@@kolejemazowieckie8350 Nie no, Pan Sławomir klasa. Tym bardziej, że wiele osób oglądając nie czuje różnicy jak to jest siedzieć przed komputerem, a stanąć przed kamerą i wystąpić przed całymi internetami. A tutaj pełna profecha, jakby całe życie prezenterem był. Konkretnie, rzeczowo - mucha nie siada.
Jeździłem VT628 z Warszawy do Czeremchy. Bardzo wygodne siedzenia, choć mają tendencję do opadania w dół. Zdecydowanie wygodniejsze niż w nowszych pociągach typu Flirt. Ogrzewanie zimą na bardzo wysokim poziomie.
Oby VTki jeździły jak najdłużej! Tak jak wspomnieli państwo na filmiku, nie dość, że były w przeszłości bardzo innowacyjne, mają "duszę", to przede wszstkim są bardzo wygodne dla pasażerów
Świetny materiał i skład! Czekam na flirt3 a już jutro jadę z wami do warszawy i również liczę na flirta :) Ale znając moje szczęście będzie to en57km lub akm ;c ale je też lubię.
Miałem okazję czymś takim jeździć. Szczerze, nie zauważyłem zbytnio różnicy pomiędzy komfortem jazdy tymi szynobusami a takim zmodernizowanym EN57. Fakt, mniejsze przyśpieszenie, ale mam wrażenie, że w środku jest ciszej mimo użycia silnika spalinowego. Podczas jazdy jednostajnej silnik spalinowy nie pracuje jednostajnie a załącza się co jakiś czas.
Jeden z lepszych materiałów zrealizowanych przez KM - widać, że sporo się Państwo nauczyli przez wszystkie filmy. Przeskok jakościowy (oczywiście na plus) tego filmu względem pierwszego o EN57 jest wyraźnie zauważalny. Czy po zakończeniu tej serii myślą Państwo nad uruchomieniem kolejnej? Można by było np. przedstawić proces układania rozkładu jazdy czy naprawę taboru kolejowego. Pozdrawiam serdecznie! :)
Dziękujemy! Chcemy, żeby nasze materiały były żywe i naturalne, dlatego w niektórych scenach słychać np. warkot silnika czy pracę różnych podzespołów, choć powoduje to niekiedy słabszą jakość wypowiedzi. Nasi prowadzący to nie profesjonalni mówcy, to mechanicy z ogromną wiedzą, którą każdy podzielił się z naszą widownią na swój sposób i na tym również polega urok tej serii :) Oczywiście myślimy o kolejnej ciekawej serii materiałów, ale nie mamy jeszcze w 100 proc. sprecyzowanych planów, dlatego tym bardziej dziękujemy za podpowiedzi. Bardzo dziękujemy za rzetelny i ciekawy komentarz i również serdecznie pozdrawiamy :)
@@kolejemazowieckie8350 Jestem w Tłuszczu i mam problem ze znalezieniem VT628, czy są określone jakieś dni i godziny ich kursowania? Byłbym wdzięczny za pomoc :).
W zależności od trasy, ukształtowania terenu i zapełnienia składu, VT627 na pełnym baku jest w stanie pokonać od 1900 do 2100 kilometrów. Pozdrawiamy :)
Kochane składy moje ulubione po EN57 bardzo lubię spółke KM
Moim zdaniem najciekawsze pojazdy na sieci Kolei Mazowieckich. Jechałem nimi też za granicą i zawsze doświadczenia były pozytywne
Super! Nie raz miałem okazje się przejechac ta maszyną.
Bardzo przyjemnie słucha się Pana który opowiada :D
Dziękujemy, przekażemy Panu Sławomirowi. Pozdrawiamy :)
@@kolejemazowieckie8350
Nie no, Pan Sławomir klasa. Tym bardziej, że wiele osób oglądając nie czuje różnicy jak to jest siedzieć przed komputerem, a stanąć przed kamerą i wystąpić przed całymi internetami. A tutaj pełna profecha, jakby całe życie prezenterem był. Konkretnie, rzeczowo - mucha nie siada.
Super opowiadanie o ciekawych pojazdach 👌
Pozdrawiam!
Jeździłem VT628 z Warszawy do Czeremchy. Bardzo wygodne siedzenia, choć mają tendencję do opadania w dół. Zdecydowanie wygodniejsze niż w nowszych pociągach typu Flirt. Ogrzewanie zimą na bardzo wysokim poziomie.
Czekałem na ten oddzinek. Świetna robota, liczę na więcej i pozdrawiam życzę lekkiej pracy każdemu na kolei!
Dziękujemy, również pozdrawiamy :)
Jedne z fajniejszych szynobusów :)
Oby VTki jeździły jak najdłużej! Tak jak wspomnieli państwo na filmiku, nie dość, że były w przeszłości bardzo innowacyjne, mają "duszę", to przede wszstkim są bardzo wygodne dla pasażerów
Super prezentacja 👍. Ja właśnie VT627 na początku roku złapałem w Nieporęcie. Pozdrowienia dla KM!
Piękne szynobusy!
Zawsze chciałem kiedyś takiego zobaczyć.
Super film jak zawsze, pozdrawiam pana Zgierunia. :)
Podobają mi się te pojazdy
Jak zawsze oglądam z zainteresowaniem
Świetnie zrealizowany film! Pozdrowienia dla Pana Sławka :)
Dziękujemy, przekażemy :)
Paweł jak zwykle muzyka świetna
Dziękujemy, jesteśmy tego samego zdania, Paweł robi świetną muzykę :) Życzymy miłego dnia :)
Świetny materiał i skład! Czekam na flirt3 a już jutro jadę z wami do warszawy i również liczę na flirta :) Ale znając moje szczęście będzie to en57km lub akm ;c ale je też lubię.
Super Materiał ;) Czekam na Flirt3 a jutro wybieram się waszym pociągiem do warszawy i mam nadzieję że będzie to flirt ;)
Bardzo fajny film, pozdrawiam!
Na to czekałem
Super film!!!!
I to jest klasyk 🤩
Jej! Nareszcie :)
Fajne wozy, czasem śmigają do Ostrołęki,
Super film!
bardzo fajny film i fajny pociąg
Cud miód malina 👌
Super filmik! Czekam na ten o Flircie 3!
Mój ulubiony szynobus. (Ej ludzie. Dajcie więcej połączeń do Płońska bo tam 1 pociąg na 3 godziny!!!!)
kolejny piękny film z pięknym objaśnieniem taboru KM. (ps. czy w 11:43 nie została pomylona wskazówka czerwona z żółtą i na odwrót? ) Pozdrawiam :)
Dziękujemy, wskazówki sprawdzimy :)
Miałem okazję czymś takim jeździć. Szczerze, nie zauważyłem zbytnio różnicy pomiędzy komfortem jazdy tymi szynobusami a takim zmodernizowanym EN57. Fakt, mniejsze przyśpieszenie, ale mam wrażenie, że w środku jest ciszej mimo użycia silnika spalinowego. Podczas jazdy jednostajnej silnik spalinowy nie pracuje jednostajnie a załącza się co jakiś czas.
Ależ zmieniła się stacja w Tłuszczu!
Ciekawy odcinek
Dziękujemy :)
Jeden z lepszych materiałów zrealizowanych przez KM - widać, że sporo się Państwo nauczyli przez wszystkie filmy. Przeskok jakościowy (oczywiście na plus) tego filmu względem pierwszego o EN57 jest wyraźnie zauważalny. Czy po zakończeniu tej serii myślą Państwo nad uruchomieniem kolejnej? Można by było np. przedstawić proces układania rozkładu jazdy czy naprawę taboru kolejowego. Pozdrawiam serdecznie! :)
10:22 Albo pani maszynistka. :)
Dziękujemy! Chcemy, żeby nasze materiały były żywe i naturalne, dlatego w niektórych scenach słychać np. warkot silnika czy pracę różnych podzespołów, choć powoduje to niekiedy słabszą jakość wypowiedzi. Nasi prowadzący to nie profesjonalni mówcy, to mechanicy z ogromną wiedzą, którą każdy podzielił się z naszą widownią na swój sposób i na tym również polega urok tej serii :) Oczywiście myślimy o kolejnej ciekawej serii materiałów, ale nie mamy jeszcze w 100 proc. sprecyzowanych planów, dlatego tym bardziej dziękujemy za podpowiedzi. Bardzo dziękujemy za rzetelny i ciekawy komentarz i również serdecznie pozdrawiamy :)
Świetne "busiki" ; )
Uwielbiam te pociągi takie jak VT627 i VT628!!!!! Szkoda, że zabytkowe VT627 w Niemczech uległo pożarowi.
Swietna maszyna.
Wonderful video like and subscribed from Czech Republic 🙂👍👍👍👍👍👍
Thank YOU, greetings from Poland :)
Zdravím s Polska!
Stary szynobus, ale za to fajny :)
Proszę popracować nad dźwiękiem. Po za tym jestem zadowolony ponieważ dowiedziałem się wielu ciekawych informacji. Pozdrawiam
Dziękujemy i pozdrawiamy :)
Ale fajny
Bardzo dobra robota. 👏 O czym będzie następny film?
Kolejny film będzie o pojazdach ER160 i będzie to ostatni odcinek cyklu.
@@kolejemazowieckie8350 a o czym będzie kolejna seria? Bo chyba będzie?🤔
Raz tylko się przejechałem pociągiem na kolei Mazowieckich (ale impulsem 45WE w 2015 roku)
Ciekawe czy one dalej jeżdżą? :)
Nasze pojazdy Impuls 45WE obsługują pociągi na trasie Warszawa - Skierniewice. Zachęcamy do podróży po Mazowszu i pozdrawiamy :)
A dlaczego miałby nie jeździć? :P Jak na pociąg są bardzo młode i przed nimi jeszcze wiele lat służby :)
Hamulec eksploatacyjny (zwany także hamulcem służbowym) to po angielsku Service Brake.
Dlaczego te szynobusy nie maja zgarnaiczy czy tak mialo byc?
Ciekawe autobusy szynowe
Kiedy będzie za pulpitem maszynisty o ER160 Stadler Flirt 3
Odcinek o ER160 planujemy opublikować 11 czerwca i będzie to ostatni odcinek naszego cyklu :) Pozdrawiamy
Bardzo ciekawie opowiedziane. Czy VT627 da się ukrotnić z VT628?
Mam pytanie, czy te loki będą nie tylko jeździć na lini Kutno - Sierpc? Będą jeździć na liniach np. Warszawa Wschodnia - Dęblin? Proszę o odpowiedź.
VT627 oraz VT628 to pojazdy spalinowe, nie planujemy wykorzystywać ich do obsługi pociągów na linii do Dęblina. Pozdrawiamy
Świetne SZT, szkoda że podlaski oddział PR ich nie nabył tylko pesoszroty
Wszystko fajnie ale mikrofon strasznie charczy :/
412☘️🙋♂️🖐️
A gdzie takie można spotkać?
Na linii Tłuszcz - Ostrołęka :) Pozdrawiamy
Gdzie można takie znaleźć, podpowie ktoś?
Szynobusy VT627 kursują do Sierpca i Płocka. VT 628 można spotkać na połączeniu Tłuszcz - Czeremcha. pozdrawiamy :)
@@kolejemazowieckie8350 Wielkie dzięki, teraz będę mógł dołączyć je do mojej stale powiększającej się listy filmów o kolei ;)
@@kolejemazowieckie8350 Jestem w Tłuszczu i mam problem ze znalezieniem VT628, czy są określone jakieś dni i godziny ich kursowania? Byłbym wdzięczny za pomoc :).
Jaki ma zasięg na pełnym baku?
W zależności od trasy, ukształtowania terenu i zapełnienia składu, VT627 na pełnym baku jest w stanie pokonać od 1900 do 2100 kilometrów. Pozdrawiamy :)
@@kolejemazowieckie8350 dzięki za informację!
1 komentarz, cudna maszyna, czy zaprezentowali byście teraz mojego ulubionego flirta 3 lub en57 kańcuak
Materiał o pojeździe FLIRT ER160 będzie już wkrótce na kanale, pozdrawiamy :)
Zbyt duża głośność mikrofonu była ustawiona. Momentami nie wyraźnie głos słychać.
Dziękujemy za uwagę, następnym razem będzie lepiej :) Pozdrawiamy
Ma WC?
Tak, pojazdy VT627 i VT628 posiadają toalety. Pozdrawiamy
@@kolejemazowieckie8350 Muszę pojechać na mazowsze i się przejechać
@@TechnicznyMaks Myślałem że odpiszesz: (…) i się wysikać ;)
czy to jest pierwszy szynobus koleji mazowieckich?
Na lini 31 taki jezdzi
Witam
Ten pociąg chyba nie jest zbyt przyjazny dla osób niepełnosprawnych i matek z wózkami...