektörün geleceği tehlike altında. Buna kafelerde kahve yapan baristaları da dahil ediyorum! Çünkü bazı kafelerde, tek veya çift elli yapay zeka robotlarının istediğiniz kahve çeşidini birkaç dakika içinde hazırladıklarına şahit oldum. Ve bu robotlar istediğiniz dilde konuşabiliyorlar! O yüzden hangi sektörde olursanız olun büyük ihtimalle ya doğrudan ya da dolaylı olarak etkileneceksiniz. İşletmeler olaya duygusal bakmaz ve öncelikli olarak maliyeti düşünür. Düşünün sadece robotu veya yapay zeka hizmetini tek seferde alacaksınız ve aylık maaş, özel sağlık sigortası, ücretli çalışan izni gibi dertleriniz iş veren olarak olmayacak. Bu yapay zeka saçmalığını devam ettirdikleri sürece ister Avrupa ister Kuzey Amerika olsun çalışanlar büyük ölçüde olumsuz etkilenecektir. Saygılar.
Çok güzel özetlemişsin pinledim yorumunu.
5 sene içinde tüm sektörlerde insan sayısı yarı yarıya azalacak ve boşta kalan insanlara aylık evrensel gelir ödemesi adı altında otur ve sus payı verilecek. Maalesef yapay zeka çok hızlı gelişti, geçmiş olsun...
Yeni zellanda doctor, hemsire veteriner,kasap electrici etc.
18 yaşindayim sürekli izliyorum videolarini o kadar iyi geliyorsunki abi teşekkürler:).Inşallah çalisma izniyle uni bitirdikden sonra gelicegim
Umarım istediğin gibi olur ☺️Yolun açık şansın bol olsun ☀️
türkiye'de doktorum, birleşik krallık gmc denkliğini aldım, iş bulamıyorum bulduğum rakamlar tr nin %25 fazlası inanın şu an kafam çok karışık
Bol şans arayışınızda.
Avrupa’da neden TRdeki gibi maaş arası uçurum bekliyorsunuz ki? Amerika’da bulursunuz ancak onu. Uk’de hiç değil :))
Yeni Zelandada da durum aynı, iş yok artık ve hala insanları işten atıyorlar hergün.
“The Great Reset” kıtabını okuyun ve neden bunları bize yapıyorlar anlayacaksınız. “Inclusive capitalism”, my ass 🤮
Dışarda para kazanın.
para beklentisi için Avrupa ülkelerini düşünmeniz hata en baştan
USA , Katar , Dubai gibi yerlere göz atmanız gerekirdi
Oooo krall ❤
:))
kral özlettin
Teşekkürler, geri döndüm :))
@@guntekinsuh hoşgeldin
@@podolski4 ☀️🍀
Turkiyede aynı bilişim sıkıntılı herkes ofisten evden çalışmak istediği için bu alana yöneliyor, bence mühendislik okunacaksa sahada çalışan mühendis daha kıymetli olacak kimse fabrikalara gitmek istemiyor
Gideceğim kesin olmadan dil öğrenmek bence saçma. Sırf B2 seviyesinde sertifikası var diye Almanya'da kimse Türkiye'den eleman getirmeye tenezzül etmez.
👏👏👏
abi selam, ingiltere için de aynı düşünlere sahip misiniz? AB'den cıktıgı için biraz daha kolay iş bulunabilir diye düşündüğüm için master yapıp kalmayı düşünüyorum. Kanada düşünüyordum fakat orada da hintlilerden dolayı cok fazla işsizlik var gibi gözüküyor. Teşekkürler.
Market olarak buradan daha büyük, hem iş gücü hemde finans gücü olarakta zaten İrlanda ile kıyaslamak saçma olur, üretimi de zaten İrlanda’nın çok ötesinde ama iş piyasası maalesef bazen bunlarla çok alakalı bazende çok alakasız oluyor. Yani yatırımcısı yabancıysa aynı durumlar olabilir yerli şirketler ağırlıktaysa seçenekler ve iş bulmak o kadar kolaylaşır
Almanya’da yazılımcı olarak istihdam edilebilmek için Almanca öğrenmek kolaylık sağlar mı?? Kesinlikle evet. AMA 30+ yaşından sonra edinmesi oldukça meşakkatli bir lisan ve bu efora değer mi, güzel bir muhasebesini yapmak gerekir. (Almanya’da yaşayan bir Almanca öğretmeni olarak belirtmekte fayda gördüm.) Almanya’da iş bulmanın daha farklı bir yöntemi de, Türkiye’de Türk-Alman iş adamlarının kurdukları ticari derneklerin etkinliklerine katılıp, Alman menşeili firmaların kariyer fuarlarına gidip-ki sıkça oluyor İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde- network yapıp kendini tanıtmak. Almanya ile daha önce iş yapmamış birinin kati suretle daha Almanya’ya gelmeden, Almanya odaklı ticari bir çevresi olması gerek. Salt internet üzerinden başvuru yapıp dönüş beklemek son derece işlevsiz ve beyhude bir girişim. Umarım biri söylediklerimden fayda görür.. 🤓 Video için teşekkürler Güntekin Bey; her zamanki gibi farkındalık getiren bir paylaşım olmuş.
Teşekkürler ☺️
ozet: bosuna almanyaya gitmeyin artik koyun surusu gibi
Güzel video 👍🏻 sence Güntekin abi gelecegin meslekleri hangilerdir? bununla baglı video yapa bilirsin🙂
Teşekkürler
selam. evet avrupa piyasasi kotu ama ayda 3-4 teklif mi yoksa 3-4 firmanin sana bir pozisyon icin ulasmasi mi? ise alim surecleri bile bir ayda bitmiyor bati avrupada su an. benim calistigim ekibe ise alim yapildiginda 5-6 asamali ve 2 aya yayilan bir mulakat sureci oluyor genelde.
İşe alımda 5-6 aşama çağ dışılıktır tüm IT devleriyle çalıştım 5-6 aşamalı işe alım süreci ne gördüm ne de duydum, tek kelimeyle boşa zaman kaybı gibi geliyor kulağa.
@@guntekinsuh bence de oyle ama su sekilde:
1-hr call
2-hiring manager
3-case study
4-case study sunumu
5-meeting the team
5i de okeyse offer.
ne is yaptigini bilmiyorum ama ayda 3-4 offer teknik rollerde cok mumkun degil cogu ulkede.
hatta bazen bar raiser da ekleniyor
Master yapan beyaz yakalıya zorlaştı, diyecektin heralde kalifiye el işi yapan altın değerinde....
Université okuyacagima tesisat öğrenseydim ben işi aramazdım iş beni arardı
Gelecekte Avrupa nasıl olacak acaba?🤔
Bilmem yaşayıp görürüz ama bu gidişle Türkiye den çokta farklı olmayacak
Güntekin bey merhaba ne iş yapıyorsunuz ? Ne mezunusunuz ?
Linkedin profilimde mevcut bu bilgi, kanal videolarında da :)
26 yaşındayım ve avustralya dil okulundan 3 gün önce ret yedim. Israrla avustralyayı istiyorum. siz benim yerimde olsanız yapardınız? orda yükseklisans ya da bi dil okulu şansı daha dener miydiniz?
Bu senin verebileceğin bir karar :)
@@guntekinsuh daha önce 1 vize rettim var bu 2. oldu. bi kez daha başvurup 3. kez ret yedikten sonra diğer ülkeler "bunun niye bu kadar retti var ya" diyip retlerle profilime kocaman bi çizik atma ihtimalini de göz önünde bulundurun diyosunuz yani :)
Ali bey merhaba. Üzerimr vazife değil ama bir arkadaşımın durumundan bahsetmek istiyorum belki ilham olur. Arkadaşım lisans için Avustralya’ya başvurdu, kabul aldı. Dil seviyesini c1 olarak belgeledi, online mülakatların hepsini geçti. Ve malesef red yedi. Danışmanlık firması önceliğini Dubai’ye çevirmesini söyledi. Önce bir dil okuluyla Dubai’ye gitti, 6 ay orda kaldı. C1 olan seviyesini c2’ye çıkarttı. Sonrasında Türkiye’ye dönüp Avustralya’ya tekrar başvurdu. Kabul edildi. Belki sizde ikinci kez başvurmak yerine başka bir ülkeyi köprü yaparak tekrar başvurabilirsiniz. Nacizane yardım amaçlı yazmak istedim. Bol şans!
@@melekk17 merhaba, bilgilendirme için çok teşekkürler. güzel bi strateji belirlemişler. dubaide dil okuluna gidilebilir ama sonrasında avustralya için lisans düşünmüyorum. yüksek lisans fiyatları da çok uçuk geliyor. ben sinema okumuştum yüksek lisanstan sonra o alanla ilgili kariyer düşüneceğimi sanmıyorum avustralyada da. belki yandanlardan yüksek lisans olabilir. bunun dışında dubaide dil okulu alıp sonra orası için dil okulu başvurusu yapsam absürt olur. en mantıklısı 2. kez direkt avustralyaya dil okuluna başvurmak gibi
@@alibayat2 arkadaşımda lisans okumak için değil yerleşmek için gitti lisansı bahane ederek. Siz kendiniz hakkında daha iyisini bilirsiniz. sizin için ne mantıklıysa o olsun 🙏 sadece avustralya düşünüyorsanız Avustralya’da Yaşam şirketiyle mutlaka görüşün. Ücretsiz ne yapıp yapamayacağınızı anlatıyorlar. En azından olmazsa tekrar başvuruda paranız yanmaz 🙏
iş bulmanın zorlaşma sebebi yapay zekanın direk insan beyninin yapabileceği şeylere odaklanması. sanayi devrimi gibi kol gücü yerine değil direk insanın yapabileceği şeyleri elinden alıyor
Yapay zeka daha o seviyelerde değil, basic işler içerik inceleme gibi konularda kullanılıyor şu an sadece.
yeni zelanda ve avustralya artık çok çok daha mantıklı gelmeye başladı :(
Kesinlikle, AB nin 10-15 yıllık bir gelecekte Türkiye’den farkı kalmaz
Güntekin abi uzun zamandır gençlere tavsiye videosu gelmedi senden tavsiye videosu bekliyoruz canım abim 😊
:)) gelir yakında canım benim merak etme
Benim eski firma 40.000 TL ye İngilizce ileri seviye olan tecrubeli dış Ticaret Uzmanı ariyorlar, bu para zaten yetersiz Uzmanı 55.000 / 60.000 olmasi gerek, bu parayi vermeyip bulamadiklari icin yeni yetistirmek uzere aliyorlar onlarda 30, 35 istiyor zaten, ve genellikle İngilizce bile bilmiyorlar, derdini Uzman olarak anlstsmiyorsun,verecegim bu diyor, benim yerime 3 kisi almismis bunlara en az 90,100 vermistir ortalama, nasil bir mantik var anlamiyorum, Türkiye icin yaziyorum. Almanca bir yildir ögreniyorum , hedef Almanya zaten, kim israr ettiyse parada isveren olarak 1 yildan fazladir ariyor dış Ticaret Uzmanı, ilanlari hep goruyorum, bir cogu havuz yapiyor, zorda kalmadikca almiyorlar, isi yokusa suruyorlar, iste calisanlarda cok ayriliyor ,ozellikle isin ehli olanlarda dusuk paraya bilerek te calismiyorlar emin olunuz. Eski calistigim firmada tum isi ben yapiyordum 3 yilda 3 eleman aldilar halen dis ticaret dusgun gitmiyor buna ragmen 40 teklif ediyorlar dusunun, adamda 60 iste cok buyuk para gibi geliyor, halbuki oyle degil emin olunuz, dış ticaret Müdürü bile 60 dan 100 arasi genellikle, bos, para vermemek icin g bile verirler , emin olun.
Ben simdi ise tekrar girecem c1 almanca alicam gelicem is arama vizesi ile , once biraz para yapicam.
Türkuyedeki isverenler Almanca bilen eleman bulamiyorlar, ilanlar cok satış, dış ticaret, lojistik almanca olarak ama bulamiyorlar, artik okuyanlar da birsey ogrenmekte istemiyor , ayni para diyorlar okumuyorda artık cogu, nerde bir is bulsa oraya gidiyor, ogretmenler, doktorlar, mühendisler, saglikcilsr,it ciler, her alanda okuyan Almanca ogreniyor , ben dahil, yazima bakiniz, ingilizce yazmaktan, almanca calismaktan türkçe klavye de yazamıyorum, gerçekten, 2 milyon genç okulu birakmis, yeni dönemlerde 5 milyon olacak, ilticalari saymiyorum, arkasinda ailesi olmayan evlenemezde zaten. Benim burda bir hayalim yok, Almanya kesin gidecem.Türkiyedeki ilanlarda özellikle Kariyer.net te maaş ön sorusu işverenler koymuyordu ,simdi maas belentisi, araç kullanımı, 2 ci dil biliyor musunuz vs sorunlar da var, burda amac onun bekledigi ucrete calisacak adaylari belirlemek, amac genellikle %95 bu maalesef.Gultekin beyin soylediklerine imza atarım.
Bol şans sizede, dil öğrenip Almanya'yı kovalamak doğru bir seçim
@@guntekinsuh Aynen, gerçek almanca 5,6 yil, sınav gecsek yeter, orada ogreniriz, avrupa ve genellikle almanca ingilizce, alternatif ingilizce japonca , ingilizce çince. Gerisi genellikle ciddi sektörü deneyimli değilse bos.
Almanyada Foreign Trade compliance manager lari genellikle 70, 120.000 arasi brüt aliyor iyi Foreign Trade compliance specialist yada foreign Trade specialist ( like me ) ingilizce ve almanca biliyorsa 50, 70.000 brüt veriyor bu zaten nette ortalama 2700 / 4000 Euro olarak değişiyor. Turkiyede evin varsa 60.70. 000 TL aliyorsan meslegin gelecegi varsa , iyi bir firmada mesela Alman firmasinda isen kalmak belki uzun vadede mantikli olabilir, Türk firmaları burda ve Yurtdışında para vermemek genellikle ayni mantik, Almanyada Turkun ysninda calisan Finance Uzmanı arkadasim ablam 3 ay sonra geldi, sözlerini tutmadilar.Maaleseef Türk işverenle çalışılmaz.
Selamlar, depremden önce bir kuruyemiş imalathanesi sahibiydim ama artık yok. Hal böyle olunca zaten iyi bir hayatım var gerek yok diyerek üniversite okumamıştım ve imalathane yıkılınca 27 yaşında vasıfsız bir insana dönüştüm. Kuruyemiş kavurmayı bilmek ne yazık ki para etmiyor. Ülkede asgari ücret veren işletmeler bile başvurularımı reddediyor. Uzun vadede hangi meslekte ilerlersem irlanda ya da ingiltere'de iş imkanı olur? Tavsiyeniz nedir? Ya da kaçak gelmek sizce bir seçenek mi? Sonuçları ne olur? Teşekkürler.
kesinlikle önermem en azından elinde bir zanaat olmadan önermem inan bana daha da sıkıntı çekersin herhangi bir zanaat alanı özellikle inşaat sektörü açısından bir şeyler kendine katabilirsen karşılığı olacaktır sevgilerle.
O kadar kötü ki, eskiden CV görüntülüyorlardı, şimdi ilan çıkmıyorlar.
Çıkan ilanlarda boş, havuz yapmak için cv topluyorlar zaten.
Amerika'da durumlar nasıl peki abi bilgin var mı? Orada da durum böyle mi?
Orada yaşamadığım için çok bir şey söyleyemem ama orada da aynı durumun olması gayet mümkün sonuçta burada ki şirketlerin çoğu da Amerika kaynaklı
maalesef amerika'da güntekin abinin anlattığı durumlardan farksız , hatta şöyle söyleyebilirim bugünün dünyasında yaşanan problemler abd ekonomisinin bir ürünü. Şu an da abd de eskiden not real job diye aşağılanan alay edilen çoğunlukla göçmenlerin yaptığı uber doordash pizza driverlık gibi işleri artık nitelikli insanlar da yapmaya başladı
İş şansları cokkk azaldı Almanyada.iş bulmak cok zor.Bürokratide ayrı bir dert
:))
2024'te İş aramak ve teklif edilen komik ücretler, bir taraftan artan göç,mülteciler,(batı dünyası için konuşuyorum) gelecek yıl n'olur kestirmek mümkün değil,Venedik için 5 euro giriş ücreti koymuşlar 😵💫🤯 süper gidişat 🤗😝🤪
Ahahah :) 5 euro süper fiyat, venediğin suyuna yüzümüzü sürmek büyük olay tabi.. İtalyanlar kendi aç karınlarını doyurursa öncelikle elbette :))
Daha çok kaynak lâzım mülteciler için... Italyanlar zaten başka ülkelere gidiyor yıllardır.
@@guntekinsuh ıtalyanlar cıdden ac :D
Bence, kendisiyle alakalı alakasız her yere başvuru yapan insanlar çok vardır da ondan..
Çok alakalı değil bu söylediğiniz :) alakalı alakasız başvuru yapanlar zaten dikkate alınmıyor ki iş bulma süreçlerini zorlaştırsınlar.
😊
☘️
Gerçekten sıkıntı var.
Baya baya hemde :) ne zaman normale döner bilmiyorum ama yeni normale hazırlıyorlar gibi herkesi
Gerçekçi konuşma
Teşekkürler.
kur bu şekil artmaya devam ederse ülkeden çıkış imkansız olucak
O zaten çoktan imkansızlaştırıldı gibi
@@guntekinsuh benim sormak istediğim birşey var türkiyede çalıştığımız pozisyonun isim olarak yurt dışı ilanları olmuyor galiba ben gemi planlamada çalışıyorum ararken vessel planner veya yard planner diye aratınca birşey çıkmıyor gibi pek ? nerede yanlış yapıyorum
@@fangorn2235 Birebir çevirisi farklıdır biraz araştırırsanız bulursunuz
irlanda küçük bir ülke iç hacmi çok düşük bu yüzden amerika
Alakasız. :)
TURKLERE VE müslümanlara Mustahsk
Saçmalama
@@guntekinsuh yok haksızlık ediyorlar doğrusu bu Gönlün olsun
Ama sen ve senin gibi düşünenler daha beter olsun
@@congueror5047Bu Ayrımcılıktır ve hukuku olarak suçtur