Raha: Neuvottelutaidot ja omistajuus (Sami Miettinen & Tero Luoma) | Puheenaihe 53

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 23 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 7

  • @jerevarri7094
    @jerevarri7094 4 ปีที่แล้ว +5

    Todella selkeää ja analyyttistä keskustelua. Tätä on ilo kuunnella :)

  • @samimiettinen
    @samimiettinen 4 ปีที่แล้ว +4

    Kiitoksia hyvistä ajatuspoluista, oli antoisaa!
    Olen erityisen ilahtunut siitä, että Tero Luoma on yhtä innokas tietokirjojen lukija kuin minäkin - se on kyllä monen minua fiksumman ihmisen menestyksen takana. Alankin avaamaan omia suosikkikirjojani myös #neuvottelija - kanavallani facebook.com/neuvottelija

  • @jonasjuden
    @jonasjuden 3 ปีที่แล้ว +1

    Mielenkiintoinen keskustelu, mutta se jäi hieman mietityttämään, että näkökulma tuli puhtaasti ison ostajan puolelta, jolla on varmasti useimmissa tapauksissa valta neuvottelutilanteissa.
    Vaikka puhe onkin neuvottelussa, jossa pyritään yhteisymmärrykseen, niin raadollisesti kuitenkin on kyse tilanteesta, jossa osapuolet viime kädessä toimivat omien motiivien ja hyötynäkökulmien ajamana. Se kenellä on isompi koneisto takana ja kummalla on rahat, on varmasti monessa tilanteessa dominoivassa asemassa neuvottelussa, eikä silloin välttämättä puhuta aidosta neuvottelusta, enemmänkin sanelusta.

  • @petrirautiainen9481
    @petrirautiainen9481 3 ปีที่แล้ว +1

    Nykyhallitus on sanonut irti yrityksistä työntekijöitä, yritystoiminta on ajettu alas ja yritys myyty ulkomaalaiselle omistajalle. Tämä on yksi suuri syy, minkä takia Suomessa on vähän sijoituksia.

  • @jaakkoneuvonen607
    @jaakkoneuvonen607 3 ปีที่แล้ว

    I love you Piia hyvää viikonloppua

  • @huoltomies6705
    @huoltomies6705 4 ปีที่แล้ว +3

    Suomalaisten innokkuutta voisi lisätä omistajuuteen ja kasvu halua se, että suomalaisille pitäisi opettaa kouluissa Venäjän kieli jolloin verkostoituminen Venäjälle olisi helpompaa ja tapahtuisi ihan luonnollisesti. Kulkuyhteydet Venäjälle Pietariin 5 miljoonan kaupunkiin tapahtuu jopa helpommin kuin Ruotsiin meren toiselle puolelle. Taitaa olla enempi vaan poliittinen linjanveto, että suomalaisten identiteetti halutaan enempi sitoa länteen opettamalla Ruotsin kieltä kouluissa eikä venäjää. Pullamössö toimettomuus kulttuuria voisi ehkäistä valtion tukien pienentämisellä. Ei valtion tukien tehtävä pitäisi olla antaa toimettomalle normaali elintasoa niin ettei koe mistään puutetta. Toimettomana olemisen ja siivoojan elintaso erotus on vain jotain +300€/kk ja toinen herää joka aamu töihin ja toinen on vapaa-aika miljonääri. Se ei kannusta.