Beyhan Budak hocam banamı dediniz bilmiyorum ama tavsiye ettiğiniz 6 adet kitabın 3. Deyim bütün samimiyetimle söyleyeyim gerçekten çok daha iyiyim sizin gibi bir değerin keşke daha önce farkına varabilseydim sizin mütevazilğinizi biliyorum ama affınıza sığınarak söylüyorum siz artık bir markasınız Türk toplumunun genel sorunlarını daha yakından bildiğiniz için kitap faydalı olabilir akıl vermek haddime degil tabikide . İYİ geceler
Beyhan Bey, çektiğiniz videolar ve harcadığınız emekler için teşekkürler. sizinle aynı mesleği paylaşmak isteyen ve sizin gibi değerli insanların izinden gidip dava arkadaşı olmak isteyen biriyim ve eminim çok güzel bir duygu olacaktır. Bir gün karşılaşmak ve yüz yüze konuşmak dileğiyle...
Guzel videolariniz var fakat bu video yanlis insablarin umutlarini somuren bir video evet iyi niyetinizin farkindayim fakat yanlis tanitmayin bazi kisisel gelisim kitaplari sacmadir her onune gelen yazar dogru sacmalar dogru ama her sey enerjidir bu bilimseldir elimizde olmayan seyler bizim sorumlulugumuz degildir bi seyi cok istersin olmaz bu nasip kismet kader de degildir inanin icinde olanyanlisliktir ha herseyi dogru yaparsin inanc tam guven tam herseyi fiziksel zihinsel dogru yaparsin bir enel cikar bu imtihandir fakat olmayacagi anlamina gelmez asil hersey orda baslar sukredip sabrederek inanarak basarirsin bu da cabadir bunu kucuk gormemelisiniz saygisizliktir bu hayatta en guzel sey sevgidir saygidir birbirimize deger vermektir icimizdeki iyilik masumluktur hersey bunlarla baslar hayatinizda basarilar ve lütfen insanlari dogru bilgilendirin
Beyhan Hocam düşüncelerime tercüman olmuşsunuz gerçekten şuan sadece kişisel gelişim videoları izleyip kitapları okuyup ben herşeyi yaparım deyip hiçbir şey yapamayan bir nesil yetişiyor.
böyle genelleme yapıp diss atmak yanlış. evet tabikide yetenek ve zeka işleri de var tabikide her şeyi yapamayız ama geliştirebilirz. "her şeyi yapabilirim bu tamamiyle benim inanç ve benim irademe bağlı" motivasyonu ve icraatlarıyla insan istediklerinin yüzde 80ninden fazlasını yapar. bu kanıtlanmış zaten herkesin dediği gibi başarı alışkanlıklarımız ve bazı yeteneklerimizle alakalı mesela sıkışık zamanda fikir üretme problem çözme yeteneği gibi ama irade tutku ve azim çok gerekli evet somut şeylerde gerekli ama bu soyut şeyler olmadan somutlara başlayamazsın. YANİ GENELLEME YAPMAN YANLIŞ BİLMİŞ BİLMİŞ YORUM YAPIYORSUN. Şuan 30 larında falansındır sanırım soruyorum sana okadar şey biliyorsan ve böyle videolar izliyorsan nasıl başarılı olunacağını biliyor musun. en azından laf ettiğin çocuklar doğru yolda. (her şeyi yaparım deyip icraat yapmayanlar hariç onlardan bir şey olmaz zaten). Eminim şuan aylık maaşla bu korona gününde ay nasıl geçineceğiz ay aylış maaşım gelsede şunu alsam deyip duruyorsundur. Senin gibi insanlara ne deniyor biliyor musun "AVERAJ İNSAN" çok komiksiniz ya hala harekete geçmeyen yetişkin insanlar çok komiksiniz.
2015te Mumin Sekmanın Her şey seninle başlar kitabını okumuştum. Hayatım çok deşiti. Sadece kitapla değil de, kendimin de hazır olmasıyla değişim oldu.
Beyhan hocam, harcadığın emek ve zaman için teşekkür ederim. İnsan istediğine ulaşabilir, yeter ki bu istek uygulanabilir ve ulaşılabilir olsun. Burada önemli olan, ne istediğimizi bilmememiz çünkü kendimizi tanımıyor ve bilmiyoruz. Kendini bilen, ne istediğini bilen, istediğinin uygulanabilir ve ulaşılabilir olduğunu bilen insan isteğine mutlaka ulaşır.
Bazı kişisel gelişim kitapları hayatını iyileştirmede önemli roller oynuyor, bir kitapla hayat değişmez ya da değişim bu kadar basit değildir. Uzun bir süreç, ben değişmeye 2017 yılında karar verdim arada kişisel gelişim kitapları okuyorum seçerek ve cidden faydalarını görüyorum ama hala değişim sürecim devam ediyor. Beyhan'ın da anlattığı bu aslında. Değişirsin ama kolay ve hızlı olmaz.
ortada bir çelişki yok ve sizde de onu anlayacak kapasite yok bence. beyhan hoca kitapların yüzde yüzünü yalancılıkla itham etmemiş yalnız içlerindeki bazı saçmalıkları açıklamış. bu bütün kitapların böyle saçmalıklarla dolu olduğu anlamına gelmez. manavdan elma alırken nasıl hepsi çürük diyemezsin yada hepsi sağlam diyemezsin. güzelleri seçip kötüleri almamak senin tercihindir. oradaki birkaç elmanın çürük olması bütün elmaların çürük olduğu anlamına gelmez. çok dar pencereden bakıyorsunuz. hocada çelişki yok sizde anlayış sorunu var.
Bence siz yine okuyun en mantıklı gelenini uygulayın aslında kişisel gelişim kitapları çok farklı bir birini tutmuyor bizim yapmamız gereken okuyup bizim için hangisi daha faydalı onu keşfetmek
Kişisel gelişimi lanetlemeyelim yani atmayalım ,muhammed bozdağ,mümin sekman ,stephen covey okuyarak başladım kişisel gelişime hayatıma çok şey kattılar,ve binlerce sayfa kişisel gelişim okudum,ne mi oldum,demir adam olacağımı zannettim olamadım,ben standart bir anneyim,çalışıyorum hep böyleydim böyle kalacağım...düzenli spor,sağlıklı beslenmek,adam gibi ibadet etmek ,düşüncelerime dikkat etmek ....hayatıma pek çok iyi alışkanlığı kişisel gelişimle soktum.Gerçek dışı ,doğa üstü güçlerimiz yok bizim,biz insanız ya nasıl istediğin herşeyi başarabilirsin.Kitapları seçin,yazar seçin beyninize çöp atmayın Beyhan Budak bey haklı beynimizi kullandırmayalım,temiz iyi kitaplar okuyalım.
İşin zor gerçekten benim o kadar meşguliyetim olmadığı halde bu söylediklerinize zaman bulamıyorum ve bir gün hayalim şu. Her şeyi bir arada yapmak yani hem anne olup, çalışıp ayaklarımın üstünde durup, hem spor yapıp, hem kitap okuyup, hem de sürekli kendimi geliştirmek... Bunu çok istiyorum ama biraz fazla hayalci gibi geliyor bana bir insan gerçekten bunların hepsine zaman bulabilir mi ya da zaman ayırabilir mi? Size naçizane sorum bu olacaktı?
En komik bulduğum kişisel gelişim yalanı istediğin her şeyi yapabilirsin o kadar gülünç ki her insanın farklı yetenekleri ve karakterlerinin olduğunu unutularak söylenmiş kocaman yalan
Ama sizde yetenekleriniz ve karakteriniz doğrultusunda isteklerde bulunmayacak mısınız zaten ? Ve insan çok komplike şeylerle mutlu olmaz aslında, yani lüx zenginlik gibi şeyler güzeldir, genelde zararı da yoktur ama zaten mutlu olmak için bunlar gerekmez. Onlar açıkları geçici olarak, illüzyonik bir şekilde ksıa süreyle kapar sadece. Bence kişisel gelişim kitaplarını iyi anlamak gerekiyor. Anlamadığımız şeyi boş bırakmak yerine yanlışla doldurmak doğru değil.
Her insan her seyi yapabilir.Yetenek dedigin şey senin bir seyi cabuk kavramanla ilgili.Mesela benim programlamaya yetenegim var diyelim bu yetenek dedikleri şey benim onu kavrama hızım yoksa her kime gereken zamani verirsen her seyi anlar.Tabi bunlar benim dusunce.
Beyhan Bey, kişisel gelişim kitaplarını okumaya meraklı biri olarak yapmak istediğim yorum şu; kesinlikle sonuna kadar haklısınız. Kim olduğum veya yaşım ve tecrübem bir kenara bırakılırsa şunu söylemek istiyorum ki , kişisel gelişim kitapları kapitalist bir dünyadan ütopik dünya insanlarına sesleniyor. Kesinlikle haklısınız ki bir insanın başaramayacağı şeyler bize hedef olarak sunuluyor. Peki ya amaç; bizim başaramazsak bile yolda olmamız isteniyor. Çünkü yolda durmaya mecbur olduğunız yerler, satın almanız gereken yerler var. Acaba sahipleri kim? Sayın Beyhan Bey, 18 yaşında bir delikanlı olarak söylemek istediğim şey ise şu; lütfen yolunuzdan ve ideallerinizden vazgeçmeyiniz. Çünkü ayak izleriniz göremezsem bu psikolog olmak istediğim yolda kaybolacağım. Siz benim ve benim gibi gençlerin yol işaretlerinden biri olarak kalın. Yorumumu okumanız dileğiyle. Esen kalın Efendim.
Merhaba, öncelikle umarım hedefine ulaşırsın. Küçük bir sorum olacak ama bir yaşıtın olarak neden özellikle psikolojiyi seçtin? Daha çok alacağın eğitimi düşünerek mi yoksa meslek hayatını mı? Sevgiler.
@@nazlparal8978 Öncelikle bir yaşıtım olarak benimle iletişime geçmeniz beni çok mutlu etti. Aslına bakarsanız psikoloji istememin birçok sebebi var. Aralarında en önemli sebep ise kendimi tanıyor olmam. Hem eğitim hem de meslek olarak psikoloji okumak istiyorum. Beyhan beyin psikoloji okumak ile ilgili çektiği bir video var. O videodaki 3. Kişiler topluluğundan olduğumu düşünüyorum. Bir youtube yorumunda en fazla bu kadar izah verebiliyorum. Kusuruma bakmayın :) sevgilerimle.
@@f_bosatli Faysal bey ben Beyhan Beyin videodaki bahsettiği kitapların amerikan zihniyeti ile yazılan kitaplar olarak özel bir grup olduğunu düşünüyorum ki benim yorumumda kastettiğim de bu. Yoksa kişisel gelişim diye adlandırılan şey eğitimin kendisidir. Ve kişisel eğitim kitapları insanlara yol gösterir ve plan çizer. Altını çizmek istediğim ifade "plan çizer" mesela bir bina inşa edileceğini varsayalım; öncelikle plan çizecek ve hesaplamalar yapacak mimarlar ve mühendisler gerekir ama yetmez. Bir iş potansiyel i ve iş gücü olmalı. Yani ustalar ve ameleler olmazsa olmaz. Ancak bu güçler birliği bir binayı inşa edebilir. Işte bu kitaplar ve seminerler ancak insana yol gösterir ve plan çizer. O planı en iyi şekilde kullanmak ve bina inşa etmek sizin içinizde var olan duygusal ustalara bağlıdır. Yani iş yine sizde bitiyor. Bu girişten sonra nacizane görüşüm; Her millet her insan gibi kendine has karaktere sahiptir. Benimle sizin eş olmamanız gibi bir Türk ve alman da eş değildir. Bazı esaslar aynı olsada arada çok fark vardır. Bu yüzden kendi Kültürümüzde yetişmiş gerçek eğitimcilerimizin kitaplarını okuyun lütfen. Eğer yorumu buraya kadar okuduysanız sizi Ahmet Şerif İzgören, Doğan Cüceloğlu, Nevzat Tarhan ile tanıştırmak istiyorum. Eğer Beyhan Bey de kitap yazarsa okursunuz :) Yabancı yazarlardan bahsettigim esas konular okunabilir. Bu konuda sistem yayıncılık epey faaldi. Çok uzun yazdığımın farkındayım ama eğer buraya kadar okuduysanız lütfen kendinize ne istediğinizi sorun. Hayat amacınız nedir? Neden bu dünyada hâlâ yaşadığınızı düşünüyorsunuz? Neden kişiliğinizi geliştirmek istiyorsunuz? Eksik ve iyi yanlarınız neler? Bu soruların cevabını bulduktan sonra bir duvar yazısı veya basit bir liselinin youtube yorumu bile size çok şey katabilir. :) Esen kalın efendim.
"Eğer şu ana kadar isteklerimiz gerçekleşmemişse,en şiddetli arzularımıza ulaşamamışsak;hayatımıza hiç istemediğimiz şeyler girmişse;mutsuzsak ve yenilgiye uğramışsak,bütün bunların sebebini Rezonans Kanunu'nda bulabiliriz.":)
Yorumları biraz takip ettiğiniz zaman iki tür yaklaşım görüyorsunuz. 1-) Beyhan Bey kesinlikle haklı. Adam zaten psikolog bir de yalan mı söyleyecek! 2-) Bu bir prim videosudur. Sadece bir reklam. Söyledikleri bilim ile çelişiyor. Üçüncüsünü de ben katmak istiyorum. 3-) bir insan psikolog dahi olsa insandır ve eksiktir. Yanlışları, hatalrı vardır ve görülmelidir. Ama hata ve eksikler ikiye ayrılır; 1-) Kasten yapılanlar ki diğer adıyla suç 2-) Bilmeden insan olmanın gereğiyle baş gosteren eksikler ve hatalar. Bu iki maddeye de Ulusal hukuktan birçok destekleyici örnek verilebilir her ne ise... Beyhan Beyin videosunda iki mesele genel kabul görmüş psikoloji bilimi ve kişisel gelişim ile çelişiyor. 1- Olumlu düşün her şey olumlu olsun 2- 21 gün de değişme. Birçok kişisel gelişim araştırmaları yaptım ve kitaplar okudum. Bu iki maddeyi çok yerde gördüm ki Beyhan beyin de bu iki madde -özellikle birincisi- hakkında videoları var. Burada biraz sert çıkıp tamamen silmesi sadece bilmeden yapılmış bir hata. Şimdi Beyhan Bey ve gerçek kişisel gelişim ne diyor Ona bakalım; -Eğer olumlu düşünürsen hayatının olumlu yönde etkilendiğini görürsün. (Evrene pozitif sinyaller) Fakat bunun sebebi evrenin sana cevap vermesi veya evrenin değişmesi değildir. Sebebi senin evrene baktığın gözlüğü değiştirmendir. Olumlu düşünerek gerçek dünyayı değiştirmezsin ama kendi dünyanı değiştirebilirsin. Bir odaya önce siyah bir gözlük sonra şeffaf bir gözlükle bak. Olumlu düşünce dünyaya baktığın gözlüğü temizler ama Aldanma dünya değişmiyor senin dünyan değişiyor. - 21 (kimi psikolog 40 der) bilinçaltının ön kabul gördüğü zamandır. Alışkanlıklar ise uzun süre Zarflarında değişir. Bu bahsedilen günler sadece bir önkabul değiştirmendir. Yoksa % 100 lük bir değişme değildir. Amerikan zihniyeti insanlara umut verip onların egosunun keyfiyle para kazanır ve der. Dediklerimi 21 gün yap hayatın değişsin. % 20 lik bir doğruya dayanan yalan... işte Beyhan bey bunu demek istiyor 21 günde hiçbir şey olmaz demiyor ama tamamıyla da düzelemezsin onun birçok şartı var. Diyor. Biz de diyoruz ki: Her kitabı olduğu gibi kişisel gelişim kitaplarını da sorgulayarak OKUMAK LAZIM. Eğer gerçekten doğruyu arıyorsanız ve sorguluyorsanız bal kadar tatlı kitapların tadını alacağınız gibi, keçiboynuzuna benzer kitaplardaki balın da tadını alırsınız. Hiçbir kitap tamamen yanlış veya doğru değildir. Saygılarımla...
@neo / bu benim görüşüm değil. Sadece birkaç yorumda buna benzer cümleler okuduğum için yazmak istedim. Danışan kazanmak istediği için kişisel gelişim kitaplarını yalanlıyor vs. Gibi yorumlar var.
İstediğin şeyi elde edersin herşeyi değil , bir şeyi gerçekten çok istersen algılama biçimin yaşamın ona göre değişir ve odağına doğru ilerlersin motiven sonuca ulaşana kadar devam ederse isteğine ulaşırsın ancak bu basit değildir zaman gerektirir, motivasyon gerektirir.
Hayatta bir şey aksi yönde gittiğinde, "Sen olumsuz düşüncelere dalmışsın, olumlu düşünmelisin." cevabı her kişisel gelişimcide ya da kitaplar da karşımıza çıkıyor. Oysa bir insan her zaman olumlu şeyler düşünemez ki.
Kişisel gelişim ütopik bir yaklaşım ve hayal dünyamızda dolaşan bir düşüncedir fakat kişisel gelişimden ziyade kendi hakkımızda görüşümüzü , düşüncelerimizi felsefi olarak gözlemlersek neler katabileceğimiz hakkında fikir edinir ve rota çizebiliriz. Ayrıca kişisel gelişim ve kendi benliğimizi keşfetmemizi sağlayan kitaplar arasında fark vardır. 3 yıl gibi bir süre zarfında okuduğum ve incelediğim çoğu kitapta kendi benliğimin yansımasını buldum ve hayatıma katmaya da devam ediyorum. Farkındalık yaratan bir video olmuş. Yüreğinize sağlık 💝
6 ปีที่แล้ว +2
Thumbnail olarak Tony Robbins gibi bir ekolün kullanılması yanlış bir seçim olmuş. Kişisel gelişim açısından görüşüm şu, bir insanın buna niyetinin bile olması ve değişik teknikler, yöntemler denemesi çok önemli bir adımdır. Ama en başında kazanılması gereken yetilerden biri eleştirel okuma, eleştirel dinleme becerisi olmalıdır. Ama ondan da önce kendini dinleme, kendiyle bağlantı kurup cevapları kendi içinde arama becerisi. Mevlana’nın dediği gibi. Bunu öğrenmeli ve öğretmeliyiz.
Beyhan Bey, birçok videonuzu izledim, takdir ve teşekkür ettim... Kişisel gelişim kitapları, yazar sayılarının 10 katından fazla... Dolayısıyla yerli, yabancı, bilgili, ya da copy paste'ci (taklitçi) vs. çok yazar ve kitap var, ama ben kişisel gelişim ve spritüel kitapları bayağı hatrı sayılır rakamda okumuş olan ve hala okuyan biri olarak; istediğimiz her şeyi yapabiliriz konusunda benim okuduğum (ki ben buna okumak değil, o bilgelerle sohbet diyorum) kişi/kitaplarda, istek ve inancın yeteri kadar olması anlatılıyordu, yani istediğimizi yapabilmemiz inancımız sınırındadır... hiçbir alet mekanizma olmadan uçabilmeyi çok isteyen biri buna inanmadıkça zaten çok istemesi birşey ifade etmez, aslında kendini bir kereye mahsus uçurumdan da atabilir =) Tenis'i öğrenmeyi çok isteyen biri yapabileceğine inanmıyorsa öğrenme girişiminde bulunmayacaktır bile, ya da yüzebileceğine inanan biri yüzmeyi istemiyorsa yine aynı şekilde bir girişimde de bulunmayacaktır. istek ve inanç yeteri kadar olmadıkça o düşünce 0 noktasında kalıyor. O yüzden ''istediğimiz her şeyi yapabilir ulaşabiliriz ama inandığımız oranda'' derim bende deneyimlerimden yola çıkarak ve en azından benim okuduğum kitaplarda aynı şekilde. örn: (Thea Alexander - M.S. 2150 (bir psikoloğun başından geçenleri anlatır roman-kurgu altında =) ) Gerçekten sınırlarımız olmadığına inanıyorum, deneyimliyorum ve en önemlisi hissediyorum. Ve sınırların sadece insanın zihninde olduğunu farkediyorum. Bize kim ne anlatıyorsa aslında kendini, kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyordur. Bu arada burdan yola çıkarak placebo etkisiyle iyileştiren (!) ilaçların yanısıra, 21 günlük alışkanlık durumu da yine insanın zihninde kendisini şartlamasına da bağlı olabilir... Çünkü herşey zihin/bilinçte ve bir an'da (bir saniye ya da sanisede) bile değişebilir. (özel durumları tenzi ediyorum). Eğer okumadıysanız M.S. 2150'yi mutlaka okuyun. Tekrar teşekkür ediyorum varlığınız, kattıklarınız için. Her videonun sonunda dediğiniz gibi güzel insan. =)
Sayın Budak bazı konularda isteklerimizi gerçekleştiremediğimiz zaman bir gariplik olduğunu fark edip, bu garipliği kendimizde arama yoluna gitme yanlışlığını bir profesyonelden duymak bir ihtiyaç, teşekkürler. 🙏🏻🙏🏻 Bu kişisel gelişim konusunda saçma olarak bulduğum konu ise herkese aynı tavsiyelerin gelmesi ve aynı davranış kalıbına girmemizin beklenmesi, hoşçakalın.
Hocam o kadar haklısınız ki üstelik insanlar bu genellemeleri o kadar kabullenmişler ki kendilerinin yaşı, yaşantısı, çevresi yetenekleri, öncelikleri bir kenara bırakılarak onları klişelerle kısıtlamaya çalışan bu kitapları eleştirdiğimde çok sert tepkiler alıyordum :)
Bu videoda Beyhan bey kişisel gelişim kitaplarının gerçekçi olmayan pozitif düşüncelere yönlednirmelerine taşlama yapmış.Çünkü kimsenin olumsuzlıkları göz ardı ederek makine gibi hayatına devam etmesi imkansızdır.
En ilginci; şu evrene ponçik mesajlar gönderirken olumlu kelimeler seçmeye özen gösterin diyordu. Ben başarısız olmak istemiyorum cümlesi,başarısızlığı çağırırmış. Ben başarılı olacağım demeliymişiz. Fakir olmak istemiyorum değil, zengin olacağım denmeliymiş vb.
beyhan abi harika bi video bugüne kadar iki kişiden gerçekten fayda sağladım bir siz biri de davranış bilimci Bj fogg.Kişisel gelişim kitapları anlık gaz verme konusunda muhteşem nitroyu basıyolar vay ne oldum diyosun iki gün sonra tabiatına geri dönünce galiba bende bir sorun var diyosun.Hiç yoktan bu sefer motivasyonun gidiyor.Ben insanın azar azar yavaş yavaş değişmesi gerektiğini düşünüyorum.Aslında kişisel gelişim o kadar da zor olan bir şey değil.Ne olmak istiyorsan o şeyle alakalı eylemleri azar azar yapmak sonra alışınca biraz daha arttırarak devam ettirmek daha sağlıklı gibi geliyor bana.Ben önceden spor yapan bir insan değildim günde 2 şınavla 10 dk yürüyüşle başladım.Şimdi iki günde bir 5er setten şınav çekiyorum 1 saat de yürüyorum alışkanlığım haline geldi.Bizde sabır yok hemen olsun istiyoruz.
Hocam meslektaşınız olarak bu konuya dair video yapmanızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Çünkü; malesef toplumumuzda birçok insan araştırmadan, konuşmadan, bilgi edinmeden bu kişilerin söylediklerini doğru kabul ediyor ve sonrasında bizlerin bu yanlış telkinler sonucu oluşmuş benlik algısını düzeltmemiz çoğu kez imkansız ve uğraşılarımız değersiz kalıyor.
Hocam size bi anlamda katılıyorum ama insan unutkan bir varlık her sabah eğer içten gelen bir motivasyonu yok ise ister istemez kişisel gelişim kitabı veya başarı hikayeleri okumak istiyor mesela geçen sene her öğle yemeğinde rol model aldığım kişileri okurdum ve bu sayede şu an uçak mühendisliği okuyorum...
Bu videoda bahsettiginiz cogu sey dogru olsada kacirdiginiz cok önemli bir nokta var. Belki de bazilarinin tutundugu tek umut hersey güzel olacak, aslinda icimde büyük bir güc var umududur. Cok zor sartlardan gecen insanin bu umutlardan ve dusuncelerden baska sansi yoktur ayaga kalkmak icin. Bu kitaplar abarti olsa bile ayaga kalkmak icin bir umuttur. Ve umut insana mucizeleri gerceklestirme imkanini verir... Saygilarimla
Video larinizi buyuk bir keyifle izliyorum ve yararli buluyorum youtube'ye sadece sizin videolarinizi izlemek icin giriyorum sanki kafami okuyup merak ettigim sorulara video cekiyorsunuz insallah her zaman ayni sekilde videolariniz devam eder
Oturduğumuz yerden hiç bir şey başaramayiz. Sadece kitap okuyarak yada video izleyerek de. İnsanlar yapmak istedikleri herşey yapabilirler ama bir gerçekçilik çerçevesinde. Hiç bir zaman çabalamaktan vazgeçmememiz gerekiyor. Eğer vazgeçersek nekadar ileri gidebileceğimize göremeden ölüp gideceğiz ne yazıkki...
Kişisel gelişim kitapları yalan söylemiyor. Sadece doğru kitapları seçemeyen insanlar, en çok gaz veren, yanlış kitapları alıyor. Ve tabii ki hayal kırıklığına uğrayıp öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorlar.
Her yerde başarılı insanlar 3 saat, 4 saat uyur yazısını görüyordum. Kendimde bir sorun olduğunu, başarısız olacağımı, yapamayacağımı düşünür ve bunu obsesyon haline getirip mutsuz oluyordum. İşin aslının öyle olmadığını, bunların kişiye göre değiştiğini ve kimisinin de yalandan ibaret olduğunu sayenizde gördüm.
Ahmet Șerif İzgören'in HIDIR KİȘİSEL GELİȘİYOR kitabindan bu tür kitaplarin fasa fiso oldugunu ogrenmistim.zira kitapta harika ve komik bi sekilde bu gercegi anlatiyor.Ama siz de bu konuya cok guzel deginmissinz tesekkurler Beyhan Bey😊👌sizi dinlemeyi seviyorum.
Güzel ve aydınlatıcı bir video,teşekkürler.Bence bu konudaki safsatalardan biri de "kendin ol" ezberi.Kişi zaten kendisi olmaktan çekiyorsa niçin hiç değişmesin ki?
abi gerçekten çok güzel bi video olmuş özellikle kişisel gelişimin zamanımızda insanları bu kadar etkilediği bi dönemde bu alandada hataların olabildiğine dikkat çekmene sevindim
Koli koli kitap okudum ve bu dediklerinizin hepsi var özellikle evrene mesaj göndermeyi denedim evren geri dönmedi mesaj başkasına gitmiş demek ki ... boşa okumuşum ben yaaaa üfff
Kişisel gelişim kitabı okumayı bırakın kitap okumuyoruz . Bence kitap okuma alışkanlıgı kazanmak için nasıl bir yol izlenilmeli adlı bir video çok faydalı olur. Emeğinize sağlık sizi çok seviyorum. Başarılar diliyorum.
Hocam kapağa tony robbinsi koyarak hata yapmışsınız sizi beğenerek izlerim ama tony robins sizin gibi yüz tanesini cebinden çıkarır. Adamın içindeki devi uyandır gibi harikalar harikası bir eseri var.
Haklı bulduğum yerler var ama Beyhan hocam maalesef bazı yerlerde çelişiyorsunuz. Hayatın bazen ters gidebileceğini elbette kimse inkar etmiyor. Eğer hayalleriniz yada umutlarınız olmazsa yaşamda bir amacınız kalmaz. Okuduğunuz bir kitaptan hayatınızı olumlu değiştirecek birşeyler çıkartabiliyorsanız bu bir kazanımdır. Bir işi iyi yaptığı için o işte iyi değildir altında o kişisel kitaplardaki bir çok disiplinin uygulandığını zaten görebilirsiniz. Son olarak hayatta kontrol edebildiklerimiz ve kontrol edemediklerimizin olduğuna inanıyorum kontrol edebildiklerimiz ölçüde öncelikle öğrenmeye sonrada hayallerimizin ve umutlarımızın peşinden gitmemizin bizleri herzaman daha mutlu edeceğini düşünüyorum.
@@sümbülgazel yani pat diye zengin olunmaz. gece kondudan sabah çıkıp akşam son model bi arabayla donuyosan orda sıkıntı vardır. Kafan basmiyosa ODTÜ hayali kuramazsin. Metebolizman hastaysa 50 kilo olcam diyemezsin olmuyosa bazen olmuyodur
Bakıdan salamlar )) sevə sevə izlədim .Amma Beyhan abi bir şey var bu ki bu kitabları oxumaqla en azından motive oluruq . Şəxsən mənim həyatımda hərəkətlərimdə aktiv olmağımda önəmli yer tutdu bu kitablar amma ki bəzi mövzulzarda haqlısınız özellikle uyku haqqında 100 % tam yatmadığım sürece sadece yorğun ola bilersen zaman qenaet deyil
İstenen her şey başarılır ama zaman yetmez. Ben şu an 37 yaşındayım. 4 yaşında hayata yeniden başlasam çok rahat dünyanın tanıdığı biri olurum.aklınıza başınıza toplasanız herşeyi olmasada bazı şeyleri başarabilirsiniz.kitaplar kısmen doğru. Zannettiğimizden fazlasını başarabiliriz. Ama herşeyi degil
Cabaladigim ne varsa olur gibi oldu sonra olmadı sonra başka seçenekleri denedim olur gibi oldu yine olmadı sonra yine yine yine derken yine olmadı şu an 35 yaşındayım hala çabalıyorum fakat bazı şeylerden çok geç kaldım
@@emre3443 çalışarak kazanmak istediğin bir şey de tavşan yakalama taktiği uygulamalısın. Tek tavşan kovalamalısın. bir tavşanı yormuşken gözünün kaydığı başka tavşana yönelmemelisin. Örnek olarak, araba tamircisi isen mesela o şehirdeki en iyi fren tamiri yada en iyi klima tamircisi olmalısın, diğerlerinden hiç anlamasan da olur. Eğer fırsat bekleyerek elde etmek istediğin bir şey varsa, balık yakalama taktiği uygulamalısın. Suya ne kadar çok olta atarsan o kadar şansın artar. Mesela tarlaya ürün ekeceksin; ya tarlayı 4 parçaya bölüp 4 çeşit ürün ekecesin yada her sene aynı ürünü ekeceksin. 4 çeşit ürünün birinden zarar etsen diğeri seni kurtarır. Tek ürün ekip zarar edersen seneye de aynı ürünü ekmelisin, zarar eden ürünün gelecekte kazandırma ihtimali yüksektir. Bunu sen kendi hayat hikayene uyarlamasın. Burda ki sıkıntı şu ; bunu birileri bize en geç 20 yaşındayken anlatmalıydı ama yine de duruma göre her yaşta uygulanabilir
Emeğinize sağlık hocam. Teşekkürler. Sorun şu ki insan dış dünyanın tesirinde kalarak "gerçekliği"n bir algı ve his meselesi olduğunu ve kendi zihninde oluştuğunu çoğu zaman unutuyor. Bunda travmaların, toplum yonlendirmelerinin, hatta küresel propagandalarin etkisi var. Bizim yaratilisimiza, bizim kabiliyetlerimize ve bizim hayat hikayemize sahip tek bir insan var, o da biziz. O yüzden insanın kendini tanıması, sevmesi, değer vermesi, kendini olabildiğince serbest bırakması, kendine uygun bir hayat alanı icersinde yaşamını sürdürmesi açısından çok önemli. Böyle yapmak bize kişisel gelişim kitaplarındaki șașalı, zengin ve ultra mutlu yasamlari belki kazandırmaz ama her șartta yaşama devam edebilmemizi ve umudumuzu ve olumlu algimizi surdurmemizi sağlayacaktır. Kainat denge ile ayakta kalır, aynı şekilde biz de ruhsal dengemizi surdurebildigimiz ölçüde devam etme gücü bulabiliyoruz. Sahip olduklarına şükretmek olumlu bir algı için ilk adım. İşin ilginç yanı modern kültür icersinde hep daha fazlasını istememiz bize pompalanıyor, bize öğretilen hayatları yasayanayinca da yoksunluk hissedip mutsuz oluyoruz. Bence insan kendini yoksun hissedip maddeye hırsla yaklaştığında zaten oyuna yenik başlamış oluyor. Susuzluğu ve tatminsizligi hiç bir zaman dinmiyor. Bana göre bir insan için en büyük ödül kendi kalarak, insanlık onurunu kaybetmeden yaşamına devam edebilmektir. İnsanlar karınca sürüleri gibi paranın ve gücün olduğu merkezlere akın ediyorlar. Hizmet ettikleri güç merkezlerinin dünyada ne gibi zararlara yol açtığını ve kendi insanliklarindan neleri kaybettiklerini hiç düşünmeden...
Kitap konusunda seçici olmamla birlikte, bugüne kadar gelişim kitaplarında sizin de dediğiniz gibi şu kadar günde şu olacak, şu kadar günde şu şeklinde. İnsan ne zaman hazır hissediyorsa, küçük şeyleri görmeye başladığında ve hissettiğinde, kendini bulmaya çalışırken yakalıyor bu durumu 🌼😇
Aynen öyle hocam. Ruh durumuna göre değişir. İnsanlar sürekli mutlu görünmeni istiyorlar. Ama her zaman mutlu olamazsın. Mutsuz da olamazsın. Ama kendim için, sağlığım için pozitif olmayı seçiyorum. Kitap seçiminde benim için de Allah ve Rasulüne uygun olması önemli. Dini kitaplardan başka kitaplarda okumak istiyorum. Lakin kitap seçimi çok önemli. Hocam yaşadıklarım beni kitap okumadan değiştirdi. Arkadaşlarım eskisi gibi olmadığımı yaşadığın her şeye rağmen pozitif olmanın sana çok şey kattığından bahsediyor. Ve bu beni mutlu ediyor. Bakmak ile görmek arasında çok fark var. Mutlu olmanın yolu bizim davranışlarımızdan geçer. Buna insanlara sokakta bilhassa selam vermenin, ve kucaklaşmanın, güzel söz söylemenin çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama kitabın katkısı da çoktur. Lakin kitap seçimi de çok önemlidir. Kişisel gelişim adına ve konuşma becerisi adına, bana bu konuda yardımcı olabilecek dostlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. 😊
Bu videonuzu izledikten sonra sizi daha bi sevdimm. Artık hepsi videolarınızı tek tek izliyorum :) o kadar güzel bi video olmuş ki. Video'da konusu geçen bazı kitaplar insanları gerçekten kötü yönden etkiliyor.
Kişisel gelişim gerçekten kapitalizmin bireylerin egosunu tavan yapıp onları kullanma tekniği. Tabiki kendimizi geliştirmemiz gerekiyor ama seçimleri doğru yapmak lazım
@@recep4605, ÖĞRENİLEN BİLGİ PAYLASILMAZSA ne anlamı var??! Kime tavsiye edildiği önemli değil ki. Kaldı ki arkadaş bu videoyu seyredenlere tavsiye etmiş olabilir. Madem ki aynı izleri takipteyiz.. Şevk kırmayalım LÜTFEN
@@oyku4835 Yok kesinlikle arkadaşa kötü anlamda bişey demedim haklısınız o konuda, biraz kaba davrandım kusura bakmasın arkadaş Sizindr uyarınız için teşekkürler.
Bir psikoloğun böyle bir düşünce yapısına sahip olması gerçekten üzücü bir durum... Bir Pdr öğrencisi olarak şunu söylemeliyim ki bir psikoloğun insanlara bu çeşitte bir telkinde bulunması ve katılmadığı düşünceleri sanki yanlışmış gibi göstermesi hiç akıl kârı bir durum değil.
Toplum olarak ya göklere çıkarıyoruz ya yerlere serip yerin dibine batırıyoruz. Rasyonel değil duygusal çıkarımlar yapıyoruz. Kişisel gelişim kitapları tamamen doğruyu söylemiyor evet ama oradan da alınacaklar bilgiler yok mudur. Tamamen çöp olamaz. Bu işin de mi grisi yok bence bu kadar kati bakmayalım tapmayalım da
Ya Hocam hakıkaten güzel anlatmışsınız, yaşım otuzbes yolun yarısındayım elli yaşına kadar zaten yaşamak istemiyorum, ne kadar kişisel gelişim kitabı okuduysam hep aynı değişen bir sey yok, neler istemıstım yıllar once şu an başka bir konumdayım sürekli iş güç çalışıyoruz, zaman değişti aldığımız para bıle yetmiyor hayat zor, olmadımı olmuyor kendimizi kandırmanın bir anlamı yok hocam
Beyhan Bey Son zamanlarda gördüğüm en iyi video olmuş youtubedaki. Dürüstlüğünüze ve samimiyetinize hayran kaldım. Düşüncelerime tercüman oldunuz. Ben de psikolog olmak ve bu konuda insanlara dürüstçe yardımcı olmak istiyorum. Sizinle aynı fikirleri paylaşıyor olmak beni gerçekten mutlu etti. Harikasınız
Ya aslında sizinde her zaman dediğiniz gibi her insanın kendine özgü mükemmel bir dünyası var. Ama nedense bizler bizdeki potansiyele güvenmeyiz dışardan müdahalelerle hayatımızın dahada güzelleşeceğini sanıyoruz. Yani sonu öngörülemeyen biraz saçma bi yola başvuruyoruz. Bana ait olmayan planlarla, odaklanılmamış bir hayatla ne kadar ayakta durabilirizki. Çok yıpratıcı bi yol😞
Beyhan hocam ben "yapmadan ölmemeniz gereken 101 şey" tarzı yazılar görüyorum ve gülüyorum. Bu arada videoda yaptığınız yenilikler( kenardaki yazılar,yakınlaşan objektif..) benim hoşuma gitti.Birde sizi her izlediğimde ne kadar kaliteli bir insan tanıyorum diye kendimi değerli hissediyorum..
Beyhan Bey;doğru düzgün bilmeden, Doğru kitapları okumadan nasıl böyle konuşabiliyorsunuz! Yurtdışında milyonlarca insanın bulunduğu müthiş bir kişisel gelişim seminerine katıldım ve dünyanın pek çok yerinden müthiş psikologlar vardı! Size ön yargılarınızdan arınmanızı tavsiye ediyorum! Ve abone sayısını arttırıp reklamınızı yapmak için donanımlı olmadığınız bir konuda konuşmanıza anlam veremiyorum!
Katılmıyorum, ayrıca verdi dediğin aslında vermediği, yalanladığı bilgiler tam da aslında senin istemeden iddia ettiğin gibi bilimsel olmayan, uydurma ya da eksik bilgiler ki o da bu konuya değiniyor zaten. Reklam ve maddiyat kokuyor dediğin videonun sahibi Beyhan bey ise bir psikolog ihtiyacı olan maddiyata sahiptir bence zaten videoya da reklam koymamış fark edebildiysen kaldı ki bu adam youtuber değil abone kasmak için reklam yapsın ayrıca abone olur musun beğenir misin gibi laflar etmiyor. Bu adamın amacı para verip alarak zengin ettiğiniz kişisel gelişim kitaplarının yazarlarının aksine hiç de reklam ve maddiyat kokmuyor.
@@holdencaulfield780 .Bunun yeri -uptodate,medscape,pubmed - gibi bilimsel ortamlardır.Oralarda böyle yazmıyor.referans buralardan verilir.İsteyen kişilere daha ayrıntılı paylaşabilirim.Öncelikle psikolog nedir? psikiatrist nedir? bana bunun yanıtını verin.Kimler hangi eğitimleri alır ve ne yapmaya yetkilidir? bunları öğrenin ondan sonra yazın.Hayatınızda kaç tane kişisel gelişim kitabı (KGK) okudunuz? Ben söyleyim yüzlerce.Ayrıca KGK nında kendi alt türleri vardır. Ayrıca Beyhan Budak benim takdir ettiğim bir insandır.Takdir etmesem neden abonesi olayım.Ancak bu her yapılanın onaylayacağım anlamına gelmez,eleştiride bir olgunluğu gerektirir.Videoyla ilgili düşüncelerim aynı,ben popülerlik uğruna,fazla emek sarfedilmemiş ve yanlış bilgiler veren bir video olduğu kanatindeyim.
Evet gerçekten çok doğru(!) bir yere değinmişsiniz. Hemen yanıtını verelim size, bahsimizin kilit noktası olduğundan. Psikologlar üniversitelerin 4 yıllık psikoloji bölümünden mezun olurken psikiyatristler ise tıp fakültelerinden mezun olup bir de psikiyatri ihtisası yapıyorlar. Psikiyatr ruhsal hastalıkların fizyolojik temellerine odaklanırken psikolog sağlıksız duygu, düşünce ve davranış bozukluklarının nedenlerini açığa çıkarıp konuşarak çözümlemeye çalışır. Fakat benim anlamadığım nokta bu sorularınızın konumuzla ne alakası olduğu. Beyhan beyin ağzından çıkan herhangi bir ifadenin alanın dışına çıkmasına neden olduğunu düşünüyorsanız yanılıyor değilsiniz. Ancan Beyhan beyin asıl ifade etmeye çalıştığı mevzu bireysel bir psikolojik sorundur. Kişisel gelişim kitapları insanları yayıncıların pazarlama teknikleriyle ilgi çekerek, okuyucuda heyecan uyandırarak, metodoloji ile onları gazlayarak ve mutsuz hayatlarının bu kitapla değişeceğini iddia ederek kitabı satın almalarını sağlayan türde kitaplardır. İşte bu pazarlama teknikleri sayesinde sadece Amerika' da kişisel gelişim sektörünün yıllık kazancının 10 milyar dolar gibi uçuk bir mevla olduğu görülüyor. Örnek vermek gerekirse bir ara herkesin elinden dilinden düşürmediği meşhur kitap ''The Secret''. Bu kitabın kapağında vaat ettiği cümleye bakalım "Secret'ı öğrendikçe istediklerinize nasıl sahip olabileceğinizi, nasıl istediğiniz her şey olabileceğinizi, ya da istediğiniz her şeyi nasıl yapabileceğinizi anlayacaksınız. İşte tam olarak bahsettiğimiz şey. İnsanların ceplerinden paralarını çekmek için tam da onların sahip olmak istediklerini kolayca emek harcamadan nasıl elde edeceklerinin sırrını paylaşacağını iddia eden bir kitap ve bunun için sadece aşağı yukarı 30 tl verip kitabı almanız yeterli sonrasında ne isterseniz o olacak. Şimdi bu kitap kaç kişiyi sahip olmak istediklerine kavuşturdu söyler misin? Dur ben söyleyeyim:Bir, topu topu bir kişi o da bu kitabı yazan yazar. Şimdi sahip olduğu milyonları arasında yeni kitabını ne zaman yayınlayacağını ve bunun ona kaç milyon kazandıracağını düşünüp duruyor.
@@holdencaulfield780 Öncelikle halen bilimsellikten uzaksiniz. Beyhan beyin uyku konusundaki anlattıklarınin, bir psikologun işi olmadığı kanısındayım. Uyku fizyolojisi ve donguleri apayri bir konu.Söylediği 21 gün kuralı da bazı alanlarda doğru bazı alanlarda yanlış.Bu durumda esasında hücre donguleriyle ve Beyindeki maddelerle ilgili (kolay anlasilsin diye bilimsel isim yazmiyorum)Yani konu temelinde ruhsal gibi gorunsede Vücuttaki Kan sekeriyle bile ilgili bir konu.Yani konular bir psikologun anlatabilecegi kadar sadece ruhsal değil, işin içinde Noro anatomi, Noro ve genel fizyoloji ,patoloji gibi psikologun egitimini almadigi konular var.Benim düşünceme göre psikiyatristi ben uçağı kullanan pilota, psikologuda hostose benzetirim. Temel olarak uçaktan pilot sorumludur, uçağı her yönüyle bilen odur. Bahsettiğiniz kitapları genelde PSİKOLOG lar yazar. Bu manidar bir durum. Tabiki her kitap okunmaz, ancak bu zamanla, yazarları ve referanslarini tanıyarak olur. Ben sizin bu takma isimle yazan başka bir kişi olduğunuzu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Sağlıcakla kalın.
@@_Anka_55_ beyhan hocanın çoğu videosunu izledim ve söylediği çoğu şey bana mantıklı geliyor bana kendimi iyi hissettiriyor bu yuzden daha izlemeden beğenmek normal
Kişisel kitapları okuyoruz ama acı bir gerçek her zaman kitapların dediği gibi olmuyor bu hayatta. 👍 Kitaplardan bir bir tanesi herşey seninle başlar mümin sekman
"beni dinledigin için teşekkür ederim güzel insan" yani sizi dinleyince güzel insanlar oluyoruz ve her videonuzu izlemek zorunda hissediyoruz 😂😂 çok teşekkür ederiz 💛☺️
Beyhan bey çok bilgilendirici bir video olmuş.Bu tarz konuları işleyip insanları gerçek bir bakış açısını gösterdiğiniz için kendi adıma size teşekkür edirim.
21 Gün Kuralı Bende Tesir Etti Beyhan Bey ! 21 Gün Boyunca Çay Şekersiz İçtim Çok Zorlandım ama Başardım 6 Sene Geçti Şekerli Çay İçmiyorum İçemiyorum...
Psikologum ısrarlı bir şekilde kişisel gelisim kitabini önermisti.Aldim okudum her satırını ciddiyetle ele aldim.Kafami kurcalayan sorulari psikologuma sordugumda o kitaba çok takilmayin dedi 😂😂 eee neden verdin ozaman hocam neden 1 haftalik kitap okuma vaktimi caldin diyip suratinin orta yerine vurmak istemistim. Cok haklisiniz Beyhan hocam
Kişisel gelişim kitaplarından biri vardı.İçindeki devi uyandır.Seneler önce yarısını okudum bıraktım.Üç ay önce tekrar okuyayım dedim.Ünlü avrupalı bir müzisyenden bahsediyordu.En yakın arkadaşının eşi ile yatmış.Vicdan yapıp intihar etmek istiyor.Son anda karar mekanizması farklı işleyip vazgeçiyor.Sıradan biriyken ünlü,başarılı,mutlu bir pop yıldızı oluyor.Başarı hikayesi olarak anlatıyor.Müzisyenin adını internetten araştırdım.Adam intihar etmiş ama ölmemiş.Ayrıca baya yaşlanmış ve uyuşturucu bağımlısi.Yani yalan.Seneler önce internet yokken bu kitap satış rekoru kırmış😊
Hocam kesinlikle ka ti li yo rum . Bu kadar zaman okudum sevdim hayatıma uygulamaya çalıştım ama olmadı bir çoğu , bende bir anormallik var herhalde diye düşündüm ama zamanla aslında anormal olanın bizi bu şekilde (kişisel gelişim adı altında) robotlastiranlarin olduğunu fark ettim. Şuan onlara uymuyorum iyi ki de uymadım kendimi tanıyorum sınırlarımı biliyorum kendimi motive edecek kurtaracak kişinin de ben olduğunu biliyorum o halde kendi dünyamı en iyi kendim kesfetmediysem başka kim girebilir ki o dünyaya... Sağlıcakla kalın 💞💙💞
Herkes kişisel gelişim kitabı yazamaz . Gerçekten çok iyi kişisel gelişim kitapları var . Fakat bu işten para kazanma amacıyla çok fazla kitap basıldı ki İyi Kitaplar azınlıkta kaldı .
10 adımda 11 adım vs. tarzı kişisel gelişim kitapları, videoda bahsettiğiniz tüm kriterlere uyuyor. Ancak başarılı kişisel gelişim kitapları da yok değil. Önemli olan bu tarz kitaplardan insanın ne kapabildiği. Ben bunu şuna benzetiyorum, bazı insanlar sanıyor ki protein tozu içince hemen kaslarım çıkacak, böyle bir olay elbetteki yok. Kas gelişimi antenman, uyku, beslenme, dinlenme gibi bir sürü kriterlere bağlı. Tıpkı beyin gelişimi yani kişisel gelişim dediğimiz olgu da bir sürü kriter içeriyor, bunlardan birisi de çok okumak.
SAYIN BEYHAN BUDAK;SÖYLEDİKLERİNİZİN AKSİNİ BİLİMSEL YAYINLAR, YAZARLAR, UZMANLAR, EĞİTMENLER VE DOKTORLAR İLE İSPATLAYABİLİRİZ! 16 BİN KİŞİYİ YANLIŞ YÖNLENDİRMENİZ SÖZ KONUSU. BU VİDEOYA DÜZELTİCİ BİR İŞLEM YAPMAZSANIZ YASAL OLARAK YAPTIRIM HAKKIMIZ OLDUĞUNU BİLDİRİRİZ.DERHAL DOĞRU BİR VİDEOYA YAPINIZ AKSİ TAKDİRDE İNSANLARIN GELİŞİMİNİ ENGELLEMENİZ, BİLİME KARŞI TUTUMUNUZ, NEFRET SÖYLEMLERİNİZ İÇİN HAKKINIZDA DAVA AÇILACAKTIR.
kişisel gelişimi başarmak için vediğimiz uğraş zaman ile aradığımızı bulamayıp hüsrana dönen başka bir deprrsif sürecine giriyor acaba bendemi sorun var deyip ozguven kaybını en başta başladığımız noktadan bile daha aşağıya çekiyor bu konuya vakit ayırdığınız için teşekkürler ...bu sureç bir yemek tarifi değil tabikide zaten yemek tarfi bile olsa herkezin yaptığı yemeğn tadı başka olur ..benim fikrim .her kitap film şiir hatta bir fotoğraf karesi bile aslında bizi geliştiriyor fakat biz bunun farkında olamıyoruz kasıyoruz kendimizi yine düzinelerce kitap okuyup kendimizi check ettiğimizde yine aynı zannediyoruz anka kuş misali varılacak bir nokta arıyoruz aslında asıl mutluluk ve kişisel gelişim bu sureçteki zahmetlerimiz edindiğimiz bilgiler
Bu sektör de uyanik insan cok kendini gelisdirmek isteyen insanlari kulaniyorlar ama Eger Anthony Robbins tanimiyorsaniz onun resmini bu konu icin kulanmamaniz gerekiyor .
benim bu videoda kafama takılan şey evrene pozitif enerji gönderme kısmı oldu yani biz olumlu düşünsek bile hayat enerjimize en azındabn bakış acimiza etkisi olmaz mı pozitif düşünmek bardağın boş tarafını değil dolu tarafinin farkında olmak
Hazırladığın içerikleri severek izliyorum bunu izleme nedenim biraz adı yüzündendi tabi ki herkes için genellenebilir şeyler yok ama bazı kitaplar potansiyelimizi açığa çıkarma konusunda kabuğumuzdan çıkma ve karşımızdaki insanları anlamada yani öğrenip davranış değişikliği oluşturma konusunda çok iyi tabi ki hepsini genelleyemem ama düzgün ve mantıklı olanlar bence yararlı ama bu bencesi ;)
Mesela benim erteme hastaligim var ve bunun farkindayim ama elden pek bir sey gelmiyor.Bu yuzden prokras... diye bir kitap aldim ve bu kitap benim ufkumu genisletip farkli bu soruna farkli cözumler denememe yarayacaksa her türlü o kitap benim için faydalıdir.En basitinden o soruna bu yazarin nasıl yaklastigini anlamis oluruz bu da bir nevi bir konu hakkinda farkli insanlarin dusuncelerini ögrenmis oluruz bu da kitap okumanin temellerini gosteriyor.
Videoyu izledikten sonra açıklamalar kısmındaki okuma önerilerini incelemeni öneririm.
Beyhan Budak hocam banamı dediniz bilmiyorum ama tavsiye ettiğiniz 6 adet kitabın 3. Deyim bütün samimiyetimle söyleyeyim gerçekten çok daha iyiyim sizin gibi bir değerin keşke daha önce farkına varabilseydim sizin mütevazilğinizi biliyorum ama affınıza sığınarak söylüyorum siz artık bir markasınız Türk toplumunun genel sorunlarını daha yakından bildiğiniz için kitap faydalı olabilir akıl vermek haddime degil tabikide . İYİ geceler
Beyhan Bey, çektiğiniz videolar ve harcadığınız emekler için teşekkürler. sizinle aynı mesleği paylaşmak isteyen ve sizin gibi değerli insanların izinden gidip dava arkadaşı olmak isteyen biriyim ve eminim çok güzel bir duygu olacaktır. Bir gün karşılaşmak ve yüz yüze konuşmak dileğiyle...
Beyhan&? Video gelsin yani siz ile herhangi biri
Emeğinize ve dilinize sağlık kendimizi nasıl severiz birey olarak nasıl kabul edebiliriz
Guzel videolariniz var fakat bu video yanlis insablarin umutlarini somuren bir video evet iyi niyetinizin farkindayim fakat yanlis tanitmayin bazi kisisel gelisim kitaplari sacmadir her onune gelen yazar dogru sacmalar dogru ama her sey enerjidir bu bilimseldir elimizde olmayan seyler bizim sorumlulugumuz degildir bi seyi cok istersin olmaz bu nasip kismet kader de degildir inanin icinde olanyanlisliktir ha herseyi dogru yaparsin inanc tam guven tam herseyi fiziksel zihinsel dogru yaparsin bir enel cikar bu imtihandir fakat olmayacagi anlamina gelmez asil hersey orda baslar sukredip sabrederek inanarak basarirsin bu da cabadir bunu kucuk gormemelisiniz saygisizliktir bu hayatta en guzel sey sevgidir saygidir birbirimize deger vermektir icimizdeki iyilik masumluktur hersey bunlarla baslar hayatinizda basarilar ve lütfen insanlari dogru bilgilendirin
Beyhan Hocam düşüncelerime tercüman olmuşsunuz gerçekten şuan sadece kişisel gelişim videoları izleyip kitapları okuyup ben herşeyi yaparım deyip hiçbir şey yapamayan bir nesil yetişiyor.
Bu durum insanların bir şeyleri sadece isteyip
harekete geçmemelerinden kaynaklanıyor olmasın.
allah kahretsin benden bahsediyorsun
@@elsaopay9767 aynen öyle bizde sadece teori var pratik hiç yok.
Bence sorunlari icin cözum bulmaya çalişmak ve bir umut ısıgı gorup degismeyi denemeye cesaret vermesi bile o kitabın parasını hakkettigini gosterir😁
böyle genelleme yapıp diss atmak yanlış. evet tabikide yetenek ve zeka işleri de var tabikide her şeyi yapamayız ama geliştirebilirz. "her şeyi yapabilirim bu tamamiyle benim inanç ve benim irademe bağlı" motivasyonu ve icraatlarıyla insan istediklerinin yüzde 80ninden fazlasını yapar. bu kanıtlanmış zaten herkesin dediği gibi başarı alışkanlıklarımız ve bazı yeteneklerimizle alakalı mesela sıkışık zamanda fikir üretme problem çözme yeteneği gibi ama irade tutku ve azim çok gerekli evet somut şeylerde gerekli ama bu soyut şeyler olmadan somutlara başlayamazsın. YANİ GENELLEME YAPMAN YANLIŞ BİLMİŞ BİLMİŞ YORUM YAPIYORSUN. Şuan 30 larında falansındır sanırım soruyorum sana okadar şey biliyorsan ve böyle videolar izliyorsan nasıl başarılı olunacağını biliyor musun. en azından laf ettiğin çocuklar doğru yolda. (her şeyi yaparım deyip icraat yapmayanlar hariç onlardan bir şey olmaz zaten). Eminim şuan aylık maaşla bu korona gününde ay nasıl geçineceğiz ay aylış maaşım gelsede şunu alsam deyip duruyorsundur. Senin gibi insanlara ne deniyor biliyor musun "AVERAJ İNSAN" çok komiksiniz ya hala harekete geçmeyen yetişkin insanlar çok komiksiniz.
2015te Mumin Sekmanın Her şey seninle başlar kitabını okumuştum. Hayatım çok deşiti. Sadece kitapla değil de, kendimin de hazır olmasıyla değişim oldu.
Çok güzel bi kitap."birsey yapmak istiyorsan kalk ve Harekete geç" bu sözü çok etkiledi beni
Katiliyorum 👍
@@kenanrehmanzade1512 o kıtabı 3 kez bittirdim hala okuyorum defalarca
Beyhan hocam, harcadığın emek ve zaman için teşekkür ederim.
İnsan istediğine ulaşabilir, yeter ki bu istek uygulanabilir ve ulaşılabilir olsun.
Burada önemli olan, ne istediğimizi bilmememiz çünkü kendimizi tanımıyor ve bilmiyoruz.
Kendini bilen, ne istediğini bilen, istediğinin uygulanabilir ve ulaşılabilir olduğunu bilen insan isteğine mutlaka ulaşır.
Tam isabet
beyhan hoca 2019:okumanız gereken 5 kişisel gelişim kitabı
beyhan hoca 2020:kişisel gelişim kitapları yalan söylüyor
Bazı kişisel gelişim kitapları hayatını iyileştirmede önemli roller oynuyor, bir kitapla hayat değişmez ya da değişim bu kadar basit değildir. Uzun bir süreç, ben değişmeye 2017 yılında karar verdim arada kişisel gelişim kitapları okuyorum seçerek ve cidden faydalarını görüyorum ama hala değişim sürecim devam ediyor. Beyhan'ın da anlattığı bu aslında. Değişirsin ama kolay ve hızlı olmaz.
ortada bir çelişki yok ve sizde de onu anlayacak kapasite yok bence.
beyhan hoca kitapların yüzde yüzünü yalancılıkla itham etmemiş yalnız içlerindeki bazı saçmalıkları açıklamış. bu bütün kitapların böyle saçmalıklarla dolu olduğu anlamına gelmez.
manavdan elma alırken nasıl hepsi çürük diyemezsin yada hepsi sağlam diyemezsin. güzelleri seçip kötüleri almamak senin tercihindir. oradaki birkaç elmanın çürük olması bütün elmaların çürük olduğu anlamına gelmez.
çok dar pencereden bakıyorsunuz. hocada çelişki yok sizde anlayış sorunu var.
Bence siz yine okuyun en mantıklı gelenini uygulayın aslında kişisel gelişim kitapları çok farklı bir birini tutmuyor bizim yapmamız gereken okuyup bizim için hangisi daha faydalı onu keşfetmek
Kişisel gelişimi lanetlemeyelim yani atmayalım ,muhammed bozdağ,mümin sekman ,stephen covey okuyarak başladım kişisel gelişime hayatıma çok şey kattılar,ve binlerce sayfa kişisel gelişim okudum,ne mi oldum,demir adam olacağımı zannettim olamadım,ben standart bir anneyim,çalışıyorum hep böyleydim böyle kalacağım...düzenli spor,sağlıklı beslenmek,adam gibi ibadet etmek ,düşüncelerime dikkat etmek ....hayatıma pek çok iyi alışkanlığı kişisel gelişimle soktum.Gerçek dışı ,doğa üstü güçlerimiz yok bizim,biz insanız ya nasıl istediğin herşeyi başarabilirsin.Kitapları seçin,yazar seçin beyninize çöp atmayın
Beyhan Budak bey haklı beynimizi kullandırmayalım,temiz iyi kitaplar okuyalım.
İşin zor gerçekten benim o kadar meşguliyetim olmadığı halde bu söylediklerinize zaman bulamıyorum ve bir gün hayalim şu. Her şeyi bir arada yapmak yani hem anne olup, çalışıp ayaklarımın üstünde durup, hem spor yapıp, hem kitap okuyup, hem de sürekli kendimi geliştirmek... Bunu çok istiyorum ama biraz fazla hayalci gibi geliyor bana bir insan gerçekten bunların hepsine zaman bulabilir mi ya da zaman ayırabilir mi? Size naçizane sorum bu olacaktı?
Anthony Robbins benim hayatımı degiştormiştir.
@@hQuenn766 çalışıyorum gencim onlara aynı anda ben bile yapamıyorum teyze
En komik bulduğum kişisel gelişim yalanı istediğin her şeyi yapabilirsin o kadar gülünç ki her insanın farklı yetenekleri ve karakterlerinin olduğunu unutularak söylenmiş kocaman yalan
Herkesin mizacı farklı.
Yıllardır kişisel gelişim kitapları okudum lakin bir türlü gelişemedim😅😅😅
Ben inanıyorum buna herkes herşeyi yapabilir üstünde çalışarak.
Ama sizde yetenekleriniz ve karakteriniz doğrultusunda isteklerde bulunmayacak mısınız zaten ? Ve insan çok komplike şeylerle mutlu olmaz aslında, yani lüx zenginlik gibi şeyler güzeldir, genelde zararı da yoktur ama zaten mutlu olmak için bunlar gerekmez. Onlar açıkları geçici olarak, illüzyonik bir şekilde ksıa süreyle kapar sadece. Bence kişisel gelişim kitaplarını iyi anlamak gerekiyor. Anlamadığımız şeyi boş bırakmak yerine yanlışla doldurmak doğru değil.
Her insan her seyi yapabilir.Yetenek dedigin şey senin bir seyi cabuk kavramanla ilgili.Mesela benim programlamaya yetenegim var diyelim bu yetenek dedikleri şey benim onu kavrama hızım yoksa her kime gereken zamani verirsen her seyi anlar.Tabi bunlar benim dusunce.
Beyhan Bey, kişisel gelişim kitaplarını okumaya meraklı biri olarak yapmak istediğim yorum şu; kesinlikle sonuna kadar haklısınız. Kim olduğum veya yaşım ve tecrübem bir kenara bırakılırsa şunu söylemek istiyorum ki , kişisel gelişim kitapları kapitalist bir dünyadan ütopik dünya insanlarına sesleniyor. Kesinlikle haklısınız ki bir insanın başaramayacağı şeyler bize hedef olarak sunuluyor. Peki ya amaç; bizim başaramazsak bile yolda olmamız isteniyor. Çünkü yolda durmaya mecbur olduğunız yerler, satın almanız gereken yerler var. Acaba sahipleri kim?
Sayın Beyhan Bey, 18 yaşında bir delikanlı olarak söylemek istediğim şey ise şu; lütfen yolunuzdan ve ideallerinizden vazgeçmeyiniz. Çünkü ayak izleriniz göremezsem bu psikolog olmak istediğim yolda kaybolacağım. Siz benim ve benim gibi gençlerin yol işaretlerinden biri olarak kalın. Yorumumu okumanız dileğiyle. Esen kalın Efendim.
Çok güzel yazmışsın kesinlikle.
Merhaba, öncelikle umarım hedefine ulaşırsın. Küçük bir sorum olacak ama bir yaşıtın olarak neden özellikle psikolojiyi seçtin? Daha çok alacağın eğitimi düşünerek mi yoksa meslek hayatını mı? Sevgiler.
@@nazlparal8978 Öncelikle bir yaşıtım olarak benimle iletişime geçmeniz beni çok mutlu etti. Aslına bakarsanız psikoloji istememin birçok sebebi var. Aralarında en önemli sebep ise kendimi tanıyor olmam. Hem eğitim hem de meslek olarak psikoloji okumak istiyorum. Beyhan beyin psikoloji okumak ile ilgili çektiği bir video var. O videodaki 3. Kişiler topluluğundan olduğumu düşünüyorum. Bir youtube yorumunda en fazla bu kadar izah verebiliyorum. Kusuruma bakmayın :) sevgilerimle.
Peki hiç, gerçekten kaliteli kişisel gelişim kitapları yok mu, varsa hangisi ya da hangileri?
@@f_bosatli Faysal bey ben Beyhan Beyin videodaki bahsettiği kitapların amerikan zihniyeti ile yazılan kitaplar olarak özel bir grup olduğunu düşünüyorum ki benim yorumumda kastettiğim de bu. Yoksa kişisel gelişim diye adlandırılan şey eğitimin kendisidir. Ve kişisel eğitim kitapları insanlara yol gösterir ve plan çizer. Altını çizmek istediğim ifade "plan çizer" mesela bir bina inşa edileceğini varsayalım; öncelikle plan çizecek ve hesaplamalar yapacak mimarlar ve mühendisler gerekir ama yetmez. Bir iş potansiyel i ve iş gücü olmalı. Yani ustalar ve ameleler olmazsa olmaz. Ancak bu güçler birliği bir binayı inşa edebilir. Işte bu kitaplar ve seminerler ancak insana yol gösterir ve plan çizer. O planı en iyi şekilde kullanmak ve bina inşa etmek sizin içinizde var olan duygusal ustalara bağlıdır. Yani iş yine sizde bitiyor.
Bu girişten sonra nacizane görüşüm; Her millet her insan gibi kendine has karaktere sahiptir. Benimle sizin eş olmamanız gibi bir Türk ve alman da eş değildir. Bazı esaslar aynı olsada arada çok fark vardır. Bu yüzden kendi Kültürümüzde yetişmiş gerçek eğitimcilerimizin kitaplarını okuyun lütfen. Eğer yorumu buraya kadar okuduysanız sizi Ahmet Şerif İzgören, Doğan Cüceloğlu, Nevzat Tarhan ile tanıştırmak istiyorum. Eğer Beyhan Bey de kitap yazarsa okursunuz :)
Yabancı yazarlardan bahsettigim esas konular okunabilir. Bu konuda sistem yayıncılık epey faaldi.
Çok uzun yazdığımın farkındayım ama eğer buraya kadar okuduysanız lütfen kendinize ne istediğinizi sorun. Hayat amacınız nedir? Neden bu dünyada hâlâ yaşadığınızı düşünüyorsunuz? Neden kişiliğinizi geliştirmek istiyorsunuz? Eksik ve iyi yanlarınız neler? Bu soruların cevabını bulduktan sonra bir duvar yazısı veya basit bir liselinin youtube yorumu bile size çok şey katabilir. :) Esen kalın efendim.
"Eğer şu ana kadar isteklerimiz gerçekleşmemişse,en şiddetli arzularımıza ulaşamamışsak;hayatımıza hiç istemediğimiz şeyler girmişse;mutsuzsak ve yenilgiye uğramışsak,bütün bunların sebebini Rezonans Kanunu'nda bulabiliriz.":)
Yorumları biraz takip ettiğiniz zaman iki tür yaklaşım görüyorsunuz. 1-) Beyhan Bey kesinlikle haklı. Adam zaten psikolog bir de yalan mı söyleyecek!
2-) Bu bir prim videosudur. Sadece bir reklam. Söyledikleri bilim ile çelişiyor.
Üçüncüsünü de ben katmak istiyorum.
3-) bir insan psikolog dahi olsa insandır ve eksiktir. Yanlışları, hatalrı vardır ve görülmelidir. Ama hata ve eksikler ikiye ayrılır; 1-) Kasten yapılanlar ki diğer adıyla suç 2-) Bilmeden insan olmanın gereğiyle baş gosteren eksikler ve hatalar. Bu iki maddeye de Ulusal hukuktan birçok destekleyici örnek verilebilir her ne ise...
Beyhan Beyin videosunda iki mesele genel kabul görmüş psikoloji bilimi ve kişisel gelişim ile çelişiyor. 1- Olumlu düşün her şey olumlu olsun 2- 21 gün de değişme. Birçok kişisel gelişim araştırmaları yaptım ve kitaplar okudum. Bu iki maddeyi çok yerde gördüm ki Beyhan beyin de bu iki madde -özellikle birincisi- hakkında videoları var. Burada biraz sert çıkıp tamamen silmesi sadece bilmeden yapılmış bir hata. Şimdi Beyhan Bey ve gerçek kişisel gelişim ne diyor Ona bakalım;
-Eğer olumlu düşünürsen hayatının olumlu yönde etkilendiğini görürsün. (Evrene pozitif sinyaller) Fakat bunun sebebi evrenin sana cevap vermesi veya evrenin değişmesi değildir. Sebebi senin evrene baktığın gözlüğü değiştirmendir. Olumlu düşünerek gerçek dünyayı değiştirmezsin ama kendi dünyanı değiştirebilirsin. Bir odaya önce siyah bir gözlük sonra şeffaf bir gözlükle bak. Olumlu düşünce dünyaya baktığın gözlüğü temizler ama Aldanma dünya değişmiyor senin dünyan değişiyor.
- 21 (kimi psikolog 40 der) bilinçaltının ön kabul gördüğü zamandır. Alışkanlıklar ise uzun süre Zarflarında değişir. Bu bahsedilen günler sadece bir önkabul değiştirmendir. Yoksa % 100 lük bir değişme değildir.
Amerikan zihniyeti insanlara umut verip onların egosunun keyfiyle para kazanır ve der. Dediklerimi 21 gün yap hayatın değişsin. % 20 lik bir doğruya dayanan yalan... işte Beyhan bey bunu demek istiyor 21 günde hiçbir şey olmaz demiyor ama tamamıyla da düzelemezsin onun birçok şartı var. Diyor.
Biz de diyoruz ki:
Her kitabı olduğu gibi kişisel gelişim kitaplarını da sorgulayarak OKUMAK LAZIM. Eğer gerçekten doğruyu arıyorsanız ve sorguluyorsanız bal kadar tatlı kitapların tadını alacağınız gibi, keçiboynuzuna benzer kitaplardaki balın da tadını alırsınız. Hiçbir kitap tamamen yanlış veya doğru değildir.
Saygılarımla...
Ali Erdoğan yorumlara bakılırsa videonun açıklaması veya devamı gelmeli, zaman kısa gelmiş olabilir☺️
@neo / bu benim görüşüm değil. Sadece birkaç yorumda buna benzer cümleler okuduğum için yazmak istedim. Danışan kazanmak istediği için kişisel gelişim kitaplarını yalanlıyor vs. Gibi yorumlar var.
Kisisel gelirim diyorki.eglenme hayatda
Duygularıma tercüman olan bir yorum.
Yorumlar içerisindeki en haklı yorumdur net!
İstediğin şeyi elde edersin herşeyi değil , bir şeyi gerçekten çok istersen algılama biçimin yaşamın ona göre değişir ve odağına doğru ilerlersin motiven sonuca ulaşana kadar devam ederse isteğine ulaşırsın ancak bu basit değildir zaman gerektirir, motivasyon gerektirir.
Evrene Ponçik enerjiler gönderin 😂
:)))
Evren’in bize enerji göndermesi lazım bizde artık. Enerji kalmadı sende belliki çok var bize de azcık ponçik yolla 😀
Evrene 1000 bin binn :) :)
Hocam bence kitap yazma zamanınız geldi
Mehmet Kılıç ok Canım sende yaz senide okuruz
selçuk sarıçam yazsa güzel şeyler kata ana bence şu an yazmasın, onun samimiyeti bence yazmamasında
Cok sabirli hoca
Artik yazdi))
@@mooncrown1111 hə
Hayatta bir şey aksi yönde gittiğinde, "Sen olumsuz düşüncelere dalmışsın, olumlu düşünmelisin." cevabı her kişisel gelişimcide ya da kitaplar da karşımıza çıkıyor. Oysa bir insan her zaman olumlu şeyler düşünemez ki.
Bu konular üzerinde o kadar düşünmüştüm ki dsngemizi bozdular algılarımızla oynadılar keşke herkes sizin gibi böyle gerçekleri söylese.
Öyle demeyin pozitif pozitif olun.İnanın inanın çalışın olacaktır.(!)😇😇😇😘💪
Emir bulut sana ne vermişler böyle
Yoksa gerçek bir davranış bilimci kişisel gelişim balonunu mu patlatacak ? umarım.
Balona iğne sokarsan patlar, özgür bırakırsan uçar.
Kişisel gelişim ütopik bir yaklaşım ve hayal dünyamızda dolaşan bir düşüncedir fakat kişisel gelişimden ziyade kendi hakkımızda görüşümüzü , düşüncelerimizi felsefi olarak gözlemlersek neler katabileceğimiz hakkında fikir edinir ve rota çizebiliriz. Ayrıca kişisel gelişim ve kendi benliğimizi keşfetmemizi sağlayan kitaplar arasında fark vardır. 3 yıl gibi bir süre zarfında okuduğum ve incelediğim çoğu kitapta kendi benliğimin yansımasını buldum ve hayatıma katmaya da devam ediyorum. Farkındalık yaratan bir video olmuş. Yüreğinize sağlık 💝
Thumbnail olarak Tony Robbins gibi bir ekolün kullanılması yanlış bir seçim olmuş. Kişisel gelişim açısından görüşüm şu, bir insanın buna niyetinin bile olması ve değişik teknikler, yöntemler denemesi çok önemli bir adımdır. Ama en başında kazanılması gereken yetilerden biri eleştirel okuma, eleştirel dinleme becerisi olmalıdır. Ama ondan da önce kendini dinleme, kendiyle bağlantı kurup cevapları kendi içinde arama becerisi. Mevlana’nın dediği gibi. Bunu öğrenmeli ve öğretmeliyiz.
Beyhan Bey, birçok videonuzu izledim, takdir ve teşekkür ettim... Kişisel gelişim kitapları, yazar sayılarının 10 katından fazla... Dolayısıyla yerli, yabancı, bilgili, ya da copy paste'ci (taklitçi) vs. çok yazar ve kitap var, ama ben kişisel gelişim ve spritüel kitapları bayağı hatrı sayılır rakamda okumuş olan ve hala okuyan biri olarak; istediğimiz her şeyi yapabiliriz konusunda benim okuduğum (ki ben buna okumak değil, o bilgelerle sohbet diyorum) kişi/kitaplarda, istek ve inancın yeteri kadar olması anlatılıyordu, yani istediğimizi yapabilmemiz inancımız sınırındadır... hiçbir alet mekanizma olmadan uçabilmeyi çok isteyen biri buna inanmadıkça zaten çok istemesi birşey ifade etmez, aslında kendini bir kereye mahsus uçurumdan da atabilir =) Tenis'i öğrenmeyi çok isteyen biri yapabileceğine inanmıyorsa öğrenme girişiminde bulunmayacaktır bile, ya da yüzebileceğine inanan biri yüzmeyi istemiyorsa yine aynı şekilde bir girişimde de bulunmayacaktır. istek ve inanç yeteri kadar olmadıkça o düşünce 0 noktasında kalıyor. O yüzden ''istediğimiz her şeyi yapabilir ulaşabiliriz ama inandığımız oranda'' derim bende deneyimlerimden yola çıkarak ve en azından benim okuduğum kitaplarda aynı şekilde. örn: (Thea Alexander - M.S. 2150 (bir psikoloğun başından geçenleri anlatır roman-kurgu altında =) ) Gerçekten sınırlarımız olmadığına inanıyorum, deneyimliyorum ve en önemlisi hissediyorum. Ve sınırların sadece insanın zihninde olduğunu farkediyorum. Bize kim ne anlatıyorsa aslında kendini, kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyordur. Bu arada burdan yola çıkarak placebo etkisiyle iyileştiren (!) ilaçların yanısıra, 21 günlük alışkanlık durumu da yine insanın zihninde kendisini şartlamasına da bağlı olabilir... Çünkü herşey zihin/bilinçte ve bir an'da (bir saniye ya da sanisede) bile değişebilir. (özel durumları tenzi ediyorum). Eğer okumadıysanız M.S. 2150'yi mutlaka okuyun. Tekrar teşekkür ediyorum varlığınız, kattıklarınız için. Her videonun sonunda dediğiniz gibi güzel insan. =)
Sayın Budak bazı konularda isteklerimizi gerçekleştiremediğimiz zaman bir gariplik olduğunu fark edip, bu garipliği kendimizde arama yoluna gitme yanlışlığını bir profesyonelden duymak bir ihtiyaç, teşekkürler. 🙏🏻🙏🏻 Bu kişisel gelişim konusunda saçma olarak bulduğum konu ise herkese aynı tavsiyelerin gelmesi ve aynı davranış kalıbına girmemizin beklenmesi, hoşçakalın.
Sizin kişisel gelişim kitabı yazmanızı çok isterim bakış açınızı ve düşünceleriniz beni çok etkiliyor. Böyle devam edin lütfen
Hocam çok enerjik görünüyorsunuz bana iyi geldi :))
Demek ki uykusunu almış hocamız videoya gönderme yapalım 😊
Hocam o kadar haklısınız ki üstelik insanlar bu genellemeleri o kadar kabullenmişler ki kendilerinin yaşı, yaşantısı, çevresi yetenekleri, öncelikleri bir kenara bırakılarak onları klişelerle kısıtlamaya çalışan bu kitapları eleştirdiğimde çok sert tepkiler alıyordum :)
Bu videoda Beyhan bey kişisel gelişim kitaplarının gerçekçi olmayan pozitif düşüncelere yönlednirmelerine taşlama yapmış.Çünkü kimsenin olumsuzlıkları göz ardı ederek makine gibi hayatına devam etmesi imkansızdır.
En ilginci; şu evrene ponçik mesajlar gönderirken olumlu kelimeler seçmeye özen gösterin diyordu. Ben başarısız olmak istemiyorum cümlesi,başarısızlığı çağırırmış. Ben başarılı olacağım demeliymişiz. Fakir olmak istemiyorum değil, zengin olacağım denmeliymiş vb.
beyhan abi harika bi video bugüne kadar iki kişiden gerçekten fayda sağladım bir siz biri de davranış bilimci Bj fogg.Kişisel gelişim kitapları anlık gaz verme konusunda muhteşem nitroyu basıyolar vay ne oldum diyosun iki gün sonra tabiatına geri dönünce galiba bende bir sorun var diyosun.Hiç yoktan bu sefer motivasyonun gidiyor.Ben insanın azar azar yavaş yavaş değişmesi gerektiğini düşünüyorum.Aslında kişisel gelişim o kadar da zor olan bir şey değil.Ne olmak istiyorsan o şeyle alakalı eylemleri azar azar yapmak sonra alışınca biraz daha arttırarak devam ettirmek daha sağlıklı gibi geliyor bana.Ben önceden spor yapan bir insan değildim günde 2 şınavla 10 dk yürüyüşle başladım.Şimdi iki günde bir 5er setten şınav çekiyorum 1 saat de yürüyorum alışkanlığım haline geldi.Bizde sabır yok hemen olsun istiyoruz.
Hocam meslektaşınız olarak bu konuya dair video yapmanızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Çünkü; malesef toplumumuzda birçok insan araştırmadan, konuşmadan, bilgi edinmeden bu kişilerin söylediklerini doğru kabul ediyor ve sonrasında bizlerin bu yanlış telkinler sonucu oluşmuş benlik algısını düzeltmemiz çoğu kez imkansız ve uğraşılarımız değersiz kalıyor.
Hocam size bi anlamda katılıyorum ama insan unutkan bir varlık her sabah eğer içten gelen bir motivasyonu yok ise ister istemez kişisel gelişim kitabı veya başarı hikayeleri okumak istiyor mesela geçen sene her öğle yemeğinde rol model aldığım kişileri okurdum ve bu sayede şu an uçak mühendisliği okuyorum...
Bu videoda bahsettiginiz cogu sey dogru olsada kacirdiginiz cok önemli bir nokta var. Belki de bazilarinin tutundugu tek umut hersey güzel olacak, aslinda icimde büyük bir güc var umududur. Cok zor sartlardan gecen insanin bu umutlardan ve dusuncelerden baska sansi yoktur ayaga kalkmak icin. Bu kitaplar abarti olsa bile ayaga kalkmak icin bir umuttur. Ve umut insana mucizeleri gerceklestirme imkanini verir... Saygilarimla
Video larinizi buyuk bir keyifle izliyorum ve yararli buluyorum youtube'ye sadece sizin videolarinizi izlemek icin giriyorum sanki kafami okuyup merak ettigim sorulara video cekiyorsunuz insallah her zaman ayni sekilde videolariniz devam eder
Bütün videolarınız içinde sadece ilkkez size katılmadığım bir videonuz oldu 😊
Oturduğumuz yerden hiç bir şey başaramayiz. Sadece kitap okuyarak yada video izleyerek de. İnsanlar yapmak istedikleri herşey yapabilirler ama bir gerçekçilik çerçevesinde. Hiç bir zaman çabalamaktan vazgeçmememiz gerekiyor. Eğer vazgeçersek nekadar ileri gidebileceğimize göremeden ölüp gideceğiz ne yazıkki...
Kişisel gelişim kitapları yalan söylemiyor. Sadece doğru kitapları seçemeyen insanlar, en çok gaz veren, yanlış kitapları alıyor. Ve tabii ki hayal kırıklığına uğrayıp öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorlar.
Marty McFly hangi kitapları öneriyosun?
Mümin Sekman,kişisel gelişim uzmanıdır.Adamı okuyun,harika...
“Kişisel gelişim sektörü” :)) çok iyi anlatmışsınız bravo
Her yerde başarılı insanlar 3 saat, 4 saat uyur yazısını görüyordum. Kendimde bir sorun olduğunu, başarısız olacağımı, yapamayacağımı düşünür ve bunu obsesyon haline getirip mutsuz oluyordum. İşin aslının öyle olmadığını, bunların kişiye göre değiştiğini ve kimisinin de yalandan ibaret olduğunu sayenizde gördüm.
hocam ne zaman duysam kendimi gülmekten alamadığım yalanların hepsine değinmişsiniz zaten :)
Ahmet Șerif İzgören'in HIDIR KİȘİSEL GELİȘİYOR kitabindan bu tür kitaplarin fasa fiso oldugunu ogrenmistim.zira kitapta harika ve komik bi sekilde bu gercegi anlatiyor.Ama siz de bu konuya cok guzel deginmissinz tesekkurler Beyhan Bey😊👌sizi dinlemeyi seviyorum.
Güzel ve aydınlatıcı bir video,teşekkürler.Bence bu konudaki safsatalardan biri de "kendin ol" ezberi.Kişi zaten kendisi olmaktan çekiyorsa niçin hiç değişmesin ki?
abi gerçekten çok güzel bi video olmuş özellikle kişisel gelişimin zamanımızda insanları bu kadar etkilediği bi dönemde bu alandada hataların olabildiğine dikkat çekmene sevindim
Koli koli kitap okudum ve bu dediklerinizin hepsi var özellikle evrene mesaj göndermeyi denedim evren geri dönmedi mesaj başkasına gitmiş demek ki ... boşa okumuşum ben yaaaa üfff
Dua et Allaha sonrada sebeplere başvur işe yarar
Hocam çekim yasası hakkında ne düşünüyorsunuz ? Düşünceleriniz benim için çok değerli.
Kişisel gelişim kitabı okumayı bırakın kitap okumuyoruz . Bence kitap okuma alışkanlıgı kazanmak için nasıl bir yol izlenilmeli adlı bir video çok faydalı olur. Emeğinize sağlık sizi çok seviyorum. Başarılar diliyorum.
Hocam kapağa tony robbinsi koyarak hata yapmışsınız sizi beğenerek izlerim ama tony robins sizin gibi yüz tanesini cebinden çıkarır. Adamın içindeki devi uyandır gibi harikalar harikası bir eseri var.
Haklı bulduğum yerler var ama Beyhan hocam maalesef bazı yerlerde çelişiyorsunuz. Hayatın bazen ters gidebileceğini elbette kimse inkar etmiyor. Eğer hayalleriniz yada umutlarınız olmazsa yaşamda bir amacınız kalmaz. Okuduğunuz bir kitaptan hayatınızı olumlu değiştirecek birşeyler çıkartabiliyorsanız bu bir kazanımdır. Bir işi iyi yaptığı için o işte iyi değildir altında o kişisel kitaplardaki bir çok disiplinin uygulandığını zaten görebilirsiniz. Son olarak hayatta kontrol edebildiklerimiz ve kontrol edemediklerimizin olduğuna inanıyorum kontrol edebildiklerimiz ölçüde öncelikle öğrenmeye sonrada hayallerimizin ve umutlarımızın peşinden gitmemizin bizleri herzaman daha mutlu edeceğini düşünüyorum.
İstediğimiz herşeyi yapamayız evet gücümüzü aşan şeylerin varolduğunu bilmemiz gerekiyor
Balığa uçmayı öğretemezsin. istediğin her şeyi yapabilirsin deyince biz aynen bunu yapmaya çalışıyoruz
ya uçabilirse ! ya uçarsa ! bu absürd soruları insanoğlu sormazsa felsefe gelişmez , düşünsellik gelişmez , icatlar olmaz , hayal gücü gelişmez soralım soralım iyidir
@@sümbülgazel yani pat diye zengin olunmaz. gece kondudan sabah çıkıp akşam son model bi arabayla donuyosan orda sıkıntı vardır. Kafan basmiyosa ODTÜ hayali kuramazsin. Metebolizman hastaysa 50 kilo olcam diyemezsin olmuyosa bazen olmuyodur
@@sümbülgazel hayal gucu o degil
Bakıdan salamlar )) sevə sevə izlədim .Amma Beyhan abi bir şey var bu ki bu kitabları oxumaqla en azından motive oluruq . Şəxsən mənim həyatımda hərəkətlərimdə aktiv olmağımda önəmli yer tutdu bu kitablar amma ki bəzi mövzulzarda haqlısınız özellikle uyku haqqında 100 % tam yatmadığım sürece sadece yorğun ola bilersen zaman qenaet deyil
Aga sizde neden ters e var heaksızlık oluy sen nasıl yazıldığını bilmediğin yerlerde ters e koyup anlamlıymış gibi gösteriye
he duzdu Bəxtiyar. Men şexsen 10 saat yatiram. ve ozumu yaxsi hiss edirem 10 saat yatanda.
@@boras1 ince e düşün sen onu.
@@boras1 haqsızlıq mı yoxsa düzgün Azərbaycanca yazmaq qabiliyyəti mi?
Bazen 12 bazen 15 saat uyuyorum ! Hatta 24 saat uyuduğum bile oldu ve hayatta gayet başarılı oldum ...
24 saat uyuyarak neyi basardin ?
İstenen her şey başarılır ama zaman yetmez. Ben şu an 37 yaşındayım. 4 yaşında hayata yeniden başlasam çok rahat dünyanın tanıdığı biri olurum.aklınıza başınıza toplasanız herşeyi olmasada bazı şeyleri başarabilirsiniz.kitaplar kısmen doğru. Zannettiğimizden fazlasını başarabiliriz. Ama herşeyi degil
dogru kardeş ben vasat bir adamdım.Kpssden 56 puan aldım bir senede 73 e yükselttim
Cabaladigim ne varsa olur gibi oldu sonra olmadı sonra başka seçenekleri denedim olur gibi oldu yine olmadı sonra yine yine yine derken yine olmadı şu an 35 yaşındayım hala çabalıyorum fakat bazı şeylerden çok geç kaldım
@@emre3443 çalışarak kazanmak istediğin bir şey de tavşan yakalama taktiği uygulamalısın. Tek tavşan kovalamalısın. bir tavşanı yormuşken gözünün kaydığı başka tavşana yönelmemelisin. Örnek olarak, araba tamircisi isen mesela o şehirdeki en iyi fren tamiri yada en iyi klima tamircisi olmalısın, diğerlerinden hiç anlamasan da olur. Eğer fırsat bekleyerek elde etmek istediğin bir şey varsa, balık yakalama taktiği uygulamalısın. Suya ne kadar çok olta atarsan o kadar şansın artar. Mesela tarlaya ürün ekeceksin; ya tarlayı 4 parçaya bölüp 4 çeşit ürün ekecesin yada her sene aynı ürünü ekeceksin. 4 çeşit ürünün birinden zarar etsen diğeri seni kurtarır. Tek ürün ekip zarar edersen seneye de aynı ürünü ekmelisin, zarar eden ürünün gelecekte kazandırma ihtimali yüksektir. Bunu sen kendi hayat hikayene uyarlamasın. Burda ki sıkıntı şu ; bunu birileri bize en geç 20 yaşındayken anlatmalıydı ama yine de duruma göre her yaşta uygulanabilir
Emeğinize sağlık hocam. Teşekkürler.
Sorun şu ki insan dış dünyanın tesirinde kalarak "gerçekliği"n bir algı ve his meselesi olduğunu ve kendi zihninde oluştuğunu çoğu zaman unutuyor. Bunda travmaların, toplum yonlendirmelerinin, hatta küresel propagandalarin etkisi var.
Bizim yaratilisimiza, bizim kabiliyetlerimize ve bizim hayat hikayemize sahip tek bir insan var, o da biziz. O yüzden insanın kendini tanıması, sevmesi, değer vermesi, kendini olabildiğince serbest bırakması, kendine uygun bir hayat alanı icersinde yaşamını sürdürmesi açısından çok önemli. Böyle yapmak bize kişisel gelişim kitaplarındaki șașalı, zengin ve ultra mutlu yasamlari belki kazandırmaz ama her șartta yaşama devam edebilmemizi ve umudumuzu ve olumlu algimizi surdurmemizi sağlayacaktır. Kainat denge ile ayakta kalır, aynı şekilde biz de ruhsal dengemizi surdurebildigimiz ölçüde devam etme gücü bulabiliyoruz.
Sahip olduklarına şükretmek olumlu bir algı için ilk adım. İşin ilginç yanı modern kültür icersinde hep daha fazlasını istememiz bize pompalanıyor, bize öğretilen hayatları yasayanayinca da yoksunluk hissedip mutsuz oluyoruz. Bence insan kendini yoksun hissedip maddeye hırsla yaklaştığında zaten oyuna yenik başlamış oluyor. Susuzluğu ve tatminsizligi hiç bir zaman dinmiyor.
Bana göre bir insan için en büyük ödül kendi kalarak, insanlık onurunu kaybetmeden yaşamına devam edebilmektir.
İnsanlar karınca sürüleri gibi paranın ve gücün olduğu merkezlere akın ediyorlar. Hizmet ettikleri güç merkezlerinin dünyada ne gibi zararlara yol açtığını ve kendi insanliklarindan neleri kaybettiklerini hiç düşünmeden...
Kitap konusunda seçici olmamla birlikte, bugüne kadar gelişim kitaplarında sizin de dediğiniz gibi şu kadar günde şu olacak, şu kadar günde şu şeklinde. İnsan ne zaman hazır hissediyorsa, küçük şeyleri görmeye başladığında ve hissettiğinde, kendini bulmaya çalışırken yakalıyor bu durumu 🌼😇
Bence Türkiye 'nin en mükemmel psikoloğu sizsiniz. Tebrik ediyorum o kadar nokta atışı ve doğru bilgiler veriyorsunuzki.
Aynen öyle hocam. Ruh durumuna göre değişir. İnsanlar sürekli mutlu görünmeni istiyorlar. Ama her zaman mutlu olamazsın. Mutsuz da olamazsın. Ama kendim için, sağlığım için pozitif olmayı seçiyorum. Kitap seçiminde benim için de Allah ve Rasulüne uygun olması önemli. Dini kitaplardan başka kitaplarda okumak istiyorum. Lakin kitap seçimi çok önemli. Hocam yaşadıklarım beni kitap okumadan değiştirdi. Arkadaşlarım eskisi gibi olmadığımı yaşadığın her şeye rağmen pozitif olmanın sana çok şey kattığından bahsediyor. Ve bu beni mutlu ediyor. Bakmak ile görmek arasında çok fark var. Mutlu olmanın yolu bizim davranışlarımızdan geçer. Buna insanlara sokakta bilhassa selam vermenin, ve kucaklaşmanın, güzel söz söylemenin çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama kitabın katkısı da çoktur. Lakin kitap seçimi de çok önemlidir. Kişisel gelişim adına ve konuşma becerisi adına, bana bu konuda yardımcı olabilecek dostlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. 😊
Bu videonuzu izledikten sonra sizi daha bi sevdimm. Artık hepsi videolarınızı tek tek izliyorum :) o kadar güzel bi video olmuş ki. Video'da konusu geçen bazı kitaplar insanları gerçekten kötü yönden etkiliyor.
Kişisel gelişim gerçekten kapitalizmin bireylerin egosunu tavan yapıp onları kullanma tekniği. Tabiki kendimizi geliştirmemiz gerekiyor ama seçimleri doğru yapmak lazım
Cem Yılmaz sahnesi cuk oturmuş hocam 😂 Bu arada bütün söylediklerinize tamamen katılıyorum bazılarının hoşuna gitmese de!
Tongfu diye 1 tane sözlü savunma kitabı var alın okuyun yada youtube videolarını izliyin efsane bişiy
Video egitimden mi gördün:)
Tongue fu olucak o :D haluk tatardan öğrenip beyhan budağa önermek garip :d
Ben okudum👍
@@recep4605, ÖĞRENİLEN BİLGİ PAYLASILMAZSA ne anlamı var??! Kime tavsiye edildiği önemli değil ki. Kaldı ki arkadaş bu videoyu seyredenlere tavsiye etmiş olabilir. Madem ki aynı izleri takipteyiz.. Şevk kırmayalım LÜTFEN
@@oyku4835 Yok kesinlikle arkadaşa kötü anlamda bişey demedim haklısınız o konuda, biraz kaba davrandım kusura bakmasın arkadaş Sizindr uyarınız için teşekkürler.
Videoda çok gerçekçi konuşmuşsunuz katlanamayıp kapatıyorum
Ağzınıza sağlık hocam ❤ bıktım şu kitaplardan artık ya 1-2 tanesini okumaya denedim olmadı uyuya kaldım vazgeçtim
Her istediğimizi yapabilir miyiz bilmiyorum ama düşünce gücü ve inanarak birçok şeyi yapabiliriz
Bir psikoloğun böyle bir düşünce yapısına sahip olması gerçekten üzücü bir durum...
Bir Pdr öğrencisi olarak şunu söylemeliyim ki bir psikoloğun insanlara bu çeşitte bir telkinde bulunması ve katılmadığı düşünceleri sanki yanlışmış gibi göstermesi hiç akıl kârı bir durum değil.
"Herkes özelse kimse özel değildir. " Bence bu cümle safsatadan ibaret.Kitabın adı Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı- Mark Manson
Toplum olarak ya göklere çıkarıyoruz ya yerlere serip yerin dibine batırıyoruz. Rasyonel değil duygusal çıkarımlar yapıyoruz. Kişisel gelişim kitapları tamamen doğruyu söylemiyor evet ama oradan da alınacaklar bilgiler yok mudur. Tamamen çöp olamaz. Bu işin de mi grisi yok bence bu kadar kati bakmayalım tapmayalım da
Beyhan bey birinin piskolojisi bozuk olduğunda değil herzaman sizi dinlemeli sizi seviyorum iyiki varsınız🧿
4:30'da, her maddede bir tık zoom yapmak çok güzel olmuş ;)
Yıllardır çevremdeki herkese anlatmaya çalışıyordum.sizin tarafınızdan etkili bir şekilde anlatılmasına çok memnun oldum
Her zamanki gibi harika ve faydalı bir video olmuş, ağzınıza ve yüreğinize sağlık hocam 🤗 kendinize iyi davranın ve görüşmek üzere ☺
Bunu çok geç öğrendim ve sonunda içimdeki 🐂 e çüş dedim ve farkettim ki kariyer orta sınıfın mücadele alanı sadece kodomanlar kazanıyor
@Emre Emre teşekkür ederim
Ya Hocam hakıkaten güzel anlatmışsınız, yaşım otuzbes yolun yarısındayım elli yaşına kadar zaten yaşamak istemiyorum, ne kadar kişisel gelişim kitabı okuduysam hep aynı değişen bir sey yok, neler istemıstım yıllar once şu an başka bir konumdayım sürekli iş güç çalışıyoruz, zaman değişti aldığımız para bıle yetmiyor hayat zor, olmadımı olmuyor kendimizi kandırmanın bir anlamı yok hocam
videoyu izledikten sonra karşıma 21 günde hayatınızı nasıl değiştirirsiniz videonuz çıktı ve dondum kaldım beyhan hocam kafam çok karıştı :)
Beyhan Bey
Son zamanlarda gördüğüm en iyi video olmuş youtubedaki. Dürüstlüğünüze ve samimiyetinize hayran kaldım. Düşüncelerime tercüman oldunuz. Ben de psikolog olmak ve bu konuda insanlara dürüstçe yardımcı olmak istiyorum. Sizinle aynı fikirleri paylaşıyor olmak beni gerçekten mutlu etti. Harikasınız
Aynen katılıyorum. Gerçekçi bir paylaşım. İki kitabınızı devirdim. Beyhan bey. Çok faydalandım
Hocam ya ne kadar isabetli bir konu olmuş teşekkürler !
Ya aslında sizinde her zaman dediğiniz gibi her insanın kendine özgü mükemmel bir dünyası var. Ama nedense bizler bizdeki potansiyele güvenmeyiz dışardan müdahalelerle hayatımızın dahada güzelleşeceğini sanıyoruz. Yani sonu öngörülemeyen biraz saçma bi yola başvuruyoruz. Bana ait olmayan planlarla, odaklanılmamış bir hayatla ne kadar ayakta durabilirizki. Çok yıpratıcı bi yol😞
Kişisel gelişim yazarlarının üfürükçülüğüne karşılık psikolog ve psikiyatristlerin realistliğini tercih etmek en iyisi.
Beyhan hocam ben "yapmadan ölmemeniz gereken 101 şey" tarzı yazılar görüyorum ve gülüyorum. Bu arada videoda yaptığınız yenilikler( kenardaki yazılar,yakınlaşan objektif..) benim hoşuma gitti.Birde sizi her izlediğimde ne kadar kaliteli bir insan tanıyorum diye kendimi değerli hissediyorum..
Hocam çok güldürdünüz beni harika bir anlatım 👏👏
Beyhan Bey;doğru düzgün bilmeden, Doğru kitapları okumadan nasıl böyle konuşabiliyorsunuz! Yurtdışında milyonlarca insanın bulunduğu müthiş bir kişisel gelişim seminerine katıldım ve dünyanın pek çok yerinden müthiş psikologlar vardı! Size ön yargılarınızdan arınmanızı tavsiye ediyorum! Ve abone sayısını arttırıp reklamınızı yapmak için donanımlı olmadığınız bir konuda konuşmanıza anlam veremiyorum!
Katılıyorum, Ayrıca verdiği birçok bilgi (uyku, 21 gün kuralı gibi ) yanlış,bilimsel olmayan bilgiler.Reklam ve maddiyat kokuyor.
Katılmıyorum, ayrıca verdi dediğin aslında vermediği, yalanladığı bilgiler tam da aslında senin istemeden iddia ettiğin gibi bilimsel olmayan, uydurma ya da eksik bilgiler ki o da bu konuya değiniyor zaten. Reklam ve maddiyat kokuyor dediğin videonun sahibi Beyhan bey ise bir psikolog ihtiyacı olan maddiyata sahiptir bence zaten videoya da reklam koymamış fark edebildiysen kaldı ki bu adam youtuber değil abone kasmak için reklam yapsın ayrıca abone olur musun beğenir misin gibi laflar etmiyor. Bu adamın amacı para verip alarak zengin ettiğiniz kişisel gelişim kitaplarının yazarlarının aksine hiç de reklam ve maddiyat kokmuyor.
@@holdencaulfield780 .Bunun yeri -uptodate,medscape,pubmed - gibi bilimsel ortamlardır.Oralarda böyle yazmıyor.referans buralardan verilir.İsteyen kişilere daha ayrıntılı paylaşabilirim.Öncelikle psikolog nedir? psikiatrist nedir? bana bunun yanıtını verin.Kimler hangi eğitimleri alır ve ne yapmaya yetkilidir? bunları öğrenin ondan sonra yazın.Hayatınızda kaç tane kişisel gelişim kitabı (KGK) okudunuz? Ben söyleyim yüzlerce.Ayrıca KGK nında kendi alt türleri vardır. Ayrıca Beyhan Budak benim takdir ettiğim bir insandır.Takdir etmesem neden abonesi olayım.Ancak bu her yapılanın onaylayacağım anlamına gelmez,eleştiride bir olgunluğu gerektirir.Videoyla ilgili düşüncelerim aynı,ben popülerlik uğruna,fazla emek sarfedilmemiş ve yanlış bilgiler veren bir video olduğu kanatindeyim.
Evet gerçekten çok doğru(!) bir yere değinmişsiniz. Hemen yanıtını verelim size, bahsimizin kilit noktası olduğundan. Psikologlar üniversitelerin 4 yıllık psikoloji bölümünden mezun olurken psikiyatristler ise tıp fakültelerinden mezun olup bir de psikiyatri ihtisası yapıyorlar. Psikiyatr ruhsal hastalıkların fizyolojik temellerine odaklanırken psikolog sağlıksız duygu, düşünce ve davranış bozukluklarının nedenlerini açığa çıkarıp konuşarak çözümlemeye çalışır. Fakat benim anlamadığım nokta bu sorularınızın konumuzla ne alakası olduğu. Beyhan beyin ağzından çıkan herhangi bir ifadenin alanın dışına çıkmasına neden olduğunu düşünüyorsanız yanılıyor değilsiniz. Ancan Beyhan beyin asıl ifade etmeye çalıştığı mevzu bireysel bir psikolojik sorundur. Kişisel gelişim kitapları insanları yayıncıların pazarlama teknikleriyle ilgi çekerek, okuyucuda heyecan uyandırarak, metodoloji ile onları gazlayarak ve mutsuz hayatlarının bu kitapla değişeceğini iddia ederek kitabı satın almalarını sağlayan türde kitaplardır. İşte bu pazarlama teknikleri sayesinde sadece Amerika' da kişisel gelişim sektörünün yıllık kazancının 10 milyar dolar gibi uçuk bir mevla olduğu görülüyor. Örnek vermek gerekirse bir ara herkesin elinden dilinden düşürmediği meşhur kitap ''The Secret''. Bu kitabın kapağında vaat ettiği cümleye bakalım "Secret'ı öğrendikçe istediklerinize nasıl sahip olabileceğinizi, nasıl istediğiniz her şey olabileceğinizi, ya da istediğiniz her şeyi nasıl yapabileceğinizi anlayacaksınız. İşte tam olarak bahsettiğimiz şey. İnsanların ceplerinden paralarını çekmek için tam da onların sahip olmak istediklerini kolayca emek harcamadan nasıl elde edeceklerinin sırrını paylaşacağını iddia eden bir kitap ve bunun için sadece aşağı yukarı 30 tl verip kitabı almanız yeterli sonrasında ne isterseniz o olacak. Şimdi bu kitap kaç kişiyi sahip olmak istediklerine kavuşturdu söyler misin? Dur ben söyleyeyim:Bir, topu topu bir kişi o da bu kitabı yazan yazar. Şimdi sahip olduğu milyonları arasında yeni kitabını ne zaman yayınlayacağını ve bunun ona kaç milyon kazandıracağını düşünüp duruyor.
@@holdencaulfield780 Öncelikle halen bilimsellikten uzaksiniz. Beyhan beyin uyku konusundaki anlattıklarınin, bir psikologun işi olmadığı kanısındayım. Uyku fizyolojisi ve donguleri apayri bir konu.Söylediği 21 gün kuralı da bazı alanlarda doğru bazı alanlarda yanlış.Bu durumda esasında hücre donguleriyle ve Beyindeki maddelerle ilgili (kolay anlasilsin diye bilimsel isim yazmiyorum)Yani konu temelinde ruhsal gibi gorunsede Vücuttaki Kan sekeriyle bile ilgili bir konu.Yani konular bir psikologun anlatabilecegi kadar sadece ruhsal değil, işin içinde Noro anatomi, Noro ve genel fizyoloji ,patoloji gibi psikologun egitimini almadigi konular var.Benim düşünceme göre psikiyatristi ben uçağı kullanan pilota, psikologuda hostose benzetirim. Temel olarak uçaktan pilot sorumludur, uçağı her yönüyle bilen odur. Bahsettiğiniz kitapları genelde PSİKOLOG lar yazar. Bu manidar bir durum. Tabiki her kitap okunmaz, ancak bu zamanla, yazarları ve referanslarini tanıyarak olur. Ben sizin bu takma isimle yazan başka bir kişi olduğunuzu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Sağlıcakla kalın.
Daha izlemeden beğenmek nedir ya videolariniza çok güveniyorum galiba
@@_Anka_55_ beyhan hocanın çoğu videosunu izledim ve söylediği çoğu şey bana mantıklı geliyor bana kendimi iyi hissettiriyor bu yuzden daha izlemeden beğenmek normal
Hmm , pskologik bir teşis mi istiyorsun? Bence sadece cok yardimci olmuş sana. Sen iyisin 🤓🤔😀😆
Kişisel kitapları okuyoruz ama acı bir gerçek her zaman kitapların dediği gibi olmuyor bu hayatta. 👍 Kitaplardan bir bir tanesi herşey seninle başlar mümin sekman
"beni dinledigin için teşekkür ederim güzel insan" yani sizi dinleyince güzel insanlar oluyoruz ve her videonuzu izlemek zorunda hissediyoruz 😂😂 çok teşekkür ederiz 💛☺️
Beyhan bey çok bilgilendirici bir video olmuş.Bu tarz konuları işleyip insanları gerçek bir bakış açısını gösterdiğiniz için kendi adıma size teşekkür edirim.
21 Gün Kuralı Bende Tesir Etti Beyhan Bey ! 21 Gün Boyunca Çay Şekersiz İçtim Çok Zorlandım ama Başardım 6 Sene Geçti Şekerli Çay İçmiyorum İçemiyorum...
Kişisel gelişim muhabbetine başlayacaktım teğet geçtim. Kişisel gelişime farklı bir açıdan bakıyorum artık teşekkürler Beyhan abi
Bana göre çok dürüst bir adamsınız teşekkürler hocam benim
Psikologum ısrarlı bir şekilde kişisel gelisim kitabini önermisti.Aldim okudum her satırını ciddiyetle ele aldim.Kafami kurcalayan sorulari psikologuma sordugumda o kitaba çok takilmayin dedi 😂😂 eee neden verdin ozaman hocam neden 1 haftalik kitap okuma vaktimi caldin diyip suratinin orta yerine vurmak istemistim. Cok haklisiniz Beyhan hocam
Düşün ve zengil ol Napoleon Hill . Bir kitabla hayatınızı değiştirebilirsiniz, 100tane kişisel gelişim kitab okumak yerine 100 defa bu kitabı okuyun,
Kişisel gelişim kitaplarından biri vardı.İçindeki devi uyandır.Seneler önce yarısını okudum bıraktım.Üç ay önce tekrar okuyayım dedim.Ünlü avrupalı bir müzisyenden bahsediyordu.En yakın arkadaşının eşi ile yatmış.Vicdan yapıp intihar etmek istiyor.Son anda karar mekanizması farklı işleyip vazgeçiyor.Sıradan biriyken ünlü,başarılı,mutlu bir pop yıldızı oluyor.Başarı hikayesi olarak anlatıyor.Müzisyenin adını internetten araştırdım.Adam intihar etmiş ama ölmemiş.Ayrıca baya yaşlanmış ve uyuşturucu bağımlısi.Yani yalan.Seneler önce internet yokken bu kitap satış rekoru kırmış😊
Hocam kesinlikle ka ti li yo rum . Bu kadar zaman okudum sevdim hayatıma uygulamaya çalıştım ama olmadı bir çoğu , bende bir anormallik var herhalde diye düşündüm ama zamanla aslında anormal olanın bizi bu şekilde (kişisel gelişim adı altında) robotlastiranlarin olduğunu fark ettim. Şuan onlara uymuyorum iyi ki de uymadım kendimi tanıyorum sınırlarımı biliyorum kendimi motive edecek kurtaracak kişinin de ben olduğunu biliyorum o halde kendi dünyamı en iyi kendim kesfetmediysem başka kim girebilir ki o dünyaya... Sağlıcakla kalın 💞💙💞
Herkes kişisel gelişim kitabı yazamaz . Gerçekten çok iyi kişisel gelişim kitapları var . Fakat bu işten para kazanma amacıyla çok fazla kitap basıldı ki İyi Kitaplar azınlıkta kaldı .
10 adımda 11 adım vs. tarzı kişisel gelişim kitapları, videoda bahsettiğiniz tüm kriterlere uyuyor. Ancak başarılı kişisel gelişim kitapları da yok değil. Önemli olan bu tarz kitaplardan insanın ne kapabildiği. Ben bunu şuna benzetiyorum, bazı insanlar sanıyor ki protein tozu içince hemen kaslarım çıkacak, böyle bir olay elbetteki yok. Kas gelişimi antenman, uyku, beslenme, dinlenme gibi bir sürü kriterlere bağlı. Tıpkı beyin gelişimi yani kişisel gelişim dediğimiz olgu da bir sürü kriter içeriyor, bunlardan birisi de çok okumak.
Hocam aklım çok karıştı, okuduğum kişisel gelişim kitapları sayesinde kendimi tanıdığımı,hayatı sevmeye başladığımı düşünüyordum. Yalan mı hepsi :D
Hayir diyil dostum,sadece bazi seyler var ki daha abartili ola bilir
Ohaa ben
@@Mert-hp8mr :D
Gülseren Yılmaz video'nun sonuna doğru dikkatli dinle kar tanesi bölümünü.
Herkes Birșeyler söyler Her İnsan Kendi Yol Haritasını Çizmelidir
SAYIN BEYHAN BUDAK;SÖYLEDİKLERİNİZİN AKSİNİ BİLİMSEL YAYINLAR, YAZARLAR, UZMANLAR, EĞİTMENLER VE DOKTORLAR İLE İSPATLAYABİLİRİZ! 16 BİN KİŞİYİ YANLIŞ YÖNLENDİRMENİZ SÖZ KONUSU. BU VİDEOYA DÜZELTİCİ BİR İŞLEM YAPMAZSANIZ YASAL OLARAK YAPTIRIM HAKKIMIZ OLDUĞUNU BİLDİRİRİZ.DERHAL DOĞRU BİR VİDEOYA YAPINIZ AKSİ TAKDİRDE İNSANLARIN GELİŞİMİNİ ENGELLEMENİZ, BİLİME KARŞI TUTUMUNUZ, NEFRET SÖYLEMLERİNİZ İÇİN HAKKINIZDA DAVA AÇILACAKTIR.
Hocam mükemmel bir video olmuş gülerken öğrenmiş de oldum emeğinize sağlık :)
kişisel gelişimi başarmak için vediğimiz uğraş zaman ile aradığımızı bulamayıp hüsrana dönen başka bir deprrsif sürecine giriyor acaba bendemi sorun var deyip ozguven kaybını en başta başladığımız noktadan bile daha aşağıya çekiyor bu konuya vakit ayırdığınız için teşekkürler ...bu sureç bir yemek tarifi değil tabikide zaten yemek tarfi bile olsa herkezin yaptığı yemeğn tadı başka olur ..benim fikrim .her kitap film şiir hatta bir fotoğraf karesi bile aslında bizi geliştiriyor fakat biz bunun farkında olamıyoruz kasıyoruz kendimizi yine düzinelerce kitap okuyup kendimizi check ettiğimizde yine aynı zannediyoruz anka kuş misali varılacak bir nokta arıyoruz aslında asıl mutluluk ve kişisel gelişim bu sureçteki zahmetlerimiz edindiğimiz bilgiler
Bu sektör de uyanik insan cok kendini gelisdirmek isteyen insanlari kulaniyorlar ama Eger Anthony Robbins tanimiyorsaniz onun resmini bu konu icin kulanmamaniz gerekiyor .
Beyin 2 Şeyi Sever :
1- KANDIRILMAYI (Aptal yerine konmaktan bahsetmiyorum)
2- Çözüm Bulmayı (Mesela , testi doğru yaptığınızda mutlu olursunuz)
benim bu videoda kafama takılan şey evrene pozitif enerji gönderme kısmı oldu yani biz olumlu düşünsek bile hayat enerjimize en azındabn bakış acimiza etkisi olmaz mı pozitif düşünmek bardağın boş tarafını değil dolu tarafinin farkında olmak
Hazırladığın içerikleri severek izliyorum bunu izleme nedenim biraz adı yüzündendi tabi ki herkes için genellenebilir şeyler yok ama bazı kitaplar potansiyelimizi açığa çıkarma konusunda kabuğumuzdan çıkma ve karşımızdaki insanları anlamada yani öğrenip davranış değişikliği oluşturma konusunda çok iyi tabi ki hepsini genelleyemem ama düzgün ve mantıklı olanlar bence yararlı ama bu bencesi ;)
Mesela benim erteme hastaligim var ve bunun farkindayim ama elden pek bir sey gelmiyor.Bu yuzden prokras... diye bir kitap aldim ve bu kitap benim ufkumu genisletip farkli bu soruna farkli cözumler denememe yarayacaksa her türlü o kitap benim için faydalıdir.En basitinden o soruna bu yazarin nasıl yaklastigini anlamis oluruz bu da bir nevi bir konu hakkinda farkli insanlarin dusuncelerini ögrenmis oluruz bu da kitap okumanin temellerini gosteriyor.
İyiki varsınız hocam.Her videonuzdan sonra farklı bakış açıları kazandırıyorsunuz.Çok şey kattınız bana.Çok teşekkür ederim.