Introducere In Psihanaliza - Capitolul 1 - Sigmund Freud [AudioBook]

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 ส.ค. 2021
  • ►Interpret Razvan G.
    ►Urmareste urmatoarele capitole: • Introducere in Psihana...
    Psihanaliza freudiana si Sigmund Freud, dar si psihanaliza si psihoterapia, psihanalistii si psihoterapeutii in general au avut, in anul 2016, doua importante aniversari: s-au implinit 160 de ani de la nasterea, in 1856, a marelui intemeietor din Berggasse 19 al psihanalizei si al psihoterapiei (si, pe cale de consecinta, al psihoterapiilor de toata stirpea care au decurs din acest trunchi central); si 120 de ani de cand Sigmund Freud a folosit pentru prima data cuvantul “psihanaliza”, marcand introducerea unei noi discipline a sufletului si, pentru prima data, a unei conceptii si psihoterapii stiintifice (desigur, tot conventional, se considera adesea ca data de nastere a psihanalizei precedentul an, 1895, cand apar Studii despre isterie redactate de Sigmund Freud in colaborare cu prietenul sau Josef Breuer).
    Considerata bizara - prin originalitatea caracterul novator, revolutionar, al conceptiilor si al punctelor sale de vedere, pentru prima data: psihanalitice; nerusinata si impardonabila - prin indrazneala ideilor despre sexualitate, in general, si despre sexualitatea infantila, in particular; destabilizatoare - prin consecintele eliberarii energiilor individului intr-un fin-de-siècle al triumfului refularii burgheze, in epoca victoriana prin excelenta, la Viena, personalitatea exceptionala a lui Sigmund Freud va exercita, prin noua sa stiinta (arta?), o influenta imensa asupra progresului nu doar a psihanalizei si a psihoterapiei, al tratamentului afectiunilor psihice, dar si, fie ca inspiratie, fie sistematic, ca psihanaliza aplicata, asupra miscarilor culturale si artistice, asupra literaturii, a politicii si a filosofiei politice, asupra stiintelor si, nu in ultimul rand, asupra mentalitatilor curente.
    #freud #sigmund #psihanaliza

ความคิดเห็น • 8

  •  หลายเดือนก่อน

    O minte iluminată un om genial mulțumesc mult pt video

  • @elena-251
    @elena-251 หลายเดือนก่อน

    Mulțumesc

  • @constantamariagrigore3234
    @constantamariagrigore3234 2 ปีที่แล้ว +7

    E sclipitoare cunoașterea, va mulțumim pentru documentarea aceasta fabuloasa cu privire la psihanaliza , la cel care a fost un genial clasic Freud Sigmund ce s-a preocupat de aceasta chestiune, felicitări pentru detaliile inedite, captivante , salutari cu respect. 💯😘🙏👋💞🤗💝🤩😍

  • @petroneladudulac328
    @petroneladudulac328 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc🙏

  • @stanaisbasa9213
    @stanaisbasa9213 2 ปีที่แล้ว

    Multumesc pt.informatii!

  • @Omicronthewiperofyouknow...
    @Omicronthewiperofyouknow... 18 วันที่ผ่านมา

    De curiozitate... Freud zicea că inconştientul trebuie analizat. Dar Freud lua cocaină. Care sunt şansele ca Freud să fi crezut că inconştientul trebuie analizat pentru că era paranoic?