Felicitari pentru efortul tau, de a demonstra o tenologie noua despre care multi nu au cunostinta. Sincer te admir pentru ca iti constuiesti singur tot.Nu esti un om bogat material, dar esti bogat sufleteste si asta conteaza foarte mult.Oferi altora din experienta ta.Am descoperit canalul tau intamplator .Mergi mai departe si arata si altora ce faci tu .
Eu am observat că spuma parcă lipește mai bine dar rezultatul testului a fost că lipește mult mai bine decât mă așteptam eu, sincer vorbind este un produs mai nou decât adezivul clasic, de ce ai scote pe piata un produs mai nou care să fie mai prost decât produsul pe care vrei să-l înlocuiești?
@@MadebyConstantin am observat si ca izoleaza destul de bine termic si fonic acea spuma, probabil doar mi se pare , dar iarna asta nu am avut un consum asa mare , fiindca nu am mai fost nevoit sa folosesc prea mult radiatorul :D cum am spus , probabil doar mi se pare . dar fonic chiar ma ajuta fiindca am acustica mult mai buna ca inainte (intregistrez melodii cu microfon profesional)
Cel mai probabil, la aplicarea adezivului pe OSB, OSB absoarbe foarte repede apa din adeziv, iar acesta nu are apa necesara pentru a se intari in timp si a capata rezistenta la intindere/compresiune. Eu unul nu as folosi beton/mortar proaspat/sapa pe OBS, tocmai absortiei apei de catre lemn foarte rapid, si pierderea proprietatii cimentului intarit ! Un experiment binevenit. Multumesc frumos !
OSB este tratat și nu absoarbe apa așa de repede dar acest adeziv nu este pentru OSB chiar dacă am văzut câteva persoane care așa îl puneau și mereu m-am întrebat dacă este corect, acum știu nu recomand adezivul asta pe baza de ciment pentru OSB.
Un experiment foarte interesant ! Pentru cei sceptici spuma lipeste extraordinar de bine ,spuma folosita in acest video este una de foarte buna calitate dar ve-ti obtine rezultate foarte asemanatoare si cu marcile mai "low buget "
Eu folosesc doar spumă. Sunt mai multe avantaje ... rezistență mai mare . E termoizolant... mai usor de lucrat la înăltime... si costurile sunt cam egale cu adezivul. Recomand spumă dar nu ieftină....
Felicitări pentru experiment. Ne întrebăm cum poate un biet bloc de polistiren să suporte greutatea de 8-10 kg pe metru pătrat a adezivului pe bază de ciment. Greutate plasată între construcție și termosistem, susținută cu câteva dibluri care găuresc zidăria de 5 ori pe mp. Adezivii poliuretanici au o greutate specifică mică, câteva zeci de grame pe mp și au o rezistență la tracțiune de ordinul zecilor de kg. trebuind ca pereții construcției să fie curați, de preferință amorsați cu Ceresit CT 17 (un exemplu). Mai adaug că în cazul utilizării adezivilor poliuretanici trebuie să alegem termosisteme fără dibluri cu densitatea EPS de preferat 100 minim 80. Succes și atenție la instrucțiunile produselor folosite, personal recomand Sika Boom 582 și 587.
Paul Adryany, se lipeste dar nu stii tu,doar comentezi sa te afli în treabā. Se lipeste cu un adeziv special facut pt aceste suprafete. De ex Duraziv AT33.
Salut ! As vrea sa lipesc polistiren direct pe un tavan dat cu lavabilă. Se poate? Iar mai apoi sa mai adaug un strat de tavan fals tot din polistiren. Nu vreau plasă sau ciuperci... Ce crezi e ok? Mulțumesc!
@@minutzionel Pentru că este adevărat de acea au apărut, spuma bate la cur tot ce este pe baza de ciment. Acum fiecare folosește ce vrea și face ce vrea, este o țară liberă mai.putin când vine vorba de mască care personal nu mă deranjează.
@@MadebyConstantin este spuma adeziva de polistiren se aplica pe placa se lasa aprocsimativ. 2 minute apoi se aplicatimp de maxim 8 minute se mai poate face reglaj ,expandeaza putin in functie de cantitatea aplicata pe placa
Da știu că am avut noroc, dar dacă veneau să-mi de-a amenda negam faptul că eu am adus acea piatra acolo care de altfel nici nu am a fost adusă de mine sau comandată de mine.
Daaaaaa E ok pt că nu au trecut "organele" pe acolo ... dar cred că vecinii nu au fost deranjați. În schimb eu am avut de.a face în aceste zile cu câțiva vecini ... Am lăsat buștenii în altă parte ... că nu am putut intra cu toți odată. Și o săptămână și ceva au tot stat acolo. Că sună la poliție ... că de de le las acolo ... nu erau pe drum ci la marginea lui ... fără să.i ating gardul ... Noa ... oameni răi prin unele părți ... sau dificili mai bine zis. Pfuuu cât am scris ... Scuzați lungimea mesajului ... În ceea ce privește experimentul ... m.am uitat cap-coadă! Tare de tot! Sănătate și spor la treabă! Seară faină tuturor!
@@macoveiflorin Este foarte greu să-mi închipui ce vrei să faci, punere în locul meu și încearcă să răspunzi te rog, dacă unde vrei să folosești spumă este ferit de apă și nu bate soarele spuma face minuni .
@@MadebyConstantin Salut, este vorba de un pod facut acum vreo 20 de ani peste un bloc de 10 etaje in Piatra Neamt unde acel pod este supus vanturilor puternice, el arata bine dar ma gandesc sa il intaresc cu spuma adeziva pe care sa o aplic pe toata suprafara interioara.
Da este pentru polistiren dat poți lipi aproape orice am lipit și lemn și plastic și rigips atît timp cât nu este expusa la soare este indestructibilă.
@@MadebyConstantin crezi ca tine la fel de bine intimp? adica dupa 2-3 ani mai este la fel? adezivul se intareste in timp. testul trebuia facut la o luna dupa aplicarea adezivului nu in aceeasi zi...iar testul pe lemn....pe bune? si scrie pe adeziv ca nu are aderenta pe lemn...
Din câte știu eu se poate dar ar fi bine să te mai informezi și din altă sursă, personal nu am montat niciodată vată bazaltică. Uite ce scrie aici la descriere www.tehnoconstruct.ro/cumpara/tytan-is-13-adeziv-rapid-tip-spuma-pentru-polistiren-expandat-extrudat-7695338
Cu 1 tub de spuma cica lipesti 10 mp aproximativ 20 de placi, Adezivul ce il folosesti tu este brand mestericacfacut de firos, wste un adeziv slab ieftin, daca foloseai adezivi mai scumpi gen baumit ducontact, ceresit thermounivers etc, sigur rezultatul era altul. Dar tot mai buna este spuma clar. Eu folosesc de la bizon
Mulțumesc pentru toate comentariile frumoase, nu ai idee cât de mult însemna comentariile primite de la tine. Ai tot respectul meu și crede-mă că îm aduc aminte fiecare comentariu lăsat de tine . Ai tot respecutul meu si 🙏🙏🙏🙏🙏.
@@ioneldragan9015 Da începe să pară a casă, putere îmi iau de la voi cei care știu să aprecieze ce implică ridicarea unei case în nici un caz de la ingineri care nu au nimic de făcut decât să critice. O seară plăcută și dumneavoastră.
si inca ceva. depinde si ce adeziv ai folosit. la fel si cu spuma. eu am patit. am luat aceeasi marca de spuma de la un magazin renumit si de la un depozit din apropriere. identica. aia de la magazin ma tinut o gramada. adica am placat mult iar cea de la depozit 2 placi ))). sa golit tubul in mod miraculos. sunt convins ca si la rezistenta chiar daca nu am facut un tet, este la fel de varza...
Da spuma lipeste mai bine si se întărește mult mai rapid dar sa nu uitam că plăcile trebuiesc puse si la boloboc cea ce spuma face acest proiect mult mai greoi iar adezivul are nevoie de 21 zile pt.intarire.
Ti-am spus ca acest clip are mare potential, uite ce bine merge. Si va merge bine pe termen lung. Foarte bun testul, deci spuma e mai buna. Acum cred ca si in cazul adezivului poliuretanic si in cazul celui pe baza de ciment, conteaza si calitatea. Pe OSB stiam sigur ca nu adera adezivul de ciment. In schimb pe zidarie cred ca e mai ieftin de aplicat adezivul pe baza de ciment.
Pote putin mai ieftin dar nu cu mult dar și amesteci și câți la saci de adeziv până dai în bâlbâiala eu am inceput să armez plasa și terminat deja.13 saci.
@@MadebyConstantin Plasa oricum trebuie pusa si de lipesti cu spuma si de lipesti cu adeziv. Dar da, amesteci, o treaba in plus. Lipesti cu un tub de spuma cat iti ajunge un sac de adeziv? Intreb, pentru ca nu am pus termoizolare cu adeziv pana acum.
@@MadebyConstantin A, stai, tu vorbeai ca te-ai apucat de armare. Spor. Am vazut comentariul cu "te tin din treaba" in notificare, daca intru sa-l citesc, nu apare. In fine, baga mare, spor
@@DemoToolsYT Cu un tub de spuma pui că 10 mp dacă nai ce am avut eu acolo fundația curului. Și cu adeziv cred că pui aproximativ la fel un sac dar adezivul este puțin mai ieftin.
Se cunoaste care este stabilitatea in timp pentru spuma?. Poate in cativa ani se slabeste se macina si nu mai tine??? Stiu ca cea expusa la soare se distruge in cativa ani, as fi interesat sa stiu cum se comporta in zid.
am avut o usa interioara(cu toc lat) prinsa cu spuma de montaj, imi venea sa plang cand am dat-o afara.. a trebuit sa stic tot glaful pe ambele parti si sa tai ori ce capat de spuma altfel nu iesea. mi-a placut laboratorul tau de teste:D asa improvizatii fac si eu :D. ai facut o alegere foarte buna, pe osb nu ar fi tinut prea bine cu adeziv, osb-ul are un strat protector, nu stiu exact din ce e, dar stiu ca nici vopselurile nu adera toate la el, pentru unele e necesar sa smirgheluiesti putin suprafata. spuma e un adeziv chimic adera mult mai bine la suprafete neporoase
Da spuma sigur este mai bună decât adezivul și acel strat de pe OSB este un adeziv pentru lipirea așchiilor. Mi-aș fi dorit să fac un experiment mai bun dar între muncă și toți retardați de care dau in viață de zi cu zi nu mai am timp nici să mănânc.
@@MadebyConstantin prea multe pretentii ai, tu chiar crezi ca toata lume gandeste..eu am glumit, cine a vrut sa vada a vazut, cei ce vor sa critice conditiile in care ai facut testul oricum nu sunt interesati de subiect ci doar de scandal
@@floreamihai. Nu va fi nici un scandal cine chiar vrea să contrazică acest test îl poate face varianta lui filma și posta pe TH-cam chiar îmi doresc să văd alt test pe TH-cam bineinteles real fara sponsorizări sau trucuri magice.
Ce părere aveți de folosirea adezivului poliuretanic cu expandare redusă (Bostik, Soudal) pentru lipirea plăcilor ceramice (faiantă) pe pereți de beton, in baie. In general văd la specificatii că grosimea adezivului după presare trebuie să fie sub 3mm, deci ar merge. Urăsc adezivul de tip ciment, este dur și la o găurire prin placa de ceramică poate să vibreze peretele și să se desprindă plăcile. Exista vreo inconveniență sau dezavantaj folosirea poliuretanului? Vad că este menționată o oarecare absorbție a apei, dar după montaj se folosește chit de rosturi, deci apa nu ar ajunge la poliuretan. Am văzut adeziv poliuretanic de tip pastă/mastic, la galeată, dar am doar un perete de montat, nu mă apuc de lucrare mare.
Eu cred că marge totuși mai bine faceți o probă cu o placa și vedeți cum prinde totuși trebuie să aibe suport până se întărește spuma aproximativ o oră.
Spumare timp de întărire mai scurt. Trebuia să lași adezivul cel puțin 48 ore. Poate spuma lipește dat adezivul în timp este mai bun. EU AS MERGE PE ADEZIV.
@@MadebyConstantin Am vazut ca producatori de spuma pentru polistiren o recomanda si pentru vata bazaltica. Cred efectul e acelasi, merge pe un perete tencuit, nu pe zidaria netencuita, pentru ca nu poti indrepta din spuma cum faci cu adezivul. Exista sistemele EIOS care folosesc o lipire a polistirenului la acoperis cu spuma. Ma gandesc ca la vata ar lipi cel putin la fel de bine, ba chiar ar intra intre fibre mai mult de cat adezivul.
@@danutlehutu Probabil lipește bine și vata dar dacă n-am încercat este total aiurea să-mi dau cu părerea și să fac pe cineva să greșească din cauza mea, deci până nu încerc eu personal nu-mi dau cu părerea despre un produs doar din ce am auzit pe la uni.
Este nevoie de testul timpului pe care nimeni nu l-a publicat inca. Cum se comporta spuma pest x ani si cum se comporta adezivul de polistiren peste x ani, unde x sa fie > 10. Lipind suprafete mari, adica daca folosim o placa mare/intreaga de polistiren atunci spuma o punem numai pe anumite portiuni, facem un dreptungi, un X si il lipim dar cu adeziv ungem toata suprafata placii, ce este mai bine, o placa lipta cu spuma pe 5% din suprafata sau o placa lipita cu adeziv 100%?
Spuma odată acoperita acolo moare eu am desfăcut ferestre după 10 ani și spuma era intactă acum cine pune adeziv pe toată placă eu n-am văzut așa ceva până acum total lumea pune pe copci ca să poată îndrepta cât de cât peretele.
@@MadebyConstantin Stiu ca asa se pune polistirenul unde peretele nu permite, eu cand mi-am facut casa am cerut sa fie tencuita pe exterior iar abia dupa sa fie montata izolatia cu polistiren, in acest fel polistirenul a fost uns pe toata suprafata cu adeziv si lipit de tencuiala, da au fost costuri un pic mai mari dar am vrut sa fie o lucrare de caitate.
@@rubenalexandrumarincus4653 ceva de genul asta depinde acum de fiecare unele persoane exagerează, îți recomand să cumperi un pistol pentru un rezultat mai bun și mai practic.
Ai si de la mine un like pentru comparatie, insa as vrea sa contrazic faptul ca se lipeste mai bine pe caramida decat pe OSB, ci se lipesc la fel de bine. Iti spun si de ce : Cand incerci sa dezlipesti, caramida este rigida, iar forta aplicata se rasfrange asupra unei suprafete mari de contact, insa in cazul OSB-ului, datorita faptului ca este elastic si se onduleaza cand aplici o forta asupra planeitati lui, favorizeaza directionarea fortei aplicate catre marginea pun tului de prindere dintre materiale si astfel iti da impresia ca se dezlipeste mai repede, cand de fapt, daca te uiti cu atentie, s-a rupt polistirenul si nicidecum spuma ! Succes in continuare !
Mulțumesc, dat sincer prea multă teorie strica am văzut mai nou lumea a început să zidească la case de cărămidă și bca cu spuma in loc de materiale bazate pe ciment, oare de ce fac acest lucru și diriginți de șantier semnează lucrările fără șpagă cum se face de obicei.
@@MadebyConstantin teoria niciodata nu strica. Fara teorie nu poti pune in practica.... Intr-adevar am vazut si eu ca se zideste si cu spuma si mi s-a parut o idee buna, insa pentru propria casa, atunci cand o voi construi de la 0, voi evita pe cat posibil spuma la zidit pentru ca nu se stie niciodata cand apare un incendiu (si ma refer la casele din apropiere), iar spuma dintre caramizi s-ar topi imediat, pe cand mortarul nu. Fiecare isi alege proiectul si materialele dupa cum doreste, dar personal, la structura de baza voi evita materialele inflamabile, pentru ca un incendiu ar strica tot.... Chiar am un prieten care era sa ramana fara casa datorita unei case vecine care a ars, iar focul s-a extins si au ars 3-4 case odata.... Iti urez succes si Craciun fericit !
Probabil cei care fabrica spuma au făcut aceste teste oricum soarele afectează spuma în timp dar dacă este ascunsă sub polistiren sau oricare alt material rămâne intactă, vorbesc din experiență după ce am desfăcut un geam care era montat cu spuma de aproape 10 ani.
Experimentul nu prea demonstrează multe, ce greutăți duce polistirenul pus pe casă,cine trage de el?se știe cum reacționează spuma în timp?Dacă își pierde din proprietăți?
Salutare Daca vreau sa lipesc polistiren extrudat de 3 cm pe tavan la un apartament credeti ca rezista doar cu spuma? sau trebuie sa pun si niste suruburi sau niste propte pana se usuca spuma?
@@valentinhainagiu3617 Atentie daca tot cititi pe sac cum se prepara adezivul, cititi si tubul de spray cum se foloseste!!! Adica suprafata de lipit trebuie umezita putin (nu balacaela) pentru a facilita reactia de lipire! Eu am lipit rigips pe pereti in loc sa-i prind cu profile. Merge f bine, trebie tinut presa cam 5-10 min si gata! Tot cu adeziv am facut un gard de BCA si este perfect!!!
Salutare! Urmează să izolez căsuța cu polistiren, știu că voi folosi adeziv spumă, doresc dacă poți să spui cam câți metri pătrați poți realiza cu un litru de adeziv? Mulțumesc!
Pai doar nu tii polistirenul cu mana pana ajunge adezivul la maturitate. Stii ca in timp spuma se degradeaza si se face nisip si ca ea expandeaza iar intre polistiren si perete nu este indicat sa existe goluri de aer si daca s.ar aplica spuma pe toata suprafata placii si s.ar presa tot nu ar fi bine ca impiedica vaporii de apa sa iasa din pereti. Nu va mai faceti griji de puterea de lipire a adezivului pt.ca de aia exista diblurile implementate in termosistem. Lipirea cu spuma este bucuria meșterilor ca nu mai depun mult efort.
Frumoase Experimente.Lucrezi si construiesti ,precum aici, la noi in USA.Asa se construieste la noi in USA sandwich.Foarte sigur nu te ingroapa peretii la un eventual cutremur.
Da încerc să copiez cum se lucrează în SUA dar și în Anglia in Europa se poate face pereți la 60 de centimetri diferente între grinzi nu ca în SUA la 40 și folosim grinzi diferite nu doar 2x4 eu am folosit 2x6.
Pt. osb trebuie un adeziv special ,nu cel obisnuit. Duraziv face un adeziv pt osb si lemn. E specificat pe sacul adezivului. Duraviz AT33 este pt lipirea polistirenului pe osb.
Lucrez cu spuma din 2005 Soudal este buna dar nu pe tempereturi scazute ,pierde din proprietati, mai calitative sint Alsafix , ceresitul,sica. O spune si pretul mai ales la Alsafix
Polistirolul nu e cel mai bun adeziv de polistiren dar e acceptabil, un adeziv bun gasesti la sto sau caparol. Dar si asa spuma e nr 1 doar sa nu fie cea mai ieftina.
Nu e mai acumpa spuma. Un tub spuma faci cam 10 mp si costa 24 lei. 1 sac costa aprox 15 lei si faci 5 mp. Cam tot acolo bate dar e mult mai rapid , usor, si practic cu spuma
Salut!Ai avantaj la pus cu spumă că nu stai cu adeziv in găleată. Să lipească mai bine pe cărămidă sau bca se stropeste cu apă apoi se pune spuna iar la 5÷10 sec se pune placa.Adezivul are timp mai prelungit de lucru,cca 3÷4 zile.La spumă trebuie să verifici in urmă din când in când pt că spuma mai umflă puțin. După 20 de minute nu mai treb să verifici.
Salut !! Super bine te-ai gândit la acest experiment.. Sa știi că sunt dezamăgit de calitatea siliconului pentru al mai putea folosi la lipit de polistiren decorativ pentru tavan , am renovat in noiembrie 2019 camera mamei mele și am pus pe tavan polistiren decorativ și a ținut siliconului in jur de o luna jumate după care au început să cadă bucățile de tavan fals și siliconul rămânea pe tavan fara sa fii rămas puțin silicon pe.acelt tavan fals din polistiren.. Și m-am gândit să pun spuma pentru polistiren și am pus acum vreo două săptămâni pe o bucata sa știi că tine și e foarte tare bucata aceea dar unde a rămas silicon se mișca și încă mai cad bucăți și tot am lipit de fiecare data când au văzut.. eu cred că nu are nimic daca voi lipi cu aceasta spuma direct pe lavabilă cred că va tine spuma și pe lavabilă
Bun experimentul,din pacate nimeni(nici chiar autorul experimentului)nu trage o concluzie clara,simpla si la obiect.Asta se intimpla si in tot Facebook-ul,teorii,filozofii,pareri,balarii....etc.Haideti sa nu fim analfabeti functionali,sa fim practici,ca nemtii,sa invatam ceva din net-ul asta.Asadar,spuma e mult mai buna,din pacate mult mai scumpa.Sau,ai bani girla folosesti spuma(sau pe suprafete mici,gen spaleti),daca esti mai saracut sau plachezi sute de metri patrati,adeziv.Aentie ! Si acesta am vazut la trei preturi,cu 18 lei sacul,cu 25 lei sacul si cu 30 lei sacul.Banuiesc ca cu cit este mai scump,cu atit e mai bun.Corect ce-am scris ?! Va salut cu respect.
Eu am ajuns la concluzia că spuma este mult mai bună dacă suprafața pe care se aplică polistirenul este dreaptă, este adevărat că iese puțin mai scump dar lucrarea merge mai repede și timpul este bani, acum fiecare folosește ce dorește eu doar am vrut să văd care lipește mai bine și mai repede.
Salutare, respect pentru tot ce faceti ! Am placat acum 7 zile casa cu polistiren , la pieptan pe BCA... cand am lucrat au fost 7 grade afara si -2 grade seara. A doua zi la lipire 12 grade ziua iar seara 0 grade. A treia zi 14 grade ziua 1 grad seara Intrebarea mea este, oare a inghetat adezivul sub placa de polistiren .. voi avea probleme? Dupa au fost 10, 12 grade ziua 1 grad 2 , 4 seara pana la terminarea lipiri. Adezivul cand il folosesti trebuie sa fie neaparat 5 grade ori peste atumci la folosire dar seara daca este 0 apar probleme?
Felicitari pentru efortul tau, de a demonstra o tenologie noua despre care multi nu au cunostinta. Sincer te admir pentru ca iti constuiesti singur tot.Nu esti un om bogat material, dar esti bogat sufleteste si asta conteaza foarte mult.Oferi altora din experienta ta.Am descoperit canalul tau intamplator .Mergi mai departe si arata si altora ce faci tu .
Mulțumesc mult pentru apreciere🙏🙏🙏respect.
multumesc , Sarbatori Fericite, multa sanatate si spor maxim!
Mulțumesc la fel.
Interesant, bravo experiment simplu si fara complicatii!
Se putea mai bine dar asta este atât mă duce capul.
Frate îți multumesc frumos ai fost de mare ajutor ....bafta multa
Cu plăcere.
Este de apreciar efortul pentru demonstratie.bravo!mal mate dovada nu exista ,chiar mi a placut experimentul
Mulțumesc mult din păcate gândul mi-a fost mai mult la muncă și nu m-am pregătit cum trebuia.
Foarte bun filmuleț felicitări și eu credeam sincer că adezivul este mai bun ca spuma.
Mulțumesc prietene am mai învățat ceva👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Eu am observat că spuma parcă lipește mai bine dar rezultatul testului a fost că lipește mult mai bine decât mă așteptam eu, sincer vorbind este un produs mai nou decât adezivul clasic, de ce ai scote pe piata un produs mai nou care să fie mai prost decât produsul pe care vrei să-l înlocuiești?
Bv bai baiatule multumesc pentru video. Chiar voiam sa aflu care e mai bun de lipit. Ms frumos
Mulțumesc și sper că a fost de ajutor.
Sincer chiar ai fost. Te am mai urmarit
Eu am folosit spuma SOUDAL pentru a placa cu rigips direct pe tencuiala , si-a facut foarte bine treaba .
Se poate și rigips și lambriu de PVC și multe altele.
@@MadebyConstantin am observat si ca izoleaza destul de bine termic si fonic acea spuma, probabil doar mi se pare , dar iarna asta nu am avut un consum asa mare , fiindca nu am mai fost nevoit sa folosesc prea mult radiatorul :D cum am spus , probabil doar mi se pare . dar fonic chiar ma ajuta fiindca am acustica mult mai buna ca inainte (intregistrez melodii cu microfon profesional)
Astea sunt genul meu de experimente! Continuati munca! Felicitari!
Mulțumesc, probabil trebuia să încerc să fac un videoclip mai calitativ din păcate eram extrem de obosit și nu prea mi-a ieșit.
Mulțumesc pentru videoclip
Cu plăcere, sper că nu vrei să plachezi cu polistiren la temperaturile astea.
Cel mai probabil, la aplicarea adezivului pe OSB, OSB absoarbe foarte repede apa din adeziv, iar acesta nu are apa necesara pentru a se intari in timp si a capata rezistenta la intindere/compresiune. Eu unul nu as folosi beton/mortar proaspat/sapa pe OBS, tocmai absortiei apei de catre lemn foarte rapid, si pierderea proprietatii cimentului intarit !
Un experiment binevenit. Multumesc frumos !
OSB este tratat și nu absoarbe apa așa de repede dar acest adeziv nu este pentru OSB chiar dacă am văzut câteva persoane care așa îl puneau și mereu m-am întrebat dacă este corect, acum știu nu recomand adezivul asta pe baza de ciment pentru OSB.
Fain video,mersi și multă sănatate și spor
Foarte tare omu ma chinuiau întrebările astea. Stima
Și pe mine mă chinuia întrebarea, acum știm adevărul. Sănătate multă și sărbători fericite.
Super. Testul tau este de mare folos, cred că pentru multi. Bravo
Mulțumesc mult 🙏🙏🙏, sper să fie de folos pentru cei care nu știu cât de bine lipește spuma.
Felicitări sănătate respect
Sănătate multă 🙏🙏🙏.
Foarte frumos videoul, clar si la subiect, spuma nu se compară cu adezivul, nici ca si aderenta si mai ales ca si greutate, Continua tot asa.
Mulțumesc, clar că spuma lipește mult mai bine cel puțin așa a ieșit la teste.
Un experiment foarte interesant !
Pentru cei sceptici spuma lipeste extraordinar de bine ,spuma folosita in acest video este una de foarte buna calitate dar ve-ti obtine rezultate foarte asemanatoare si cu marcile mai "low buget "
Da sunt sigur că și cea ieftină face treabă bună.
@@MadebyConstantin Dnu Constantin respect munca si timpul depus !Mult spor in continuare ,iar pe viitor poate o colaborare
@@NarcisAlin1 Mulțumesc mult, sunt deschis și la colaborări
Gata, nu mai fac glume, dar foarte rezistenta spuma, super! 😉👌👍👍👍
Super tare. Multumim de experiment!
Da a fost interesant păcat că am mult de muncă și l-am făcut în grabă.
Eu folosesc doar spumă. Sunt mai multe avantaje ... rezistență mai mare . E termoizolant... mai usor de lucrat la înăltime... si costurile sunt cam egale cu adezivul. Recomand spumă dar nu ieftină....
Felicitări pentru experiment. Ne întrebăm cum poate un biet bloc de polistiren să suporte greutatea de 8-10 kg pe metru pătrat a adezivului pe bază de ciment. Greutate plasată între construcție și termosistem, susținută cu câteva dibluri care găuresc zidăria de 5 ori pe mp. Adezivii poliuretanici au o greutate specifică mică, câteva zeci de grame pe mp și au o rezistență la tracțiune de ordinul zecilor de kg. trebuind ca pereții construcției să fie curați, de preferință amorsați cu Ceresit CT 17 (un exemplu). Mai adaug că în cazul utilizării adezivilor poliuretanici trebuie să alegem termosisteme fără dibluri cu densitatea EPS de preferat 100 minim 80. Succes și atenție la instrucțiunile produselor folosite, personal recomand Sika Boom 582 și 587.
Felicitări pentru munca depusă !
Mulțumesc, dar păcate trebuia să mă pregătesc mai bine.
felicitari pentru experiment
Mulțumesc 🙏🙏🙏.
Constantin, o intrebare daca te rog
Aștept întrebarea.
Sal pe osb nu se lipeste nicodata cu adeziv.. Salutari👍👍
Ar trebuie să vezi câți Dorei fac asta, m-am întrebat mereu dacă se lipește acum știu. Sănătate multă.
Paul Adryany, se lipeste dar nu stii tu,doar comentezi sa te afli în treabā. Se lipeste cu un adeziv special facut pt aceste suprafete. De ex Duraziv AT33.
@@AntonioPerez-pv8lc spumă anume pt. Lipit pe lemn osb.. Tot mai bună e.. 💪✌️👍
Salut ! As vrea sa lipesc polistiren direct pe un tavan dat cu lavabilă. Se poate? Iar mai apoi sa mai adaug un strat de tavan fals tot din polistiren. Nu vreau plasă sau ciuperci... Ce crezi e ok? Mulțumesc!
@@AntonioPerez-pv8lc exact. Sau OSB Kleber de la Adeplast...
Bun video ceva de stiut pe viitor
Da ceva ce am învățat și eu cu aceasta ocazie.
Super experiment 👍
Se putea mai bine dar nu prea stau bine cu timpul.
nice...ar fi bun si un test cu BCA si spuma/adeziv
Este la fel ca si cărămida clar pe OSB lipește cel mai bine.
@@MadebyConstantin ma refeream la zidarie BCA cu spuma...am vazut ca au aparut mai multe firme ce zic ca e mult mai bine decat mortaru
@@minutzionel Pentru că este adevărat de acea au apărut, spuma bate la cur tot ce este pe baza de ciment. Acum fiecare folosește ce vrea și face ce vrea, este o țară liberă mai.putin când vine vorba de mască care personal nu mă deranjează.
Pentru osb .. trebuie folosit un adeziv pentru suporturi lemnoase.
Om respectuos si cu bun simt!
Mulțumesc respect🙏🙏🙏.
Bravoooo spuma prinde mai bine noi spuma folosim asa se lucreaza si in Germania sorul lucreaza la o urmarim de contructi si au spuma anumit pt zidit
La ora dar face si la privat si asa ne putem descurca dar oricum mult nu mai stammt aici si varu il platesc
Interesant , dar ce spumă este? Din aceea care se pune la tocuri de uși și ferestre?????
Nu este din acea este o spuma care nu umflă așa de mult ca cea pentru tâmplărie.
@@MadebyConstantin este spuma adeziva de polistiren se aplica pe placa se lasa aprocsimativ. 2 minute apoi se aplicatimp de maxim 8 minute se mai poate face reglaj ,expandeaza putin in functie de cantitatea aplicata pe placa
Eu pe lemn pun polistirenul doar cu spuma. Pe tencuiala, am pus cu adeziv. Foarte bun testul. 👍😁
Pe lemn cred până la urmă că cel mai bine este doar cu ciuperci.
Buna ziua,aveți idee daca se poate lipi polistirenul pe containerul metalic de locuit și dacă da cu ce anume ar fi mai potrivit?
Bună cu siguranță se poate lipi ți-aș recomanda să încerci o bucată cu spumă de lipit și apoi decizi dacă ești mulțumit.
@@MadebyConstantin oare se poate lipi și vata bazaltica tot cu spuma?
@@AdiJunc1 Din câte știu eu se poate cu toate că n-am incercat până acum.
Ai avut noroc cu drumul blocat. Eu era să iau amenda cu o mașină de lemne descărcată aiurea. Noroc cu vecinii care m-au ajutat sa car totul în curte.
Da știu că am avut noroc, dar dacă veneau să-mi de-a amenda negam faptul că eu am adus acea piatra acolo care de altfel nici nu am a fost adusă de mine sau comandată de mine.
Daaaaaa
E ok pt că nu au trecut "organele" pe acolo ... dar cred că vecinii nu au fost deranjați. În schimb eu am avut de.a face în aceste zile cu câțiva vecini ... Am lăsat buștenii în altă parte ... că nu am putut intra cu toți odată. Și o săptămână și ceva au tot stat acolo. Că sună la poliție ... că de de le las acolo ... nu erau pe drum ci la marginea lui ... fără să.i ating gardul ...
Noa ... oameni răi prin unele părți ... sau dificili mai bine zis.
Pfuuu cât am scris ...
Scuzați lungimea mesajului ...
În ceea ce privește experimentul ... m.am uitat cap-coadă! Tare de tot!
Sănătate și spor la treabă!
Seară faină tuturor!
Esti uimitor :)
vreau sa intaresc un pod care este din lemn si acoperit cu tabla, as putea folosit spuma adeziva?
@@macoveiflorin Este foarte greu să-mi închipui ce vrei să faci, punere în locul meu și încearcă să răspunzi te rog, dacă unde vrei să folosești spumă este ferit de apă și nu bate soarele spuma face minuni .
@@MadebyConstantin Salut, este vorba de un pod facut acum vreo 20 de ani peste un bloc de 10 etaje in Piatra Neamt unde acel pod este supus vanturilor puternice, el arata bine dar ma gandesc sa il intaresc cu spuma adeziva pe care sa o aplic pe toata suprafara interioara.
@@macoveiflorin Am să mă abțin nu-ți pot recomanda așa din auzit, mult succes.
@@MadebyConstantin ok,dar logic daca as face asta nu am nimic de pierdut
@@macoveiflorin Exact îți recomand un pistol poți controla mai bine câtă spumă iese din tub.
Spuma castiga la scor mare👍👍👍
Stiam deja dar testul asta a "zis" mai bine.toate cele bune
Bună ziua, pot sa astup un geam termopan cu polistiren? Sa lipesc cu spuma?
Cred că se poate, spumă asta lipește pe absolut orice.
Este bine de stiut 👍👍👍👌👌👌😉😉😉
Da este bine de știut dar ideal ar fi să nu uităm că mereu exista și alta solutie
salut stii cu ce se curata spuma poliuretanica de pe geam mersi
Da cu o lamă cu unghia aproape orice.
@@MadebyConstantin bun deja am rezolvat cu vd 40 si daca nu este uscat îl duce👍
Testele au iesit perfect! Spuma este net superioara, fiind speciala pentru lipirea polistirenului.
Da este pentru polistiren dat poți lipi aproape orice am lipit și lemn și plastic și rigips atît timp cât nu este expusa la soare este indestructibilă.
@@MadebyConstantin crezi ca tine la fel de bine intimp? adica dupa 2-3 ani mai este la fel? adezivul se intareste in timp. testul trebuia facut la o luna dupa aplicarea adezivului nu in aceeasi zi...iar testul pe lemn....pe bune? si scrie pe adeziv ca nu are aderenta pe lemn...
Va salut , felicitări pentru video
Ce părere aveți despre zidirea blocurilor ceramice cu spuma?
Mulțumesc, sincer nu știu ce să răspund spuma este afectată destul de mult dacă o vede soarele așa că mai bine mă abțin.
Bravo mare LIKE
Buna ziua! Lucrati in constructii? Multumesc!
Oarecum, dar nu este meseria mea de bază.
Se poate lipi si vată bazaltica la exterior cu spumă?
Din câte știu eu se poate dar ar fi bine să te mai informezi și din altă sursă, personal nu am montat niciodată vată bazaltică. Uite ce scrie aici la descriere www.tehnoconstruct.ro/cumpara/tytan-is-13-adeziv-rapid-tip-spuma-pentru-polistiren-expandat-extrudat-7695338
cred ca este gresit ceva. spuma initial tine mai bine. intrebarea este: dupa 2 ani, tine la fel de bine?
Cât timp nu o vede soarele rămână intactă zeci de ani.
Cu 1 tub de spuma cica lipesti 10 mp aproximativ 20 de placi, Adezivul ce il folosesti tu este brand mestericacfacut de firos, wste un adeziv slab ieftin, daca foloseai adezivi mai scumpi gen baumit ducontact, ceresit thermounivers etc, sigur rezultatul era altul. Dar tot mai buna este spuma clar. Eu folosesc de la bizon
Da știu că adezivul lasă de dorit asta mi-au trimis de la depozit, vina mea că n-am verificat.
Dar pe bca cum lipeste spuma versus adeziv?
La fel lipește pe orice material, spuma este net superioară din punctul meu de vedere.
Fain video.
Mulțumesc pentru toate comentariile frumoase, nu ai idee cât de mult însemna comentariile primite de la tine. Ai tot respectul meu și crede-mă că îm aduc aminte fiecare comentariu lăsat de tine . Ai tot respecutul meu si 🙏🙏🙏🙏🙏.
Prinde contur casa.
Mă mir că mai ai putere la cât muncești tu.
Toată stima
Dumnezeu să te ajute în toate !!
O seară frumoasă..
@@ioneldragan9015 Da începe să pară a casă, putere îmi iau de la voi cei care știu să aprecieze ce implică ridicarea unei case în nici un caz de la ingineri care nu au nimic de făcut decât să critice. O seară plăcută și dumneavoastră.
Frumos experiment, pe mine m a ajutat sa mi fac o idee despre cum o sa mi izolez tavanul. 👍
Mulțumesc învățăm ceva nou în fiecare zi.
@@MadebyConstantin dar cm 11 adeziv de gresie exterior merge pe polistiren ca masa de spaclu ma gandeam ca e foarte tare
si inca ceva. depinde si ce adeziv ai folosit. la fel si cu spuma. eu am patit. am luat aceeasi marca de spuma de la un magazin renumit si de la un depozit din apropriere. identica. aia de la magazin ma tinut o gramada. adica am placat mult iar cea de la depozit 2 placi ))). sa golit tubul in mod miraculos. sunt convins ca si la rezistenta chiar daca nu am facut un tet, este la fel de varza...
Am luat-o de la magazine mari gen Hornbach la magazinele astea mici este mult mai scumpă.
Buna ziua. Vreau pun pe un tavan cu lavabil polistiren lipit cu spuma iar pe polistiren tavan fals lipit tot cu spuma...este ok asa ?
Da se poate cu spumă dar există material la găleată care lipește foarte bine special pentru polistiren.
Mulțumesc 😊
Cu plăcere sper să ajute cumva.
@@MadebyConstantin stau la 4/4 , bloc, (pod) apartament așa Zis...
@@MadebyConstantin pun grinzi de lemn, tratat, apoi extrudat și... surpriză: de grinzi prind faianță 15/15 , cu holsuruburi... ce părere aveți???
@@vasilezaharia998 Unde.anume sunt grinzile și cum o să se vadă șuruburile alea sau le scoateți după ce se întărește spuma?
@@vasilezaharia998 și le puneți pe bloc sau în casă pe tavan?
Chiar ca nu ma asteptam. Puteam sa jur ca e invers
Da așa crede majoritate se pere că mai avem multe de învățat.
Da spuma lipeste mai bine si se întărește mult mai rapid dar sa nu uitam că plăcile trebuiesc puse si la boloboc cea ce spuma face acest proiect mult mai greoi iar adezivul are nevoie de 21 zile pt.intarire.
Poți folosi acele profile pe care să le pui înainte în boloboc.
Ti-am spus ca acest clip are mare potential, uite ce bine merge. Si va merge bine pe termen lung. Foarte bun testul, deci spuma e mai buna. Acum cred ca si in cazul adezivului poliuretanic si in cazul celui pe baza de ciment, conteaza si calitatea. Pe OSB stiam sigur ca nu adera adezivul de ciment. In schimb pe zidarie cred ca e mai ieftin de aplicat adezivul pe baza de ciment.
Pote putin mai ieftin dar nu cu mult dar și amesteci și câți la saci de adeziv până dai în bâlbâiala eu am inceput să armez plasa și terminat deja.13 saci.
@@MadebyConstantin Plasa oricum trebuie pusa si de lipesti cu spuma si de lipesti cu adeziv. Dar da, amesteci, o treaba in plus. Lipesti cu un tub de spuma cat iti ajunge un sac de adeziv? Intreb, pentru ca nu am pus termoizolare cu adeziv pana acum.
@@MadebyConstantin A, stai, tu vorbeai ca te-ai apucat de armare. Spor. Am vazut comentariul cu "te tin din treaba" in notificare, daca intru sa-l citesc, nu apare. In fine, baga mare, spor
@@DemoToolsYT Cu un tub de spuma pui că 10 mp dacă nai ce am avut eu acolo fundația curului. Și cu adeziv cred că pui aproximativ la fel un sac dar adezivul este puțin mai ieftin.
Mi-am adus aminte ceva cum este la masardä cu cei 15 centimetri de vată bazaltică?
Se cunoaste care este stabilitatea in timp pentru spuma?. Poate in cativa ani se slabeste se macina si nu mai tine??? Stiu ca cea expusa la soare se distruge in cativa ani, as fi interesat sa stiu cum se comporta in zid.
În zid rămâne intactă am desfăcut eu un geam după 10 ani și parcă fusese montat ieri.
am avut o usa interioara(cu toc lat) prinsa cu spuma de montaj, imi venea sa plang cand am dat-o afara.. a trebuit sa stic tot glaful pe ambele parti si sa tai ori ce capat de spuma altfel nu iesea. mi-a placut laboratorul tau de teste:D asa improvizatii fac si eu :D. ai facut o alegere foarte buna, pe osb nu ar fi tinut prea bine cu adeziv, osb-ul are un strat protector, nu stiu exact din ce e, dar stiu ca nici vopselurile nu adera toate la el, pentru unele e necesar sa smirgheluiesti putin suprafata. spuma e un adeziv chimic adera mult mai bine la suprafete neporoase
Da spuma sigur este mai bună decât adezivul și acel strat de pe OSB este un adeziv pentru lipirea așchiilor. Mi-aș fi dorit să fac un experiment mai bun dar între muncă și toți retardați de care dau in viață de zi cu zi nu mai am timp nici să mănânc.
@@MadebyConstantin prea multe pretentii ai, tu chiar crezi ca toata lume gandeste..eu am glumit, cine a vrut sa vada a vazut, cei ce vor sa critice conditiile in care ai facut testul oricum nu sunt interesati de subiect ci doar de scandal
@@floreamihai. Nu va fi nici un scandal cine chiar vrea să contrazică acest test îl poate face varianta lui filma și posta pe TH-cam chiar îmi doresc să văd alt test pe TH-cam bineinteles real fara sponsorizări sau trucuri magice.
incearca si spuma pe scandura de lemn
Prinde foarte bine și pe scândură.
Ce părere aveți de folosirea adezivului poliuretanic cu expandare redusă (Bostik, Soudal) pentru lipirea plăcilor ceramice (faiantă) pe pereți de beton, in baie. In general văd la specificatii că grosimea adezivului după presare trebuie să fie sub 3mm, deci ar merge. Urăsc adezivul de tip ciment, este dur și la o găurire prin placa de ceramică poate să vibreze peretele și să se desprindă plăcile. Exista vreo inconveniență sau dezavantaj folosirea poliuretanului? Vad că este menționată o oarecare absorbție a apei, dar după montaj se folosește chit de rosturi, deci apa nu ar ajunge la poliuretan. Am văzut adeziv poliuretanic de tip pastă/mastic, la galeată, dar am doar un perete de montat, nu mă apuc de lucrare mare.
Sincer nu știu ce să spun eu am folosit la lipit plinta la gresie dar pe tot peretele nu am încercat, așa că mă abțin să dau sfaturi.
Am lipit eu cu spuma Soudal faianță 40/40 peste faianță veche alba 15/15. A iesit beton. Am făcut o bucătărie super moderna.
Salut merge și pe tavan cu spuma sa pun plăcile
Specific este un tavan făcut din var cu carbit????
Eu cred că marge totuși mai bine faceți o probă cu o placa și vedeți cum prinde totuși trebuie să aibe suport până se întărește spuma aproximativ o oră.
@@MadebyConstantin dacă nu pun suport o sa cadă placa ?
Da spuma nu o tine lipită acolo sus până nu începe să se întărească după acea o dai jos cu var cu tot chiar și cu tencuiala.
Lipește și pe suprafețe denivelate???🙏
Da lipește așa am pus eu pe fundație care era făcută în bătaie de joc.
MULTUMIM pentru acest video,și o intrebare daca se poate=de unde se poate achizitiona spuma respectiva(un site sau un magazin)multumesc
Eu am cumpărat spumă de la Arabesque și Hornbach.
Spumare timp de întărire mai scurt. Trebuia să lași adezivul cel puțin 48 ore. Poate spuma lipește dat adezivul în timp este mai bun. EU AS MERGE PE ADEZIV.
Fiecare merge pe ce dorește logic., totuși la OSB nu este bun adezivul.
Spuneti-mi va rog daca este bine sa izolez tavanele cu polistiren pe interior. Multumesc.
Sincer am văzut că uni fac așa ceva alți spun că nu este bine, personal eu i-aș izola mai ales daca stai la ultimul etaj.
Si pentru lipit vata bazaltica?
Am lipit rigips, lambriu, colțare, etc dar n-am pus în viața mea vată bazaltică așa că nu-ți pot răspunde, îmi pare râu.
@@MadebyConstantin Am vazut ca producatori de spuma pentru polistiren o recomanda si pentru vata bazaltica. Cred efectul e acelasi, merge pe un perete tencuit, nu pe zidaria netencuita, pentru ca nu poti indrepta din spuma cum faci cu adezivul. Exista sistemele EIOS care folosesc o lipire a polistirenului la acoperis cu spuma. Ma gandesc ca la vata ar lipi cel putin la fel de bine, ba chiar ar intra intre fibre mai mult de cat adezivul.
@@MadebyConstantin Apropo, te urmaresc si pe fb.
@@danutlehutu Mulțumesc 🙏🙏🙏nu prea postez pe Facebook prea multi șmecheri care se tot bagă în seamă aiurea.
@@danutlehutu Probabil lipește bine și vata dar dacă n-am încercat este total aiurea să-mi dau cu părerea și să fac pe cineva să greșească din cauza mea, deci până nu încerc eu personal nu-mi dau cu părerea despre un produs doar din ce am auzit pe la uni.
Salut,polistirenul ramane fixat doar cu spuma,sau se mai folosesc ciuperci de plastic cu surub? Ma refer la o casa zidita
N-ar strica și ceva ciuperci pentru o siguranță mai bună spuma lipește foarte bine dar eu aș pune și câteva ciuperci doar pentru liniștea mea.
Daca ai peste 3 metri inaltimea peretelui este obligatoriu sa pui si dibluri/ciuperci
Este nevoie de testul timpului pe care nimeni nu l-a publicat inca. Cum se comporta spuma pest x ani si cum se comporta adezivul de polistiren peste x ani, unde x sa fie > 10. Lipind suprafete mari, adica daca folosim o placa mare/intreaga de polistiren atunci spuma o punem numai pe anumite portiuni, facem un dreptungi, un X si il lipim dar cu adeziv ungem toata suprafata placii, ce este mai bine, o placa lipta cu spuma pe 5% din suprafata sau o placa lipita cu adeziv 100%?
Spuma odată acoperita acolo moare eu am desfăcut ferestre după 10 ani și spuma era intactă acum cine pune adeziv pe toată placă eu n-am văzut așa ceva până acum total lumea pune pe copci ca să poată îndrepta cât de cât peretele.
@@MadebyConstantin Stiu ca asa se pune polistirenul unde peretele nu permite, eu cand mi-am facut casa am cerut sa fie tencuita pe exterior iar abia dupa sa fie montata izolatia cu polistiren, in acest fel polistirenul a fost uns pe toata suprafata cu adeziv si lipit de tencuiala, da au fost costuri un pic mai mari dar am vrut sa fie o lucrare de caitate.
@@sebestyenszaby Așa cum ai pus adeziv peste tot la fel poți să pui spuma peste tot dar acuma depinde cât de mult ești dispus să ne contrazicem.
Bun experimentul !
Mulțumesc 🙏🙏🙏.
Un tub de spuma pentru polistiren, cam la cate placi ajunge? Aproximativ 700ml
Undeva de la 7 la 10 mp.
@@MadebyConstantin multumesc Constantin pentru informatie 👍
@@MadebyConstantin deci sa inteleg cam la 10-12 placi 1 tub
@@rubenalexandrumarincus4653 ceva de genul asta depinde acum de fiecare unele persoane exagerează, îți recomand să cumperi un pistol pentru un rezultat mai bun și mai practic.
@@MadebyConstantin 👍👍
Spuma 😃👍
Da spuma și mai ușor de manevrat și mai buna chiar dacă după ce termini ai spumă și în fund🤣🤣🤣.
@@MadebyConstantin ești tare🤣😃
Spuma de pe tort, cred că e mai bună!? 😬🤭🥶Interesant experiment. Cam așa pun și eu spuma pe tort! 🤥🤭😉👌👍
N-aș recomanda așa ceva este foarte posibil sa.nu mai trebuiască să mergi la wc. niciodată, nu că ar fi un lucru rău.
Ai si de la mine un like pentru comparatie, insa as vrea sa contrazic faptul ca se lipeste mai bine pe caramida decat pe OSB, ci se lipesc la fel de bine. Iti spun si de ce : Cand incerci sa dezlipesti, caramida este rigida, iar forta aplicata se rasfrange asupra unei suprafete mari de contact, insa in cazul OSB-ului, datorita faptului ca este elastic si se onduleaza cand aplici o forta asupra planeitati lui, favorizeaza directionarea fortei aplicate catre marginea pun tului de prindere dintre materiale si astfel iti da impresia ca se dezlipeste mai repede, cand de fapt, daca te uiti cu atentie, s-a rupt polistirenul si nicidecum spuma !
Succes in continuare !
Mulțumesc, dat sincer prea multă teorie strica am văzut mai nou lumea a început să zidească la case de cărămidă și bca cu spuma in loc de materiale bazate pe ciment, oare de ce fac acest lucru și diriginți de șantier semnează lucrările fără șpagă cum se face de obicei.
@@MadebyConstantin teoria niciodata nu strica. Fara teorie nu poti pune in practica....
Intr-adevar am vazut si eu ca se zideste si cu spuma si mi s-a parut o idee buna, insa pentru propria casa, atunci cand o voi construi de la 0, voi evita pe cat posibil spuma la zidit pentru ca nu se stie niciodata cand apare un incendiu (si ma refer la casele din apropiere), iar spuma dintre caramizi s-ar topi imediat, pe cand mortarul nu.
Fiecare isi alege proiectul si materialele dupa cum doreste, dar personal, la structura de baza voi evita materialele inflamabile, pentru ca un incendiu ar strica tot....
Chiar am un prieten care era sa ramana fara casa datorita unei case vecine care a ars, iar focul s-a extins si au ars 3-4 case odata....
Iti urez succes si Craciun fericit !
Mulțumesc la fel și casa de beton.
Ar fi bun un test precum acesta adezivi și spuma lăsate la uscat sau în aer liber umbra soare timp de 2-3 ani. Oricum foarte bună ideea.
Probabil cei care fabrica spuma au făcut aceste teste oricum soarele afectează spuma în timp dar dacă este ascunsă sub polistiren sau oricare alt material rămâne intactă, vorbesc din experiență după ce am desfăcut un geam care era montat cu spuma de aproape 10 ani.
Experimentul nu prea demonstrează multe, ce greutăți duce polistirenul pus pe casă,cine trage de el?se știe cum reacționează spuma în timp?Dacă își pierde din proprietăți?
Salutare
Daca vreau sa lipesc polistiren extrudat de 3 cm pe tavan la un apartament credeti ca rezista doar cu spuma? sau trebuie sa pun si niste suruburi sau niste propte pana se usuca spuma?
Cred că rezistă liniștit numai cu spumă dar trebuie puse niste proptele măcar 30 de minute până se întărește spuma.
@@MadebyConstantin Multumesc.
@@valentinhainagiu3617Cu placere.
@@valentinhainagiu3617 Atentie daca tot cititi pe sac cum se prepara adezivul, cititi si tubul de spray cum se foloseste!!! Adica suprafata de lipit trebuie umezita putin (nu balacaela) pentru a facilita reactia de lipire! Eu am lipit rigips pe pereti in loc sa-i prind cu profile. Merge f bine, trebie tinut presa cam 5-10 min si gata! Tot cu adeziv am facut un gard de BCA si este perfect!!!
eu unu prefer sa fac singur decit sa ma cert cu ei
Eu nu-i plăteam dacă așa cred ei că se face treabă.
Și eu îmi fac eu singur lucrurile prin casa si pe lângă casa 😉😉😉 am si eu experiențe neplăcute si m am lecuit de meseriașii lui peste prăjit 🤣😂😄😀😉😉
👍
Eu nu pricep ceva: din moment ce a picat polistirenul lipit cu adeziv...de ce te-ai mai chinuit sa dovedești ca lipitura cu spuma e mai eficienta?!
Pentru că adezivul pe bază de ciment este ok pentru cărămidă și BCA dar nu bate spuma la nici un capitol.
Salutare! Urmează să izolez căsuța cu polistiren, știu că voi folosi adeziv spumă, doresc dacă poți să spui cam câți metri pătrați poți realiza cu un litru de adeziv? Mulțumesc!
Pe tub scrie că ajunge la 10 mp eu as calcula 8 mp la un tub.
Testul a fost facut la 28 de zile ,sau la cate ajunge adezivul la maturitate?
Atunci și mai bine este să folosești spuma care ajunge la maturitate in doar 24 de ore, mulțumesc că ai mai confirmat o teorie.
Pai doar nu tii polistirenul cu mana pana ajunge adezivul la maturitate. Stii ca in timp spuma se degradeaza si se face nisip si ca ea expandeaza iar intre polistiren si perete nu este indicat sa existe goluri de aer si daca s.ar aplica spuma pe toata suprafata placii si s.ar presa tot nu ar fi bine ca impiedica vaporii de apa sa iasa din pereti. Nu va mai faceti griji de puterea de lipire a adezivului pt.ca de aia exista diblurile implementate in termosistem. Lipirea cu spuma este bucuria meșterilor ca nu mai depun mult efort.
@@yanisvoda8793 spuma nu se deteriorează dacă nu o vede soarele crede-mă montez tâmplărie PVC de mai.bine de 15 ani.
Frumoase Experimente.Lucrezi si construiesti ,precum aici, la noi in USA.Asa se construieste la noi in USA sandwich.Foarte sigur nu te ingroapa peretii la un eventual cutremur.
Da încerc să copiez cum se lucrează în SUA dar și în Anglia in Europa se poate face pereți la 60 de centimetri diferente între grinzi nu ca în SUA la 40 și folosim grinzi diferite nu doar 2x4 eu am folosit 2x6.
Pt. osb trebuie un adeziv special ,nu cel obisnuit. Duraziv face un adeziv pt osb si lemn. E specificat pe sacul adezivului. Duraviz AT33 este pt lipirea polistirenului pe osb.
N-am știut oricum clar spuma bate la fund orice adeziv cred eu.
Lucrez cu spuma din 2005 Soudal este buna dar nu pe tempereturi scazute ,pierde din proprietati, mai calitative sint Alsafix , ceresitul,sica. O spune si pretul mai ales la Alsafix
Eu am lipit și cu spumă de tâmplărie numai că trebuie să ai grijă să nu umfle.
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🙏🙏😎👍
🙏🙏🙏
Se pare ca m.am inselat!!🤯🤯
Din păcate da, eu am simțit de când am lipit prima placă că spuma este mult mai buna.
Cred ca nu a ti folosit adezivul potrivit.incercati polistirol(sac verde la hornbach)si mai vedem dupa.
Da, poate nici nu-mi permit să te contrazic dar te rog mult să faci un videoclip cu experiența ta îți jur că o să-l privesc cap coada.
Polistirolul nu e cel mai bun adeziv de polistiren dar e acceptabil, un adeziv bun gasesti la sto sau caparol.
Dar si asa spuma e nr 1 doar sa nu fie cea mai ieftina.
Cu ce pot lipi gresie pe polistiren extrudat și ce straturi se da pe polistiren
Poți lupi și cu spumă sau cu silicon din acela super strong dar cred că tot cu spumă este mai bine.
As fi interesat sa faceti una si cu BCA
Da ar fi, dar n-am bca am doar bolțari.
Bca-ul se amorseaza obligat si dupa aceea se aplica spuma adeziva.
@@silviumargarit9149 nu este obligatoriu să dai amorsă.
Spuma e mai buna ca adezivul
E bună și la zidărie cine vrea să zideasca si tine mai bine
Sincer am lipit aproape orice cu ea.
Normal ca spuma e mai buna ,dar e mai scumpa decat adezivul😉
Da dar pentru OSB este mai scump adezivul.
Nu e mai acumpa spuma. Un tub spuma faci cam 10 mp si costa 24 lei. 1 sac costa aprox 15 lei si faci 5 mp. Cam tot acolo bate dar e mult mai rapid , usor, si practic cu spuma
@@DaramusBogdan depinde și suprafața
@@DaramusBogdan Da corect, dar dacă nu ești atent mai adaugă și ceva haine care le arunci la gunoi🤣🤣🤣.
Salut!Ai avantaj la pus cu spumă că nu stai cu adeziv in găleată. Să lipească mai bine pe cărămidă sau bca se stropeste cu apă apoi se pune spuna iar la 5÷10 sec se pune placa.Adezivul are timp mai prelungit de lucru,cca 3÷4 zile.La spumă trebuie să verifici in urmă din când in când pt că spuma mai umflă puțin. După 20 de minute nu mai treb să verifici.
Salut !! Super bine te-ai gândit la acest experiment.. Sa știi că sunt dezamăgit de calitatea siliconului pentru al mai putea folosi la lipit de polistiren decorativ pentru tavan , am renovat in noiembrie 2019 camera mamei mele și am pus pe tavan polistiren decorativ și a ținut siliconului in jur de o luna jumate după care au început să cadă bucățile de tavan fals și siliconul rămânea pe tavan fara sa fii rămas puțin silicon pe.acelt tavan fals din polistiren.. Și m-am gândit să pun spuma pentru polistiren și am pus acum vreo două săptămâni pe o bucata sa știi că tine și e foarte tare bucata aceea dar unde a rămas silicon se mișca și încă mai cad bucăți și tot am lipit de fiecare data când au văzut.. eu cred că nu are nimic daca voi lipi cu aceasta spuma direct pe lavabilă cred că va tine spuma și pe lavabilă
Clar că tine și pe lavabila poți lipi aproape orice am lipit și rigips și lambriu și lemn este extrem de utilă.
@@MadebyConstantin mulțumesc mult pentru sfat .. spor in toate și bucurie în tot ce faci !!
@@Dan-sl3ih O seară plăcută.
am lipit polistirenul decorativ pe tavan cu glet "super rigips" cred ca au trecut in jur de 10 ani si nu a cazut nici macar o placa.
Chiar ca e puternica spuma aia, nu ma asteptam :))
Da nici eu nu mă așteptam să țină cel puțin de doua ori mai bine că adezivul
Bun experimentul,din pacate nimeni(nici chiar autorul experimentului)nu trage o concluzie clara,simpla si la obiect.Asta se intimpla si in tot Facebook-ul,teorii,filozofii,pareri,balarii....etc.Haideti sa nu fim analfabeti functionali,sa fim practici,ca nemtii,sa invatam ceva din net-ul asta.Asadar,spuma e mult mai buna,din pacate mult mai scumpa.Sau,ai bani girla folosesti spuma(sau pe suprafete mici,gen spaleti),daca esti mai saracut sau plachezi sute de metri patrati,adeziv.Aentie ! Si acesta am vazut la trei preturi,cu 18 lei sacul,cu 25 lei sacul si cu 30 lei sacul.Banuiesc ca cu cit este mai scump,cu atit e mai bun.Corect ce-am scris ?! Va salut cu respect.
Eu am ajuns la concluzia că spuma este mult mai bună dacă suprafața pe care se aplică polistirenul este dreaptă, este adevărat că iese puțin mai scump dar lucrarea merge mai repede și timpul este bani, acum fiecare folosește ce dorește eu doar am vrut să văd care lipește mai bine și mai repede.
Acum am văzut și eu, dacă poți sa faci un test tot asa cu vată balistică!
Ești pus pe împușcături domnule Escobar?
@@MadebyConstantin nu chiar, dar va apreciez munca, din ce zona sunteți dacă nu vă supărați, baftă!
Era tare greu să facă o manevră să-l basculeze unde trebuie
A fost adus cu căruța de la 100 de metri distanta nici nu îmi permit să spun câți bani ia cerut vecinului pentru acesta operațiune.
@@MadebyConstantin păi și cu căruța se putea face treaba ca lumea
@@pavel7333 chiar era mai ușor cu căruța.
@@MadebyConstantin așa este dar nu ai ce face
@@pavel7333 Ai ce face dar n-ai cu cine.
Salutare, respect pentru tot ce faceti !
Am placat acum 7 zile casa cu polistiren , la pieptan pe BCA... cand am lucrat au fost 7 grade afara si -2 grade seara. A doua zi la lipire 12 grade ziua iar seara 0 grade. A treia zi 14 grade ziua 1 grad seara Intrebarea mea este, oare a inghetat adezivul sub placa de polistiren .. voi avea probleme? Dupa au fost 10, 12 grade ziua 1 grad 2 , 4 seara pana la terminarea lipiri. Adezivul cand il folosesti trebuie sa fie neaparat 5 grade ori peste atumci la folosire dar seara daca este 0 apar probleme?
Sun meșter de termoizolarea, nici la -20 nu va înghețată, va fi ok .
Dar la finisare la exterior de-acum nu se recomanda temperaturi sub 0grade
Da de unde ceva peste 10€