Disadvantages of Autoclaved aerated concrete

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 ส.ค. 2018
  • In acest video va prezint o analiza a BCA-ului prezentant minusurile betonului celular autoclavizat. Sunt prezentate dezavantajele BCA-ului. Ce tine de avantajele BCA, acestea au fost expuse in alt video deja.
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website oficial: enciclopediaconstructiilor.com/

ความคิดเห็น • 197

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +6

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @nipponia1
    @nipponia1 5 ปีที่แล้ว +3

    Foarte util. Mulțumesc

  • @rico1991pl
    @rico1991pl 5 ปีที่แล้ว +4

    FELICITARI! FOARTE UTIL!

  • @antonetas.9460
    @antonetas.9460 3 ปีที่แล้ว +1

    Va multumim...informatii foarte utile !

  • @vlp772
    @vlp772 4 ปีที่แล้ว +2

    Foarte bine explicat 👍

  • @Dana-ty3in
    @Dana-ty3in 3 ปีที่แล้ว +1

    Va multumesc!

  • @popescunico713
    @popescunico713 3 ปีที่แล้ว

    Mulțumim pentru sfaturi

  • @de-vn4db
    @de-vn4db 4 ปีที่แล้ว +1

    Profesionist 👍

  • @eusebiuniculita1339
    @eusebiuniculita1339 5 ปีที่แล้ว

    Industria Construcțiilor este vastă și ca atare trebuie înțeleasă atât de beneficiari , proiectanți, arhitecți etc. Pot spune că este un mesaj pozitiv, dar în egală măsură demn de luat în considerare. Vă doresc obținerea de vizionări a celor care doresc să participe la construirea de locuințe în Siguranță. Vă apreciez foarte mult pentru efortul depus ,multe realizări profesionale .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Sunt perfect deacord cu dvs, domeniul constructiilor este unul atat de vast, incat eu doresc macar cateva faramituri de informatii sa le ofer publicului larg, pentru a fi cat de cat mai informati. Multumesc pentru mesajul si urarea dvs. La fel va urez doar cele bune!

  • @1969maestro
    @1969maestro 4 ปีที่แล้ว +1

    BCA -ul este un material de constructie excelent, conditia fiind sa fie folosit corespunzator. Daca fundatia casei este buna si proiectata conform analizei solului, iar in cazul in care intre etaje sau etaj -mansarda exista placa de beton sunt absolut obligatorii stalpii de beton pe colturi. In cazul unei constructii fara etaj sau mansarda, cu tavan din lemn, este suficienta fundatia buna si centura de beton. Daca se respecta aceste reguli simple de baza, nu vor aparea niciodata crepaturi in pereti casei. Spor la construit!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Multumesc pentru comentariu. Sunt deacord cu dvs - BCA-ul este un material bun de zidire, despre care am vorbit si in video despre Avantajele acestui material. Ce tine de crapaturi si structura de rezistenta, pentru toate tipurile de zidarie daca se proiecteaza si construieste corect, riscul aparitiei problemelor scade semnificativ. Mult succes!

  • @bajik2820
    @bajik2820 5 ปีที่แล้ว +1

    Ce tine de video, util si informativ
    Maladetz

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Multumesc!

    • @adrianb7514
      @adrianb7514 4 ปีที่แล้ว

      Tradu in limba romana ce inseamna maladetz, am lucrat cu foarte muti moldoveni si nu am auzit cuvantul asta la niciunul.

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว +1

      Se aude “maladetz” dar de fapt e “molodetz”(молодец) - inseamna : bun - in sensul apreciativ, foarte bine). E destul de comun pt limba rusa.

  • @maddiemoe5335
    @maddiemoe5335 3 ปีที่แล้ว

    Cred că am primit răspunsul la întrebarea mea de la avantajele BCA-ului. Trebuie sa tencuiesc cu un produs impermeabil pe interior și exterior :D înainte de termoizolare sau înainte de rigips.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Nu e chiar asa, BCA-ul trebuie tencuit, insa aceasta tencuiala mai bine sa fie pe baza de var sau ipsos, nu cred ca e cazul in conditii normale sa fie impermeabila.

  • @tibib4029
    @tibib4029 ปีที่แล้ว

    Salut ! Cu ce ar fi mai ieftina o constructie mica (7x3,5) ? BCA sau lemn + OSB? Tinind cont de pretul lemnului....
    Am vazut si constructii cu structura din lemn si umplutura din BCA

  • @davidpap1129
    @davidpap1129 3 ปีที่แล้ว +1

    Ca inginer in constructii pot spune ca Bca ul este un material foarte bun si din punct de vedere rezistenta la compresiune si din punct de vedere termic. La un Bca de 30 cm nu mai ai nevoie sa termoizolezi afara poti direct sa pui tencuiala si vopsea. Are urmatoarele caracteristici:
    Rezistenta la compresiune: 2,5-3,5 N/mm;
    2,5 tone pe metru ce este mult, daca faci casa cu stalpi si cintura sau grinzi este foarte bun. Eu recomand in Zona cu seismicitate redusa, Zona Salaj, Cluj, nu in zona Bucuresti unde poate apare seism de 7,5 pe scara richter, odata la 130 de ani
    Densitate 400 +- 30 kg/m³;
    Conductivitate termica: 0,12W/mk.
    Reactie la foc: Euroclasa A1

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Multumesc pentru "reclama" acestui material ))) BCA-ul ca TOATE materialele de zidarie (daca vorbim de ele), are si avantaje, si dezavantaje, iar acest video este anume despre dezavantaje, va invit sa urmariti video despre Avantaje, cat si alte video-uri despre alte materiale, ca cotiletul, caramida, blocurile ceramice, boltari din beton, BCU etc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +2

      @@alinamuntean902 Cuvantul reclama a fost in ghilimele, daca nu ati inteles din prima, e problema dvs.
      PS: aveti ceva respect va rog cand scrieti comentariile, oamenii care isi arata nivelul jos de educatie, au comentariile sterse, iar de se repeta, acestea sunt simplu blocate.

  • @aditaxi9828
    @aditaxi9828 3 ปีที่แล้ว

    Salut!
    Doresc să.mi construiesc o aripă nouă lipită de vechea casă, pe locul unei bucătării de iarnă, destul de spațioase 6 pe 5 și al unui fost coșar, care este in prelungirea bucătăriei, tot 6 pe 5 și care mai are in dreptul intrării o prelungire a acoperișului ceea ce face ca să aibă în față încă un semi coșar. Coșarul și semi sunt construite pe pământ, bucătăria are tocul(așa se zice pe aici)
    In locul lor vreau sa construiesc o bucătărie mai mare, un dormitor cu baie și un hol/culoar comunicant cu casa veche(pe care o voi dărâma după ce termin aripa nouă și voi construi living și două dormitoare cu 2 băi.
    Întrebare: ce grosime trebuie sa aibă fundația/radierul și stâlpii de rezistență, ținând cont că vreau sa folosesc BCA și să.i torn și placă deasupra pentru o eventuală mansardă locuibilă pe viitor? A și încă ceva, unul din pereții exteriori ai bucătăriei vreau sa aibă o deschizătură foarte mare care sa dea intr.o terasă exterioara, doar iarna sa o pot închide cu două uși culisante.
    Mulțumesc anticipat! Sper să primesc răspuns, deși clipul este destul de vechi.
    P.S. terenul se află la maxim 50m de apă/lac de acumulare, iar pânza freatică la 8-9-10 m adâncime în funcție de anotimp, dacă este secetos sau ploios.

  • @viorels88
    @viorels88 4 ปีที่แล้ว

    Vreau sa stiu intre blocul ceramic cu vata bazaltica si bca care este mai bun pentru construirea unei case parter+etaj?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Despre BCA si despre Blocurile ceramice, am realizat mai multe video-uri despre Avantajele si Dezavantajele acestora. Vizionati-le cu atentie, si mai departe alegerea e a dvs. Eu doar prezint informatiile asa cum sunt si cu bune si cu rele, mai departe fiecare actioneaza cum doreste si in dependenta de ce are nevoie.

  • @1996sion
    @1996sion 5 ปีที่แล้ว

    As avea rugamintea sa faci un video cu materialele si utilajele de care ai nevoie sa construiesti o casa ideala in functie de mai multe tipuri de teren si climatul.
    Multumesc si te rog continua cu videourile. Dar domnul Viorel are dreptate, ai un punct de vedere mult prea negativist (asta din lipsa delatiilor) ca de exemplu in cazul in care spui ca peretele din BCA nu pote sustine corpuri (ar fii mai OK daca ai spune ce greutati ar putea tine). Cel mai bine ar fii sa ai o detaliere in care poti sa spui si modalitati de a preveni aceste dezavantaje precum dibluri speciale pentru BCA, ce tip de izolare si tencuiala s-ar folosi pentru protejarea lui de inghet si umiditate.
    Sper ca ai inteles mesajul. Faci o treaba foarte buna si te urmaresc de ceva vreme dar videourile au devenit negativiste din cauza motivelor enumerate mai sus.
    Spor la treaba si tine-o tot asa!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Multumesc mult de parerea dvs. Fiecare cu modul lui de gandire si de exprimare. Poate e putin mai negativism in video-urile mele, insa aceasta e din cauza ca mai intai trebuie de expus problema, si apoi de vorbit despre solutii, ori eu prin video-urile mele doresc sa atrag atentia oamenilor, nu sa le spun ceea ce ei deja stiu. Merci mult si de sugestiile dvs, o sa am in vedere in viitor.

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว

      Jó napot kívánok ! Acest video a fost facut special sa arate dezavantajele posibile ale blocurilor BCA in diverse circumstantie. In nici un caz precum spune autorul, acest video nu are scopul de a discredita existentia BCA-ului ca material de constructie (ori cel puçin aśa am întieles eu).

  • @bobybanu8485
    @bobybanu8485 3 ปีที่แล้ว

    Buna seara, la un beci 6/3 am lasat un geam mare, este ok, pt ventilatie?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua, despre beci a vorbit in detaliu in video dat - th-cam.com/video/EXxI2SvUw3s/w-d-xo.html

  • @lakatusseby6682
    @lakatusseby6682 3 ปีที่แล้ว

    Buna ! M-am uitat pana la sfârșit la video-ul Dvs , și este foarte de folos ! As avea și eu o întrebare : am construit o casa din BCA 8x8 parter și etaj întrebarea e am sa am probleme cu fisuri crăpături sau ca greutatea este prea mare din cauza ca nu am stâlpii la colț precizez casa se afla in Cluj Napoca mulțumesc frumos !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, un raspuns corect va poate da doar un inginer de rezistenta. O casa trebuie proiectata inclusiv dpdv al rezistentei, daca ati construit-o fara proiect, e pe riscul dvs, un raspuns nu va pot da.

  • @johngillighan5882
    @johngillighan5882 5 ปีที่แล้ว +10

    Util ,si daca aveti timp si dispozitie mai faceti informari legate de acest domeniu vast care in unele parti se face dupa urechea muzicala a bacilor de pe meleagurile mioritice ,sustinuti de arhitecti care si-au perfectat viziunea ingusta filozofand la coada vacii !

  • @mihai8792
    @mihai8792 5 ปีที่แล้ว +1

    Buna ziua,
    Un beci din ce material se face cel mai bine astfel incat sa evit unezeala si mucegaiurile?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +6

      Buna ziua, umezeala intra mai in orice material din care se poate face un beci - beton-armat, caramida etc. Pentru a nu intra umezeala si apoi face mucegai, va recomand la exterior si sub beci sa hidroizolati bine, iar in interior sa asigurati o ventilatie buna a aerului. E greu sa faci un beci fara sa aiba mucegai, un beci e un loc unde trebuie mentinuta o temperatura rece, iar asta duce la aparitia condensului, care duce la umezeala si apoi mucegai. Cea mai buna arma in acest sens nu tine de material, ci de ventilarea corespunzatoare a beciului.

    • @ionutgageanu3140
      @ionutgageanu3140 5 ปีที่แล้ว +1

      mihai nitu beton c250-300 și o irigație simpla de pietriș la exterior :) stimã !

    • @de-vn4db
      @de-vn4db 4 ปีที่แล้ว

      @@ionutgageanu3140
      Pietrișul nu retine umiditatea ? N-oi fi specialist, dar la aceasta structura, drenaj + hidroizolarea externa a structurii îngropate (ex.smoala ) + perete min. b300 +aerisire corespunzătoare, a fost formula ideala evaluată de proiectanți...

  • @CostelAMVs
    @CostelAMVs 5 ปีที่แล้ว

    Ce este mai bun: BCA SAU Blocuri ceramice.Si spune-mi ter rog care este cel mai bun material pt zidărie

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Daca cinstit, nu exista un raspuns obiectiv la intrebarea dvs. Ambele materiale au si avantaje si dezavantaje, iar eu in tendinta de a fi cat mai obiectiv cu putinta, am realizat 4 video-uri despre aceste materiale: Avantajele si Dezavantajele BCA-ului, si Avantajele si Dezavantajele blocurilor ceramice. Mai departe deja fiecare isi alege materialul in dependenta de ce caracteristici are nevoie si ce compromisuri e dispus sa faca. Daca cineva va zice sa alegeti "la sigur un material, ca altul e mai rau", fie e interesat sa cumparati de la el, fie e vorba doar de o parere subiectiva, si dupa cum bine stim, cu totii avem pareri, insa aceasta nu inseamna ca unele din acestea mai sunt si corecte.

    • @petredorobantu1516
      @petredorobantu1516 4 ปีที่แล้ว

      Caramida e superioara BCA , LA foarte multe capitole , clar !!!!!!!!

  • @doinacazac7646
    @doinacazac7646 4 ปีที่แล้ว

    Caramida este un material bun ptr. O casa modesta (doar cu parter ).?

  • @alexandrupuscas7995
    @alexandrupuscas7995 3 ปีที่แล้ว

    As avea nevoie de un sfat,eu doresc sa zidesc etajul casei,si nu am timpul pentru a si acoperi casa pese iarna,va fi doar zidit si facut stalpi+centuri.Este recomandat sa tencuiesc bca-ul sau sa il las asa peste iarna,ne fiin acoprit cu acoperis,multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua, il puteti tencui doar superficial, gen 0.5 cm grosime, cu o tencuiala doar de indreptare a peretilor exteriori, pe care deja la anul ve-ti termoizola, avand o suprafata perfect dreapta.

  • @daryodaryo8925
    @daryodaryo8925 3 ปีที่แล้ว

    Te rog am si eu o intrebare am de facut un gard de 120 m nu stiu din ce sa al fac ..din bca sau biltari din beton ce sfat ami dati ??

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Daca e gard - din ce e mai ieftin, insa cu proiectarea bine a stalpilor de beton. Despre garduri am realizat 2 video-uri, sunt pe canal la categoria Videoclipuri.

  • @Adiss78
    @Adiss78 4 ปีที่แล้ว

    Constucia unei case din bca fara stalpi din beton dar cu centura cat de rezistenta este fata de una cu stalpi .Diferenta este una semnificativa??MUtumesc !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      In spatiul nostru, orice structura de rezistenta trebuie sa aiba si stalpi / stalpisori si centure / grinzi, pe langa alte elemente ale unei structuri. Casele fara stalpisori si centuri NU sunt pentru zona noastra seismica.

  • @edwardlutsch8475
    @edwardlutsch8475 4 ปีที่แล้ว +1

    O parere si despre ytong? Din cate am inteles, e mult mai bun decat BCA

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +5

      BCA - inseamna beton celular autoclavizat - asa se numeste materialul in sine, sa zicem ca o paine. Pe cand Ytong de la Xella Group - este denumirea unui brand care fabrica BCA, cum ar fi brandul "Franzeluta" care produce paine.
      Deci Ytong este insasi acelasi BCA, ca si multe alte companii si branduri care fabrica acelasi BCA.

  • @ionuttaban4744
    @ionuttaban4744 4 ปีที่แล้ว +3

    Stilpi de la colturi unde sunt??

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Anumite imagini sunt preluate din tari fara seismicitate (sau cu seismicitate foarte redusa). Am specificat nu o data in comentarii ca imaginile sunt doar cu titlu reprezentativ, continutul important este in mesajul / coloana sonora pentru acest video. Pentru zona noastra, este evident ca sunt obligatorii stalpisorii la colturi, intersectia peretilor, in cazul golurilor mai mari de 2,5 m2, in cazul peretilor mai lungi de 4-5 metri (depinde daca e sistem fagure sau celular) etc.

  • @crisro3766
    @crisro3766 4 ปีที่แล้ว

    Foarte util...Dar gresita idea "asezarii casei".Nu exista metoda eficienta sa tasezi pamantul de sub o casa daca a fost miscat din loc prin excavare pentru garaj,nivelarea solului sau alt motiv.Am vazut case unde s a tasat cu masinarii grele si totusi au aparut crapaturi timp de 10 ani apoi in trotuar,pereti,scari.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Va multumesc pentru comentariu si apreciere. Ideea "se aseaza casa" este oarecum 50/50 True/False. Dintr-un punct de vedere daca se taseaza/compacteaza bine pamantul, apoi se imbunatateste portanta solului (sunt metode si cu ciment, si pietris s.a.), atunci sunt foarte multe cazuri cand nu exista nici un motiv de ingrijorare. Pe de alta parte, sunt cazuri cand s-au facut lucrari de compactare si totusi apar probleme. In al doilea caz, in popor se zice ca "se aseaza casa", fiind o samanta de adevar expusa necomplet, mai explificativ cred ca ar fi faptul ca fie nu s-a tasat/compactat totusi bine pamantul, fie nu s-a ales adancimea corecta (are si solul portante diferite la adancimi diferite), fie nu s-a facut studiul geotehnic deoarece poti avea sol perfect portant la 1.20, si la 1.40 dai iar de sol slab si neportant, fie pe parcurs au aparut anumiti factori care au determinat tasari diferite pe diferite portiuni ale casei (de exemplu apa langa fundatie venita in panta in principal datorita precipitatiilor, spalarea straturilor de nisip-pietris de sub fundatie, panza freatica etc). Asa ca, in general vorbind, mereu pot aparea surprize cu natura si solul acesteia, insa tot ce putem face este sa luam pe rand fiecar risc, sa-l analizam si luam masurile necesare sa nu avem acele surprize. Merci!

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว

      Nu e nevoie de tasat ci excavezi inca 40 cm adancime si torni un beton mai ieftin in care nici nu pui bare. Vezi “ missionary ridge home - vlog#5 .flowable fill” ori “base options for SRW. Flowable fill” videos etc. Si peste cel beton ieftin dupa ce se intareste torni fundatia casei.

  • @RaresCucerzan
    @RaresCucerzan 5 ปีที่แล้ว

    e bine sa plachezi peretii interiori din bca cu ghips carton fara tencuiala, cu profile sau punti de material(un fel de glet) nu mai stiu cum se numeste? :)

    • @johngillighan5882
      @johngillighan5882 5 ปีที่แล้ว +1

      Nu este bine sa plachezi(tencuiala uscata) cu placi de gips-carton nici un fel de zidarie ,daca inainte nu a fost tencuita clasic.La fel pe exterior cu " termoizolarile " facute direct pe zidarie !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Paretii de zidarie, fie ei BCA, fie caramida trebuie tecuiti si la interior si la exterior.

    • @RaresCucerzan
      @RaresCucerzan 5 ปีที่แล้ว

      asa ma gandeam si eu, am vazut iara ca se izoleaza bca-ul direct cu polistiren fara tencuiala, la exterior ma refer

  • @bajik2820
    @bajik2820 5 ปีที่แล้ว

    Fundatia casei, se face in dependenta a mai multor factori si nu numai reesind din natura materielelor folosite in constructia casei.
    In tarile civilizate exista asa numit BIROU DE STUDII IN CONSTRUCTIE.
    Te duci la ei frumos, le dai banu si ei iti calculeaza tot pina si cite tinte tre sa bati in cofraje, studiaza locul unde o sa fie construita casa , etc.
    Si nu te amageste nimeni de 15T de beton, ca la noi ( care se duc in buzunarul afaceristilor mestesugari ).

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Foarte bun comentariu, apreciez!

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว

      “In çàrile civilizate” ? Hai tataie sa fim seriosi, cursuri de “rezistença materialelor” se fac si la scolile profesionale din Uganda si Burundi.

  • @Wan4ique
    @Wan4ique 5 ปีที่แล้ว +2

    Este bine de termoizolat bca-ul cu polistiren? (Cum se construiesc in ziua de azi majoritatea blocurilor in Chisinau) Mersi

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Parerea mea, este ca BCA-ul este un material care se afla la mijloc din punct de vedere al folosirii polistirenului, intre betonul-armat si caramida/blocuri ceramice, adica, daca in cazul betonului-armat se poate de folosit polistiren, iar in cazul caramidei sau blocurilor ceramice nu se recomanda, BCA-ul este undeva la mijloc. Teoretic se poate de folosit polistiren + BCA, insa in practica aceasta solutie uneori nu este tocmai buna. Ce tine de constructiile la scara larga cum ar fi blocurile, in cazul acestora multe alte solutii ei nu prea au.

    • @RaresCucerzan
      @RaresCucerzan 5 ปีที่แล้ว

      sunt placi minerale multipor in loc de polistiren, acum sa vedem ce zice si domnul EC, 2 poti doar sa il tencuiesti daca bca-ul e de 40, ia ca o parere ce am ca in final faci cum vrei si se tine cont de oamenii cu pregatire in domeniu

    • @doityourselfprojects5744
      @doityourselfprojects5744 5 ปีที่แล้ว

      Nu se merita multipor.te costa mai mult decat bca-ul la toata casa :)),am vrut si eu sa folosesc la interior si m-am razgandit..

    • @RaresCucerzan
      @RaresCucerzan 5 ปีที่แล้ว +1

      acum toti se inghesuie sa izoleze si nu il iau la rost pe Fronea sau pe cei care izoleaza, zic doar ca sunt nelamuriri, eu as merge pe varianta fara izolare , mai ales ca EC mi-a explicat cate ceva in alte comentarii dar am inteles totusi ca e bine sa izolezi....pareri si pareri, deaia zic de nelamuriri nu ca dau vine pe careva, in jurul meu omul care izoleaza o face doar pt facura mai mica la incalzire, din ce am vazut. Pe mine ma interezeaza sa fie casa ok, durabila, 'sanatoasa'', sa nu imi puna in pericol sanatatea nu doar factura la incalzire.

    • @doityourselfprojects5744
      @doityourselfprojects5744 5 ปีที่แล้ว

      Eu dupa ce am studiat mai multe aspecte am ajuns la concluzia ca ventilatia cu recuperare de caldura face tot.Am casa din blocuri ceramice bks25 izolata cu polistiren de 10 la exterior iar la interior voi pune pe peretii exteriori gips carton cu eco vata minerala,o sa imi gandesc si o sa imi fac singur sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura

  • @danieldan8774
    @danieldan8774 5 ปีที่แล้ว

    Da-ti-mi va rog un răspuns.vreau sa construiesc o casa cu bolțarul ceramic 238x290x240... Dar nu știu să îmi transform calculul din metri cubi in metri pătrați...
    Poate cineva să-mi de-a vreo idee sa un răspuns cu un metru cub din acest boltar,câți metri pătrați construiesc???
    Mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Inteleg problema dvs. Va recomand sa caultati in Google calculatoare online in acest sens. Sunt chiar si web-site-uri a anumitor companii ce vand blocuri ceramice care au pe pagina lor aceste calculatoare online si explicatii. In prezent, dat fiind faptul ca acest canal este impartial, nu va pot oferi un link anume, insa 100% daca stiti sa folositi internetul, o sa gasiti ce va trebuieste.

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว

      Mai Dànuç, cum sa transformi tu metri cubi in metri patrati din moment ce unul masoara volumul si altul suprafaça !!!

  • @vladstropsa1946
    @vladstropsa1946 5 ปีที่แล้ว

    Ce părere aveți de termoizolare cu multipor. Vă rog

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Am o parere buna!

    • @vladstropsa1946
      @vladstropsa1946 5 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc. Dar ceva mai detailat. Poate faceți un videoclip.

    • @vladstropsa1946
      @vladstropsa1946 5 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor sau ceva in scris tot as fi mulțumit.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Am de gand sa fac video si despre placile minerale, insa nu in viitorul apropriat, deoarece deja am planuite alte teme, inclusiv alte materiale de termoizolare care as dori sa le stie lumea.
      In doua cuvinte doar va pot spune ca:
      - Eu cred ca este practic acelasi BCA, doar ca cu densitati de 100-200 kg/m3 (nu 400-700 kg/m3 ca BCA-ul) si in mare parte are aceleasi proprietati ca BCA-ul, insa aceste proprietati sunt mai accentuate decat blocurile de BCA, dat fiind faptul porozitatii mai mari (fiind mai termoizolant multiporul) si densitatii mai mici.
      - Este un material care se poate bine termoizola si la interior, si la exterior, nu este nociv, este rezistent la foc, se monteaza usor etc.
      - Totusi aveti grija ca poate crapa (vedeti video despre BCA si o sa puteti face o asemanare), chiar daca are o permiabilitate cat de cat, oricum trebuie tencuit si finisat si trebuie protejat de umiditate.

    • @vladstropsa1946
      @vladstropsa1946 5 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc. Aștept înregistrările tale. Fiindcă trebuie să-mi termoizolez casa și sunt în căutarea unui produs.

  • @adinek28
    @adinek28 5 ปีที่แล้ว +4

    Felicitari pentru clip ! Asa este ,aveti dreptate.Majoritatea dintr-o preconceptie proasta isi fac case din BCA.Cea mai mare prostie ! Dar nu ii voi convinge niciodata ! Este la fel ca in politica ! Daca au apucat pe un drum,ala este ! Nu vreau decat sa adaug o parere personala vizavii de costuri.Eu in acest moment imi construiesc o casa P+M si am ales bineinteles caramida(blocuri ceramice).Caramida ma costa 2000 euro iar daca faceam cu BCA 1500 euro ! Pentru 500 de euro care i-as cheltui intr-o luna,o casa o faci pentru o viata iar in casele construite cu aceste blocuri ceramice pot locui,copiii copiilor, copiilor nostri ! BCA este un part !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Va multumesc pentru mesajul si parerea dvs. Orice materiale are si avantaje si dezavantaje, deja fiecare alege pentru sine cu ce material doreste sa traiasca!

    • @gajimviorel8877
      @gajimviorel8877 5 ปีที่แล้ว

      Stimate “adinek28”, scapa de sindromul “ochelari de cal”. Privește in ansamblu ce presupune construcția unei case. Nu confunda cărămida cu blocurile ceramice. Nu judeca atât timp cât nu ești responsabil pentru cuvintele tale.

    • @adinek28
      @adinek28 5 ปีที่แล้ว +2

      @@gajimviorel8877 , sindrom ai dumneata si se numeste prostie.Nu inteleg ce te deranjeaza ? Veziti de treburile dumitale cu basinile de BCA si construieste la fraieri ca sunt destui ! Cine stie,cunoaste,cine nu face din BCA ca prostia se propaga mult mai repede.Caramida sau blocurile ceramice sunt pentru oameni destepti !

    • @alex69d
      @alex69d 5 ปีที่แล้ว +2

      @@adinek28 daca esti prost si nu stii sa citesti o fisa tehnica n-ar trebui sa postezi comentarii pe youtube. Si nu confunda caramida, care te tine 3 generatii, cu blocurile ceramice.

    • @adinek28
      @adinek28 3 ปีที่แล้ว

      @@alinamuntean902 casa se face din caramida nu din paie si alte prostii ! eu am facut casa asa cum am pomenit de sute de ani ! voi faceti cum vreti ! daca tu o faci din balegar cu paie nu te face mai desteapta ! fiecare e liber sa gandeasca pentru el si familia lui ! prostia trebuie exploatata la maxim si este foarte bine ca se intampla asa ( pretul bca este aproape de cel al caramizii ) de ce ? din cauza preconceptiilor proaste ! oamenii alegeau sa isi faca casa acum cateva zeci de ani din cauza pretului scazut si al marimii care iti asigura o rapididate in zidire ! In acest timp caramizile au ajuns aproape la aceleasi dimensiuni cu bca-ul iar bca este aproape la acelasi pret cu caramida ! deci unde este logica ? nu vedeti ca sunteti prosti ? caramida brikstone este de 5 ori mai rezistenta decat bca la cutremur si asigura o izolatie fonica,termica si hidro net superioara bca ! deci nu exista nici un capitol la care bca sa fie mai buna ! pretul este acelasi ! exemplu : o caramida costa 7,5 lei iar un bca 7,3 lei :))))))))

  • @juncraul
    @juncraul ปีที่แล้ว

    Tot ai mentionat ca hotii ar putea sa iti taie prin BCA. Teoretic da, s-ar putea. Dar s-a intamplat asta vreodata?

  • @georgeignatescu3377
    @georgeignatescu3377 4 ปีที่แล้ว

    Frate, tu ai vazut ca pozele unde sunt peretii crapati, acele case nu au nici macar un stalp turnat din beton ? Cum sa nu crape daca nu au pic de beton ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Da am vazut, si deja am specificat intr-un alt comentariu, ca pozele sunt doar cu titlu reprezentativ si orientativ. Plus cum e vorba de dezavantaje si minusuri, sper lumea sa inteleaga ca unde nu se toarna centuri si stalpisori din beton, vor beneficia de acest minus.

    • @georgeignatescu3377
      @georgeignatescu3377 4 ปีที่แล้ว

      Deci sa inteleg ca daca facem casa din BCA si avem o structura mai adecvata nu ar trebuii sa fie probleme ? Adica la casa mea care are aproximativ 12metri pe 13metri (cu tot cu garaj) am undeva la 23-25 stalpi, cam la fiecare colt al casei si colturile din interior au un stalp plus la peretii msi lungi pe mijloc. Intreb pentru ca atunci cand am urmarit video am ramas putin dezamagit si de aceea, oricum, faci o treaba minunata si apreciez

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      @@georgeignatescu3377 Aici deja depinde de proiectul structurii dvs de rezistenta, avand BCA ca material de zidarie portabil, proiect facut pe anumite calcule privind conditiile solului, regiunii, greutatilor si fortelor casei etc. Din pacate nu va pot raspunde, insa din ce spuneti, numarul stalpilor pare sa fie relativ Okay. Va multumesc!

  • @florineusebio
    @florineusebio 5 ปีที่แล้ว +9

    asazarea casei e o prostie mare mare. Casele alea din film au crapat nu numai pentru ca au avut probleme la fundatie ci le-au lipsit stalpii si mai ales centura superioara.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +3

      Foarte corect a-ti remarcat pe baza imaginilor. Totusi tin sa mentionez ca imaginile sunt doar cu titlu reprezentativ, si nu mereu corespund celor mentionate sonor. Ce tine de "asezarea casei", acest fenomen nu prea este actual in prezent o data cu tehnicile de compactare si vibrare a solului inainte de constructie. Eu special am mentionat "aseaza casa - ASA CUM ZIC UNII", plus ca in alt video am mentionat mai detaliat ca nu e prea corect sa se spune ca o casa se aseaza. Totusi pot aparea in timp situatii cand de exemplu din cauza solului, apelor freative si pluviale, necompactarii solului corespunzator, nerealizarea trotuarului imprejurul casei, greselilor in constructie sau altor factori, sa se exercite forte disproportionale pe diferite segmente ale casei, iar in rezultat sa aiba de suferit inclusiv si zidaria, ori BCA-ul nu prea are rezistenta la compresiune si la alte forte. In general nu zic ca BCA-ul e rau, eu prin acest video doar atrag atentia la anumite caracteristici dezavantajoase. Ce tine de avantajele sale, exista alt video.

    • @TheMakyato
      @TheMakyato 5 ปีที่แล้ว

      eu iti propun un scenariu diferit
      proiect ok / constructie -fundatie ok structura mixta caramida /bca (ytong)
      variabila prea aproape de calea ferata 20 m

    • @ionutoctaviansimion4760
      @ionutoctaviansimion4760 5 ปีที่แล้ว

      Ads este ai dreptate vor sa subestimeze bcaul .....

  • @petrudragos1334
    @petrudragos1334 4 ปีที่แล้ว

    Fundația a fost dimensionată greșit. De aceea s-au crăpat pereții. Părerea mea. Eu dacă mi-aș face casă numai cu parter aș turna o fundație supradimensionată și folosind beton pentru construcții industriale.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Multumesc pentru parere. Sunt deacord, o fundatie proiectata gresit, poate duce la crapaturi in zidarie.

  • @aurelifrim2755
    @aurelifrim2755 5 ปีที่แล้ว +2

    B c a ul este un termo izolator excelent, dar folosit in interior, poti adauga fier beton in stratul de b c a

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Multumesc pentru comentariu. Intr-adevar BCA-ul are o conductivitate termica destul de buna.

  • @aurelifrim2755
    @aurelifrim2755 5 ปีที่แล้ว

    Dar peretii dubli? Peretele exterior din caramida, si cel interior b c a

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Daca va referiti un perete in care in exterior e caramida si interior BCA, atunci sunt dubli; insa daca la mijloc este termoizolatie deja se numesc pereti in trei straturi. Chiar si asa, puteti reformula intrebarea dvs inca o data? Nu am inteleg ce anume aveti in vedere mentionand pereti dubli.

    • @aurelifrim2755
      @aurelifrim2755 5 ปีที่แล้ว

      Nu adauci nimic in plus. Doar hidro izolatia necesara la baza fundatiei.
      Sunt uimit de lipsa de imaginatie a multora din noi

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +2

      @@aurelifrim2755 Iar dvs va exprimati, ca doar dvs sa intelegeti. Scuze de mesaj, insa puteti normal, coerent si asa ca toti sa va inteleaga, sa mai reformulati inca o data mesajul dvs sau intrebarea dvs sau ce o fi?!

  • @bogdancsf
    @bogdancsf 4 ปีที่แล้ว

    Credeti ca se poate agata mobilier de bucatarie (dulapuri suspendate) de pereti interiori de BCA de grosime 15cm? Nu sunt sigur la ce va referiti cand spuneti "mobilier greu".

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +2

      Eu nu as agata mobilier ca dulape mai mari, sau cele de bucatarie de un perete de BCA de 15 cm, e prea subtire, prea putin portant, si prea putin rezistent ca sa reziste de exemplu impreuna cu mobila agatata la un cutremur.

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว

      Nu Bogdanelu, nu se prea poate cu śuruburi simple, dar poti cu śuruburi si clei special facut pt BCA (e mai scump).Si trebuie de pus mai des.

  • @dragosmihaimutcu9664
    @dragosmihaimutcu9664 3 ปีที่แล้ว

    Da dar e buna totuși pentru o soluție de criza daca nu ne permitem cărămidă putem face și cu BCA.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      BCA-ul nu e o solutie de criza, e la fel o solutie buna ca oricare alt material. Toate materialele au si avantaje si dezavantaje, acest video explica anume doar dezavantajele, este video si despre avantaje, ca la orice alt material.

  • @alex69d
    @alex69d 5 ปีที่แล้ว +2

    Se poate taia usor? Asta e o gluma proasta? Te pui cu drujba si cu barosul pe un perete de BCA cand poti sparge geamul sau usa?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Nu este o gluma deloc. In sensul cuvintelor "BCA-ul se poate taia usor" se are in vedere ca acesta se poate taia fara prea mult efort, timp si probleme, atat pe santier, cat si in cazul unui perete deja construit. Stiu ca poti sparge geamul sau usa mult mai usor, insa daca acestea sunt conectate la sistema de securitate si alarma? Daca nu doresti sa sune alarma, atunci cauzi alte metode, iar una din ele este sa faci o mica gaura in perete, desigur daca e posibil. Au fost asa cazuri, nu degeaba le-am mentionat in video. Deja cine vrea crede, cine nu, nu.

    • @alex69d
      @alex69d 5 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Sisteme de alarma cu senzor pe usa sau pe fereastra? De obicei se folosesc senzori de perimetru/miscare.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Sunt mai multe tipuri de senzor daca nu a-ti stiut. Eu am dat un exemplu. Plus, ia spuneti-mi dvs, cam ce procent din cei care au case din BCA folosesc si astfel de sisteme de alarma si senzori de miscare/perimetru? Si asa sunt putini care au macar camere de luat vederi, dar inca cei cu astfel de senzori sunt inca si mai putini, eu cred ca sigur sub 2%, deci oferind informatii despre si o astfel de posibilitate pentru hoti, considerati ca am atins un auditoriu de minim 98%.

    • @alex69d
      @alex69d 5 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor pai dvs. ati mentionat alamele, nu eu. :)) Nu stiu in ce tara traiti dvs, insa in Ro nu am auzit niciodata sa demoleze cineva o casa ca sa o jefuiasca, este mai mult decat stupid.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Poate in Ro hotii inca nu au auzit de asa metoda sau inca nu au incercat, ori poate la urechea dvs inca nu a ajuns un astfel de caz. Pare oarecum stupid, eu sunt deacord, insa chiar si cel mai mic risc, cred ca eu merita o mica parte de atentie. Eu ce am avut de spus - am spus, mai departe fiecare proceseaza informatia pentru sine asa cum doreste.

  • @constantinescuconstantin7679
    @constantinescuconstantin7679 2 ปีที่แล้ว

    Preturi la BCA

  • @henryhorga7193
    @henryhorga7193 4 ปีที่แล้ว +2

    Cum sa termo izolez casa ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Eu cred ca am raspuns deja de nenumarate ori la aceasta intrebare, atat in comentarii la multe video-uri, cat si in diferite video-uri din categoria Termoizolatii.

  • @anais6833
    @anais6833 4 ปีที่แล้ว

    Dacă îmi poți oferi 5 minute sa îmi răspunzi și mie vreau sa ridic o casa la o înaltime de 4 chear 5 metri lungime 10 metri mai exact parter și o mica mansarda spre înțeles o terasa cu o camera aproximativ ce bca sa cumpăr ce grosime sa aiva acest material numit B. C. A nu ma pricep de-aia și va cer un ajutorul

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +2

      Inainte sa construiti, eu va recomand cel putin pentru dvs sa analizati si alte materiale de constructie pe langa BCA, deci si blocurile ceramice, si caramida obisnuita, si cotiletul etc; mai vizionati video postat deja despre Tipuri de pereti la constructia casei, video despre Diafragmele de beton armat, video despre Structurile de rezistenta... si avand ceva cunostinte, vorbiti cu un arhitect! In a alege chiar si simpla grosime a peretilor, se afla mai intai toate datele problemei a dvs (ce structura de rezistenta, ce sol, ce conditii, ce fel de casa si tot asa), si abia apoi se ofera raspunsuri, ori ca eu acum sa va raspund, trebuie sa comunicam o zi intreaga prin mesaje.
      PS: Eu nu as folosi BCA pentru o casa cu structura din zidarie portanta, doar pentru strucruta in cadre sau mixta.

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว

      Constantin Vintila . Costicà, coloanele de la colçurile casei trebuie din beton armat. Peretii poti sa-i faci din BCA. Grosimea o alegi depinde cat de frig e unde stai. In RO cel mai frig e in Secuime, in Banat mai cald. Intreaba si tu oameni ce au case deja. Uita-te pe internet si vezi cam ce foloseste lumea in zona unde stai. In Harghita 30cm ar fi bun, in Banat 15 cm dupà ce cred eu. Dar nu fa griji prea mari, arhitectul va sti exact pt ca de altfel stàpânirea nu o sa-ti dea aprobarea de incepere a constructiei.

  • @catalinghita6290
    @catalinghita6290 5 ปีที่แล้ว

    deci caramida poroterm sau bca?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +1

      Deci va recomand sa vizionati cel putin 4 video-uri: Avantajele BCA-ului ... Dezavantajele BCA-ului... Avantajele blocurilor ceramice... Dezavatajele blocurilor ceramice... Si iata dupa ce o sa le vizionati atent, cantariti bine pentru dvs plusurile si minusurile, si alegeti deja dvs singur pentru dvs!
      Ambele materiale sunt bune, iar pentru a fi mai obiectiv, nu va pot spune in a alege vreun material sau altul, ci am facut 4 video analize despre fiecare. Succese!

  • @siliconeheaters1492
    @siliconeheaters1492 2 ปีที่แล้ว +2

    O cladire adevarata si trainica se va construi din pereti dubli de caramida, cu izolatie bazaltica intre ei. Ceea ce platesti in plus la al doilea rand de caramida, scazi de la aparatura de incalzire si din costurile ulterioare cu mentinerea caldurii. In doi ani, ai scos cheltuiala suplimentara. O casa se construieste si pentru a putea fi lasata mostenire sau chiar pentru a o putea vinde, dupa ceva vreme, cand veti trece la alt nivel. Si va capata valoare, daca a fost bine facuta. Va fi usor de vandut, daca veti arata cat de bine a fost construita. Nu va va fi rusine cu casa pe care veti dori sa o vindeti. Nu va uitati la cei care vin cu idei si tehnologii noi, roata a fost deja inventata si perfectionata pana in anii '60. Peste tot in lume. Feriti-va si de polistiren, e boala curata si nici nu izoleaza. Daca construiesti cu BCA si ai ghinionul sa se umezeasca BCA-ul, vei avea igrasie pe viata. BCA-ul nu a trebuit sa fie niciodata asa de scump, a fost caramida calicului. Este eronat sa calculezi avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de caramizi sau sa le compari. Folositi robinete, calorifere si conexiuni hidraulice de cea mai buna calitate. O casa bine facuta, va fi usor de reparat si intretinut. O casa frumoasa dar prost facuta, va va chinui la batranete, exact in momentele cand veti cauta liniste si confort. Faceti casele "ca la carte", nu folositi solutii "ieftine si inovative" si veti avea fericire in casa. Daca nu aveti bani pentru un lucru bun, nu e o scuza ca sa faceti un lucru de calitate medie sau scazuta. Nu faceti si gata! Mai strangeti bani si mai invatati, intre timp. Nu incurajati vanzarile de produse si materiale ieftine, nu veti face decat sa bagati bani in buzunarele fraierilor si sa ucideti profesionistii adevarati, care fac materiale bune. Nu cumparati centrale si calorifere ieftine, expierenta arata ca defectele aparute in primii doi ani, costa mai mult decat ar fi costat cea mai buna centrala termica. Ma refer la cele pe peleti sau lemn. O soba pe lemne clasica, cu plita, va asigura existenta unei familii pe vreme de razboi. Veti gasi oricand ceva de ars in plita, dar gaz, peleti sau curent, nu! Pentru cei care isi aleg acum o casa, bagati-va mintile in cap si nu aruncati cu parale. Invatati despre ce este bun si de calitate, pentru a sti ce sa cereti meseriasilor. Toti se grabesc sa castige bani, de la proiectant pana la executant. Voi sunteti singurii care nu trebuie sa va grabiti, ca nimeni nu va va da banii inapoi. Si veti trai nefericiti, veti plati rate, intr-o casa proasta, pentru ca v-ati grabit.

    • @saibamoe
      @saibamoe ปีที่แล้ว

      Bafta sa repari ceva daca ai vreo infiltratie dupa sau alte probleme neprevazute neasteotate.

  • @InginerChimist
    @InginerChimist 4 ปีที่แล้ว

    puneti-va o singura intrebare, daca bca-ul are asa multe dezavantaje, de ce are 20% din piata, la 80 ani de cand s-a inventat? 1. Caramida are 700 kg/m3 iar bca-ul 500 kg/m3 si bca-u cade de la un etaj superior la cutremur? iar caramida e mai grea si ramane (am foarte mari dubii ca cele 200 kg/m3 vor face diferenta)? 2. bca-ului ii este frica de apa? sunt studii facute referitor la absortia de apa care arata ca bca-ul absoarbe de 3 ori mai putina apa decat caramida. 3. nu este trainic? dc exista cladiri construite acum 80 ani cu bca? sunt curios cum agatati mobilier in caramida poroterm. 4. peretii de bca crapa pentru ca nu sunt pusi corespunzator in opera. ar mai fi multe de adaugat dar ma opresc aici UN FILMULET INUTIL, IN CARE SE PREZINTA INTR-UN MOD NEGATIV AVANTAJELE UNUI MATERIAL DE VIITOR. p.s. exista un singur dezavantaj acela ca nu este portant dar nu stiu cine te mai lasa in ziua de azi sa construiesti casa fara structura in cadre.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua si va multumesc pentru comentariul dvs. Chiar daca aveti o alta parere, ma bucur ca ati argumentat-o (nu ca altii). Am sa raspund pe rand:
      0) 20% din piata carei tari? Doar 80 ani? Uitativa la caramida, blocuri ceramice, cotilet, BCU, lemn si multe altele care au si mii de ani, dar si cativa zeci de ani, si au o pondere la fel sau mai mare ca BCA-ul.
      1) Nu e vorba doar in greutatea mai mare, ci si in elementele de prindere. Dintr-o caramida nu prea scoti cu mana un cui, din bloc ceramic inca te mai chinui, insa din BCA il scoti usor (e doar un exemplu).
      2) Sunt studii care zic ca absoarbe mai putin, altele ca absoarbe mai mult. Chiar daca absoarbe mai putin ca caramida, totusi % de absorbtie nu e chiar atat de mic incat sa vorbim de eliminarea eventualelor probleme care pot aparea daca nu se gandeste tot sandwichul corect. Aici problema nu e doar in BCA sau caramida sau orice zidarie, ci intreg sandwichul cu tot cu termoizolatii si finisari.
      3) Sunt case de 80 ani din BCA si sunt case de 3000 ani din caramida, 200 ani din lemn si tot asa, chiar nu e cazul sa intram in asa comparatii. Legat de cui, din BCA scoti mai multe cuie decat din caramida sau blocuri ceramice sau cotilet sau beton-armat...
      4) Faptul ca nu se zideste corect, nu se armeaza corect si suficient, sunt deacord cu dvs ca duce la crapaturi, insa oricum, nici BCA-ul nu joaca un rol nesemnificativ aici. Nici casele din cotilet, piatra sau caramida nu se armeaza si rezista parca mai bine ca BCA-ul, deci nu e vorba doar de oameni. Fara sa ne criticam, studiem cifrele si parametrii tehnici.
      5) Marea majoritate de case individuale se fac pe structura cu zidarie portanta, case individuale in cadre sau mixte cu diafragme sunt extrem de putine (nu vorbim de blocuri de locuit), deci paremi-se nu sunteti specialist in domeniu si v-ati expus o parere a unui simplu om.
      PS: Video poate e inutil pentru dvs numai, din moment ce vad ca sunteti fie informat gresit si credeti cu tarie doar in ce aveti in cap, fie posibil nu exclud sa aveti vreun interes (comerciant, vanzator, constructor) in care sa aparati BCA-ul.
      PPS: Daca vreti sa fiti mai obiectiv, priviti si video despre avantajele BCA-ului - th-cam.com/video/dqCll0BfA_w/w-d-xo.html , si o sa vedeti ca eu nu zic ca e un material rau, ci doar ca are anumite caracteristici care trebuie luate in calcul. Inteleg ca va place BCA-ul si sunteti gata sa criticati caramida sau alte materiale, insa mai vizionati si alte video de pe acest canal, o sa vedeti ca analize despre avantaje si dezavantaje are si BCA-ul, si caramida, si blocurile ceramice, si cotiletul, si in viitor vor fi si despre alte materiale. Eu nu i-au partea nici unui material, eu obiectiv si la subiect le analizez fara vreun interes. Succes!

    • @InginerChimist
      @InginerChimist 4 ปีที่แล้ว

      @Enciclopedia Constructiilor putem continua discutia, dar avem opinii diferite, sper ca ceea ce sustineti sa nu fie bazat pe metoda "cuiul" sau "Sunt studii care zic ca absoarbe mai putin, altele ca absoarbe mai mult." Pentru ca multi dintre cei care citesc chiar cred ca o sa le cada casa ca nu o fac de caramida. La mai multe videoclipuri.

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว

      ytsgc . Omuleçu, acest video este cu dezavantaje, este clar exprimat ca este si alt video cu avantajele BCA, si opinia producatorului acestiu video asupra BCA - ului este clar dezvaluita : depinde de folosinçà si de preferinçele personale.

  • @paulmuresan1252
    @paulmuresan1252 2 ปีที่แล้ว

    Nu stiu unde ai gasit cerinte asa meari pentru zidarie, P100/2013 da ca valoare minima 1,70N/mm2 pentru zidaria portanta la constructii in ctegoria 3 si 4 nivel parter. De acolo urca, dar nu stiu unde ai vazut valori asa mari….

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Depinde de zona seismica, ia mai reviziuiti normativele...

    • @paulmuresan1252
      @paulmuresan1252 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor clar depinde de zona seismica. Dar nici dvs nu ati spus asta in video, se intelege ca oriunde se doreste a construi rezistentele minime sunt cele prescrise in video.

    • @paulmuresan1252
      @paulmuresan1252 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor indiferent de zona ag. De ex. in zona cu ag 0.3-0.4, rez la compres minima este 4N/mm2. Si asta pentru o cladire cu P+3E.

  • @sorinbadea7069
    @sorinbadea7069 4 ปีที่แล้ว

    Daca îi tragi stalpi, centura si tencuiala exterior/interior n are moarte

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Pentru zona noastra seismica - structura de rezistenta trebuie numaidecat sa includa fie cadre din beton din stalpi si grinzi de beton armat sau structura mixta, sau stalpisori si centuri de beton armat pentru zidaria portanta. In rest, orice structura de pe pamant poate fi data jos de un cutremur major mai mare decat s-a proiectat o anumita constructie. Legat de cum se construieste la noi in cea mai mare parte, cred cu tarie ca la un cutremur de 7 grade Richter, nu vor ramane prea multe case in picioare chiar si cu stalpi, centura si tencuiala (care apropo daca nu e armata, nu aduce un aport prea semnificativ dpdv anti-seismic).

  • @ferikebeno6350
    @ferikebeno6350 5 ปีที่แล้ว

    Petru garaj este buna BCA-ul..

  • @claudiue30
    @claudiue30 5 ปีที่แล้ว +8

    Casele prezentate în acest video nu aveau nici una dintre ele stâlpi de susținere desi erau cu etaj ceva normal sa crape pereții plus ca ceea ce ai spus tu ca, casa nu se așează casa e fals orșicât de bine ai tasa tu pământul și fundația apare forta de comprimare pe acea suprafata si fisuri tot îți apar ...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +4

      In primul rand, imaginile din video sunt reprezentative, nu ca exemplu, deci trebuie tratate caatare. In al doilea rand, sunt deacord ca orice casa actioneaza cu o anumita forta asupra pamantului, insa nu uitati ca orice pamant are o anumita portanta, si daca totul se compacteaza corect si foarte bine, se proiecteaza corect structura de rezistenta si se realizeaza corect, cat si se zideste corect, inclusiv cu rosturi elastice, armare si altele - atunci posibilitatea aparitiei fisurilor este mult diminuat, indiferent de materialul de zidarie! Totusi in cazul BCA-ului, acest lucru este ceva mai des intalnit, si nu doar din cauza tasarii si umflarii solului, ci si din cauza densitatii materialului si rezistentei la compresiune si alte forte mult mai mici decat la alte materiale de zidarie.

  • @gajimviorel8877
    @gajimviorel8877 5 ปีที่แล้ว +4

    Răspuns la aceasta postare, care necesita câteva lămuriri:
    1). “Nu are calități portante” - care produse in MD au calități portante luând in considerate zona seismica. Totodata, care produse de zidărie au calități portante pentru o zona seismica sub 4 grade?
    2). “BCA are densitatea de aproximativ 500 kg/ mc iar cu mortar de lipire ajunge la 900 kg/mc” - total greșit, ori mai consumul de mortar pe mc este de cca 25-75 kg/mc. Cum ai ajuns la 900 kg/mc?
    3). Ca sa nu cada pereții in caz de cutremur la blocurile locative, se practica sistemele de prindere. Ori in caz de cutremur vom avea un comportament mult mai sigur pe o structura cu încărcătura mică decât cu una mare.
    4). “BCA se teme de umiditate” - corect era sa spuneti ca absoarbe umiditate. Corect, dar ce material nu absoarbe? Tehnologic, toate materialele de zidărie tb. protejate.
    5). Ciclurile de ungher/dezgheț au același efect asupra BCA-ului precum și asupra altor materiale de zidărie. Dar cu crăpătura lui din acest motiv este complet greșit.
    6). “Nu este trainic” - pentru a prinde o mobila sau orice altceva de un perete de BCA se folosesc diblurile speciale pentru BCA și atunci totul este bine. Eu nu cred ca bati cuie in beton pentru a prinde ceva de el.
    7). “La unele case care se “aseaza”, crapă pereții”: :))) oare este ceva specific doar zidariei de BCA? Sau poate pe orice sistem de zidărie?
    In rest nu este atât de grav.
    Succese, profesionalism si echidistanta.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      1 - Remarca dvs pe baza calitatii portante este fara logica. Adica ce, daca BCA-ul nu are calitati portante, trebuie toate sa le aiba, sau invers, sau cum?
      2 - Media de 500 kg/m3 pentru BCA e oferita ca informatie reper, insa 900 kg/m3 reprezinta anumite cazuri cand se foloseste BCA cu densitatea mai mare ca media + mortar + tencuiala interior si exterior. Aici eu cred ca am uitat sa mentionez de tencuiala.
      3 - Corect, cu cat greutatea unei cladiri e mai mica, cu atat comportamentul seismic este mai sigur. Ce tine de sistemele de prindere, in timp ele se pot degrada si in cazul unui seism major, acestea pot ceda.
      4 - Eu m-am exprimat pe intelesul tuturor in sensul umiditatii. Dvs exprimati-va altfel, fiecare e liber sa se exprime cum doreste.
      5 - Nu sunt deacord cu dvs, orice material are densitatea sa, greutatea sa, porozitatea sa, procentajul de absorbtie a umiditatii, rezistenta sa si alte caracteristici care fac ca fiecare tip de material sa se comporte diferit la un fenomen anume, in cazul dat a ciclurilor de inghet-dezghet. Plus ca se crapa de la aceasta, am explicat deja in video.
      6 - Se folosesc dribluri speciale, sunt in medie rezistente, insa iarasi ma repet, nu se atarna / fixeaza asa obiecte grele ca in cazul peretilor de beton armat sau caramida traditionala, plus ca in cazul unui cutremuri acele dribluri la fel pot ceda mai usor in cazul peretilor de BCA decat caramida / beton-armat. Iar de peretii din BCA cu grosime mici, nici nu mai vorbesc, cred ca e clar...
      7 - Este specific nu doar zidariei din BCA, corect, eu aici doar am afirmat informatia respectiva sa o stie lumea.

    • @gajimviorel8877
      @gajimviorel8877 5 ปีที่แล้ว +2

      Enciclopedia Constructiilor: nu întâmplator am încheiat recenzia la articolul D-voastră solicitând profesionalism și echidistanta. Ori articolele voastre anterioare mi-au creat o asemenea părere. Țin sa Menționez ca dați impresia unei persoane destul de informate, iar prin acest proiect chiar promovați soluții. Ori o persoana informata este protejata.
      Intenția mea este nu sa va critic ci sa va nformez, sa aduc claritate in anumite aspecte unde sunteți insuficient informați.
      De fapt, cred ca problema pornește din aspectul ca priviți BCA ca și industria automobilelor - judecați prin prisma limitei minim critice și scăpați esența.
      Sper ca nu am fost prea critic și am fost înțeles corect.
      Succese in continuare.

    • @1996sion
      @1996sion 5 ปีที่แล้ว

      Viorel ai perfecta dreptate. Te rog sa mai comentati si la videourile viitoare, cu cat sunt mai multe pareri cu atat mai bine.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +2

      Domnul Viorel, va multumesc de critica dvs, o primesc ca una constructiva. Succese!

    • @alex69d
      @alex69d 5 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Exista solutii pt. pereti portanti din BCA de la YTONG, puteti vedea la ei pe site.

  • @multiservisesrl6038
    @multiservisesrl6038 5 ปีที่แล้ว

    Peretele din bca se taie cu drujba mar repede decit o gratie di fier.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      : )))))))

    • @veaceslavdiaconas9646
      @veaceslavdiaconas9646 4 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Buna . Se poate un numar de telefon am mai multe intrebari . Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      @@veaceslavdiaconas9646 Buna seara. Scrieti-mi pentru inceput un mesaj pe pagina de facebook Enciclopedia Constructiilor.

  • @costincristian18
    @costincristian18 5 ปีที่แล้ว

    Bravo dar cred ca in BCA ancorezi pe perete diverse mai bine decat in caramida “fagure” .... aicia este un video interesant th-cam.com/video/YsKBRJFzD64/w-d-xo.html

  • @Dr_V
    @Dr_V 4 ปีที่แล้ว

    Sa adaugam si 2 dezavantaje biologice, care nu au legatura cu anduranta constructiei ci cu sanatatea locatarilor:
    1. Pulberea (praful) de BCA este foarte nociva daca este inhalata, in functie de doza (cantitate) si timpul de expunere poate genera de la simple rinite sau traheobronsite iritative pana la pneumoconioze si chiar cancer pulmonar (indirect, dar creste riscul statistic). Evident cei mai expusi sunt muncitorii care il monteaza, dar si locatarii cand apar crapaturi in ziduri, orice vibratie degaja microparticule de pulberi prin crapatura (doza nu e mare dar se cumuleaza in timp).
    2. Unele tipuri de BCA sunt usor radioactive. Nu foarte mult, cam de 2-3 ori peste fondul natural, dar cand locuiesti ani de zile intre peretii aia expunerea totala devine semnificativa, mai ales in cazul copiilor. Riscul este stocastic (adica nu variaza direct proportional cu expunerea), este posibil sa nu se intample nimic dar ai sanse semnificativ mai mari (comparativ cu media populatiei) sa faci un cancer, o leucemie, o malformatie fetala (pentru gravidele expuse in primele 3 luni de sarcina) sau o problema de fertilitate (in cazul copiilor expusi in crestere). Din pacate nici producatorii nici comerciantii nu sunt obligati legal sa testeze radioactivitatea materialului, sunt extrem de putine firme care pot face testele necesare si costul acestora este exorbitant pentru o persoana fizica.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Va multumesc pentru informatia aditionala oferita de dvs. In mare parte sunt deacord cu dvs. Legat de praful sau, totusi la montare se recomanda sa il udam, deci si riscul de inhalare daca se respecta normele scade; iar in perioada de exploatare, atat BCA-ul, ca si alte materiale de zidarie, se recomanda sa fie complet tencuite pe ambele parti, cu anveloparea cladirii la exterior, deci si aici riscurile se diminueaza mult. Legat de usoara nocivitate a BCA-ului, din ce am inteles, aceasta dispare in 2-5 ani de la fabricare si montare. Daca cunoasteti ceva la acest subiect, as fi bucuros sa va expuneti parerea. Multumesc.

    • @Dr_V
      @Dr_V 4 ปีที่แล้ว

      ​@@EnciclopediaConstructiilor Din pacate BCA nu este un material standardizat, fiecare producator foloseste alta compozitie, pe care nu este obligat sa o faca publica.
      Teoretic agregatul de baza este nisipul, dar sunt destule fabrici care folosesc zgura, steril de exploatare miniera sau alte deseuri industriale compatibile, pentru ca le obtin gratis in loc sa dea bani pe nisip de cariera. Asta e sursa radioactivitatii in cazurile in care exista, deseurile industriale pot contine mici cantitati de cobalt, cesiu, strontiu sau chiar uraniu (in functie de provenienta exacta). Vorbim de cateva miligrame pe metru cub, dar tot emana radiatii ionizante si chiar daca doza este mica timpul de expunere indelungat induce riscuri semnificative (pentru locatari). Timpul de degradare a atomilor radioactivi este de cateva sute sau chiar mii de ani, in 5 ani nici nu se poate masura vreo diferenta. Tencuiala este complet transparenta pentru radiatia gamma (cu sau fara tot aia e), iti trebuie strat de plumb sau macar de barita ca sa izolezi asa ceva.
      Efectele pulberilor nu au legatura cu agregatul baza, toate componentele din BCA sunt iritante pe mucoase atat individual cat si in amestec. Boala pulmonara de care am vorbit (pneumoconioza) este considerata risc profesional generic pentru muncitorii in constructii si este similara cu cea pe care o fac minerii in subteran, o patologie cronica progresiva si fara tratament specific (adica se agraveaza in timp si nu se vindeca niciodata), care induce si risc secundar de cancer. Nisip, var, ciment si ipsos gasesti in aprape orice santier indiferent ce se construieste, dar una e cand vezi cu ochii tai praful si te gandesti sa-ti pui o masca si cu totul altceva cand lucrezi cu blocuri solide din care nu pare sa se "ridice" nimic. Totusi BCA-ul degaja pulberi extrafine la orice manipulare si cu atat mai mult la taiere sau spargere si cu cat particulele sunt mai fine cu atat riscul de imbolnavire este mai mare. Povestea cu 2-5 ani e mai mult vrajeala comerciala. Da, daca blocurile au fost depozitate in aer liber dupa o vreme vantul curata praful de la suprafata, dar imediat ce-l pui intr-o remorca si-l transporti in locatie vibratiile disloca un nou strat de microparticule, ca sa nu mai vorbim de taierea cu fierstraul sau de "ajustarea" cu ciocanul (muncitorul se prinde iute ca-i mai usor sa-i f**a o tesla decat sa masoare si sa taie fiecare coltisor si-l doare-n cot de cum i-a zis inginerul sa faca).
      In concluzie, daca ai firma de constructii si lucrezi cu BCA ar fi bine sa-ti obligi muncitorii sa poarte masti cu filtru de particule din momentul in care incep sa ridice zidurile pana cand termina de aplicat tencuiala (pe ambele parti). Nu de alta dar te poti trezi cu un proces de daune dupa 10 ani pe motiv ca nu le-ai facut instructaj sau ca nu le-ai asigurat mijloace adecvate de protectie.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Va multumesc enorm pentru informatiile prezentate. Recunosc ca am invatat si eu ceva din expunerea dvs, si sper ca astfel au facut si altii. Nu intru in detalii, deoarece nu am ce comenta, dvs ati expus totul destul de bine (doar ca unica remarca ca sa fiu totusi obiectiv tine de controlarea informatiilor dvs si in alte surse, studii, analize s.a., deci daca aveti salvate cateva surse ce confirma spusele dvs, ar fi ideal). Va multumesc inca o data.

    • @Dr_V
      @Dr_V 4 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Te tog mult nu-mi mai vorbi cu "dumneavoastra", doar discutam lejer o idee pe net, in afara de relatia cu pacientii eu nu prea folosesc genul asta de formalisme.
      Pentru treaba cu iradierea nu am surse pe care sa le pot cita online dintr-un motiv foarte simplu: oficial nu recunoaste nimeni ca a bagat zgura in agregatele de contructii, pentru ca este ilegal. Daca analizezi un bloc BCA facut in Germania probabil nici nu contine vreo urma de atomi radioactivi, pentru ca acolo infunda puscaria daca se tin de magarii de-astea, dar daca e facut p-aci prin est nu ai nici o garantie ce contine cu exactitate. Eu am aflat verbal, de la niste oameni care sunt sau au fost direct implicati, unul care a lucrat in productia de BCA prin anii 90, altul care este inspector in constructii si inca cineva care este expert in radioprotectie si a facut masuratori pe cladiri (nu-ti pot da mai multe detalii pentru ca-l bag pe om in belea, nu sunt informatii publice).
      Pentru toxicitatea pulberilor gasesti informatiile de baza in orice tratat de pneumologie. Sunt si destule articole pe net, uite un exemplu aici sintezeclinice.usmf.md/wp-content/uploads/2014/09/Pneumoconiozele.pdf (este cam "subtirel" cu detaliile dar e OK pentru nespecialisti).
      Prima data am auzit de riscul specific la constructiile din BCA in facultate (acum ~20 de ani), problema este veche si amplu discutata in cercurile medicale. Eu sunt radiolog si ma ocup de partea de diagnostic, pneumologii se ocupa de tratament si prevenirea complicatiilor, iar epidemiologii de cuantificarea statistica a riscurilor si de posibilitatile de preventie, care includ si normele de protectia muncii.
      Pe langa partea profesionala, eu inteleg mai multe despre realitatile unui santier pentru ca am construit in regie proprie 2 case (impreuna cu familia mea) si am mai lucrat si pe la altii (ca student faci bani in vacanta pe unde poti, spre deosebire de majoritatea colegilor mei nu am considerat vreodata ca munca fizica ar fi nepotrivita sau rusinoasa pentru un intelectual).

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Asa sunt invatat sa discut cu oricine la persoana a treia, si doar dupa acordul sau, sa trec la persoana intai. Iti multumesc pentru precizare si pentru sursa mentionata. Am o mica intrebare: nu stii vreun aparat de masurat radiatiile portabil si disponibil public? (gen detector radiatii nucleare). Am ca idee sa procur asa ceva pe viitor si mi-ar prinde bine o orientare mai bine de la cineva care se pricepe cel putin la ce fel de radiatii si emisii nocive sa trag atentia. Multumesc.

  • @robertdascalu4441
    @robertdascalu4441 5 ปีที่แล้ว +1

    În toate pozele tale nu am văzut o casa cu stâlpi din beton la colturile casei și pereți de umplutura cum zici din BCA. Acum ce vreți, sa țină o casa 1000 de ani? Nici macar un garaj nu as face fara stâlpi de susținere și fără fundație calumea, apoi golurile le as umple cu BCA.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว +2

      Dvs atrageti atentia la coloana sonora - ca de acolo vine informatia, plus partial si din imagini. Totusi recunosc ca am folosit unele imagini "nu la locul lor", insa a fost facut acest lucru in primul rand sa arat "ca asa nu se face", iar uneori recunosc a fost doar imagini de umplutura pentru secventa video.

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 4 ปีที่แล้ว

      Dascãle, depinde de ce greutate va avea ce pui peste peretele din BCA. Nu ai nevoie de stalpi de rezistençà la colturi in orice proiect !

  • @szakacsalbert2769
    @szakacsalbert2769 5 ปีที่แล้ว +1

    Loc de BCA e mai bun si sigur CONTAINER DE LOCUIT si se poate folosi mai multe forme o casa si chiar cu etaj foarte variabil... facebook.com/smallspacesaddiction/videos/491635070979214/

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      In clip containerul de locuit pare frumos, insa real vorbind, multe persoane nu se simt deloc confortabil intr-o asa casa, mai ales in sens emotional. As mai avea multe de spus, insa ma opresc aici, pana la urma e vorba de gustul fiecaruia.

    • @szakacsalbert2769
      @szakacsalbert2769 5 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Bine inteles '' gustul fiecaruia '' si observatia e buna sa nu oprest fa maideparte analiza intre materiale de constructii ! Ideile si explicati bine venit , multi nu are acelas cunostinta macar aicea primesc niste informatii.cine are cunostinta de chimie , fizica stie eu am si cunosc bine materialele si caramide ,arse.beton,... si confectii metalice am zis CONTAINER ca mai eftin si multi nu cunosc . ATENTIE SINT DIFERITE MARIME SI TIPURI usor de construit si in curte....daca are cunostinta minima...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Numaidecat ca voi continua cu diverse informatii, sper eu utile. Ce tine de casele metalice, gen container, desigur ca sunt diferite marimi, forme, planificari.. ce tine de ele, nu stiu daca voi face un video, cel putin nu in viitorul apropiat, poate mai indepartat.

    • @szakacsalbert2769
      @szakacsalbert2769 5 ปีที่แล้ว

      Da e util si mam gindit ca cum ai prezentat (mult succes maideparte) ai si cunostinta de constructii metalice si poate ca ai niste observatii . Eu am practicat cu experienta si poate gasesc ceva info.Cum vede oameni in diferite zone....

  • @iuriemartea3052
    @iuriemartea3052 2 ปีที่แล้ว

    Economia este paguboasa