Poți sa ii mulțumești linistit … la baiatul asta din 5 lucruri spuse 4 sunt prostii ….. el vorbește doar din părerea lui sau din auzite de la prieteni nu din legislație sau cărți citite …. ;)
10860 Lei cu tot cu TVA oferta pentru proiect bransament + executarea lucrarii de conectare la teava de gaz care trece pe sub strada din fata casei+ executarea bransamentului + adus in camera tehnica teava de gaz. La acest cost se adauga 5000 LEI cu tot cu TVA despagubirea pentru proprietarul tevii de gaz. TOTAL bransament 15860 de LEI . Aprox 3300 euro. Bransamentul electric trifazat este 7 000 LEI plus si sunt probleme cu livrarile de contoare trifazate. Daca mergi pe un bransament monofazat o sa ai o incarcare destul de mare pe faza. O centrala pe gaz e aprox 5000 de lei una de performanta medie spre ridicata. O pompa de caldura aer-apa incepe de pe la 17000 de lei . Chiar daca platesti 4300 euro pe un bransament gaz , despagubire , centrala termica gaz, trebuie luat in considerare ca cel mai scump dispozitiv ce se poate defecta costa 1000 euro VS de la 3500 euro la varianta electrica cu pompa de caldura. Timpul de livrare nu s-a luat in considerare la cele 2 variante care este in favoarea centralei termice pe gaz.Pretul gazului pe piata europeana in momentul asta e cam 2.3 lei/mc ( se adauga transport , profit , salarii , s.a. tot nu ajunge la 3.2 lei cat e acum reglementat) Astea sunt preturile de care m-am lovit eu cerand oferte in stanga si in dreapta . Acum e alegerea fiecaruia cu ce doreste sa isi incalzeasca casa si apa. Spor tuturor ce vor sa construiasca , eu aleg sa merg cu gaz de inceput dup care incet incet pe masura ce centrala pe gaz o sa se uzeze o sa adaug si o pompa de caldura .
Salut, Ionut! Am urmarit cu atentie clipul despre centrala pe gaz si pompa de caldura. Ai adus in discutie o intrebare pe care multi si-o pun si ai explicat avantajele si dezavantajele ambelor optiuni intr-un mod clar si coerent. Felicitari! Personal as alege o pompa de caldura, deoarece consider ca aceasta optiune este mai eficienta si mai prietenoasa cu mediul decat centrala pe gaz (ceea ce si am la momentul actual, ca nah...). Totusi, fiecare situatie este diferita, iar decizia finala trebuie sa tina cont de toate variabilele. Weekend fain!
Un video care se doreste a fi impartial...insa dupa ce il asculti si citesti comentariile(unele dintre comentarii extrem de bine argumentate) realizezi ca nu este altceva decat reclama pe fata la pompe de caldura. Aproape pe tot parcursul videoului, autorul sustine ca pompa este o alegere "verde", caci consuma curent din surse regenerabile. Este oare chiar asa? Poate fi o alegere "verde" daca ai panouri fotovoltaice si acestea iti garanteaza 100% consumul anual de energie dar in cazul in care furnizorul tau de energie produce energia in centrale cu carbuni sau gaz, mai este oare o alegere la fel de "verde"?
@@StudioOfficeKolectiv categoric sunt pe langa subiect! Nu am auzit niciodata de panouri fotovoltaice sau furnizori de energie din surse regenerabile. Noroc ca te avem pe tine sa ne luminezi. Probabil esti singurul de pe aici care "stie cum sta treaba"!
@@luk5827nu ma intereseaza daca e ‘verde’ sau nu ceva ce cumpar dar comentariul tau e total pe langa. Plantele nu au nevoie de extra co2 produs de noi, vezi cum funcționează plantele ….
salut, 3000 lei platiti la eon , proiect gaz 500 , montaj teava etc 1900, 150 contor gaz , Total gaz 5550 ( racord de 20 de m ) intre timp am renuntat la centrala pe gaz si am mers cu pompa de caldura .
2:33 dacă se poate face nu înseamnă ca e și fezabil/ rentabil economic sa faci asta …. Poți sa te lauzi experimental ca folosești energie Electrica produsă de reactoare experimentale de fuziune nucleară doar ca faci asta pe niște costuri aberante de dragul demonstrației ca se poate …. Tot așa poți sapa sub casa un bazin imens de mărimea a 10 bazine olimpice pe care sa le termoizolezi și in care sa strângi vara caldura din panouri solare iar iarna sa o folosești - dacă in teorie se poate face nu înseamnă ca și merita făcut ….
1:35 greșit !!! Ea nu folosește energie regenerabilă și in funcție de ce zona a țării te afli poți avea curentul consumat produs exclusiv din arderea cărbunelui!!! ;) Ea poate funcționa cu energie produsă din surse regenerabile dar nu înseamnă ca și face asta - și asta chiar dacă ți-ai pus tu panouri și produci ziua dar noaptea ai șanse sa arzi cărbune pentru curentul utilizat Dar și cazanele pe gaz pot folosi hidrogen produs din surse regenerabile ;) - industria abia așteaptă sa ne vândă aceste produse ;)
Este o varianta de încălzire "posibil" mai verde. Daca izolația la casa nu este buna consuma mult. Mentenanță mai scumpa Reparatii mai scumpe Mai sigura in exploatare. ..... Sincer singurul dezavantaj al centralei pe gaz ar fi niste viitoare taxe posibile. .....
Exact! Este nevoie de o atenție mult mai mare (de fapt ceea ce recomand pentru orice construcție cu orice tip de sistem de încălzire) pentru termosistemele alese
Cand vom ajunge la interzicerea centralelor pe gaz , ne vom conforma . Pana atunci ramanem la centrale pe gaz mai ieftine de 5 ori decat o pompa de caldura .
Trebuie sa-ti faci un calcul de sarcina termica conform SR 1907 sau EN 12831 , si abia apoi vei stii de cati kW tre' sa fie pompa de caldura . Pana atunci e "loz in plic"
Daca într-adevăr vreti ecologic montati sisteme apa-apa.... Ce e prezentat aici nu este decat un invertor de capacitate mai mare cu ceva automatizari. Mai era acum ceva ani o moda cu panouri radiante/cu infraroșu. Aveam o cunostinta care nu reusea sa doarma in casa de frig ce era iarna.... Asa ca sursa de incalzire trebuie aleasa si in functie de unde locuiesti.
Bună ziua. Vă mulțumim pentru vizionare. Așa cum am mai spus-o și prin alte videoclipuri, contează enorm de mult și performanța energetică a casei pentru a putea discuta despre performanța unor astfel de echipamente.
7:10 Greșit - necesarul de caldura sa încălzești o casa rece e tot ăla diferența e ca o centrala pe gaz îl poate livra foarte repede in comparație cu o pompa de caldura - ceva mai ineficient fata de o pompa de caldura pe care probabil din disperare ca e frig in casa o sa o pornești și pe încălzire rezistiva (rezistente electrice) sa îți facă incalzirea locuinței mai rapida
O prezentare ok ar contine si informatii despre suprafata maxima acoperita de o pompa de caldura vs. o centrala plus costurile totale. Pentru suprafete mai mari de 300 mp se dau solutii de pompa plus centrala (sau 2-3 pompe in cascada). O solutie completa pe pompa (pompa, panourile fotovoltaice, panouri solare, cazane etc.) duce la un cost initial de niste zeci de mii de eur care nu se va amortiza mai repede de 20-30 de ani.
@ 10:44 este exact la fel și la curent …. Și prețul gazului poate fi relativ ușor anticipat dacă excludem razboaiele: pentru prețul gazului la anu de exemplu este relativsuficient sa te uiți la Piata de futures la bursa din Olanda unde se tranzacționează gazul din Europa …
@@StudioOfficeKolectiv nu e chiar așa - dacă vrei sa poluezi mai puțin poți merge mai mult pe jos; sa cumperi mai putina mâncare ambalata in plastic; sa cumperi produse făcute cât mai aproape de casa și cât mai natural ca sa nu fie Arși combustibili fosili pentru transport și ambalare inutila … când conduci poți conduce mai puțin sportiv ca sa ai masina mai eficienta …. Sunt foarte multe lucruri ce poți sa le schimbi in viața ta ca sa ai un stil de viața mai eco … Poți păstra centralele pe gaz care nu sunt deloc vechi și demodate cum crezi tu dar in schimb poți sa îți termoizolezi mult mai bine locuința ca sa arzi mult mai puțin gaz … Gazul e aici și o sa fie mereu aici ! Dacă nu il folosim oamenii de rând sigur o sa fie folosit de industrie ;) - din gaz se face plastic, ingrasaminte, haine, cărămizi (coacerea) … și oamenii politici susținuți de oamenii de afaceri abia așteaptă sa ne promoveze pompele de caldura și sa folosească gazul doar pentru afacerile lor ;) dar tu visează eco ;) PS - sistemele de refrigerare au apărut pe la sfârșitul lui 1800 … deci nu știu ce e mai vechi - pompele de caldura sau centralele pe gaz
@ 2:09 o casa bine făcută nu are nevoie de aer conditionat vara …. am prieteni care stau la case și unii dintre ei nu au nevoie de răcire vara și deși au aere conditionate nu le folosesc … ele merg pe caldura in sezonul rece + foarte multe locuințe pot fi răcite cu un singur aer conditionat care sa meargă la putere relativ mica procentual din puterea nominală … și de cele mai multe ori pe bani mai putini ca soluție de răcire a locuinței …
Si marmota invelea ciocolata. Din contra o casa bine izolata trebuie racita activ mai tare ca una fara izolatie. Sunt patit pe propia piele desi am umbrire totala a ferestrelor vara.
confirm casa nefinalizata cu doua placi de ciment fara termoizolatei la etaj doar parterul locuibil 115 mp la 43 grade afara am dat drumu 2 3 zile la aer conditionat si atunci asa sporadic ... dar e izolata cu grafitat de 10 tencuita interior exterior etc ... e si orientata cu spatele pe est fata spre vest ....
salut. nu ai spus nimic despre cat lei costa încălzirea cu gaz vs pompa lund în calcul aceeași locatie în aceleași condiții. pun pariu ca factura de curent va fi mai mare decât cea de gaz. Nu ai spus nimic de pompa de caldura la apartament. E clar ca nu este utila la apartament... mai alea la unul comunist chiar și izolat. Dacă faci un calcul economic, achizitie și exploatare, pana recuperezi investitia trec 10 ani. Eu vad utila pompa acolo unde nu ai posibilitatea sa te racordezi la gaz și sa stai la curte
Bună seara. Există videoclip chiar aici pe canal, cu un comparativ despre costurile cu privire la încălzirea unei locuințe care vă va aduce răspuns fix la întrebarea dvs.
O parere as dori, pentru bransamentul la gaz cu extindere de retea de 38m la pitesti mi s-au cerut 38.800, da echivalentul a 8000€ nu am scris gresit, plus centrala pe gaz m-ar duce 45000 lei cel putin, in conditiile astea as pune o pompa de caldura, dumneavoastra ce imi recomandati ?? Ma sperie mult costurile lunare, daca as sti ca ies mai ieftin pe gaz as face sacrificiul. Casa este noua, 160m utili, incalzire in pardoseala si la parter si la etaj, izolatie 10 cm vata, geamuri tripan veka geam tripan 52mm. Astept parerile voastre
In cazul tău clar pompa de căldură va fi soluția. Dacă alegi una performantă vei avea o eficiență sezonieră de încălzire de minim 3, posibil si 4. Ce înseamnă asta? Pentru 1 Kwh de curent consumat de pompă ea va produce 3 sau 4 kwh de căldură. La o centrală pe gaz sau electrică 1 kwh consumat peoduce 1kwh de căldură,niciodată mai mult. Alege o marcă de pompă bună (Daikin, Nibe sau Mitsubishi) și, foarte important, pompa să fie adaptată casei tale! O firmă serioasă trebuie să vina obligatoriu la tine acasă și apoi îți va putea recomanda echipamentele potrivite.
La centrala pe gaz platesti 10,5 kw sau energie fara numar scoasa din pix de distribuitori si primesti in schimb doar 6....9,5 kW in casa pentru a atat poate o centrala pe gaz, restul se duce la cos afara.
@ 10:03 când totul o sa treacă aproape integral pe curent și sursa ta de energie o sa fie monopol unic o sa vezi atunci cât de speculativ poate fi prețul curentului 😂😂😂 - curentul crezi ca apare de nicăieri ? Ți se pare ca prețul curentului a stat in iarna trecută ? A foat doar plafonat dar prețul lui real la bursa a fost uriaș …. Pretul curentului depinde de prețul materiei prime din care e făcută sursa ta de curent + prețul resurselor consumate ca sa îți produca acel curent … Ps - gaz o sa fie și peste 200 ani doar ca o sa fie tot mai greu și mai scump de extras și pe vremea aia sper ca pompele de caldura și locuințele sa fie mai eficiente …. Dar in prezent nu sunt fezabile peste tot …
@@StudioOfficeKolectiv sustenabil in prezent pe actuala infrastructura la aceeași suma de bani investita e centrala pe gaz și 5-10 kw de foto-voltaice care sa îți dea offset-ul/compensarea diferențe de eficienta fata de o pompa de caldura cu avantajul ca nu îți mai trebuie in casa spatiu mare (1-2mp) pentru accesoriile Pompei de caldura ( butelie de amestec și boiler de apa calda) și ai avantajul ca ai caldura și apa calda instantanee in cantitate mare exact cât dorești și când dorești …. Pompele de caldura sunt primul regres in comfort din istoria omenirii totul ambalat frumos cu numele de ECO Pompele de caldura sunt minunate când nu trebuie sa le găsești loc și sa plătești pentru ele și in unele cazuri sunt soluția ideala dar pentru mare parte a populației nu se pune problema …
2:56 ????? Camera tehnica de la centrala pe lemne probabil …. Cea pe gaz vrea un loc relativ redus intr-un dulap unde o sa funcționeze fericita pana îți vine meșterul la ea sa te înjure ca nu o poate servisa 😅
Salut. Te rog sa nu uiți și de: cost branșament pentru gaz, cost traseu gaz de la poarta până în casa. In mare parte poți avea dreptate dacă privești trunchiat problema, însă cred eu că este important să fim fiarplay noi cu noi înainte de toate. Să omitem anumite aspecte poate fi înșelător. Apropo.... costurile la branșamente pot fi surprinzatoare prin anumite locuri, in altele poate chiar chilipir, deci nu trebuie privită această speță că ceva general valabil nici deoapte nici de alta. Toate cele bune.
@@StudioOfficeKolectiv deocamdată aceasta este cea mai ieftină varianta. Ce nu îmi place este că poluează și depind de glasul rusesc dar după ce izolez casa o să pun și fotovoltaice și pompă de căldură.
@ 9:29 din ce am auzit de la tine in clipul asta nu te pricepi la nimic … tot ce sti e de la “radio șanț” - adică din auzite nu din studiu/scoala dar ca tot omul îți dai și tu cu părerea chiar și ne întrebat de nimeni și mai și publici asta 😂😂😂 … consumi degeaba curentul serverelor de la google … dar măcar eu am ras bine dimineața asta 😂😂😂😂 … deci face toți banii cheltuiți pe curent și spatiu de stocare ca și comedie pentru ingineri :p
@@StudioOfficeKolectiv au fost multe de aceea sunt in Spam :) ;) dacă era doar 1 era Ok ;) TH-cam a insistat sa te promoveze și puțin umor a fost bun in dimineața asta ;) Dacă ești bărbat poți sa le accepți ca comentarii constructive și sa le lași publice ;) … îți garantez ca știu ce vorbesc și de centralele pe gaz și de pompele de caldura … și de instalațiile de curent și de instalațiile de gaz … Am pus primul bec in priza la 6 ani fără sa știe nimeni și la 12 ani am pus primul tablou electric la un apartament …. Și de atunci au trecut ceva ani…
@@StudioOfficeKolectiv încercați toți care potati public ceva sa o faceți foarte bine documentați ( documentat nu înseamnă întrebând prietenii sau etalonat după lucrurile pe care le ai tu si prietenii in casa ) nu doar din părerea voastră … din păreri e Ok sa vorbești in Podcasturi … Dar un clip comparativ publicat pentru tot prostul din gospodărie ar trebui sa fie extrem de bine documentat pentru ca el ia de bun tot ce ii suna bine nu tot ce e corect…
@@StudioOfficeKolectiv de exemplu kurzgesagt e printre cele mai mari canale de TH-cam din lume - ei fac animații dar in spatele animațiilor lor sta extrem de multă cercetare de aceea sunt atât de populari… Și in fiecare clip își publica sursele de informare
@@StudioOfficeKolectiv aici ma refeream la faptul ca mare parte din populatie habar nu ar avea sa regleze ceva la o pompa de caldura sau la mulți le-ar fi frica și sa apese pe butoane … ;) - iti spun asta după mii de clienti …. Am 4800 de numere de telefon in agenda … deci un eșantion destul de bun …
Ce nu apare in articol este solutia corecta pentru prepararea apei calde menajera cu un boiler cu pompa de caldura care este mai ieftina si mai eficienta decat ceea cu boiler conectat la pompa de caldura. Daca stii sa cauti poti gasi solutii de incalzire cu pompa de caldura mai ieftine decat ceea cu centrala pe gaz plus aer conditionat pentru racire mai ales la case apartamente cu consum redus. Factura va fi de doar 40...70% din ceea de pe gaz. Marele "specialist" probabil vanzator de centrale termice care a scris la comentarii aiurea pe aici nu ne explica si noua ce randament are pe centrala pe gaz la prepararea apei calde menajere si cat e durata de viata la o centrala moderna? La o centrala pe gaz pretul si reviziile te costa cca 1000 lei pe an daca ai noroc si nu are nici un defect si mai platesti la o casa medie inca 2000 lei in plus pe an pentru gaz vs. pompa de caldura.
Gaz este rentabil. In germania se incalzesc cu pompe de caldura dar nu se compara salariul de 1800 euro minim. In germania vezi case si masine case si masini
@ 8:44 este exact la fel și la curent ;) - dacă îți pui pompa de caldura și ai locuința exclusiv pe curent electric atunci ai nevoie de curent trifazic sa primesti un branșament amărât de 8 kw - și ai șanse foarte mari ca sa nu ți se poată aloca bransamentul de curent de puterea pe care o dorești/ ai nevoie pentru ca reteaua nu suporta consumul …. Pe când la gaz momentan problema asta nu exista … ai bani ? Primesti cât gaz dorești fără probleme … asta dacă nu vrei sa îți faci o fabrica de îngrășăminte….
@ 6:35 pompele de caldura nu vor sa fie mascate … ele au nevoie ideal de spații libere in care sa poată funcționa astfel încât sa evite sa își resoarbă aerul răcit de ele… deci vor spații mari aerisite la dispoziția lor sa zic așa … exclus sa parchezi o masina in fata lor de exemplu - ca și buna practica
Ma uit la toti cei care sunteti in dimeniu si laudati pompele de caldura. A nu se intelege gresit, sunt 100 pro insa, nici unul dintre voi nu face un calcul, adica: Sa presupunem ca vom construi o casa de 120 mp utili lai care vom folosi materiale bune izolaroare termic + termositem pe masura, tamplarie buna, totul in ultimele tendinte, una din aia la care consumurile sunt minimale, etc. nimeni nu face un calcul de consum in asa fel centrala gaz vs pompa, pentru ca daca la o astfel de casa voi consuma gaz de aceeaasi bani ca la o pompa, de ce as investi zeci de mii de euro in plus pentru panouri + pompa + baterii (ca asta cu productia proprie de curent e doar o poveste frumoasa)? Tare as fi curios sa stiu treaba asta, pe bune, nu asa pe marketing si pe poveste eco/green.
Salut Mădălin 😊 Ai chiar aici pe acest canal un videoclip unde îți este prezentat fix un astfel de calcul. Este un videoclip gratuit trebuie doar să îl vizualizezi și să observi costurile comparative. Spor și succes
revizia la centrala cu gaz m-a costat 300 lei cu Revizia ISCIR , se face la 2 ani, ma indoiesc ca toata lumea are casa nZEB ( izolata perfect ) daca nu ai un COP de peste 3 pompa de caldura nu e economica , daca ai temperaturi negative consumul curent electric costa mult fata de gaz, o centrala electrica costa 4000- 5000lei si tne 12 ani in expluatare , o pompa de caldura cu toate automatizaril peste 20000 euro si tine in functionare 15 ani maxim 20 ani bransamentul la gaz in medie 1000 - 2000 euro, revizia la pompa de caldura se face anual , pret ? firme putine ...gazul va mai fi folosit 20 -30 ani cel putin .....
@@StudioOfficeKolectiv Ca se produce CO2 ? Asta e poluarea de care vorbesti ? Plantele au nevoie de CO2 pentru fotosinteza . Nebunia cu masini electrice , pompe de caldura a aparut de la globalisti , ca sa-i sicaneze pe aia care au resurse de hidrocarburi . Iar occidentalii sa faca credit pe viata la masina electrica si pompa de caldura , sa platesti dobanzi la natia de bacheri care conduce occidentul .
@ 10:48 dacă se poate tehnic ceva nu înseamnă ca ai și bani de el ;) + un sistem fotovoltaic nu ajuta direct un cazan pe gaz dar ii poate asigura lejer offset-ul climatic dacă ți cont ca curentul e produs și din gaz și cărbune și ca pompa de caldura e mai eficienta (instalată corect) cu vreo 20-30 procente decât un cazan pe gaz. Deci dacă ai un cazan pe gaz si un sistem fotovoltaic de 5kw de exemplu ai șanse foarte mari sa funcționezi mai eco decât cu o pompa de caldura - la aceiași bani investiți ….
Dar curentul folosit de pompa de căldură de unde vine? Centralele electrice cu ce merg? Dacă vorbim de panouri fotovoltaice atunci avem alți bani altă distracție adăugată la costurile pompei de căldură plus manoperă etc,etc... Pompele de căldură sunt o altă afacere care seamănă izbitor ca rezultat final cu afacerea "repartitoarelor de căldură" montate pe calorifere ,bani cheltuiți cu speranța de mai bine și de fapt mai rău (vă amintiți abureala "experților" că repartitoarele sesizează și căldura flăcării unei brichete?) Ce ziceți de faptul că rețelele de curent nu fac față "injecției în rețea" la energia produsă de prosumatori și se taie producția fotovoltaicelor?(se opresc) și atunci luați curent din rețea...
@ 3:59 dacă am avea toți bani sa ne termoizolam casele la standarde de casa pasiva am putea păstra liniștiti incalzirea pe gaz deoarece probabil am consuma de 10 ori mai putina energie 😅 iar in cazul ăla poluarea de care cazanele pe gaz sunt acuzate ar deveni aproape neglijabila 😂
In cazul asta ai consuma mai mult curent pentru racire decat gaz pentru incalzire la fel cum o patesc toti posesori de case pasive din zone cu climat temperat. Deci atunci exclus centrala pe gaz.
Se vede cat de habarnist esti. Nu ai cum sa consumi mai putin de 10 ori energie la o casa pasiva in conditiile in care o casa izolata consuma doar de 2...4 ori mai multa energie decat o casa pasiva. Poate casa pasiva visata de tine incepe sa radieze energie iarna, adica sa-i fileze lampile.
5:31 cunosc toți servisantii buni de centrale din oraș și nici unu din ei nu are anunț pe Olx sau ziar 😂 … doar “meșterii” au anunțuri sau începătorii care oricum nu știu ce fac … In zona in care locuiesc pe service la pompe de caldura am putea fi probabil 10-15 la chestiile simple … dar la cele complicate probabil 5-6 cu indulgenta … și la pompele de caldura nu e asa de simplu sa arunci mii sau zeci de mii de e sa le schimbi ca meșterul nu găsește defectul cum e la u cazan pe gaz la care cu 800-1000 E îți pui altu nou in câteva ore… + La pompele de caldura când îți vine meșterul trebuie sa te pui jos înainte sa îți dea meșterul devizul pe reparație sau mentenanța ca in cazul in care leșini sa nu te lovești 😅😂
9:19 😂😂😂😂😂 mai băiete, fără suparare… la ce postezi pe TH-cam un clip cu titlul ce se vrea a fi informativ când tu habar nu ai de nimic și doar îți dai cu părerea din auzite ? Gazul e foarte sigur, legal si estetic sa fie dus prin pământ … pe scurt trebuie doar sa pui țeava in nisip si cam atât ….. toate orașele au bransamentele si rețelele de gaz subterane aproape in totalitate …. ;)
@ 7:39 un client așteaptă din iarna sa ii verific o pompa de caldura și încă nu a găsit pe altul la ea sa i-o facă sa meargă pentru ca e un model rar și nu are la ea documentație tehnica de instalare …. Suntem extrem de putini pe domeniu … fantezii cu o saptamana doua asta maiales când 5-10 % din populație o sa aibă așa ceva + ii refuz pe toți iarna la reparații pe pompe de caldura - după ce stai in frig la 1-2-3 pompe de caldura cu defecte la unitățile exterioare stai in pat acasă o saptamana sa îți treacă răceala …. 😂 nu am făcut facultate sa stau in frig pentru ca oamenii vor sa fie eco și își pun pompe de caldura așa ca rezistente electrice și contoare elicopter pana primăvara 😂 sau îți vinzi rinichii sa ma plătești iarna ;) Sincer e mai satisfăcător sa repar pompe de caldura doar ca timpii de intervenție sunt mari și condițiile de lucru mai proaste in comparație cu cazanele pe gaz la care rar stai câteva ore la o interventie …
@5:02 ea poate in caz de implementare corecta dar îți spun din experiența mea cu mii de clienti ca odată cu vârsta cei mai mulți dintre ei abia o sa știe sa ii dea drumul … de programare nici nu poate fi vorba… odată cu vârsta aproape toți clienții ne cer sa le instalam termostate cu + și - …. + o buna parte din clienții nu sunt capabili și nici nu doresc sa își programeze termostatul … + elefantul din camera : 90% din populație nici nu are bani sa își facă casele corect și sa își pună pompe de caldura … 😅😂
diferenta de pret intre pompa de caldura si centrala pe gaz este astronomica. o centrala buna o achizitionezi la 5000 de lei. o pompa de caldura la 29000 de lei. si dupa incepe dansul. fitingaraia la pompa cam 5-7000 lei, manopera 3-5ooo lei. racordul la gaz, zice cineva mai jos, 10000 lei, montarea centralei sub 1000 lei fitingaraie, sub 1000 de lei. cine e curios sa faca adunarile si sa compare. rezultatul e similar cu COP pompei de caldura. adica 2,41. asa ca dragi romani bagati-va ceva in ea de pompa de caldura. si am uitat sa va spun ca daca nu ai panourile fotovoltaice, chiar iti dai cu tesla-n ... intre picioare. care si alea mai fac cam tot atit cit pompa. adica , daca vrei un ansamblu pompa de caldura + panouri fotovoltaice, fara 18000 de euro nu reusesti.
Multumim pt explicatiile pro si contra
Poți sa ii mulțumești linistit … la baiatul asta din 5 lucruri spuse 4 sunt prostii ….. el vorbește doar din părerea lui sau din auzite de la prieteni nu din legislație sau cărți citite …. ;)
10860 Lei cu tot cu TVA oferta pentru proiect bransament + executarea lucrarii de conectare la teava de gaz care trece pe sub strada din fata casei+ executarea bransamentului + adus in camera tehnica teava de gaz. La acest cost se adauga 5000 LEI cu tot cu TVA despagubirea pentru proprietarul tevii de gaz. TOTAL bransament 15860 de LEI . Aprox 3300 euro. Bransamentul electric trifazat este 7 000 LEI plus si sunt probleme cu livrarile de contoare trifazate. Daca mergi pe un bransament monofazat o sa ai o incarcare destul de mare pe faza. O centrala pe gaz e aprox 5000 de lei una de performanta medie spre ridicata. O pompa de caldura aer-apa incepe de pe la 17000 de lei . Chiar daca platesti 4300 euro pe un bransament gaz , despagubire , centrala termica gaz, trebuie luat in considerare ca cel mai scump dispozitiv ce se poate defecta costa 1000 euro VS de la 3500 euro la varianta electrica cu pompa de caldura. Timpul de livrare nu s-a luat in considerare la cele 2 variante care este in favoarea centralei termice pe gaz.Pretul gazului pe piata europeana in momentul asta e cam 2.3 lei/mc ( se adauga transport , profit , salarii , s.a. tot nu ajunge la 3.2 lei cat e acum reglementat) Astea sunt preturile de care m-am lovit eu cerand oferte in stanga si in dreapta . Acum e alegerea fiecaruia cu ce doreste sa isi incalzeasca casa si apa. Spor tuturor ce vor sa construiasca , eu aleg sa merg cu gaz de inceput dup care incet incet pe masura ce centrala pe gaz o sa se uzeze o sa adaug si o pompa de caldura .
dar ce parere aveti despre cele hibride, cum ar fi Immergas Combo ?
Salut, Ionut! Am urmarit cu atentie clipul despre centrala pe gaz si pompa de caldura. Ai adus in discutie o intrebare pe care multi si-o pun si ai explicat avantajele si dezavantajele ambelor optiuni intr-un mod clar si coerent. Felicitari! Personal as alege o pompa de caldura, deoarece consider ca aceasta optiune este mai eficienta si mai prietenoasa cu mediul decat centrala pe gaz (ceea ce si am la momentul actual, ca nah...). Totusi, fiecare situatie este diferita, iar decizia finala trebuie sa tina cont de toate variabilele. Weekend fain!
Un video care se doreste a fi impartial...insa dupa ce il asculti si citesti comentariile(unele dintre comentarii extrem de bine argumentate) realizezi ca nu este altceva decat reclama pe fata la pompe de caldura. Aproape pe tot parcursul videoului, autorul sustine ca pompa este o alegere "verde", caci consuma curent din surse regenerabile. Este oare chiar asa? Poate fi o alegere "verde" daca ai panouri fotovoltaice si acestea iti garanteaza 100% consumul anual de energie dar in cazul in care furnizorul tau de energie produce energia in centrale cu carbuni sau gaz, mai este oare o alegere la fel de "verde"?
@@StudioOfficeKolectiv categoric sunt pe langa subiect! Nu am auzit niciodata de panouri fotovoltaice sau furnizori de energie din surse regenerabile. Noroc ca te avem pe tine sa ne luminezi. Probabil esti singurul de pe aici care "stie cum sta treaba"!
@@sebastianpopa6085furnizor energie verde este Hidroelectrica
Alegere "verde" pentru ce ? Pentru mai putin CO2 ? Plantele au nevoie de CO2 pentru fotosinteza .
@@luk5827nu ma intereseaza daca e ‘verde’ sau nu ceva ce cumpar dar comentariul tau e total pe langa. Plantele nu au nevoie de extra co2 produs de noi, vezi cum funcționează plantele ….
salut, 3000 lei platiti la eon , proiect gaz 500 , montaj teava etc 1900, 150 contor gaz , Total gaz 5550 ( racord de 20 de m ) intre timp am renuntat la centrala pe gaz si am mers cu pompa de caldura .
2:33 dacă se poate face nu înseamnă ca e și fezabil/ rentabil economic sa faci asta ….
Poți sa te lauzi experimental ca folosești energie Electrica produsă de reactoare experimentale de fuziune nucleară doar ca faci asta pe niște costuri aberante de dragul demonstrației ca se poate ….
Tot așa poți sapa sub casa un bazin imens de mărimea a 10 bazine olimpice pe care sa le termoizolezi și in care sa strângi vara caldura din panouri solare iar iarna sa o folosești - dacă in teorie se poate face nu înseamnă ca și merita făcut ….
E mai rentabila pompa de caldura decat o centrala pe lemne la o casa de la tara?
1:35 greșit !!! Ea nu folosește energie regenerabilă și in funcție de ce zona a țării te afli poți avea curentul consumat produs exclusiv din arderea cărbunelui!!! ;)
Ea poate funcționa cu energie produsă din surse regenerabile dar nu înseamnă ca și face asta - și asta chiar dacă ți-ai pus tu panouri și produci ziua dar noaptea ai șanse sa arzi cărbune pentru curentul utilizat
Dar și cazanele pe gaz pot folosi hidrogen produs din surse regenerabile ;) - industria abia așteaptă sa ne vândă aceste produse ;)
Este o varianta de încălzire "posibil" mai verde.
Daca izolația la casa nu este buna consuma mult.
Mentenanță mai scumpa
Reparatii mai scumpe
Mai sigura in exploatare.
.....
Sincer singurul dezavantaj al centralei pe gaz ar fi niste viitoare taxe posibile.
.....
Exact! Este nevoie de o atenție mult mai mare (de fapt ceea ce recomand pentru orice construcție cu orice tip de sistem de încălzire) pentru termosistemele alese
Cand vom ajunge la interzicerea centralelor pe gaz , ne vom conforma . Pana atunci ramanem la centrale pe gaz mai ieftine de 5 ori decat o pompa de caldura .
Buna ziua
Pentru o casa de 180 metri patrati ,izolata ce pompa de caldura recomandati? De cati kw?
Se poate lega la placi fotovoltaice?
Multumesc
Trebuie sa-ti faci un calcul de sarcina termica conform SR 1907 sau EN 12831 , si abia apoi vei stii de cati kW tre' sa fie pompa de caldura . Pana atunci e "loz in plic"
La centrala termică nu ai punctat ca o să mai fie un cost suplimentar cu aparatele de aer condiționat, cost care nu este deloc de neglijat!
Bună seara. Da, probabil am uitat, însă aerul condiționat este un echipament de confort deci opțional. Dar da, așa este
Daca într-adevăr vreti ecologic montati sisteme apa-apa....
Ce e prezentat aici nu este decat un invertor de capacitate mai mare cu ceva automatizari.
Mai era acum ceva ani o moda cu panouri radiante/cu infraroșu.
Aveam o cunostinta care nu reusea sa doarma in casa de frig ce era iarna.... Asa ca sursa de incalzire trebuie aleasa si in functie de unde locuiesti.
Bună ziua. Vă mulțumim pentru vizionare. Așa cum am mai spus-o și prin alte videoclipuri, contează enorm de mult și performanța energetică a casei pentru a putea discuta despre performanța unor astfel de echipamente.
Costuri man, vorbeste concret de costuri, studii de caz - am pierdut 12 min
Salut. Îmi pare rău pentru cele 12 minute pierdute.
7:10 Greșit - necesarul de caldura sa încălzești o casa rece e tot ăla diferența e ca o centrala pe gaz îl poate livra foarte repede in comparație cu o pompa de caldura - ceva mai ineficient fata de o pompa de caldura pe care probabil din disperare ca e frig in casa o sa o pornești și pe încălzire rezistiva (rezistente electrice) sa îți facă incalzirea locuinței mai rapida
Gresit, habar nu ai ce scrii. Pompa de caldura poate incalzi la fel de repede sau chiar mai repede daca chiar asta vrei.
O prezentare ok ar contine si informatii despre suprafata maxima acoperita de o pompa de caldura vs. o centrala plus costurile totale. Pentru suprafete mai mari de 300 mp se dau solutii de pompa plus centrala (sau 2-3 pompe in cascada). O solutie completa pe pompa (pompa, panourile fotovoltaice, panouri solare, cazane etc.) duce la un cost initial de niste zeci de mii de eur care nu se va amortiza mai repede de 20-30 de ani.
Ok, înțeleg, dar nu se fac așa estimările și propunerile de echipamente
Salut
Branșament la gaz 9000 lei
Exagerat de mult
9000 cu condiția ca țeavă de gaz sa treacă prin fata casei altfel se schimba prețul
Hmmm…. Acuma nu prea am înțeles exact ce ați dorit sa Spune-ți
Salu la ce pret mar costa o pompa de căldură aer apă cu manoperă casa 60mp izolata
Trebuie să luati contact cu cei de la www.trust-expert.ro
@ 10:44 este exact la fel și la curent …. Și prețul gazului poate fi relativ ușor anticipat dacă excludem razboaiele: pentru prețul gazului la anu de exemplu este relativsuficient sa te uiți la Piata de futures la bursa din Olanda unde se tranzacționează gazul din Europa …
@@StudioOfficeKolectiv nu e chiar așa - dacă vrei sa poluezi mai puțin poți merge mai mult pe jos; sa cumperi mai putina mâncare ambalata in plastic; sa cumperi produse făcute cât mai aproape de casa și cât mai natural ca sa nu fie Arși combustibili fosili pentru transport și ambalare inutila … când conduci poți conduce mai puțin sportiv ca sa ai masina mai eficienta ….
Sunt foarte multe lucruri ce poți sa le schimbi in viața ta ca sa ai un stil de viața mai eco …
Poți păstra centralele pe gaz care nu sunt deloc vechi și demodate cum crezi tu dar in schimb poți sa îți termoizolezi mult mai bine locuința ca sa arzi mult mai puțin gaz …
Gazul e aici și o sa fie mereu aici ! Dacă nu il folosim oamenii de rând sigur o sa fie folosit de industrie ;) - din gaz se face plastic, ingrasaminte, haine, cărămizi (coacerea) … și oamenii politici susținuți de oamenii de afaceri abia așteaptă sa ne promoveze pompele de caldura și sa folosească gazul doar pentru afacerile lor ;) dar tu visează eco ;)
PS - sistemele de refrigerare au apărut pe la sfârșitul lui 1800 … deci nu știu ce e mai vechi - pompele de caldura sau centralele pe gaz
@ 2:09 o casa bine făcută nu are nevoie de aer conditionat vara ….
am prieteni care stau la case și unii dintre ei nu au nevoie de răcire vara și deși au aere conditionate nu le folosesc … ele merg pe caldura in sezonul rece + foarte multe locuințe pot fi răcite cu un singur aer conditionat care sa meargă la putere relativ mica procentual din puterea nominală … și de cele mai multe ori pe bani mai putini ca soluție de răcire a locuinței …
Si marmota invelea ciocolata. Din contra o casa bine izolata trebuie racita activ mai tare ca una fara izolatie. Sunt patit pe propia piele desi am umbrire totala a ferestrelor vara.
confirm casa nefinalizata cu doua placi de ciment fara termoizolatei la etaj doar parterul locuibil 115 mp la 43 grade afara am dat drumu 2 3 zile la aer conditionat si atunci asa sporadic ... dar e izolata cu grafitat de 10 tencuita interior exterior etc ... e si orientata cu spatele pe est fata spre vest ....
salut. nu ai spus nimic despre cat lei costa încălzirea cu gaz vs pompa lund în calcul aceeași locatie în aceleași condiții. pun pariu ca factura de curent va fi mai mare decât cea de gaz. Nu ai spus nimic de pompa de caldura la apartament. E clar ca nu este utila la apartament... mai alea la unul comunist chiar și izolat. Dacă faci un calcul economic, achizitie și exploatare, pana recuperezi investitia trec 10 ani. Eu vad utila pompa acolo unde nu ai posibilitatea sa te racordezi la gaz și sa stai la curte
Bună seara. Există videoclip chiar aici pe canal, cu un comparativ despre costurile cu privire la încălzirea unei locuințe care vă va aduce răspuns fix la întrebarea dvs.
O parere as dori, pentru bransamentul la gaz cu extindere de retea de 38m la pitesti mi s-au cerut 38.800, da echivalentul a 8000€ nu am scris gresit, plus centrala pe gaz m-ar duce 45000 lei cel putin, in conditiile astea as pune o pompa de caldura, dumneavoastra ce imi recomandati ?? Ma sperie mult costurile lunare, daca as sti ca ies mai ieftin pe gaz as face sacrificiul. Casa este noua, 160m utili, incalzire in pardoseala si la parter si la etaj, izolatie 10 cm vata, geamuri tripan veka geam tripan 52mm. Astept parerile voastre
In cazul tău clar pompa de căldură va fi soluția. Dacă alegi una performantă vei avea o eficiență sezonieră de încălzire de minim 3, posibil si 4. Ce înseamnă asta? Pentru 1 Kwh de curent consumat de pompă ea va produce 3 sau 4 kwh de căldură. La o centrală pe gaz sau electrică 1 kwh consumat peoduce 1kwh de căldură,niciodată mai mult. Alege o marcă de pompă bună (Daikin, Nibe sau Mitsubishi) și, foarte important, pompa să fie adaptată casei tale! O firmă serioasă trebuie să vina obligatoriu la tine acasă și apoi îți va putea recomanda echipamentele potrivite.
Pompa de caldura in acest caz din start. In situația asta nici nu mai rentează sa va mai gândiți la gaz
La centrala pe gaz platesti 10,5 kw sau energie fara numar scoasa din pix de distribuitori si primesti in schimb doar 6....9,5 kW in casa pentru a atat poate o centrala pe gaz, restul se duce la cos afara.
@ 10:03 când totul o sa treacă aproape integral pe curent și sursa ta de energie o sa fie monopol unic o sa vezi atunci cât de speculativ poate fi prețul curentului 😂😂😂 - curentul crezi ca apare de nicăieri ? Ți se pare ca prețul curentului a stat in iarna trecută ? A foat doar plafonat dar prețul lui real la bursa a fost uriaș ….
Pretul curentului depinde de prețul materiei prime din care e făcută sursa ta de curent + prețul resurselor consumate ca sa îți produca acel curent …
Ps - gaz o sa fie și peste 200 ani doar ca o sa fie tot mai greu și mai scump de extras și pe vremea aia sper ca pompele de caldura și locuințele sa fie mai eficiente …. Dar in prezent nu sunt fezabile peste tot …
@@StudioOfficeKolectiv sustenabil in prezent pe actuala infrastructura la aceeași suma de bani investita e centrala pe gaz și 5-10 kw de foto-voltaice care sa îți dea offset-ul/compensarea diferențe de eficienta fata de o pompa de caldura cu avantajul ca nu îți mai trebuie in casa spatiu mare (1-2mp) pentru accesoriile Pompei de caldura ( butelie de amestec și boiler de apa calda) și ai avantajul ca ai caldura și apa calda instantanee in cantitate mare exact cât dorești și când dorești ….
Pompele de caldura sunt primul regres in comfort din istoria omenirii totul ambalat frumos cu numele de ECO
Pompele de caldura sunt minunate când nu trebuie sa le găsești loc și sa plătești pentru ele și in unele cazuri sunt soluția ideala dar pentru mare parte a populației nu se pune problema …
2:56 ????? Camera tehnica de la centrala pe lemne probabil …. Cea pe gaz vrea un loc relativ redus intr-un dulap unde o sa funcționeze fericita pana îți vine meșterul la ea sa te înjure ca nu o poate servisa 😅
Pompa + panouri=10000 €. Centrala pe gas 2000€. Care e mai avantajoasă?
Salut. Te rog sa nu uiți și de: cost branșament pentru gaz, cost traseu gaz de la poarta până în casa. In mare parte poți avea dreptate dacă privești trunchiat problema, însă cred eu că este important să fim fiarplay noi cu noi înainte de toate. Să omitem anumite aspecte poate fi înșelător. Apropo.... costurile la branșamente pot fi surprinzatoare prin anumite locuri, in altele poate chiar chilipir, deci nu trebuie privită această speță că ceva general valabil nici deoapte nici de alta. Toate cele bune.
@@StudioOfficeKolectiv am deja branșament la gas cu două focuri
@@StudioOfficeKolectiv am și panou solar pt apă caldă. 6-8 luni din an am apă caldă menajeră.
@@StudioOfficeKolectiv deocamdată aceasta este cea mai ieftină varianta. Ce nu îmi place este că poluează și depind de glasul rusesc dar după ce izolez casa o să pun și fotovoltaice și pompă de căldură.
și cei care nu au branșament?! acest video este si pentru ei... acolo sunt costuri.... serioase
@ 9:29 din ce am auzit de la tine in clipul asta nu te pricepi la nimic … tot ce sti e de la “radio șanț” - adică din auzite nu din studiu/scoala dar ca tot omul îți dai și tu cu părerea chiar și ne întrebat de nimeni și mai și publici asta 😂😂😂 … consumi degeaba curentul serverelor de la google … dar măcar eu am ras bine dimineața asta 😂😂😂😂 … deci face toți banii cheltuiți pe curent și spatiu de stocare ca și comedie pentru ingineri :p
@@StudioOfficeKolectiv au fost multe de aceea sunt in Spam :) ;) dacă era doar 1 era Ok ;)
TH-cam a insistat sa te promoveze și puțin umor a fost bun in dimineața asta ;)
Dacă ești bărbat poți sa le accepți ca comentarii constructive și sa le lași publice ;) … îți garantez ca știu ce vorbesc și de centralele pe gaz și de pompele de caldura … și de instalațiile de curent și de instalațiile de gaz …
Am pus primul bec in priza la 6 ani fără sa știe nimeni și la 12 ani am pus primul tablou electric la un apartament …. Și de atunci au trecut ceva ani…
@@StudioOfficeKolectiv încercați toți care potati public ceva sa o faceți foarte bine documentați ( documentat nu înseamnă întrebând prietenii sau etalonat după lucrurile pe care le ai tu si prietenii in casa ) nu doar din părerea voastră … din păreri e Ok sa vorbești in Podcasturi …
Dar un clip comparativ publicat pentru tot prostul din gospodărie ar trebui sa fie extrem de bine documentat pentru ca el ia de bun tot ce ii suna bine nu tot ce e corect…
@@StudioOfficeKolectiv de exemplu kurzgesagt e printre cele mai mari canale de TH-cam din lume - ei fac animații dar in spatele animațiilor lor sta extrem de multă cercetare de aceea sunt atât de populari…
Și in fiecare clip își publica sursele de informare
@ 1:20 pe scurt nu prea ai ce sa ii faci pentru ca oricum in general nu prea înțelegi nimic despre ea 😅
@@StudioOfficeKolectiv aici ma refeream la faptul ca mare parte din populatie habar nu ar avea sa regleze ceva la o pompa de caldura sau la mulți le-ar fi frica și sa apese pe butoane … ;) - iti spun asta după mii de clienti …. Am 4800 de numere de telefon in agenda … deci un eșantion destul de bun …
Ce nu apare in articol este solutia corecta pentru prepararea apei calde menajera cu un boiler cu pompa de caldura care este mai ieftina si mai eficienta decat ceea cu boiler conectat la pompa de caldura.
Daca stii sa cauti poti gasi solutii de incalzire cu pompa de caldura mai ieftine decat ceea cu centrala pe gaz plus aer conditionat pentru racire mai ales la case apartamente cu consum redus. Factura va fi de doar 40...70% din ceea de pe gaz.
Marele "specialist" probabil vanzator de centrale termice care a scris la comentarii aiurea pe aici nu ne explica si noua ce randament are pe centrala pe gaz la prepararea apei calde menajere si cat e durata de viata la o centrala moderna?
La o centrala pe gaz pretul si reviziile te costa cca 1000 lei pe an daca ai noroc si nu are nici un defect si mai platesti la o casa medie inca 2000 lei in plus pe an pentru gaz vs. pompa de caldura.
Gaz este rentabil. In germania se incalzesc cu pompe de caldura dar nu se compara salariul de 1800 euro minim. In germania vezi case si masine case si masini
@ 8:44 este exact la fel și la curent ;) - dacă îți pui pompa de caldura și ai locuința exclusiv pe curent electric atunci ai nevoie de curent trifazic sa primesti un branșament amărât de 8 kw - și ai șanse foarte mari ca sa nu ți se poată aloca bransamentul de curent de puterea pe care o dorești/ ai nevoie pentru ca reteaua nu suporta consumul …. Pe când la gaz momentan problema asta nu exista … ai bani ? Primesti cât gaz dorești fără probleme … asta dacă nu vrei sa îți faci o fabrica de îngrășăminte….
@ 6:35 pompele de caldura nu vor sa fie mascate … ele au nevoie ideal de spații libere in care sa poată funcționa astfel încât sa evite sa își resoarbă aerul răcit de ele… deci vor spații mari aerisite la dispoziția lor sa zic așa … exclus sa parchezi o masina in fata lor de exemplu - ca și buna practica
Ma uit la toti cei care sunteti in dimeniu si laudati pompele de caldura. A nu se intelege gresit, sunt 100 pro insa, nici unul dintre voi nu face un calcul, adica: Sa presupunem ca vom construi o casa de 120 mp utili lai care vom folosi materiale bune izolaroare termic + termositem pe masura, tamplarie buna, totul in ultimele tendinte, una din aia la care consumurile sunt minimale, etc. nimeni nu face un calcul de consum in asa fel centrala gaz vs pompa, pentru ca daca la o astfel de casa voi consuma gaz de aceeaasi bani ca la o pompa, de ce as investi zeci de mii de euro in plus pentru panouri + pompa + baterii (ca asta cu productia proprie de curent e doar o poveste frumoasa)? Tare as fi curios sa stiu treaba asta, pe bune, nu asa pe marketing si pe poveste eco/green.
Salut Mădălin 😊 Ai chiar aici pe acest canal un videoclip unde îți este prezentat fix un astfel de calcul. Este un videoclip gratuit trebuie doar să îl vizualizezi și să observi costurile comparative. Spor și succes
revizia la centrala cu gaz m-a costat 300 lei cu Revizia ISCIR , se face la 2 ani, ma indoiesc ca toata lumea are casa nZEB ( izolata perfect ) daca nu ai un COP de peste 3 pompa de caldura nu e economica , daca ai temperaturi negative consumul curent electric costa mult fata de gaz, o centrala electrica costa 4000- 5000lei si tne 12 ani in expluatare , o pompa de caldura cu toate automatizaril peste 20000 euro si tine in functionare 15 ani maxim 20 ani bransamentul la gaz in medie 1000 - 2000 euro, revizia la pompa de caldura se face anual , pret ? firme putine ...gazul va mai fi folosit 20 -30 ani cel putin .....
Va fi folosit da, însă nu este o soluție sustenabilă, și este o varianta poluantă
@@StudioOfficeKolectiv Ca se produce CO2 ? Asta e poluarea de care vorbesti ? Plantele au nevoie de CO2 pentru fotosinteza . Nebunia cu masini electrice , pompe de caldura a aparut de la globalisti , ca sa-i sicaneze pe aia care au resurse de hidrocarburi . Iar occidentalii sa faca credit pe viata la masina electrica si pompa de caldura , sa platesti dobanzi la natia de bacheri care conduce occidentul .
@ 10:48 dacă se poate tehnic ceva nu înseamnă ca ai și bani de el ;) + un sistem fotovoltaic nu ajuta direct un cazan pe gaz dar ii poate asigura lejer offset-ul climatic dacă ți cont ca curentul e produs și din gaz și cărbune și ca pompa de caldura e mai eficienta (instalată corect) cu vreo 20-30 procente decât un cazan pe gaz. Deci dacă ai un cazan pe gaz si un sistem fotovoltaic de 5kw de exemplu ai șanse foarte mari sa funcționezi mai eco decât cu o pompa de caldura - la aceiași bani investiți ….
Dar curentul folosit de pompa de căldură de unde vine? Centralele electrice cu ce merg? Dacă vorbim de panouri fotovoltaice atunci avem alți bani altă distracție adăugată la costurile pompei de căldură plus manoperă etc,etc... Pompele de căldură sunt o altă afacere care seamănă izbitor ca rezultat final cu afacerea "repartitoarelor de căldură" montate pe calorifere ,bani cheltuiți cu speranța de mai bine și de fapt mai rău (vă amintiți abureala "experților" că repartitoarele sesizează și căldura flăcării unei brichete?) Ce ziceți de faptul că rețelele de curent nu fac față "injecției în rețea" la energia produsă de prosumatori și se taie producția fotovoltaicelor?(se opresc) și atunci luați curent din rețea...
@ 3:59 dacă am avea toți bani sa ne termoizolam casele la standarde de casa pasiva am putea păstra liniștiti incalzirea pe gaz deoarece probabil am consuma de 10 ori mai putina energie 😅 iar in cazul ăla poluarea de care cazanele pe gaz sunt acuzate ar deveni aproape neglijabila 😂
In cazul asta ai consuma mai mult curent pentru racire decat gaz pentru incalzire la fel cum o patesc toti posesori de case pasive din zone cu climat temperat. Deci atunci exclus centrala pe gaz.
Se vede cat de habarnist esti. Nu ai cum sa consumi mai putin de 10 ori energie la o casa pasiva in conditiile in care o casa izolata consuma doar de 2...4 ori mai multa energie decat o casa pasiva. Poate casa pasiva visata de tine incepe sa radieze energie iarna, adica sa-i fileze lampile.
5:31 cunosc toți servisantii buni de centrale din oraș și nici unu din ei nu are anunț pe Olx sau ziar 😂 … doar “meșterii” au anunțuri sau începătorii care oricum nu știu ce fac …
In zona in care locuiesc pe service la pompe de caldura am putea fi probabil 10-15 la chestiile simple … dar la cele complicate probabil 5-6 cu indulgenta … și la pompele de caldura nu e asa de simplu sa arunci mii sau zeci de mii de e sa le schimbi ca meșterul nu găsește defectul cum e la u cazan pe gaz la care cu 800-1000 E îți pui altu nou in câteva ore…
+ La pompele de caldura când îți vine meșterul trebuie sa te pui jos înainte sa îți dea meșterul devizul pe reparație sau mentenanța ca in cazul in care leșini sa nu te lovești 😅😂
9:19 😂😂😂😂😂 mai băiete, fără suparare… la ce postezi pe TH-cam un clip cu titlul ce se vrea a fi informativ când tu habar nu ai de nimic și doar îți dai cu părerea din auzite ?
Gazul e foarte sigur, legal si estetic sa fie dus prin pământ … pe scurt trebuie doar sa pui țeava in nisip si cam atât …..
toate orașele au bransamentele si rețelele de gaz subterane aproape in totalitate …. ;)
@ 7:39 un client așteaptă din iarna sa ii verific o pompa de caldura și încă nu a găsit pe altul la ea sa i-o facă sa meargă pentru ca e un model rar și nu are la ea documentație tehnica de instalare …. Suntem extrem de putini pe domeniu … fantezii cu o saptamana doua asta maiales când 5-10 % din populație o sa aibă așa ceva + ii refuz pe toți iarna la reparații pe pompe de caldura - după ce stai in frig la 1-2-3 pompe de caldura cu defecte la unitățile exterioare stai in pat acasă o saptamana sa îți treacă răceala …. 😂 nu am făcut facultate sa stau in frig pentru ca oamenii vor sa fie eco și își pun pompe de caldura așa ca rezistente electrice și contoare elicopter pana primăvara 😂 sau îți vinzi rinichii sa ma plătești iarna ;)
Sincer e mai satisfăcător sa repar pompe de caldura doar ca timpii de intervenție sunt mari și condițiile de lucru mai proaste in comparație cu cazanele pe gaz la care rar stai câteva ore la o interventie …
Pentru 20 metri ,astea de la distrigaz au cerut 22 000 lei
Au crescut destul de mult prețurile la branșamente. enorm
Salut! In ce judet a costat 22000 lei?
@5:02 ea poate in caz de implementare corecta dar îți spun din experiența mea cu mii de clienti ca odată cu vârsta cei mai mulți dintre ei abia o sa știe sa ii dea drumul … de programare nici nu poate fi vorba… odată cu vârsta aproape toți clienții ne cer sa le instalam termostate cu + și - …. + o buna parte din clienții nu sunt capabili și nici nu doresc sa își programeze termostatul … + elefantul din camera : 90% din populație nici nu are bani sa își facă casele corect și sa își pună pompe de caldura … 😅😂
diferenta de pret intre pompa de caldura si centrala pe gaz este astronomica. o centrala buna o achizitionezi la 5000 de lei. o pompa de caldura la 29000 de lei. si dupa incepe dansul. fitingaraia la pompa cam 5-7000 lei, manopera 3-5ooo lei. racordul la gaz, zice cineva mai jos, 10000 lei, montarea centralei sub 1000 lei fitingaraie, sub 1000 de lei. cine e curios sa faca adunarile si sa compare. rezultatul e similar cu COP pompei de caldura. adica 2,41. asa ca dragi romani bagati-va ceva in ea de pompa de caldura. si am uitat sa va spun ca daca nu ai panourile fotovoltaice, chiar iti dai cu tesla-n ... intre picioare. care si alea mai fac cam tot atit cit pompa. adica , daca vrei un ansamblu pompa de caldura + panouri fotovoltaice, fara 18000 de euro nu reusesti.
Este un punct de vedere, însă în calculele din realitate treaba nu e chiar așa ..