Joel on kyllä vähän niinkuin todellinen versio stereotyyppisestä vuorilla asuvasta mestarista, jolta voi kuulla viisauksia maailman todellisesta luonteesta. 3000m ja yli +30°C.. :D (Aivan mahtava video kiitos!! )
Olen seuraillut kanavaasi jo pitkään, ja varmaan jokaisen julkaisemasi videon olen katsonut. Kiitos kaikista tiedoista ja taidoista mitä olet Markus välittänyt monille katsojille ja minulle. Uskon, että tekemälläsi työllä sosiaalisessa mediassa on suuri vaikutus nuoriin, keski-ikäisiin ja vanhempiin ihmisiin tuomalla lisää ymmärrystä liikunnasta ja muista mielenkiintoisista aiheista. Tuot esille eri lajeja ja autat ihmisiä löytämään hienoja eri harrastuksia, jossa he löytävät liikunnan ilon omaan elämäänsä. Sinulla on aivan varmasti älyttömän suuri rooli siinä, että ihmiset innostuvat liikkumaan ja perehtymään muihin terveyttä edistäviin seikkoihin, kuten uneen ja ravintoon. Kiitos tästä työstä mitä jaksat meille tänne ahertaa. Pidä aina sama aitous näissä videoissa mitä nyt ja muista myös huolehtia itsestäsi, ettet pala loppuun. Kiitos.
Toivoin loputtomasti nähdessäni ensimmäisen videon minkä Joelin kanssa teit, että muutkin tajuaisivat kuinka arvokasta tietoa Joelilta kumpuaa aivan rajattomia määriä. Selkeästi näin on käynyt, kun useampia videoita jo tullut, enkä voisi olla iloisempi! Vuoden alusta olen Joelin inspiroimana pakkomielteisesti sisäsoutanut ja tavoitteenani on ensi kesänä liittyä johonkin soutuseuraan harjoittelemaan vesillä soutamista, tai ainakin pystyssä pysymistä!
Tää video on hyvä esimerkki siitä, millasta sitoutumista huippu-urheilu parhaimmillaan tai pahimmillaan vaatii. Melko spartalaista meininkiä asua mökissä, tehdä sinne 3000m ilmanala ja 30 asteen lämpötila, missä treenaat, nukut, syöt ja elät. Iso arvostus Joelin työlle ja yhtään vähättelemättä, tämänkin hifistelyn voi vetää vessasta alas, ku viivalle tulee tyyppi, joka on vetänyt sopivat kuurit treenikaudella alle. Edelleen sitä mieltä, että dopingtestauksen lopettaminen on ainut keino saada urheilijat samalle viivalle.
Naturaali urheilija ei tarvitse enempää kuin 1.6g/kg (tai 0.7g/lb) proteiinia. Paljon tutkimusta asiaan liittyen, aivan samat tulokset saaneet 1.6g/kg suhdeluvulla kuin 2.0/kg suhdeluvulla. Edit: sanon naturaali, koska en tiedä tutkimuksista, joissa olisi proteiinin tarvetta tarkasteltu urheilijoiden kohdalla, jotka ovat ei-naturaaleja. Joten ei-naturaalien kohdalla asia on kysymysmerkki.
Treenin laatu on tärkeää. Kun tehdään niin oikeasti tehdään. Ja ennen kuin tehdään, niin mietitään tarkkaan, että mitä tehdään. EI mennä vaan ja tehdä kaikkea mitä sattuu ja luullaan, että nyt niitä tuloksia rakennetaan. Ei - kaikki turha pitää leikata pois, ja kaikki turha pitää korvata joko sillä, että saadaan enemmän lepoa, tai sillä korkealaatuisella ja relevantilla treenillä. Turha treeni rakentaa sitä "fatigueta". Kolme asiaa kasvattaa fatigueta: treenin volyymi, treenin intensiteetti sekä elämän stressi. Jos haluaa huippusuorituksen, vaikka maastaveto-ennätyksen, niin ne fatigue-tasot pitää olla madallettu, jotta päästään siihen maksimaaliseen suoritukseen. Samaa logiikkaa voidaan sitten soveltaa elämässä tuottavuuteen: jos tehdään kaikkea satunnaista, niin voi olla, että saat paljon vähemmän tulosta aikaan kuin sillä, että leikkaat kaiken ylimääräisen touhun pois ja keskityt olennaiseen - ja teet sen olennaisen asian hyvin. Tällä tavalla ne tehtävät, jotka tuntuu mahdottomilta, tulee tehtyä - ja ne tulee tehtyä yllättävän kevyesti.
Hyvä tieto tuo saunan vaikutus palautumiseen, se kun on ainakin itselle niin osa arkea ja elämää ettei sen huonoja puolia edes osannut kyseenalaistaa. Käytännössäkin pystyn nyt näkemään sen mahdolliset haittapuolet omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Aivan huippua ylipäätänsä aina kuulla Joelin näkemyksiä kun on niin syvästi aiheeseen perehtynyt. Toivottavasti tulevaisuudessa hän ehtisi luennoimaan / kirjoittamaan kaikesta oppimastaan. Myös mahtava persoona.
Kattonu nyt Joelin videoita, ja pakko sanoa että musta tuli fani! Uskomatonta omistautumista💪🏼 Kaikkea hyvää jatkoon ja uskon että 2028 Losissa kolahtaa ja kovaa!
Tosi hieno juttu, että palautumisen ilonsanomaa tuli tässä jaettua. Ihan jo ihmissuhteiden vaaliminen ja urheilun ulkopuolinen tekeminen on myös hyvä muistaa. Koen itse, että putkirulla auttaa anaerobisen juoksuharjoitteen jälkeen domseihin ihan merkittävällä tavalla. Tätä olisi myös helppo tutkia laajalla joukolla ihmisiä.
Ravinnosta ei kai voi olla liikaa keskustelua. Onko vegaanisella ruokavaliolla mahdollista kehittyä huipputasolle? Ravintorasvojen vertailu olisi mielenkiintoinen, kuten myös hiven- ja kivennäisaineiden, sekä tietenkin vitamiinien. Olisi kiinnostavaa kuulla Joelin ruokarytmistä ja siitä miten ravintopuoli on rakennettu kuntoon. Kiitokset tästä videosta molemmille. Oli kyllä mielenkiintoista vertailua tässä.
Joel on ilmeisen tietävä ja korkeasti koulutettu, mutta onko kaverilla myös pedagogista taustaa? Tuli tosi selkeästi ja jäsennellysti kaikki aiheet käytyä. Aina kun täällä päässä meinas herätä kysymys, niin se avattiin seuraavassa lauseessa. Itekin oon sen verran tiktok-aivoinen, että huomio saattaisi joissain tapauksissa herpaantua, kun kaksi ihmistä puhuu tunnin yhden kameran edessä. Tässä siitä ei ollut huolta. Hyvä video, kiitos kummallekin!
Kivennäisaineista, etenki näistä sinkki, magnesium... ois voinut ehkä puhua enemmän. Tosin ne kuuluvat tohon ravinto-osioon. lisäksi voisi ehdottaa tuotteita/tavaroita, jotka toisi rahalle vastinetta palautumisen kannalta, vaikka kyllä ymmärrän, että videon tavoitteena oli arvostella edullisia/ilmaisia palautusmenetelmiä. Eiköhän tästäkin osa 2 ainakin saisi :) Hyvä video.
Palautumien on kuin 2-tahtimoottorin virittäminen, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen mutta lopulta mikään ei vaikuta mihinkään. Hienoa että jaksatte tehdä näitä selvästi haastavia videoita. Joelin osaamisen syvyys tulee hienosti esiin melkein joka vastauksessa, kun ehdottomia totuuksia on aika vähän lopulta vaan useimmiten vaikutus on tilanne ja tavoitesidonnainen. Helmi oli minusta kuitenkin: kova harjoittelu on palautumiselle haitallista :D
Mietin noita hieronta, rullailu, lihasvasara että aika useinhan tilanne on kovaa reenatessa sellainen että joku pullonkaula estää reeniä. "Pitäis juosta mutta pohkeet jatkuvasti jumissa", "pitäis tehdä tempausta mutta epäkkäät on liian jumissa", tai lajiharjoittelussa "padel reenissä käsivarsi jatkuvasti jumissa", jolloin halutaan pitää se yksi kohta kropasta auki keinolla millä hyvänsä että yleensäkin voi reenata paljon ja kovaa
On se olympiasoutu kyllä kova laji, kun tuolla fysiikalla ja panostamisellakaan ei päästä edes kisoihin :o. Miten hitosti ne muut sitten elää ja hengittää soutua... tai millaisia lahjakkuuksia 🤔? Tekninen suorittaminen ja lajiominaisuudet tietty. Eikö Suomalaiset pääse tarpeeksi vesille? Talvet pitäisi asua jossain etelässä ja korkealla treenaten. Tekniikan tärkeydestä saa jonkun kuvan, kun katsoo hyvän sisäsoutajan, Markuksen tasapainoilua vesillä kilpaveneellä. Välttämättä kovakaan fysiikka ei välity veteen tehokkaana voimantuottona.
Joelin ongelmahan oli tekniikassa. Jos katsottaisiin ainoastaan fysiikkaa, niin hän olisi moninkertainen olympiakultamitaliati. Onhan taustalla useita MM-mitaleita, maailmanennätyksiä jne. Ja Euroopasta todella hankala päästä kisoihin, sillä taso on maailman kovin ja kiintiö pieni.
eikös ollut tavoite Pariisissa oluympialaisissa??Mikäli oli ja asiasta ei ole tullut jaksoa et mikä meni pieleen ku paikkaa ei karsinnoista tullut niin olis mielenkiintoista kuunneltavaa....
Haastan vähän omaa ajatustani liittyen palauttavaan harjoitteluun. - levossa hiussuonistosta on auki vain 10 % eli valtatiet auki, mutta lihaksille kulkevat reitit isoilta osin kiinni - kovatehoisen treenin jälkeen maitohappoa muodostuu useita tunteja treenin jälkeen Näin ollen olen ajatellut, että kovatehoisen treenin tai kilpailun jälkeen: 1. Hyvä loppuverryttely + nesteet ja monipuolinen ravinto joka imeytyy nopeasti 2. Lepo 3. Palauttava aerobinen urheile 15-20 min joka avaa hiussuonet ja puhdistaa lihaksia sekä mahdollistaa rakennusaineiden pääsyn lihaksiin 4. Ravinto ja neste 5. Hyvä yöuni 6. Kevyt aamupala 7. Aerobinen lenkki 20-30 min 8. Neste ja monipuolinen ravinto 9. Lepo...uusi päivä alkaa kun klo 10:00 ja valmis uusiin treeneihin. Lisäksi palauttavalla harjoittelulla voidaan pitää aerobisia tasoja yllä kovan harjoittelujakson lomassa.
Dynaamisissa venyttelyissä voi kehonhallinnan kautta olla hyötyä ja monessa lajissa liikkuvuus on tärkeää ja sitä kautta on hyödyllistä, mutta pelkästään palautumisen, kuten tässä määritelty, niin ei juurikaan hyötyä.
Hyvä video ja paljon kiinnostavaa asiaa. Kiitos molemmille. Pari korjausta kuitenkin: hieronta ja foamroller samaan puolihumpuukia kategoriaan? Haloo nyt! Tuosta voisi joku jopa loukkaantua. Samoin venyttelyn väheksyminen joka tuntuu olevan muotia nykyään on oikeasti typerää. Oikein tehdyn venyttelyn hyödyt on liikkuvuuden ja liikelaajuuksien parantamisessa on kiistattomia ja samoin on kiistatonta että liikuvuuden parantuminen edistää suorituskykyä useimmissa urheilulajeissa. Voi olla että Naukkarisella on kestävyysurheilijana tässä kohdin perspektiiviharha kun liikkuvuus ei soudussa ole niin kriittisessä roolissa. Mutta jos nämä kaksi virhettä unohdetaan niin muutoin video oli erinomainen.
Outoa, miten paljon näkyy netissä sitä, että sauna auttaa palautumisessa. Ja puolestaan saunan negatiivisia vaikutuksia palautumiseen ei löydy mistään.
Miten hyödyllisenä näkisitte seksin palautumisen kannalta?? Tunnetustihan se saa aikaan suuren mielihyvän tunteen ja kehon raukeuden, jonka luulisi vaikuttavan ainakin stressiin ja henkiseen oloon. Ja onhan se fyysisestikin jonkinlainen treeni :D Se on yksi perustarpeista, joten miten se ja sen tärkeys ilmenee urheilussa ylipäänsä?
Jepjep. Ois Joelkin vaan mennyt sinne thai hierontaan niin ois ehkä oppinut soutaa sitä venettä ja päässyt ehkä olympialaisiin, noi nyt voi tiivistää verenkiertoon kaikki about, myös sen thaihieronnan. Ja noita keukoja voi reenailla eri paksuisilla letkuilla puhaltamalla, myös thaihieronnasa käytetty hawktuah.
Sellainen tekijä, mikä auttaa palautumaan, on nenän kautta hengittäminen. Hapen saanti on tehokkaampaa nenän kautta (mutta kun on se maksimaalinen suoritus, niin eri asia) ja saadaaan typpioksidia verenkiertoon, joka laajentaa verisuonia, parantaen verenkiertoa. Tästä on kirjallisuutta ja tiede-artikkeleita.
Hullua miten tälläsestä informaatiosta ei tarvitse maksaa mitään
Älkää antako ideoita Heinoselle
Timestamps
Mitä palautuminen on? 2:41
Uni ja Valo 7:39
Ravinto 19:15
Kylmäaltistus 31:54
Sauna 34:57
Venyttely 38:24
Foam roller 42:30
Mindfulness/Meditaatio 45:26
Joel on kyllä vähän niinkuin todellinen versio stereotyyppisestä vuorilla asuvasta mestarista, jolta voi kuulla viisauksia maailman todellisesta luonteesta. 3000m ja yli +30°C.. :D (Aivan mahtava video kiitos!! )
Olen seuraillut kanavaasi jo pitkään, ja varmaan jokaisen julkaisemasi videon olen katsonut. Kiitos kaikista tiedoista ja taidoista mitä olet Markus välittänyt monille katsojille ja minulle. Uskon, että tekemälläsi työllä sosiaalisessa mediassa on suuri vaikutus nuoriin, keski-ikäisiin ja vanhempiin ihmisiin tuomalla lisää ymmärrystä liikunnasta ja muista mielenkiintoisista aiheista. Tuot esille eri lajeja ja autat ihmisiä löytämään hienoja eri harrastuksia, jossa he löytävät liikunnan ilon omaan elämäänsä. Sinulla on aivan varmasti älyttömän suuri rooli siinä, että ihmiset innostuvat liikkumaan ja perehtymään muihin terveyttä edistäviin seikkoihin, kuten uneen ja ravintoon. Kiitos tästä työstä mitä jaksat meille tänne ahertaa. Pidä aina sama aitous näissä videoissa mitä nyt ja muista myös huolehtia itsestäsi, ettet pala loppuun. Kiitos.
Onpa hienoa saada tälläistä palautetta ja juuri siitä syystä näitä videoita jaksaa vääntää. Kiitos ! 🙏
Palautumiseen negatiivisesti vaikuttavia tekijöitä: Älä nyt stna alota kattomaan Joel Naukkarisen ja Markus Heinosen videota klo23:45 illalla.
Teidän kannattaa tehdä aiheesta kirja. Nyt oli kovaa tietoa, kiitos.
🫡🫡
Eka video Joelin kanssa jossa Markus ei meinaa kuolla? :D
😆😆
Toivoin loputtomasti nähdessäni ensimmäisen videon minkä Joelin kanssa teit, että muutkin tajuaisivat kuinka arvokasta tietoa Joelilta kumpuaa aivan rajattomia määriä. Selkeästi näin on käynyt, kun useampia videoita jo tullut, enkä voisi olla iloisempi! Vuoden alusta olen Joelin inspiroimana pakkomielteisesti sisäsoutanut ja tavoitteenani on ensi kesänä liittyä johonkin soutuseuraan harjoittelemaan vesillä soutamista, tai ainakin pystyssä pysymistä!
Fiksuja kavereita! Hyvä video, kiitos👍
🙏🙏
Joelin ruokavalio ja rutiinit syömiseen kiinnostaa.
Mielenkiintoinen, hyödyllinen ja asiantunteva keskustelu ja asiat selkeästi esitetty sekä hyvin perusteltu. Ilo oli kuunnella. Kiitos!
Tää on paras video mitä oon nähnyt pitkään aikaan. Kiitos molemmille ja toivottavasti keksit jatkossa lisää yhtä mielenkiintoisia aiheita😊
Täst pitää tehdä kans kognitiivinen versio. Monel voi kusta fyysiset tavotteet mielen takia. Mahtava video!
Aivan jäätävän mielenkiintoinen jakso. Mulle kaa tuli mieleen että miten tää on MAKSUTON 😀.
todella mielenkiintoinen video, lippu korkeella!
Tää video on hyvä esimerkki siitä, millasta sitoutumista huippu-urheilu parhaimmillaan tai pahimmillaan vaatii. Melko spartalaista meininkiä asua mökissä, tehdä sinne 3000m ilmanala ja 30 asteen lämpötila, missä treenaat, nukut, syöt ja elät. Iso arvostus Joelin työlle ja yhtään vähättelemättä, tämänkin hifistelyn voi vetää vessasta alas, ku viivalle tulee tyyppi, joka on vetänyt sopivat kuurit treenikaudella alle. Edelleen sitä mieltä, että dopingtestauksen lopettaminen on ainut keino saada urheilijat samalle viivalle.
Tää video pitäis näyttää kaikille työtätekeville ja urheilijoille. Onko Jooelilla suositella mitään urheilu rannekelloa?
Rolex on kova.
Kiitos !
Naturaali urheilija ei tarvitse enempää kuin 1.6g/kg (tai 0.7g/lb) proteiinia. Paljon tutkimusta asiaan liittyen, aivan samat tulokset saaneet 1.6g/kg suhdeluvulla kuin 2.0/kg suhdeluvulla.
Edit: sanon naturaali, koska en tiedä tutkimuksista, joissa olisi proteiinin tarvetta tarkasteltu urheilijoiden kohdalla, jotka ovat ei-naturaaleja. Joten ei-naturaalien kohdalla asia on kysymysmerkki.
Treenin laatu on tärkeää. Kun tehdään niin oikeasti tehdään. Ja ennen kuin tehdään, niin mietitään tarkkaan, että mitä tehdään. EI mennä vaan ja tehdä kaikkea mitä sattuu ja luullaan, että nyt niitä tuloksia rakennetaan. Ei - kaikki turha pitää leikata pois, ja kaikki turha pitää korvata joko sillä, että saadaan enemmän lepoa, tai sillä korkealaatuisella ja relevantilla treenillä.
Turha treeni rakentaa sitä "fatigueta". Kolme asiaa kasvattaa fatigueta: treenin volyymi, treenin intensiteetti sekä elämän stressi. Jos haluaa huippusuorituksen, vaikka maastaveto-ennätyksen, niin ne fatigue-tasot pitää olla madallettu, jotta päästään siihen maksimaaliseen suoritukseen.
Samaa logiikkaa voidaan sitten soveltaa elämässä tuottavuuteen: jos tehdään kaikkea satunnaista, niin voi olla, että saat paljon vähemmän tulosta aikaan kuin sillä, että leikkaat kaiken ylimääräisen touhun pois ja keskityt olennaiseen - ja teet sen olennaisen asian hyvin. Tällä tavalla ne tehtävät, jotka tuntuu mahdottomilta, tulee tehtyä - ja ne tulee tehtyä yllättävän kevyesti.
Todella mielenkiintoinen video, kiva kuunnella kun joku tietää mistä puhuu 🙏 Lisäravinteiden käytöistä kiinnostaisi kuulla.
Hyvä tieto tuo saunan vaikutus palautumiseen, se kun on ainakin itselle niin osa arkea ja elämää ettei sen huonoja puolia edes osannut kyseenalaistaa. Käytännössäkin pystyn nyt näkemään sen mahdolliset haittapuolet omaan jaksamiseen ja palautumiseen.
Aivan huippua ylipäätänsä aina kuulla Joelin näkemyksiä kun on niin syvästi aiheeseen perehtynyt. Toivottavasti tulevaisuudessa hän ehtisi luennoimaan / kirjoittamaan kaikesta oppimastaan. Myös mahtava persoona.
Tämä olisi hyvä pod castina.
Kattonu nyt Joelin videoita, ja pakko sanoa että musta tuli fani! Uskomatonta omistautumista💪🏼 Kaikkea hyvää jatkoon ja uskon että 2028 Losissa kolahtaa ja kovaa!
Tosi hieno juttu, että palautumisen ilonsanomaa tuli tässä jaettua. Ihan jo ihmissuhteiden vaaliminen ja urheilun ulkopuolinen tekeminen on myös hyvä muistaa. Koen itse, että putkirulla auttaa anaerobisen juoksuharjoitteen jälkeen domseihin ihan merkittävällä tavalla. Tätä olisi myös helppo tutkia laajalla joukolla ihmisiä.
Joelin ruokavalio ois mielenkiintoinen nähdä vai oliks se jossain jaksossa jo?
Ei ole vielä käyty läpi, mutta laitetaan listalle, kun Joelin kanssa tehdään taas lisää videoita joskus
Erittäin hyvä video! Kiitos!
Ravinnosta ei kai voi olla liikaa keskustelua. Onko vegaanisella ruokavaliolla mahdollista kehittyä huipputasolle?
Ravintorasvojen vertailu olisi mielenkiintoinen, kuten myös hiven- ja kivennäisaineiden, sekä tietenkin vitamiinien.
Olisi kiinnostavaa kuulla Joelin ruokarytmistä ja siitä miten ravintopuoli on rakennettu kuntoon.
Kiitokset tästä videosta molemmille. Oli kyllä mielenkiintoista vertailua tässä.
Olipa paljon asiaa ja loistavaa tietoa, paljon kiitoksia Joel ja Markus !!
Joel on ilmeisen tietävä ja korkeasti koulutettu, mutta onko kaverilla myös pedagogista taustaa? Tuli tosi selkeästi ja jäsennellysti kaikki aiheet käytyä. Aina kun täällä päässä meinas herätä kysymys, niin se avattiin seuraavassa lauseessa. Itekin oon sen verran tiktok-aivoinen, että huomio saattaisi joissain tapauksissa herpaantua, kun kaksi ihmistä puhuu tunnin yhden kameran edessä. Tässä siitä ei ollut huolta. Hyvä video, kiitos kummallekin!
Lääkäri taitaa olla koulutukseltaan
Kiitos 🙏🏻
Kivennäisaineista, etenki näistä sinkki, magnesium... ois voinut ehkä puhua enemmän. Tosin ne kuuluvat tohon ravinto-osioon.
lisäksi voisi ehdottaa tuotteita/tavaroita, jotka toisi rahalle vastinetta palautumisen kannalta, vaikka kyllä ymmärrän, että videon tavoitteena oli arvostella edullisia/ilmaisia palautusmenetelmiä. Eiköhän tästäkin osa 2 ainakin saisi :) Hyvä video.
Palautumien on kuin 2-tahtimoottorin virittäminen, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen mutta lopulta mikään ei vaikuta mihinkään. Hienoa että jaksatte tehdä näitä selvästi haastavia videoita. Joelin osaamisen syvyys tulee hienosti esiin melkein joka vastauksessa, kun ehdottomia totuuksia on aika vähän lopulta vaan useimmiten vaikutus on tilanne ja tavoitesidonnainen. Helmi oli minusta kuitenkin: kova harjoittelu on palautumiselle haitallista :D
Mietin noita hieronta, rullailu, lihasvasara että aika useinhan tilanne on kovaa reenatessa sellainen että joku pullonkaula estää reeniä. "Pitäis juosta mutta pohkeet jatkuvasti jumissa", "pitäis tehdä tempausta mutta epäkkäät on liian jumissa", tai lajiharjoittelussa "padel reenissä käsivarsi jatkuvasti jumissa", jolloin halutaan pitää se yksi kohta kropasta auki keinolla millä hyvänsä että yleensäkin voi reenata paljon ja kovaa
Todella jees. Kiitos.
Mahtavaa, nyt treenistä kotiin Tv:Stä katsomaan tämä. Kiitos jo etukäteen🎉
💪💪
15:34 Hapen määrä on 3000m korkeudessa ilmasda täysin sama kuin meren pinnallakin, eli n. 20,89%. Sen osapaine on vain pienempi.
Paljon kannattaa olla maksimissaan miinuskaloreilla jos haluaa tehdä ns. "body recomposition", eli kasvattaa lihasmassaa ja laihduttaa samalla?
Kirjoittakaa yhdessä kirja aiheesta! Siitä voisi tulla best seller ja saattaisi myös auttaa suomalaista urheilua takaisin huipulle päin.
On se olympiasoutu kyllä kova laji, kun tuolla fysiikalla ja panostamisellakaan ei päästä edes kisoihin :o. Miten hitosti ne muut sitten elää ja hengittää soutua... tai millaisia lahjakkuuksia 🤔? Tekninen suorittaminen ja lajiominaisuudet tietty. Eikö Suomalaiset pääse tarpeeksi vesille? Talvet pitäisi asua jossain etelässä ja korkealla treenaten. Tekniikan tärkeydestä saa jonkun kuvan, kun katsoo hyvän sisäsoutajan, Markuksen tasapainoilua vesillä kilpaveneellä. Välttämättä kovakaan fysiikka ei välity veteen tehokkaana voimantuottona.
Joelin ongelmahan oli tekniikassa. Jos katsottaisiin ainoastaan fysiikkaa, niin hän olisi moninkertainen olympiakultamitaliati. Onhan taustalla useita MM-mitaleita, maailmanennätyksiä jne. Ja Euroopasta todella hankala päästä kisoihin, sillä taso on maailman kovin ja kiintiö pieni.
Hyvä video 👍👍
Sininen valo taitaa olla tuoreiden tutkimusten valossa vähemmän haitallista ja enemmän on kyse valon kirkkaudesta
eikös ollut tavoite Pariisissa oluympialaisissa??Mikäli oli ja asiasta ei ole tullut jaksoa et mikä meni pieleen ku paikkaa ei karsinnoista tullut niin olis mielenkiintoista kuunneltavaa....
Onko aurinkolasien käytöstä haittaa kirkkaan valon vaikutuksia ajatellen?
Voisko tota vastustettua uloshengitystä tehdä puhaltamalla pillin läpi tai puhaltamalla ilmapalloja? Kuinka pitkään pitää tehdä että saa hyödyt?
Upea jakso 🙏
Toivottavasti Joel ottaa Suomelle mitalin Losin olympialaisissa! 🚣
Palautuminen = solut saavat ravinteita. Tähän voisi myös yhdistää kuona-aineiden poistumisen.
Tosi hyvä video👍
Lepo ja sille riittävästi aikaa. Ja iisimpiä pidempiä kausia välillä jollon ei tartte suorittaa.
Haastan vähän omaa ajatustani liittyen palauttavaan harjoitteluun.
- levossa hiussuonistosta on auki vain 10 % eli valtatiet auki, mutta lihaksille kulkevat reitit isoilta osin kiinni
- kovatehoisen treenin jälkeen maitohappoa muodostuu useita tunteja treenin jälkeen
Näin ollen olen ajatellut, että kovatehoisen treenin tai kilpailun jälkeen:
1. Hyvä loppuverryttely + nesteet ja monipuolinen ravinto joka imeytyy nopeasti
2. Lepo
3. Palauttava aerobinen urheile 15-20 min joka avaa hiussuonet ja puhdistaa lihaksia sekä mahdollistaa rakennusaineiden pääsyn lihaksiin
4. Ravinto ja neste
5. Hyvä yöuni
6. Kevyt aamupala
7. Aerobinen lenkki 20-30 min
8. Neste ja monipuolinen ravinto
9. Lepo...uusi päivä alkaa kun klo 10:00 ja valmis uusiin treeneihin.
Lisäksi palauttavalla harjoittelulla voidaan pitää aerobisia tasoja yllä kovan harjoittelujakson lomassa.
Voiko venyttelyä perustella enemmän kehonhallinnan kautta kuin varsinaisen palautumisen?
Dynaamisissa venyttelyissä voi kehonhallinnan kautta olla hyötyä ja monessa lajissa liikkuvuus on tärkeää ja sitä kautta on hyödyllistä, mutta pelkästään palautumisen, kuten tässä määritelty, niin ei juurikaan hyötyä.
Millon testaat yleisurheilun 10-ottelun? Se ois siisti nähä!
Tällä hetkellä olkapää ei kestä yhtään heittolajia, niin voi olla että menee ensi kesään
Mielenkiinnoinen aihe.
Hyvä video ja paljon kiinnostavaa asiaa. Kiitos molemmille. Pari korjausta kuitenkin: hieronta ja foamroller samaan puolihumpuukia kategoriaan? Haloo nyt! Tuosta voisi joku jopa loukkaantua. Samoin venyttelyn väheksyminen joka tuntuu olevan muotia nykyään on oikeasti typerää. Oikein tehdyn venyttelyn hyödyt on liikkuvuuden ja liikelaajuuksien parantamisessa on kiistattomia ja samoin on kiistatonta että liikuvuuden parantuminen edistää suorituskykyä useimmissa urheilulajeissa. Voi olla että Naukkarisella on kestävyysurheilijana tässä kohdin perspektiiviharha kun liikkuvuus ei soudussa ole niin kriittisessä roolissa. Mutta jos nämä kaksi virhettä unohdetaan niin muutoin video oli erinomainen.
Kaikki tarkasteltu pelkästään palautumisen kannalla ja se määritelty videon alussa. Liikkuvuus on tärkeässä osassa soutua myös.
Kovaa settiä
Mites eaa ja bcaa jauhot vaikuttaa palautumiseen? Ja kuinka paljon kannattais käyttää, jos kannattaa.
Ei mitään tarvetta käyttää, normaalista safkasta eläinproteiinista (tai lisänä heraproteiinista, jos et muuten saa tarpeeks) saat kaiken tarvittavan.
Entä paljain jaloin ulkona maalla käveleminen?
Outoa, miten paljon näkyy netissä sitä, että sauna auttaa palautumisessa. Ja puolestaan saunan negatiivisia vaikutuksia palautumiseen ei löydy mistään.
Flow tila kiinnostaisi aiheena
Tulipas taas paljon uutta asiaa perusasioista 👌
Kemialliset aineet palautumisessa?😆
katsomatta - like
Miten hyödyllisenä näkisitte seksin palautumisen kannalta??
Tunnetustihan se saa aikaan suuren mielihyvän tunteen ja kehon raukeuden, jonka luulisi vaikuttavan ainakin stressiin ja henkiseen oloon. Ja onhan se fyysisestikin jonkinlainen treeni :D
Se on yksi perustarpeista, joten miten se ja sen tärkeys ilmenee urheilussa ylipäänsä?
Iltahermosauhu ja pieni yömyssy parantaa unen laatua merkittävästi 💪🏼
Joelia ei näkyny Pariisissa
Nice!
Kultaa
Siemaillaanko palauttavaa Red Bullia 🙃🙂?
😎😎
Jepjep. Ois Joelkin vaan mennyt sinne thai hierontaan niin ois ehkä oppinut soutaa sitä venettä ja päässyt ehkä olympialaisiin, noi nyt voi tiivistää verenkiertoon kaikki about, myös sen thaihieronnan. Ja noita keukoja voi reenailla eri paksuisilla letkuilla puhaltamalla, myös thaihieronnasa käytetty hawktuah.
Sellainen tekijä, mikä auttaa palautumaan, on nenän kautta hengittäminen. Hapen saanti on tehokkaampaa nenän kautta (mutta kun on se maksimaalinen suoritus, niin eri asia) ja saadaaan typpioksidia verenkiertoon, joka laajentaa verisuonia, parantaen verenkiertoa. Tästä on kirjallisuutta ja tiede-artikkeleita.
Alkoholi on paras palautusjuoma
Voitko tehdä jakson Aki Mähösen kanssa. Treeni/ruokavalio/palautuminen aiheesta?