Παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 4

  • @grgamer8470
    @grgamer8470 หลายเดือนก่อน +2

    Δυστυχώς έχω καταλάβει το τι θεωρείται δικαίωμα ορίζεται στην πράξη απο το περιβάλλον: το δικαίωμα να νιωσεις καλά μεσα στο σπίτι σου απο την πρώτη φορά που σαν ον θα αρχίσεις να αισθάνεσαι ορίζεται από τους γονείς σου.
    Το πως θα νιώθεις στο σχολείο ορίζεται απο την φιλοσοφία των δασκάλων/ καθηγητών και το τι υποκειμενικά δικαιώματα θα σου " δοθούν" ως ενήλικο άτομο θα σου δοθούν απο την ποιότητα της κοινωνίας την συγκεκριμένη περίοδο.
    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αλληλεγγύη ούτε απο φορείς του κράτους ούτε μέσα στον όχλο/ κοινωνία γιατί στον πυρήνα της οριζόταν απο τις γνωριμίες και απο ποια οικογένεια προέρχεται ο καθένας. Δυστυχώς καταλαβα πολυ αργά ότι το " εσυ ποιανού είσαι?!" που λενε οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας σε πολύ νέα άτομα έχει να κάνει με αυτή την άρρωστη αντίληψη...

  • @user1234g-j7s
    @user1234g-j7s หลายเดือนก่อน +2

    Γεια σας, πολυ ενδιαφερον κ αυτο το θεμα. Ομως η κατοχυρωση των ανθρωπινων δικαιωματων μεσα απο τα συγκεκριμενα κειμενα δεν προυποθετει κ την αναλογη υπαρξη κινηματων αντιδρασης προς την εξουσια κ διεκδικησης απο τον απλο λαο;

    • @ΑθηνάΜαλαπάνη
      @ΑθηνάΜαλαπάνη  หลายเดือนก่อน

      @user1234g-j7s φυσικά, υπάρχει άρθρο που αναφέρεται στο δικαίωμα του ανθρώπου να αγωνιστεί και να παλέψει σε περίπτωση παραβίασης ενός ανθρώπινου δικαιώματος, είτε αυτός ο αγώνας θα είναι σε εθνικό δικαστήριο είτε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο είτε στο δικαστήριο της Χάγης. Φυσικά και προβλέπεται και η παρατήρηση σας είναι σωστή.