Sen LGS sınavındaki sıralamanı hatırlıyor musun? Yorumlara yaz. Başka ülkelerde üniversite sınavı nasıl?🤔Shorts videomuzda: th-cam.com/users/shortsWyu9RTiCHjA
2020'de LGS'ye girmiştim, 468 puan alıp 0,65'lik dilime girmiştim. Sınavın zor olan yanı soruları falan değil, 14 yaşındaki bir çocuğun masa başına oturup matematik çözmeye ikna edilebilmesi. Bunu okuyan bir LGS öğrencisiyseniz İstanbul Fen, İzmir Fen, İzmir Atatürk, Robert gibi yerlere gitmediğiniz sürece kaliteli arkadaş çevresi hariç bir değişiklik olmayacak. Lise konuları zaten zor değil, siz liseye geçtiğinizde integral bile görmeyeceksiniz. Evde kendiniz çalışıp internetten bile öğrenebilirsiniz ama arkadaş çevresinin kalitesi hayata olan bakışınızı ve YKS motivasyonunuzu etkiliyor, oturup çalışmanızı gerektiren şey bu. Kazanamazsanız da hayat bitmeyecek, müfredat her okulda aynı zaten. Motivasyonunuzu kaybetmezseniz 4 sene sonra YKS'de başarılı olursunuz, üniversite çok fark ediyor zaten lise değil.
Kesinlikle katılıyorum sana. Bu saydığın okullardan birindeyim ve arkadaş ortamının nasıl bu kadar mükemmel olabileceğini halen kavrayamadım. Lgs elbette zekayı belirlemiyor ama çevrenin iyi olmasını sağlıyor.
Hayir bir nokta yanlis .Her okulda ayni kalitede egitim verilmiyor .Arkadas cevresi haricinde aldiginiz egitim kalitesi de degisecek. Egitim sisteminden artik cikmis biri olarak bunu soyleyebilirim
2021’de (en zor senesi) 2’lik bir yüzdelik dilime girmiş bir öğrenci olarak tek sorunun bu kadar abartılması olduğunu düşünüyorum, o yaştaki bu çocuk bu stresi yaşamamalı.
@@miryelbegen 2018 lgs 2023 ten daha kolay sadece o sene giren öğrenciler yeni nesille ilk defa taşındı yoksa şimdi yapılsa 500 den fazla tam puan olur
Davetiniz için teşekkürler, içinde yer almaktan keyif aldığım güzel bir iş oldu, emeği geçen herkesin eline sağlık.💙 LGS'ye girecek çocuklara şimdiden başarılar dilerim.🙏
Psikolojimi bozan sınav karantinaya denk gelmişti üstüne 10 kilo alıp stresten kortizollu ilaçlar kullanmıştım sınavdan çıktıktan sonraki gün kendimi odama kapatıp hiç çıkmayıp 1 gün sadece çubuk kraker yiyip ağlamıştım sonuç yüzde 1 e girmiştim mal gibi ağlamama değmezdi ama o zaman dünyanın sonuydu
Saçma sapan bir sınav alt tarafı liseye gidecekler 13 14 yaşındaki çocuklara bu kadar sorumluluk yüklemek gereksiz. O yaştaki çocuğun hayattaki tek amacı deneme çözmek olmamalı. Normal bir liseye gidip çok iyi üniversitelerde çok iyi bölümlerde okuyan bir sürü çocuk var.
2022 de 0.42 lik dilime girmiş biri olarak eğer hedefiniz aşırı yüksek türkiye de ilk 5 lise falan değilse pek de çalışmaya değer bir sınav olduğunu düşünmüyorum.Gece 2 ye kadar falan çalışmak zaten büyüme çağındaki çocuklar için başlı başına bir saçmalık.
Adal abi sen benden özür dileme ben zaten senin özürlerini hemencecik kabul ederim en sevdiğim TH-camrsin senin uzulmene dayanamıyorum...sen uzulurken ben bile üzülüyorum, seviliyorsunn adal adam 💗🌺
Eğer ilk %5 lik kesime giremeyecekseniz teknik meslekler öğrenin. Herşey arz-talep dengesiyle oluyor . Teknik mesleklerde şimdiden bile o kadar büyük açıklar varki çalışan istediği fiyatı çekebiliyor . Yeni nesil tüm teknikleri bilen bir kaynak ustası olsanız şu anda asgari ücretin 4-5 katını kazanabilirsiniz.
Fen liseleri yalnızca matematik fen netleriyle alıyor olmalı. Sosyal bilimler liseleri yalnızca sosyal bilimler türkçe ingilizce din netleriyle alıyor olmalı.
Ben sbs de türkiyede 750. oldum. Dershaneye gittim ve dershanem çok iyiydi. Ancak ben çok az çalıştım. Eve geldiğimde hiç çalışmıyordum. Sürekli pokemon fire red oynuyordum, wwe oynuyordum, yarış oyunları oynuyordum. Yine de yaptım. Sınav gerçekten zor değil. Çünkü ortaokulda görülen dersler belli bir zorluğun üzerine çıkamıyor. Ancak toplumda da o vasat seviyede düşünebilen insan pek yok. Bundan dolayı, iyi öğretmenler de az. İletişimi iyi olan öğretmen daha da az. Dersleri yeterince iyi olmayan, derslere meraklı olmayan, ya da dersler konusunda geçmişte biraz tökezlemiş bir öğrenci, dersi anlamayabilir. Çünkü hocanın derste neyi kastettiğini anlayacak kadar donanıma sahip değil. Bu, bir zeka eksikliği falan da değil. Sistem böyle. Özellikle çocukların dersleri anlamaması üzerine bir sistem kuruyorlar. Ve ortaokul öğrencisi, henüz anlayıp anlamadığını ölçecek seviyede olmuyor. Bu yüzden, ders anlatım süreci pek sağlıklı gitmiyor. Yine de, ortaokullarda pek çok iyi öğretmen var. Ortaokullardaki öğretmenler lisedekilere göre çok daha iyi durumda. Konuyu düzgün öğreten hocalar bulun. Genelde genç hocalar yaşlı hocalardan daha iyidir ortaokulda. Sonra, pratik yapın. O konudan soru çözün. Bir yanlış veya hiç yanlış olmadan 2-3 testi ardı ardına çözebiliyorsanız o konu oturmuş demektir. Zaten her dersten yaklaşık 8 konu var yalnızca. 6 ders var. 8er konu var. Her test 15 soruluk olsa, bu toplam 4320 soru eder. Yani yaklaşık 5000 soru ile, bir yıllık müfredat halledilebiliyor olmalı. Eylül ayında başlansa, 9 aylık bir süre oluyor. Yani ay başına 555 soru. Gün başına yaklaşık 19 soru. Yani bir testten biraz fazla. Günde hiç sektirmeden iki test çözerek bu sınavı kazanabiliyor olmalısınız. Testlerin ne sıklıkla çözüleceği size kalmış. Belki 5 testi bir seferde çözer, bir sonraki gün hiç çözmezsiniz. Belki her gün 2şer test çözersiniz. Önemli olan konuyu oturtmak, test veya soru sayısı veya çalışma saati değil. Testleri konuyu oturtmak için çözüyorsunuz. Eğer testleri aralıklı aralıklı çözerken konunun kendisini unutuyorsanız, o zaman testleri tek seferde çözün. Tek seferde 5 test çözüp, sonra kendinize bir iki gün tatil verin. Eğer aralıklı şekilde soru çözmek size zor gelmiyorsa, testleri günlere yayın. Tabiki bu arada deneme olacak. Her 2 haftada bir deneme uygun olur. Mart ayında haftada 1e çıkabilir. Son bir ay her iki günde bir deneme uygun. Son bir iki ayda alan denemesi olmalı. Yani ayrı ayrı matematik, fen, sosyal, türkçe denemeleri olmalı. Bunlarla iyi bir sonuç yapabileceğinize eminim. Başkalarının canınızı sıkmasına izin vermeyin. Her gün iki test kimsenin canını yakmaz. İki test çözdükten sonra, ister oyun oynarsınız ister dışarıda dolaşırsınız. Haftada bir-iki defa gittiğiniz bir spor güzel olabilir. Enerji boşaltmak ortaokulda çok önemli. Ders çalışma veriminizi arttırır.
Bakış açıma bir fikir sundun. Teşekkür ederim, doğru söylüyorsun, hocalarımız hep güne 300 soru, herkesin seviyesini geç, çalış çalış çalış (tabi çalışılacak da…) modunda olunca kendi felsefe ve düşüncelerine sahip çıkmak zor olabiliyor. Önemli olan fazla soru çözmek değil, önemli olan konuyu oturtmak, konuyu ezberden çok öğrenmek. 300 deneme çözersin dikkatle yapmıyorsan hepsi çöp olur zaten. 13 kere çalışıp anlamakta fark var, 3. keresinde anlamakta fark var, bunu asıl oturtmak aslında daha iyi. Ben de zaten 8. sınıfım, gözümde herkes büyütünce kafam daldı gitti. Hobilerime zaman kalmaz gibi aklımda görüntü oluştu (bir sürü denedeiğim ve denemek istediğim şeyler var) o kadar abartılı büyütülüyor ki… Konsantreyle çalışırsam daha iyi sonuçlar gelir zaten, herkes için geçerli. Temelini oturtup sonra birkaç test çözdükten sonra, eğer netin yüksek kalıyorsa, o tempoyu düşürme, sene sonuna kadar tut ve işi bitir. O gerçekten daha mantıklı. Uzadı, teşekkür ederim :)
Özel sektör arz-talep üzerine kurulmuş bir düzen içinde devam ediyor. Meslek seçimi hayatınızın bir bölümünü etkiliyor o yüzden sevmediğiniz yada rastlantı eseri üniversite okumayın. Tavsiyem ilginize veya yapabileceğini düşündüğünüz bölümlere yönelin ve okulun bitmesinin ardından özel sektör de iş hayatına girdiğinizde beklentilerinizi karşılamayabilir :) her zaman B planınız olsun :)
Öncelikle lgs yi takmayın diyenleri dinlemeyin arkadaşlar. Ben şuanda lgs öğrencisiyim. Lgs de önemli yks de önemli. Lgs'de iyi bir derece yaparsanız gideceğiniz okul istanbul erkek Galatasaray gibi okullarsa yks bile girmiyorsunuz. Almanyada fransada şurda burda sizi bir üniversiteye alıyorlar. Bu okullarda okuyup yks ye girenlerde en düşük boğaziçi ünisine gidiyor. Gerisini siz. Düşünün
@ZeynepOrendel hayır yks ye 1 net bile yapacak olsan bile girmen yeterli oluyor. Şuan ankara fen lisesindeyim. Burda 12.sınıf olan fizik olimpiyatçısı bir abimiz var. Olimpiyatlarda madalyalar aldı ve Türkiye de sadece 5 kişinin bulunduğu takımda. Arkadaşları harıl harıl yks çalışırken o cv sini doldurup yurt dışındaki üniversitelere mektuplar yazıyorlar.
Saçma sapan bir sistem inşağ edilmiş. At yarışı gibi gençleri yarıştırıyoruz. En iyi ezber yapan kazanıyor?! Ezber bu! Anlamak bilmek değil! Zenginlerin çoğu diplomasız insanlar. Bu gençlerde o diplomasız insanların işçileri olarak yetiştiriliyor... Sanal sınavınız (yarışınız) hayırlı olsun!
Ilk teog sınavına girenlerdenim. Hiç çalışmadım çünkü sosyallesmek, gezmek benim icin daha önemliydi. (DEHB'liler anlar) Millet 0.3 dilime girerken ben yüzde 44'lük dilime girmiştim. Girdiğim lise bok gibiydi. Herkes lisenin, notların, başarının çok önemli olduğunu söyledi. Sınava dilden hazırlandım ve tercümanlık bölümüne girdim. (Dil alanının en forslu bölümü) Üniversitede fark ettim ki not ortalaması, çok çalışmak vs. sizi başarıya götürmez. EQ'nuz, (duygusal zeka) sosyal olup olmamanız, kendinize kattıklarınız sizi ön plana çıkarır. Teog da 0.3'lük dilime girenler şimdi bana nasıl bu kadar sosyal, girisken, dışa dönük ve insanlarla iletisimimin kuvvetli olduğunu soruyorlar. Tıpkı onlara nasıl başarılı olduklarını sorduğumda bana verdikleri cevap gibi ben de diyorum ki "yaaa bir sey yapmıyorum aslında." Onların aksine ben gerçekten bir şey yapmıyorum; bu benim karakterim, varoluş biçimim.
Bu eytim sistemi yalnış Sadece bizde değil bir sürü ülkede aynı 18 yaşına kadar istediği sevdiği alanda uzman bireyler eytimini tamamlamış olmalı 25-30 a kadar eğitim ne demek
Yoo inan doğru bir liseye gidersen kendini o kadar iyi bir kariyer gelistirebilir ve ilerletirsin ki.Ama lise kazanmakla olmuyor sadece .Bizim lisede yüzde 3 ile alıyor ama matematikten 100 üzerinden 5 alan var mesela.
O işler geçti,En iyi okullardan en iyi üniversitelerden mezun arkadaşlarim hayatlarindan hiç memnun degil,alakasız işler yapıyorlar,kendi alaninda calisanlar ise dusuk maasla,stres icinde ise gidip geliyor
@@nehir_6767 ben çok iyi demedim zaten yüzde 3e ama iyi bir derece 100 kişi içinden 20 kusuruncu falansin gibi düşün.Ama ona rağmen matematikten 7 alan falan var.Yani sadece iyi bir lise kazanmakla olmuyor onu diyorum.Ve 89 iyi bir ortalama değil zaten,kuzenimin yüzde 5,6 lik okulunda bile 90 altı ortalama istemiyorlarmis hocalar
Ben de 2023 yılında lgsye girdim. Valla öyle stres falan yapmayınca oluyo, günde normalde ne kadar calisiyorsam o kadar çalıştım 1 saat falan yuzdelikler sınavın kolaylığı yüzünden biraz hüsran oldu ama genel olarak mutlu edici bir puan yaptım. Bence de lgs çok önemli değil arkadaşlar çok kafaya takmasin yeter...
Ben en 2009 luyum yani 2023 lgs ye girdim ve gercekten zor ve hem mental hemde fiziksel olarak cok yorucu ve bence daha 13 14 yasinda bu sitresi yasamak zorunda kalmak cok kotu bisey iste herkes te bi baskı hobilerinden sevdigin şeylerden vazgecmek zorunda kalıyorsun ve daha bircok sey sadece sinav degil o sinavdan çıktıktan sonra ki sitres bambaska iste tercihler yüzdelik dilimler vs. Sonra herkes arar nasildi iste puanin kaç ama sinav iyide gecse kotude gecse o surecten kurtulmak iyi geliuo bide bizim dönemimizde depremden dolayi daha karmaşık oldu son olarak boyle bi yalwn var lgs de sonra cok rahatlayacaksin 9. Sinifta falan yok oyle bisey yeni sinav haftasindan ciktim ve okadar yorucuki bence genel olarak mezun olana kadar bu okul sitresi azalmayacak (genel olarak anlattım biraz karışık olmus olabilir birde o 1. Soruyu cozdugunuz zaman sitres gidiyo yani bende de arkadaşlarimda da boyle olmustu )
Eğer Türkiye'deki en iyi ilk 5 devlet lisesine girmeyi hedeflemiyorsanız çok çalışmanın boşa olduğu bir sınav. Hele özel okula gitmeyi düşünüyorsanız salın bu sınavı.
Denemelerde 450 puan alamıyorsa bir öğrenci zorlamanın anlamı yok. LGS en akıllı %10 odaklanmış bir sınav. Diğer kalanlar ise orta öğrenim başarısına göre yerleşiyor. LGS için ortalama bir öğrenciye zulüm yapmanın anlamı yok.
@@egeanclipsMerhaba seni canıngönülden tebrik ederim. Azim çok önemli. Kafaya koyup ben bunu yapacağım diyen kişileri ayrı bir yere koyuyorum. Keşke o yaşta gençler bir şeylerin farkında olsa.
Kardeş telefonu al test arat valla parası olan da çalışmıyor kendini hemen kucumseme.Hatta maddi durumu ortalama olanlar bile simariyor aile zoruyla calistirilmaya çalışıyorlar olmuyor.Test ac internetten.Veya çıktı da çıkartabilirsin.En kötü youtubedan hoca aç önce sen çöz sonra da hoca çözsün
@@emirrr3652 geçen sene lgs ye girdim ve çıktı çıkardım test kitabım olmadı mebin kaynakları ile ve internetten test çözerek çalıştım youtube de partikül mü dersin tonguç mu dersin bütün kanalları takip ettim düzenli olarak soru çözdüm fakat başaramadım, çok salak bir arkadaşım vardı dershaneye yazıldı 2 ay dershaneye gitti 30 net arttırdı dershane çok fayda sağlıyor ama babam yollamamıştı şimdi de 9.sınıftan yks ye hazırlanıyorum aynı şekil
Arkadaşlar motivenizi asla bozmayın. İyi okula gelince anlıyorsunuz her şeyi. İzmit fende okuyorum olimpiyat yapıyorum. Çevremin nasıl bu kadar iyi olabileceğini halen anlayamadım. Çalışın arkadaşlar çok çalışın. Lgsnin sadece bir sınav olduğunu düşünmeyin asla. O anı iyi yönetemezseniz her şey boşuna gidiyor. Yapacağım deyin hedef belirleyin yapın. İnanın geç değil. Son ay başlasaydım yine yapardım diyorum. Çalışın bırakmayın. 1 gün bile size çok şeye mal olur.
Böyle devam sonra iş araypı durur bu çocuklar sonra ilk okul terk bir çocuğun işinde çalışırlar boş bir iş yani bu sınav parası olan herşeyi yapar fakirler bi şey ayapamaz sadece girişimcilik ile milyoner olabilirsiniz
Şimdi Azərbaycanda belə deyil, çətin önəmli, həlledici olmasına baxmayaraq bu qədər şişirdilmir, panik halına düşmür çox valideyn və sizdə ancaq 8. sinifdəki mövzulardısa bizdə 9a qədər nə keçilibsə onlardan qarışıq düşür. Azərbaycan dili-30, Riyaziyyat-25, İngilis dili-30 soru. (İngilis dilindən qısa writing, və dinlənmə də var) Sayısal və ya sözəl olmasının heç bir fərqi yoxdu hamı eyni fənnlərdən verir. Amma eyni günde olmur 3-4 dəfə olur(rayonda yaşanlara görə) hər dəfəsində fərqli suallar. Amma kolay və zor olmasına göre farklıık ola biliyor Sınav 3 saat sürüyor. Və kusura bakmayın ama sorularınız aşırı kolay :( bizde böyle olsa herkes 5/5 alır. Ve bu sınavdan sonra 10.sınıfa geçerken artık karar veriyon ne istediğine sayısalmı sözəmi onlarda kendi aralarında bölümüyor farklı gruplara.
Ortaokul matematik ve fen defterlerini atmayin cocuklar .Lisede o notlardaki bilgiler lazim olacak .Üzerine yksye hazirlanirken yardimci olacak.İnsan unutabilen bir canli lazim oldugundan atmayin.Egitim birikimli ve sistemli ilerler .Siz beni dinleyin.
Bir de 13-14 yaşındaki çocuklar çok kasıp buna üniversite sınavı temposuyla çalışıyorlar. %2lik dilime girmiş biri olarak diyorum ki salın kardeşim bu sınavı.
Benim fikrimce lgs yksden daha önemli. Lgs yi iyi yapınca ve İstanbul fen İzmir fen galatasaray gibi okullara yerleşince çevren çok iyi oluyor ve senin en önemli yolların kaliteli insanlarla geçiriyorsun. Çevren çalışınca sen de çalışmak zorunda oluyorsun. Üstelik olimpiyat projelerle de avantajların artıyor. Yani lgs yks yi belirliyor. Ama yks lgs ye etki etmiyor. Hangisi daha önemliymiş?
@@barisakarsu.28 ortalama bir liseye girmiş arkadaşlarım şu an boğaziçi itü gibi yerlerdeler ve mezun oldukları yerlerde öyle galatasaray falan degildi
@@Sudecglr12 bu bahsettiğiniz arkadaşlarınızdan kaç tane var? 400 kişilik bir okuldan en fazla 10u böyle bir başarı yapar. Ama şu bahsettiğim okullardan 400 kişilik olanlardan en fazla 10u kötü üniversiteye gidiyor. Farkı böyle düğünün. İlk 10a nasıl girebilirsin ki belli mi gireceğin?
@@barisakarsu.28 Yani tabi ki çevre önemli sizin yaşlardayken puanı yüzünden intihara kadar bulasan bir tanıdığım olmuştu hani o kadar abartmayın lgs olmazsa yks olur demek istedim
@@Sudecglr12 anladım demek istediğinizi ben de biraz sert davrandım kusura bakmayın. Ama demek istediğim asıl şeyi şöyle anlatayım. İnsanların en gurur duyduğu anlar iyi ki dediği anlardır. Okuduğum okulda herkes iyi ki çalıştım lgsyi iyi yaptım diyor. Ama kötü okullarda keşkeler çoğunlukta. Bence insan lgsye çalışmalı ve gerisini o anki stresini yöneterek halletmeli.
Sen LGS sınavındaki sıralamanı hatırlıyor musun? Yorumlara yaz.
Başka ülkelerde üniversite sınavı nasıl?🤔Shorts videomuzda: th-cam.com/users/shortsWyu9RTiCHjA
2020'de LGS'ye girmiştim, 468 puan alıp 0,65'lik dilime girmiştim. Sınavın zor olan yanı soruları falan değil, 14 yaşındaki bir çocuğun masa başına oturup matematik çözmeye ikna edilebilmesi. Bunu okuyan bir LGS öğrencisiyseniz İstanbul Fen, İzmir Fen, İzmir Atatürk, Robert gibi yerlere gitmediğiniz sürece kaliteli arkadaş çevresi hariç bir değişiklik olmayacak. Lise konuları zaten zor değil, siz liseye geçtiğinizde integral bile görmeyeceksiniz. Evde kendiniz çalışıp internetten bile öğrenebilirsiniz ama arkadaş çevresinin kalitesi hayata olan bakışınızı ve YKS motivasyonunuzu etkiliyor, oturup çalışmanızı gerektiren şey bu. Kazanamazsanız da hayat bitmeyecek, müfredat her okulda aynı zaten. Motivasyonunuzu kaybetmezseniz 4 sene sonra YKS'de başarılı olursunuz, üniversite çok fark ediyor zaten lise değil.
Motive edici👍
Kesinlikle katılıyorum sana. Bu saydığın okullardan birindeyim ve arkadaş ortamının nasıl bu kadar mükemmel olabileceğini halen kavrayamadım. Lgs elbette zekayı belirlemiyor ama çevrenin iyi olmasını sağlıyor.
eğer zengin çocuğu değilsen Robert kolejde vs...yaşayacağın akran zorbaligi sende korkunç travmalar yaratabilir
Kaliteli arkadaş her şey değildir ama çok şeydir
Hayir bir nokta yanlis .Her okulda ayni kalitede egitim verilmiyor .Arkadas cevresi haricinde aldiginiz egitim kalitesi de degisecek. Egitim sisteminden artik cikmis biri olarak bunu soyleyebilirim
2021’de (en zor senesi) 2’lik bir yüzdelik dilime girmiş bir öğrenci olarak tek sorunun bu kadar abartılması olduğunu düşünüyorum, o yaştaki bu çocuk bu stresi yaşamamalı.
Kesinlikle katılıyorum👍 hele ergenliğe girmiş çocuklar için çok daha zor oluyor😞
En zor sene 2018 senesi.2018 de 18 kişi full çekmiş 2021 de 97 kişi
@@miryelbegen doğrudur, ilk sene zaten sisteme alışamadı insanlar. Benim anlatmak istediğim noktaya ters olduğunu düşünmüyorum ama…
@@miryelbegen 2018 lgs 2023 ten daha kolay sadece o sene giren öğrenciler yeni nesille ilk defa taşındı yoksa şimdi yapılsa 500 den fazla tam puan olur
Davetiniz için teşekkürler, içinde yer almaktan keyif aldığım güzel bir iş oldu, emeği geçen herkesin eline sağlık.💙 LGS'ye girecek çocuklara şimdiden başarılar dilerim.🙏
Biz de videoda yer aldığınız ve değerli bilgileri takipçilerimizle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz! 🥰
Psikolojimi bozan sınav karantinaya denk gelmişti üstüne 10 kilo alıp stresten kortizollu ilaçlar kullanmıştım sınavdan çıktıktan sonraki gün kendimi odama kapatıp hiç çıkmayıp 1 gün sadece çubuk kraker yiyip ağlamıştım sonuç yüzde 1 e girmiştim mal gibi ağlamama değmezdi ama o zaman dünyanın sonuydu
Saçma sapan bir sınav alt tarafı liseye gidecekler 13 14 yaşındaki çocuklara bu kadar sorumluluk yüklemek gereksiz. O yaştaki çocuğun hayattaki tek amacı deneme çözmek olmamalı. Normal bir liseye gidip çok iyi üniversitelerde çok iyi bölümlerde okuyan bir sürü çocuk var.
Küçücük çocukları böyle at yarışı gibi bir tempo içine sokmak çok yanlış çok!
2022 de 0.42 lik dilime girmiş biri olarak eğer hedefiniz aşırı yüksek türkiye de ilk 5 lise falan değilse pek de çalışmaya değer bir sınav olduğunu düşünmüyorum.Gece 2 ye kadar falan çalışmak zaten büyüme çağındaki çocuklar için başlı başına bir saçmalık.
nehir ankarada mı okuyorsun tahmin ettiğim kişisin yüksek ihtimalle tesadüfe bak karşıma çıktı yorumun beni hatırladın mı 9. sınıftan
@@barshekimoglu904 evet
Ankara fen mi ?@@nehir_6767
Adal abi sen benden özür dileme ben zaten senin özürlerini hemencecik kabul ederim en sevdiğim TH-camrsin senin uzulmene dayanamıyorum...sen uzulurken ben bile üzülüyorum, seviliyorsunn adal adam 💗🌺
Eğer ilk %5 lik kesime giremeyecekseniz teknik meslekler öğrenin. Herşey arz-talep dengesiyle oluyor . Teknik mesleklerde şimdiden bile o kadar büyük açıklar varki çalışan istediği fiyatı çekebiliyor . Yeni nesil tüm teknikleri bilen bir kaynak ustası olsanız şu anda asgari ücretin 4-5 katını kazanabilirsiniz.
Fen liseleri yalnızca matematik fen netleriyle alıyor olmalı. Sosyal bilimler liseleri yalnızca sosyal bilimler türkçe ingilizce din netleriyle alıyor olmalı.
Ben sbs de türkiyede 750. oldum. Dershaneye gittim ve dershanem çok iyiydi. Ancak ben çok az çalıştım. Eve geldiğimde hiç çalışmıyordum. Sürekli pokemon fire red oynuyordum, wwe oynuyordum, yarış oyunları oynuyordum. Yine de yaptım. Sınav gerçekten zor değil. Çünkü ortaokulda görülen dersler belli bir zorluğun üzerine çıkamıyor. Ancak toplumda da o vasat seviyede düşünebilen insan pek yok. Bundan dolayı, iyi öğretmenler de az. İletişimi iyi olan öğretmen daha da az. Dersleri yeterince iyi olmayan, derslere meraklı olmayan, ya da dersler konusunda geçmişte biraz tökezlemiş bir öğrenci, dersi anlamayabilir. Çünkü hocanın derste neyi kastettiğini anlayacak kadar donanıma sahip değil. Bu, bir zeka eksikliği falan da değil. Sistem böyle. Özellikle çocukların dersleri anlamaması üzerine bir sistem kuruyorlar. Ve ortaokul öğrencisi, henüz anlayıp anlamadığını ölçecek seviyede olmuyor. Bu yüzden, ders anlatım süreci pek sağlıklı gitmiyor. Yine de, ortaokullarda pek çok iyi öğretmen var. Ortaokullardaki öğretmenler lisedekilere göre çok daha iyi durumda.
Konuyu düzgün öğreten hocalar bulun. Genelde genç hocalar yaşlı hocalardan daha iyidir ortaokulda. Sonra, pratik yapın. O konudan soru çözün. Bir yanlış veya hiç yanlış olmadan 2-3 testi ardı ardına çözebiliyorsanız o konu oturmuş demektir. Zaten her dersten yaklaşık 8 konu var yalnızca. 6 ders var. 8er konu var. Her test 15 soruluk olsa, bu toplam 4320 soru eder. Yani yaklaşık 5000 soru ile, bir yıllık müfredat halledilebiliyor olmalı. Eylül ayında başlansa, 9 aylık bir süre oluyor. Yani ay başına 555 soru. Gün başına yaklaşık 19 soru. Yani bir testten biraz fazla. Günde hiç sektirmeden iki test çözerek bu sınavı kazanabiliyor olmalısınız. Testlerin ne sıklıkla çözüleceği size kalmış. Belki 5 testi bir seferde çözer, bir sonraki gün hiç çözmezsiniz. Belki her gün 2şer test çözersiniz. Önemli olan konuyu oturtmak, test veya soru sayısı veya çalışma saati değil. Testleri konuyu oturtmak için çözüyorsunuz. Eğer testleri aralıklı aralıklı çözerken konunun kendisini unutuyorsanız, o zaman testleri tek seferde çözün. Tek seferde 5 test çözüp, sonra kendinize bir iki gün tatil verin. Eğer aralıklı şekilde soru çözmek size zor gelmiyorsa, testleri günlere yayın. Tabiki bu arada deneme olacak. Her 2 haftada bir deneme uygun olur. Mart ayında haftada 1e çıkabilir. Son bir ay her iki günde bir deneme uygun. Son bir iki ayda alan denemesi olmalı. Yani ayrı ayrı matematik, fen, sosyal, türkçe denemeleri olmalı. Bunlarla iyi bir sonuç yapabileceğinize eminim. Başkalarının canınızı sıkmasına izin vermeyin.
Her gün iki test kimsenin canını yakmaz. İki test çözdükten sonra, ister oyun oynarsınız ister dışarıda dolaşırsınız.
Haftada bir-iki defa gittiğiniz bir spor güzel olabilir. Enerji boşaltmak ortaokulda çok önemli. Ders çalışma veriminizi arttırır.
Bakış açıma bir fikir sundun. Teşekkür ederim, doğru söylüyorsun, hocalarımız hep güne 300 soru, herkesin seviyesini geç, çalış çalış çalış (tabi çalışılacak da…) modunda olunca kendi felsefe ve düşüncelerine sahip çıkmak zor olabiliyor. Önemli olan fazla soru çözmek değil, önemli olan konuyu oturtmak, konuyu ezberden çok öğrenmek. 300 deneme çözersin dikkatle yapmıyorsan hepsi çöp olur zaten. 13 kere çalışıp anlamakta fark var, 3. keresinde anlamakta fark var, bunu asıl oturtmak aslında daha iyi. Ben de zaten 8. sınıfım, gözümde herkes büyütünce kafam daldı gitti. Hobilerime zaman kalmaz gibi aklımda görüntü oluştu (bir sürü denedeiğim ve denemek istediğim şeyler var) o kadar abartılı büyütülüyor ki… Konsantreyle çalışırsam daha iyi sonuçlar gelir zaten, herkes için geçerli. Temelini oturtup sonra birkaç test çözdükten sonra, eğer netin yüksek kalıyorsa, o tempoyu düşürme, sene sonuna kadar tut ve işi bitir. O gerçekten daha mantıklı. Uzadı, teşekkür ederim :)
Ne kadarda acınası bir durumdayız cocukların tek hayali üniversiteyi yurt dışında kazanıp gelceğini orda kurmak
Özel sektör arz-talep üzerine kurulmuş bir düzen içinde devam ediyor. Meslek seçimi hayatınızın bir bölümünü etkiliyor o yüzden sevmediğiniz yada rastlantı eseri üniversite okumayın. Tavsiyem ilginize veya yapabileceğini düşündüğünüz bölümlere yönelin ve okulun bitmesinin ardından özel sektör de iş hayatına girdiğinizde beklentilerinizi karşılamayabilir :) her zaman B planınız olsun :)
YKS daha önemli. LGS'de sadece matematik netim kötü diye proje lisesini kılpayı kaçırmıştım.
Öncelikle lgs yi takmayın diyenleri dinlemeyin arkadaşlar. Ben şuanda lgs öğrencisiyim. Lgs de önemli yks de önemli. Lgs'de iyi bir derece yaparsanız gideceğiniz okul istanbul erkek Galatasaray gibi okullarsa yks bile girmiyorsunuz. Almanyada fransada şurda burda sizi bir üniversiteye alıyorlar. Bu okullarda okuyup yks ye girenlerde en düşük boğaziçi ünisine gidiyor. Gerisini siz. Düşünün
la sus bebe bu kadar kucuk yastan bu kadar yukun stresın altına gırmege gerek yok obyle gır
O yurtdışındaki üniversiteler de yks de yaptığın skora bakarak alıyor
@ZeynepOrendel hayır yks ye 1 net bile yapacak olsan bile girmen yeterli oluyor. Şuan ankara fen lisesindeyim. Burda 12.sınıf olan fizik olimpiyatçısı bir abimiz var. Olimpiyatlarda madalyalar aldı ve Türkiye de sadece 5 kişinin bulunduğu takımda. Arkadaşları harıl harıl yks çalışırken o cv sini doldurup yurt dışındaki üniversitelere mektuplar yazıyorlar.
@ZeynepOrendel ve ayrıca yurt dışındaki üni senin yks ne bakmaz. Bakacak olsa bile çokta umurlarında olmaz. Önemli olan cv nin geniş olması.
Ve bu abimiz yks ye de çalışmıyor 😄
Güney koreye mi dönuyoz acaba ? Bu kadar emeğin hepsini alamayanların çok olmasıda büyük bir acı
Yarış atı muamelesi yapıyoruz çocuklarımıza iğrenç bir sistem iğrenç bir yöntem iğrenç bir adaletsizlik
Hiç beklediğim gibi olmadı, deneme sınavı gibiydi
Saçma sapan bir sistem inşağ edilmiş.
At yarışı gibi gençleri yarıştırıyoruz. En iyi ezber yapan kazanıyor?!
Ezber bu! Anlamak bilmek değil!
Zenginlerin çoğu diplomasız insanlar. Bu gençlerde o diplomasız insanların işçileri olarak yetiştiriliyor...
Sanal sınavınız (yarışınız) hayırlı olsun!
Ilk teog sınavına girenlerdenim. Hiç çalışmadım çünkü sosyallesmek, gezmek benim icin daha önemliydi. (DEHB'liler anlar) Millet 0.3 dilime girerken ben yüzde 44'lük dilime girmiştim. Girdiğim lise bok gibiydi. Herkes lisenin, notların, başarının çok önemli olduğunu söyledi. Sınava dilden hazırlandım ve tercümanlık bölümüne girdim. (Dil alanının en forslu bölümü) Üniversitede fark ettim ki not ortalaması, çok çalışmak vs. sizi başarıya götürmez. EQ'nuz, (duygusal zeka) sosyal olup olmamanız, kendinize kattıklarınız sizi ön plana çıkarır. Teog da 0.3'lük dilime girenler şimdi bana nasıl bu kadar sosyal, girisken, dışa dönük ve insanlarla iletisimimin kuvvetli olduğunu soruyorlar. Tıpkı onlara nasıl başarılı olduklarını sorduğumda bana verdikleri cevap gibi ben de diyorum ki "yaaa bir sey yapmıyorum aslında." Onların aksine ben gerçekten bir şey yapmıyorum; bu benim karakterim, varoluş biçimim.
Ablacım mutlu oldum sizin adınıza da çok da aman aman başarı hikayesi gibi gelmedi bana
2023 te lgs ye girdim sonucum kötü gercekten büyük bir emek sarf etmistim ama su an gerçekten çok mutluyum anadolu lisesine gidiyorum önemli olan yks
Bu eytim sistemi yalnış
Sadece bizde değil bir sürü ülkede aynı
18 yaşına kadar istediği sevdiği alanda uzman bireyler eytimini tamamlamış olmalı
25-30 a kadar eğitim ne demek
lgs'ye hazirlansaniz ne olacak?sansiniz varsa asgari ucretle is bulacaksiniz
Yoo inan doğru bir liseye gidersen kendini o kadar iyi bir kariyer gelistirebilir ve ilerletirsin ki.Ama lise kazanmakla olmuyor sadece .Bizim lisede yüzde 3 ile alıyor ama matematikten 100 üzerinden 5 alan var mesela.
O işler geçti,En iyi okullardan en iyi üniversitelerden mezun arkadaşlarim hayatlarindan hiç memnun degil,alakasız işler yapıyorlar,kendi alaninda calisanlar ise dusuk maasla,stres icinde ise gidip geliyor
@@emirrr3652%3 kötü ki bizde 0.59 ile alıyor ortalaması 89 olanları hocalar kötülüyor okulu düşünüyorsunuz diye
@@nehir_6767 ben çok iyi demedim zaten yüzde 3e ama iyi bir derece 100 kişi içinden 20 kusuruncu falansin gibi düşün.Ama ona rağmen matematikten 7 alan falan var.Yani sadece iyi bir lise kazanmakla olmuyor onu diyorum.Ve 89 iyi bir ortalama değil zaten,kuzenimin yüzde 5,6 lik okulunda bile 90 altı ortalama istemiyorlarmis hocalar
Ben de 2023 yılında lgsye girdim. Valla öyle stres falan yapmayınca oluyo, günde normalde ne kadar calisiyorsam o kadar çalıştım 1 saat falan yuzdelikler sınavın kolaylığı yüzünden biraz hüsran oldu ama genel olarak mutlu edici bir puan yaptım. Bence de lgs çok önemli değil arkadaşlar çok kafaya takmasin yeter...
Kaç puan yaptın
@@ilaydasuCAVDAR 477 yapmıştım
Ben en 2009 luyum yani 2023 lgs ye girdim ve gercekten zor ve hem mental hemde fiziksel olarak cok yorucu ve bence daha 13 14 yasinda bu sitresi yasamak zorunda kalmak cok kotu bisey iste herkes te bi baskı hobilerinden sevdigin şeylerden vazgecmek zorunda kalıyorsun ve daha bircok sey sadece sinav degil o sinavdan çıktıktan sonra ki sitres bambaska iste tercihler yüzdelik dilimler vs. Sonra herkes arar nasildi iste puanin kaç ama sinav iyide gecse kotude gecse o surecten kurtulmak iyi geliuo bide bizim dönemimizde depremden dolayi daha karmaşık oldu son olarak boyle bi yalwn var lgs de sonra cok rahatlayacaksin 9. Sinifta falan yok oyle bisey yeni sinav haftasindan ciktim ve okadar yorucuki bence genel olarak mezun olana kadar bu okul sitresi azalmayacak (genel olarak anlattım biraz karışık olmus olabilir birde o 1. Soruyu cozdugunuz zaman sitres gidiyo yani bende de arkadaşlarimda da boyle olmustu )
Eğer Türkiye'deki en iyi ilk 5 devlet lisesine girmeyi hedeflemiyorsanız çok çalışmanın boşa olduğu bir sınav. Hele özel okula gitmeyi düşünüyorsanız salın bu sınavı.
Biz bundan ne kadar şikayet etksekte bir yete varmıyor bence şikayetten çok daha odaklanmak lazım
Nigar hanım aşırı hırslı görünmüyor mu? İnşallah güzel geçmiştir hem Aybars'ın hem Elif'in 🌸
Denemelerde 450 puan alamıyorsa bir öğrenci zorlamanın anlamı yok. LGS en akıllı %10 odaklanmış bir sınav. Diğer kalanlar ise orta öğrenim başarısına göre yerleşiyor. LGS için ortalama bir öğrenciye zulüm yapmanın anlamı yok.
Abi ben bu fikrine katılmıyorum ben 2 ay kala denemelerde 425 430 yapıyordum 2022de 480 yaptım sıkı çalışmayla olmayacak bir şey yok
@@egeanclipsMerhaba seni canıngönülden tebrik ederim. Azim çok önemli. Kafaya koyup ben bunu yapacağım diyen kişileri ayrı bir yere koyuyorum. Keşke o yaşta gençler bir şeylerin farkında olsa.
LGS'yi parası olan kazanıyor, olmayan ya küçük bir başarı elde ediyor (ben) ya da başaramıyor.
Kardeş telefonu al test arat valla parası olan da çalışmıyor kendini hemen kucumseme.Hatta maddi durumu ortalama olanlar bile simariyor aile zoruyla calistirilmaya çalışıyorlar olmuyor.Test ac internetten.Veya çıktı da çıkartabilirsin.En kötü youtubedan hoca aç önce sen çöz sonra da hoca çözsün
@@emirrr3652 geçen sene lgs ye girdim ve çıktı çıkardım test kitabım olmadı mebin kaynakları ile ve internetten test çözerek çalıştım youtube de partikül mü dersin tonguç mu dersin bütün kanalları takip ettim düzenli olarak soru çözdüm fakat başaramadım, çok salak bir arkadaşım vardı dershaneye yazıldı 2 ay dershaneye gitti 30 net arttırdı dershane çok fayda sağlıyor ama babam yollamamıştı şimdi de 9.sınıftan yks ye hazırlanıyorum aynı şekil
Ben lgs ye 2018 de girdim. Hiç çalışmadan 275 almıştım lisede yanımda oturan çocuk 400 almıştı boşuna çalışmayın. İyiki çalışmadım hiç pişman değilim.
275 igrenc bi puan iyi gibi goruyorsan malsin zaten 400 puan alan adamada zeki denemez acikcasi
Arkadaşlar motivenizi asla bozmayın. İyi okula gelince anlıyorsunuz her şeyi. İzmit fende okuyorum olimpiyat yapıyorum. Çevremin nasıl bu kadar iyi olabileceğini halen anlayamadım. Çalışın arkadaşlar çok çalışın. Lgsnin sadece bir sınav olduğunu düşünmeyin asla. O anı iyi yönetemezseniz her şey boşuna gidiyor. Yapacağım deyin hedef belirleyin yapın. İnanın geç değil. Son ay başlasaydım yine yapardım diyorum. Çalışın bırakmayın. 1 gün bile size çok şeye mal olur.
Kardeşlerim benden size tavisye meslek lisesisne gidin ünitversite bir yere kaçmıyor gene okursunuz bende size tavisye harbi pişman olursunuz
Böyle devam sonra iş araypı durur bu çocuklar sonra ilk okul terk bir çocuğun işinde çalışırlar boş bir iş yani bu sınav parası olan herşeyi yapar fakirler bi şey ayapamaz sadece girişimcilik ile milyoner olabilirsiniz
teog lobi ses ver ✋
İlk TEOG girenler olarak sizleri selamlarım
Şimdi Azərbaycanda belə deyil, çətin önəmli, həlledici olmasına baxmayaraq bu qədər şişirdilmir, panik halına düşmür çox valideyn və sizdə ancaq 8. sinifdəki mövzulardısa bizdə 9a qədər nə keçilibsə onlardan qarışıq düşür. Azərbaycan dili-30, Riyaziyyat-25, İngilis dili-30 soru. (İngilis dilindən qısa writing, və dinlənmə də var) Sayısal və ya sözəl olmasının heç bir fərqi yoxdu hamı eyni fənnlərdən verir. Amma eyni günde olmur 3-4 dəfə olur(rayonda yaşanlara görə) hər dəfəsində fərqli suallar. Amma kolay və zor olmasına göre farklıık ola biliyor
Sınav 3 saat sürüyor. Və kusura bakmayın ama sorularınız aşırı kolay :( bizde böyle olsa herkes 5/5 alır. Ve bu sınavdan sonra 10.sınıfa geçerken artık karar veriyon ne istediğine sayısalmı sözəmi onlarda kendi aralarında bölümüyor farklı gruplara.
ne
Ortaokul matematik ve fen defterlerini atmayin cocuklar .Lisede o notlardaki bilgiler lazim olacak .Üzerine yksye hazirlanirken yardimci olacak.İnsan unutabilen bir canli lazim oldugundan atmayin.Egitim birikimli ve sistemli ilerler .Siz beni dinleyin.
hazırlanmamalı
Dıgıdık dıgıdık deh eşeğime deh
enstrüman çalmayı öğrenip müzisyen olun, lgs mgs boş işler
hiçbir anlamı olmayan bomboş bir sınav. çalışmayın yavrularım.
Bir de 13-14 yaşındaki çocuklar çok kasıp buna üniversite sınavı temposuyla çalışıyorlar. %2lik dilime girmiş biri olarak diyorum ki salın kardeşim bu sınavı.
lgs çok bos bende zamanında fazla çalışmadan girmiştim pişman değilim yks daha önemli bence
Benim fikrimce lgs yksden daha önemli. Lgs yi iyi yapınca ve İstanbul fen İzmir fen galatasaray gibi okullara yerleşince çevren çok iyi oluyor ve senin en önemli yolların kaliteli insanlarla geçiriyorsun. Çevren çalışınca sen de çalışmak zorunda oluyorsun. Üstelik olimpiyat projelerle de avantajların artıyor. Yani lgs yks yi belirliyor. Ama yks lgs ye etki etmiyor. Hangisi daha önemliymiş?
@@barisakarsu.28 ortalama bir liseye girmiş arkadaşlarım şu an boğaziçi itü gibi yerlerdeler ve mezun oldukları yerlerde öyle galatasaray falan degildi
@@Sudecglr12 bu bahsettiğiniz arkadaşlarınızdan kaç tane var? 400 kişilik bir okuldan en fazla 10u böyle bir başarı yapar. Ama şu bahsettiğim okullardan 400 kişilik olanlardan en fazla 10u kötü üniversiteye gidiyor. Farkı böyle düğünün. İlk 10a nasıl girebilirsin ki belli mi gireceğin?
@@barisakarsu.28 Yani tabi ki çevre önemli sizin yaşlardayken puanı yüzünden intihara kadar bulasan bir tanıdığım olmuştu hani o kadar abartmayın lgs olmazsa yks olur demek istedim
@@Sudecglr12 anladım demek istediğinizi ben de biraz sert davrandım kusura bakmayın. Ama demek istediğim asıl şeyi şöyle anlatayım. İnsanların en gurur duyduğu anlar iyi ki dediği anlardır. Okuduğum okulda herkes iyi ki çalıştım lgsyi iyi yaptım diyor. Ama kötü okullarda keşkeler çoğunlukta. Bence insan lgsye çalışmalı ve gerisini o anki stresini yöneterek halletmeli.
Lgs annesi olarak tek önerim 7.sınıfta çocukları başlatmak ve olabildiğinde denemeye girmelerini sağlamak.