Je mag afschrijven tot je WOZ-waarde op je beleggingspanden, je bent dat vergeten bij de bv voorbeeld. Je belastbaar inkomen daalt met je afschrijving.
Dank voor de video. De aanname dat de Woz lager is dan de schuld doet ook lijken alsof privé beter is. Als je WoZ straks wel hoger is dan je schuld heb je een behoorlijk bedrag waar je belasting over betaalt toch?
Thomas je vergeet te zeggen dat in een bv alle kosten die je maak fiscaal aftrekbaar zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan verbouwingskosten. Rentelasten fiscaal aftrekbaar: Voor de rentelasten van de hypotheek geldt hetzelfde.
Wat als je vermogen om onroerend goed aan te wenden al in de bv zit? Dan moet je eerst dividendbelasting betalen . Verder wordt ook geen rekening gehouden met de waardestijging van het aangekochte pand. Dat is in de bv niet relevant toch ? Dat lijkt mij een vanuit die optiek weer een voordeel om onroerend goed vanuit de bv te financieren. Volgens mijn is het plaatje van aanschaf vanuit de bv, met inachtneming van de waardestijging van het pand, nog steeds een voordeligere optie
Toch een paar grote denkfouten. Die 200000 in prive daar heb je al 37,5% belastingen op betaald. Tevens kan je het vastgoed ook afschrijven in de BV. Er is ook geen reden omdat geld uit de bv te halen, dat is een veronderstelling. Heb je een commercieel vastgoed kan je alle btw ook nog terugvorderen. Als je een bv hebt die voldoende rendement haalt zou je ook meer kosten kunnen maken en dus minder belastingen. Erfbelasting is er ook nog, door de bv op naam vd kinderen te zetten us er geen erfbelasting verschuldigd.
@@kjeldjan-rinzevanelst9092 sorry voor het late antwoord, maar best je fiscaal adviseur consulteren. In essentie komt het erop neer dat in België je vastgoed jaarlijks kan afschrijven tot de grondwaarde en in Nederland tot de WOZ-waarde. Dit doet de overheid omdat je vastgoed verouderd en dus minder waard is. Die waardevermindering kan je in mindering brengen van je resultaat. Als alles afgeschreven is, kan je het verkopen en terug opnieuw beginnen…
@@timluyten7330 maar bij verkoop betaal je dan toch belasting over de verkoopwinst? En die is minstens evenveel hoger als je afschrijving. Of mis ik iets?
Werken jullie alleen met Nederlandse banken of heb je tips ivm buitenlandse banken, ik heb nou een van mijn panden via een Duitse bank gedeeltelijk gefinancierd. In Nederland heb ik momenteel mijn maximale hoogte aan hypotheken al bereikt. Zou graag meer willen kopen, renoveren en verhuren, iemand tips waar ik nog zou kunnen aankloppen voor commerciële vastgoedleningen tegen goede condities in het buitenland?
Ik heb al mijn panden prive gekocht en ja ik denk ook dat dit financieel beter is. Het is wel wat slechter geworden doordat de leegwaarderatio omhoog gaat. Wel lijk je alles iets te mooi voor te spiegelen. Wanneer ik mijn pand laat schilderen of wat dan ook moet ik dat van privegeld betalen, zo geld dit voor alles en ben ik verplicht nagenoeg alles uit te besteden omdat je anders nog als ondernemers kan worden gezien. Als voordeel hoef je geen dure accountant te hebben die jaarrekeningen etc moet deponeren.
Hi Thomas, Ik heb een vraag over levensverzekering. Wanneer iemand een levensverzekering hebt, is het mogelijk om een hypotheek te nemen met je levensverzekering als onderpand voor je hypotheek?
Er wordt wel een belangrijk feit vergeten. De belastingdienst wil namelijk 30% van het behaalde rendement op het vermogen. Ook als er geen rendement behaald wordt gaan ze uit van 5% rendement en krijg je daar alsnog een aanslag voor door de brievenbus. Tevens heb je de schuld dan ook privé staan.
@@rroosenFB in welk Land zit je? Ik ben de NL belasting helemaal zat met 19% winstbelasting en verlaging van de 25% grens om maar niet te spreken van de box-3.
in de vergelijking wordt geen rekening gehouden met het fenomeen dat je privé een lening moet afsluiten bij je Holding/BV om de financiering rond te krijgen. Daarover moet je een gangbare rente betalen.
@@captainoblivionthicc1004 Afhankelijk van de looptijd van je lening. Je zou kunnen googelen op "goedkoopste rente xx jaar" en dan kijken wat wettelijk gezien de laagste in de markt is. Daar printscreen van maken en bewaren bij je leningovereenkomst. Zorg ervoor dat er in je zakelijke leningsovereenkomst met jou als privé persoon ook een zekerheidsstelling wordt opgenomen. (= onderpand)
Afschrijving in de bv is vergeten maar nog belangrijker: in de bv had je een pand kunnen kopen voor 400k ipv 200k in prive. Dus ook een dubbel rendement in de bv. De vergelijking gaat niet op, appels en peren!
De uitleg in deze video mist veel context. Er zijn aspecten, zoals hoe iemand privé zijn geld heeft vergaard, die hier een grote rol spelen. Het zou bijvoorbeeld fiscaal onverstandig zijn om jezelf privé uit je zaak te betalen om vervolgens een huis te kopen. In dat geval zou ik aanraden het vastgoed op een BV aan te schaffen. Maar als het gaat over overwaarde van een bestaande woning of erfenis, en je wilt privé een onroerend goed object aanschaffen, dan zou dat zeker een slimme zet zijn. Het kan dus voor iedereen verschillen, afhankelijk van hun specifieke situatie. Ik begrijp dat jullie het aanschaffen van vastgoed in privé aanraden op basis van de uitleg die je nu geeft, maar dat geldt niet voor iedereen. Het zou wellicht nuttig zijn om dat erbij te vermelden. Verder, bij de beslissing of je een vastgoedobject privé of zakelijk wilt aanhouden, heeft elk scenario zijn eigen voordelen en nadelen. Bij het zakelijk aanschaffen van een vastgoedobject via een BV, bijvoorbeeld, heb je het voordeel dat je de kosten die je maakt zoals bij de verhuur van het pand of een verbouwing kunt aftrekken. Dit kan het fiscaal voordelig maken om het vastgoed zakelijk aan te schaffen in plaats van privé.
@@captainoblivionthicc1004 ik heb wel eens begrepen dat je inkomsten in box 3 vallen als je het verhuren en onderhoud uitbesteed. Zodra je zelf een huurder gaat zoeken en zelf het onderhoud beheert mag de belastingdienst het gaan zien als box 1.
Je doet nu net alsof op voorhand vast-staat dat de bv (of, daarmee, een groep van bv's die onderling fiscale eenheid van vennootschapsbelsting zouden hebben) per sé als resultaat van de activiteit een onvermijdelijke winst zou(den) moeten noteren. Dat is een armzalige voorstelling en/of per definitie onjuist als vooraf zekergesteld onheil.
gaat toch om 2de woning (waar men niet zelf in woont of bv maar 3 maanden per jaar als vakantiehuis) valt 2e of 3e onroerend goed niet onder een andere box: andere inkomsten ?? DIT WORDT NIET GOED UITGELEGD !!
Je opent een bedrijfje op een belastingsoord 2 uur boot frankrijk advocaten staan op de haven... je opent een bedrijf je bent de eigenaar maar laat de advocaten de feitelijke leidinggevende zijn :) Met dat bedrijfje geef je jezelf leningen en shit :D gekke rente en een factuurtje per kwartaal om jaar voor het gebruik van "het platform" haha dan kan je in principe pennensets en software laten betalen... :)
Deze video is helaas alweer out of date. Belasting in box 3 voor verhuur vernietigd het rendement. Samen met de huidige rente is het bijna niet meer rendabel. Het beleid van de overheid is zo onbetrouwbaar geworden.
Maar bedoel je met prive dat je naar de kvk gaat en zegt dat je een eenmanszaak wil of is prive gewoon een aparte keuze dus je hebt een bv en een prive ofs hoe moet ik dat zien
Oke top bedankt heel erg bedankt voor je antwoord maar veel van die prive leningen hebben toch vaak een contract waarin staat dat je het huis niet mag verhuren. Moet je dit dan bespreken en wijzigen bij de bank voordat je tekent
Lijkt mij beter dat je woz waarde vele malen hoger is dan je hypotheek schuld. Dit is een gezonde situatie. En over je overwaarde betaal je ook belasting.
Hoe zit dat dan met het treffen van voorzieningen (toekomstig groot onderhoud) dat kan wel bij een bv (en daarmee kan je de winst drukken) vooral als je eigen huis in box3 komt is een BV dan toch interessanter?
Poehee.. wel heel erg hoog over / kort door de bocht deze “master class” hoor! Zitten ook de nodige foutjes in. Maar belangrijker: this did not age well.. Alles, maar werkelijk alles is anders inmiddels. Leeegwaarderatio, middenhuur regeling, box3 (forse) fiscale aanpassingen, enz..
Klopt helemaal niets van! Als je zelf een pand verhuurt is dit WEL belast, zodra je arbeid verricht en dit is al een bord te huur in de tuin zetten wordt het officieel gezien als inkomen uit arbeid. Je zal er dus een partij bij moeten betrekken die dit voor je doet. Wanneer je het zelf doet en je zou controle krijgen moet je gewoon afrekenen over de winst. Gevaarlijke verkeerde info die hier wordt verstrekt alsof het de waarheid is
Hahaha..... Ik betaal al 3 jaar geen belasting meer! Hoe? Bankpas door de shredder gedaan, en passpoort laten vernietigen bij de gemeente! Ik leef 100% cash! Veel beter! Geen papierwerk, en geen gezeik!
Ik weet niet waar ik moet beginnen maar ik wil je wel vertellen dat bijna alle belasting die je betaald over je inkomen gaat en niet over je vermogen. Dus je kunt wel alles cash hebben maar je betaald nog net zoveel belasting als ik
Dat verschil met woz en schuld is natuurlijk het eerste jaar zo misschien. Die woz haalt je schuld wel in hoor. Niet echt een voorruitdenkende berekening. Daarnaast word geen rekening gehouden met feit dat sommige geld uit bv halen om in prive te investeren. Dan betaal je van alles wat je uit je bv haalt naar prive ook 26.9 %. Dus wat als je je geld in de bv hebt en niet in prive. Dan word het al iets minder interessant om in prive te investeren.
Dat is een aanname. Als je serieus met vastgoed bent, herfinancier je elke paar jaar je pand. Op die manier loop je schuld dus nooit achter op de WOZ. Ook als de WOZ hoger is dan de schuld, betaal je ‘alleen maar’ vermogensrendementsheffing en geen vennootschapsbelasting of dividendbelasting. Investeren met geld vanuit je BV kan prima door het uit te LENEN in plaats van uit te KEREN. Dus deze berekening is behoorlijk vooruitdenkend. 🙃
Je vertelt niet het hele verhaal. In de BV kun je afschrijven op het pand (verlaagt de belastbare winst). En in een BV ben je niet privé aansprakelijk. Ik vind dit dus niet zo'n goede video.
Alles weten over vastgoed? Abonneer jezelf op het kanaal!
www.youtube.com/@RealEstateMasterclass?sub_confirmation=1
Je mag afschrijven tot je WOZ-waarde op je beleggingspanden, je bent dat vergeten bij de bv voorbeeld. Je belastbaar inkomen daalt met je afschrijving.
Het verhaal kent een groot aantal fouten. Pas op!
Dank voor de video. De aanname dat de Woz lager is dan de schuld doet ook lijken alsof privé beter is. Als je WoZ straks wel hoger is dan je schuld heb je een behoorlijk bedrag waar je belasting over betaalt toch?
Is niet makkelijk om 2ton prive te hebben. Dat is 2 ton waarover je al belasting hebt betaald. Dan moet je 4 ton hebben om 2 ton prive te hebben
Eindelijk iemand die wakker is
@@MaxtenBrinke-bi3to niet wakker genoeg want hij ziet nog iets over het hoofd
Thomas je vergeet te zeggen dat in een bv alle kosten die je maak fiscaal aftrekbaar zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan verbouwingskosten.
Rentelasten fiscaal aftrekbaar: Voor de rentelasten van de hypotheek geldt hetzelfde.
Moet dat in het jaar dat de kosten gemaakt zijn? Of mag je over meerdere jaren verspreiden?
@@GupStar je kan een voorziening aanmaken. Over het bedrag waarover je een voorziening maakt, mag je van de winst voor belasting afhalen
klopt inderdaad. ik miste bij de eerste 8000 euro al een stukje btw wat er in zit.
Wat als je vermogen om onroerend goed aan te wenden al in de bv zit? Dan moet je eerst dividendbelasting betalen . Verder wordt ook geen rekening gehouden met de waardestijging van het aangekochte pand. Dat is in de bv niet relevant toch ? Dat lijkt mij een vanuit die optiek weer een voordeel om onroerend goed vanuit de bv te financieren. Volgens mijn is het plaatje van aanschaf vanuit de bv, met inachtneming van de waardestijging van het pand, nog steeds een voordeligere optie
Toch een paar grote denkfouten. Die 200000 in prive daar heb je al 37,5% belastingen op betaald. Tevens kan je het vastgoed ook afschrijven in de BV.
Er is ook geen reden omdat geld uit de bv te halen, dat is een veronderstelling. Heb je een commercieel vastgoed kan je alle btw ook nog terugvorderen.
Als je een bv hebt die voldoende rendement haalt zou je ook meer kosten kunnen maken en dus minder belastingen.
Erfbelasting is er ook nog, door de bv op naam vd kinderen te zetten us er geen erfbelasting verschuldigd.
Kan jij mij er wat meer over leren? Vooral met de afschrijving van het pand.
Amen!
Jep, dit filmpje klopt niet helemaal.
@@kjeldjan-rinzevanelst9092 sorry voor het late antwoord, maar best je fiscaal adviseur consulteren.
In essentie komt het erop neer dat in België je vastgoed jaarlijks kan afschrijven tot de grondwaarde en in Nederland tot de WOZ-waarde.
Dit doet de overheid omdat je vastgoed verouderd en dus minder waard is. Die waardevermindering kan je in mindering brengen van je resultaat.
Als alles afgeschreven is, kan je het verkopen en terug opnieuw beginnen…
@@timluyten7330 maar bij verkoop betaal je dan toch belasting over de verkoopwinst? En die is minstens evenveel hoger als je afschrijving. Of mis ik iets?
Box 3 is veranderd. Video kan de prullenbak in
Leg uit want ik weet niks op dit gebied
Werken jullie alleen met Nederlandse banken of heb je tips ivm buitenlandse banken, ik heb nou een van mijn panden via een Duitse bank gedeeltelijk gefinancierd. In Nederland heb ik momenteel mijn maximale hoogte aan hypotheken al bereikt. Zou graag meer willen kopen, renoveren en verhuren, iemand tips waar ik nog zou kunnen aankloppen voor commerciële vastgoedleningen tegen goede condities in het buitenland?
Thomas topper! Legt alles duidelijk uit en goed te begrijpen.
dit klopt alleen als je eenmalig een pand koopt, als je meerdere woningen koopt en vastgoed handelt verplaatst dt naar box 1 en wordt het wel duur
Als je een bv verkoopt met een pand erin, betaalt de koper dan ook overdrachtsbelasting?
Volg
Ik heb al mijn panden prive gekocht en ja ik denk ook dat dit financieel beter is. Het is wel wat slechter geworden doordat de leegwaarderatio omhoog gaat. Wel lijk je alles iets te mooi voor te spiegelen. Wanneer ik mijn pand laat schilderen of wat dan ook moet ik dat van privegeld betalen, zo geld dit voor alles en ben ik verplicht nagenoeg alles uit te besteden omdat je anders nog als ondernemers kan worden gezien. Als voordeel hoef je geen dure accountant te hebben die jaarrekeningen etc moet deponeren.
Ik heb één bedrijfspandje en m'n huis als eenmanszaak, volgens mij als je meer hebt word het alleen maar ingewikkelder
Hi Thomas, Ik heb een vraag over levensverzekering. Wanneer iemand een levensverzekering hebt, is het mogelijk om een hypotheek te nemen met je levensverzekering als onderpand voor je hypotheek?
Er wordt wel een belangrijk feit vergeten. De belastingdienst wil namelijk 30% van het behaalde rendement op het vermogen. Ook als er geen rendement behaald wordt gaan ze uit van 5% rendement en krijg je daar alsnog een aanslag voor door de brievenbus. Tevens heb je de schuld dan ook privé staan.
En wat als het pand met eigen vermogen uit een buitenlands bv in een stichting wordt aangekocht?
Ja vertel, wat dan? Ik heb namelijk een Buitenlandse bv met panden in NL die ik verhuur…is het slimmer een Nederlandse stichting op te richten dan?
@@rroosenFB in welk Land zit je? Ik ben de NL belasting helemaal zat met 19% winstbelasting en verlaging van de 25% grens om maar niet te spreken van de box-3.
in de vergelijking wordt geen rekening gehouden met het fenomeen dat je privé een lening moet afsluiten bij je Holding/BV om de financiering rond te krijgen. Daarover moet je een gangbare rente betalen.
Wat wordt verstaan onder gangbaar in deze huidige rente
@@captainoblivionthicc1004 Afhankelijk van de looptijd van je lening. Je zou kunnen googelen op "goedkoopste rente xx jaar" en dan kijken wat wettelijk gezien de laagste in de markt is. Daar printscreen van maken en bewaren bij je leningovereenkomst. Zorg ervoor dat er in je zakelijke leningsovereenkomst met jou als privé persoon ook een zekerheidsstelling wordt opgenomen. (= onderpand)
@@captainoblivionthicc1004 ik zou zeggen 4-5%, hangt af van de looptijd en inbreng
Mooie uitleg 🎉
Je kan ook een bedrijfspand zakelijk aanschaffen en aan je prive verhuren.
Afschrijving in de bv is vergeten maar nog belangrijker: in de bv had je een pand kunnen kopen voor 400k ipv 200k in prive. Dus ook een dubbel rendement in de bv. De vergelijking gaat niet op, appels en peren!
Geven jullie ook advies.
Ik heb meerdere panden en woon in het buitenland. Panden in NL en buitenland?
De uitleg in deze video mist veel context. Er zijn aspecten, zoals hoe iemand privé zijn geld heeft vergaard, die hier een grote rol spelen. Het zou bijvoorbeeld fiscaal onverstandig zijn om jezelf privé uit je zaak te betalen om vervolgens een huis te kopen. In dat geval zou ik aanraden het vastgoed op een BV aan te schaffen. Maar als het gaat over overwaarde van een bestaande woning of erfenis, en je wilt privé een onroerend goed object aanschaffen, dan zou dat zeker een slimme zet zijn. Het kan dus voor iedereen verschillen, afhankelijk van hun specifieke situatie. Ik begrijp dat jullie het aanschaffen van vastgoed in privé aanraden op basis van de uitleg die je nu geeft, maar dat geldt niet voor iedereen. Het zou wellicht nuttig zijn om dat erbij te vermelden. Verder, bij de beslissing of je een vastgoedobject privé of zakelijk wilt aanhouden, heeft elk scenario zijn eigen voordelen en nadelen. Bij het zakelijk aanschaffen van een vastgoedobject via een BV, bijvoorbeeld, heb je het voordeel dat je de kosten die je maakt zoals bij de verhuur van het pand of een verbouwing kunt aftrekken. Dit kan het fiscaal voordelig maken om het vastgoed zakelijk aan te schaffen in plaats van privé.
Top uitgelegd!
Er is geen mkb winst vrijstelling gerekend en geen afschrijvingskosten mee gerekend is hier een reden voor?
Inkomsten uit verhuur vallen toch onder box 1? Dus belastbaar inkomen?
Box 3 is investering
Als je een kamer in jouw huis gaat verhuren, dan komt dit in box 1
Nee inkomsten uit je *eigen* huis wordt gezien als inkomsten uit vermogen. Dus het valt in box 3
@@captainoblivionthicc1004 ik heb wel eens begrepen dat je inkomsten in box 3 vallen als je het verhuren en onderhoud uitbesteed.
Zodra je zelf een huurder gaat zoeken en zelf het onderhoud beheert mag de belastingdienst het gaan zien als box 1.
En hoe zit het als het pand volledig is afbetaald?
Box 3, eigen vermogen.
Maar stel het pand is 500’000 waard geworden, hoe ziet het plaatje er dan uit?
Bro leert rekenen of zoekt ne boekhouder
@@robbeduys911 dan betaal je mooi 15% over je winst. En dan nog een keer 30% dus waarde stijging gaat hem niet worden helaas.
Je doet nu net alsof op voorhand vast-staat dat de bv (of, daarmee, een groep van bv's die onderling fiscale eenheid van vennootschapsbelsting zouden hebben) per sé als resultaat van de activiteit een onvermijdelijke winst zou(den) moeten noteren. Dat is een armzalige voorstelling en/of per definitie onjuist als vooraf zekergesteld onheil.
gaat toch om 2de woning
(waar men niet zelf in woont of bv maar 3 maanden per jaar als vakantiehuis)
valt 2e of 3e onroerend goed niet onder een andere box: andere inkomsten ??
DIT WORDT NIET GOED UITGELEGD !!
Je opent een bedrijfje op een belastingsoord 2 uur boot frankrijk advocaten staan op de haven... je opent een bedrijf je bent de eigenaar maar laat de advocaten de feitelijke leidinggevende zijn :)
Met dat bedrijfje geef je jezelf leningen en shit :D gekke rente en een factuurtje per kwartaal om jaar voor het gebruik van "het platform" haha dan kan je in principe pennensets en software laten betalen... :)
De video kan in de prullenbak, het is inmiddels 2025 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Deze video is helaas alweer out of date. Belasting in box 3 voor verhuur vernietigd het rendement. Samen met de huidige rente is het bijna niet meer rendabel.
Het beleid van de overheid is zo onbetrouwbaar geworden.
Update 2025?
Volgend jaar gaat je huis naar BOX 3 las ik volgensmij. Heeft dit ook impact op de berekening van privé ?
Dat is nog niet zeker, maar dat zou zeker impact hebben op de berekening. Echter blijft privé aankopen ten allen tijden voordeliger dan vanuit een BV.
allemaal leuk maar als je wat meer vastgoed hebt en regelmatig koopt en verkoopt pikt de fiscus dat prive verhaal niet
nee, okay, maar dan moet je het ook niet te bont maken. 2/3, of misschien zelfs 4 panden kan prima.
Woz waarde is altijd hoger
Is dit nog steeds zo? Ik krijg prive een mega aanslag op mn panden. 60% van mn “winst” weg… ga BV onderzoeken
Prima toch. Waarom zouden we beleggers moeten plezieren ?
Achterhaald
En wat als de rente omhoog gaat ipv 3% te gebruiken? Huur 18.000? 1.500€ huur voor een huis van 200k? Lijkt me allemaal erg sterk
Maar bedoel je met prive dat je naar de kvk gaat en zegt dat je een eenmanszaak wil of is prive gewoon een aparte keuze dus je hebt een bv en een prive ofs hoe moet ik dat zien
Prive = jij met je bsn nummer (inwoner NL)
BV = jij met je kvk nummer (eigenaar onderneming)
@@wesleyarkes7189 dus je neemt een lening bij de bank op je eigen naam?
Oke top bedankt heel erg bedankt voor je antwoord maar veel van die prive leningen hebben toch vaak een contract waarin staat dat je het huis niet mag verhuren. Moet je dit dan bespreken en wijzigen bij de bank voordat je tekent
Er is een verschil tussen een eigen woning hypotheek en een verhuurhypotheek. Als je die laatste afsluit, mag je prima je woning verhuren.
Lijkt mij beter dat je woz waarde vele malen hoger is dan je hypotheek schuld. Dit is een gezonde situatie. En over je overwaarde betaal je ook belasting.
Hoe zit dat dan met het treffen van voorzieningen (toekomstig groot onderhoud) dat kan wel bij een bv (en daarmee kan je de winst drukken) vooral als je eigen huis in box3 komt is een BV dan toch interessanter?
Die kosten mag je niet opvoeren in je BV als je het pand prive hebt gekocht, helaas.
@@joranbroer ja, maar bedoel toch juist dat je m in je BV koopt.
@@firasabali4836 ja volgens mij is een BV nog best wel interresant ook omdat je gewoon veel makkelijker geld kunt lenen
"geheft"?? VDW(heffen): geheven
Poehee.. wel heel erg hoog over / kort door de bocht deze “master class” hoor! Zitten ook de nodige foutjes in. Maar belangrijker: this did not age well..
Alles, maar werkelijk alles is anders inmiddels. Leeegwaarderatio, middenhuur regeling, box3 (forse) fiscale aanpassingen, enz..
Klopt helemaal niets van!
Als je zelf een pand verhuurt is dit WEL belast, zodra je arbeid verricht en dit is al een bord te huur in de tuin zetten wordt het officieel gezien als inkomen uit arbeid. Je zal er dus een partij bij moeten betrekken die dit voor je doet. Wanneer je het zelf doet en je zou controle krijgen moet je gewoon afrekenen over de winst.
Gevaarlijke verkeerde info die hier wordt verstrekt alsof het de waarheid is
Wat raden jullie aan als je samen vastgoed aankoopt en ook gaat flippen?
Samen vastgoed aankopen kan ook beiden vanuit privé. Woningen flippen is wel een bedrijfsactiviteit, dus dat moet vanuit een BV.
@@joranbroer je kunt ook gewoon als particulier een aannemer inschakelen
Hahaha..... Ik betaal al 3 jaar geen belasting meer!
Hoe?
Bankpas door de shredder gedaan, en passpoort laten vernietigen bij de gemeente!
Ik leef 100% cash! Veel beter!
Geen papierwerk, en geen gezeik!
Ik weet niet waar ik moet beginnen maar ik wil je wel vertellen dat bijna alle belasting die je betaald over je inkomen gaat en niet over je vermogen.
Dus je kunt wel alles cash hebben maar je betaald nog net zoveel belasting als ik
Hoe woon jij?
5% van 200.000 = 10.000 per jaar hyphotheek.
Steeds kopen en verkopen gaat toch niet helemaal lukken. Dan zegt de fiscus dat je beroepsmatig bezig bent.
Dit gaat over verhuur, niet over inkopen verkopen.
Dit moet in een bv inderdaad
Dat verschil met woz en schuld is natuurlijk het eerste jaar zo misschien. Die woz haalt je schuld wel in hoor. Niet echt een voorruitdenkende berekening.
Daarnaast word geen rekening gehouden met feit dat sommige geld uit bv halen om in prive te investeren. Dan betaal je van alles wat je uit je bv haalt naar prive ook 26.9 %.
Dus wat als je je geld in de bv hebt en niet in prive. Dan word het al iets minder interessant om in prive te investeren.
Dat is een aanname. Als je serieus met vastgoed bent, herfinancier je elke paar jaar je pand. Op die manier loop je schuld dus nooit achter op de WOZ. Ook als de WOZ hoger is dan de schuld, betaal je ‘alleen maar’ vermogensrendementsheffing en geen vennootschapsbelasting of dividendbelasting. Investeren met geld vanuit je BV kan prima door het uit te LENEN in plaats van uit te KEREN. Dus deze berekening is behoorlijk vooruitdenkend. 🙃
@@joranbroer … en toen ging de herfinancieringsrente rammend hard omhoog. Leuke theorie, maar in de prijktijk op dit moment nogal onverstandig.
Je vertelt niet het hele verhaal. In de BV kun je afschrijven op het pand (verlaagt de belastbare winst). En in een BV ben je niet privé aansprakelijk. Ik vind dit dus niet zo'n goede video.
Je kan enkel afschrijven als woz waarde lager is dan aankoopsom, vanaf het moment dat die hoger is dus niet meer
Tuurlijk, lekker bedrijven leren hoe ze geen belasting hoeven te betalen. De burger doet het wel. De mensen in loondienst.