Ο Άμλετ του Χάρολντ Μπλουμ || Στο Πατάρι του Gutenberg
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 5 ก.พ. 2025
- --- Στο Πατάρι του Gutenberg -
Ο Ήρκος Ρ. Αποστολίδης μιλάει για τον Άμλετ κατά Harold Bloom με αφορμή το έργο του «Σαίξπηρ. Η επινόηση του ανθρώπινου» (Απόδοση: Άρης Μπερλής, Θέμελης Γλυνάτσης, Απόδοση, επιμέλεια, σχόλια: Ήρκος Ρ. Αποστολίδης).
Βρείτε το: www.dardanosne...
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες μας εκδόσεις, προσφορές, βιντεοσκοπημένες εκδηλώσεις (πατάρι του Gutenberg) κ.ά. και μέσω e-mail. Εγγραφείτε εδώ: www.dardanosne...
Ήρκος Αποστολίδης!!!!
Τυχεροί είμαστε που υπάρχει.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς κύριε Ήρκο. Κάνατε το βράδυ μου πολύ πιο ενδιαφέρον,από ότι ήταν.
Εξαιρετικός όπως πάντα! Ευχαριστούμε που το ανεβάζετε!
Πραγματικός Δάσκαλος ο κ. Ήρκος.
Σας ευχαριστούμε που μας ανοίγεται τα μάτια!!!
Πραγματικά ο κύριος Ηρκος είναι ο μόνος που δεν προσπαθεί να πουλήσει το ο βιβλίο αλλά να μιλήσει για την ουσία του ακόμα και αν δεν του αρέσει. Με την πρώτη προσφορά θα το αγοράσω και αυτό το τεράστιο βιβλίο. ❤
Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι να μας φωτίζουν.
Εξαιρετική η λειτουργία, πρέπει λίγο να ζοριστείς για να ακολουθήσεις, αλλά σε παίρνει μαζί του. Αν δεν διαθέτεις μνήμη, πάρε χαρτί και μολυβι. Με την κα Ελένη ίσως ξέφυγε λίγο, λεγω ισως........
Υποκλίνομαι Στον Ηρκο
Και Στάντη.
Και στον κύριο Μπαρζωκα.
Ευχαριστούμε.
Μπράβο σας.
Τους αγαπάω αλλά τελικά και στον Πετρετζίκη να πάνε πάλι η κουβέντα θα καταλήξει σε Νίτσε και Σωκράτη. Καθαρά χιουμοριστικά και χωρίς εμπάθεια. Έχουν τόση αγάπη και πάθος για το θέμα τους που διαφαίνεται από τα άκρα του σύμπαντος.
Απολαυστικοί όπως πάντα.
Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ που ο Δορδανάς πειράζει τον Ήρκο. Πέρα από όλα αυτά να πούμε ότι οι εκδόσεις gutenberg κάνουν εξαιρετική δουλειά και οφείλω να πω ότι εκδίδει την αφρόκρεμα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι.
Δαρδανός*
Γιατί να συγχιζόμαστε με την Ιστορικό; Είπε ένα, δυο, τρία πράγματα δεν μάλωσε κανέναν ούτε τον έδειρε. Οποίος διαφωνεί να μας πει ένα το κρατούμενο, δυο, τρία και η κ. Ελένη θα απαντήσει έχεις δίκιο αγόρι μου δεν το πρόσεξα, συγγνώμην. Δεν μαλώνουμε δεν διχαζόμεθα, δεν ερίζουμε. Παραμένουμε φίλοι.
1:14:50 ο Επιμηθέας
Ο Άμλετ είναι ο εκδικητής μέσα στην μεσαιωνική καμαρίλα. Ωραίο υλικό για κωμωδία, αλλά δεν γράφτηκε σαν κωμωδία.
Η Ορέστεια πχ καταλήγει σε πολιτισμένη δίκη με τον Αισχύλο να έχει κριτιράρει όλο το ταξικό οικοδόμημα, όλο το αστόχαστο πνεύμα ,μαζί και τους θεούς και να το στενεύει στην σύγκρουση Απόλλωνα Ερινύων πριν καταλήξει στην δίκη. Θυμικού και λόγου δηλαδή. Βρίσκουν την ισορροπία τους σε μια συνείδηση που τα έχει και τα δύο και κοιτάει το πράγμα πανοραμικά. Μέσα από την μεσαιωνική καμαρίλα μόνο το μελόδραμα του ιδιώτη ζει και χωρίς δίκη.
"Μα η Δίκη λάμπει στα φτωχά
κι άραχλα σπίτια
και του δικαίου το βίο τιμά,
ενώ απ' τα χρυσοστόλιστα με αδικίες παλάτια
φεύγει και δε γυρνάει τα μάτια
και πάει στα τιμημένα, δίχως να ψηφά
τη ψευτοφημισμένη δύναμη του πλούτου
κι όλα σε δίκιο τέλος κυβερνά."
"Έδωσαν οι θεοί και κούρσεψε αυτός της πόλη του Πριάμου" Η αρχή του μοιραίου κακού, «πάθει μάθος».
Αμλετ κωμωδια; Καποιος ασχετος μιλαει φιλε
Υπερβολικός, μα απολαυστικός εν τούτοις
Ε ναι