CUM CONSTRUIM CASELE ....GRESIT?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 ต.ค. 2024
  • #construim #gresit #povestidinsantier
    CUM CONSTRUIM CASELE ....GRESIT?
    In trecere spre un alt santier am gasit exemplul cel mai elocvent despre cum construim casele....gresit.
    Prima data mi-a atras atentia caramida cu goluri verticale. De o calitate indoielnica. Intr-un santier oprit din executie de circa 1 an. In care nu s-au luat masuri de protectie sau de conservare.
    Astfel am descoperit o caramida cu goluri verticale cu ”glazura”. ”Glazura” de 2 mm s-a desprins de corpul caramizii. Procesul va continua, fara indoiala. Sincer? nu am vazut pana acum caramizi care sa se delamineze sau sa crape pur si simplu ca niste biscuiti. Dar lumea e mare si avem timp sa mai vedem minuni.
    In timp ce analizam comportamentul acestor caramizi destul de suspecte, am descoperit si alte belele. Mai grave chiar decat caramizile non-calitate.
    Pot sa inteleg ca exista dificultati mari, nu numai financiare, care te pot impiedica sa construiesti o casa. Repede, eficient si cu entuziasm.
    Lesne de inteles ca pe traseul executarii constructiei pot sa apara o serie de probleme. Suficient de mari. Pana la ati bloca santierul. Pana la a suspenda achizitiile si lucrarile.
    Ce nu pot sa inteleg este ce te poate indemna sa construiesti casa numai si numai din greseli. Cum construim casele...gresit?
    Cum tratam aceste case in care urmeaza sa locuim? Cata inconstienta ar trebui sa existe ca sa ignori normele de baza privind siguranta in exploatare a constructiei? Cum sa construiesti case fara un sistem structural coerent?
    Spun aceste lucruri deranjat nu de calitatea caramizii cu goluri verticale. Ci deranjat de prezenta nejustificata a acestor caramizi intr-un context structural. Nu au ce cauta acesta caramizi intr-un rol structural.
    Spun si va prezint aceste lucruri despre o casa care nu va oferi locatarilor ei siguranta de care au nevoie. Put si simplu aceasta casa va cadea foarte usor la un cutremur mai semnificativ.
    Sa ma explic. Sa va explic cum construim casele...gresit.
    Structura de rezistenta este suma elementelor verticale si orizontale care preiau incarcarile si le transmit catre pamant.
    ”Echipa structurala” poate fi formata de la caz la caz din blocuri de fundare, stalpi, grinzi, plansee, pereti portanti, diaframe, capriori, clesti, popi. Fiecare dintre aceste elemente, separat si apoi impreuna, ar trebui sa preia toate acele incarcari. Greutatea proprie a constructiei. Greutatea locatarilor. Greutatea mobilierului si a tuturor lucrurilor din case. Greutatea apelor meteorice si a zapezilor. Fortele vanturilor si, nu in ultimul rand, fortele seismice.
    Are ceva de lucru aceasta structura de rezistenta.
    Si chiar daca nu stii, cu putina grija si respect afli ca exista zona seismica in România. Afli ca trebuie sa depui un proiect pentru autorizare. Afli si ce trebuie sa contina proiectul. Inclusiv specialitatea ”rezistenta structurala”.
    Iar ca lucrurile sa fie tinute sub un control, adica sa construiesti casa visata la bugetul proiectat, va trebui sa respecti in executie proiectul respectiv. El proiecteaza in realitate toate visurile tale.
    NU scrie nicaieri cum construim case....gresit. Dar scrie in atatea locuri despre ce trebuie facut ca aceste case sa iasa bine, incat ma minunez ca mai exista oameni care isi fura singuri caciula.
    Revenim la structura. Abordam 2 tipuri de structuri clasice. Cele mai comune, cele mai des intalnite..........
    Arh. Viorel Plesca
    Membru OAR
    Continuarea articolului o puteti citi in site: www.povestidin...
    Ne puteti intalni pe
    / povestidinsantier
    sau
    / povestidinsantier
    Echipament utilizat: Canon, Huawei, Rode.

ความคิดเห็น • 123

  • @grecualexandru4030
    @grecualexandru4030 7 วันที่ผ่านมา

    Caramida brikston gv 238x290 cu goluri verticale are o forta de compresiune de 15 N/mmp, iar in fisa tehnica este specificat clar ca este portanta. Proiectul de rezistenta al casei prevede clar zidarie de 30cm cu stalpi de beton armat fi 14 si etrieri de 8. Cu asa o zidarie trebuie cadre din beton? Precizez ca si zidaria a fost armata si legata de stalpi/samburi, cu bare de fier.

  • @johnjcb4690
    @johnjcb4690 3 ปีที่แล้ว +1

    Da .excelent zis .cum poate sa lase stâlpii întrerupți ? Cărămidă e portanta daca sunt stâlpi totuși? Eu as fi vrut sa iau casa in perioada asta și văd multe la roșu așa cărămidă , dar mă gândesc dacă au 2 3 ani mai au caracteristici??

  • @simonaurelio71
    @simonaurelio71 3 ปีที่แล้ว +3

    Bravo ,in sfirsit, vad cu adevarat cunoscator al constructiilor....

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      Era și timpul, nu?

    • @simonaurelio71
      @simonaurelio71 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier lucrez in afara de 20 ani

    • @simonaurelio71
      @simonaurelio71 3 ปีที่แล้ว +1

      Si este dezastru cind vad "specialisti romani care fac.....de ras ....o lucrare asteptind fie sa fie mascata de tencuiala exterioara,placare etc,fie de norocul clientului..

    • @simonaurelio71
      @simonaurelio71 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier ieri m-a consultat cineva din Romania daca este adevarat ça in Romania nu este recomandata gresia in exterior,imagineaza-ti ce inseamna necunoasterea materialelor...vai si vai si vai,fac constructi din Spania pina in Elvetia si températuri mai joase intilnesc peste tot.Prostie ça in Romania nu

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      @@simonaurelio71 nu am inteles mesajul Dvs. E sau nu recomandata resia la exterior?

  • @mirceacalota3490
    @mirceacalota3490 3 ปีที่แล้ว +4

    Buna ziua.
    Nu sunt constructor, dar constructia fiind in cadre este limpede ca blocurile ceramice nu sunt portante. Totusi ma intreb grosimea stratului de adeziv dintre caramizi nu creaza punti termice?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      Posibil nu si obligatoriu. Depinde foarte mult nivelul calitatii, dar si grosimea de strat, precum si tipul mortarului utilizat. IN esenta un termosistem de 15 cm stinge orice intrebare, orice problema

    • @luk5827
      @luk5827 4 หลายเดือนก่อน

      Daca pui 20cm de EPS 80 grafitat cu Lambda = 0.031W/mK aproape ca nu mai conteaza ce ai in spatele polistirenului grafitat .

  • @mihaiachim244
    @mihaiachim244 2 ปีที่แล้ว +7

    Pai treaba sta cam asa în Romanistan (nu spun ca e cazul aici, dar cunosc altele în mod direct): pleacă omul la munca în străinătate și strânge ceva bani. Vine acasă și își începe o casă. Nu o face după buget și nici după nevoi ci sa fie cât mai mare, sa moara vecinii și dușmanii, aia de râdeau de el cu ani în urma. Evident ca nu are bani de asa ceva, ca n-a plecat ca chirurg ori profesor universitar la Yale ci ca salahor pe șantier. Asa ca "mare" e singurul obiectiv. În rest, lasă că știe el mai bine. Proiectul si-l face singur, eventual sa semene cu ceva la ce a bălit el în drum spre munca (arhitectul cel mult i-l trage în autocad și semnează, ca e nevoie la dosar), apoi materialele cele mai ieftine, manopera el cu văru și cumnatu ca doar se pricep...șamd. Ce studiu geo, ce proiect structural... Evident ca banii ii ajung sa ridice pleașca doar la rosu apoi o lasă asa un an doi pana se mai întoarce cu ceva bani sa mai avanseze un pic...rezultatul fiind ororile arhitectonice care se vad la tot pasul în tarisoara noastră draga.

  • @hutanulavinia
    @hutanulavinia 3 ปีที่แล้ว +2

    Cunoasteti ceva despre caramida interconectata (interlocking brick) sau caramida de tip lego ? Orice informatie este binevenita. Doresc sa-mi construiesc o casa anul viitor si incerc sa gasesc informatii despre alternative la materialele clasice. Am vazut ca aceasta caramida este folosita pin Asia de est si Africa, iar producatori spun ca este o caramida portanta cu o rezistenta la compresiune mai mare decat caramida plina obtinuta prin ardere. Pentru izolare termica cautam betonul de canepa (Hempcrete), dar din pacate in Romania nu sunt firme care produc asa ceva si trebuie sa-l cumperi din Germania sau alta tara. Probabil ca nu merita ca pret. In schimb, caramida de tip lego se produce si in Romania.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      Inca nu, dar cum ii dam de urma ne punem la curent si punem de o prezentare!

    • @hutanulavinia
      @hutanulavinia 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier multumesc pentru raspuns. 😊

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      @@hutanulavinia placerea este de partea noastra!

  • @stfcasii3681
    @stfcasii3681 2 หลายเดือนก่อน +1

    De exemplu porotherm robust 30 este un bloc ceramic cu goluri veriticale dar care este destinata preponderent peretilor structurali portanti. Nu toate blocurile ceramice cu goluri sunt pentru zidarie in caseta

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  2 หลายเดือนก่อน

      Asa e. As merge chiar pana acolo incat nu as folosi cărămidă cu goluri verticale in pereți structurali portanti!

  • @cristiandumitru5180
    @cristiandumitru5180 4 ปีที่แล้ว +2

    Buna ziua,
    Puteti detalia afirmatia dvs. "(sunt) deranjat de prezenta nejustificata a acestor caramizi intr-un context structural"?
    E vorba de o preferinta strict personala (ca urmare a experientei profesionale, poate) sau panourile de zidarie inramata nu se incadrau in una din grupele 2 sau 2S normate in CR6-2013 (art. 8.2.1.(5))?
    Se stie de existenta blocurilor ceramice cu goluri verticale ce au chiar rol structural, produse conform reglementarilor specific europene.
    Sunt interesat de raspunsul dvs.!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  4 ปีที่แล้ว

      "prezenta nejustificata" inseamna nesustinuta de datele din proiectul tehnic, de caietele de sarcini, de selectia produselor dupa normativ. In lipsa unui proiect tehnic si a competentelor, cumparatorii aleg produse ieftine, nu corespunzatoare. Aleg dupa pret, si nu dupa prescripriile normativelor. Ieftin. Iar rezultatele se vad. Aleg si constructorii la fel. Nu dupa competente. Si rezultatele se vad. Nu despre panouri de zidarie inramata este vorba in clipul pe care il puteti viziona. Clipul nu este o critica sau un pamflet la adresa competentelor, profesionalismului sau normativelor!

    • @cristiandumitru5180
      @cristiandumitru5180 4 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier
      În regulă.
      Vă mulțumesc pentru răspunsul oferit.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  4 ปีที่แล้ว

      @@cristiandumitru5180 si eu va multumesc pentru atentie si va mai asteptam pe la noi!!!!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      @Prenume Nume de familie NU !!!! Cauzele si efectele le-am dezbatut cu arh. Dan Busila in interviuri pe care va rog sa le urmariti. Mai ales cel de maine in care explicam cine este de vina pentru cine si cum este DOREL!

  • @antonio_ungureanu
    @antonio_ungureanu 4 ปีที่แล้ว +2

    Foarte tare ceea ce faci. Continua cu acest canal !

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  4 ปีที่แล้ว

      MultuMAX pentru suport si incurajari. Voi continua!

  • @Petrica.Stoenica
    @Petrica.Stoenica 9 หลายเดือนก่อน +1

    geamurile alea sunt puse la misto pe golurile de geam netencuite si neizolate termic, o sa iti sufle viscolul maxim pe langa ele

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  9 หลายเดือนก่อน

      Sa vina generalul Iarna sa le chituiasca! @🤣

  • @7sulzer
    @7sulzer 3 ปีที่แล้ว +1

    Bună ziua! în ce perioada de timp (fără a proteja cărămida) se poate ajunge la acest fenomen de exfoliere? Va mulțumesc!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      Cred ca dupa o iarna cu multe geruri si multe precipitatii. Daca si caramida e low quality. Dupa doua ierni cu siguranta, daca nu se iau masuri de protectie.

    • @danielgrozea7186
      @danielgrozea7186 ปีที่แล้ว +1

      ​@@PovestidinSantier​@PovestidinSantier ce protecții ar fi de dorit? Trebuia o tencuială exterioară? Cu multibat + nisip să zicem? Ar fi ajutat? Mulțumesc.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  ปีที่แล้ว

      @@danielgrozea7186 da, tencuiala!

  • @lucianamarianapelea6195
    @lucianamarianapelea6195 4 ปีที่แล้ว +2

    Despre ce cărămidă este vorba ( brand) ? Mulțumesc!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      Sincer? Nu stiu raspunsul. Zidaria era gata realizata, nici urma de etichete de producator

    • @dany8051
      @dany8051 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier pai atunci o caramida portanta tencuite apoi ar fi rezolvat problema ,corect?Exclud problemele la stâlpișori care sunt vizibile!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      @@dany8051 da, cu conditia ca structura sa fi fost corect. Peretii de zidarie nu au rol portant ci doar de separare, de compartimentare

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      @@dany8051 da, portanta, asezata corect, rostuita, si da cu stalpii corecti. Atat de simplu!

  • @msgagsnirvs
    @msgagsnirvs 3 ปีที่แล้ว +4

    Merge la vanzare :))

  • @Sebastian8z
    @Sebastian8z 4 ปีที่แล้ว +2

    Mai așteptăm povești din șantier!

    • @sorivioan
      @sorivioan 4 ปีที่แล้ว +1

      Și aceasta este o poveste din șantier, doar ca te învață cum să nu greșești! Adică o poveste nedorită, dar cu învățăminte!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  4 ปีที่แล้ว

      saptamanal cel putin o postare, Te invit sa citesti si articolele integral din site: www.povestidinsantier.ro

  • @ctr289
    @ctr289 3 ปีที่แล้ว +2

    Ce firma sunt caramizile?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      Nu cunosc tipul sau marca. Erau puse in opera, deja, si nu exista nici un ambalaj prin zona!!!

    • @ctr289
      @ctr289 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier Nu par Porotherm dupa profil, desi e posibil si asta, vreun model mai vechi un pic. Ar fi bine de aflat cumva...

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      @@ctr289 nu ne intereseaza daca este un producator sau altul. Mai importante sunt masurile de protectie, de conservare in cazul intreruperii lucrarilor din santier. Si... desigur: calitatea intrinseca a produsului. Restul e.....can-can!!!!

    • @ctr289
      @ctr289 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier Daca e asa, sa zicem ca ai sti ca e firma X. Apoi ar trebui sa faci comanda de caramizi, ce ai alege, firma X, sau Y? Ambele avand sa zicem reputatie egala. Deci, hai sa nu ne facem ca ploua...

    • @andreiv8186
      @andreiv8186 3 ปีที่แล้ว +2

      @@PovestidinSantier Are o foarte mare importanta calitatea caramizii. O caramida de calitate nici dupa 5 ani de expunere neprotejata nu patea asa ceva.

  • @cristiandumitru5975
    @cristiandumitru5975 3 ปีที่แล้ว +8

    Asta e calitatea din România.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +2

      Cam asta ar fi. Tin de noi sa o ridicam! Vrem?

    • @ctr289
      @ctr289 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier Ce marca sunt caramizile?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      @@ctr289 nu cunosc marca sau tipul, nu am vazut nici un ambalaj prin zona!!!!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +1

      @@ctr289 dar cred ca nici nu e important. Mai importat este sa iti iei toate masurile sa nu ajuni aici....

    • @ctr289
      @ctr289 3 ปีที่แล้ว

      @@PovestidinSantier Cum? Angajezi un specialist international in analiza materialelor sa iti testeze caramida in laborator?

  • @mihailandrei1100
    @mihailandrei1100 3 ปีที่แล้ว +2

    Va rog sa explicati termenii ,,portant, neportant, structural,, , pt publicul larg..

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      Exista DEX. Cred ca e mai bine asa!!!

    • @mihailandrei1100
      @mihailandrei1100 3 ปีที่แล้ว +10

      @@PovestidinSantier Daca va adresati publicului larg de pe youtube, trebuie sa folositi un limbaj accesibil..Daca va adresati doar specialistilor, nu are sens postarea, pt ca ei stiu tot ce prezentati dvs aici..De aceea aveti si atat de putine aprecieri..Cat despre preocuparea dvs de a ne trimite la DEX, sincer, nu sunteti lingvist, ci constructor....Daca nu ati inteles ce va spun, nici o problema, nu ne deranjeaza si nu ne afecteaza.Va spun de final, ca sa nu mai pierdem vremea..Oamenii geniali cunosc si folosesc obligatoriu mai multe limbaje, din respect pt cei care ii urmaresc..

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      portant, ~ă a [At: LTR2 / Pl: ~nți, ~e / E: fr portant] (Teh) 1 Care este construit special pentru a suporta încărcături Si: purtător, susținător. 2 Care susține ceva. 3 (Îs) Forță ~ă Portanță (1). 4 (Îs) Zidărie ~ă Zidărie din cărămidă sau alt material legat pe locul zidirii cu liantul respectiv.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว +5

      @@mihailandrei1100 in general ma straduiesc sa folosesc un limbaj comun, colocvial, nu foarte strict profesional. Chiar ma straduiesc. Insa exista unii termeni atat de consacrati, pe care ii utilizezi atat de usor, incat nici nu ai banui ca trebuie ”tradusi”. In lumea caramizilor lucrurile se impart in doua. Caramizi portante, pline, ce pot sustine propria lor greutate si a celor de deasupra, pret de 4-5 etaje, avand un comportament structural. Deci pot purta si alte greutati. PORTANTE. Si caramizi cu goluri verticale, neportante. Acestea isi pot purta doar propria greutate, utilizate doar pe inaltimea unui sinur etaj. De aceea se utilizeaza doar ca elemente de compartimentare, fiind zidite intre cadrele de beton armat, care rezolva problema structurala, care preiau sarcinile multiplelor etaje.

    • @mihailandrei1100
      @mihailandrei1100 3 ปีที่แล้ว +2

      @@PovestidinSantier Ok..Ceea ce spune DEX-ul, o insirare de cuvinte reci si fade, pune efectiv in valoare prin comparatie ceea ce ati explicat mai jos atat de simplu si de limpede...Va sunt recunoscator si va multumesc mult..Cu drag.

  • @Sky.Sky.
    @Sky.Sky. 3 ปีที่แล้ว +1

    Caramida nu e portanta din cate am inteles?

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      cu siguranta, aceasta nu!

    • @Sky.Sky.
      @Sky.Sky. 3 ปีที่แล้ว +1

      Multumesc pt raspuns.
      Eu o sa incep lucrarile anul acesta (sper aa fie gata la rosu prin septembrie -octombrie) dar probabil o sa resusesc sa o izolez doar anul viitor.O sa folosesc caramida portanta, ar fi sanse sa se intample la fel daca sta peste iarna- inghet-dezhet?
      Multumesc

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      @@Sky.Sky. nu chiar la fel, dar nu e de bine sa lasi lucrurile neproteate. Apa+inghet= buba!

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel6135 8 หลายเดือนก่อน +2

    Cum arata asa zisa casa sunt cu sutele construite in tara asta,

  • @luminitamohora1510
    @luminitamohora1510 2 ปีที่แล้ว +1

    Cum adică. ..,cărămida cu goluri verticale nu este portantă. .? ? ...cărămida poroterm are goluri verticale și este folosită în structurile portante. ..😕😕

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  2 ปีที่แล้ว

      ati spus bine: este folosita IN structurile portante. Nu CA O STRUCTURA PORTANTA!!! Si imaginati-va o comparatie fara test de laborator intre un svaiter si un cascaval. Care vi se pare ai solid?

    • @luminitamohora1510
      @luminitamohora1510 2 ปีที่แล้ว +1

      Și îmi rămâne totuși o întrebare. ...
      Eu sunt în lucru cu o căsuță la care am toată documentația, proiect,structurist, materiale, tot ce se cere. ..am lucrat cu o firmă că na, sunt profesioniști și nu lucrează după ureche, ...in fine. ..in proiect am cărămidă cu goluri, poroterm. ..ar fi trebuit să fie cărămidă plină? ..țigănească ...cum o știe toată lumea ?...mi-e neclar 😕...si proiectul m-a costat destul n-a fost gratis. ..

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  2 ปีที่แล้ว

      @@luminitamohora1510 dar ce structura aveti?

    • @luminitamohora1510
      @luminitamohora1510 2 ปีที่แล้ว

      @@PovestidinSantier construcție pe structură portantă.
      Eu știu că sunt urmatoarele tipuri de structuri valabile în Ro. : portantă (,cu sâmburi de beton),în cadre, diafragme de beton (combinația de monolit+cărămidă pe alocuri), monolit .
      Eu am pornit de jos cu pereți de cărămidă și apoi turnat stâlpii, apoi planșeul și centurile peste pereți, cărămida folosită la pereți fiind poroterm cu goluri verticale.
      Oricum, mi -am dat seama că nu mai este cărămidă de calitate. 😐...se face rabat de la calitate,din păcate.
      Acum îmi pare rău că nu am folosit și diafragme de beton.
      Eu voiam o structură pe cadre inițial dar proiectantul a spus că fiind o construcție mică (p+m),nu se merită. ..dar în momentul ăla nu știam cît de proastă e carămida 😦in sensul că se sparge ușor. 😭

    • @ciprianalexandru7369
      @ciprianalexandru7369 2 ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier Normal ca blocul ceramic portant se foloseste impreuna cu cu structura in cadre de ex.... nu a spus nimeni ca nu mai faci structura de beton daca pui caramida portanta...

  • @eduardandrei952
    @eduardandrei952 3 ปีที่แล้ว +3

    Se remediază la tencuiala😉

  • @alexpredi6099
    @alexpredi6099 9 หลายเดือนก่อน +2

    Zidarie rost pe rost 😂😂Ce

  • @catalinalexandru5656
    @catalinalexandru5656 2 ปีที่แล้ว +1

    Bună treabă ,

  • @florin3161
    @florin3161 3 ปีที่แล้ว +2

    poi casa aia trebe demolata.. cine cumpra asa casa poate sa moara dupa o venanie..sau o furtuna mai fortzoasa...

  • @mihaimihai7527
    @mihaimihai7527 2 ปีที่แล้ว +5

    Tine nu te preocupa vezi la americani ce cartoane construiesc si nu isi mai fac atatea griji

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  2 ปีที่แล้ว +1

      Tine, dar vedem ce se intampla la un cutremur! @🤣

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  2 ปีที่แล้ว +1

      Tine, dar vedem ce se intampla la un cutremur! @🤣

  • @adipopa1291
    @adipopa1291 3 ปีที่แล้ว +2

    In ocident de ce nu se toarna colturi si stalpi de beton???

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      Cum adica nu se toarna?

    • @manadog
      @manadog 2 ปีที่แล้ว +5

      Au grad de seismicitate mai mic, compara sismicitatea din majoritatea germaniei si frantei cu cea din Vrancea.

    • @luk5827
      @luk5827 4 หลายเดือนก่อน

      Fiindca acolo nu-i zona seismica . Dar Italia ii deja zona seismica .

  • @dejandjn
    @dejandjn ปีที่แล้ว +2

    De aia mai bine bca.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  ปีที่แล้ว +1

      Dar caramida plina? Ce are?

    • @dejandjn
      @dejandjn ปีที่แล้ว +1

      @@PovestidinSantier interesant ca zici asta. Chiar azi am adresat si eu aceeasi intrebare, la clipul altcuiva care vorbea despre istoria caramidei. Nu stiu sincer - bunicii mei au construit casa de caramida, exista si acum.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  ปีที่แล้ว +1

      @@dejandjn pai despre asta e vorba. Caramida plina e cea mai buna!

  • @crisbarnard
    @crisbarnard 3 ปีที่แล้ว +2

    ACEA CĂRĂMIDĂ MERGEA NUMAI LA INTERIOR...SI POATE NICI ACOLO!

  • @crinabucur1890
    @crinabucur1890 3 ปีที่แล้ว +2

    Aşa se iese când plătesti un preț de nimic.
    Cit credeți că a dat la manoperă !!!

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  3 ปีที่แล้ว

      Prea putin, sau poate prea mult. Cine stie?

    • @MrAlpinab7
      @MrAlpinab7 3 ปีที่แล้ว

      Eu nu voi da mai nimic la manopera fiindca o voi construi eu.

  • @mihaimihai7527
    @mihaimihai7527 2 ปีที่แล้ว +1

    Se repara din polistiren:))

  • @vasilestanciu2032
    @vasilestanciu2032 3 ปีที่แล้ว +1

    E varza casa aceasta

  • @danmacaria510
    @danmacaria510 3 ปีที่แล้ว +3

    nu ai habar despre ce vorbesti