DALIŞ ÖNCESİ NASIL NEFESLENİYORUM CİĞERLERİ TAM DOLDURMA
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 8 ม.ค. 2025
- Serbest dalış ve zıpkınla balık avında dalışa geçmeden hemen önce nasıl nefeslendiğimizi yüzeyde ne kadar beklememiz gerektiğini ve bunun dışında nelere dikkat etmemiz gerektiğini bu videomda anlatıyorum.
Serbest dalış ve Zıpkınla Balıkavı, dalış malzemeleri, nefeslenme teknikleri, eğitimler, balık avı videoları,
#dalış #serbestdalış #nefes #ciğer
Çok iyi güzel anlatım
Gayet anlaşılır ve bilimsel bir video, devamını bekliyoruz ❤
Çok güzel bilgiler veriyorsunuz emeğinize sağlık başarılar diliyorum 💯👍
Çok güzel bilgiler emeğine sağlık hocam teşekkürler
harika bilgiler teşekkürler
Mükemmel anlatim. Pratik uygulama. Eline emegine nefesine sağlık. ❤
Emeğinize sağlık.
İlk defa diyafram kasımla nefes aldım çalışıyomuş çok sevindim😂teşekkürler
ağzınıza sağlık hocam çok güzel bilgiler
Teşekkür 🙏🏻
Nefes gelistirme uzerine baska videolar da bekliyoruz...Tesekkurler ..Emeginize saglik
Eski videolara göz atınız lütfen kapasite arttırıcı antrenmanlar paylaştım .Teşekkürler 🙏🏻
Nefesine sağlık abi 🙏🏼
doğru ve güzel bilğiler
teşekkürler.
Engin bey görüşemiyoruz 😂 dönün artık Fethiye’ye de bi kahve içelim
Tamam içelim. 👍😊
Harika
Teşekkürler
çok teşekkürler Şenol sonraki dalışta ilk balığı senin için vuruyorum;)
😍 birlikte yemezsek sayılmaz o 😂😂 sevgiler selamlar Gökçeadaya❤️
👏👏👏👏
hocam teşekkürler. serbest dalışta dalış hızı ne olmalı önemli mi tşkler
Serbest dalışta inişte hız diye bir kavram yok bence. Eğer çok hızlı iniyorsan ağırlığın fazla demektir buda seni çıkarken zorlayacaktır
Çok yavaş iniyor ve çok palet vuruyorsan ağırlığın az demektir yada paletlerin performansı yada kalınlığı sana uygun olmayabilir. Burada odak kendi yüzerliliğin, ağırlığın olmalı.
Çıkarken ise durum biraz kişinin kapasitesi ve alışkanlığına bağlıdır. Videolarımda görürsünüz ven herzaman yavaş çıkarım aska diafram kasılmalarını beklemem yani kapasitemin %60 larında çıkmaya başlarım. Fazla nefes tutmak beyin sağlığı için de iyi değil. Rahat ve yavaş hareketlerle keyifle dalın kendinizi dışarıdan gözlemleyin. Keyifli dalışlar
@@pescador- teşekkürler .tüplü dalışta malum 10 mt/dakk. 72 yaşımdayım paletsiz 8-9 metreye iniyorum . dişarıda 80 sn nefes tutabiliyorum inme sürem kaç saniye olmalı çıkışa başlamak için. çok teşekkürler sağolun.
Serbest dalışta Scuba dalışında olduğu gibi bir cetvel yok. Tamamen kişinin yeteneği, kapasitesi ve kullandığı ekipmanların performansına bağlı. Dikkat etmeniz gereken konu ağırlık ayarınızı inmek istediğiniz derinliğe uygun olması.
Hedef zorlanmadan inmek ve çıkmak. Bı denge çok önemli
Hocam çok teşekkürler çok faydalı. Videonun sonunda yaptığınızı anlatır mısınız? Ayrı ayrı bölgeleri doldurma çalışması mı?
Evet akciğerlerinizdeki bölümleri ayrı ayrı kullanabilme kabiliyeti öğreten basit bir antrenmandır. Diyaframa da esneklik sağlar.
@@pescador- Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu tip antrenmanlar olan bilgilendirici videolar çekerseniz benim gibi yeni başlamaya çalışan arkadaşlara çok faydası olacaktır. Bu arada ilk iki bölgeyi dolduruyorum ama üçüncü bölgeyi dolduramıyorum o farkı hissedemiyorum ne yapabilirim ?
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu tip antrenmanlar olan bilgilendirici videolar çekerseniz benim gibi yeni başlamaya çalışan arkadaşlara çok faydası olacaktır. Bu arada ilk iki bölgeyi dolduruyorum ama üçüncü bölgeyi dolduramıyorum o farkı hissedemiyorum ne yapabilirim ?@@pescador-
@ozsel7646 kanalımda 50 nin üzerinde eğitim videosu bulunuyor, eski paylaşımlara göz atabilirsiniz. Özellikle linkini paylaştığım videoyu izleyin lütfen. Kapasite arttırmak güzel bir klavuz.
Üst bölüm en az hava vakumlayabildiğimiz kısımdır. Orta bölümü doldururken de bir miltar alırsınız. O sebeple antrenman yaptıkça zamanla zaten kapasitesi artacaktır. Denizde yüzeyde yatay pozisyonda kollarınızı ileri uzatarak da daha fazla alan yaratabilirsiniz.
th-cam.com/video/8mEP_yogtX8/w-d-xo.htmlsi=vETApKwIYGnyPUGS
Emeğine sağlık.hocam ben diyafram kasılması hissetmiyorum ne suda ne karada bir yerde hata mı yapıyorum.
Bunun cevabını sanal ortamdan ve uzak mesafeden vermek çok doğru olmaz. Gözlemlemek lazım. Yakınlarınızda bu konuda deneyimli bir serbest dalıcı yada antrenör varsa bunu birlikte deneyip gözlemleyin.
@@pescador- öyle biri keşke olsaydı.ne ögrendiysem sizin gibi video çekenlerden öğrendim.teşekkürler
@@pescador- aynen bende diyafram kasılması hissetmiyorum sığ sularda 1.45 dk 2 dk kaldigim zamanlarda bile sadece nefessizligin verdiği sıkıntı uyuşma gibi yanma gibi bildiğimiz nefessizlik hali yaşıyor dalışımı sonlandiriyorum. diyafram kasılması nedir nasıl yaşanır yada nasıl test edilir bilgi olsaydı denerdik ızdıraplıda olsa yada faydası varsa
Şenol bey bu nefeslenme sığ su için de geçerli mi
Sığ su - derin su her dalışta ciğerlerinizi tam doldurmanız hem dip sürenizi arttırır hem oluşan basınçla ciğer kapasitenizi genişletmwnize de yardımcı olur. Sığ suda sephiyenizi nefesinizle değil sırt ağırlığı ve bilek ağırlığı kullanarak arttırın. Hem belinize çok fazla yük binmez hem sığ suda kuvvet sarfetmeden muntazam yatabilirsiniz.
bence teksin abi piyasada bu kadar net
Teşekkürler Umutcum işinize yarıyorsa ne mutlu 🙏🏻
@@pescador- Yaramaz mi şenol usta bu tecrübeleri bu kadar net ve basit bir dille anlatan var mı hem de uygulamalı? Bu tecrübeyi bizzat kendin edinmiş faydasını biliyor ve aktarıyorsun,zıpkıncıların saplanıp takıldığı sorun yaşadığı her nokta da varsın.Karşılaştirmalarla görsellerle.evet amatör ilk başlayan ile yılllardır bu hobbyle uğraşanların bulduğu şeyler var video ve anlatımlarında. Temeli düzgün atıp ilerlemek çok güzel bir şey .bence idolsün
@umutaltnoluk4033 çok teşekkürler kardeşim 🙏🏻
👍👍
🐠😘👌👍