Lokma takımın hayırlı olsun kardeşim :) Günlerdir vtec 2 antifiriz değişim videosu arıyordum şimdi gördüm çok teşekkürler aydınlattığın için Allah razı olsun hayırlı günler kolay gelsin :)
Hayırlı olsun, niçin kırmızı değil de mavi kullanılmasının gerektiğini ve önemini belirtirseniz öneminin farkında olmayan arkadaşlar için faydalı olur diye düşünüyorum.
@@yusuftemur3006 ustam tapayı actık suyu boşalttık termostadıda söktük direk bagladık saf suyu koyduk dolana kadar calıstırdık 5 6 dk sonra tekrar alttan bosalttık bu işlemi su rengi beyaz olana kdar yaptık tekrar suyu boşaltıp artık komple antifiriz koyuyoruz dimi saf suyla işimiz bitiyor
Elinize sağlık bendede aynı araçtan var kullanım kılavuzunda tip 2 antifiriz kullanın yazıyor buda kullanıma hazır antifirizmiş Bi kaç gündür araştırıyorum pek bişey bulamadım sizin videoyu izledim sehll concantre antifiriz kullanmışsınız bu saf su ile karıştırılması gerekiyor herhalde 5. Kez temizledikten sonra suyu komple boşalttınız yerine antifiriz koydunuz kullandığınız antifirizi %50 su ile karıştırmak gerekiyor sistemde su yokken sadece Antifiriz kullandınız sanırsam peki ölçtürdünüz mü hiç kaç derece çıkıyor
Videonun sonunda ölçüm de yapıyorum. Sorduğunuz sorunun yanıtı da var. Antifiriz sadece radyatöre doldurdum. Motorun içerisinde zaten temizlikten sonra kalan 3 litreden fazla saf su vardı. Motorun içindeki sad su ile radyatöre döktüğüm antifirizin karışımı zaten yaklaşık 60/40 oranında oluyor.
Hocam kolay gelsin. Yedek su deposuna kırmızı antitiz koyuyorum araç honda vtec. 70-80 km gibi gidip geldikten sonra bakıyorum antifiriz dibe inmiş bitmek üzere. Normalmidir bu kudar eksiltmesi
Öncelikle faydalı bilgiler için teşekkür ederim hocam bir sorum olacak en son suyla devirdaim yaptıktan sonra antifiriz koyunca motor bloğunda su kalıyor mu yoksa radyatöre koyduğumuz antifiriz mi gidiyor
Radyatördeki miktara çok yakın bir miktarda su blokta kalıyor. Radyatöre o sebeple saf antifiriz ekliyoruz. Bloktaki ile karışınca karışım yaklaşık %50 olmuş oluyor.
Herhangi bir işlem yapmanız gerekmez. Hazır içme suyunda kireç olmaz zaten. Ben bir sonraki değişimde arıtma suyu kullanacağım. Kireç olmasın, su sertliği orta sertliği geçmesin yeterli.
bir üst kasa hondası olan arkadaş hava almak için küçük hortum sökmüştü. benim aracım 2003 mod. cıvıc gürdüğüm kadarıyla hava almak için herhangi birşeyi sökmeye gerek, yok.birde antifirize saf su ilavesi gerekmiyormu.antifiriz kabına sığmayan bir kimyasal.sisteme zarar vermezmi
@@nihatdikmenli5133 japon araçlarda bir yeri sökmeye gerek kalmıyor. Hortumu sökerek hızlıca havası alınmış olur tabi. Biz onu kapak açık bekleyerek havayı kendi atmasını sağlıyoruz. Antifiriz konusunda; seyreltilmesi gerekiyor tabii ki. Videoda seyreltmeden koymamın sebebi motorun içinde radyatör haricinde kalan saf su miktarının zaten radyatöre eklediğim saf antifiriz miktarıyla yaklaşık eşit olması. Toplam soğutma suyu tesisatı 6.7 lt (katalogda yazıyor), radyatörün kapasitesi 2.8 lt kadar. Yani radyatöre saf antifirizi doldurduğumda zaten motorun içindeki saf su ile birleşerek yaklaşık 50/50 karışım elde etmiş oldum. Bu işlemi yaptığım günden geçen yıl triger bakımına kadar bu videoda izlediğiniz karışım vardı arabada. Ne bir tortu ne bir paslanma ne kir, tertemiz bir soğutma suyu döküldü sistemden. Triger devirdaim değişimi sonrası da aynı karışımı 50/50 bidonda hazırlayarak tamircide doldurulmasını sağladım. Şimdi yine aynı şekilde kapağı her açtığımda tertemiz doldurduğumla aynı durumda soğutma sıvısı karşılıyor beni.
Kolay gelsin öncelikle güzel bir paylaşım olmuş .Bir sorum olucak aynı Antifirizin bende aldım falat kullanmadım duruyor suan arkasında fosfat içermedigi yazıyor içermesi gerekli diye düşündügüm için kararsız kaldım .siz hangi özelliklerine bakarak seçtiniz teşekkürler
Doğrusu ben içerikleriyle ilgili kapsamlı bilgiye sahip değilim. Bu motoru üreten mühendis bu motor için bu antifirizi uygun görmüş ve kullanılmasını tavsiye etmiş. Tercih etme sebebim buydu. Fakat kırmızı antifirizin mavi antifirize kıyasla daha aşındırıcı olduğunu biliyorum. Bizim araçların motor su kanallarının aşındırılmaya hassas olduğunu da biliyorum. Bu da bir sebep benim için. Belki dediğiniz gibi içinde fosfat olmamasının sebebi bu olabilir.
@@yusuftemur3006 ustam bu bilgi üzerine fosfat olması gerektıgını düşünmüştüm :İnorganik Antifriz (IAT-Inornagic Acid Technology) Genellikle açık parlak yeşil renktedir. Fosfat (demir koruyucu) ve silikat (alüminyum koruyucu) içerir. Demir motor bloku, alüminyum sirkülasyon pompası, silindir kapağı ve soğutma sıvısının geçtiği parçaların olduğu araçlarda korozyonu önler. Ortalama ömrü 40.000-50.000 km, 2 yıldır. Yetkili servıste 4 lt antıfırıze 300₺ gibi bir rakam istrdıler total in antifirizini kullanıyorlarmış .kararsız kaldıgım için bilgi alışverişinde bulunmak istedim
Ben bu kadar teknik bilgiye sahip değilim. Sadece mühendise güveniyorum 😊 Ama öğrenmeye aç bir birey olarak bunları teferruatıyla araştırıp öğreneceğim. Bilgiler için teşekkür ederim 👍🏻
@@umitbatuhankoc6134 bende honda servisnde totale urettirdikleri antifrizi kullandıklarıni öğrendim. Hatta kutusunda total yazıyor . Ufak tefek araştırma yaptım totalin eco bs serisi antifrizi var o seri organik mavi antfiriz galiba bizim hondalar için bende aracımın antifrizini degistircem bu hafta eco bs serisi ile.
Lokma takımın hayırlı olsun usta👏eline sağlık... Mailden yazmıştım cevap almıştım.(radyatör su eksiltmesi için kapak değişimi öneriniz işe yaradı teşekkürler) şimdi bu videoyu da izleyince aklıma içindeki suyun topraklı olması geldi.onun için içindeki suyu değiştirmeyi düşündüm ne önerirsiniz?
Olur diyemem. O yöntem bizim araçlar için pek sağlıklı sayılmaz. Dediğiniz yöntemle sadece su dolaşımı olmuyor çünkü, hava da dolaşıyor sistemde ve bu devirdaim başta olmak üzere tüm soğutma sistemi için riskli olur. Onun yerine araba çalışmıyor halde, kalorifer kapalı konumda, üst hortumu söküp radyatör kapağından hortumla su basmak (düşük basınçla) daha güvenli olur. Dediğiniz yöntem daha çok Avrupa menşeili araçlarda (radyatör kapağı bulunmayıp suyu doğrudan plastik kaba eklenerek doldurulan tip) uygulanabilir.
Alttan tahliye vanasini her actiginizda ne kadar sivi geldi acaba? Bende ayni islemi yapmak istiyorum. Aracim toplamda 7.3 lt sivi aliyormus. Ancak oncesinde temizleme sivisi atmak niyetindeyim dolayisiyla tum siviyi almam gerekecek
Tam ölçüm yapmadım ancak 3 litre (+-200ml) soğutma sıvısı dökülüyor. Temizleme sıvısı uyguladıktan sonra mutlaka saf su ile tekrar tekrar dökme işlemlerini yapmalısınız. En son temiz olduğuna kanaat ettikten sonra radyatörü antifiriz ile (konsantre antifiriz) tamamen doldurup fan açtırın. Fan açıldıktan sonra biraz soğutup kapağı açarak eksik varsa tamamlayın.
Hayırlı olsun, benim araç hararet yapıyor ve fan açmıyor. Su koyduğun yerin arkasındaki yedek su deposu dediğin yerden(beyaz yer) su atıyor. Acaba nasıl çözeriz, bir fikrin varmı acaba ?
@@yusuftemur3006 hocam tekrardan merhabalar, conta kontrolü yapıldı, sıkıntı yokmuş. Aracım fan açıyormuş ben anlamamışım. Senin bu videoda yaptığın işlemi en az 10 sefer yaptım ama araçtan hala paslı su çıkıyor. başka videolarda gördüm suyu başka bir yerden(motor suyu için bir giriş oluyor) koyarak motordaki paslı suyu temizliyor. Bu araçta böyle bir işlem yapabilir miyiz ? ve yaparsak suyu nereden koymamız gerekir?
@@muammerozturk10 merhaba, hortumla yıkama işlemi bahsettiğiniz işlem. Onun için termostatı mutlaka sökmeniz lazım. En ideal yer kalorifer hortumunun birini söküp yapmak olur ama bizim araçlarda da o hortum bayağı zorlu bir yerde, hava kutusu filan sökülmesi gerekiyor. Radyatör dönüş hortumu sökülüp kapağın yerinden de su verilebilir ancak nasıl yaparsanız yapın araba soğukken ve rölantide çalıştırarak yapmanız çok önemli. Sıcak radyatöre soğuk su basıp radyatör çatlatma riskine girmeyin. Bütün pası tamamen temizlemek zaten çok mümkün değil. Yine de pas kalacaktır bir yerlerde. Kalan pas için de aralıklı zamanlarda tekrar su değişimi yapabilirsiniz. Bir kere tertemiz bir su tesisatı elde ettiğinizde artık doğru antifiriz su karışımı kullanarak bir daha paslanmasını önleyebiliyorsunuz..
@@muammerozturk10 yeterince alet edevatınız yoksa ustaya yaptırmanız daha doğru olur.. Eviniz sanayiden uzaksa ve başka aracınız yoksa, kırılan parça, yırtılan hortum gibi durumlar oluşması halinde bu parçaları temin etmede zorluk olacak mı gibi bir sürü etken hesaba katılmalı.
Kullanmamanızı tavsiye ediyorum, içeriğinde cam suyu antifirizinde bulunmayan maddeler var ve boyalı yüzeyler için tehlikeli bir madde antifiriz. Aracınızın tavan ve kaput bölümüne mutlaka sıçrayarak o sıvı.
Yusuf hocam bendede 2001 model vtec var. Aynı işlemi yapıcam fakat bişey sormak istiyorum. Termostat yuvasını söktüğünüzde termostat üzerindeki conta harici başka bir conta göremedim. Tekrar takarken sıvı conta sürmeye gerek var mı. Yoksa mevcut conta aynı zamanda sızdırmazlıkta sağlıyor mu.?
O antifrizi herhangi bir su ve antifiriz oranı yapmadan doğrudan mı koyuyorsunuz. Çünkü çoğu yerde sadece antifirizin koyulmasının olmadı donma derecesini daha aşağı çektiğini. Belli oranda su belli oranda antifirizin koyulması gerektiği söyleniyor
Bu yorum düzeltilmiştir: Antifirizi saf olarak kullanmamalısınız. Saf antifirizin donması, saf su ile karışım olan antifirizin donmasından daha çabuk olacaktır. Karışımın oranı 50/50, 40/60 veya 60/40 olması en ideal seviyedir. Bu karışım oranlarının her iki yönde de dışında kalınması donma noktasını olumsuz etkiler. Bu araba, motoru ve radyatörü, hortumlar LPG beyni vs hepsi birlikte yaklaşık 7 litre soğutma suyu kullanır. Biz radyatöre 2.9 litre antifiriz doldurduk. Geriye kalan 3-4 litrelik kısım zaten saf su ile dolmuş oldu. Yani aslında ben antifirizi yaklaşık yarı yarıya oranda saf su ile karıştırmış oldum. Yani şu anda aracımda 50/50, 40/60 veya 60/40 oranı aralığında bir karışım var. Sizler de bu şekilde yapmalısınız.
Termostat ya orjinal olmalı yada tama olmalı, benim bu videoda kullandığım termostat arızalı çıktı, bir ay sonra tekrar değiştirmek zorunda kaldım (markası opardı sanırım), sonrasında tama kullandım. Şimdi sorun kalmadı.
Antifirizlerin hepsi normalde şeffaf, su rengindedir. İçine katılan rengi alırlar. Zamanla motorun üretildiği malzemeler çeşitlenince antifirizde de çeşitli içerikler ortaya çıkmak durumunda kalmış. Renkleri standart hale getirilerek içeriğine göre kodlanmış. Motor bloğunun üretildiği hammadde(ler) ile kullandığımız antifiriz arasında net bir bağlantı var. İnternette renkler ve içerikleri ile ilgili detaylı bilgiler var, buraya uzun uzadıya yazmamın bir anlamı olmaz.
Antifiriz 3 litre, saf su yaklaşık 12 13 litre kadar gitti, yeri yıkamak için daha sonradan evden musluk suyu getirdim, saf suyu parke taşına dökmeye kıyamadım ☺️
Yusuf Bey merhaba, ben de aynı işlemi yapacağım 2002 aracım için fakat silikat konusuna kafam çok takıldı. Nedir son durumunuz? Renkte bir değişiklik/akma/aşınma ve durumu var mı?
Renk sonradan katılıyor antifirizlere. Önemli olan üreticinin önerisine uygun olan içeriği kullanmak. Mobil antifirizin içeriğini bilmiyorum fakat Honda silikat içermeyen antifiriz kullanmayı öneriyor. Bir müddet kullanın. Uzun süre kullanımda radyatör suyunda tortulaşma, bulanıklaşma görürseniz değiştirin. Uygun antifiriz araç içinde kirlenmez. Kirleniyorsa bir yerleri aşındırıyor demektir.
Ustam bende bunun maks seviyesini göremedim bana yardımcı olurmusun su gözükecek kadar mı koymamız lazım? Biliyorsun bunların yedek su deposu ince uzun baya aşağı kadar
Ustam kolay gelsin bende bugun bu uygulamayi yapicam fakat saf su degilde cesme suyu kullansak sorun olurmu ayrica termostat yokken aracın en fazla kac dk calismasi gerek fazlasi zarar verirmi 5.10 dakikadan sorun olur mu birde bu uygulama yapilirken kalorifere giden suda temizleniyor mu petekle beraber devir daimi gerceklesiyor mu
Merhaba, saf su olursa çok daha iyi olur. Musluk suyu kullanırsanız sonraki değişimi daha erken yapmanız gerekir. Saf su kullanırsanız 10 yıla kadar dayanır. Kaloriferin de temizlenmesi için içeriden ayarı en sıcak konuma ayarlayın. O şekilde kalorifer de temizlenmiş olur. Termostat yokken belli bir süre kısıtlaması yok. Ama zaten sirkülasyon yapacağınız için 10 15 dk filan her defasında çalışacak. Sadece yakıt tüketeceksiniz o sırada başka zararı olmaz. Ama normal kullanımda termostatsız kullanmanız motoru aşındırır, yakıt tüketimini arttırır ve kalorifer ısırmaz
Radyatör temizleyici alabilirsiniz. Veya ilk aşamada 3 litre kırmızı antifiriz alıp ilk gün 30 antifiriz 70 su oranıyla kullanabilirsiniz. Bu şekilde pası söker. İkinci gün onu döküp tekrar 30/70 oranıyla doldurup kullanın. 3. Gün de aynı işlemi tekrar ettikten sonra videodaki işlemlerin aynısını yapın. Kırmızı antifirizi kullanırken termostat üstünde olsun. Kaloriferi de sıcak konuma getirerek yapın tüm işlemleri. 3 gün sonunda artık kırmızı antifiriz temiz dökülmeye başladıysa saf suyu çevirerek içinden saf su tertemiz dökülünceye kadar doldur boşalt yapın videodaki gibi. En son 3 litre mavi antifirizi radyatörü doldurana kadar karışım yapmadan dökün. Her 2 3 günde bir suyun rengini kontrol edin. Her açtığınızda berrak tertemiz mavi antifiriz ile karşılaşmanız gerekir (sıcakken asla radyatör kapağını açmayın). Yine pislik, tortu veya bozuk renk görürseniz yine saf su yıkaması yapın aynı şekilde. İşleminiz çok zahmetli olacak ama inanın buna değecek. Ve lütfen kırmızı antifiriz oranını en fazla 30/70 (antifiriz 30, su 70) oranından fazla kullanmayın. Daha seyrek de kullanabilirsiniz ama aşmayın. Ve unutmayın, su ile kullanılan soğutma sisteminin antifirize geçince delinme /sızdırma riski her zaman olacaktır. Bu riski göze almalısınız, sorun çıkma olasılığı %50. Benim kendi aracım sizin aracınızın durumunda olsaydı mutlaka bir gün bile beklemeden yapardım ancak araç da sizin, risk de sizin..
Merhaba bi sorum olucaktı bendede aynı araçtan var sadece radyatör deki antifirizi boşaltıp tekrar antifrizi yenilesem doğru bi iş yapmış olurmuyum bi sıkıntı olabilirmi
O şekilde değiştirmenizi önermiyorum fakat geçici olarak çözüm üretmeniz gerekiyorsa elinizdeki antifirizi 50/50 oranda saf suyla karıştırıp eklemenizi öneriyorum.
Antifirize su eklemedim, antifiriz konsantre antifiriz. Motor bloğunun içinde kalan saf su ile radyatöre eklediğim konsantre antifiriz zaten %50 kadar bir karışım sağlamış oluyor. Dolayısıyla son aşamada antifirizi karıştırıp koymaya gerek yok.
@@yusuftemur3006 size bir sorum olacaktı. Ayni aractan kullaniyorum tavanim on tarafi guneslige kadar sarkmis durumda neyle yapıştırmalı fikir verebilir misiniz acaba?
@@yusuftemur3006 merakla bekliyorum hocam iki gun once kesfettim hemen abone olup tum videolari izledim bence gayet iyisin. Üzerine katip ilerlemen de cok taktire şayan. Tebrik ediyorum takiptedim👍
Motorun yapısından dolayı suyun geçtiği kanallarda aşınma mavi antifirizin yapacağından biraz daha fazla olur. Şöyle bir durum da var, kırmızı yani organik antifiriz ne olursa olsun maksimum 3 yılda bir değiştirilmeli. Organik yapıda olduğu için özelliğini kaybediyor çünkü. İnorganik yani kimyasal antifirizler daha uzun ömürlü oluyor.
@@yusuftemur3006 bende dediğin gibi zannediyordum ama değilmiş. Honda inorganik antifriz kullanmiyor. Turkiye de mavi antifriz inorganik olarak geçtiği için böyle bir bilgi var. Kitapçıkta kesinlikle silikat katkısı olmayan antifriz kullanın diyor oysa ki inorganik antifrizin içinde silikat bulunur. Bende yeterince araştırma yaptım hatta honda servisine gittim kullandıkları orjinal honda kutulu antifrizin uzerinde total üretimi yazıyor. Totalin eco bs diye mavi organik katkılı bir antifrizi var muhtemelen o antifrizi kullanıyorlar. Bende aracımın antifrizini totalden eco bs serisi alıp degistircem.
Yetkili servisler Honda markalı antifiriz olmadığı durumda shell concentrate mavi kullanıyorlar. Orjinal Honda ürününün rengi de mavi. Silikat içermemesi gerektiği konusunda şüphe yok elbette. Kullandığım shell'in kutusuna baktım, Silikat içermediği ile ilgili bir ibare yoktu. Haklı olmanız kuvvetle muhtemeldir. Ancak şuna dikkat çekmek istiyorum. Üzerindeki ibare veya renk ne olursa olsun. Uzun vadede antifirizin rengi değişmiyorsa o antifirizin araca zararı kesinlikle yok demektir. Rengi değişiyorsa bir yerleri aşındırıyor ve zarar veriyor demektir. Önceki kullandığım kırmızı antifirizin rengine bakın, epey bozulma görülüyor. Mavi antifirizi koyduğum günden bugüne kadar rengi sıfır kutudaki antifirizin rengiyle tamamen aynı. Tabi henüz yorum yapmak için yeterince vakit geçmedi üzerinden.. Servislerin de kullandığı mavi shell concentrate antifirizin etkisini uzun vadede tekrar paylaşacağım.
@@yusuftemur3006 teşekkür ederim. Her servis farklı antifriz kullaniyor olabilir. Sonuc olarak icerikleri yakın antifrizleri kullaniyorlar. Terakki de total var. çünkü baska bir arkadaşın videosunda honda terakkiden total antifriz aldığını söylemişti.
ELINE DILINE SAGLIK BAŞKAN , YARARLI BIR VIDEO OLMUS TEBRIK EDIYORUM
harikasın yusuf kardeş
sağol. varol. hata yapmamak adına sordum antifirizle hava alma konusunu👍🤝😊
Lokma takımın hayırlı olsun kardeşim :) Günlerdir vtec 2 antifiriz değişim videosu arıyordum şimdi gördüm çok teşekkürler aydınlattığın için Allah razı olsun hayırlı günler kolay gelsin :)
Hayırlı olsun Yusuf hocam
Yeni lokma takımın hayırlı olsun kardeşim. Güle güle kullan inşallah.
Gayet faydali bir paylasim olmus. Teşekkürler
Hayırlı olsun mutlu günkerde kullanın
Faydalı bir çekim olmuş tebrikler
lokma takımınız hayıorlı olsun. plaka kapalı olmasının bir sebebimi var.teşekkürediyorum.
Güzel bir çalışma olmuş eline sağlık
Saat yine kolda :)
Hayırlı olsun, niçin kırmızı değil de mavi kullanılmasının gerektiğini ve önemini belirtirseniz öneminin farkında olmayan arkadaşlar için faydalı olur diye düşünüyorum.
Uyarı için teşekkür ederim, açıklama kısmına ekledim.
@@yusuftemur3006 Eklememişsin ama :)
Çok detaylı değil ama ekledim yine de 😊
O derin detaylara girmeyi hiç istemiyorum
Hayırlı olsun kardeşim lokma takımın 😆
Usta yeni antifriz koyduktan sonra hava yaparmi ratyotor
Usta öncelikle çok bilgilendiren bir video olmus oyüzden tesekkür ederim bişi sormak isterim bu işlem termostat sökülmeden yapılabilirmi ?
Termostat sökülmezse her boşaltma doldurma sonrası termostat açılana kadar beklemek gerekir, çok uzar iş yani.
@@yusuftemur3006 ustam tapayı actık suyu boşalttık termostadıda söktük direk bagladık saf suyu koyduk dolana kadar calıstırdık 5 6 dk sonra tekrar alttan bosalttık bu işlemi su rengi beyaz olana kdar yaptık tekrar suyu boşaltıp artık komple antifiriz koyuyoruz dimi saf suyla işimiz bitiyor
daha önce hiç antifiriz koymamıslar yanlıs bişi yapmıyım
Evet, antifirizi doldurmadan önce termostatı da takıyoruz unutmayalım
Çok tesekkür ederim üstat
Elinize sağlık bendede aynı araçtan var kullanım kılavuzunda tip 2 antifiriz kullanın yazıyor buda kullanıma hazır antifirizmiş Bi kaç gündür araştırıyorum pek bişey bulamadım sizin videoyu izledim sehll concantre antifiriz kullanmışsınız bu saf su ile karıştırılması gerekiyor herhalde 5. Kez temizledikten sonra suyu komple boşalttınız yerine antifiriz koydunuz kullandığınız antifirizi %50 su ile karıştırmak gerekiyor sistemde su yokken sadece Antifiriz kullandınız sanırsam peki ölçtürdünüz mü hiç kaç derece çıkıyor
Videonun sonunda ölçüm de yapıyorum. Sorduğunuz sorunun yanıtı da var.
Antifiriz sadece radyatöre doldurdum. Motorun içerisinde zaten temizlikten sonra kalan 3 litreden fazla saf su vardı. Motorun içindeki sad su ile radyatöre döktüğüm antifirizin karışımı zaten yaklaşık 60/40 oranında oluyor.
Hocam kolay gelsin. Yedek su deposuna kırmızı antitiz koyuyorum araç honda vtec. 70-80 km gibi gidip geldikten sonra bakıyorum antifiriz dibe inmiş bitmek üzere. Normalmidir bu kudar eksiltmesi
Havalandırma fanı açık olmalı diyenlere sevgilerimizi yolluyoruz :)
Hatta fanı sonuna kadar aç diyenlere bütün sevgimizi yolluyoruz 😊👍🏻
Öncelikle faydalı bilgiler için teşekkür ederim hocam bir sorum olacak en son suyla devirdaim yaptıktan sonra antifiriz koyunca motor bloğunda su kalıyor mu yoksa radyatöre koyduğumuz antifiriz mi gidiyor
Radyatördeki miktara çok yakın bir miktarda su blokta kalıyor.
Radyatöre o sebeple saf antifiriz ekliyoruz. Bloktaki ile karışınca karışım yaklaşık %50 olmuş oluyor.
Bilmeyerek blokta hazır içme suyu bıraktım sonra radyatör saf suyla karışık antifriz bıraktım tekrar temizlemek gerekir mi üstadım
Herhangi bir işlem yapmanız gerekmez. Hazır içme suyunda kireç olmaz zaten. Ben bir sonraki değişimde arıtma suyu kullanacağım. Kireç olmasın, su sertliği orta sertliği geçmesin yeterli.
Teşekkür ederim hocam bir de debriyaj sıvısı değiştirme konulu video çeker misiniz sanırım
Maalesef, aracım otomatik. Debriyaj sıvısı yok
bir üst kasa hondası olan arkadaş hava almak için küçük hortum sökmüştü. benim aracım 2003 mod. cıvıc gürdüğüm kadarıyla hava almak için herhangi birşeyi sökmeye gerek, yok.birde antifirize saf su ilavesi gerekmiyormu.antifiriz kabına sığmayan bir kimyasal.sisteme zarar vermezmi
@@nihatdikmenli5133 japon araçlarda bir yeri sökmeye gerek kalmıyor. Hortumu sökerek hızlıca havası alınmış olur tabi. Biz onu kapak açık bekleyerek havayı kendi atmasını sağlıyoruz. Antifiriz konusunda; seyreltilmesi gerekiyor tabii ki. Videoda seyreltmeden koymamın sebebi motorun içinde radyatör haricinde kalan saf su miktarının zaten radyatöre eklediğim saf antifiriz miktarıyla yaklaşık eşit olması. Toplam soğutma suyu tesisatı 6.7 lt (katalogda yazıyor), radyatörün kapasitesi 2.8 lt kadar. Yani radyatöre saf antifirizi doldurduğumda zaten motorun içindeki saf su ile birleşerek yaklaşık 50/50 karışım elde etmiş oldum.
Bu işlemi yaptığım günden geçen yıl triger bakımına kadar bu videoda izlediğiniz karışım vardı arabada. Ne bir tortu ne bir paslanma ne kir, tertemiz bir soğutma suyu döküldü sistemden. Triger devirdaim değişimi sonrası da aynı karışımı 50/50 bidonda hazırlayarak tamircide doldurulmasını sağladım. Şimdi yine aynı şekilde kapağı her açtığımda tertemiz doldurduğumla aynı durumda soğutma sıvısı karşılıyor beni.
Kolay gelsin öncelikle güzel bir paylaşım olmuş .Bir sorum olucak aynı Antifirizin bende aldım falat kullanmadım duruyor suan arkasında fosfat içermedigi yazıyor içermesi gerekli diye düşündügüm için kararsız kaldım .siz hangi özelliklerine bakarak seçtiniz teşekkürler
Doğrusu ben içerikleriyle ilgili kapsamlı bilgiye sahip değilim. Bu motoru üreten mühendis bu motor için bu antifirizi uygun görmüş ve kullanılmasını tavsiye etmiş. Tercih etme sebebim buydu. Fakat kırmızı antifirizin mavi antifirize kıyasla daha aşındırıcı olduğunu biliyorum. Bizim araçların motor su kanallarının aşındırılmaya hassas olduğunu da biliyorum. Bu da bir sebep benim için. Belki dediğiniz gibi içinde fosfat olmamasının sebebi bu olabilir.
@@yusuftemur3006 ustam bu bilgi üzerine fosfat olması gerektıgını düşünmüştüm :İnorganik Antifriz (IAT-Inornagic Acid Technology)
Genellikle açık parlak yeşil renktedir.
Fosfat (demir koruyucu) ve silikat (alüminyum koruyucu) içerir.
Demir motor bloku, alüminyum sirkülasyon pompası, silindir kapağı ve soğutma sıvısının geçtiği parçaların olduğu araçlarda korozyonu önler.
Ortalama ömrü 40.000-50.000 km, 2 yıldır. Yetkili servıste 4 lt antıfırıze 300₺ gibi bir rakam istrdıler total in antifirizini kullanıyorlarmış .kararsız kaldıgım için bilgi alışverişinde bulunmak istedim
Ben bu kadar teknik bilgiye sahip değilim. Sadece mühendise güveniyorum 😊
Ama öğrenmeye aç bir birey olarak bunları teferruatıyla araştırıp öğreneceğim. Bilgiler için teşekkür ederim 👍🏻
@@yusuftemur3006 bende teşekkür ederim yanlış birşey yapmamak için bende araştırma içerisne girdigimde ögrendim iyi günler 🙋🏼♂️
@@umitbatuhankoc6134 bende honda servisnde totale urettirdikleri antifrizi kullandıklarıni öğrendim. Hatta kutusunda total yazıyor . Ufak tefek araştırma yaptım totalin eco bs serisi antifrizi var o seri organik mavi antfiriz galiba bizim hondalar için bende aracımın antifrizini degistircem bu hafta eco bs serisi ile.
Lokma takımın hayırlı olsun usta👏eline sağlık... Mailden yazmıştım cevap almıştım.(radyatör su eksiltmesi için kapak değişimi öneriniz işe yaradı teşekkürler) şimdi bu videoyu da izleyince aklıma içindeki suyun topraklı olması geldi.onun için içindeki suyu değiştirmeyi düşündüm ne önerirsiniz?
Ufak tortular dahi varsa değiştirmenizi öneriyorum 👍🏻
@@yusuftemur3006 ne tür bir su ile değiştirmem gerekiyor ustam ? Marka ve türünü de söyler misin
Aracınız Vtec2 veya fd6 civic ise videoda kullandığım ürünlerin aynılarını ve aynı prosedürü uygulamanız gerekir
@@yusuftemur3006 teşekkürler usta, aracım VTEC, kendim yapabileceğimi sanmıyorum bir ustaya yaptırsam iyi olur gibi
Selamlar, termostatı söküp, radyatör üst hortumunu da söküp arabayı çalıştırıp devamlı su ekleyip devirdaim yaptırsak olmaz mı acaba?
Olur diyemem. O yöntem bizim araçlar için pek sağlıklı sayılmaz. Dediğiniz yöntemle sadece su dolaşımı olmuyor çünkü, hava da dolaşıyor sistemde ve bu devirdaim başta olmak üzere tüm soğutma sistemi için riskli olur. Onun yerine araba çalışmıyor halde, kalorifer kapalı konumda, üst hortumu söküp radyatör kapağından hortumla su basmak (düşük basınçla) daha güvenli olur.
Dediğiniz yöntem daha çok Avrupa menşeili araçlarda (radyatör kapağı bulunmayıp suyu doğrudan plastik kaba eklenerek doldurulan tip) uygulanabilir.
@@yusuftemur3006 anladım teşekkürler.
Alttan tahliye vanasini her actiginizda ne kadar sivi geldi acaba? Bende ayni islemi yapmak istiyorum. Aracim toplamda 7.3 lt sivi aliyormus. Ancak oncesinde temizleme sivisi atmak niyetindeyim dolayisiyla tum siviyi almam gerekecek
Tam ölçüm yapmadım ancak 3 litre (+-200ml) soğutma sıvısı dökülüyor. Temizleme sıvısı uyguladıktan sonra mutlaka saf su ile tekrar tekrar dökme işlemlerini yapmalısınız. En son temiz olduğuna kanaat ettikten sonra radyatörü antifiriz ile (konsantre antifiriz) tamamen doldurup fan açtırın. Fan açıldıktan sonra biraz soğutup kapağı açarak eksik varsa tamamlayın.
Hayırlı olsun, benim araç hararet yapıyor ve fan açmıyor. Su koyduğun yerin arkasındaki yedek su deposu dediğin yerden(beyaz yer) su atıyor. Acaba nasıl çözeriz, bir fikrin varmı acaba ?
Conta yanık olabilir, fan açmaması fan müşirinden olabilir, arabayı kontrol etmek lazım. O şekilde kullanmayın aracı...
@@yusuftemur3006 hocam tekrardan merhabalar, conta kontrolü yapıldı, sıkıntı yokmuş. Aracım fan açıyormuş ben anlamamışım. Senin bu videoda yaptığın işlemi en az 10 sefer yaptım ama araçtan hala paslı su çıkıyor. başka videolarda gördüm suyu başka bir yerden(motor suyu için bir giriş oluyor) koyarak motordaki paslı suyu temizliyor. Bu araçta böyle bir işlem yapabilir miyiz ? ve yaparsak suyu nereden koymamız gerekir?
@@muammerozturk10 merhaba, hortumla yıkama işlemi bahsettiğiniz işlem. Onun için termostatı mutlaka sökmeniz lazım. En ideal yer kalorifer hortumunun birini söküp yapmak olur ama bizim araçlarda da o hortum bayağı zorlu bir yerde, hava kutusu filan sökülmesi gerekiyor. Radyatör dönüş hortumu sökülüp kapağın yerinden de su verilebilir ancak nasıl yaparsanız yapın araba soğukken ve rölantide çalıştırarak yapmanız çok önemli. Sıcak radyatöre soğuk su basıp radyatör çatlatma riskine girmeyin. Bütün pası tamamen temizlemek zaten çok mümkün değil. Yine de pas kalacaktır bir yerlerde. Kalan pas için de aralıklı zamanlarda tekrar su değişimi yapabilirsiniz. Bir kere tertemiz bir su tesisatı elde ettiğinizde artık doğru antifiriz su karışımı kullanarak bir daha paslanmasını önleyebiliyorsunuz..
Teşekkürler sağolun, ben yapamicam gidip ustaya para bayilcam heralde
@@muammerozturk10 yeterince alet edevatınız yoksa ustaya yaptırmanız daha doğru olur.. Eviniz sanayiden uzaksa ve başka aracınız yoksa, kırılan parça, yırtılan hortum gibi durumlar oluşması halinde bu parçaları temin etmede zorluk olacak mı gibi bir sürü etken hesaba katılmalı.
Yusuf bey Merhaba;
Üzerinden 2 yil gecti mavi antifiriz ile ilgili gozlemleriniz nasil?
Teşekkürler
Ben iki ay önce devirdaim ve triger dolayısıyla suyu tekrar yenilemiş oldum fakat su halen tertemizdi.
@@yusuftemur3006kırmızı antfriz konulur mu
Artan motor antifirizini sulandırarak silecekte kullanabilirmiyiz? Silecek suyu için ayrı antifiriz olduğunu biliyorum.
Kullanmamanızı tavsiye ediyorum, içeriğinde cam suyu antifirizinde bulunmayan maddeler var ve boyalı yüzeyler için tehlikeli bir madde antifiriz. Aracınızın tavan ve kaput bölümüne mutlaka sıçrayarak o sıvı.
Yusuf hocam bendede 2001 model vtec var. Aynı işlemi yapıcam fakat bişey sormak istiyorum. Termostat yuvasını söktüğünüzde termostat üzerindeki conta harici başka bir conta göremedim. Tekrar takarken sıvı conta sürmeye gerek var mı. Yoksa mevcut conta aynı zamanda sızdırmazlıkta sağlıyor mu.?
Termostatın üzerinde gelen conta yeterli oluyor normal şartlarda.
@@yusuftemur3006 teşekkürler 🙋♂️
Ustam radyotörün havasını nasıl alınıyor
eposta yoluyla size bilgi verdim galiba size, değil mi?
vtec2 lerde radyatör toplam 4 lt oluyor dimi yusuf abi 2 lt antifiriz 2 litrede saf su koymamız gerek ?
O antifrizi herhangi bir su ve antifiriz oranı yapmadan doğrudan mı koyuyorsunuz. Çünkü çoğu yerde sadece antifirizin koyulmasının olmadı donma derecesini daha aşağı çektiğini. Belli oranda su belli oranda antifirizin koyulması gerektiği söyleniyor
Bu yorum düzeltilmiştir: Antifirizi saf olarak kullanmamalısınız. Saf antifirizin donması, saf su ile karışım olan antifirizin donmasından daha çabuk olacaktır. Karışımın oranı 50/50, 40/60 veya 60/40 olması en ideal seviyedir. Bu karışım oranlarının her iki yönde de dışında kalınması donma noktasını olumsuz etkiler. Bu araba, motoru ve radyatörü, hortumlar LPG beyni vs hepsi birlikte yaklaşık 7 litre soğutma suyu kullanır. Biz radyatöre 2.9 litre antifiriz doldurduk. Geriye kalan 3-4 litrelik kısım zaten saf su ile dolmuş oldu. Yani aslında ben antifirizi yaklaşık yarı yarıya oranda saf su ile karıştırmış oldum. Yani şu anda aracımda 50/50, 40/60 veya 60/40 oranı aralığında bir karışım var. Sizler de bu şekilde yapmalısınız.
Hocam hangi marka termostat musur kullanmalıyız tavsiyeniz varmi
Termostat ya orjinal olmalı yada tama olmalı, benim bu videoda kullandığım termostat arızalı çıktı, bir ay sonra tekrar değiştirmek zorunda kaldım (markası opardı sanırım), sonrasında tama kullandım. Şimdi sorun kalmadı.
Müşür için henüz hiç değişim yapmadım, fabrikada takılan müşür üzerinde fakat güvendiğim bir Honda ustası Delphi marka kullanıyor müşterilerine.
Antifirizde de ırkçılık mı yapıyorlar yoksa
Fark neymiş rengi haricinde kimyasal kompozisyonu ile bir fark mı söz konusu anlamadık
Antifirizlerin hepsi normalde şeffaf, su rengindedir. İçine katılan rengi alırlar. Zamanla motorun üretildiği malzemeler çeşitlenince antifirizde de çeşitli içerikler ortaya çıkmak durumunda kalmış. Renkleri standart hale getirilerek içeriğine göre kodlanmış. Motor bloğunun üretildiği hammadde(ler) ile kullandığımız antifiriz arasında net bir bağlantı var. İnternette renkler ve içerikleri ile ilgili detaylı bilgiler var, buraya uzun uzadıya yazmamın bir anlamı olmaz.
Kaç litre antifriz ve saf su kullandınız Yusuf hocam
Antifiriz 3 litre, saf su yaklaşık 12 13 litre kadar gitti, yeri yıkamak için daha sonradan evden musluk suyu getirdim, saf suyu parke taşına dökmeye kıyamadım ☺️
Yusuf Bey merhaba, ben de aynı işlemi yapacağım 2002 aracım için fakat silikat konusuna kafam çok takıldı. Nedir son durumunuz? Renkte bir değişiklik/akma/aşınma ve durumu var mı?
Bir hafta olmadı henüz kontrol ettiğimden bu yana, videoda izlediğiniz renk ve görüntünün tıpatıp aynısı ile karşılaşıyorum kapağı açtığımda.
@@yusuftemur3006 teşekkür ederim
Mobil turuncu antifriz kullandım aynı araç için sıkıntı olur mu
Renk sonradan katılıyor antifirizlere. Önemli olan üreticinin önerisine uygun olan içeriği kullanmak. Mobil antifirizin içeriğini bilmiyorum fakat Honda silikat içermeyen antifiriz kullanmayı öneriyor. Bir müddet kullanın. Uzun süre kullanımda radyatör suyunda tortulaşma, bulanıklaşma görürseniz değiştirin. Uygun antifiriz araç içinde kirlenmez. Kirleniyorsa bir yerleri aşındırıyor demektir.
Bu tip 1.1 radyator kapagi mi olmali.piyasada hep 1.1 ler ince tip tabir edilenlerden.ayni kapaktan nereden bulabilirim link verebilir mısınız.
Facebook gruplarında satanlar var orjinal olarak. Haricinde bilgim yok
Behic Demiray slm. Radyatör kapağı bulabildiğiniz bir link var mı?
@@tunaturan35 cvp geç oldu kusura bakmayın bulamadım orjinal hkt marka var heryerde mecbur onu alacağım.siz buldunuz mu
Yedek su deposuna su koyuyormusunuz ustam
Evet koymak gerekiyor. Hava alma işleminden sonra max seviyeyi geçmeyecek şekilde orayı da saf su veya antifiriz ile tamamlamak gerekiyor.
Ustam bende bunun maks seviyesini göremedim bana yardımcı olurmusun su gözükecek kadar mı koymamız lazım? Biliyorsun bunların yedek su deposu ince uzun baya aşağı kadar
Max seviyesi bayağı aşağıda kalıyor, fanın orta noktasından azıcık daha aşağıya kadar doldurmanız yeterli olur.
Ustam kolay gelsin bende bugun bu uygulamayi yapicam fakat saf su degilde cesme suyu kullansak sorun olurmu ayrica termostat yokken aracın en fazla kac dk calismasi gerek fazlasi zarar verirmi 5.10 dakikadan sorun olur mu birde bu uygulama yapilirken kalorifere giden suda temizleniyor mu petekle beraber devir daimi gerceklesiyor mu
Merhaba, saf su olursa çok daha iyi olur. Musluk suyu kullanırsanız sonraki değişimi daha erken yapmanız gerekir. Saf su kullanırsanız 10 yıla kadar dayanır. Kaloriferin de temizlenmesi için içeriden ayarı en sıcak konuma ayarlayın. O şekilde kalorifer de temizlenmiş olur.
Termostat yokken belli bir süre kısıtlaması yok. Ama zaten sirkülasyon yapacağınız için 10 15 dk filan her defasında çalışacak. Sadece yakıt tüketeceksiniz o sırada başka zararı olmaz. Ama normal kullanımda termostatsız kullanmanız motoru aşındırır, yakıt tüketimini arttırır ve kalorifer ısırmaz
@@yusuftemur3006 bir arkadas termostatsiz arac su isitamayacagi icin yagda isinmaz soguk yagda islev gormez motora zararli dedi ama size sormak istedim 10dk calismayla birsey olmuyorsa skntinyok
Birdediger sorum benim aracta 3 yildir sunile kullanilmis ve cok pis paslı durumda ne onerirsiniz temizleyici madde yada baska birsey yapabilirmiyim
Radyatör temizleyici alabilirsiniz. Veya ilk aşamada 3 litre kırmızı antifiriz alıp ilk gün 30 antifiriz 70 su oranıyla kullanabilirsiniz. Bu şekilde pası söker. İkinci gün onu döküp tekrar 30/70 oranıyla doldurup kullanın. 3. Gün de aynı işlemi tekrar ettikten sonra videodaki işlemlerin aynısını yapın. Kırmızı antifirizi kullanırken termostat üstünde olsun. Kaloriferi de sıcak konuma getirerek yapın tüm işlemleri.
3 gün sonunda artık kırmızı antifiriz temiz dökülmeye başladıysa saf suyu çevirerek içinden saf su tertemiz dökülünceye kadar doldur boşalt yapın videodaki gibi. En son 3 litre mavi antifirizi radyatörü doldurana kadar karışım yapmadan dökün. Her 2 3 günde bir suyun rengini kontrol edin. Her açtığınızda berrak tertemiz mavi antifiriz ile karşılaşmanız gerekir (sıcakken asla radyatör kapağını açmayın).
Yine pislik, tortu veya bozuk renk görürseniz yine saf su yıkaması yapın aynı şekilde.
İşleminiz çok zahmetli olacak ama inanın buna değecek.
Ve lütfen kırmızı antifiriz oranını en fazla 30/70 (antifiriz 30, su 70) oranından fazla kullanmayın. Daha seyrek de kullanabilirsiniz ama aşmayın.
Ve unutmayın, su ile kullanılan soğutma sisteminin antifirize geçince delinme /sızdırma riski her zaman olacaktır. Bu riski göze almalısınız, sorun çıkma olasılığı %50. Benim kendi aracım sizin aracınızın durumunda olsaydı mutlaka bir gün bile beklemeden yapardım ancak araç da sizin, risk de sizin..
Doğru söylemiş, uzun süreli kullanmak hiç iyi değil o şekilde. 👍🏻
Merhaba bi sorum olucaktı bendede aynı araçtan var sadece radyatör deki antifirizi boşaltıp tekrar antifrizi yenilesem doğru bi iş yapmış olurmuyum bi sıkıntı olabilirmi
O şekilde değiştirmenizi önermiyorum fakat geçici olarak çözüm üretmeniz gerekiyorsa elinizdeki antifirizi 50/50 oranda saf suyla karıştırıp eklemenizi öneriyorum.
@@yusuftemur3006 çok teşekkürler
Antifrize su eklediniz mi Yusuf hocam. Yoksa antifrizin kendisi % 50 su % 50 antifriz mi.
Antifirize su eklemedim, antifiriz konsantre antifiriz. Motor bloğunun içinde kalan saf su ile radyatöre eklediğim konsantre antifiriz zaten %50 kadar bir karışım sağlamış oluyor. Dolayısıyla son aşamada antifirizi karıştırıp koymaya gerek yok.
Yusuf Temür teşekkür ederim
@@yusuftemur3006 Motorun içinde kalan sıvı miktarı 500cl, değişim 4,5 litre. Toplamı 5 litre kadar. (4,95lt tam olarak)
Doğrudur abi, radyatör yaklaşık 2.80 litre alıyor, motoru suyla doldurup radyatöre konsantre antifiriz dolduruunca aşağı yukarı yarı yarıya oluyor. 👍🏻
Kaldırma sebebi neydi ?
Aracı krikoyla kaldırma sebebini soruyorsanız sebebi alttaki vanaya daha rahat ulaşabilmek.
@@yusuftemur3006 Tamamdır 👍🏻
5:57 sn pense yavaş yavaş kayıyor :D
altyazıyı kendin mi ekledin ?
Türkçe altyazıyı otomatik ekliyor ama İngilizceyi ben ekledim, henüz tamamını ekleyemedim ama..
@@yusuftemur3006 ingilizceyi kastetmiştim ;)
Motorun yikanmasi şart gibi? Burdan da bir video gelir mi?
Neden olmasın 👍🏻
@@yusuftemur3006 size bir sorum olacaktı. Ayni aractan kullaniyorum tavanim on tarafi guneslige kadar sarkmis durumda neyle yapıştırmalı fikir verebilir misiniz acaba?
Tavan bezi benim araçta da arka camın oradan doğru sarkmaya başladı, çözüm arıyorum. Bulduğumda videoyla paylaşırım.
@@yusuftemur3006 merakla bekliyorum hocam iki gun once kesfettim hemen abone olup tum videolari izledim bence gayet iyisin. Üzerine katip ilerlemen de cok taktire şayan. Tebrik ediyorum takiptedim👍
Kırmızı antifiriz le devam etseniz ne olur ?
Motorun yapısından dolayı suyun geçtiği kanallarda aşınma mavi antifirizin yapacağından biraz daha fazla olur.
Şöyle bir durum da var, kırmızı yani organik antifiriz ne olursa olsun maksimum 3 yılda bir değiştirilmeli. Organik yapıda olduğu için özelliğini kaybediyor çünkü. İnorganik yani kimyasal antifirizler daha uzun ömürlü oluyor.
@@yusuftemur3006 bende dediğin gibi zannediyordum ama değilmiş. Honda inorganik antifriz kullanmiyor. Turkiye de mavi antifriz inorganik olarak geçtiği için böyle bir bilgi var. Kitapçıkta kesinlikle silikat katkısı olmayan antifriz kullanın diyor oysa ki inorganik antifrizin içinde silikat bulunur. Bende yeterince araştırma yaptım hatta honda servisine gittim kullandıkları orjinal honda kutulu antifrizin uzerinde total üretimi yazıyor. Totalin eco bs diye mavi organik katkılı bir antifrizi var muhtemelen o antifrizi kullanıyorlar. Bende aracımın antifrizini totalden eco bs serisi alıp degistircem.
Yetkili servisler Honda markalı antifiriz olmadığı durumda shell concentrate mavi kullanıyorlar. Orjinal Honda ürününün rengi de mavi. Silikat içermemesi gerektiği konusunda şüphe yok elbette.
Kullandığım shell'in kutusuna baktım, Silikat içermediği ile ilgili bir ibare yoktu. Haklı olmanız kuvvetle muhtemeldir.
Ancak şuna dikkat çekmek istiyorum. Üzerindeki ibare veya renk ne olursa olsun. Uzun vadede antifirizin rengi değişmiyorsa o antifirizin araca zararı kesinlikle yok demektir. Rengi değişiyorsa bir yerleri aşındırıyor ve zarar veriyor demektir. Önceki kullandığım kırmızı antifirizin rengine bakın, epey bozulma görülüyor. Mavi antifirizi koyduğum günden bugüne kadar rengi sıfır kutudaki antifirizin rengiyle tamamen aynı. Tabi henüz yorum yapmak için yeterince vakit geçmedi üzerinden..
Servislerin de kullandığı mavi shell concentrate antifirizin etkisini uzun vadede tekrar paylaşacağım.
@@yusuftemur3006 teşekkür ederim. Her servis farklı antifriz kullaniyor olabilir. Sonuc olarak icerikleri yakın antifrizleri kullaniyorlar. Terakki de total var. çünkü baska bir arkadaşın videosunda honda terakkiden total antifriz aldığını söylemişti.
Honda araçları için uygun antifriz "Glikol etilen" katkılı olan. Kırmızı bizim araçlar için uygun değil. Radyatörü delinen arkadaşlar bile oldu.