Ötme Bülbül 'Tarama (Sürmeli Tavrı) Mızrap bölümü eğitim videosu.

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 23 ก.ย. 2024
  • Ötme Bülbül eseri Türk Halk Müziği'nde çok önemli bir yere sahiptir. Çok sesli düzenlemesi Yavuz Top tarafından yapılmıştır. Bu eseri, bağlama icracıları çok sevmiş ve özellikle Çetin Akdeniz tarafından da kusursuz bir şekilde icra edilmiştir.
    Eserde Ankara Mızrap Tavrı, Sürmeli Mızrap Tavrı ve Aşıklama Mızrap Tavrı kullanılır. Ayrıca acelitesi yüksek geçişli bölümleri, bağlama düzeninde klavyedeki farklı pozisyonları çalıştırması ve dinamik yapısıyla da çok sevilen bir düzenlemedir.
    Eserin tarama (Sürmeli Tavrı) mızrap kullanılarak çalınan son bölümünün eğitim videosunu, bağlama öğrenen kişiler için anlatmaya çalıştım.
    #Ötmebülbül
    #bağlama
    #Mızrap
    #Tavır
    #Tarama
    #halkmüzigi
    #bağlamaeğitimi
    #Sürmelitavrı
    #Ankaratavrı

ความคิดเห็น • 6

  • @irfansepin9081
    @irfansepin9081 9 หลายเดือนก่อน

    Çok güzel bir Anlatım
    Sade net ve anlaşılır
    Ellerine kollarına yüreğine sağlık

  • @ertanaslankan5684
    @ertanaslankan5684 9 หลายเดือนก่อน

    Ellerine emeğine yüreğine sağlık hocam❤

  • @NormalChannel9
    @NormalChannel9 9 หลายเดือนก่อน

    Yüreğine sağlık.

  • @cabbarozcelik493
    @cabbarozcelik493 9 หลายเดือนก่อน

    Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. 72 Yaşında bağlama aşığı biri olarak kurs peşinde koşamam.Rica etsem, müsait olduğunuzda kısa kısa önemli tavır egzersizlerini paylaşabilirmisiniz. Kanalınızı da, yeni farkettiğimi söylemeliyim. Saygılar,sevgiler.

  • @abdurrahmandellal411
    @abdurrahmandellal411 9 หลายเดือนก่อน

    kardeşim iyisin hoşsun eline sağlık. ama altına notalarını da yazsaydın çok daha iyi olurdu. aklında olsun nota evrenseldir. müzikte. ama herkeste kulak yok :)

    • @unaloztorun577
      @unaloztorun577  8 หลายเดือนก่อน +1

      Teşekkür ediyorum. Ben Müzik Öğretmeniyim, notanın evrensel olduğunu biliyorum ve size katılıyorum. Ancak Çalgı Eğitimi nota ile yapıldığı gibi gösterip yaptırma ile de yapılır. Yüzyıllarca da yazıyla değil sözlü uygulamayla bilgi ustadan çırağa doğru aktarım yoluyla gerçekleşmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır. Yani aslında nota ile tanışmamız ve onu geliştirmemiz maalesef çok eskilere dayanmaz. Sonuç olarak tek bir yöntem yoktur. Bazen notaya bakarak, bazen çalan kişinin icrasını izleyerek, bazen sadece dinlerek bazen de hepsi ve daha fazlası bir arada olacak şekilde çalgıyı öğreniriz. Ben bu videoyu izleyerek icra edilecek şekilde gönderdim siz de isterseniz deneyin. Onun da çok faydası olacaktır diye düşünüyorum. İyi çalışmalar diliyorum.