de ce GRECII nu cumpara masini ELECTRICE si DIESEL?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 1 ต.ค. 2021
  • Portofele personalizate, cusute de mana cu doua ace. MALVA LEATHER / malvaleather
    Masini Corecte, canalul de podcast-uri AUTO / masinicorecte
    Echipa noastra:
    Atelierul pe Instagram
    / atelierul.de.detailing
    Atelierul de Detailing / atelieruldedetailingcr...
    Cezar Popovici
    / aiciestecezar
    Betty
    / beatrizcorrina
    Karina Fetica
    / karina.fetica
    Vlad Micsunescu
    / vlad.micsunescu.1
  • ยานยนต์และพาหนะ

ความคิดเห็น • 365

  • @gabidin1454
    @gabidin1454 2 ปีที่แล้ว +199

    Salut Vlad!
    Da, confirm cele spuse de tine. Dupa mai multe vacante in Grecia si dupa cea de anul acesta din Lefkada pot spune fără doar si poate ca "bolizii" sunt din România in proportie covârșitoare, apoi din Bulgaria dar sunt modele mai vechi si alte limuzine mai exotice din Ucraina. Grecii folosesc masinile cu scopul deplasarii, sunt practici si eficienti. Noi ne etalam, facem din mașină o falsa declarație de statut. Avem atat de mult de educat la noi incat nu cred ca mai sunt sanse sa recuperam. Suntem nații diferite, unii spre bine, ceilalți spre altfel de bine.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +19

      Un comentariu bun 😁

    • @gabidin1454
      @gabidin1454 2 ปีที่แล้ว +2

      @@vladdutz20 mulțumesc!

    • @l.e.i.4111
      @l.e.i.4111 2 ปีที่แล้ว +20

      Eu unul nu sunt de acord cu cele spuse de tine referitor la mașini.
      Educația da, lasă de dorit, de aia și suntem campioni la accidente (nu respectam multe și pe mulți) dar pentru cei care pot sa își ia o mașină bună nu vad de ce si-ar lua o troaca!?
      Hai sa fim toți pragmatici și sa ne luam Dacia si Ford Puma ca tot sunt făcute în România.
      În alta ordine de idei, când străduțele alea sunt înguste și abrupte ce naiba sa faci cu mașini mari in Grecia? Sa te chinui sa la parchezi și sa mergi cu ele cu morcovu-n...?

    • @tudorino66
      @tudorino66 2 ปีที่แล้ว +11

      @@l.e.i.4111 Are dreptate. Românul încă mai cumpără BEEMVE la 1000 de euro😎

    • @Cryme94
      @Cryme94 2 ปีที่แล้ว +21

      Lasa-ti ba prostia asta cu educația raportat la mașina pe care o ai. Poate mie îmi place confortul, nu sa merg cu Ford fiesta. Ce vreți ? Sa avem numai Loganuri noi pe drum ca să fiți voi fericiți ca suntem educați ?

  • @iosifd2409
    @iosifd2409 2 ปีที่แล้ว +14

    Cultura auto e comuna in Noua Zeelanda , pe strada vezi masini majoritatea cuprinse intre 95 si '05 , japoneze, koreene , ici colo cate o nemtoaica , dar la fel masina e considerata o chestie utilitara ( avand in vedere ca transportul in comun e praf aproape inexistent) , e genul de tara unde numeri pe degete masinile de lux dintr-un oras , au atat de multa incredere in populatie incat asigurarea auto e o chestie optionala ( esti doar sfatuit , nu obligat) , e o tara mica , care inca n-a pus suprimarea masinilor vechi sau a celor cu cilindree mare

  • @silviulina293
    @silviulina293 11 หลายเดือนก่อน +4

    Un canal perfect care te poate ajuta in achiziționarea unui autoturism, atat detalii tehnice avansate cat si pe întelesul fiecaruia, fiabilitate etc. Felicitari si mult succes in continuare, urmaresc !!!

  • @mariusbancila2702
    @mariusbancila2702 2 ปีที่แล้ว +50

    Am crescut in Grecia si stiu de mic cum era... Pentru ca in Atena diesel-ul a fost interzis pentru locuitori din motive de poluare, inca de foarte multa vreme, iar, populatia fiind de cca 5 milioane neoficial, 3.2 milioane oficial, importurile au fost de benzinare. A influentat oarecum toata tara. Celelalte regiuni au dreptul la diesel din totdeauna dar nu aveau voie la dreptul de a circula in Atena. Doar taxiurile au diesel. Romanii cu resedinta care circulau in Atena cu masini aduse din tara, le erau confiscate masinile si plateau 5000 euro amenda, patita o ruda.
    De la euro 5-6 au dreptul la diesel in Atena, insa, pentru ca mecanicii sunt foarte specializati in benzinare, lumea continua si in prezenta sa cumpere masini pe benzina.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +15

      Buna informația, si mi se pare calea corecta pentru mașini fiabile

    • @alexandrosgavrilos4935
      @alexandrosgavrilos4935 2 ปีที่แล้ว +3

      Subscriu la ce a zis Marius. Mai gasestie diesel cate o Skoda Octavia ,toyota corolla sau e 220 care sunt taxiurile

  • @Findergoseb
    @Findergoseb 2 ปีที่แล้ว +1

    Sa o tineti tot asa cu informatiile aditionale! Ma bucur ca sunteti uniti si faceti acest canal impreuna! E mare lucru! 👍👍

  • @fotiskouretsos4585
    @fotiskouretsos4585 2 ปีที่แล้ว +1

    A fost o prezentare foarte buna. Felicitari si multumim din Grecia!

  • @mariusboceanu2064
    @mariusboceanu2064 2 ปีที่แล้ว +2

    Salut . Tu chiar meriti ca articolele tale sa fie vizionate. Sunt bine documentate și la obiect . Bravo.

  • @zmirc
    @zmirc 2 ปีที่แล้ว

    Respect! Imi place cum gândești

  • @mihaibadea3288
    @mihaibadea3288 2 ปีที่แล้ว +23

    Salutare Vlad.
    Voi vorbi cu privire la turism, așa cum ai început tu. Apoi despre mașini.
    Am fost pentru prima oară în Grecia prin 1996 la Paralia Katerini raiul românilor unde am găsit restaurantele pregătite cu manele care bubuiau seara, mici, cefe, burtă. Am rezistat 4 zile pentru că plătisem în avans.
    Ne-am ușchit într-o localitate mai mică prin zonă cu o cazare bunicică cu liniște și restaurantul îți dădea salată de vinete din congelate de la supermarket și peștele la fel.
    După câțiva ani petrecuți prin Turcia am zis hai să mergem pe Thassos că e mai aproape și e insulă, nu prea poate să fie rău. Rău a fost! Aceleași condiții cu miros permanent de mici și condiții îndoielnice.
    Apoi am vrut să încerc Samothraki o insulă mai mică aproape de Thassos dar am renunțat în favoarea Turciei.
    Poate am avut eu ghinion cu Grecia sau n-am avut inspirație.
    În schimb în Turcia ai mult nenică de mers la volan. Am fost și cu avionul de câteva ori pentru că din București până în Antalya tragi 3 zile de colac cu cazări intermediare. Aia nu mai e vacanță.
    Însă în Turcia dacă intri într-ul local nu-ți dau manele, mici, cefe, burți, etc. Poți simți tradiția lor reală din toate punctele de vedere. Plus că am găsit un grup de puștani români călare pe motociclete cazați într-un camping în corturile campingului, nu ale lor, la prețul de 3 dolari pe noapte de căciulă cu supercondiții.
    Acolo ai ce vizita, nu stai numai pe plajă cu berea în bot.
    Cu privire la litoralul românesc:
    Și dacă m-ar da afară banii din casă și dacă m-ar invita cu lăutarii la ușă pe gratis în Mamaia nu aș mai călca acolo. Aș ceda vacanța unor copii care n-au văzut marea.
    Am petrecut vacanțe multe la 2 Mai la noi într-o atmosferă superbă dar și acolo s-a ales praful.
    Mașinile cu care am umblat:
    Dacia la 2 Mai când eram ciutan.
    Astra F 1.8 benzină
    Passat B5 1.8 benzină și...
    Accccooooooooooord 1.8 benzină.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +6

      Mișto comentariul, asa e cu turismul, cred că nu ai avut tu noroc cu Grecia, in partea de sud e mai interesant, de asta îmi place să merg cu velierul, ca ajung in locuri mai izolate , diverse.
      Si eu sunt fan cultura turceasca

    • @stamy74
      @stamy74 2 ปีที่แล้ว +3

      Nu ai avut noroc, pentru ca te duci in locuri pline de Romani si proprietarii de hoteluri Greci vor să-i facă să se simtă ca acasă :) Grecia are 15.000 km pe litoral, poți găsi orice îți place.

    • @stamy74
      @stamy74 2 ปีที่แล้ว +2

      Cea mai marea diferență dintre Turcia și Grecia, este că Turcia este ideală pentru familiile cu copii mici care caută hoteluri ultra all inclusive, iar Grecia este ideală pentru cei care doresc să exploreze în jur.

    • @mihaibadea3288
      @mihaibadea3288 2 ปีที่แล้ว

      @@stamy74 Mă tem că nu e chiar așa.
      Dacă alegi Grecia continentală ai de vizitat doar vestigiile antice sau mânăstirile și dacă te duci pe o insulă tot pe plajă stai.
      Prin Turcia ai mai multe de vizitat dar ai mult de umblat, ore de condus mașina personală sau închiriată benzină multă, bani mai mulți.
      Uneori m-am gândit că în Grecia aș fi ieșit mai ieftin stând într-un loc decât să obosesc la volan ore în șir.
      Dar nu-mi pare rău, așa a fost să fie pentru mine.

    • @stamy74
      @stamy74 2 ปีที่แล้ว +12

      @@mihaibadea3288 Sunt Grec. Născut și crescut în Atena și trăind în România în ultimii 13 ani. Crede-mă în 2-3 ore de la Atena poți vizita 100 de locuri frumoase și nu toate sunt pe malul mării. Dar trebuie să știi.
      Am fost în toată țara, chiar și în insule (cele mari) sunt locuri foarte frumoase departe de plajă. Iar mâncarea va fi plăcută și gustoasă în orice restaurant pe care îl mergi, peste tot în țară.
      In Turcia hotelurile si serviciile sunt extraordinare, dar ruralul nu este atât de dezvoltat.

  • @traianf2338
    @traianf2338 2 ปีที่แล้ว +3

    Imi place foarte mult de omul asta, de stilul lui de a vorbi. Felicitari!

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว

      Mulțumesc:)

    • @IamPeacefulWarrior
      @IamPeacefulWarrior 2 ปีที่แล้ว

      Vlad e felul de om care te face sa crezi ca stie despre ce vorbeste, chiar si atunci cind are experirnta personala 0 si a vazut doar un film pe YT despre subiectul respectiv. Este un foarte bun bullshiter. Un bun vinzaror de micsunele...hehehe. No disrespect, just observation.

  • @stamy74
    @stamy74 2 ปีที่แล้ว +9

    Un alt lucru pe care aș dori să-l menționez este că Grecii nu călătoresc în străinătate cu mașina lor. Majoritatea mașinilor sunt folosite numai pentru traficul orașului. Si călătoriile pe care le fac în țară nu sunt, în general, atât de lungi

  • @borispasternak6987
    @borispasternak6987 2 ปีที่แล้ว +11

    Salut Vlad. Trăiesc în Grecia din '88. Zona Greciei observată de tine ( departe de capitală) nu interesează aproape pe nimeni mașini electrice pt că fac mulți kilometri. Diesel da, există dar să nu uităm că în Grecia, până în 2010 circulația mașinilor diesel era interzisă în orașele mari ( Salonic, Atena, Patra, Heraclio Creta)....deci s-a permis începând cu Euro 5. Încă ceva : în Grecia nu există niciun program rabla sau rabla+.... așa că mașinile se cumpără cu cât cere reprezentanța. Cele mai multe electrice care circulă în Grecia,sunt plug in și luate de antreprenori pe firma lor cu leasing ( nu împrumut , doar chirie în care toate cheltuielile mașinii sunt preluate de firma de leasing). Numai bine prietene. Dan din Grecia

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      Interesant, și am observat că multe mașini japoneze vechi sunt foarte scumpe

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      Cum de ai ajuns in grecia, sunt curios?

    • @borispasternak6987
      @borispasternak6987 2 ปีที่แล้ว +4

      @@vladdutz20 soția este grecoaică. Sunt un"emigrant" de dragoste.....a studiat la Timișoara și era prietenă cu sora mea..... nașpa tare atunci.....

    • @onlyromanian4002
      @onlyromanian4002 2 ปีที่แล้ว

      @@borispasternak6987 Ma bate gandul sa ma mut in Grecia cu sotia mea, as vrea sa vand tot ce am pe aici si sa plec, ce sfat imi dai?

    • @borispasternak6987
      @borispasternak6987 2 ปีที่แล้ว +2

      @@onlyromanian4002 dacă ai mulți bani vino. Altfel stai în banca ta prietene.

  • @maxxvanveren4324
    @maxxvanveren4324 ปีที่แล้ว +2

    Buna ziua, f interesante clipurile, f bine documentate, esti in top. O mica rugaminte.. un link sau un website pt scoala de skipper in Grecia. Multumesc anticipat!

  • @mariusvladut43
    @mariusvladut43 2 ปีที่แล้ว +1

    Da! Clar mi-a placut! La mai multe maître!

  • @hardsoft21
    @hardsoft21 2 ปีที่แล้ว +10

    Salut Vlad. In mare parte impartasesc parerile tale care sunt corecte si pertinente. Singura problema este legata de chestia cu bateriile si anume ca bateriile au o mare problema pe partea de RECICLARE. Mereu am incercat sa inteleg care este motivul pentru care in momentul de fata nu se recicleaza bateriile vechi la acelasi nivel cu ce se produce si se prefera sa se produca altele utilizand materiale noi. Raspunsul a fost unul strict din punct de vedere economic: PRETUL DE RECICLARA AL UNUI ACUMULATOR ( BATERIE ) ESTE DE 3-10 ORI MAI MARE CA CEL PLATIT PENTRU PRODUCEREA UNUIA NOU. Da, asta este una din probleme in acest moment - PRETUL DE RECICLARE FOARTE MARE. Poate peste 3, 5 sau 10 ani o sa fie un pret de reciclare apropiat de cel de de productie, dar pana atunci "mai e mult pana departe".
    Literatura propagandista, cea care tine cu ursul si spune ca nu e chiar asa de nasoala chestia cu poluarea din cauza materialelor din baterii care nu se recicleaza, dar daca privim cifrele si statisticile o sa vedem clar ca cineva minte. Deci exista o tendinta de dezinformare generala si de ascundere a adevarului.
    Bafta si succes pentru alte video-uri interesante.

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 2 ปีที่แล้ว +9

      @@mariuscostache3773 Buna seara. De ce sa consider mitocanie o incercare de raspuns privitoare la o problema adevarata? Din punct de vedere teoretic aveti dreptate si nu va contrazic la partea toaretica. Dar cu parere de rau pot sa spun ca de fapt totul este doar in teorie. Ca fost lucratori in domeniul bateriilor ( am avut ceva treaba cu ele timp de 10 ani ) pot sa spun ca teoria este frumoasa dar practica este catastrofala. Peste 40% din bateriile fabricate au probleme din momentul in care ies de pe banda de montaj. Bateria se face pentru XXX Ah si la testare se vede cat scoate. Daca scoate cei XXX Ah cu o eroare acceptata de -/+3% atunci e bine , se incadreaza acolo, daca insa din fabrica iese cu o eroare sa zicem de 15% atunci se incadreaza la categoria YYY = XXX-15% Ah si se defineste bateria in acest fel. Exact in acest punct apare problema, bateria este nascuta BOLNAVA din start si ea o sa traiasca cel mult 50% din viata teoretica din cauza problemelor interne.
      Bateriile mereu se fac de capacitate mai mare ca sa se elimine acea marja de eroare si numarul de rebuturi sa fie cat mai mic. Adica bateria de XXX Ah se face de fapt XXX + 10-20% mai mare ca sa iasa de pe banda ce trebuie , adica XXX. Dar ea e nascuta bolnava in peste 40% din cazuri. Asta e chestia care nu se spune. Credeti ca bateriile facute in China au altfel de materiale in interior fata de cele facute in America? Procesul, materialele si restul sunt COPY-PASTE la ceva ce exista de peste 40 ani. Deci nu a inventat nimeni apa calda acum. Difera doar numarul de piese care sunt acceptate ca rebuturi din start. La "mama China" toate sunt bune si costa 1 leu/bucata, la "tata America" doar ce care trec de testul de functionare se vand ca ce trebuie sa fie si costa 10 lei. Asta e diferenta. Explicatia e in mare si nu acopera toate probelmele reale din proces. Reciclarea lor este a doua mare problema. Nimeni nu recicleaza mai mult de 25% din ce se uzeaza exact din cauza costurilor de recuperare.
      Privitor la ce spuneti legat de poluare- producerea energiei electrice din carbune, petrol si materiale fosile acopera la acest moment peste 70% din productia globala de energie. Deci masina cu care va laudati ca e ecologica , in mod indirect ea consuma PETROL, CARBUNE, ULEI si multe alte materiale combustibile. Desi se bate moneda pe energie verde, in multe tari ponderea ei este sub 10% ( in majoritatea tarilor exceptsn America si Europa ). Deci chestia aia cu energie verde e pentru cine nu stie care e procesul real de producere al energiei electrice. Energia electrica se produce in termocentrale, hidrocentrale, atomocentrale si centrale electrice cu turbine cu gaze. Nu stiu daca cunoasteti cum arata o centrala cu 12 grupuri de generatoare cu turbina cu gaz , presupun ca nu. Este ceva minunat si ele tin "energia" in viata ca sa nu fluctueze la orele de consum maxim. Un astfel de grup de ordinul zecilor si sutelor de MWh porneste din momentul in care se da startul in decurs de 5-15 minute. Ele sunt utilizate la orele de varf de sarcina si asigura necesarul de energie la orele de consum maxim, atunci cand instalatiile eoliene, solare si restul nu pot sa acopere probelma aparuta. La capatul opus o termocentrala porneste cam in 5-14 zile iar o atomocentrala cam in 2 luni de zile. Colac peste pupaza hidrocentralele produc curent la capacitate maxima in perioadele cu ploi ( primavara si toamna ) in rest merg pe niste paliere prestabilite de productie sa nu se goleasca lacurile de acumulare. Deci producerea energiei verzi e deficitara din vcauza modului de stocare - nu se poate stoca. Daca e produsa , atunci tteebuie consumata. Daca nu ajunge atunci cade reteaua natioanala. Deci ne intoarcem la producerea energiei din combustibili fosili, cea care asigura suficienta energie indiferent de consum.
      Deci , indiferent ce spuneti dvs. despre masina cu care va laudati, ea consuma la fel de mult ca si alte masini si produce la fel de multe noxe. Tare sunt curios sa vad ca maine va taie cineva curentul de la retea si va lasa pe minunatele panouri electrice cu care va laudati. O sa satifaca ele necesarul de curent al locuintei pe termen lung? Momentan spun ca NU, in viitor mai discutam ( peste 20 ani ) . Si eu sunt adeptul tehnologiilor verzi dar stiu sa privesc mai in profunzime problemele si nu ma las dus de val ca "VAI CE BINE E CU ENERGIA VERDE". Momentan energia verde e la inceput de drum si mai are mult de asteptat pana o sa fie capabila sa satisfaca consumul actual. Cum am spus si in comenatriul de mai sus "mai e mult pana departe".
      Cand o sa am timp, o sa va scriu o chestie frumoasa despre taxiurile galbene din Londra anilor 1920 - erau electrice , chestie auzita la un curs despre generatoare si surse alternative de curent electric. Bafta!

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 2 ปีที่แล้ว +2

      @@mariuscostache3773 FELICITARI PENTRU REALIZARILE DVS. Chiar ma bucur ca reusiti asa ceva. Dar eu nu vorbesc de cazul DUMNEVOASTRA, eu vorbes de cazul MILIARDELOR de oameni ( ca suntem cam 8 miliarde ) care nu-si permit sa-si instaleze panouri solare, eoliene, panouri vidate sau alte gadgeturi de acest gen pentru ca nu le permite buzunarul. CU O FLOARE NU SE FACE PRIMAVARA - spune un proverb. Exact asta e problema. Din cele 8 miliarde de persoane de pe fata pamantului sub 10% consuma energie verde ( verificati statististica de specialitate si o sa vedeti ca sub 1 miliard au acces la energie verde ), sub 25% au surse alternative de energie electrica si la polul opus cam 40% au probleme de a avea lumina curenta in casa. Adica multi inca folosesc lumanarea, opaitul, lampa cu gaz sau alt mijloc arhaic de iluminare la interior.
      Daca luam 40% din cei 8 miliarde, o sa vedem ca avem 3,2 miliarde oameni care nu au electricitate/lumina in casa. Nu vorbim de faptul ca ei produc noxe mai multe ca restul - se incalzesc cu lemn , ard carbune sau cocs si folosesc alte asemenea metode arhaice.
      Deci revin si spun - REALIZAREA DVS. ESTE DE LAUDAT dar nu satisface marea problema actuala cu bateria/acumulatorul care nu este pentru toata lumea in acest moment.
      Tot producatorul de acumulatori va da o garantie de 2-3 ani la produsul lui si dupa maxim 6 ani de zile orice acumulator din prezent moare ( ca e litiu, ca e cu pb, ca e calciu, etc. ) ca nu are perioada de viata mai mare de 6-7 ani de zile. Spuneti ca acumulatorii dvs. o sa traiasca 25 ani. Oare? Cine va garanteaza asta? Eu va spun ca producatorul a spus - PERIOADA DE GARANTIE 10 ani si el are o marja de eroare de 65-75%. Deci cam dupa 12-14 ani de zile o sa vedeti ca acei acumulatori o sa va paraseasca. Iar parasirea se face brus cand acumulatorul scade in general sub 60% din capacitate. Deci chestia ca peste 15 ani ii folositi nu stiu unde n-o sa mai fie valabila. Tare sunt curios daca stiti cum arata bateriile unei Toyota Prius cu vechime de peste 7-8 ani si cat mai stocheaza ele curent din cat au fost gandite initial? Eu stiu pentru ca am lucrat si pot sa va spun ca perioada de viata este de maxim-maximorum 10 ani - chiar cei de la Toyota spun ca " .... toate componentele, inclusiv bateria hibrid, vin cu o garantie de 5 ani sau 100.000 km si o perioada maxima de viata de 9 ani". Deci chestia de mai sus cu 15 ani perioada de viata e pentru cine vrea sa creada in povesti cu zane si balauri.
      Revenim la cei care nu-si permit energie verde si spun ca pentru ei calculul economic este mult mai simplu - o masina SH costa 3-5000 euro, consumul unei masini in decurs de 13 ani de utilizare este undeva la 4-5000 euro, intretinerea ei este undeva cam pe la 2-3000 euro si restul de consumabile cam 1-1500 euro. Deci in decurs de 13 ani el se plimba cu masina si consuma maxim 13.000 euro - 1000 euro/an. Masina dvs electrica a costat peste 30.000 euro si sa zicem ca in 15 ani mai consuma curent de 2000 euro si avem un total de 32.000 euro - putintel mai mult de dublu fata de cat consuma el. Adica dvs. consumati 2400 euro/an cu masina si din punctul LUI de vedere sunteti un risipitor de resurse finaciare.
      Cam asa se pune IN ACEST MOMENT problema cu energia verde. REPET - este laudabil ce faceti dvs si personal ma bucur ca exista persoane care incearca sa faca ceva pentru planeta asta ( deci nu sunt singurul care crede in asta ) dar trebuie sa recunoaste cinstit ca tehnologia de producere si stocare e energiei electrice este aceeasi de acum peste 60 ani cand a fost "nascuta". Mare descoperire pentru producerea si stocarea energiei electrice nu a fost facuta din 1950 pana in prezent, doar cate un FACELIFT la o tehnologie veche de ceva decenii. Atat si nimic mai mult. Bafta si succes!

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 2 ปีที่แล้ว +3

      ​@@mariuscostache3773 Felicitari ca sunteti inginer. Ma bucur ca sunteti absolvent de studii superioare. Din ce spuneti reusesc sa deduc ca suntem ca de aceeasi varsta, cu o marja de -/+ 2-3 ani pe acolo.
      Nu este nevoie sa-mi spuneti ca sunteti absolvent al U.P. Bucuresti si ASE Bucuresti pentru ca si eu am aceleasi studii ( inginerie - masini termice , Inginerie economica + alte facultati si specializari economice ) si un master in Tribologie si Lubrificatie. Suplimentar am inceput si doctoratul, acum multi ani, dar din motive personale am renuntat. Deci acest aspect nu are relevanta in discutia noastra si zic ca incercati sa impresionati prin prezentare pompoasa ca sa pareti cat mai credibil.
      Revenim la ceea ce discutam - BATERIILE si ENERGIE VERDE. Din ce spuneti dvs clar nu sunteti un personaj VERDE in totalitate. Daca masina a ajuns sa consume cat spuneti dvs - "consuma 1 litru de ulei la o sută de km" - atunci masina avea motorul praf. Si pornind de la faptul ca masina avea 380.000 km si n-ati investit in ea s-o reparati, ca sa eliminati consumul catastrofal de ulei, ma duce cu gandul ca si pe partea electrica nu era asa de "in forma" cum va laudati. Faptul ca era "inca in viata" asta nu insemna ca era cum trebuia sa fie. Se pare ca definitia din standarde care spune unde se situeaza "gradul de acceptare al unui produs conform" nu este punctul dvs. forte. Deci revin si spun ca daca tot ceea ce spuneti despre instalatiile ecologice montate de dvs. sunt reale, atunci aveti TOATA APRECIEREA SI RESPECTUL MEU.
      Ca om care a lucrat o perioada suficient de mare in domeniul automotivelor si care a vazut munti de baterii/acumulatori aruncate in decurs de 10 ani la groapa de gunoi ( nu reciclate, nu dezafectate ) pt sa spun si sa demonstrez ca reciclarea si recuperarea bateriilor se face in momentul de fata in proportie de aproximativ 25%. Deci o alta metoda de poluare a mediului despre care nu se spune in presa. Se pune batista pe tzamabal si "las ca merge si asa" - cunoastem metoda.
      Privitor la ENERGIA VERDE - va rog sa studiati si sa-mi spuneti - la NIVEL MONDIAL care este ponderea acesteia in procesul de productie si consum. Pentru ajutor va dau aceste link-uri despre Europa:
      ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Primary_production_of_renewable_energy,_2005_and_2015_YB17.png
      ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Share_of_renewables_in_gross_inland_energy_consumption,_2015_(%25)_YB17.png
      Sunt ceva documente despre productia de energie verde din 2005 pana in 2015 si dupa.
      Dupa studiul documentelor o sa vedeti ca ce spuneti dvs. despre producerea energiei verzi este un pahar de vin turnat in butoiul cu apa. Da, corect ... vinul exista acolo dar reprezinta X% din continutul acelui butoi cu apa ( cu X tinzand spre ZERO ).
      REVIN si spun ce am spus si mai sus - AVETI TOT RESPECTUL SI ADMIRATIA MEA PENTRU CELE REALIZATE, sunteti o persoana care se gandeste la viitor. Si eu fac la fel doar ca au am ales alta varianta privitor la poluare si reducerea ei. Ceea ce multa lume nu intelege este ca de fapt poluarea nu vine doar din gazele / noxele de la masinile care functioneaza zilnic in societate. Poluare vine din tot ceea ce noi consumam zilnic si nu stam sa ne gandim ca ceva consumat inutil este o risipa de energie si resurse.
      Toata mancarea care se arunca la gunoi este energie risipita - energie consumata pt producerea, pt ambalarea, pt comercializarea, etc. , produselor care ajung la consumator. Toate telefoanele pe care toata lumea le schimba din 2 in 3 ani de zile reprezinta tot atatea metode de poluare ale mediului. De ce nu folositi inca telefonul de acum 10-15 ani de zile? Ca atunci bateria ne tzinea 7-10 zile. Azi incarcam telefonul zilnic si consumam de minim 10 ori mai multa energie cu el, comparativ cu cea de acum 10 ani.
      De ce nu reducem toate pierderile de energie care au loc in viata noastra si spunem ca nu e treaba noastra?
      Astea sunt niste pierderi mult mai mari si mult mai importante comparativ cu cele 30-50 mg de noxe scoase de o masina in deplasarea ei zilnica prin oras.
      Daca schimbarea unui telefon nu este o necesitate , la capatul opus avem utilizarea becurilor cu consum minim de energie. Lumea nu le cumpara ca sunt foarte scumpe, dar nimeni nu face calculul ca de fapt un bec de asa zisa "putere de 100W" care costa 3 lei consuma zilnic cam 500W. Cum fiecare are minim 2 becuri in fiecare camera va dati seama ce consum de energie este si daca claculati pentru fiecare bec in parte o sa vedeti ca de fapt dupa un an de zile pretul platit pentru becul in sine si ce consuma rezulta ca este de cel putin 2 ori mai mare decat daca utilizam becuri cu tehnologie led care au "o putere mica de 7-10W" care dau aceeasi cantitate de lumina ( 980 -1045 lumeni ). Si daca le puneti cap la cap, pentru toata casa, o sa vedeti ca dupa un an de zile becurile cu tehnologie led sunt la mai putin de jumatate de pret fara de becurile cu incandescenta ( calcul anual = pret bec + pret energie consumata ).
      Daca schimbarea unui telefon este un moft, nu acelasi lucru poti spune despre un frigider. Un frigider de acum 10 ani de zile avea o putere 200-300W. Astazi acelasi tip de frigider, dar cu tehnologie de ultima ora are o putere intre 65 si 90W. Tare sunt curios cata lume a schimbat frigiderul din 5 in 5 ani de zile ca sa consume mai putin curent electric si sa mentina planeta verde. Mana sus care EU , care TU, care EL ......
      Daca schimbarea unui telefon este un moft nu acelasi lucru pot spune despre boilerul sau centrala electrica din casa. Nimeni, dar absolut nimeni nu a schimbat centrala din 5 in 5 ani pentru ca a crescut consumul de gaze si electricitate din cauza imbatranirii echipamentului. Personal am facut un calcul si am constatat ca centrala mea, dupa 7 ani de utilizareile a inceput sa consume cam mult - nu se incadra in marja de 8% acceptata de mine fata de ce producea cand era noua. Asa ca am schimbat centrala desi a fost o investitie serioasa. Calcul a demonstrat ca in decurs de 5 ani imi recuperez investitia prin recuperarea pierderilor datorata varstei echipamentului.
      Daca schimbarea unui telefon este un moft nu acelasi lucru pot spune despre AC-ul din casa. Echipamentul instalat acum 12 ani de zile a inceput sa-si arate varsta dupa un numar de ani de utilizare. Multa lume ar spune " lasa ca merge si asa". Dupa ce am vazut cat a inceput sa consume pentru a produce acelasi efect, am decis sa-l schimb. Si uite asa am cumparat un echipament A cu multi de + si a fost instalat in locul celui care era B/C ( personal cred ca era D spre E inainte de inlocuire ) . Calculul pe consum a fost mult mai simplu si dupa primul an am descoperit ca ( in baza consumului ) in decurs de maxim 4,5 ani imi recuperez investitia.
      Daca schimbarea unui telefon este un moft nu acelasi lucru pot spune despre .... oricare lucru din casa care consuma energie electrica. Personal sunt adeptul senzorilor de miscare in cazul spatiilor de tranzit curent. Dupa instalarea acestora in toata casa am constatat ca factura a scazut cu 8-10%. Deci asta inseamna de fapt ENERGIE VERDE. Sa ne ingrijim sa consumam cat mai putin si doar daca cu adevarat avem nevoie.
      Restul chestiilor de genul "AM TOYOTA PRIUS CA E ECOLOGICA" sau ca "am cumparat nu stiu ce GADGET MINUNE" sunt chestiuni de vedetism pentru cei de la "HOLIBUDA" care se K_K_ pe ei ca vai ce grija au ei de planeta. In schimb pe partea cealalta consuma si fac o risipa de te doare capul - energie pierduta si nerecuperata.
      Ma bucur ca exista oameni ( asa cum sunt si eu ) care cred in ENERGIA VERDE, care lupta pemtru energia verde, care fac tot posibilul ca sa consume cat mai putin si sa produca cat mai mult ... dar asta nu inseamna ca suntem o majoritate. Din pacate in acest moment suntem o minoritate si ne place sa ne dam mari cu realizarile noastre si sa spunem ca luptam pentru o cauza nobila - suna exact ca un c.....t chestia asta.
      Este bine ca luptam pentru asa ceva dar important este sa atacam problema din toate partile si nu sa ne limitam doar la a spune ca daca avem 3 panouri pe casa am rezolvat problema acestei planete. Si eu am panouri pentru ACM si aport la caldura, dar mereu ma gandesc cum sa pot sa fac sa fiu mai eficient si sa recuperez cat mai mult. O varianta este un recuperator de caldura pentru primenirea aerului in locuinta, recuperator alimentat cu panouri solare si centrala eoliana. Proiectul este in studiu si o sa dureze pana la implementare pentru ca investitia este destul de mare si necesita modificari in casa + sponsorizare.
      ​ @Marius Costache asa ceva aveti in casa, ca sa puteti sa spuneti ca sunteti VERDE 100%? Va propun sa studiati si sa vedeti in cat timp recuperati investitia pentru un recuperator de caldura ( chestiune verde ).
      Cam atat despre energia verde pe ziua de azi. Bafta!

    • @Tudorgeable
      @Tudorgeable 2 ปีที่แล้ว +2

      @@mariuscostache3773 th-cam.com/video/L2IKCdnzl5k/w-d-xo.html mai bine pastrezi o masina cu consum mic decat sa contribui la poluarea producerii si minarii de materiale pentru una noua electrica. In 7 ani >50% din masinile de oras cu consum bun se incadreaza in asta.

  • @daisoreanulaurentiu3943
    @daisoreanulaurentiu3943 2 ปีที่แล้ว +9

    “A curs Cernobalul din ele și gata, s-a terminat viața” 😂😂

  • @danielstoica9266
    @danielstoica9266 10 หลายเดือนก่อน

    Interesantă mașina cu,care ai făcut clipul. Artă foarte bine interiorul și mă gândesc că este și fiabilă.

  • @nr1fan4all
    @nr1fan4all 2 ปีที่แล้ว +5

    Recent ma uitam la un review pentru duster si baiatul zicea ca e masina potrivita pentru mediteraneeni, ca sunt genul de oameni care vor o masina ieftina, fara mii de optiuni si care sa reziste pe drumuri rele pentru ca ei prefera sa isi cheltuiasca banii in familie, in excursii si nu ii intereseaza masina in principal. Dupa atatea drumuri pe la greci chiar ii dau dreptate.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว

      Asa e, e o mașină buna pentru strictul necesar

  • @gigihentz5510
    @gigihentz5510 2 ปีที่แล้ว +32

    Salut Vlad, felicitari pentru podcasturile pe care le faci cu masini...insa, podcasturile de felul asta nu iti prea ies pt ca nu te-ai informat suficient..probabil
    In Grecia, oamenii cu bani stau in Atena sau Salonic. Atat. Restul nu prea conteaza ca putere de cumparare. Nu prea are sens sa te duci in Kavala , unde ai fost tu, sau pe drumul pana acolo si sa tragi o concluzie generala, clara despre parcul auto al unei tari, corect ?
    In plus, criza din 2008, salariile necrescute din 2004 incoace, le-a limitat grecilor drastic puterea de cumparare a unei masini noi. Inainte de 2000, se laudau ca au in Grecia mai multe BMW -uri / cap de locuitor decat in Germania, acum trag de orice vechitura pe care o au pana moare. Si cumpara masini mici, de obicei japoneze, pt ca sint fiabile si nu au nevoie deci sa bage multi bani in ele.
    Grecia, in afara de turism si industriile pe orizontala (agricultura, alimentara, mase plastice de ex), care detin cca 50% din economia Greciei, nu prea are nimic. Industria auto nu exista, nu fac nici macar anvelope in Grecia, santierul naval Pireu a falimentat si s-a vandut chinezilor, industria textila a disparut din anii "90. Siderurgie , metalurgie nu au avut niciodata. Investitori nu prea au pentru ca grecii sint socialisti ca mentalitate, adica munca putina, bani multi. In 1986 parca, Mitsubishi a deschis o fabrica in Grecia...dupa 2 greve la cca 3 luni de la deschidere, fabrica s-a inchis
    Guvernul socialist Papandreu (PASOK) care a guvernat in Grecia prin anii 70-90 a falimentat Grecia...a indemnat oamenii sa faca greve in sistemul privat si a indepartat investitorii (armatorii , care isi reparau vasele in Pireu, au plecat de acolo in urma grevelor repetate) si a facut angajari la stat pe nepotisme...(Dupa ce am terminat facultatea in 1997, colegii mei greci, cand ii intrebam unde vor lucra, imi spuneau in cor "la stat, re malaka, am un unchi care ma baga la nu-s ce minister")
    Mai trebuie spus ca , grecii sint foarte conservatori ca oameni si , accepta cu greu schimbarea - de exemplu trecerea la o masina electrica...sint circumspecti si asteapta multi ani sa vada cum se comporta o astfel de masina; Daca adaugi lipsa de bani de care ziceam mai sus, vei intelege de ce nu au multe masini electrice - eu am vazut cateva prin Atena anul asta.
    Am fost de 7 ori in Thassos, nu am vazut decat 1-2 locuri unde se vindea ciorba, meniul era si in limba romana dar era grecesc..nu stiu unde ai fost tu. In plus, chiar daca ar fi asa, sa vrei sa mananci ce-ti place - ceafa, etc - nu e de blamat, absolut deloc. Uita-te ca italienii de exemplu, in Grecia, comanda pizza si paste (am fost anul asta in Rhodos si era plin de italieni), iar multe locuri din Spania (Costa Brava) si Grecia (Rhodos, Zakynthos, Corfu) ofera "british breakfast"....ei si, ce ?
    Cat despre ce bolizi ai vazut pe acolo, cele mai multe din Romania...si cu asta ce ar fi rau ? . Aminteste-ti, in plus totusi, ca romanii sint, de departe, cei mai multi turisti in Grecia, deci e normal sa fi vazut cei mai multi bolizi de Ro in Grecia.
    Bottom line: Don't jump to conclusions !:) viziteaza mai mult, vorbeste cu grecii de toate felurile, intreaba-i ce si cum si o sa afli mai multe... si, in general, haideti sa nu mai credem ca, kkt-ul nostru pute mai rau ca al altora....ca nu-i asa deloc

    • @gfloro7018
      @gfloro7018 2 ปีที่แล้ว +1

      Te inseli,au industria aluminiului,marmura si pe transport naval sunt buni.

    • @gigihentz5510
      @gigihentz5510 2 ปีที่แล้ว +2

      Armatorii greci nu mai au afacerile in grecia de mult..cat despre marmura...ma abtin:)

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +2

      Am vizitat mult grecia si cred că am părerile bine formate, pentru ca e foarte clar ca au alegeri mai bune dpdv auto decat romanii.
      Si la noi sunt mulți conservatori care trag de masini alese greșit, cum ar fi sutele de dieseluri stricăcioase, chiar daca au o situație financiară precară

  • @Alexandru-Cristian-Cabason
    @Alexandru-Cristian-Cabason 11 หลายเดือนก่อน

    Doar ce am venit din Katerini, am făcut în acest concediu apx 2k și da așa este.
    Judecând după ce mașini conduc românii ar spune că sunt niște săraci dar daca te uiți la tavernele pline atât în stațiuni cât și în orașe îți reformezi repede prejudecata.
    Când treci de Bulgari și intri la greci zici că ai călătorit în viitor ...nu are rost sa continui Vlad a explicat perfect !

  • @martinhug1411
    @martinhug1411 2 ปีที่แล้ว +1

    SUPER INFO ........DANKE

  • @dangreerus9742
    @dangreerus9742 2 ปีที่แล้ว +1

    Salut dl. Vlad. Eu as dori cateva amaunte despre scoala aia din Kavala. Mersi.

  • @ovidiuiurciuc3796
    @ovidiuiurciuc3796 2 ปีที่แล้ว +4

    Salut Vlad, eu am vazut cateva electrice din cele enumerate (Tesla, Zoe, si altele) in Atena. Tot in Atena, majoritatea taxiurilor sunt diesel.

  • @anicutapanait6373
    @anicutapanait6373 11 หลายเดือนก่อน

    Interesant

  • @i.a.o7957
    @i.a.o7957 ปีที่แล้ว

    Vlad, vrem sa vedem si noi priusul ala cu milionul, si dovada ca acumulatorii nu au fost schimbati. Multumim!

  • @1337elite
    @1337elite 2 ปีที่แล้ว +4

    Salutare, dl. Vlad. Va veni clipul legat de mersul subturat diesel / benzina șamd. ? Cu respect!

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +3

      O sa fac unul mâine pe tema asta, am discutat aspectul într-o prezentare filmata zilele astea

  • @shadowxxxshadow
    @shadowxxxshadow 2 ปีที่แล้ว

    Ești foarte tare man, te urmăresc cu placere maximă. Fiat Tipo modelul nou e ok?,
    Vad multe în Belgia și Germania

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      E o mașină corecta de buget, s.au vândut bine și la noi

  • @ovidiumoro5470
    @ovidiumoro5470 2 ปีที่แล้ว +17

    Este normal sa ai la virajul spre dreapta drumul inclinal spre dreapta (idem si la stanga) -anulezi mare parte din energia centrifuga pastrand o viteza de deplasare relativ ridicata,scade si riscul derapajului.
    Drumul poros este pentru a combate acvaplanarea.
    La noi nu prea exista inclinari de felul asta ca se fura din drosimea asfaltului.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +6

      Problema e când e drum la stânga înclinat la dreapta:))

    • @ovidiumoro5470
      @ovidiumoro5470 2 ปีที่แล้ว +2

      @@vladdutz20 La Romanica gasesti si situatia descrisa de tine, dar este ori eroare de constructie ori furaciune.

  • @cornelo9118
    @cornelo9118 2 ปีที่แล้ว +2

    Până la urmă nu m-am dumirit cu privire la întrebarea din titlu, nu-i bai. Dar problema bateriilor nu este atât de simplă, inclusiv durata lor de viață (cicluri), progresul în domeniu fiind mult în urma cerințelor. Deja reciclarea bateriilor de la gaget-urile existente începe să creeze probleme. Litiul nu este ușor de manipulat (reciclat). Cu bateriile super dimensionate, în foarte scurt timp, se va crea o problemă asemănătoare cu cea a deșeurilor nucleare. Ca de obicei omenirea o dă din lac în puț. Dar nu-i bai că se găsesc fraieri care să le ”recicleze” la ei acasă. Și cu aceasta am rezolvat problema energiei verzi (cocleală).

  • @madalincosma2531
    @madalincosma2531 2 ปีที่แล้ว +1

    da, foarte corecta remarca despre turism....cel mai tare e ca despre turism isi da lumea cu parerea in necunostiinta de cauza, ca despre fotbal, politica :)))
    despre electrice, e viitorul e clar, dar nu e momentul, mai ales ca multi suntem cumparatori de SH si nu avem buget...deci, si despre electrice isi dau cu parerea toti, ca despre fotbal, politica, turism :))))

  • @MrPoolex
    @MrPoolex 11 หลายเดือนก่อน +1

    Sa-mi spuneti si mie unde este restaurantul cu "mici si cefe" in Thassos, va rog! Ca n-am intalnit... Spre rusinea mea, am mai fost si de 12 ori pana acum...😔

  • @sanduexpert1988
    @sanduexpert1988 2 ปีที่แล้ว +7

    Am fost recent in Lefkada-Nydri si am observat exact ce povestesti tu, masinile lor sunt foarte vechi si unele neingrijite. Scutere, trotinete si biciclete la greu. Off topic: Mi-a placut mult ca puteai sa inchiriezi barca de putere mica fara permis, am luat in 2 zile una de 70 cp si alta de 30 cp,preturile fiind ccesibile ba chiar ne-au dat si o reducere consistenta.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว

      Da așa e, șalupele mici se dau fara brevet

  • @TudoracheIonel
    @TudoracheIonel 2 ปีที่แล้ว +1

    Ce-mi plac podcasturile tale

  • @liviutrofin4773
    @liviutrofin4773 2 ปีที่แล้ว +5

    Nu ai umblat suficient în Grecia dar au și ei mașini diesel în special în sud. Mai puține dar au, inclusiv de clasă mică. O problemă este lipsa mecanicilor specializați pe motoarele diesel și din cauza asta, o să le vedeți mai mult în orașele mari.

  • @sorinneacsu4481
    @sorinneacsu4481 ปีที่แล้ว +2

    De acord cu 95% din ce ai spus. Dar la capitolul autostrada, in continuare sunt peste Romania (cel putin partea spre Varna), Bucuresti-Pitesti unde s-a format un efect de cocoaşă pe o banda iar Bucuresti - Ploiesti unde hop-urile acelea sunt mult mai de cacao (este un hop "d'asta" pe directia Pl-Buc de efectiv iti arunca masina in viraj). Este doar o parere proprie:)

  • @ghp0518
    @ghp0518 11 หลายเดือนก่อน +1

    Printre motivele pentru care grecii au in majoritate masini pe benzina, este si faptul ca nu vad masinile ca pe mai mult decat ca pe un mijloc de deplasare si cel mai important criteriu in alegere e pretul.
    Cea mai ieftina optiune e o masina de clasa mica sau medie cu un motor pe benzina aspirat undeva intre 1.00 - 1.6 l
    Variantele diesel sau electric sunt simtitor mai scumpe si raportat la numarul de km pe care il fac grecii in mediu nu se merita.

  • @ciprianbataru
    @ciprianbataru 2 ปีที่แล้ว

    ce masina conduci acum?

  • @cornelpastia3419
    @cornelpastia3419 2 ปีที่แล้ว

    Ce masina conduci , Skoda?

  • @remusstan6205
    @remusstan6205 2 ปีที่แล้ว

    Salut ! Te rog să-mi spui pe ce canal tv și în ce interval orar ai prezentări auto ! Îmi place modul tău de a prezenta o mașină !

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว

      La ncn tv apărem

    • @remusstan6205
      @remusstan6205 2 ปีที่แล้ว

      @@vladdutz20 Ști în ce zi a săptămânii și la ce oră ?

  • @stamy74
    @stamy74 2 ปีที่แล้ว +8

    În Atena și Salonica (practic mai mult de 50% din populația totală a țării) nu sunt permise mașinile diesel mai vechi de Euro4. In restul tarii au fost permise dar nu erau atât de populare din cauza rețelei de servicii subdezvoltate. Acum sunt multe masinii diesel dar doar Euro5-Euro6, dar mașini moderne pe benzină cu motoare turbo mici si hibrizi, inlocuiesc masini diesel in toata Europa.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +7

      Foarte bine, e un loc fara cazane ca prin restul Balcanilor

    • @Cryme94
      @Cryme94 2 ปีที่แล้ว +4

      Turbo 0.9. n-are cum sa nu-ți placă motorul asta. E perfect 😂😂😂😂

    • @adrianciobotaru9595
      @adrianciobotaru9595 2 ปีที่แล้ว +4

      Auzi dar autobuzele, diesel, de ce nu sunt interzise?

    • @stamy74
      @stamy74 2 ปีที่แล้ว +1

      @@Cryme94 Nu mă refer la motoare atât de mici, dar cele cu capacitate între 1.4 - 2.0 turbo benzina. Sunt mai fiabile pe termen lung? Probabil nu. Eu nu sunt impotriva masinilor diesel, mentionez doar care este tendinta.

    • @stamy74
      @stamy74 2 ปีที่แล้ว +3

      @@adrianciobotaru9595 E clar ca nu nu poți înlocui cuplul diesel la vehiculele grele. Si toate taxiurile sunt, de asemenea, cu motorina in Grecia, pentru ca economia de combustibil este enormă la mașinile care fac mii de kilometri în fiecare lună. Mentionez doar de ce se intampla acest lucru in Grecia, nu sunt impotriva masinilor diesel. Dar ar trebui să existe un control mult mai strict pentru a preveni mașinile diesel care fumează ca un marinar beat

  • @onyxrathor
    @onyxrathor 2 ปีที่แล้ว +12

    In Lefkas erau 2 statii de alimentare, dar de fiecare data cand am trecut pe acolo masinile nu aveau numere de Grecia. In trecut grecii nu cumparau diesel, dar anul acesta am vazut cateva.

  • @cezarmihaibogdan
    @cezarmihaibogdan 2 ปีที่แล้ว

    Salut! Ai un link cu mai multe info despre cum poti obtine brevetul de skipper in Grecia ?

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว

      aegeasyachting.com :)

  • @gigimoasa4721
    @gigimoasa4721 ปีที่แล้ว

    Salutare dar cu Euro 3..4.5. Cu normele astea de poluarea ce fac?

  • @TheMotociclist
    @TheMotociclist 2 ปีที่แล้ว +2

    Ne place orice. Meriți sa îți iertam și eventualele greșeli dacă vor apărea. Bafta

  • @mihaela6440
    @mihaela6440 2 ปีที่แล้ว +8

    Poți face episoade de educație financiara. Sa povestești despre bănci și experienta ta.Bafta!

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +2

      Da, as putea sa mai strecor informații prin prezentări

  • @zaruflorin6414
    @zaruflorin6414 2 ปีที่แล้ว +4

    Mulțumim pentru analiza.
    Cum e cu riscul de incendiu la electrice si ce fel de incendiu are loc la ele? La cate grade? De ce nu au voie sa fie parcate in parcari subterane in anumite țări?

    • @kino6548
      @kino6548 2 หลายเดือนก่อน

      Din cauza modului foarte violent de ardere și a faptului că stingerea este dificilă din cauza oxigenului în combinație cu litiu, atunci când acesta este expus. Orice incendiu în subteran este coșmar pentru pompieri, la fel ca și cel din tunel. La fel și GPL nu are voie în parcări subterane. Caută pe internet incendiu la mașină electrică și vei înțelege. Am văzut un incendiu la un autobuz electric cu bateriile pe plafon și era precum fosforul alb. Dacă te prinde în interior ........!

  • @cristiandaniel2256
    @cristiandaniel2256 2 ปีที่แล้ว

    Salut,ce maşină conduci in video-ul ăsta?

  • @Widiach
    @Widiach 2 ปีที่แล้ว

    La 12:35 cred ca voiai sa te referi ca e curba la dreapta, iar inclinatia drumului e spre stanga. Lucru care, intr-adevar, iti da senzatia de instabilitate.

  • @ionutlazarut3647
    @ionutlazarut3647 2 ปีที่แล้ว

    Și cu ITP ul cum fac

  • @kajnatok
    @kajnatok 11 หลายเดือนก่อน

    Eu am inteles stripper de zi, imi pare rau :P Felicitari pentru reusita !

  • @suport01mmm75
    @suport01mmm75 2 ปีที่แล้ว +2

    Motivul pentru care se vand masinile mici gen japoneze, este pentru ca sunt fiabile, asa cum s-a mai spus, dar si datorita impozitului f mare ce este peste 1.2 cilindree. So, noi in RO cu "cazane" de 2000 diesel avem impozit de 220 ron pe an, nu 1700 eur...Dr bune si sa ne mai prezinti cum o duc altii. Nu de alta, doar ne mai "desteptam" si noi...

  • @slimacovidiu
    @slimacovidiu 2 ปีที่แล้ว +1

    Ce tip de automobil este cel din acest video ?
    Mulțumesc !

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว

      Skoda Enyaq, poți vedea prezentarea pe canal

  • @gabrielcosobea8941
    @gabrielcosobea8941 2 ปีที่แล้ว

  • @bogdanenache3972
    @bogdanenache3972 10 หลายเดือนก่อน

    Nu ai fost in Salonic sau Atena-Pireu.
    Au si auto dizăl, micii fermieri au autoutilitare (papuc) și vând fructe și legume. Sau în insule. Au multe benzinării particulare ce nu sunt deschise non stop. Pentru greci mașina este ceva de utilitate nu un bibelou. Pe autostrăzi merg pe banda 2 cu 80 la oră. Ei nu se grăbesc niciodată.

  • @StingaOvidiu
    @StingaOvidiu 9 หลายเดือนก่อน

    In Grecia , de cand stiu eu , adica din 1990 cand am fost prima data , am aflat ca grecii nu au voie sa aiba masini propietate , pe motorina , dar au voie sa aiba un diessel numai pe firma !

  • @maruigres
    @maruigres 2 ปีที่แล้ว

    Vlad, cu ce masna mergi? skoda?

  • @lucianionutcocos4413
    @lucianionutcocos4413 2 ปีที่แล้ว +2

    Aiurea podcast. Mergem până la Kavala și gata dăm verdicte. E sărăcie maximă la greci. De asta nu au mașini.

  • @constantincracana3882
    @constantincracana3882 11 หลายเดือนก่อน

    Salut, tin minte ceva ca diesel-urile le afecta marmura si le-au interzis in Atena, celelalte regiuni au urmat exemplul

    • @constantincracana3882
      @constantincracana3882 10 หลายเดือนก่อน

      Si cu electricele n-au infrastructura, stalpii lor de electricitate sunt inca din lemn, nu pot transporta o putere prea mare

  • @phobos.
    @phobos. 2 ปีที่แล้ว

    Off topic
    Te rog să faci un podcast despre cum ar trebui să ne comportăm când conducem pe autostradă și în special despre proasta obișnuință și periculoasă a românilor de a utiliza banda de urgență ca și loc de parcare.
    Succes în continuare.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      Sau de mizeria de drum spre Buzău

    • @phobos.
      @phobos. 2 ปีที่แล้ว

      @@vladdutz20 Sau amândouă :) Subiecte exista, clar. Mult succes in continuare!

  • @nacucristian5231
    @nacucristian5231 2 ปีที่แล้ว +3

    Vlad, te voi contrazice legat de coroziune. Am fost in insule, mai exact Santorini ai Corfu. In Santorini am stat mai mult și am observat faptul că efectiv umezeală sărată roade din mașini. Majoritatea erau vechi așa cum spui si multe erau ruginite. Majoritatea utilitarele lor pick-up aveau aripi și usi ruginite. Am vorbit cu câțiva greci care mi-au spus că au probleme cu rugina de la umezeala care dureaA de prin septembrie până în mai. Prefera japonezele și coreenele pt că sunt mai fiabile și rezistente decât europenele. In Santorini majoritatea mașinilor erau japoneze vechi și exotice cum spui tu,însă ei le recondiționează la tinichigerie. Au tinichigii foarte buni și conștiincioși.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +2

      In zonele insulare este aer umed, pe continent e mai uscat.
      Mașinile lor chiar par fiabile

    • @kotfast
      @kotfast 2 ปีที่แล้ว

      Depinde de zona. Eu am lucrat în domeniul turismului in Grecia și am fost in multe insule. Depinde de zona, de ex, am fost transferat din Kos, unde rufele spălate se usucă in 1-2h max, in Corfu, unde dura 1 zi sa se usuce și chiar si atunci aveau putina umezeala, deoarece era cam tot timpul între 60-80% umezeala in aer

  • @TheologusOrthodoxus
    @TheologusOrthodoxus 2 ปีที่แล้ว +2

    Salut - skoda e mașina ta personală? -

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      Nu, este acea Skoda Enyaq de pe canal.
      Eu am ceva mult mai pasional, o Honda Accord de 2.4 benzina

  • @flaviusfff
    @flaviusfff 2 ปีที่แล้ว +3

    Salut! Cultura auto in Grecia pentru Japoneze modificate este la un alt nivel. Am vazut foarte multe ce puteai spune ca s aduse din Japonia direct modificate, plus ca au drumuri virajate unde poti sa te distrezi destul de bine.

  • @ionutlazarut3647
    @ionutlazarut3647 2 ปีที่แล้ว

    Ok

  • @draven.bad.car.
    @draven.bad.car. 2 ปีที่แล้ว

    Poți da detalii despre cursul de navigație.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว

      Am făcut un episod detaliat despre brevetul de Sailing,e deja postat pe canal

  • @critianpopa7143
    @critianpopa7143 2 ปีที่แล้ว

    Sint interesat de un Renault Captur plug in va rog daca se poate sa faceti o prezentare completa sa stiu si eu daca merita banii ceruti

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      Doar daca îmi oferă cineva, Renault Romania se face ca nu existăm

  • @marianionescu3592
    @marianionescu3592 2 ปีที่แล้ว +1

    Când iei curbă la dreapta, e normal să fie drumul înclinat spre dreapta. In Oltenia e diferit?

  • @toboalpha_drums
    @toboalpha_drums 2 ปีที่แล้ว +1

    13:00 sa nu adormi la volan ;)

  • @catalinpistolea187
    @catalinpistolea187 2 ปีที่แล้ว +11

    in romania atat turisti cat si serviciile sunt de proasta calitate+daca mai traiesti prin timisoara sau vestul tari cred ca ajungi cu masina mult mai repede la adriatica sigur la croati e ceva mai scump dar privelistea si istoria zonei sunt fascinante romania ar trebui sa exploateze mai mult turismul decat o face acum doar ca mentalitatea de meltean ne trage in jos respect vlad

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      Da, de acord 😁

    • @gigihentz5510
      @gigihentz5510 2 ปีที่แล้ว +1

      Daca tu ai mentalitate de meltean, nu generaliza..a generaliza, este o mentalitate de meltean, cu siguranta

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +3

      @@gigihentz5510 testul calitatii poporului este foarte simplu, du-te intr.un spatiu public aglomerat și observă oamenii.
      Benzinarie, hypermarket, plaja, restaurante, transport in comun.
      Si fa acelasi lucru într-o tara occidentala
      Mai avem mult de tot pana sa fim pe merit o țară occidentala

    • @gigihentz5510
      @gigihentz5510 2 ปีที่แล้ว +1

      @@vladdutz20 sint mult mai multi oameni civilizati decat melteni, in toate spatiile de care ai pomenit..dar da, meltenii sint foarte "prezenti"...ii vezi si ii auzi imediat. Asta nu ne face pe toti melteni, e absurd sa sustii asta, implicand prin aceasta teza ca toti sint melteni, mai putin tu, evident. E urat, meschin si ipocrit sa faci asta.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +2

      @@gigihentz5510 banuiesc că esti suficient de abil in a citi printre randuri, nu invoc faptul ca toti românii sunt melteni, dar din pacate o pondere mult prea mare este constituită din indivizi cu educatie precară, si de aceea ii și observi.
      Este de necontestat starea deplorabilă a societății românești

  • @sebastianpurusniucfotograf
    @sebastianpurusniucfotograf 10 หลายเดือนก่อน

    Salut!
    Am fost recent in Grecia, in Corfu si proprietarul hotelului detinea o Tesla Model X + un GLE Coupe diesel.Masina inchiriata de mine a fost un Renault Clio 1.5 dci si am mai vazut masini diesel, dar electrice vorba ta, nu prea sunt, alta electrica nu imi amintesc sa fi vazut.

  • @cristianavram7749
    @cristianavram7749 2 ปีที่แล้ว +1

    3

  • @dormstories
    @dormstories 2 ปีที่แล้ว

    Se poate ca Grecia insulara sa fie diferita de partea continentala in materie de preferinte auto, drumurile sunt inguste si foarte inguste pe insule, masinile peste 4.2m sunt taxate suplimentar la trecerea cu bacul, limitari inexistente pe continent.
    In ceea ce priveste combustibilii, am vazut foarte multe masini relativ noi diesel atat in Grecia cat si in Italia (tara care teoretic prietenoasa cu GPL-ul). As zice mai degraba ca masinile vechi sunt intr-adevar benzine dar in ceea ce priveste pe cele relativ recente, au urcat si grecii/italienii in caruta motorinei din cauza diferentei de pret, motorina este sensibil mai ieftina, cam cu 0.2Euro.
    In privinta electrificarii, lipsa ei ar avea o explicatie prin caracaterul conservator (sau pragmatic) al grecilor, daca ai o masina de 5 ani pe care planuiesti s-o mai tii inca 10-15 de ce ai vinde-o in pierdere ca sa-ti iei una noua mult mai scumpa, electrica. Diferenta de pret dintre valoarea de revanzare a unei masini de 5-6 ani conventionale si achizitia uneia noi, electrice, nu este amortizata deloc repede de trecerea la un combustibil mai ieftin (curentul electric), asa ca daca masina curenta nu te mai costa nimic in afara de costului combustibilului si al unui schimb de ulei si filtre anual, nu vad de ce ai migra.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว

      Da, motorina e simtitor mai ieftina

  • @cstgbl
    @cstgbl 2 ปีที่แล้ว +5

    Salut. Am fost de câteva ori în diferite zone din Grecia și pot sa confirm cele spuse de tine. Trebuie luat în considerare și faptul ca nu prea au finanțe. Mulți sunt sub ce este minimul de salariu intr-un oraș cum ar fi București. Am mai observat un lucru care m-a lăsat fără cuvinte. Mulți încep să-și construiască aceste vile la cere le fac doar parterul continua și etajul dar nu-l termină. Din curiozitate am întrebat de ce nu-si termină casele. Răspunsul a fost prompt. "Păi dacă o termin plătesc taxe la stat".

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +3

      Da asta cu casele neterminate era de mult timp

    • @gabidin1454
      @gabidin1454 2 ปีที่แล้ว +4

      As adauga : salariul minim in Grecia este de 650 Euro, in România de 285 Euro. Salariul mediu in Grecia este de 1.100 Euro, in România este 700 Euro. Surse oficiale. La care se adaugă și veniturile nefiscalizate, care tot oficial sunt mai mari in Grecia. Deci partea cu "nu au finanțe" as pune-o pe seama faptului ca nu au de aruncat bani pe masini, preferă sa-i cheltuie pe alte lucruri mai importante pentru ei, care în mod evident sunt mult mai puțin importante pentru noi.

  • @raducristianlascar4152
    @raducristianlascar4152 2 ปีที่แล้ว

    Buna ok.

  • @altmotovlog996
    @altmotovlog996 10 หลายเดือนก่อน

    Legat de partea de poluare, indiferent ce ar zice oricine... cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru planeta este sa cumperi o masina SH, hybrid si s-o tii pana crapa complet.

  • @mihaisirbu1
    @mihaisirbu1 2 ปีที่แล้ว +4

    O mica corecție: Golful "Papuc" se numește Caddy Mk1. Santana din ce știu eu este numele comercial al Passat B2 din Brazilia, adică ca la Golf 3 sedan: noi in Europa zicem Vento, in State zic Jetta Mk3

  • @dvsls
    @dvsls 2 ปีที่แล้ว

    Ce mașina este cea din video?

  • @florinmaravela1145
    @florinmaravela1145 10 หลายเดือนก่อน

    Sunt stații de încărcare in zona Kavala

  • @mariusciobaca9265
    @mariusciobaca9265 2 ปีที่แล้ว

    una cu alta...bordul asta e magnific!!
    azi am fost si la.Skoda si la Audi,iar interiorul asta este peste Q4e tron!
    imi era frica ca stand pe scaunul soferului ecranul acopera o parte din parbriz dar nu,nu acopera nimik e super bine gandita

    • @DaniDobrei
      @DaniDobrei 11 หลายเดือนก่อน

      Salut. Ști ce model de mașină este? Mersi.

    • @mariusciobaca9265
      @mariusciobaca9265 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@DaniDobrei da este modelul de Skoda electrica

    • @DaniDobrei
      @DaniDobrei 11 หลายเดือนก่อน

      @mariusciobaca9265 Mersi mult.

    • @marinmitu995
      @marinmitu995 11 หลายเดือนก่อน

      @@mariusciobaca9265 ????

  • @attentioncore
    @attentioncore 2 ปีที่แล้ว +3

    Masinile noi din segment B pe care le vezi in Grecia sunt masini de inchiriat, restul sunt masinile lor :)

  • @l.e.i.4111
    @l.e.i.4111 2 ปีที่แล้ว +5

    Asta cu electrificarea e o discuție lungă. Iar grecii scuzata-mi fie expresia: mai da-i în tzatzikiul lor cu modul lor de viață.
    Pentru oraș si nu numai, o mașină electrică ar fi parfum doar ca sunt foarte scumpe. Oricât am fi de petrolhead si ne plac mașinile clasice sau mai moderne dar cu motoare ca lumea, hai sa recunoaștem ca tragem in piept toate noxele și de la bolizi și de la "bolizi" când suntem în oraș. Autobuzele sunt cum sunt iar dacă sunt mai mult nu sunt pentru ca vin destul de rar ca să spunem că ne putem folosi de ele în oraș.
    Hai sa stam toți în trafic și sa băgăm noxe la greu, ca la 15-20kmh media nu se poate spune ca mergem.
    Așadar și așa deci nici ca-mi pasa despre greci, Asa deci și prin urmare nu ma duc la greci la mare.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +2

      Total de Accord ( 🇯🇵 ) , electricele sunt scumpe, dar ar avea rolul lor in oraș

    • @stefannitu4629
      @stefannitu4629 2 ปีที่แล้ว +3

      In grecia cand cumperi o masina scumpa trebuie sa justifici bani.daca tu muncesti pe 1800e de unde ai 20-30000e pt o masina.eu personal am cumparat un mercedes din germania si nu am putut sa-l inmatriculez in grecia.vama era in jur de 7500e. Plus ca la kep(anaf) trebuia sa justific provenienta banilor.la ei nu tine cu bani de la tata sa o matuse bogata fara copii

    • @shock.cat15
      @shock.cat15 2 ปีที่แล้ว

      Greci nu merg nici 1 km nu merg pe jos

    • @gigihentz5510
      @gigihentz5510 2 ปีที่แล้ว

      @@shock.cat15 exacttttt :):) si nici macar cu bicicleta...bicicletele le tin pt turisti :)

    • @shock.cat15
      @shock.cat15 2 ปีที่แล้ว

      @@gigihentz5510 eeexact e

  • @bogdanenache3972
    @bogdanenache3972 10 หลายเดือนก่อน

    În Athos au numai mașini 4x4 ( autoutilitare 5 locuri și bena, autobuze, etc)

  • @gabrielnegrila5631
    @gabrielnegrila5631 ปีที่แล้ว +1

    Nu cred ca a reusit cineva sa faca cu o masina electrica 1 mil km si mai ales cu bateria originala. Si durata de viata a bateriei scade odata cu trecerea anilor si cu ciclurile de incarcare.

  • @RupOase
    @RupOase 10 หลายเดือนก่อน

    06:47 - Cei care au in "secret" o a doua masina nu sunt propovaduitori, ci sunt cei care au bolizii in parcare, dar trebuie sa fie in pas cu moda.
    Sunt acele persoane care "bagau" de 50 de lei la OMV, iar cum s-a scumpit combustibilul a fost nevoie de inventivitate sa nu-si pateze renumele de baro$$ani.
    Pe de alta parte, eu fac parte din categoria aceea care are doar o masina, care e electrica si care are la bord peste 170,000 km :)

  • @vladracul40
    @vladracul40 2 ปีที่แล้ว

    Și mașinile electrice au baterie normală și lichid de frână și freon pentru aerul condiționat, etc, erc.

  • @alexandrualexandru9784
    @alexandrualexandru9784 11 หลายเดือนก่อน

    Ca's isteti!

  • @vladNMP
    @vladNMP 11 หลายเดือนก่อน

    te contrazic vlad! in grecia toate taxiurile sunt mercedes e diesel pana in 2012. cred ca au ceva sistem buyback cu taxiurile din germania deoarece aia au numai ultimu model de mercedes. in germania sunt foarte multe electrice: ID4/5, kia si hyundai. probabil peste 4 ani vor aparea si in grecia!

  • @maximilianpopescu833
    @maximilianpopescu833 2 ปีที่แล้ว

    Si ce legatura au drumurile de la bulgari cu achizitia de catre greci a masinilor electrice si diesel? Masini diesel au numai firmele.

  • @coz_d
    @coz_d 2 ปีที่แล้ว

    Revenind din Franta, pot spune ca am vazut punct de incarcare cu 2 fire in Pontorson.
    Surpriza placuta, GLA-ul (th-cam.com/video/IR5eKYCkMV4/w-d-xo.html) si-a facut treaba de a ma plimba ecologic prin zona, cei 64de km pe care-i afiseaza fiind aproape de ajuns.
    Da, buba la GLA PHEV e ca are numai 50 de km autonomie electrica, daca ar fi avut 100Km era super.

  • @andreicrisan6828
    @andreicrisan6828 11 หลายเดือนก่อน

    Am observat și eu că nu folosesc aerul condiționat, decât cei cu folii pe geamuri. Toți erau cu cotul pe geam, mai puțin cei cu SUV sau limuzina cu "geamuri negre"

  • @danoprea3066
    @danoprea3066 2 ปีที่แล้ว

    Ce masina conduce Vlad in clipul asta? nu recunosc interiorul.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      Skoda Enyaq,e deja prezentată pe canal

    • @danoprea3066
      @danoprea3066 2 ปีที่แล้ว

      @@vladdutz20 Multumesc, apreciez efortul pe care il pui in video-urile tale. Esti reviewer-ul meu preferat pe youtube-ul romanesc.

  • @bogdanmiron9239
    @bogdanmiron9239 2 ปีที่แล้ว

    stie cineva ce masina este cea condusa?

  • @adyydas
    @adyydas 2 ปีที่แล้ว

    Un "podcast" in care zis eu ca erau mult mai multe de zis legate de diferentele automobilistice dintre tara noastra si cea elenă . Cat de drum, nici bulgarii si nici Grecii nu sunt cu mult peste ce avem in România 🤝

    • @gabidin1454
      @gabidin1454 2 ปีที่แล้ว +1

      Indraznesc sa spun ca Grecia sta semnificativ mai bine decat România. Practic, au cca 2.500 km de autostrada si probabil multe zeci sau sute de km de tuneluri si viaducte, incomparabil cu ce avem (nu avem) pe meleaguri mioritice.

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +5

      Grecia e ani lumina fata de Romania la drumuri

  • @laurswoodwork5942
    @laurswoodwork5942 2 ปีที่แล้ว

    Ce masina conduci?!

  • @ovidiumoldovan2524
    @ovidiumoldovan2524 10 หลายเดือนก่อน

    In afara de masini subcompacte si compacte sunt f multe masini tip truck, Hilux etc

  • @CatalinRosescu
    @CatalinRosescu 2 ปีที่แล้ว +8

    Așa e si in Cipru unde locuiesc de 14 ani! Si are logica fiind o țara mică unde chiar nu ai nevoie de @tractoare 😂 totuși s-au importat in ultimii ani si mașini diesel sau electrice (bolizi).

    • @CatalinRosescu
      @CatalinRosescu 2 ปีที่แล้ว +1

      Merg si in UK unde stau perioade relativ scurte unde piața e total diferită fiind o țara mare unde naveta e pe distante mari …. Aici predomina mașinile diesel + electrice. Contează foarte mult piața si pentru ce le folosești + service, clima șamd

    • @bogdandacian2001
      @bogdandacian2001 2 ปีที่แล้ว +1

      În Larnaca, era plin de mașini pe benzina (în special asiatice și Audi).

  • @alexandrudutescu-do8kt
    @alexandrudutescu-do8kt 7 หลายเดือนก่อน

    Au trecut 2 ani de la acest film. Astazi esti in asentimentul tuturor lucrurilor spuse?

  • @moticaciprian2222
    @moticaciprian2222 2 ปีที่แล้ว

    Salut ,ce masinuta conduci ?

  • @georgebratu
    @georgebratu 2 ปีที่แล้ว +1

    din clip am inteles ca ei nu au masini eletrice si diesel, dar n-am inteles motivele. Deci, la electrice au fost motive politice, dar la diesel care au fost ?

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +3

      Pentru ca diesel nu are ce sa caute in oras , au mers pe alegeri practice și fiabile

  • @cristiandinu9334
    @cristiandinu9334 11 หลายเดือนก่อน

    Renourii Gongoo Electrice se vind in Madrid España cu 5500.€ Secunda mana.

  • @eduardvalentinpaslaru4840
    @eduardvalentinpaslaru4840 2 ปีที่แล้ว +2

    Nu știu dacă a scris cineva dar ei nu cumpără diesel sau electric pentru că 1. Nu le pasă și 2. Pt că sunt în vacanță tot timpul, nu au km multi de făcut, nu pleacă în țări străine la mare

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 2 ปีที่แล้ว +1

      Au totusi tara mare, dar parerea mea e ca au ales mașini fiabile in timp