Bizler sci scie yayın yapmakla uğraşıyoruz, bazı bölümlerde sadece trdizin ve kitap bölümü yayınlayarak doçentlik alıyorlar. Bu da büyük haksızlık. Trdizin ve kitap bölümü yazmak çok basit. Hatta kitap bölümü işi tamamen paraya bağlı.
Merhabalar, yayımlanmış makale olarak derlemeleri de alabiliyor muyuz? Bilimsel etkinliklerde poster özet bildirileri de kabul ediliyor mu? master journal listte 2024 q indeksleri henüz yayımlanmadı. 2023 q indeksini kullanabiliyor muyuz?Teşekkürler.
2) Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 30.12.2021 tarihli kararında özellikleri belirtilen yağmacı/şaibeli dergilerde yayımlanan makalelerimi yayın tarihine bakılmaksızın özgeçmiş ve eserler listesine ekleyeceğimi ve beyannamede kullanmayacağımı taahhüt ederim. diyelim Fresenius jurnalde 2018, 2019 ait bir kaç yayınımız var. şimdi bu yayınları beyannameye koyalım mı koymayalım mı. benim kafama takılan nokta (yayın tarihine bakılmaksızın kelimesi). sonuçta bu yayınlar 2018-2019 tarihinde yayınlanmış. bu kural tarihinden çok önce!. selamlar
@@metinaytekin hocam Q4 dergi ve paralı. ancak bu yağmaca dergi olayından sonra derneğe bağlı olduğuna dayir belgeler konuldu sitesinde. ama bir gurup akademisyen bu dergide yayını olup doçent olurken diğer bir gurup etik kurula gitti. şimdi yağmaca mıdır değil midir bilmiyorum. 2021 tarihine kadar (2021 dahil) Q4 dergiydi. bu olayları çıkarınca artık q 4 değil. ama 2021 kadar Q 4 dü. açık bir dergi ismi olmayınca kimin yağmaca olup kimin yağmaca olmadığunı bilemiyoruz. yani benim bildiğim kanun geçmişi bağlamaz. 30.12.2021 tarihli karar, 30.12.2021 tarihinden önceyi kapsayamaz ki!!!! 5 sene önce her hangi bir derg q3 ken şimdi q1 yükselmiş .ama puanı yayın yılınıza göre q3 hesaplıyorlar. ne oldu. kanun isteye göre mi değişiyor. belkide benim yanlışım var!
@@negarebrahimpourmokhtari167 Bence bu dergi yapmacı değil. Derneğe bağlı olması zaten yağmacı olmadığını gösteriyor. Senin yerinde olsam normal makale olarak eklerim. Kaç makalen var bilmiyorum ama her makalenin kapak sayfasından önce neden yağmacı olmadıklarını belirten açıklama ekleyebilirsin. Böylelikle aynı ÜAK kriterlerinde kullanılan cümleleri kullanarak bu dergi için de Bir derneğe bağlı olduğu,.... belirtebilirsin. Bunu tüm makalelerin için yaparsan hakem bu konuda hassas olduğunu da görür. Burada tüm iş hakemin nasıl baktığına kalıyor. NET BİR KURUL YOK. Hakem ne derse o oluyor. Onun için Bu şekilde hakemi ikna edici açıklamalar iyi olabilir.
@@negarebrahimpourmokhtari167 İkinci yol ise: Şİmdi birinci anlattığım eğer PUANIN yetmiyor ise o şekilde yaparsın. Ama Puanın bu makale olmadan da yetiyorsa sadece Sisteme ekle CV de görünsün ama Hesaplamaya KATMA. Bu da ikinci yol eğer bu makale olmadan puanın yetiyorsa
video icin tesekkurler ama hala cevabini merakla bekledigimiz sorular var: 1.yayımlanmış makale olarak derlemeleri de alabiliyor muyuz? 2.Bilimsel etkinliklerde poster özet bildirileri de kabul ediliyor mu?
Hocam merhaba, açıklayıcı videonuz için çok teşekkür ederiz. Bir şey sormak istiyorum. Asistanımın tezinden yayın yaptık. Yayında 5 kişiyiz. Asistanım 1. İsim, ben 5. İsimim. Arada da farklı bölümlerden, 3 kişi var. 2024 Doçentlik kriterlerine göre, ben baş yazar oluyor muyum? Bunu sistemde nasıl gösterebilirim. Çok teşekkürler
Evet olursunuz. Başlıca yazar olarak işaretlersiniz kendinizi. Yükleme eklerinde PDF yapılırken de bir sayafa açıklama yazmanızı öneririm. Yani Yüksek lisans öğrencimin tezinden üretilmiştir ve şu maddeye göre "......" başlıca yazar olmaktayım. gibi 👍
hocam iyi günler sağlık bilimleri kısmında bilimsel toplantı bölümünde 'çalışma' olarak belirtilmiş burada poster yada case report kabul olmayacağı anlamına mı geliyor?
hocam merhaba, emekleriniz için çok teşekkürler. yorumlarin hepsine de cevap vermişsiniz teşekkür ederiz. benim size sorum şu olacak: 8. bilimsel toplanti sekmesinde (sağlık bilimleri), "metni/özeti basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma" derken tam olarak neyden bahsediyor? yani illa bir in vitro/ in vivo/ klinik bir çalışma mı olması gerekiyor? yoksa örneğin benim katıldığım bir kongrede "freely chosen subjects" diye bir alternatif vardi ve literatürden spesifik bir konu seçip anlattik. veya case reports (özellikle poster case reportslar) mesela, sizce kabul oluyor mu?
Merhaba, Burada daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Öncelikle evet mümkün fakat doktora sonraki çalışmaların bunda büyük rolü olacak yani doktora çalışmalarına göre kendin karar verebilirsin fakat tabiiki bunda bazı sınırlar var. Örnek veriyorum Biyoloji okumuş ve sonrasında yine biyolojiden doktora yapmış birisi yayınları uygun ise fen bilimleri değil de sağlık bilimlerinden mesela biyokimya veya mikrobiyolojiden doçentliğe girebilir. Bunda bir sınırlama yok. Fakat Biyolojiden doktora alıp güzel sanatlarda veya sosyal bilimlerde doçentliğe girilmez. Doçentlik sınavı bir alana dönük olduğundan alanla ilgili yayınların var ise neden olmasın 👍
sayın hocam öncelikle emeğiniz ve bizlere olan destekleriniz için teşekkür ederiz... sayenizde proje yazımından tutunda sci-e dergide yayın yapmaya kadar birçok aşamayı sizin sayenizde öğrene öğrene bu aşamaya kadar geldim... katkılarınız sonsuz... sayın hocam belki basit bir soru olacak ama sormak istiyorum, şuan hem scie hemde TR dizinde taranan bir dergide makalem yayınlandı, derginin ana sayfasında scimagojr göstergesinde 2022 Q2 çeyrekte olduğu görsel olarak verilmiş. WOS ta baktığımda dergi etki değeri Q4, dergi atıf göstergesi Q3, derginin yayın evine mail attığımda her haziran ayında Q değiştiği için şuan Q2 olarak kabul edildiği cevabını aldım. benim doçentlik dosyamı vermeme daha en erken 2 yıl var yolun başındayım ama kafam çok karıştı şimdi benim bu çalışmamın yayınlandığı dergi Q kaç sizce? ayrıca bunu şimdiden kanıtlamam için çıktı almamı söylüyorlar öylemi yapmalıyım... çok uzun mesaj oldu lütfen kusura bakmayın selamlar, iyi bayramlar
Değerli Hocam merhabalar, paylaşımınız için çok teşekkür ederim. İki sorum olacaktı: 1. Bütün makalelerim doi, vol. ve issue and page numbers almış. Fakat kafam karıştı. Makaleyi dergi sayfasında incelerken published online: tarih yazıyor. Ama pdf indirince makalenin üst kısmında bu ibare yok. Demek istediğim 5.34 saniye bahsettiğiniz hususların pdf versiyonu üzerinde mi yer alması gerekiyor. Geçmişe dönük inceleme yaptığımda 5 yıl önceki issuelarsa bile published online: 12.10.2019 yazabiliyor.
İsmail selam, bana şimdi 5.34 sn tekrar izletme ne demişim orada? ☺️☺️☺️ bu dergi online dergi ise published online yazması çok normal veya kabul olunca ilk online paylaşılır o tarih yazılmışır. Sorun yok 👍👍👍
Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Poster bildiriler puanlamada hariç tutulmamış. Bu bildirileri puanlamaya dahil etsek etik ihlal sorunu yaşar mıyız? Yoksa etik sorunu olmaz, en kotu ihtimalle jüri puanlamaz mı dersiniz?
@@metinaytekinSayın Hocam, “bilimsel toplantı” başlığı altında der ki “ Uluslararası/ulusal bilimsel toplantıda sunulan tam metni/ özeti, basılı/elektronik olarak yayınlanmış çalışma” Eskiden “Poster hariç” ifadesi vardı, artık bu ifade kaldırılmış ve DBS’de beyannameye bilimsel toplantı başlığı altına eklediğimde puanlıyor. Eklersek sorun olur mu? Derleme ile benzer şekilde aydınlatılması gereken bir konu bu sanırım.
@@metinaytekin hocam ama çok tuhaf değil mi? Eğer doktora öncesinden maksimum 10 puan alabiliyorsak (mühendislik için), tezden üretilen yayına neden 20 puan vermişler ki? Başvuru şartları açılış paragrafında sonradan düzeltilecek bir anlatım bozukluğu olmuş olabilir mi?
@@scsn7866 "Mühendisliktemel alanından doçentliğe müracaat için; beyan edilen eserlerin ve akademik faaliyetlerin başvuruda bulunulan bilim alanı ile ilgili olması ve bu çalışmalardan en az doksan (90) puanın doktora ünvanının alınmasından sonra gerçekleştirilen çalışmalardan (“3. Lisansüstü Tezlerden Üretilmiş Yayın” başlığından alınan puanlar hariç) elde edilmiş olması kaydıyla asgari yüz (100) puanın sağlanmış olması gerekir. Lisansüstü tezlerden üretilen yayınlar, “Lisansüstü Tezlerden Üretilmiş Yayın” şartı dışında ayrıca puanlanamaz."
peki dergi daha sci-e ya da ssci'de yeni taranmaya başladı. JCR'ta henüz yer almamış olacak ve q değeri olmayacak. bu durumda bu dergideki yayın hangi puanı alacak?
Bu o şekilde olmuyor yalnız. BU iki indeksini de WOS yaptığı için SCIE ye girer girmez otomatik Q değeri de verilir. Şu sayfaya girersen wos-journal.info/ dergilerin SCIE mi olduğunu gösteriyor ve hemen aşğıda DETAY kısmına basınca SCHIMAGO yu gösteren linkin hemen olduğunu görüyorsunuz ve her dergide bu oluyor. 🤗
Merhaba hocam, başvuru yapıyorum kitap bölümleri için BKCI da taranan veya diğer ulusal/uluslararası ayrımı var. Benim BKCI da olmayan fakat editörleri yabancı akademisyen olan Springer yayınevinden basılan kitap bölümlerim var. Bunları diğer ulusal/uluslararası kategorisinde puanlayacaktim fakat Editörler yabancı akademisyen olduğu için yoksis veri tabanında kayıtlı değiller. Dolayısıyla puanlama yapamıyorum sistem izin vermiyor. Bu durumu nasıl çözebilirim bu konuda bilginiz var mı?
İzin vermiyor çünkü o kitaptan puan alamazsınız. Çok açık belirtmiş "Bu maddenin d bendi kapsamında YÖKSİS veri tabanına kayıtlı öğretim üyelerinin editör olduğu kitap kabul edilir."
Açık erişim için ücret alan (APC) SSCI bir dergide, açık erişim şeklinde yayınlanmayan bir yayın ile doçentliğe başvuru yapılabilir mi? Bu yağmacı dergi sayılabilir mi?
Merhaba hocam. Yeni kriterlerde diğer uluslararası bildiriler için "i) Diğer uluslararası/ulusal bilimsel toplantıda sunulan tam metni/özeti, basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma (Diğer uluslararası/ulusal bilimsel toplantının düzenleme komitesinde, kurum/tüzel kişilik/karar organı tarafından resmi olarak görevlendirilmiş üniversite/enstitü/bilimsel kurum/branş derneği akademisyen temsilcisi bulunması zorunludur.)" şartını nasıl sağlayabiliriz? İspatı için nasıl bir yol izlememiz gerekir? Özellikle eski bildiriler için
Hocam video icin tesekkurler, soyle bir sorum var, dosya inceleme sonrasinda asgari sartlari saglamadi ile eser inceleme basarisiz arasindaki fark nedir, eger boyle bir durumda ornegin mart ayinda basvurup bu cevabi aldiysak ayni yilin ekim ayinda tekrardan basvuru yapailir miyiz, tesekkur ederim
Merhaba, aslında asgari şartları sağlamama gibi bir şey söz konusu olamaz çünkü eğer asgari şartlar sağlamıyorsa sistem otomatik KIRMIZI ile sizi uyarıyor ve başvuru yapamıyorsunuz. Siz istenilen eksik yerlere yalan yanlış şeyler koyup sistemi aşabilirsiniz bu sefer işte ESER İNCELEME BAŞARISIZ olur. Ve ETİK sorun teşkil etmiyorsa bir dahaki dönem başvurabilirsiniz. Tabiili her dönem kural değiştirdiklerinden her zaman son kurallara da bakmak gerek 👍
@@metinaytekin tesekkur ederim hocam cevabınız icin, aslında sorum suydu; sistem olarak degilde; hakem incelemesinden sonra asgari sartları saglamıyor diye adaya bunu verebiliyor; bunu verdiginde aynı yıl diger dönemde basvuruyor diye anladım; ancak eser inceleme basarısız derse sanırım 3 dönem bekleme gibi bir sart okudum onu sormak istemistim tam olarak; yine de katkınız icin tesekkurler; tekrar detaylıca bakacagım (aslında sorunun kaynagı da su; docentlik icin dr dan sonra 90 puan almak gerekiyor; ama varsayalım biz doktoradan sonra 110 puan aldık ve bu sekilde dosyamızı verdik; dosya incelendi ve hic bekledigimiz sekilde hakemler bazı makaleleri, calısmaları vs. cıkarttı ve bizim puanımız 90 puan altına dustu (yeni basvuran arkadısım 165 puanlardan 140lara indirdiler) böyle bir durumda eger basarısız sayılırsak bir dahaki döneme basvurabilir miyiz sorunun kaynagı buydu)
Merhaba hocam, sağlık bilimleri alanında 2.madde ulusal makalede a, b ve c maddeleri neyi anlatıyor. A tr dizindeki dergilerde yayınlanmıs makale derleme makaleleri kapsıyor mu? B ve c dergileri tr dizinde taranmayan hakemli dergiler ama hangi tür makaleler kabul edilecek. Sık sorulan sorularda da bir cevap bulamıyoruz bu konuya. Sizin yönlendirebileceginiz bir bilgi var mı? Teşekkürler
Hocam bazı dergilerin birkaç aalnı olabiliyor bu alanlar birbirine benzer oluyor. Ama hepsi için Q degerleri atanmis oluyor. Mesela bir dergi iki alana hitap edebiliyor biri Q2 biri Q3 bunlardan hangisinin alınacağı ile ilgili bir üniversiteni klavuzunda en yükseğini alabilirsiniz diye belirtmişler bu konu hakkında bilginiz var mı?
Hocam kitap bölümüyle ilgili puanlama nasıl yapılmaktadır? Tüm yazarlar tam puan mı alırlar, yoksa yazar sayısına eşit olarak mı bölünmektedir. Teşekkürler
@@seldatopcu7173 Kusura bakmayın, Siz en başta Müdendislik olarak belirtmediğiniz için ben videoda FEN BİLİMLERİ örneğini verdiğimden ve ALT YAZI İle özellikle belirttiğimden sizin de FEN BİLİMLERİ alanında sorduğunuzu düşündüm. Mühendislikte Makaledeki puan paylaşımı da kitaplardaki de diğer bölümlerden farklı.Toplam puanı yazar sayısına bölerek hesaplanıyor 👍👍👍
Hocam merhabalar. Etik kurul izni ile yazarlık ilişkisi hakkında bir video yapabilirseniz çok sevinirim. Etik kurul onayında araştırmacı olarak yer alan kişilerin her zaman makalede yazar olarak yer alıp almaması gerektiği ile ilgili ve etik kurul başvurusunda yer almayan kişilerin yazar olmak için yeterli katkıyı vermeleri halinde yazar olup olamayacakları ile ilgili bilgiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir de bu konuyu tezden üretilen yayınlar ve danışmanlık özelinde incelerseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla.
Mrb hocam size bir sorum vardi. X kisisi almanca bir olcek hazirladi diyelim. Y kisisi de bu almanca olcegi adapte edip ingilizce dilinde ingilterede valide etti diyelim. Ben de bu y kisisinin adapte olcegini ingiluzce olarak turkiyede uygulayabilur miyim? Yabanci ulkedeki adapte olcek turkiyede yuruttugumuz arastirmada kullanilabilir mi yoksa illa orijinal olcegin mi kullanilnasi lazim?
@@duyguduygu2386 ne ölçeği olduğuna göre bu değişir. Ölçeği yapanlara bunu danışmalısın farklı dillerde de kullanılıp kullanılmayacağını onlar saha iyi bilir fakat bana göre Türkçeye çevrilip kullanılması daha uygun olabilir. Dil konusunda bir ölçekse hele bence kesinlikle kullanılmaz diye düşünüyorum 👍
@@metinaytekin hocam aslında ölçek Malezya'da ingilizce olarak valide edildi İngiltere'de değil. Ben ingiltereyi misal olsun diye yazmıştım. Şu durumda cevabinizda bir değişiklik olur mu acaba?
@@metinaytekin şunun için sordum hocam..ana dili ingilizce olanlara uygulayabilirsiniz dediniinz ya ilk başta ölçeğin ingilterede valide edildigi varsayimina dayanarak. Ama aslında ölçek Malezya'da ingilizce olarak valide edildiği için acaba cevabinizda bir değişiklik söz konusu olur mu?
Hocam merhaba emeğinize sağlık 🎉. Sağlık bilimlerinden başvuru yapmayı planlıyorum, bir yayınım var, aynı zamanda o yayını yapmak için bap projesi olarak üniversiteye başvur muştum. Sormak istediğim hem yayın puanı hem de bap projesi puanı alabilir miyim
Merhaba hocam, organik kimya alanında doktora derecesine sahibim. Sizinle bazı soruları paylaşmak istiyorum: 1- Dr. Öğr. üyesi kadrosuna başvurmak yerine direkt doçent kadrosuna başvurma imkanım var mıdır? 2- Doçentlik dosyası hazırlarken, henüz akademisyen değilken ders verme kriterini nasıl sağlayabilirim? 3- Post-doktora sürecinde ders verebilir miyim?
Merhaba, 1- evet tabiki var, doktradan sonra puanı tutturuyorsanuz ve kriterleri karşılıyorsanız bir kadroyu bitirme zorunluluğu yok. 2- Akademisyen olmayan ders veremez ve dolasısıyla doçent olamaz. Yani akademisyen değilseniz önce akademisyen olmalısınız. 3- Post doc sürecinde ders verebilirsiniz tabiiki. Post -doc ile Dr. Öğre görevlisinin bir farkı yoktur. Birine sadece kadro verilmiş ve salla başını al maaşını hesabı parayı devletten alıyor o kadar. 👍👍👍
Hocam benim de makalem TR dizin kapsamındaki bir dergide yayımlandı. Dergiye yayın giderlerinin karşılanması amacıyla ücret talep eden bir dergi. Bende makalemi gönderince ücreti yatırdım. Doçentlik kriterleri için sorun olur mu? Bu dergi yağmacı dergi kapsamına girer mi? TR dizin kapsamındaki tüm dergilerin yağmacı olamayan dergi statüsünde olduğu söyleniyor. TR dizin kapsamındaki tüm dergileri yağmacı olmayan dergi olarak kabul edebiliyor muyuz?
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Hocam dergi TR dizinde yayımlanan bir dergi ama üniversite vaya herhangi bir derneğe bağlı değil sorun olur mu? Ne yapmam lazım.
@@kamilsabar yök e göre yağmacı dergi oluyor fakat yök karışmıyor hakeme bırakıyor. Hakem ne derse o. Bazen yağmacı olmayana da yağmacı diyor. Türkiye’deki hakemler malum 🙄
Hocam birkaç sorum var tahmin ediyorum çok sayıda arkadaşın da kafasını kurcalayan sorular sizi yoracağız cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 1. Bazı dergiler bazı alanlarda Q1 bazı alanlarda Q2 veya farklı Q gösteriyor. Burada biz hangi Q değerini seçeceğiz? Doğrudan başvurduğumuz alan yoksa sorun olur mu? 2. Tezden üretilmiş yayın için danışman hocam beni ikinci yazar olarak göstermiş ve üç yazar var SCI bir dergi ben kaç puan alırım? 3. Ben Milli eğitimde biyoloji öğretmeniyim formasyon dersi kapsamında üniversite tarafından bize staj için öğrenci gönderiliyor. Burada yaptığımız öğrenci danışmanlığı ders verme kriteri yerine geçer mi?(Hocam ders verme şartı üniversite dışında çalışan bir kişinin doçent olmasını neredeyse imkansız hale getirmektedir. Buda hukuken eğitim hakkını kariyer hakkını engelleyen bir durumdur. Hocam bu maddenin kaldırılması gerekmiyor mu? Kaldırılır mı?) 4. Hocam ben UV- Spektrofotometre cihazının özellikleri ve kullanım alanıyla ilgili bir kitap bölümü yazdım. Benim yazdığım bu kitap bölümünden puan alabilir miyim? Kitapta biyoloji dışında farklı disiplinlerde özellikle fen ve mühendislik alanlarıyla ilgili bölümler de var. 5. Üniversite dışındaki kuruluşlarla yaptığım ve benimde araştırmacı olduğum proje var. Bu projeyle ilgili doçentlik sistemine nasıl bir belge sisteme yüklemeliyim. Bunun örnek bir formatı var mı? 6. Bilimsel toplantının (kongre)online yapılmış olması sorun oluşturur mu? Ayrıca (Diğer uluslararası/ulusal bilimsel toplantının düzenleme komitesinde, kurum/tüzel kişilik/karar organı tarafından resmi olarak görevlendirilmiş üniversite/enstitü/bilimsel kurum/branş derneği akademisyen temsilcisi bulunması zorunludur.) görevlendirme belgesini yüklememiz lazım mı? Yüklememiz zorunluysa nasıl temin edeceğiz. Yayınlanmış bildiri komitesinin kopyasını sisteme yüklemek yeterli olur mu? 7. TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale dergi abonelik ücreti alıyorsa doçentlik başvurusunda sorun olur mu? 8. TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale yayın giderlerinin karşılanması amacı ile ücret alınıyorsa doçentlik başvurusunda sorun olur mu?
1. proje yürütülülüğü olarak puanladığım projeden çıkan yayınıda uluslararası makalede puanlayabilirmiyim? 2. yüksek lisns tezimden çıkan bildiriyide ikisinide kendi alanlarında puanlayabilirmi? bunları araştırdığımda kendi fakültemden hocam hepsini kendi alanlarında puanladı ve geçen dönemde doçent oldu. ama forumda gezindiğimde de bazılarıda bu duurmdan kalmış. gerçekten nasıl puanlayacam konuusnda kararsız kaldım
Selda sana da merhaba, 1. Proje ayrı şeydir makale ayrı şeydir. Projeden çıkan makaleleri de tabiiki puanlayabilirsiniz. Bazen bir projeden 3-4 yayın bile çıkar hepsi puanlanır. 2. bu soruyu anlamadım. kolay gelsin
@@metinaytekin 2. sorumu link eklediğim için snaıırm sistem siliyor. 2. sorumda tez danışmanlığında puanladığım öğrenci tezinden çıkan bildiriyide 90 puanaın içinde her iki bölümde de puanlanmasıydı. 1. soruya verdiğiniz cevap ile sanıırm bunun cevabıda puanlanayabilirz. saygılarımla
Current medical imaging ...sci q4 dergi ..parali..bunu yagmaci Kabul edip gostermeyecegiz..dergi review article icin ucret almiyor .bu nasil olacak..derleme makaleler de soru isareti..emeğe yazik gercekten.
Bi sorum daha olacak kusura bakmayın.. 2016 da tezden yayinimin dergisi bugün şaibeli kabul edilen grupta..tezden yayın zorunlu..beyannameye mecbur koyacağız.. Bu nasıl olacak..tekrar sözlü bildiri mi yapayım.. article halinde koyamayacaksam ..çok garip bir durum sozkonusu
Emekleriniz için ve yol gösterici, faydalı içerikleriniz için ayrıca teşekkürler her daim var olmanız dileğiyle😊 Van'dan sevgiler 🙏
🤗🤗 Van a sevgiler
Çok teşekkür ederiz. 🌸🌺
🤗🤗🤗
İyi çalışmalar dilerim hocam
🤗🤗🤗
Teşekkürler hocam
🤗🤗🤗
Teşekkürler hocam emeğinize sağlık. Yine çok güzel ve bilgilendirici bir içerik olmuş.
🤗🤗🤗
Bizler sci scie yayın yapmakla uğraşıyoruz, bazı bölümlerde sadece trdizin ve kitap bölümü yayınlayarak doçentlik alıyorlar. Bu da büyük haksızlık. Trdizin ve kitap bölümü yazmak çok basit. Hatta kitap bölümü işi tamamen paraya bağlı.
Burak haklısın sana katılıyorum 👍bu arada SCI yok artık sadece SCIE var uzun zamandır böyle .👍
Merhabalar, yayımlanmış makale olarak derlemeleri de alabiliyor muyuz? Bilimsel etkinliklerde poster özet bildirileri de kabul ediliyor mu? master journal listte 2024 q indeksleri henüz yayımlanmadı. 2023 q indeksini kullanabiliyor muyuz?Teşekkürler.
2) Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 30.12.2021 tarihli kararında özellikleri belirtilen yağmacı/şaibeli dergilerde yayımlanan makalelerimi yayın tarihine bakılmaksızın özgeçmiş ve eserler listesine ekleyeceğimi ve beyannamede kullanmayacağımı taahhüt ederim. diyelim Fresenius jurnalde 2018, 2019 ait bir kaç yayınımız var. şimdi bu yayınları beyannameye koyalım mı koymayalım mı. benim kafama takılan nokta (yayın tarihine bakılmaksızın kelimesi). sonuçta bu yayınlar 2018-2019 tarihinde yayınlanmış. bu kural tarihinden çok önce!. selamlar
Fresenius jurnalde diye yazdığın dergi YAĞMACI bir dergi mi? BUndan emin misin?
@@metinaytekin hocam Q4 dergi ve paralı. ancak bu yağmaca dergi olayından sonra derneğe bağlı olduğuna dayir belgeler konuldu sitesinde. ama bir gurup akademisyen bu dergide yayını olup doçent olurken diğer bir gurup etik kurula gitti. şimdi yağmaca mıdır değil midir bilmiyorum. 2021 tarihine kadar (2021 dahil) Q4 dergiydi. bu olayları çıkarınca artık q 4 değil. ama 2021 kadar Q 4 dü. açık bir dergi ismi olmayınca kimin yağmaca olup kimin yağmaca olmadığunı bilemiyoruz.
yani benim bildiğim kanun geçmişi bağlamaz. 30.12.2021 tarihli karar, 30.12.2021 tarihinden önceyi kapsayamaz ki!!!! 5 sene önce her hangi bir derg q3 ken şimdi q1 yükselmiş .ama puanı yayın yılınıza göre q3 hesaplıyorlar. ne oldu. kanun isteye göre mi değişiyor. belkide benim yanlışım var!
@@negarebrahimpourmokhtari167 Bence bu dergi yapmacı değil. Derneğe bağlı olması zaten yağmacı olmadığını gösteriyor. Senin yerinde olsam normal makale olarak eklerim. Kaç makalen var bilmiyorum ama her makalenin kapak sayfasından önce neden yağmacı olmadıklarını belirten açıklama ekleyebilirsin. Böylelikle aynı ÜAK kriterlerinde kullanılan cümleleri kullanarak bu dergi için de Bir derneğe bağlı olduğu,.... belirtebilirsin. Bunu tüm makalelerin için yaparsan hakem bu konuda hassas olduğunu da görür. Burada tüm iş hakemin nasıl baktığına kalıyor. NET BİR KURUL YOK. Hakem ne derse o oluyor. Onun için Bu şekilde hakemi ikna edici açıklamalar iyi olabilir.
@@negarebrahimpourmokhtari167 İkinci yol ise: Şİmdi birinci anlattığım eğer PUANIN yetmiyor ise o şekilde yaparsın. Ama Puanın bu makale olmadan da yetiyorsa sadece Sisteme ekle CV de görünsün ama Hesaplamaya KATMA. Bu da ikinci yol eğer bu makale olmadan puanın yetiyorsa
video icin tesekkurler ama hala cevabini merakla bekledigimiz sorular var: 1.yayımlanmış makale olarak derlemeleri de alabiliyor muyuz? 2.Bilimsel etkinliklerde poster özet bildirileri de kabul ediliyor mu?
Bunların cevabini UAK a sorduk onlar da bilmiyor 😂😂😂 hakemlere bırakmışlar.
Onun için biz ekleyin derim
👍
Hocam merhaba, açıklayıcı videonuz için çok teşekkür ederiz. Bir şey sormak istiyorum. Asistanımın tezinden yayın yaptık. Yayında 5 kişiyiz. Asistanım 1. İsim, ben 5. İsimim. Arada da farklı bölümlerden, 3 kişi var. 2024 Doçentlik kriterlerine göre, ben baş yazar oluyor muyum? Bunu sistemde nasıl gösterebilirim. Çok teşekkürler
Evet olursunuz. Başlıca yazar olarak işaretlersiniz kendinizi. Yükleme eklerinde PDF yapılırken de bir sayafa açıklama yazmanızı öneririm. Yani Yüksek lisans öğrencimin tezinden üretilmiştir ve şu maddeye göre "......" başlıca yazar olmaktayım. gibi 👍
hocam iyi günler sağlık bilimleri kısmında bilimsel toplantı bölümünde 'çalışma' olarak belirtilmiş burada poster yada case report kabul olmayacağı anlamına mı geliyor?
Merhaba, onlar da çalışmadır ki 👍
@@metinaytekin teşekkür ederim hocam
hocam merhaba, emekleriniz için çok teşekkürler. yorumlarin hepsine de cevap vermişsiniz teşekkür ederiz. benim size sorum şu olacak: 8. bilimsel toplanti sekmesinde (sağlık bilimleri), "metni/özeti basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma" derken tam olarak neyden bahsediyor? yani illa bir in vitro/ in vivo/ klinik bir çalışma mı olması gerekiyor? yoksa örneğin benim katıldığım bir kongrede "freely chosen subjects" diye bir alternatif vardi ve literatürden spesifik bir konu seçip anlattik. veya case reports (özellikle poster case reportslar) mesela, sizce kabul oluyor mu?
Ahmet selam, kongrede çıktıysa hiç sorun olmaz puanlanır 👍👍👍
@@metinaytekin çok teşekkürler hocam
Merhabalar Hocam, doktora alanından farklı bir alandan doçentlik alınabiliyor mu? Cevap olumlu ise şartları nelerdir? Teşekkürler.
Merhaba, Burada daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Öncelikle evet mümkün fakat doktora sonraki çalışmaların bunda büyük rolü olacak yani doktora çalışmalarına göre kendin karar verebilirsin fakat tabiiki bunda bazı sınırlar var. Örnek veriyorum Biyoloji okumuş ve sonrasında yine biyolojiden doktora yapmış birisi yayınları uygun ise fen bilimleri değil de sağlık bilimlerinden mesela biyokimya veya mikrobiyolojiden doçentliğe girebilir. Bunda bir sınırlama yok. Fakat Biyolojiden doktora alıp güzel sanatlarda veya sosyal bilimlerde doçentliğe girilmez. Doçentlik sınavı bir alana dönük olduğundan alanla ilgili yayınların var ise neden olmasın 👍
sayın hocam öncelikle emeğiniz ve bizlere olan destekleriniz için teşekkür ederiz... sayenizde proje yazımından tutunda sci-e dergide yayın yapmaya kadar birçok aşamayı sizin sayenizde öğrene öğrene bu aşamaya kadar geldim... katkılarınız sonsuz... sayın hocam belki basit bir soru olacak ama sormak istiyorum, şuan hem scie hemde TR dizinde taranan bir dergide makalem yayınlandı, derginin ana sayfasında scimagojr göstergesinde 2022 Q2 çeyrekte olduğu görsel olarak verilmiş. WOS ta baktığımda dergi etki değeri Q4, dergi atıf göstergesi Q3, derginin yayın evine mail attığımda her haziran ayında Q değiştiği için şuan Q2 olarak kabul edildiği cevabını aldım. benim doçentlik dosyamı vermeme daha en erken 2 yıl var yolun başındayım ama kafam çok karıştı şimdi benim bu çalışmamın yayınlandığı dergi Q kaç sizce? ayrıca bunu şimdiden kanıtlamam için çıktı almamı söylüyorlar öylemi yapmalıyım... çok uzun mesaj oldu lütfen kusura bakmayın selamlar, iyi bayramlar
Şuanda Doçentliğe başvursan Q2 olarak başvurman gerekecek 👍👍👍
Merhaba, danışmanlığını yaptığımız lisansüstü öğrencilerimiz ile çıkan yayından tam puan alıyor muyuz?
Evet 👍
Değerli Hocam merhabalar, paylaşımınız için çok teşekkür ederim. İki sorum olacaktı:
1. Bütün makalelerim doi, vol. ve issue and page numbers almış. Fakat kafam karıştı. Makaleyi dergi sayfasında incelerken published online: tarih yazıyor. Ama pdf indirince makalenin üst kısmında bu ibare yok. Demek istediğim 5.34 saniye bahsettiğiniz hususların pdf versiyonu üzerinde mi yer alması gerekiyor. Geçmişe dönük inceleme yaptığımda 5 yıl önceki issuelarsa bile published online: 12.10.2019 yazabiliyor.
İsmail selam, bana şimdi 5.34 sn tekrar izletme ne demişim orada? ☺️☺️☺️ bu dergi online dergi ise published online yazması çok normal veya kabul olunca ilk online paylaşılır o tarih yazılmışır. Sorun yok 👍👍👍
Hocam, doçent başvurusu yaparken sisteme dosyalar nasıl yükleniyor. Bununla ilgili video hazırlar mısınız? Henüz öğrenciyim. Saygılar.
👍👍👍olur tabii ki
@@metinaytekin çok teşekkür ederiz. 🌺🌸
Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Poster bildiriler puanlamada hariç tutulmamış. Bu bildirileri puanlamaya dahil etsek etik ihlal sorunu yaşar mıyız? Yoksa etik sorunu olmaz, en kotu ihtimalle jüri puanlamaz mı dersiniz?
Puanlamaya dahil tutulmadıysa nasıl puanlamaya dahil edebilirsiniz ki? Sistemde bunun için yer yoksa başla birleyen yerine koyacaksınız bunu?
@@metinaytekinSayın Hocam, “bilimsel toplantı” başlığı altında der ki “ Uluslararası/ulusal bilimsel toplantıda sunulan tam metni/ özeti, basılı/elektronik olarak yayınlanmış çalışma” Eskiden “Poster hariç” ifadesi vardı, artık bu ifade kaldırılmış ve DBS’de beyannameye bilimsel toplantı başlığı altına eklediğimde puanlıyor. Eklersek sorun olur mu? Derleme ile benzer şekilde aydınlatılması gereken bir konu bu sanırım.
@@ranaturunc126 Bence denemek lazim kaybedecek birşey yok ki, en fazla puanlama dışına alırlar.
@@metinaytekin Teşekkür ederim Hocam🙏🏼
Merhaba hocam doktora sonrası zorunlu olarak tezden üretilmesi gereken yayınlar 90 puana dahil mi teşekkürler
Diğer videonun altına aynı soruyu yazmışsınız kısaca hayır diyeyim burada 👍
@@metinaytekin hocam ama çok tuhaf değil mi? Eğer doktora öncesinden maksimum 10 puan alabiliyorsak (mühendislik için), tezden üretilen yayına neden 20 puan vermişler ki? Başvuru şartları açılış paragrafında sonradan düzeltilecek bir anlatım bozukluğu olmuş olabilir mi?
@@scsn7866 "Mühendisliktemel alanından doçentliğe müracaat için; beyan edilen eserlerin ve akademik faaliyetlerin başvuruda bulunulan bilim alanı ile ilgili olması ve bu çalışmalardan en az doksan (90) puanın doktora ünvanının alınmasından sonra gerçekleştirilen çalışmalardan (“3. Lisansüstü Tezlerden Üretilmiş Yayın” başlığından alınan puanlar hariç) elde edilmiş olması kaydıyla asgari
yüz (100) puanın sağlanmış olması gerekir.
Lisansüstü tezlerden üretilen yayınlar, “Lisansüstü Tezlerden Üretilmiş Yayın” şartı dışında ayrıca puanlanamaz."
peki dergi daha sci-e ya da ssci'de yeni taranmaya başladı. JCR'ta henüz yer almamış olacak ve q değeri olmayacak. bu durumda bu dergideki yayın hangi puanı alacak?
Bu o şekilde olmuyor yalnız. BU iki indeksini de WOS yaptığı için SCIE ye girer girmez otomatik Q değeri de verilir. Şu sayfaya girersen wos-journal.info/ dergilerin SCIE mi olduğunu gösteriyor ve hemen aşğıda DETAY kısmına basınca SCHIMAGO yu gösteren linkin hemen olduğunu görüyorsunuz ve her dergide bu oluyor. 🤗
Merhaba hocam, başvuru yapıyorum kitap bölümleri için BKCI da taranan veya diğer ulusal/uluslararası ayrımı var. Benim BKCI da olmayan fakat editörleri yabancı akademisyen olan Springer yayınevinden basılan kitap bölümlerim var. Bunları diğer ulusal/uluslararası kategorisinde puanlayacaktim fakat Editörler yabancı akademisyen olduğu için yoksis veri tabanında kayıtlı değiller. Dolayısıyla puanlama yapamıyorum sistem izin vermiyor. Bu durumu nasıl çözebilirim bu konuda bilginiz var mı?
İzin vermiyor çünkü o kitaptan puan alamazsınız. Çok açık belirtmiş "Bu maddenin d bendi kapsamında YÖKSİS veri tabanına kayıtlı öğretim üyelerinin editör olduğu kitap kabul edilir."
Açık erişim için ücret alan (APC) SSCI bir dergide, açık erişim şeklinde yayınlanmayan bir yayın ile doçentliğe başvuru yapılabilir mi? Bu yağmacı dergi sayılabilir mi?
Hiç sorun olmaz 👍👍👍
Merhaba hocam. Yeni kriterlerde diğer uluslararası bildiriler için "i) Diğer uluslararası/ulusal bilimsel toplantıda sunulan tam metni/özeti, basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma (Diğer uluslararası/ulusal bilimsel toplantının düzenleme komitesinde, kurum/tüzel kişilik/karar organı tarafından resmi olarak görevlendirilmiş üniversite/enstitü/bilimsel kurum/branş derneği akademisyen temsilcisi bulunması zorunludur.)" şartını nasıl sağlayabiliriz? İspatı için nasıl bir yol izlememiz gerekir? Özellikle eski bildiriler için
Kongre bildiri kitabının kapak sayfası ve oganize komite sayfası ile bildirinin olduğu sayfayı yükleyerek ispatlayabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam
Hocam video icin tesekkurler, soyle bir sorum var, dosya inceleme sonrasinda asgari sartlari saglamadi ile eser inceleme basarisiz arasindaki fark nedir, eger boyle bir durumda ornegin mart ayinda basvurup bu cevabi aldiysak ayni yilin ekim ayinda tekrardan basvuru yapailir miyiz, tesekkur ederim
Merhaba, aslında asgari şartları sağlamama gibi bir şey söz konusu olamaz çünkü eğer asgari şartlar sağlamıyorsa sistem otomatik KIRMIZI ile sizi uyarıyor ve başvuru yapamıyorsunuz. Siz istenilen eksik yerlere yalan yanlış şeyler koyup sistemi aşabilirsiniz bu sefer işte ESER İNCELEME BAŞARISIZ olur. Ve ETİK sorun teşkil etmiyorsa bir dahaki dönem başvurabilirsiniz. Tabiili her dönem kural değiştirdiklerinden her zaman son kurallara da bakmak gerek 👍
@@metinaytekin tesekkur ederim hocam cevabınız icin, aslında sorum suydu; sistem olarak degilde; hakem incelemesinden sonra asgari sartları saglamıyor diye adaya bunu verebiliyor; bunu verdiginde aynı yıl diger dönemde basvuruyor diye anladım; ancak eser inceleme basarısız derse sanırım 3 dönem bekleme gibi bir sart okudum onu sormak istemistim tam olarak; yine de katkınız icin tesekkurler; tekrar detaylıca bakacagım (aslında sorunun kaynagı da su; docentlik icin dr dan sonra 90 puan almak gerekiyor; ama varsayalım biz doktoradan sonra 110 puan aldık ve bu sekilde dosyamızı verdik; dosya incelendi ve hic bekledigimiz sekilde hakemler bazı makaleleri, calısmaları vs. cıkarttı ve bizim puanımız 90 puan altına dustu (yeni basvuran arkadısım 165 puanlardan 140lara indirdiler) böyle bir durumda eger basarısız sayılırsak bir dahaki döneme basvurabilir miyiz sorunun kaynagı buydu)
Merhaba hocam, sağlık bilimleri alanında 2.madde ulusal makalede a, b ve c maddeleri neyi anlatıyor. A tr dizindeki dergilerde yayınlanmıs makale derleme makaleleri kapsıyor mu? B ve c dergileri tr dizinde taranmayan hakemli dergiler ama hangi tür makaleler kabul edilecek. Sık sorulan sorularda da bir cevap bulamıyoruz bu konuya. Sizin yönlendirebileceginiz bir bilgi var mı? Teşekkürler
Derleme konusu bir muamma ve ÜAK da sorularımızı yanıtlamıyor. Sanırım Hakemlerin insafına bırakıyor insanları 👍
Hocam bazı dergilerin birkaç aalnı olabiliyor bu alanlar birbirine benzer oluyor. Ama hepsi için Q degerleri atanmis oluyor. Mesela bir dergi iki alana hitap edebiliyor biri Q2 biri Q3 bunlardan hangisinin alınacağı ile ilgili bir üniversiteni klavuzunda en yükseğini alabilirsiniz diye belirtmişler bu konu hakkında bilginiz var mı?
Kendi alanına göre seçmelisin 👍👍👍
Hocam kitap bölümüyle ilgili puanlama nasıl yapılmaktadır? Tüm yazarlar tam puan mı alırlar, yoksa yazar sayısına eşit olarak mı bölünmektedir. Teşekkürler
Kitap bölümünde yazarlara puan paylaşımı olmaz. Kitap bölümü yazmışsındır veya yazmamışsındır. Yazdıysan puanı alırsın. 👍👍👍
mühendislikte "Diğer yayınlarda (bildiri,kitap) ise toplam puan yazarlar arasında eşit olarak bölünür. " diyor
@@seldatopcu7173 Kusura bakmayın, Siz en başta Müdendislik olarak belirtmediğiniz için ben videoda FEN BİLİMLERİ örneğini verdiğimden ve ALT YAZI İle özellikle belirttiğimden sizin de FEN BİLİMLERİ alanında sorduğunuzu düşündüm. Mühendislikte Makaledeki puan paylaşımı da kitaplardaki de diğer bölümlerden farklı.Toplam puanı yazar sayısına bölerek hesaplanıyor 👍👍👍
Hocam merhabalar. Etik kurul izni ile yazarlık ilişkisi hakkında bir video yapabilirseniz çok sevinirim. Etik kurul onayında araştırmacı olarak yer alan kişilerin her zaman makalede yazar olarak yer alıp almaması gerektiği ile ilgili ve etik kurul başvurusunda yer almayan kişilerin yazar olmak için yeterli katkıyı vermeleri halinde yazar olup olamayacakları ile ilgili bilgiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir de bu konuyu tezden üretilen yayınlar ve danışmanlık özelinde incelerseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla.
Meriç selam, bu hafta sonu senin soruna yer verdim. Video linkini arkadaşlarınla paylaşırsan çok sevinirim 🤗🤗🤗
@@metinaytekin Çok teşekkürler hocam. İyi ki varsınız.
@@mericselim 👍👍👍
Mrb hocam size bir sorum vardi. X kisisi almanca bir olcek hazirladi diyelim. Y kisisi de bu almanca olcegi adapte edip ingilizce dilinde ingilterede valide etti diyelim. Ben de bu y kisisinin adapte olcegini ingiluzce olarak turkiyede uygulayabilur miyim? Yabanci ulkedeki adapte olcek turkiyede yuruttugumuz arastirmada kullanilabilir mi yoksa illa orijinal olcegin mi kullanilnasi lazim?
Türkiyedeki ana dili ingilizce olanlara uygulayabilirsin tabiiki. 👍👍👍
@@metinaytekin Türkiye'de anadili Türkçe olup ingilizce bilen öğrencilere uygulayamaz miyim?
@@duyguduygu2386 ne ölçeği olduğuna göre bu değişir. Ölçeği yapanlara bunu danışmalısın farklı dillerde de kullanılıp kullanılmayacağını onlar saha iyi bilir fakat bana göre Türkçeye çevrilip kullanılması daha uygun olabilir. Dil konusunda bir ölçekse hele bence kesinlikle kullanılmaz diye düşünüyorum 👍
@@metinaytekin hocam aslında ölçek Malezya'da ingilizce olarak valide edildi İngiltere'de değil. Ben ingiltereyi misal olsun diye yazmıştım. Şu durumda cevabinizda bir değişiklik olur mu acaba?
@@metinaytekin şunun için sordum hocam..ana dili ingilizce olanlara uygulayabilirsiniz dediniinz ya ilk başta ölçeğin ingilterede valide edildigi varsayimina dayanarak. Ama aslında ölçek Malezya'da ingilizce olarak valide edildiği için acaba cevabinizda bir değişiklik söz konusu olur mu?
Hocam merhaba emeğinize sağlık 🎉. Sağlık bilimlerinden başvuru yapmayı planlıyorum, bir yayınım var, aynı zamanda o yayını yapmak için bap projesi olarak üniversiteye başvur muştum. Sormak istediğim hem yayın puanı hem de bap projesi puanı alabilir miyim
Tabiiki alabilirsiniz proje ayrıdır makale ayrıdır 👍👍👍
Çok sağolun❤
@@yldzgurselurun2453 🤗🤗🤗
Merhaba hocam, organik kimya alanında doktora derecesine sahibim. Sizinle bazı soruları paylaşmak istiyorum:
1- Dr. Öğr. üyesi kadrosuna başvurmak yerine direkt doçent kadrosuna başvurma imkanım var mıdır?
2- Doçentlik dosyası hazırlarken, henüz akademisyen değilken ders verme kriterini nasıl sağlayabilirim?
3- Post-doktora sürecinde ders verebilir miyim?
Merhaba, 1- evet tabiki var, doktradan sonra puanı tutturuyorsanuz ve kriterleri karşılıyorsanız bir kadroyu bitirme zorunluluğu yok. 2- Akademisyen olmayan ders veremez ve dolasısıyla doçent olamaz. Yani akademisyen değilseniz önce akademisyen olmalısınız. 3- Post doc sürecinde ders verebilirsiniz tabiiki. Post -doc ile Dr. Öğre görevlisinin bir farkı yoktur. Birine sadece kadro verilmiş ve salla başını al maaşını hesabı parayı devletten alıyor o kadar. 👍👍👍
@@metinaytekin cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam
Hocam benim de makalem TR dizin kapsamındaki bir dergide yayımlandı. Dergiye yayın giderlerinin karşılanması amacıyla ücret talep eden bir dergi. Bende makalemi gönderince ücreti yatırdım. Doçentlik kriterleri için sorun olur mu? Bu dergi yağmacı dergi kapsamına girer mi? TR dizin kapsamındaki tüm dergilerin yağmacı olamayan dergi statüsünde olduğu söyleniyor. TR dizin kapsamındaki tüm dergileri yağmacı olmayan dergi olarak kabul edebiliyor muyuz?
Dergi bir dernek veya üniversiteye bağlı ise sorun olmaz 👍
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Hocam dergi TR dizinde yayımlanan bir dergi ama üniversite vaya herhangi bir derneğe bağlı değil sorun olur mu? Ne yapmam lazım.
@@kamilsabar yök e göre yağmacı dergi oluyor fakat yök karışmıyor hakeme bırakıyor. Hakem ne derse o. Bazen yağmacı olmayana da yağmacı diyor. Türkiye’deki hakemler malum 🙄
rahat rahat koyabilirsiniz cunku Wos'da indekslenmiyor ve bir q degeri yok. Tr dizindeki tum dergiler icin gecerli
Hocam birkaç sorum var tahmin ediyorum çok sayıda arkadaşın da kafasını kurcalayan sorular sizi yoracağız cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1. Bazı dergiler bazı alanlarda Q1 bazı alanlarda Q2 veya farklı Q gösteriyor. Burada biz hangi Q değerini seçeceğiz? Doğrudan başvurduğumuz alan yoksa sorun olur mu?
2. Tezden üretilmiş yayın için danışman hocam beni ikinci yazar olarak göstermiş ve üç yazar var SCI bir dergi ben kaç puan alırım?
3. Ben Milli eğitimde biyoloji öğretmeniyim formasyon dersi kapsamında üniversite tarafından bize staj için öğrenci gönderiliyor. Burada yaptığımız öğrenci danışmanlığı ders verme kriteri yerine geçer mi?(Hocam ders verme şartı üniversite dışında çalışan bir kişinin doçent olmasını neredeyse imkansız hale getirmektedir. Buda hukuken eğitim hakkını kariyer hakkını engelleyen bir durumdur. Hocam bu maddenin kaldırılması gerekmiyor mu? Kaldırılır mı?)
4. Hocam ben UV- Spektrofotometre cihazının özellikleri ve kullanım alanıyla ilgili bir kitap bölümü yazdım. Benim yazdığım bu kitap bölümünden puan alabilir miyim? Kitapta biyoloji dışında farklı disiplinlerde özellikle fen ve mühendislik alanlarıyla ilgili bölümler de var.
5. Üniversite dışındaki kuruluşlarla yaptığım ve benimde araştırmacı olduğum proje var. Bu projeyle ilgili doçentlik sistemine nasıl bir belge sisteme yüklemeliyim. Bunun örnek bir formatı var mı?
6. Bilimsel toplantının (kongre)online yapılmış olması sorun oluşturur mu? Ayrıca (Diğer uluslararası/ulusal bilimsel toplantının düzenleme komitesinde, kurum/tüzel kişilik/karar organı tarafından resmi olarak görevlendirilmiş üniversite/enstitü/bilimsel kurum/branş derneği akademisyen temsilcisi bulunması zorunludur.) görevlendirme belgesini yüklememiz lazım mı? Yüklememiz zorunluysa nasıl temin edeceğiz. Yayınlanmış bildiri komitesinin kopyasını sisteme yüklemek yeterli olur mu?
7. TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale dergi abonelik ücreti alıyorsa doçentlik başvurusunda sorun olur mu?
8. TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale yayın giderlerinin karşılanması amacı ile ücret alınıyorsa doçentlik başvurusunda sorun olur mu?
Epey bir uzun soru olmuş burada yazmak zor olur. Yapacağım başka bir videoda cevaplayayım olur mu?👍👍
1. proje yürütülülüğü olarak puanladığım projeden çıkan yayınıda uluslararası makalede puanlayabilirmiyim?
2. yüksek lisns tezimden çıkan bildiriyide ikisinide kendi alanlarında puanlayabilirmi?
bunları araştırdığımda kendi fakültemden hocam hepsini kendi alanlarında puanladı ve geçen dönemde doçent oldu. ama forumda gezindiğimde de bazılarıda bu duurmdan kalmış. gerçekten nasıl puanlayacam konuusnda kararsız kaldım
Selda sana da merhaba, 1. Proje ayrı şeydir makale ayrı şeydir. Projeden çıkan makaleleri de tabiiki puanlayabilirsiniz. Bazen bir projeden 3-4 yayın bile çıkar hepsi puanlanır. 2. bu soruyu anlamadım. kolay gelsin
@@metinaytekinmerhaba hocam kusur bakkmayın hızlı hızlı forumlarda yazarak sorularıma cevap bulmaya çalışıyorum. tekrar kusura bakmayın
@@seldatopcu7173 🫶🫶🫶🫶 güzel haberlerini bekliyorum 🤗🤗🤗
@@metinaytekin 2. sorumu link eklediğim için snaıırm sistem siliyor. 2. sorumda tez danışmanlığında puanladığım öğrenci tezinden çıkan bildiriyide 90 puanaın içinde her iki bölümde de puanlanmasıydı. 1. soruya verdiğiniz cevap ile sanıırm bunun cevabıda puanlanayabilirz. saygılarımla
Current medical imaging ...sci q4 dergi ..parali..bunu yagmaci
Kabul edip gostermeyecegiz..dergi review article icin ucret almiyor .bu nasil olacak..derleme makaleler de soru isareti..emeğe yazik gercekten.
Maalesef 🙁
Bi sorum daha olacak kusura bakmayın.. 2016 da tezden yayinimin dergisi bugün şaibeli kabul edilen grupta..tezden yayın zorunlu..beyannameye mecbur koyacağız.. Bu nasıl olacak..tekrar sözlü bildiri mi yapayım.. article halinde koyamayacaksam ..çok garip bir durum sozkonusu
....................80
🤗🤗🤗