Virusul Herpes (8 tipuri)
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 9 ก.พ. 2025
- Pentru o consultație individuală de nutriție, scrieți-mi la carolinamagdanutrition@gmail.com sau Whatsapp +40764 288399. (RO/EN/RU)
Virusurile herpes constituie o familie de virusuri care pot provoca infecții cronice, adormind în organism pentru perioade lungi și reactivându-se ulterior. Există 8 tipuri principale de virus herpes, fiecare cauzând diferite boli.
HSV-1: De obicei, provoacă herpes bucal, afectând zona gurii și a buzelor.
HSV-2: Este asociat cu herpesul genital, afectând organele genitale.
Virusul varicelo-zosterian (VZV): Cauzează varicelă la copii și zona zoster (herpes zoster) la adulți.
Virusul Epstein-Barr (EBV): Provoacă mononucleoză infecțioasă și este legat de anumite tipuri de cancer.
Citomegalovirus (CMV): Adesea asimptomatic, dar poate provoca boli grave la persoanele cu sistem imunitar slăbit și la nou-născuți.
HHV-6 și HHV-7: Sunt asociate cu rozeola infantilă și alte boli febrile.
HHV-8: Legat de sarcomul Kaposi, limfom și boala Castleman.
Dintre aceste tipuri, HSV-1, HSV-2, CMV, EBV și HHV-6 pot provoca infecții ginecologice și inflamații ale organelor pelviene.
Ca exemplu: HSV-1 si HSV-2 poate provoca:
Herpes facialis (HSV-1)
Herpes gingivo-stomatic (HSV-1)
Herpes visceral al plămânilor, ficatului, esofagului (HSV-1, HSV-2)
Herpes integumentar (HSV-1, HSV-2)
Encefalită herpes simplex (HSV-1, HSV-2)
Meningită herpes simplex (HSV-2)
Keratoconjunctivită herpetică (HSV-1)
Retinită herpetică (HSV-1, HSV-2)
Herpes labial (HSV-1)
Eczemă herpetică (HSV-1, rar HSV-2)
Herpes genital (HSV-2, rar ca infecție recurentă HSV-1)
Herpesul poate afecta sistemul nervos central: Encefalita și meningita herpes simplex sunt infecții severe care pot afecta creierul și măduva spinării, cu consecințe neurologice grave.
Herpesul poate afecta ochii: Keratoconjunctivita și retinită herpetică pot duce la pierderea vederii.
Herpesul poate afecta pielea.
www.ncbi.nlm.n... release of viral genome into a host nucleus is a mechanism leading to herpes infection
www.ncbi.nlm.n... Virus Genome, the Pressure is On
• Chronic Epstein-Barr V...
desene de pe :
www.researchga...
amazingsmiles....
Disclaimer:
Informațiile din acest film se bazează pe cunoștințele și experiența mea actuală ca nutriționist și pe cele mai recente dovezi științifice disponibile. Cu toate acestea, este important de reținut că nutriția este o știință complexă și individualizată. Este important să adaptați sfaturile nutriționale la nevoile și circumstanțele dumneavoastră individuale sau sa consultați un nutriționist sau medic din medicina funcțională.
Interesant,va multumesc ❤
🙋Acest virus stă în stare latentă atâta timp cât imunitatea este bună. Însă virusul se multiplică în prezența L-argininei, această enzimă produce recurența bolii. Pentru a preveni recurența bolii trebuie să se ia suplimente alimentare pe bază de zinc (bisglicinat de zinc) și să nu se consume alimentele care conțin L-arginină cum sunt: arahidele, cacaoa și ciocolata, semințele de susan, uleiul de susan, unele "fructe de mare", carnea de curcan. Pentru anihilarea multiplicării virusului se mai poate lua L-Lizină, care este în concurență cu L-arginina și-i anihilează activitatea.
Procedând astfel niciodată virusul herpes simplex nu mai apare deoarece nu se mai poate replica, rămânând în stare latentă în nervii spinali.
George Bernard Shaw spunea: "Doar cei care s-au ajutat singuri pot da sfaturi și altora". Pe lângă mine, este și cazul doamnei Carolina, care și-a îmbunătățit "rata filtrării glomerulare". ⛑️🍀🍀🍀
Mulțumesc pentru informații..îmi era dor de tine suflet frumos ❤❤❤
@@lillyimpala1686 va cuprind ❤️!
@@lillyimpala1686 da, și eu îl folosesc de ani de zile. Îmi place efectul!
O informație interesantă
Mulțumim mult pentru implicare
Cu drag!
M-am bucurat să te revăd!
Herpesul!
Mulți îl cunoaștem că deseori făceam câte o escrescenta pe buze! Se spunea …” ceva nu ți-a căzut bine și s-a supărat ficatul”
Amănuntele de acum pe care mi le-ai dat , sunt foarte importante pentru ca sigur multe persoane suferă de herpes cu diferite localizări. Nu știu, nu au făcut analize și poate ca multe stări pe care le au, nu știu de unde pornesc!
Chiar dacă nu știm ce tip de herpes dezvoltăm, important este ca ne-ai indicat suplimente care ne pot ajuta și care ne sunt la îndemână…
Ești de ajutor ca întotdeauna.
Mulțumesc!🤗❤️
@@marianasuteu5590 multumesc frumos Mariana! ❤️❤️
@@carolinamagda1116 ❤️
.
Extern uleiul de ricin face minuni
Uleiul de ricin este o adevarata comoara, il folosesc de ani buni deja.
Buna ziua ! V a rog , aveti un filmulet sau daca imi puteti da un sfat . !Am piscaturi de tantari sau asa cred , am avut mancarimi de piele in vara asta si m am scarpinat pana a iesit sangele . Au ramas semne si acum dupa atatea luni ,mi se activeaza acele semne si simt mancarimi mari . Ce sa fac , poate ma puteti sfatui , va rog ! Va multumesc mult !🙏🙏🙏
Deși inițial poate părea doar o simplă mâncărime, persistența simptomelor și apariția unor semne vizibile pot indica un răspuns inflamator mai complex al organismului. Mâncărimile persistente și apariția unor semne vizibile pot indica un răspuns imun dezechilibrat. Sistemul imunitar ar putea reacționa excesiv la substanțele injectate de țânțar, ducând la inflamație cronică.
Expunerea la anumite substanțe chimice, poluanți sau alergeni din mediu poate exacerba reacțiile alergice și inflamatorii ale pielii. Alimentația dezechilibrată, lipsa somnului, stresulul cronic pot afecta funcționarea sistemului imunitar și pot contribui la persistența simptomelor.
@ va multumesc mult ! 🙏🙏🙏🙏Sa aveti sarbatori frumoase si tot ce va doriti !
@@lilianapirvu6994 Sarbatori frumoase!