Memorabil episod și pt faza cu șlapii. Mă amuz copios de fiecare dată. La fel și cu piesele lui Caragiale: nu pot rezista tentației de a le revedea/reasculta, deși le știu pe de rost.
Am urcat la Babele pe acest traseu in 1964 fără cine stie ce echipament . A fost o zi de neuitat. Mulțumesc pt acest episod, dar nu numai. Să ne trăiești Ionică.
Cre ca l-am facut de vreo 6 ori, niciodata cu telecabina si m-a luat tare nostalgia acu uitandu-ma la clipul asta. Trebuie sa repet anu asta. Recomand tot traseul - Jepii Mici, Babele, Omu, Valea Malaiesti, Diham - merge de un weekend perfect.
Am urcat pe Caraiman in vara 2018...4 august. La coborare, din pacate, am cazut pe Jepii Mici intr'o rapa...mi'am fracturat craniul si am ramas lat acolo. Timp de 5 ore am fost carat cu targa de catre salvamontisti. Smurdul refuzand sa trimita elicopter cu toate ca am cazut la scurta distanta de platou/cabana. Nu a fost accident din greseala mea, am avut o problema medicala de care nu stiam si s'a declansat chiar in ziua aia. Oricum fiti atenti la orice pas oriunde pe munte. Drumuri lejere tuturor.
Bine ca s-a terminat cu bine! Mulți dintre noi poate ca avem probleme de sănătate de care nu știm, unele ar putea fi descoperite din timp dacă ne-am duce periodic la controale.
Crucea Caraiman arata super bine Sper sa se fi folosit materiale din cea mai buna calitate și executată de cei care se pricep cu adevărat iar despre traseu ce sa mai spun de o frumusețe care îți taie respirația.Am fost acolo cu gândul și cu sufletul și deja mă simt mult mai bine.Tot binele ptr tine.
Yeeeeeey, te-ai întors cu un episod mai lung, pe care l-am urmărit după ce am ajuns acasă de la Vârful Grecului, tot din Masivul Bucegi! Acest traseu, tot tu ni l-ai inspirat, printr-un alt episod! Mulțumesc pentru tot ce faci!
Frumos tare peisajul de acolo de sus. 😍 Dar din ce văd chiar e greu de urcat. Dar cei ca mine, și cu rău de înălțime, fără experiență, clar că un traseu de genul e periculos. Așa că mă mulțumesc să-l văd pe Ioan. King of the Mountain. 💛😍
Emisiunea preferata a fetitei mele care are 2 ani jumatate . Cere mereu sa punem pe tv "muntele cu Stoenica fara frica " : )) . Speram ca o sa ne calce pe urme si o sa iubeasca si ea muntele la fel ca noi
Un salt in timp, binevenit! Pentru mine, episodul asta e ca o doza de energie, dupa o zi asa si-asa. Acum pot sa scriu niste rapoarte urgente si frumoase pentru serviciu, sarbatorind weekendul.:)
Am început de curând sa Vizionez aceste filmulețe ,le-am luat la rând am descoperit datorită ți-e frumusețea munților noștri și bine-nțeles frumusețea țărișoarei noastre !Mulțumim ți-e și oamenilor ca tine care pun in valoare și ne ajuta sa descoperim natura și frumusețea ei !🙏Am vrea vara aceasta in mică vacanța in August când ne întoarcem in țara sa încercam sa ieșim in natura cu cortul sa lăsăm un pic la o parte confortul hotelului și sa ne bucurăm natură in adevăratul sens al cuvântului !Nu o sa urcam la altitudini înalte pentru ca nu suntem pregătiți fizic dar o sa încercam ceva ușor și de durata câteva zile !Inca odată Mulțumesc 🙏🙏👏👏👏Pe cărări spre inima noastră !❤️👏👏👏👏
Spectaculos si detaliat, acest episod! Imi întărește dorința de a face acest traseu, la fel de mult pe cât îmi starneste teama...sa vedem in final care va învinge...Multumim! Foarte reușit!
Mare fan al potecilor si povestlior tale, am vazut de mai multe ori unele episoade, fie pe YT fie pe Travel Mix. La cît mai multe realizări la fel de bogate!
Am fost odată pe Jepii Mari și a fost frumos dar nu cu cadre d astea superbe. Dar și mult m ai puțin periculos, adică pt oameni normali. Mulțumesc pt video
Bine ai revenit Ioan! Chiar imi era dor de Bucegi. Sa nu uitam ca se apropie inflorirea rododendronului, cand muntii nostri devin roz...Sper sa ne întâlnim macar virtual cu aceasta ocazie, pe poteci.🙋♀️
Well done👏👏👏Ioane,ami place foarte mult cum povestesti...."Veniti in cursul saptamanii,nu lasati pe weekend ca o sa fie foarte aglomerat"Cati o sa inteleaga si celalalt sens al cuvintelor!!!
La Bușteni ,pt mine ,mi se pare un loc de poveste , orașul , munții ,totul ...De trei ori am ajuns la crucea Caraiman , ultima dată când am ajuns , încă se lucra la interior ,dar am putut vedea expoziția din interior .Am fecut ambele trasee Jepii mari si Jepii mici (doar coborâre ).Mereu sinte -m uimiti de locurile descoperite de fiecare dată ...Te -am urmărit mereu la tv si pe telefon ,sint un mare faaan . Salutari de la nenea Nicu . Felicitări, tine-o tot asa....🙋🙋👋👋👍👍
Nu se pot construi case din lemnul căzut, care e stricat. Cata vreme folosim cu toți lemn într-un fel sau altul, deci avem nevoie de lemn, se va tăia. E una din puținele resurse regenerabile pe care le putem folosi în o mulțime de domenii.
Un episod superb și foarte educativ, felicitări Ioan!! am reținut un pont util pentru jepii mici: bomboane cu optimism și șlapi, de preferat în ordinea asta. 😁
N-am fost niciodata la Crucea de pe Caraiman, dar ma bucur ca vad clar Costila, destul de des, de la fereastra mea. Iar acum pot intui usor locul in care se afla Crucea, chiar daca nu o vad.:)
Intr-adevar acest traseu amintește de "copilarie" (anii 90), când "sa urci pe jos la Babele" însemna ori sa urci din Bușteni pe Jepii mici/ mari, ori din Sinaia prin Piatra arsa sau cota 2000, insa astăzi "am urcat pe jos la Babele" = am lăsat masina la Piatra arsa și "am mers pe jos vreo ora/apr. 5 km!!!" (acum, jos pălăria, căci puteai sa te oprești intr-o Poiana pe malul gârlei lângă dn1)
Salut Ioan ,frumos traseu l-am facut si noi acum ceva ani dar pe partea cealalta(jepii mari)am cam ramas fara apa dar ne- am descurcat .Dupa aceasta expeeienta ne-am invatat:niciodata sa nu pleci pe munte fara apa la tine chiar daca afli ca e pe traseu .Numai bine ,carari cu soare!!;
multumesc pt filmare, chiar eram interesat de dificultatea traseului. Am evitat sa il fac stiind ca e periculos, asa ca am mers cu masina pana la cabana piatra arsa si de acolo pe jos pana la cruce sau la cabana vf omu. Muntii Bucegi au ceva special, e superba zona
Am fost ultima oară la Crucea Caraiman în iulie 2022, și era o ceață de n-am văzut nimic!Sa ridicat puțin ceața,erau opt grade sus la Cruce,dar mie mi-a plăcut! Încă mai erau gunoaie din păcate pe lângă Cruce,ce să facem ăsta este gradul de civilizație al unora!Iubesc munții Bucegi, iar Caraimanul și Crucea Caraiman ocupă un loc special în sufletul meu!
Foarte frumoase peisaje ne-ai aratat. Iti multumim. 2 chestiuni as avea: 1. Animalele salbatice cele mai usor de vazute nu cred ca is caprele negre, ci mai degraba caprioarele si vulpile . 2. Inteleg rostul de a aratat ca slapii nu ajuta la nimic pe munte dar nu cred ca audienta ta foloseste slapi pe munte. Referitor la bete , da sunte cele mai bune dar in lipsa de ele de mule ori foloseam cand eram copil cioturi de lemn. Nu sunt ideale dar nici nu se compara cu utilizarea slapilor. NU am facut niciodata acest traseu dar nu pare foarte periculos la urcare(raportat la Piatra Craiului) dar pare destul de greu pe coborare. Dar inca o data, multumim frumos pe filmulet si pentru ca ne expui si noua pasiunea ta pentru natura/munte.
Pe trasee (deci nu la baza muntelui sau din masina), am vazut mai des capre negre decat vulpi sau caprioare - cel putin in Piatra Craiului si Bucegi, unde sunt multe capre negre. Chiar si in Fagaras. Filmul meu ajunge la o multime de oameni care habar nu au despre mersul pe munte - dar cauta pe google sau pe youtube "traseu Bucegi" sau "Jepii Mici". Pentru ei sunt utile si informatii care pentru cei ce merg des pe munte nu mai sunt relevante. Oricum, cred ca cei mai multi oameni s-au amuzat la faza cu slapii (de aceea am si preluat-o din episodul 3).
Acum o săptămână am urcat împreună cu 2 prieteni aproximativ jumătate de traseu. Din cauza orei târzi am hotărât să ne întoarcem dar a fost un traseu pe cinste care mi-a depășit așteptările în cea ce privește dificultățile de urcare și tot odată frumusețile din prejur. Tot respectul, primul clip pe care îl vad pe canalul tău și efectiv mai făcut să-ți dau like și subscribe fără ezitări ✌🏻❤️
Frumos episodul(ca si prima varianta din S1,ep. 3)! Am o gramada de amintiri de pe acest traseu. L-am facut prima oara prin 1994( eram in clasa a 11 a), cu 3 colegi de liceu. Atunci am avut primul soc. imediat ce iesi din padure am vazut niste urme in pamantul usor umed pe care nu credeam ca este posibil....urma de toc cui (vreau sa cred ca a vrut mireasa o poza speciala si pana acolo a avut bocanci😁). Noi am avut bocanci militaresti blugi si tricou de bumbac si......doi rucsaci mici (asta aveam si imi permiteam), unul cu haine in spate si unul cu mancare si apa in fata🤣🤣🤔(exemplu de ...asa nu). Tot atunci am vazut imediat dupa zmeuris, ursul, dar in departare pe partea cu cantonul jepilor. Acu nu am ce sa fac decat sa reiau traseul, ca mi-ai facut o poftaaaaa. Multumesc pentru material!
Îmi plac drumețiile tale sânt superbe dar am o rugăminte când mai ești pe in munte oarecare nu mai încuraja întotdeauna mult bucureștenii că e aproape de București că bucureștenii ajung mai ușor aici etc etc.Eu cred ca ești urmărit de toată țara.De mult vroiam sa îți transmit acest fapt.In rest tineo tot așa eu te urmăresc cu mare plăcere chiar cu mult repetat la emisiuni.Succes.
Hehe, aici si-a scrantit glezna colega nostra Valeria Toma, Ioan. Prin anul 3 de facultate cred ca am coborat pe Jepi. Au fost cu noi si Ovidiu, Vlad, Alex si Iela :). A fost superb, dar si cam cam nasol pentru ca spre final ne-a prins noaptea si am chemat salvamontul. Nu aveam lanterna si nici haine groase. In schimb, aveam adidasi :D Au venit si televiziunile :D Peripetiile cu final fericit se transforma in amintiri frumoase. Am fost norocosi. Salutari!
La sfarsitul lunii iunie 2022, ne-a fost permisa vizitarea Crucii Caraiman (in interior) de catre doi angajati din armata. Foarte frumos a iesit restaurarea.
Pfoaa, cat de bine arata "Jepii mici" varianta asta mai noua cu cascada si Crucea renovata. Mie de regula nu-mi place sa merg de mai multe ori in acelasi loc dar Valea Jepilor este printre putinele trasee (daca nu chiar singurul) pe care l-am facut de mai multe ori si l-as mai face. Ultima oara am fost in 2019 cand Crucea era in renovare si nu arata prea bine. In rest... da... nimeni nu recomanda "Jepii mici" ca traseu de incepere a mersului pe munte dar cred ca majoritatea (inclusiv eu) am inceput cu Jepii mici (in blugi si cu punga in mana, pe vremea aia (2007) inca nu era cu trollere, dar macar aveam niste ghete :)) ) si cu totii cred ca avem amintiri trasnite, palpitante si frumoase cu acest traseu.
Acesta este cel mai usor traseu pentru mine :) ... ca nu l-am facut si nici nu cred sa ajung vreodata pe el fara un Stoenica prin preajma! Raman la traseele pentru experienta mea! Nu ar strica sa faci episoade mai multe cu trasee mai usoare (nu neaparat pentru canalul pe Pe Poteci, ai putea sa faci un canal dedicat celor incepatori, fie adulti sau copii) . De exemplu traseul (care nu e marcat oficial) catre Cascada Valea Spumoasa (cumva se vede si aici la 6:29 sau ma insel? ), multi nici nu stiu cum sa ajunga sau merg pe traseu pana da de prima cadere de apa si spun ca aceea este cascada. Eu am reusit sa gasesc cascada din prima insa am luat-o pe scurtura pana la intersectia cu marcajul spre Babele si m-am umplut de noroi cand pe traseul principal cel care se intersecteaza cu traseul spre Urlatoarea nu era nici pic de noroi! Apropo, noroiul de la 4:05 era pe traseul principal? sau vreo scurtatura? ca am fost pe acolo prin aceeasi perioada insa nu am vazut atata noroi (pe scurtatura pe unde am luat-o eu erau 2 santuri mari adanci de la TAF-uri iar pe mijloc era noroi destul dar nici chiar asa). Eu am ajuns sa cred ca noroiul si santurile sunt facute intentionat ca sa nu mai fie turisti multi prin zona sa poata scoate unii ce lemn vor din padure! Am vazut ca prin apropierea statiei de telecabina Busteni au defrisat la greu si la rand! Pacat ca in multe paduri este scos masiv lemnul sanatos nu cel care trebuie!
Eu sâmbătă am urcat pe traseul Jepii MARI .Am ajuns la canton Jepi.De acolo am coborât de la cabana Caraiman pe trseul Jepii Mici.Traseul a fost destul de dificil pentru mine.Probabil pentru ca am avut urcare și coborâre.
Pe acest traseu am avut o experienta senzationala cu un cuplu proaspat casatoriti (iulia si stefan h.) din Bucale ...binenteles ...pierduta sotia prin alunecare si cautata de salvamont de doua zile ...carata in carca prin aceste crevase,...o adevarata aventura.Iulia a avut zile de la Dumnezeu,captiva doua nopti printre aceste stanci iarna
1997-17 ani. Primul traseu, da 🙈Am urcat fara sa stim pe unde urcam. Am dormit la Piatra Arsa si am coborat a 2a zi.Nu mi s-a parut un traseu greu, insa norocul nostru a fost ca ne-am intalnit cu un grup ghidat si asa am aflat si noi pe ce traseu eram.
Incaltari potrivite - slapi 😂😂😂, nu-mi vine sa cred, ca ai continuat ideea din Ep. 3 cu slapii. Totusi nu prea pot crede ca oamenii urca cu asa ceva, dar totusi am vazut si eu, chestii apropiate. Revenind la partea serioasa, chiar acum am patit, ca ratand un pic poteca, a trebuit sa cobor pe o limba de zapada abrupta, si am blestemat momentul, in care nu am dat ascultare gandului, sa pun matele in rucsac, imi usura coborarea, ma salva de o alunecare plina de adrenalina ... deci echipamentul tre sa fie la tine, si daca doar te gandesti ca deh sigur nu o sa am nevoie ( stiam ca nu mai era zapada pe poteca, insa nu ma gandeam ca nu o sa cobor pe poteca, si stiam ca langa poteca mai este zapada) . De altfel episodul e super, nici nu putea sa fie altfel. Multumesc
Fundalul sonor PERFECT pt aceste drumetii este foșnetul pădurii și cântecul păsărilor. Muzica de ORICE fel îl împiedică pe cel ce urmărește să participe și el la drumeție. Iar arborii căzuți nu "infesteaza" pădurea, DIN CONTRA, larvele si insectele care se adapostesc si se dezvolta in ei devin o sursă de hrana pt păsările și animalele pădurii. În plus, lemnul și vegetația intra in putrefacție și îngrașă pământul. De asta se numesc unele păduri - câte mai sunt... - VIRGINE, pt ca omul nu a intervenit DELOC în ele.
Salutare dragul meu. Apreciez mult filmulețele tale și felul în care le prezinți. Apreciez și episoadele în care prezinți echipamente și m-am gândit să te rog ceva: nu am găsit nici un tutorial in limba română care să explice cum se folosește corect busola. Ce zici, ai vrea să faci un filmuleț cu acest subiect?Mulțumesc anticipat.Cu respect,Teodor.
O sa ma gândesc, dar în ziua de azi aproape nimeni nu mai folosește harta și busola (mult mai folosite sunt aplicațiile dedicate pe telefon, gen Munții Noștri). Eu mai prezint cum se folosește harta și busola la turele pentru copii, ei sunt mai interesați de asta.
Minunat traseul. Așa cum au spus ceilalți in comentarii, amenajarea lasa de dorit. As dori sa adaug ceva la răspunsul tău, da oamenii pe munte sunt “ de treaba” pana arunca gunoiul in natura. Eu locuiesc in Franța, am făcut trasee (TMB)la mont blanc( chamonix) dar ca la noi in România, nu am vzt. Cu siguranța o sa fac si eu acest minunat traseu, poate o sa colaboram pentru o ieșire in natura. Cu respect din Franța, va doresc multa sănătate si multe trasee.
Cele mai multe gunoaie care se gasesc in natura nu sunt aruncate de turisti, ci de cei ce lucreaza in padure - fie la taiat de lemne, fie culegatori. (ciuperci, afine), fie cu animalele. In zonele unde se ajunge usor cu masina, cum ar fi platoul Bucegi, sau chiar si pe Jepi, mai sunt si de la turistii in adidasi, dar aceia nu sunt "oameni de munte".
Memorabil episod și pt faza cu șlapii. Mă amuz copios de fiecare dată. La fel și cu piesele lui Caragiale: nu pot rezista tentației de a le revedea/reasculta, deși le știu pe de rost.
Am urcat la Babele pe acest traseu in 1964 fără cine stie ce echipament . A fost o zi de neuitat. Mulțumesc pt acest episod, dar nu numai. Să ne trăiești Ionică.
Nu toti au avut noroc ul tau 😔
Cre ca l-am facut de vreo 6 ori, niciodata cu telecabina si m-a luat tare nostalgia acu uitandu-ma la clipul asta. Trebuie sa repet anu asta. Recomand tot traseul - Jepii Mici, Babele, Omu, Valea Malaiesti, Diham - merge de un weekend perfect.
Cum il recomanzi? De un weekend cu innoptare la Cabana?
Am urcat pe Caraiman in vara 2018...4 august. La coborare, din pacate, am cazut pe Jepii Mici intr'o rapa...mi'am fracturat craniul si am ramas lat acolo. Timp de 5 ore am fost carat cu targa de catre salvamontisti. Smurdul refuzand sa trimita elicopter cu toate ca am cazut la scurta distanta de platou/cabana. Nu a fost accident din greseala mea, am avut o problema medicala de care nu stiam si s'a declansat chiar in ziua aia. Oricum fiti atenti la orice pas oriunde pe munte. Drumuri lejere tuturor.
MULTĂ sănătate va doresc
Bine ca s-a terminat cu bine! Mulți dintre noi poate ca avem probleme de sănătate de care nu știm, unele ar putea fi descoperite din timp dacă ne-am duce periodic la controale.
Cu muntele nu i de glumit.Pregatire si echipare buna e f.importanta. Succes mai departe!
Extraordinara educație montana,pliante humor!Peisajele sunt magnifice!
Crucea Caraiman arata super bine Sper sa se fi folosit materiale din cea mai buna calitate și executată de cei care se pricep cu adevărat iar despre traseu ce sa mai spun de o frumusețe care îți taie respirația.Am fost acolo cu gândul și cu sufletul și deja mă simt mult mai bine.Tot binele ptr tine.
😂Tare faza cu slapii!Mai bine descult😅!Multumesc frumos!Drumuri bune!
Mulțumesc, foarte frumos episodul, l-am văzut pe TRAVEL MIX mai întâi.
Felicitări, tinere curajos ! Mulțumim pentru tot ceea ce faci, pentru frumoasele priveliști ! Sănătate și putere!
Slapul nu merge de multe ori la apa 😂 am murit de ras. Multumesc pt video,aveam nevoie de mai multe detalii legate de acest traseu.
Yeeeeeey, te-ai întors cu un episod mai lung, pe care l-am urmărit după ce am ajuns acasă de la Vârful Grecului, tot din Masivul Bucegi! Acest traseu, tot tu ni l-ai inspirat, printr-un alt episod! Mulțumesc pentru tot ce faci!
Frumos tare peisajul de acolo de sus. 😍
Dar din ce văd chiar e greu de urcat.
Dar cei ca mine, și cu rău de înălțime, fără experiență, clar că un traseu de genul e periculos.
Așa că mă mulțumesc să-l văd pe Ioan.
King of the Mountain. 💛😍
Mi-am facut praf ligamentele de la genunchiul stang acum 3 ani si atat mi-a ramas. Clipurile sunt fenomenale! Multe multumiri!
Emisiunea preferata a fetitei mele care are 2 ani jumatate . Cere mereu sa punem pe tv "muntele cu Stoenica fara frica " : )) . Speram ca o sa ne calce pe urme si o sa iubeasca si ea muntele la fel ca noi
Sa fim sănătoși și poate peste 2-3 ani o aduceți la turele mele pentru părinți și copii.
Un salt in timp, binevenit! Pentru mine, episodul asta e ca o doza de energie, dupa o zi asa si-asa. Acum pot sa scriu niste rapoarte urgente si frumoase pentru serviciu, sarbatorind weekendul.:)
Am început de curând sa Vizionez aceste filmulețe ,le-am luat la rând am descoperit datorită ți-e frumusețea munților noștri și bine-nțeles frumusețea țărișoarei noastre !Mulțumim ți-e și oamenilor ca tine care pun in valoare și ne ajuta sa descoperim natura și frumusețea ei !🙏Am vrea vara aceasta in mică vacanța in August când ne întoarcem in țara sa încercam sa ieșim in natura cu cortul sa lăsăm un pic la o parte confortul hotelului și sa ne bucurăm natură in adevăratul sens al cuvântului !Nu o sa urcam la altitudini înalte pentru ca nu suntem pregătiți fizic dar o sa încercam ceva ușor și de durata câteva zile !Inca odată Mulțumesc 🙏🙏👏👏👏Pe cărări spre inima noastră !❤️👏👏👏👏
Bucegi sunt munții mei de suflet!Sunt unici ca floră și faună,sunt speciali,sunt poate cei mai frumoși munți din România!
Dragul meu chiar ai ajuns pe poteci spre inima mea ador muntele multumesc pentru tot
Mulțumim pentru sfaturile utile ,sigur vom fi pregătiți ...
Spectaculos si detaliat, acest episod! Imi întărește dorința de a face acest traseu, la fel de mult pe cât îmi starneste teama...sa vedem in final care va învinge...Multumim! Foarte reușit!
Mare fan al potecilor si povestlior tale, am vazut de mai multe ori unele episoade, fie pe YT fie pe Travel Mix. La cît mai multe realizări la fel de bogate!
E cred ca a 5 oara când îl tot pun.ador ce faci.datorita ție iubesc muntele.
Ma bucur ca și acest episod e apreciat! :)
Am fost odată pe Jepii Mari și a fost frumos dar nu cu cadre d astea superbe. Dar și mult m ai puțin periculos, adică pt oameni normali. Mulțumesc pt video
Foarte tare momentul amuzant din video, cat despre restul continutului, foarte util, informativ și profesional montat. Superbe peisaje 😊👍
Ma bucur ca e apreciat! :D
Absolut minunat! Multumim pentru frumusetea impartasita cu noi si pentru toate sfaturile oferite!
Bine ai revenit Ioan! Chiar imi era dor de Bucegi. Sa nu uitam ca se apropie inflorirea rododendronului, cand muntii nostri devin roz...Sper sa ne întâlnim macar virtual cu aceasta ocazie, pe poteci.🙋♀️
Well done👏👏👏Ioane,ami place foarte mult cum povestesti...."Veniti in cursul saptamanii,nu lasati pe weekend ca o sa fie foarte aglomerat"Cati o sa inteleaga si celalalt sens al cuvintelor!!!
La Bușteni ,pt mine ,mi se pare un loc de poveste , orașul , munții ,totul ...De trei ori am ajuns la crucea Caraiman , ultima dată când am ajuns , încă se lucra la interior ,dar am putut vedea expoziția din interior .Am fecut ambele trasee Jepii mari si Jepii mici (doar coborâre ).Mereu sinte -m uimiti de locurile descoperite de fiecare dată ...Te -am urmărit mereu la tv si pe telefon ,sint un mare faaan . Salutari de la nenea Nicu . Felicitări, tine-o tot asa....🙋🙋👋👋👍👍
Mulțumesc!
Din pacate ,intra tractoare pt a cara lemn dar nu cel cazut deja ! 😔 😔
Excluzand asta,multumim Ionica pt aceste imagini superbe ,avem o tara frumoasa!
Nu se pot construi case din lemnul căzut, care e stricat. Cata vreme folosim cu toți lemn într-un fel sau altul, deci avem nevoie de lemn, se va tăia. E una din puținele resurse regenerabile pe care le putem folosi în o mulțime de domenii.
Ancă un episod frumos și educator. Bravo.
Am 120 de kg,anul trecut am făcut acest traseu.Foarte frumos traseul
Un episod superb și foarte educativ, felicitări Ioan!! am reținut un pont util pentru jepii mici: bomboane cu optimism și șlapi, de preferat în ordinea asta. 😁
Superba prezentare! Multumiri!
Foarte fascinant , frumos și interesant traseul 👍👍😘😘🙏🙏
N-am fost niciodata la Crucea de pe Caraiman, dar ma bucur ca vad clar Costila, destul de des, de la fereastra mea. Iar acum pot intui usor locul in care se afla Crucea, chiar daca nu o vad.:)
The answer to your question is: da :) Congratulations for the video. Quite impressive!
Hai cã te-ai gândit bine :)
Multumesc!
Intr-adevar acest traseu amintește de "copilarie" (anii 90), când "sa urci pe jos la Babele" însemna ori sa urci din Bușteni pe Jepii mici/ mari, ori din Sinaia prin Piatra arsa sau cota 2000, insa astăzi "am urcat pe jos la Babele" = am lăsat masina la Piatra arsa și "am mers pe jos vreo ora/apr. 5 km!!!" (acum, jos pălăria, căci puteai sa te oprești intr-o Poiana pe malul gârlei lângă dn1)
Ce diferență, m am uitat cand ai apărut cu primele ep pe yt acum mulți ani si acum ma uit iar ce a trecut timpul peste tine peste noi. ✌️👍.
Salut Ioan ,frumos traseu l-am facut si noi acum ceva ani dar pe partea cealalta(jepii mari)am cam ramas fara apa dar ne- am descurcat .Dupa aceasta expeeienta ne-am invatat:niciodata sa nu pleci pe munte fara apa la tine chiar daca afli ca e pe traseu .Numai bine ,carari cu soare!!;
multumesc pt filmare, chiar eram interesat de dificultatea traseului. Am evitat sa il fac stiind ca e periculos, asa ca am mers cu masina pana la cabana piatra arsa si de acolo pe jos pana la cruce sau la cabana vf omu. Muntii Bucegi au ceva special, e superba zona
Foarte frumos, abia astept sa merg si eu acolo candva. ⛰️
F Bine explicat despre ritmul biologic al fiecărui individ în parte!
Mă bucur să te văd!Numai bine!
Foarte frumoasă emisiunea .
Felicitari pentru ce faci si succes pe mai departe! 💪🏻💪🏻
Felicitări pentru tot ceea ce faci.Am văzut peisaje superbe.
Felicitări, emisiune foarte frumoasă. Succes
Am fost ultima oară la Crucea Caraiman în iulie 2022, și era o ceață de n-am văzut nimic!Sa ridicat puțin ceața,erau opt grade sus la Cruce,dar mie mi-a plăcut! Încă mai erau gunoaie din păcate pe lângă Cruce,ce să facem ăsta este gradul de civilizație al unora!Iubesc munții Bucegi, iar Caraimanul și Crucea Caraiman ocupă un loc special în sufletul meu!
Bravo Ioane..ai făcut încă un video interesant și frumos .multam
Superb. Multumim pentru recomandari!
Foarte frumoase peisaje ne-ai aratat. Iti multumim. 2 chestiuni as avea:
1. Animalele salbatice cele mai usor de vazute nu cred ca is caprele negre, ci mai degraba caprioarele si vulpile
. 2. Inteleg rostul de a aratat ca slapii nu ajuta la nimic pe munte dar nu cred ca audienta ta foloseste slapi pe munte.
Referitor la bete , da sunte cele mai bune dar in lipsa de ele de mule ori foloseam cand eram copil cioturi de lemn. Nu sunt ideale dar nici nu se compara cu utilizarea slapilor.
NU am facut niciodata acest traseu dar nu pare foarte periculos la urcare(raportat la Piatra Craiului) dar pare destul de greu pe coborare.
Dar inca o data, multumim frumos pe filmulet si pentru ca ne expui si noua pasiunea ta pentru natura/munte.
Pe trasee (deci nu la baza muntelui sau din masina), am vazut mai des capre negre decat vulpi sau caprioare - cel putin in Piatra Craiului si Bucegi, unde sunt multe capre negre. Chiar si in Fagaras.
Filmul meu ajunge la o multime de oameni care habar nu au despre mersul pe munte - dar cauta pe google sau pe youtube "traseu Bucegi" sau "Jepii Mici". Pentru ei sunt utile si informatii care pentru cei ce merg des pe munte nu mai sunt relevante. Oricum, cred ca cei mai multi oameni s-au amuzat la faza cu slapii (de aceea am si preluat-o din episodul 3).
Yeeei, un nou episod! ...chiar imi doream sa vad crucea renovata, acu 3 ani cand eram pe acolo era inchis perimetrul.
Faine experiențe! Zici că nu ai noroc să vezi ursul… eu zic să ai grijă ce-ți dorești. :)
Acum o săptămână am urcat împreună cu 2 prieteni aproximativ jumătate de traseu. Din cauza orei târzi am hotărât să ne întoarcem dar a fost un traseu pe cinste care mi-a depășit așteptările în cea ce privește dificultățile de urcare și tot odată frumusețile din prejur. Tot respectul, primul clip pe care îl vad pe canalul tău și efectiv mai făcut să-ți dau like și subscribe fără ezitări ✌🏻❤️
Mulțumesc, sa fie cu folos! Vezi și alte episoade, poate te inspira pentru ture viitoare!
Mulțumesc!
Mulțumesc, felicitări
Frumos episodul(ca si prima varianta din S1,ep. 3)! Am o gramada de amintiri de pe acest traseu. L-am facut prima oara prin 1994( eram in clasa a 11 a), cu 3 colegi de liceu. Atunci am avut primul soc. imediat ce iesi din padure am vazut niste urme in pamantul usor umed pe care nu credeam ca este posibil....urma de toc cui (vreau sa cred ca a vrut mireasa o poza speciala si pana acolo a avut bocanci😁). Noi am avut bocanci militaresti blugi si tricou de bumbac si......doi rucsaci mici (asta aveam si imi permiteam), unul cu haine in spate si unul cu mancare si apa in fata🤣🤣🤔(exemplu de ...asa nu). Tot atunci am vazut imediat dupa zmeuris, ursul, dar in departare pe partea cu cantonul jepilor.
Acu nu am ce sa fac decat sa reiau traseul, ca mi-ai facut o poftaaaaa.
Multumesc pentru material!
Îmi plac drumețiile tale sânt superbe dar am o rugăminte când mai ești pe in munte oarecare nu mai încuraja întotdeauna mult bucureștenii că e aproape de București că bucureștenii ajung mai ușor aici etc etc.Eu cred ca ești urmărit de toată țara.De mult vroiam sa îți transmit acest fapt.In rest tineo tot așa eu te urmăresc cu mare plăcere chiar cu mult repetat la emisiuni.Succes.
Tare mi-a plăcut video. Odată as merge cutnie la a tura.
Super tare! Mulțumim!!! Ești minunat! ❤💯
Hehe, aici si-a scrantit glezna colega nostra Valeria Toma, Ioan. Prin anul 3 de facultate cred ca am coborat pe Jepi. Au fost cu noi si Ovidiu, Vlad, Alex si Iela :). A fost superb, dar si cam cam nasol pentru ca spre final ne-a prins noaptea si am chemat salvamontul. Nu aveam lanterna si nici haine groase. In schimb, aveam adidasi :D Au venit si televiziunile :D Peripetiile cu final fericit se transforma in amintiri frumoase. Am fost norocosi. Salutari!
Da, țin minte faza, nu știam prea multe detalii însă.
La sfarsitul lunii iunie 2022, ne-a fost permisa vizitarea Crucii Caraiman (in interior) de catre doi angajati din armata. Foarte frumos a iesit restaurarea.
Pfoaa, cat de bine arata "Jepii mici" varianta asta mai noua cu cascada si Crucea renovata. Mie de regula nu-mi place sa merg de mai multe ori in acelasi loc dar Valea Jepilor este printre putinele trasee (daca nu chiar singurul) pe care l-am facut de mai multe ori si l-as mai face. Ultima oara am fost in 2019 cand Crucea era in renovare si nu arata prea bine.
In rest... da... nimeni nu recomanda "Jepii mici" ca traseu de incepere a mersului pe munte dar cred ca majoritatea (inclusiv eu) am inceput cu Jepii mici (in blugi si cu punga in mana, pe vremea aia (2007) inca nu era cu trollere, dar macar aveam niste ghete :)) ) si cu totii cred ca avem amintiri trasnite, palpitante si frumoase cu acest traseu.
Spectaculos!
😁Esti forță!🇷🇴🍻🇷🇴
Felicitări sănătate respect boss
FELICITĂRI!
Good job congratulation Five stars
Un episod Excelent ! Multumim !
Esti super tare Ioan, dar ar fi tare sa faci toata creasta nordica a Pietrei Craiului incepand de la Piatra mica si poate continui spre Iezer-Papusa.
Frumos si util! Felicitari!
Felicitări pentru ceea ce faci.
Foarte frumos, am fost si eu odata
Un traseu destul de greu și vara.Aici muntele și-a luat tributul.Păcat.Amenajarea traseului lasă de dorit.
Felicitari pentru episod si pentru efortul depus!
Bomboane cu optimism, ...hmmm, ...trebuie sa caut si eu. 😉
Acesta este cel mai usor traseu pentru mine :) ... ca nu l-am facut si nici nu cred sa ajung vreodata pe el fara un Stoenica prin preajma! Raman la traseele pentru experienta mea! Nu ar strica sa faci episoade mai multe cu trasee mai usoare (nu neaparat pentru canalul pe Pe Poteci, ai putea sa faci un canal dedicat celor incepatori, fie adulti sau copii) . De exemplu traseul (care nu e marcat oficial) catre Cascada Valea Spumoasa (cumva se vede si aici la 6:29 sau ma insel? ), multi nici nu stiu cum sa ajunga sau merg pe traseu pana da de prima cadere de apa si spun ca aceea este cascada. Eu am reusit sa gasesc cascada din prima insa am luat-o pe scurtura pana la intersectia cu marcajul spre Babele si m-am umplut de noroi cand pe traseul principal cel care se intersecteaza cu traseul spre Urlatoarea nu era nici pic de noroi! Apropo, noroiul de la 4:05 era pe traseul principal? sau vreo scurtatura? ca am fost pe acolo prin aceeasi perioada insa nu am vazut atata noroi (pe scurtatura pe unde am luat-o eu erau 2 santuri mari adanci de la TAF-uri iar pe mijloc era noroi destul dar nici chiar asa). Eu am ajuns sa cred ca noroiul si santurile sunt facute intentionat ca sa nu mai fie turisti multi prin zona sa poata scoate unii ce lemn vor din padure! Am vazut ca prin apropierea statiei de telecabina Busteni au defrisat la greu si la rand! Pacat ca in multe paduri este scos masiv lemnul sanatos nu cel care trebuie!
Eu sâmbătă am urcat pe traseul Jepii MARI .Am ajuns la canton Jepi.De acolo am coborât de la cabana Caraiman pe trseul Jepii Mici.Traseul a fost destul de dificil pentru mine.Probabil pentru ca am avut urcare și coborâre.
Încă un episod minunat, mult aşteptat!!!!
"De aia avem bocanci, ca să o luăm prin noroi." (un tip cu bandană, cca 2021)
Ar fi bine să ai și o prietena cu tine care să fie iubitoare de munte
Un ghid cu șleapi :) Yey
Pe acest traseu am avut o experienta senzationala cu un cuplu proaspat casatoriti (iulia si stefan h.) din Bucale ...binenteles ...pierduta sotia prin alunecare si cautata de salvamont de doua zile ...carata in carca prin aceste crevase,...o adevarata aventura.Iulia a avut zile de la Dumnezeu,captiva doua nopti printre aceste stanci iarna
1997-17 ani. Primul traseu, da 🙈Am urcat fara sa stim pe unde urcam. Am dormit la Piatra Arsa si am coborat a 2a zi.Nu mi s-a parut un traseu greu, insa norocul nostru a fost ca ne-am intalnit cu un grup ghidat si asa am aflat si noi pe ce traseu eram.
Nu sint probleme cu animalele salbatice? Foarte frumos ce ai prezentat tu,felicitari!
Daca nu știi să traversezi strada, sunt probleme și cu mașinile. Așa și cu animalele. Dacă știi cum să mergi și ce să faci, nu sunt probleme.
Salutare sănătate respect felicitări Domnul sef mă interesează excursii pentru părinți si copii
Salutare, și noroc,
Salut, poti sa-mi spui te rog ce ceas folosesti? Am vazut ca iti afiseaza temperatura exterioara si altitudinea. Multumesc
Cabana Caraman este acum a lui Alexandru Tomescu.Mi-as dori sa ajung acolo.
Amazing !!!
Incaltari potrivite - slapi 😂😂😂, nu-mi vine sa cred, ca ai continuat ideea din Ep. 3 cu slapii. Totusi nu prea pot crede ca oamenii urca cu asa ceva, dar totusi am vazut si eu, chestii apropiate. Revenind la partea serioasa, chiar acum am patit, ca ratand un pic poteca, a trebuit sa cobor pe o limba de zapada abrupta, si am blestemat momentul, in care nu am dat ascultare gandului, sa pun matele in rucsac, imi usura coborarea, ma salva de o alunecare plina de adrenalina ... deci echipamentul tre sa fie la tine, si daca doar te gandesti ca deh sigur nu o sa am nevoie ( stiam ca nu mai era zapada pe poteca, insa nu ma gandeam ca nu o sa cobor pe poteca, si stiam ca langa poteca mai este zapada) . De altfel episodul e super, nici nu putea sa fie altfel. Multumesc
Da, pot apărea tot felul de situații neprevazute, nu poți nici sa cari tot ce ai prin casa just în case, dar un minim necesar poate fi foarte util.
Fundalul sonor PERFECT pt aceste drumetii este foșnetul pădurii și cântecul păsărilor. Muzica de ORICE fel îl împiedică pe cel ce urmărește să participe și el la drumeție. Iar arborii căzuți nu "infesteaza" pădurea, DIN CONTRA, larvele si insectele care se adapostesc si se dezvolta in ei devin o sursă de hrana pt păsările și animalele pădurii. În plus, lemnul și vegetația intra in putrefacție și îngrașă pământul. De asta se numesc unele păduri - câte mai sunt... - VIRGINE, pt ca omul nu a intervenit DELOC în ele.
👍👍👍👍👍Tare
Salutare dragul meu. Apreciez mult filmulețele tale și felul în care le prezinți. Apreciez și episoadele în care prezinți echipamente și m-am gândit să te rog ceva: nu am găsit nici un tutorial in limba română care să explice cum se folosește corect busola. Ce zici, ai vrea să faci un filmuleț cu acest subiect?Mulțumesc anticipat.Cu respect,Teodor.
O sa ma gândesc, dar în ziua de azi aproape nimeni nu mai folosește harta și busola (mult mai folosite sunt aplicațiile dedicate pe telefon, gen Munții Noștri). Eu mai prezint cum se folosește harta și busola la turele pentru copii, ei sunt mai interesați de asta.
Și dacă nu ai semnal și te rătăcești?
Am facut Jepii mici de multe ori intre anii 1978-2000...odata l-am facut si iarna ....
Minunat traseul. Așa cum au spus ceilalți in comentarii, amenajarea lasa de dorit. As dori sa adaug ceva la răspunsul tău, da oamenii pe munte sunt “ de treaba” pana arunca gunoiul in natura. Eu locuiesc in Franța, am făcut trasee (TMB)la mont blanc( chamonix) dar ca la noi in România, nu am vzt. Cu siguranța o sa fac si eu acest minunat traseu, poate o sa colaboram pentru o ieșire in natura. Cu respect din Franța, va doresc multa sănătate si multe trasee.
Cele mai multe gunoaie care se gasesc in natura nu sunt aruncate de turisti, ci de cei ce lucreaza in padure - fie la taiat de lemne, fie culegatori. (ciuperci, afine), fie cu animalele. In zonele unde se ajunge usor cu masina, cum ar fi platoul Bucegi, sau chiar si pe Jepi, mai sunt si de la turistii in adidasi, dar aceia nu sunt "oameni de munte".
Salut Ioan, cumpara-ti, te rog un backpack mount ;) #12:05
Boss cite ore durează pină la Babele din Bușteni ? Mulțumesc frumos sănătate respect felicitări
Foarte frumos in natura.
Acolo ne sunt radacinile !