- 559
- 2 037 023
Sähkötekniikka 2021
Finland
เข้าร่วมเมื่อ 18 พ.ค. 2021
Tällä TH-cam-kanavalla on katsottavissa Sähkötekniikka 2021 - kirjasarjan esimerkit. Videoita on myös yleisesti sähkö- ja automaatiotekniikasta ja sähköasennustekniikasta.
Plejd-kaksoisrele REL-02 asennetaan ohjaamaan pistorasiaa
Tässä asennetaan Plejd-kaksoisreleen REL- 02 toinen kanava ohjaamaan pistorasiaa. Se asennettiin DIN-kiskoon keskukseen. Keskukseen asennettiin myös fyysinen painonappi, josta sai myös sen päälle.
มุมมอง: 181
วีดีโอ
Sähköasennustekniikan oppitunti - ohjeet moniviivaisten piirtämiseen
มุมมอง 3134 ชั่วโมงที่ผ่านมา
Tässä videossa on ohjeet moniviivaisten piirtämiseen.
Plejd-kaksoisreleen REL-02 ohjelmointi ja käyttöönotto
มุมมอง 5339 ชั่วโมงที่ผ่านมา
Tässä videossa otetaan käyttöön aiemmin asennettu rele, ohjelmoidaan se sekä tutkitaan sen ominaisuuksia. Positiivinen yllätys oli se, että käyttöönotossa ei tullut minkäänlaista virheilmoitusta tai muutakaan ongelmaa. Plejd REL-02 implementation.
Plejd-kaksoisreleen REL-02 asennus (kotiautomaatiota)
มุมมอง 7629 ชั่วโมงที่ผ่านมา
Tässä videossa asennetaan Plejd-kaksoisrele ohjaamaan kahta valoa. Se asennettiin jakorasiaan ja kytkentää jouduttiin hieman muuttamaan. Ohjelmointi- ja käyttöönottovideo on erikseen. Positiivinen yllätys oli, että oli helppo asentaa. Plejd REL-02 installation.
Keskuksen kytkeminen ja käyttöönottomittaukset alusta loppuun
มุมมอง 1K14 ชั่วโมงที่ผ่านมา
Tässä videossa viimeistellään keskusasennus, jossa asennettiin kaksi valaistusryhmää ja yksi pistorasiaryhmä. Käyttöönottomittaukset tehdään myös vaihe vaiheelta alusta loppuun. Asennus tulee olemaan lähtökohta Plejd-asennusprojektille.
Sähköasennustekniikan oppitunti - ohjeet pinta-asennusten tekemiseen
มุมมอง 51819 ชั่วโมงที่ผ่านมา
Tässä videossa ohjeistetaan peruasiat pinta-asennusten tekemiseen levylle tai koppeihin.
Keskusasennus & muutama lähtö alusta loppuun
มุมมอง 791วันที่ผ่านมา
Tässä videossa asennetaan kaksi valaistusryhmä ja pistorasiaryhmä. Se tarkoittaa sitä, että yhdestä sulakkeesta lähtee kaapeli ja kaikki siihen liittyvä on ryhmä. Se on sanonta jota käytetään koko ajan asennettaessa. Asennus on pohja sille, kun teen myöhemmin Plejd-releillä asennusprojektin jo asennettuun asennukseen.
Sähköasennustekniikan oppitunti - yksiviivainen esitystapa ja piirrosmerkit
มุมมอง 698วันที่ผ่านมา
Kaikki alkaa siitä, että pitää olla joku suunnitelma ja sitä ollaan asentamassa. Sähkösuunnitelmassa on monia piirrosmerkkejä ja tavallisimmin kodin sähkösuunitelmassa on käytössä muutamia peruspiirrosmerkkejä. Yksiviivaisia on kahta lajia eli kaarevat viivat merkitsevät uppoasennusta ja suorat viivat pinta-asennusta. Jos piirrosmerkki on väritetty, se on uppoasennus ja värittämätön on pinta-as...
Hengenvaarallinen joulukynttelikkö - suora sähköiskun vaara
มุมมอง 1.3K21 วันที่ผ่านมา
Tuli vastaan eräs 50-60 -luvulla valmistettu joulukynttelikkö, jossa jännitteisiä osia suoraan kosketeltavissa. Erikoinen pistotulppa, jossa oli erillinen liitin. Jos se oli vaiheen puolella, ja liitin irti jännitteinen osa oli suoraan muutaman millin päässä. Jos taas toisipäin, liittimen irrotessa sen pikku kannen alla oli taas vaihe lamppujen läpi kosketeltavissa.
Nollatun pistorasian kytkentä - osassa hengenvaara!
มุมมอง 9Kหลายเดือนก่อน
Pistorasian nollaus oli tavallinen tapa menneinä vuosikymmeninä, jos tarvittiin maadoitettu pistorasia. HUOM: ÄLÄ TEE MUUTOKSIA ITSE ASENNUKSIISI TAI PISTORASIOIHISI! Nollattuja pistorasioita on maassa satojatuhansia edelleen ja niihin liittyy riskejä. Nollaus voi irrota tai nollauksen tekee vaiheesta - molemmissa tapauksissa laite on jännitteinen, koska maadoitusliitin on myös jännitteinen.
Asennuksen purku (jorinaa turkulaisittain)
มุมมอง 779หลายเดือนก่อน
Asennuksen purkutyössä pitää myös varmistua kohteen jännitteettömyydestä. Jännitteenkoestin on ainut luotettava laite ja sekin testattuna. Yleismittarilla kun mittaa, voi olla väärä asetus, johdon väärässä paikassa jne. Pikku murrepläjäys!
RC-piirin mittaukset
มุมมอง 398หลายเดือนก่อน
RC-piirissä ei voi laskea yhteen jännitteitä sarjakytkennän tapaan. Ne pitää laskea Pythagoraan lausella samaan tapaan, mitä reaktanssit lasketaan. Myös oskilloskooppi ja vaihesiirtokulma havaittu.
Sähkötekniikan oppitunti - vastus, kela ja kondensaattori sarjassa (RLC-piiri)
มุมมอง 479หลายเดือนก่อน
Jos virtapiirissä on kaikki kolme eli vastus, kela ja kondensaattori, muodostuneet reaktanssit kumoavat toisiaan. Jos jompaakumpaa jää jäljelle lasketaan sen avulla virtapiirin impedanssi. Jos puolestaan reaktanssit kumoutuvat kokonaan kyseessä on resonanssitilanne ja virtapiirissä on silloin jäljellä ainoastaan resistiivinen komponentti.
Sähkötekniikan oppitunti - vastus ja kondensaattori sarjassa (RC-piiri)
มุมมอง 267หลายเดือนก่อน
Vastuksen ja kondensaattorin ollessa vaihtovirtapiirissä, syntyy impedanssia. Se koostuu resistanssista R ja kapasitiivisesta reaktanssista Xc. Impedanssin tunnus on Z ja yksikkö ohmi. Impedanssi lasketaan pythagoraan lauseella.
Sähkötekniikan oppitunti - vastus ja kela sarjassa (RL-piiri)
มุมมอง 230หลายเดือนก่อน
Sähkötekniikan oppitunti - vastus ja kela sarjassa (RL-piiri)
Sähkötekniikan oppitunti - kela vaihtosähköpiirissä
มุมมอง 292หลายเดือนก่อน
Sähkötekniikan oppitunti - kela vaihtosähköpiirissä
Asennusharjoitus - sysäysrele ohituskytkimellä (sisältää moniviivaisen)
มุมมอง 4462 หลายเดือนก่อน
Asennusharjoitus - sysäysrele ohituskytkimellä (sisältää moniviivaisen)
Asennusharjoitus - sysäysrele ja 1-0-2 -kytkin (sisältää moniviivaisen)
มุมมอง 2972 หลายเดือนก่อน
Asennusharjoitus - sysäysrele ja 1-0-2 -kytkin (sisältää moniviivaisen)
Sähkötekniikan oppitunti - kondensaattori vaihtosähköpiirissä
มุมมอง 3642 หลายเดือนก่อน
Sähkötekniikan oppitunti - kondensaattori vaihtosähköpiirissä
Sähkötekniikan oppitunti - vastus vaihtosähköpiirissä
มุมมอง 4022 หลายเดือนก่อน
Sähkötekniikan oppitunti - vastus vaihtosähköpiirissä
Sähkötekniikan oppitunti - vaihtosähkötekniikka
มุมมอง 5432 หลายเดือนก่อน
Sähkötekniikan oppitunti - vaihtosähkötekniikka
Visit to the building site - work progressed
มุมมอง 1.3K2 หลายเดือนก่อน
Visit to the building site - work progressed
Measuring DC voltage with an oscilloscope
มุมมอง 3842 หลายเดือนก่อน
Measuring DC voltage with an oscilloscope
Electrical Engineering Lesson - Other Measurable Quantities and Problem Situations
มุมมอง 5992 หลายเดือนก่อน
Electrical Engineering Lesson - Other Measurable Quantities and Problem Situations
Oscilloscope and 230V measurement (not a good idea)
มุมมอง 6602 หลายเดือนก่อน
Oscilloscope and 230V measurement (not a good idea)
Electrical Engineering Lesson - Measuring Basic Quantities
มุมมอง 5872 หลายเดือนก่อน
Electrical Engineering Lesson - Measuring Basic Quantities
Pitäsköhä laitella sulle tulemaan tuotetta asennustestejä varten 😅
Nämä kotiautomaatiovideot on tosi hyviä. 👍 Tulee itselle vähän uutta tuote-esittelyn muodossa.
Moro! Kiitos videosta. Mites pystyisi vanhaan 60 luvulla rakennettuun omakotitaloon lisäämään maadoituksen, joka on monessa vanhassa kivitalossa esim. puutteellinen. Pystyisitkö tästä aiheesta tehdä joskus jonkun nopean videon?
Aika laaja aihe! Voi olla haastava tehdä yksinkertaista videota aiheesta. Yksi ratkaisu on totaalinen sähköremontti kaikkine uudistuksineen.
@ Totta..
19:30 Saavutetaanko tuolla oikosulkujohdolla mittaukseen muuta hyötyä, kuin mittaus yhdellä napin painalluksella? Ellei, niin olisiko helpompaa ja nopeampaa tehdä eristysvastusmittaus erikseen kaikille vaiheille ja nollalle. Tulisi vain kolme napin painallusta enemmän ja välissä mittausjohdon siirto. 🤔
Voidaan tehdä vaihe kerrallaan kyllä. Tällä tavalla saadaan kerralla koko asennus mitattua. Toisaalta jos joku vika sattuu olemaan niin sitten aletaan tutkia vaihe kerrallaan johto kerrallaan missä vika. Mittauslukeman muuttuessa jonkun johdon irrottamisen jälkeen, vika on siinä kaapelissa ja siitä sitten tutkimaan minne menee.
...jatkan vielä... eli jos mittaa vaihe kerrallaan voi vahingossa mitata vaiheen ja nollan väliltä ilman oikosulkupalaa. Silloin juuri siinä vaiheessa mahdollisesti kytketty laite tai koje voi rikkoutua. Vaikkapa joku keskuskomponentti tyyliin serveri automaatiojärjestelmälle, saa mittauksessa 500 V ja sisäinen virtalähde tuhoutuu ja laite keräykseen. Olen kerran nähnyt tapauksen, kun kauppakeskuksen virtakiskossa olleet valaisimet mitattiin paskaksi tällä tavalla. Meni 9000 € valaisimet rikki yhdellä painalluksella kun mittaaja mittasi eristysresistanssin vaiheen ja nollan välillä. Jäi ikuisesti mieleen se tapaus ja siitä lähtien mittaan aina sillä adapterilla. (en muuten ollut minä se mittaaja mutta olin metrin päässä).
@@Sahkotekniikka Tämä selvensi. Ts. oikosulkupala ei tuo itse mittaukseen mitään lisää tai hyvää, mutta poistaa inhimillisen virheen mahdollisuuden.
Ei herranjestas.....jos joku tarttee tämäntason ohjeita ni olisi ehkä syytä harkita ammattilaisen palkkaamista......näin...
Video on tarkoitettu niille, jotka aloittavat ammattikoulun ja ekoja kertoja sähköalan työkalut kädessä. Tällä videolla olen itse säästänyt monet kerrat aikaa ettei tartte jokaista muistuttaa, että kuori riittävästi. Ja kanavalla on sähköasennusten perusteita aivan alusta alkaen. Kiitos sinulle positiivisesta ensi-suhtautumisesta videoon ja kanavaan! Siellä on 100h sinulle katsottavaa :)
On kyllä mielenkiintosta toi sähkötekniikka.
Näin on!
Osaatko sanoa,miksi meidän yhdessä huoneessa tulee pieni kipinä,kun ottaa töpselin pois pistorasiasta?Siis välähdys tulee pistorasiasta.
Kyllä ja se on yleinen ilmiö. Jos pistorasiassa on kiinni vaikkapa jok tehokas laturi tai vastaava voi sen irrotessa tulla kipinää. Se johtu siitä että eräs sähkötekninen ilmiö induktanssi koittaa pitää juuri irrotettua jännitettä päällä. Siksi kipinä tai oikeastaan se on valokaari, ilmenee. Jos puolestaan pistorasiaan on liitetty todella tehokas vaikkapa lämmitin tai useampi, voi myös näkyä valokaari pistorasiasta. Se johtuu sitten taas virrasta ja juuri pistotulpan irtoamisen kohdalla metallipintojen väliin tulee valokaari vähäksi aikaa ja sammuu hetimiten.
@Sahkotekniikka joo,just näin.Lämmitin on kyseessä.Kiitos.
Lisää Plejd tuotteita testiin! Kiitos videosta, arvostan!
On tulossa ja olen kuvannutkin valmiiksi. Laitan jakoon tässä parin viikon aikana aina silloin tällöin. Ei sitä viitsi laittaa kaikkea heti kerralla!
Eikös sille sisääntulolle ollut valittavissa ”Vaihda tila”, jolloin seinäkytkin vaihtaa aina tilan eikä silloin tarvitse ensin palauttaa takaisin toiseen asentoon? 9:10
Oli juu ja sen sitten vaihdoin ettei tarttis käyttää jousia kytkimissä.
@ videolla käytit ”Kytke päälle/pois”, mutta tuo keskimmäinen vaihtoehto voisi toimia paremmin? 🤔
@@jonirasanen9444 Tutkitaan ja testailen kun menen kuvailemaan taas sitäkin vaihtoehtoa. Oli mulle uusi tuote niin en sitten ollut itsekään perehtynyt. Se perehtyminen tehtiin kuvatessa mikä on mun tyyli ja sillä mentiin. Kiitos pointista.
👍👍
🤙🤙
Kiitos videosta! Helppokäyttöinen softa ja varsin monipuolinen myös. Käyttöönottokin oli helppoa kuin heinänteko. Hyvä systeemi jos hinta on kohtuullinen. 👍
Olen nimittäin tottunut että konffaus kestää sitten ikuisuuden ja mikään ei toimi laakista. Tämä toimisi ja olispa kaikki näin helppoja ottaa käyttöön. Oli myös asennusystävällinen. Olisin kaivannut tehon mittausta mutta se sitten olisi tuonut sovellukseen liikaa tutkittavaa ja ehkä olisi sitten ollut epäselvä. Shellyssä oli ja niillä sai piirrettyä kaikkia kuvaajia jne.
@ tehon mittaus olisi kyllä hyvä lisä tähän. Konffaus ei juuri tuota helpompi voi olla.
Testaa vielä Needis SmartLife tuotteita.
Tutkitaan, mulla on tässä näitä plejdejä tulossa kanavalle aika montakin. En laita kaikkia kerralla ja en ole edes kaikkia vielä kuvannutkaan. Plejd-prokkis kestää tässä parisen viikkoa silloin tällöin losautan videon jakoon. Kiitos ideasta.
Kiitos videosta!
Tällaista oltiin pyydetty ja sitten toteutin. Pakko sanoa että näppärä tuote.
Hyviä opetusvideoita😊
Kiitos palautteestasi!
Hyvä. Vesipumpulla on tällainen, ei ole hirttänyt koskaan, mutta toimii myös myrskyllä sähkön sekoillessa kun on vain osa vaiheista jää käyttöön, silloin motori vähän aikaa jurisee ja tämä suojakytkin räpsähtää pois päältä.
Näin se tekee kyllä ja jos ei katkaisisi, voisi alkaa savua tulemaan ulos. Tein asiasta muuten testausvideon ja löytyy kolmivaihemoottorin suunanvaihtokytkennän soittolistasta. Siinä on videoita vaikka miten mutta muistaakseni testasin sitä. Ainakin sen, että kaksi vaihetta ja kone pysyy päällä mutta ei käynnisty. Ja se sitten katkaisi moottorinsuojakytkimen kautta koneen.
@@Sahkotekniikka Täytyypä tässä etsiä se klippi kun kerkiää. Näin tekee että motori pysyy vähän aikaa päällä, sitten suoja onneksi poikkasee virran
Meinaten että katkaisen itse vikatilanteen sattuessa jos satun oleen paikalla, mutta noi vesipumppu/motori, paisuntasäiliö on ulkorakennuksessa erikseen eikä talon sisällä, että siellä ei tule aina oltua niitä vahtimassa, siinä mielessä suojakytkin on ehdoton pelastus ja onhan se oltava muutenkin, olkoon missä tilassa hyvänsä.
3x1,5 ? Eikös pistorasioihin vedetä yleensä 3x2,5.
Tänä päivänä kyllä mutta entiseen aikaan oli 1,5 ja valaistus & pistorasiat saman sulakkeen takana.
Villelle pitäisi myöntää kansan sivistäjän palkinto kultaristein! Nämä ovat erittäin arvokkaita ja mielenkiintoisia videoita, jotka voivat pelastaa jopa ihmishenkiä! Kiitos videosta! 👍👍
Itse asiassa Esko Valtaojan kansankielinen selostus tähtitieteestä ja avaruustekniikasta on ollut minulle sellainen kannustin. Vaikka asia on ihan "eri planeetalta" niin samalla tavalla koitan selittää että asiasta kiinnostuneet voivat katsella ilman ennakkotietoa tai termistöä. Laitetaan palkintohakemus vetämään! Kiitos sinulle aktiivisesta osallistumisesta videoprojektiini kommenttiesi muodossa.
@Sahkotekniikka 👍👍
Kiitos videosta! Nyt ymmärrän, miten hyvin meillä on asiat täällä Suomessa sähköjen suhteen. Koen jopa hienoista ylpeyttä siitä!! 👍👍🇫🇮
Kiitos!
32:00 "Mitä isompi, sen parempi" tämä on aivan totta.
Kyllä!
👍👍👍
2:03 Jenkkilässä on vielä tänä päivänäkin sama ongelma.
Aiheeseen liittyviä piirikaavioita, kannattaa tutustua ! Googlella hakusanoiksi " piirikaaviot utu "
Kiitos videosta. Mielellään näitä kyllä katselee. Livelähetys olisi kyllä mielenkiintoinen, voisi siinä samalla esittää kysymyksiä.
Se taitaa vaatia tietynlaisen kameran ja tietty että striimaa suoraa jne. Pitää tutkia....... ehkä joskus! Kiitos palauttesta!
👍👍
🙏🙏
Gäng gäng
Huonoja opetusvideoita
Kiitos palautteestasi! Laita mulle linkki johonkin toiseen ilmaiseen opetusvideoon jossa käydään sama asia läpi. Kiitos!
@@Sahkotekniikkaläppä
Tee facereveal
Pidän saman linjan, eli ei ole tapahtumassa tällä hetkellä.
livekytkentä ois kyllä aivan mahtava lauantai iltaan :D
Tämä asennus olisi ollut siihen loistava koska oli pitkä asennus. Mulla kyllä ei ole sellaista kameraa...... joku mikä striimaa suoraa tubeen. Tutkitaan.
Aikoinaan käytin tuota oikosulkuvirtaa varaajan nopeampaan lämmittämiseen. Enää en ole sitä harrastanut kun sähkö on alkanut maksamaan mansikoita...
OK kerrotko muutamalla sanalla lisää järjestelystäsi, ihan vaan kiinnostaa.
Hyviä nämä sinun videot. Voisitko tehdä videon 3-vaihe generaattorin kytkennästä. Eli miten 3-vaihe induktiomoottori muutetaan kondensaattoreilla generaattoriksi
Kiitos palautteestasi! Tutkitaan... Toisaalta mulla ei ole kaikkia laitteita käytössä ja teen tätä hanketta itsekseni. Ja pakko sanoa että en ole kuullut kyllä vielä mainitsemastasi kytkennästä. Eikö se oli generaattori automaattisesti jos roottorille annetaan ulkoista pyörimisenergiaa? Palaillaan!
Kun valo sammui niin kokeilin puukolla menikö se putki poikki kun koenkin pysähtyi.
👍👍👍
🤟🤟🤟
Keikalla vanha omakotitalo. Katkaisin kellarissa vesipumpun sinkityn rautaputkeen konesajalla. Putki katkes ja valo sammui. ??? Kaivoin puukon ja hämärässä aloin kokeilla puukon terällä menikö se putki poikki kun sähköt katkes. Käänsin puukkoa ja valo sytty. Otin puukon pois ja valo sammui??? Hyvä etten kokeillut märillä hanskoilla siinä ois noutaja tullut. Maadoitus oli poikki sulake/ mittaritaulusta.
Jopas. En muuten itse olisi kyllä hokannut heti tai lainkaan jos olisin itse vastaavassa paikassa.
Entisessä Itä-Saksassa valmistetuissa kynttiläsarjoissa oli aikanaan tuollainen pistoke. Niitä näkyy kirpparimarkkinoilla edelleen.
Kirppareilla on myös paljon muuta sähkökamaa myynnissä. Mites olikaan että kuka vastaa jos sellaisesta saa tällin...? Joskus olen kuullut että myyjä siitä vastaa mutta onko voimassa käytetyissäkin ja yksityishenkilöiden välissä jne. Sitä en tiedä.
On ollut käytössä kymmeniä vuosia "C.K Mainstester Electrical Heavy Duty Tester 100-500V AC Slotted 4.0mmx 100mm-AZ". On paljon vahvempi ja pidempi malli. Voi käytttää kuten ruuvaria. Mitään ongelmaa ei todellakaan ole. Nuo pienet mallit voi unohtaa.
Hieno homma!
Ennen ei myöskään saanut asentaa maadoitettuja pistorasioita liian lähelle tavallisia pistorasioita. Maadoitettuja rasioita asennettiin vain keittiöön ja pesutiloihin eli kosteisiin tiloihin. Lämpölistat (patterit) maadoitettiin (+ suojamaa), niin kaikki pistorasiat niissä huoneissa piti olla maadoitettuja rasioita, ei nollattuja. Myöskään jatkojohtoa, joka on kytketty tavalliseen pistorasiaan saa viedä maadoitettuhin (kosteisiin) tiloihin, sähköiskun vaaran vuoksi. Samasta syystä laitteiden liitosjohdon pituus on rajoitettu 1,8m, ettei tuota sähköiskun vaaraa synny eli kahta laitetta ei pysty (yletä) koskettamaan yhtäaikaa.
Kiitos mielenkiintoisista tarkennuksista!
Maadoitetun ja maadoittamattoman pistorasian minimietäisyys oli 4m
Aika perinteistä, pyöritettävät valokatkasimet ja nollattuja rasioita, noita kumpiakin jakorasioitakin on vielä siellä täällä käytössä, toimii jossei ole haperoituneet, käsiteltävä siis hellävaroen..
Asiansa tuokin on ajanu jotain viimeset 60 vuotta, että siinä tavotetta nykyasennuksille.
Tämäkin kohde on nyt puretttu kokonaan sähköistä. Palveli aikansa ja nyt uusi mittauskeskus tuon seinän takana ja siellä kaikki tarvittavat sulakkeet. kohde on pikku mökki niin riittää 4-5 sulaketta.
Kitaran vahvistinta ei kannata maadottomaan kytkeä. Kun kitaran kielet on siinä laitteen maassa ja sun käsissä. Joskus vanha putkivahvistin löi jotenkin läpi ja siitä kieliin näpeille. Eipä sen jälkeen ole uskaltanut maadottomattomaan laittaa ehjääkään vahvistinta.
Muistin viimeisiä koloja kaivellen, muistan että nuorena miehenä saatiin pikku tällejä kaverin skebasta. Joskus ysärillä. En olisi muuten muistanut... Ei sitten tullut koskettua samaa aikaa maahan. Ja en silloin tiennyt mitään sähköalasta ja oli aikaa ennen kun edes amikseen päädyin.
Tuttu lapsuudesta, ja lienee monella edelleen käytössä jos talossa on nollaluokan rasiat. Viimeiset nollaluokan asennukset lienee 80-luvun puolelta? Muistan tuosta pikkuliittimestä nykineeni valot sammuksiin kun lähdettiin johonkin kylille. Vaan olihan nuo aikanaan melkoista elektroluxusta verrattuna elävän tulen kynttilöihin kuivassa kuusessa ja hirsipirtissä.
Mukava kuulla aikalaiskokemuksia tuotteesta. Sanoisin, että vielä ysärillä tehtiin nollaluokkaa ainakin alkuvuosina. Olen ollut itse leikissä mukana vuodesta 1996 niin silloin kyllä niistä puhuttiin. Ei muista enää... Niin tiedän kyllä ne pikkuiset klipsut mitkä laitetaan kuuseen ja sitten siihen pikku kynttilä. Ihmettelin joskus niitä että ompas ollut riskillä. Ei tartte kun vähänkin kuiva kohta ja kuiva kuusi niin soronoo ja se palaa siihen paikkaan. Kiitos osallistumisesta keskusteluun!
DC= direct current, AC=alternative current eli voit kertoa selvennyksen vuoksi kertoa näiden englannin kielten sanojen merkityksen jo alkuvaiheessa.
Videot laadukkaita ja rauhallinen selostus kaikissa videoissa. Kiva katsoa näit
Kiitos palautteestasi! Videoita on ollut myös mukava tehdä vaikka on mennyt satoja tunteja kaikenkaikkiaan niiden valmistelussa ja kuvailussa.
Ei sul mittää (suoja)erotusmuuntajaa olis? Eikös semmosella vielä nykyisinkin ole sallittua kytkeä yksi nollaluokan laite kerrallaan ja ei ole enää niin hengenvaarallista, vaikka toki tietyissä tilanteissa virtapiirin osaksi joutuminen voi olla mahdollista.
Kyl maar sellanen tossa olisi... Ei kyllä koskaan käytössä kun ei sitten ole tarvetta tullut. Kyllä, siihen saa liittää yhden laitteen kerralla. Mikä sitten rajoittaa kansalaisia että laittaa enemmän? Ei mikään. Saa siitäkin tällin jos koskee molempia samaa aikaa, mutta maata vasten tällit on estyneet.
Suojaerotusmuuntaja käyttöön ja mittaamaan. Huippuarvon ja tehollisarvon määrittely olisi tarpeen AC:lla.
Pitäisiköhän ennen mittausta kalibroida mittauspisteestä skoopin näyttö oikeaksi ja mittauspään alueen tarkistus 1/10 asetus. Vaikka asetuksesta löytyy auto-ominaisuus.
Olin muistaakseni laittanut mittapään 10 asentoon. Sitten skoopissa oli asteikko, nyt en muista mihin, mutta se oli vaan asteikon yli. En osaa sanoa saako kyseisestä skoopista näytöstä enempää sitten ulos. Ja kuten olen sanonut, mun osaamisalueen ydin on siellä sähkövoimatekniikassa ja eletroniikka- ja muut aiheet on sellaisia mistä tiedän toki mutta en niin paljon kuin haluaisin. Kiitos!
👍👍👍
🤜🤜🤜
Miten se nollausjohto irtoaa helpommin kuin kevi uudemmissa pistorasioissa ?
Entisaikojen liitos oli pelkästään ruuviliitos (on kyllä nykyäänkin) ja sitten siihen 50 vuoden tärinät niin voi hyvin aueta. Ei nyt jokainen mutta on se mahdollinen asia ja näin on joskus käynyt. Jos puolestaan kevi irtoaa tämän päivän pistorasiasta, se ei aiheuta jännitettä metallikuoriseen laitteeseen, toisin kun nollattu pistorasia ja nolla irti. Toki siinä tapauksessa jos olisi vika itse laitteessa niin olisi sähköiskun vaara, kuten lamppuesimerkissä. Kiitos!
3 x 1,5 mm2, jos tässä tärinästä irtoaa tai löystyy kevi, niin tilanne on sama kuin nollauksessa ! Vikavirtasuojan toiminta tarkistetaan aina.
Totta ja tästä olin tehnyt oman videon "Mikä on nollavika?". Kiitos!
👍👍
Tuommoset on meilläkin jossain,mitään vaaraahan noissa ei ole koska AINA polttimon vaihto tulee tehdä jännitteettömänä! Tuosta tulppa hajonnu niin laitettahan ei sillon saa käyttää. Aivan sama koskee muitakin lamppuja kun vaihdetaan, virrat pois. On niitä vaarallisia sähkölaitteita saatavilla nytkin. Tuokin on jännää kuinka nyt pitää olla maadoitetut pistorasiat jokahuoneessa kun vielä -80 luvulla ei missään nimessä niitä saaanu olohuoneeseen laitella...
Totta! Ei sitä kansalainen muista tai tiedä, että jännitteet pois ja sitten lampun vaihtoon. Nimimerkillä kokemusta on... Ainakin näkee heti työn tuloksen kun valo vaihdettu niin syttyi. Tottakai itsellä sähköalan koulutus ja sitä rataa mutta tavalliset tallaajat on vaarassa.
itse tein työtä eteisen kattovalon kanssa,ei palanu uudellakaan lampulla eikä vielä kolmannellakaan,ei auttanu muu kun kannan sisäpuolelta vääntää nollaliuskaa ja sitten toimi,sitä ennen piti mitata tuleeko edes virtaa kantaa ja tulihan se. Koko ajan muistaen että ei sormia kantaan kun virta on päällä,no nyt taas sitten toimii.