Mitä verovähennyksiä asuntosijoittaja voi tehdä vuokratuloista? #3 (2018)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 26 มี.ค. 2018
  • Mitä verovähennyksiä asuntosijoittaja voi tehdä vuokratuloista? #3
    Videolla käyn läpi, mitä verovähennyksiä asuntosijoittaja voi tehdä vuokratuloista. Vähennykset voidaan jakaa 3 ryhmään:
    1. Asuntokohtaiset vuokraustoiminnan kulut
    2. Asuntosijoituslainojen korot
    3 Muut tulonhankkimiskulut
    Mukana on muutama rahanarvoinen vinkki, joka monelta asuntosijoittajalta jää kokonaan tarkistamatta ja vähentämättä. Ensi viikolla käydään läpi, mitä ja milloin verovähennyksiä voi tehdä, kun sijoitusasunto on juuri hankittu.
    #asuntosijoittaminen #vuokraustoiminta #hyvävuokranantaja
    Hyödyllisiä linkkejä:
    Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen -blogikirjoitus ostanasuntoja.com/2016/04/06/...
    Kiitokset videon sponsorille asuntosalkunrakentaja.fi
    Ostan Asuntoja TH-cam-kanavan linkki th-cam.com/users/OstanAsunto...
    Ostan Asuntoja siellä ja täällä:
    www ostanasuntoja.com
    Ostan Asuntoja Podcast ostanasuntoja.com/ostan-asunt...
    Ostan Asuntoja IGTV / bksryuwfesv
    Twitter ostanasuntoja?lan...
    IG / ostanasuntoja
    FB / ostanasuntoja

ความคิดเห็น • 24

  • @marjaiisakka2415
    @marjaiisakka2415 3 ปีที่แล้ว +2

    Kiitos neuvosta, kävin omaverossa ja niinpä siellä oli muu velka... Korjasin tulonhankkimisvelaksi. KIITOS HARRI

    • @OstanAsuntoja
      @OstanAsuntoja  3 ปีที่แล้ว +1

      Ole hyvä. Olipa mukava palaute.

  • @OstanAsuntoja
    @OstanAsuntoja  5 ปีที่แล้ว +1

    Katsojalta tuli kysymys "Saako verotuksessa vähentää vuokravälittäjän palkkion?". Jostain syystä kysymys ei näy tässä mutta vastaus on "Kyllä saa".

  • @vesanikkanen6709
    @vesanikkanen6709 2 หลายเดือนก่อน

    Hei ja kiitos vlogeista. Kannattaako sijoitusasuntoon liittyvät vähennyskelpoiset kulut vuoden aikana kirjata omaveroon yksi kerrallaan heti kulujen tapahduttua, vai vasta vuoden päätyttyä kirjata kaikki kulut yhdellä kertaa?

  • @MrOpa86
    @MrOpa86 5 ปีที่แล้ว +2

    1. Voiko taloyhtiön rahoitusvastikkeen maksaa kerralla pois siten että sen voi vähentää verotuksessa samallalailla kuin kk eränä kun taloyhtiö tulouttaa yhtiövastikkeen.
    2. Miten vesilaskutus kun huoneistossa on oma vesimittari. Eli siis vesiennakko on x euroa. Jos vuokralainen käyttää enemmän vettä niin miten tehdään? Entäs siinä tapauksessa jos vuokralainen kuluttaa vähemmän vettä kuin mitä vesiennaksta on tullut. Missä kohtaa nämä korjataan veroilmotuksessa?

    • @OstanAsuntoja
      @OstanAsuntoja  5 ปีที่แล้ว +1

      MrOpa86 Terve ja kiitos kysymyksistä.
      1. Voi, mikäli taloyhtiö tulouttaa kertasuorituksesi. Yleensä tämä ei onnistu, koska sen katsotaan olevan epätasa-arvoista muiden osakkaiden kohdalta, jos heille samaa tuloutusmahdollisuutta ei olisikaan tarjolla. Jos vaikka 5 osakasta haluaa tehdä saman samana vuonna, poistot ja varaukset ei välttämättä riitä. Aiheuttaa myös käsityötä isännöitsijälle, joka ei välttämättä tykkää. Kysy isännöitsijältä.
      2. Vesiennakko on vuokranantajalle tuloa ja vesilasku kulua, jotka kirjataan tulon ja kulun syntymisvuoden veroilmoitukseen eikä niitä tarvitse oikaista, jos tulo ja kulu osuu eri vuodelle. Joskus vuokralainen ei maksa ennakkoa vuokranantajalle ja lasku tulee suoraan vuokralaiselle mutta valvonnan kannalta on parempi, jos saat ennakkoa vuokralaiselta. Jos lasku on ennakkoa suurempi, perit erotuksen vuokralaiselta ja jos pienempi, palautat tai vuokralainen vähentää seuraavasta maksusta. Lopputulos sun kannalta on plusmiinus 0 paitsi, jos vuokralainen jättää ennakkoa korkeamman erotuksen maksamatta. Aika usein tasaus tehdään vuoden loppupuolella, jolloin saat aika realistisen tuoton ja kulun veroilmoitukseen.

  • @OstanAsuntoja
    @OstanAsuntoja  6 ปีที่แล้ว +1

    Olen tosi kiitollinen kaikesta palautteesta. Erityisesti sellaisesta, joka auttaisi parantamaan videoita. Kysymyksiä vastattavaksi tulevissa videoissa saa esittää. Kumpi on parempi videon pituus; 5 vai 10 minuuttia?

    • @johnseppanen7472
      @johnseppanen7472 5 ปีที่แล้ว

      Pidä sellaisessa mitassa missä saat hyvin kokonaisuuden kerrottuna. Kiinnostunut jaksaa kyllä 10min kuunnella ja enemmänkin. Ei ole mainosvideosta kuitenkaan kysymys. Hyviä videoita!

  • @ollikarkkulainen7583
    @ollikarkkulainen7583 5 ปีที่แล้ว +1

    Hyvä video👍🏽Tekisitkö joskus videon samasta aiheesta myös Oy:n kautta

    • @OstanAsuntoja
      @OstanAsuntoja  5 ปีที่แล้ว +1

      Olli Karkkulainen Kiitos palautteesta. Täytyy pistää tuo harkintaan. Kun Oy:tä verotetaan, se tehdään yrityksen liiketoiminnan tuloksesta eli logiikka ei ole sama eikä varsinkaan, jos on muita tuloja ja menoja.

    • @ollikarkkulainen7583
      @ollikarkkulainen7583 5 ปีที่แล้ว

      Jep, sen takia onkin mielenkiintoisempi tapaus

  • @jarilehtonen2376
    @jarilehtonen2376 2 ปีที่แล้ว

    Kiitos hyvistä videoista. Pitääkö asunnossa asua vuokralainen kun sitä remontoidaan jotta verotuksessa kulut voisi hyödyntää, vai riitääkö verottajalle että asunnon oston yhteydessä on annettu vuokraustoimeksianto jolla tähdätään vuokrasuhteen syntymiseen ja asunnon vielä tyhjillään ollessa siihen tehdään remontti. Kiitos.

    • @OstanAsuntoja
      @OstanAsuntoja  2 ปีที่แล้ว +1

      Kiitos paljon. Hienoa, että yhä näitä ensimmäisiäkin videoita löydetään ja katsellaan tai kuunnellaan. Vastaus sun kysymykseen on "pitää asua". Muistaakseni tarkempi vastaus löytyy seuraavasta videosta eli videosta #4. Kaikki muut vuokraustoiminnan kulut ovat vuokratuloista verovähennyskelpoisia, kun "vuokraustoiminta on aloitettu" vaikkapa kuvaamallasi tavalla. Remontti on tästä poikkeus ja siinä astuu kuvaan termi "vuokraustoiminnan käytössä" eli asunnossa pitää olla vuokralainen ennen kuin remontin kustannukset voi vähentää vuokratuloista. Mitään minimiaikaa ei ole säädetty eli se riittää, jos asunto ostetaan vuokralaisineen ja aloitetaan remontti 1. viikolla. Tai vuokrataan asunto kuukaudeksi keikkamiehelle ja sitten tehdään remontti vuokralaisten välissä.

    • @jarilehtonen2376
      @jarilehtonen2376 2 ปีที่แล้ว +1

      @@OstanAsuntoja Kyllä videoitasi katselen. Asuntosijoittamisen alkeita opetellaa. Juuri teetin 2tonnin pintaremontin sijoitusasuntooni toivoen että saisin siihen paremmin asukkaan kuten sitten kävikin. Kyllähän siistiä kämppää on mukavampi esitellä. No ei kai ne rahat ihan kankkulankaivoon menneet mutta on ihmeellinen tämä verotuskäytäntö juuri remontin yhteydessä. Kiitos vastauksistasi.

    • @OstanAsuntoja
      @OstanAsuntoja  2 ปีที่แล้ว

      @@jarilehtonen2376 Tämä epäselvyyttä aiheuttava käytäntö perustuu hallinto-oikeuden päätökseen, joka on niinkin pitkän ajan takaa, että valuuttayksikkönä oli Suomessa markka. Toivottavasti lobbarit onnistuvat tämän muuttamaan. Minäkin olen varmaan 500 kertaa selittänyt tätä asiaa eri yhteyksissä, kun se ei ole tiedossa eikä mene järkeen.

    • @jarilehtonen2376
      @jarilehtonen2376 2 ปีที่แล้ว

      @@OstanAsuntoja Kiitos. Siinä videossa 4 tosiaan tulikin näitä asioita selkeästi esille. Mainitsit että mikäli remonttia ei voida tehdä asunnon ollessa vuokraustoiminnan käytössä kannattaa se tehdä heti kun ensimmäinen vuokralainen on lähtenyt. Mikäs jippo se on vai ymmärsinkö väärin.?

    • @OstanAsuntoja
      @OstanAsuntoja  2 ปีที่แล้ว

      @@jarilehtonen2376 Siis vuokralaisten välissä eli ensimmäisen vuokralaisen muutettua pois ennen kuin uusi muuttaa sisään voi tehdä remontin, jonka kustannukset saa vähentää vuokratuloista, koska asunto on jo otettu vuokraustoiminnan käyttöön. Jos ostaa asunnon vuokralaisineen, remontin voi aloittaa heti, jos vuokralainenkin sitä haluaa ja on vaikka mökillä tai matkoilla ison remontin ajan.