Billenboetiek - Alle wasbare luiers op een rijtje

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 33

  • @tinekebouman-hoeve973
    @tinekebouman-hoeve973 3 ปีที่แล้ว +2

    Om zeker te zijn van mijn aankoop heb ik dit filmpje wel 5x bekeken. Super duidelijke uitleg, zeker als je het proefpakket aanvraagt. Dan kan je het zelf ook nog echt voelen en zien wat er uitgelegd wordt.

  • @mariannebax8956
    @mariannebax8956 2 ปีที่แล้ว +1

    Bedankt voor dit hele duidelijke filmpje waardoor ik nu eindelijk een goede keuze kan maken, bij jullie! :)

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  2 ปีที่แล้ว

      Veel plezier met de keuzes, dit filmpje is wel behoorlijk verouderd. Mocht je vragen; app ons dan vooral. We denken graag mee!

  • @Sjarlie
    @Sjarlie 5 ปีที่แล้ว +5

    Ik heb nog geen kinderen, maar weet al wel dat ik wasbare luiers wil gebruiken. Ik wist al wel dat er verschillende soorten waren, maar nu heb ik er mer inzicht in! Helemaal TOP! En ik vind het natuurlijk ook geweldig dat dit geshowt wordt door een papa! :D

  • @debbiemeulepas9907
    @debbiemeulepas9907 3 ปีที่แล้ว +3

    Yes, super helder filmpje! Hier word je wijzer van, Dankjewel
    Zag door de bomen het bos niet meer, nu wel :)

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  3 ปีที่แล้ว

      Dank @Debbie, mocht je ooit nog vragen hebben dan kan je ons ook altijd appen. We denken graag mee!

  • @josefienhertzberg4262
    @josefienhertzberg4262 5 ปีที่แล้ว +1

    Wij hebben jullie luxepakket gekocht en we zijn daar vanaf dag 2 heel blij mee. Onze kraamverzorgster vond het ook heel leuk. We raden het iedereen aan. We hoeven nooit meer luiers te kopen en hebben nooit lekkage. De andere luiers vind ik ook wel fijn maar het tweedelig is wel het betrouwbaarst (zeker in de maxi cosi!) want daar hebben we nooit lekkage mee. Onze kleine is nu 8 maanden en stapt binnenkort over naar de volgende maat denk ik. Heel leuk idee dat we ze dan kunnen bewaren voor een volgend kindje. Wij zijn hiervoor speciaal naar Utrecht gekomen en dat vind ik echt wel aan te raden. Wij raakten namelijk toch een beetje door de bomen het bos kwijt en in de watertoren werd het echt helder. Bedankt dus Billenboetiek!

  • @liannereijnders6167
    @liannereijnders6167 5 ปีที่แล้ว +12

    Onze zoon is inmiddels 5 maanden, dus ook al 5 maanden wasbare luiers in gebruik. We zijn nog iedere dag heel blij met onze keuze, die we met jullie online hulp gemaakt hebben.
    Voor thuis overdag gebruiken we Milovia overbroekjes met de inleggers van Milovia. In de ochtend een M, de rest van de dag volstaat de S nog altijd. Voor de nachten wat extra absorptie met een M + Miloboo. Op dinsdag gaat er een een wet/drybag gevuld met pocketluiers mee naar de opvang.
    Tijdens onze vakantie 2 weken wegwerp gebruikt en dan merk je het verschil vooral, wasbare luiers sluiten gewoon veel beter aan en je kindje merkt echt sneller dat de luier nat is.
    Het zijn 2 wasjes in de week die ik na het spoelprogramma aanvul met babykleding, hydrofiele doeken en meer. Dus geen extra werk, berg minder afval en altijd luiers in huis.

    • @liannereijnders6167
      @liannereijnders6167 2 ปีที่แล้ว +1

      Ik reageer lekker op mijzelf voor de meelezers. 2 jaar verder, hoe gaat het nu? Nou, onze zoon is al bijna zindelijk en de wasbare luiers worden nog altijd gebruikt. Wel was er voor de nachten en grotere plassen wat meer absorptie nodig, maar dat viel prima te combineren met wat prefolds. Ook zijn de newbornluiers van 2 jaar geleden weer in gebruik genomen en draagt onze dochter nu ook wasbaar. Dezelfde luiers voor nog een kindje is een hoop minder afval. Een baby en een peuter tegelijk in wasbaar: heel veel vrolijke luierwas!

  • @Bloem777
    @Bloem777 2 ปีที่แล้ว +1

    Wat een goede-, zeer uitgebreide uitleg. Ik zie ook steeds meer ouders de ouderwetse hydrofiele luier weer gebruiken (met inlegger). Al lijkt me dat juist toch schuren. Dit lijkt me veel beter/zachter.

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  2 ปีที่แล้ว +1

      Ha Fili, dank voor je bericht. De hydrofiele luier is niet per se schurend hoor. Het is iets meer gedoe omdat je het zelf met de hand passend moet maken en met een speld of snappie sluiten. Een basisluier is wat meer lekproof, gemakkelijker om te doen en absorbeert wat meer, daarom raden we dit het liefst aan.

  • @naarhea
    @naarhea 3 ปีที่แล้ว +2

    Fijn dit !!!

  • @oares00
    @oares00 2 ปีที่แล้ว

    Ik dacht dat deze video ging over de systemen voor urineverlies bij volwassenen! Die zoek ik namelijk.

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  2 ปีที่แล้ว

      Hoi Oares, wij zijn gespecialiseerd in luiers voor kinderen. Mocht je voor volwassenen op zoek zijn dan raad ik je aan om de filmpjes van Popolini te bekijken. Ze hebben de Combolone voor grote kinderen en volwassenen: th-cam.com/video/GICpA3Myiq4/w-d-xo.html

  • @maritseverijnse1876
    @maritseverijnse1876 ปีที่แล้ว +1

    Hoi! Ik zit eraan te denken om een luxe pakket tweedelig systeem met vrienden mee te laten komen naar Bonaire waar wij wonen. Zijn de broekjes goed geschikt voor warme temperaturen? Of is er dan een bepaald merk fijner dan de ander?

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  ปีที่แล้ว +1

      Hoi Marit, Wat super leuk! De luiers zijn niet warmer om de billen dan wegwerpluiers dus dat zouden niet het probleem moeten zijn zelf in een warmere land. Wij hebben andere klanten ook in warmere landen en zij hebben hier, zover van wij weten, geen last van. Jij mag ons altijd mailen voor meer advies of meedoen aan een online Zoom consult. Wij hebben hem ook Engelstalig als je man geen Nederlands spreekt. Fijne dag!

    • @maritseverijnse1876
      @maritseverijnse1876 ปีที่แล้ว

      @@wasbareluiersBillenboetiek Super bedankt voor de reactie! Heel fijn om te horen!

  • @suzeborst3828
    @suzeborst3828 2 ปีที่แล้ว +1

    Ik las in een andere wasbare-luier blog iets over verkeerd wassen (waardoor lekkage), en het ophangen van de gewassen luiers. Kun je daar iets over zeggen? Mogen de wasbare luiers niet in de droger?
    En die aantallen: is 36 luiers voor 2 kinderen tegelijk in de luiers, ofwel een voorraad van 18 luiers per kind, of was dat opvolgend gebruik?

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  2 ปีที่แล้ว

      Ha Suze, al je vragen en meer beantwoorden we in onze huidige filmpjes. Check dus even ons kanaal dan ben je al een eind verder. Verder kan je ook ons blog lezen en raad ik je zeker aan onze zoommeeting bij te wonen, zo kan je al je vragen live stellen! Check even op onze site welke data jou uitkomen!
      PS Bij 36 luiers hebben we het over twee maten, is bedoeld voor één kind maar onze ervaring is dat je er prima twee kinderen tegelijkertijd in kunt verschonen omdat je emmer dan sneller gevuld is was je zo iets vaker en kom je dus prima uit. Wanneer één van de twee zindelijk is kom je weer in rustiger vaar(was)water!

  • @josefienhertzberg4262
    @josefienhertzberg4262 5 ปีที่แล้ว +1

    Keuzes keuzes wat een keuzes, kunnen we ze ook een keer zien bij jullie? En zouden we ze dan direct kunnen kopen? Ziet er leuk uit, keep up the good work!

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  5 ปีที่แล้ว +1

      Dag Josefien, ja je kunt zeker bij ons in de Watertoren in Utrecht langs komen om een keuze te maken uit al die wasbare luiers. Verder zitten we ook in een paar winkels in het land. Zie hier waar we wanneer te vinden zijn: www.billenboetiek.nl/wasbare-luiers-waar-te-vinden/

  • @wensinkzwolle
    @wensinkzwolle 3 ปีที่แล้ว +1

    Wij zijn in verwachting van onze eerste kleine. Nu willen wij ook uitwasbare luiers aanschaffen en uiteraard voordeel halen uit het voordeelpakket. Maar wat als het nou niet helemaal goed zit bij onze kleine? Her en der lees ik toch dat het vooraf aanschaffen de grootste fout is die je kan maken. Hoe kijken jullie hier tegen aan en wat doen jullie als het achteraf gewoon niet goed zit?

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  3 ปีที่แล้ว +4

      Goede vraag vraag @wensinkzwolle! Wat ons betreft het is het ontzettend fijn om de luiers in huis te hebben voor je kindje er is, dat is ook onze persoonlijke ervaring. Ik had er niet aan moeten denken om kleurtjes, printjes en types uit te zoeken wanneer het kindje er eenmaal was. We verkopen alleen pakketten van de luiers waarvan we weten dat ze zo goed als bij ieder kindje aansluiten. Mocht je alsnog niet tevreden zijn (wat dus echt vrij weinig gebeurt!) dan is het goed om te weten dat alles wat geen gebruikssporen heeft altijd terug mag, ook na een aantal maanden dus, geen probleem. Zo heb jij de tijd om te ervaren wat je er van vindt en vooral; kan je dóór als het je bevalt!

  • @guma7575
    @guma7575 5 ปีที่แล้ว +2

    We are waiting for an english video :)

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  5 ปีที่แล้ว +1

      We understand Gu Ma, we focus on Dutch-speaking customers for now. Only 4 percent of children in the Netherlands are being changed in cloth diapers, we already have a challenge here.
      Of course you can always mail us your questions. info@billenboetiek.nl

  • @MirnavanderVeen
    @MirnavanderVeen 5 ปีที่แล้ว +3

    Microvezel wassen is toch juist weer helemaal niet goed voor het milieu? Volgens deskundigen levert dat immers allemaal zeer kleine, niet te zuiveren plastic deeltjes op die via het waswater in het ecosysteem en dus in (de bloedbaan van) organismen komen. Ben benieuwd naar uw reactie.

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  5 ปีที่แล้ว +7

      Dag Mirna, dat klopt. Uiteindelijk is het het beste om helemaal geen kinderen te kiezen. Mocht je er dan toch voor willen gaan dan zijn wasbare luiers volgens Milieu Centraal toch de beste keuze. Mocht je niet voor microvezel willen kiezen dan zijn daar alternatieven voor zoals katoen, bamboe en wol.

    • @MirnavanderVeen
      @MirnavanderVeen 5 ปีที่แล้ว +1

      @@wasbareluiersBillenboetiek eh tja, bij de hand, maar bamboe is dus ook beter dan microvezel???

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  5 ปีที่แล้ว +9

      @@MirnavanderVeen wij zijn geen wetenschappers en kunnen je vraag niet met een stellige zekerheid beantwoorden. De reden van onze bijdehandheid is omdat een kind nou eenmaal ontzettend vervuilend is. Wat je ook kiest, je maakt afval. We vermoeden dat bamboe beter is dan microvezel wanneer je het bekijkt vanuit het plastic deeltjes perspectief. Bamboe is daarnaast in twee weken volgroeid en heeft geen pesticiden nodig, dit in tegenstelling tot katoen. Maar goed, het woekert ook en creëert weer een monocultuur. Niks is dus goed. Maar 36 luiers tegenover 12000 wegwerpluiers....

    • @MirnavanderVeen
      @MirnavanderVeen 5 ปีที่แล้ว +2

      @@wasbareluiersBillenboetiek zijn er max 7665 bij een gemiddelde luierperiode van 3 jaar en 7 luiers per dag, maar dan nog inderdaad, dat scheelt veel. En jullie kunnen je toch wel zo ver mogelijk verdiepen in je eigen product?

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  5 ปีที่แล้ว +9

      @@MirnavanderVeen Wij gaan uit van 6000 luiers per kind omdat kinderen in wasbare luiers vaak eerder zindelijk zijn. We hebben twee kinderen in wasbare luiers verschoond en komen zo dus op 12000 luiers :-)
      Daarnaast verdiepen we ons natuurlijk in onze eigen producten maar zoals je zelf ook ondervonden hebt is er tot nu toe nog weinig gedegen objectief onderzoek gedaan en kunnen we daarom niet met stellige zekerheid je vragen beantwoorden.

  • @arendvanfelius2444
    @arendvanfelius2444 4 ปีที่แล้ว

    koop gewoon luwers in een supermarkt luwers wasbar is niet goed kosten veel water 💦 en kosten veel stroom en veel zeep 🧼

    • @wasbareluiersBillenboetiek
      @wasbareluiersBillenboetiek  4 ปีที่แล้ว +14

      Klopt wasbare luiers kosten water, stroom en zeep. Wegwerpluiers kosten echter in het productieproces alleen al 30liter water per luier, los van de fossiele brandstof die je er voor nodig hebt, verpakking en vervoer (zowel naar de winkel als naar de verbandingsovens). Tip: lees je in! Milieucentraal heeft er oa over geschreven..