Sunt 10 cm de polistiren suficienți? - BULELI ÎN CONSTRUCȚII - EP.1

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 เม.ย. 2020
  • "Lasă șefu' că ajung 10cm de polistiren!" E una din frazele pe care le aud destul de des pe șantiere și în proiectare!
    Dacă tu, ca om, ai probleme - te duci la doctor și îți faci analize, radiografii, tomografii, rmn, o serie de investigații care îi ajută pe doctori să afle ce ai. Dacă mașina îți face probleme sau e vremea reviziei tehnice - o duci la service și se rezolvă, dar dacă o casă are probleme - ce faci cu ea?
    Am pus puțin pauză la inovație și la vorbit despre casele pasive și am coborât cu picioarele ‘’pe pământ’’, în realitatea construcțiilor din ultimii ani din România, așa cum s-a tot construit sau renovat în ultima perioadă - clasic, tradițional, cu buget restrâns, cu meșteri și materiale locale, cu - sau fără proiect și așa mai departe.
    Am început alături de Vlad Ciobanu de la ZECAPH - coleg de breaslă în inginerie și eficiență energetică - cu o experiență mare în testarea performanței caselor - seria - BULELI ÎN CONSTRUCȚIILE ROMÂNILOR - în care vreau să parcurgem împreună ce înseamnă problemele caselor, cum le identificăm, cum ne afecteaza calitatea vieții, cum ne afectează din punct de vedere financiar și desigur, cum le rezolvăm.
    Azi - episodul 1 - cum se face testarea caselor!
    Linkuri la alte materiale
    Case din baloți de paie. Întrebări și răspunsuri pe casa RIA: • Case din baloți de pai...
    5 pași simpli pentru a transforma o casă veche în casă pasivă: • 5 pași simpli pentru a...
    VINDECAREA UNEI CASE! Ce înseamnă și cum se poate face?: • VINDECAREA UNEI CASE! ...
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Ne poți susține și pe Patreon: www.patreon.com/user?u=30427143
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

ความคิดเห็น • 316

  • @cprazvan
    @cprazvan 4 ปีที่แล้ว +71

    Cel mai tare banc din constructii : Concurs pentru realizarea celui mai lung pod din lume. In concurs 3 echipe, germama, japoneza si normal romana. Intrebare de departajare pentru castigarea concursului . Ce tehnologie folositi pentru a realiza podul? Echipa germana : Noi folosim tehnologie pe baza de gps cu o abatere de maxim 3 cm avand in vedere ca incepem construirea podului de pe ambele maluri ale raului si ne unim la mijloc. Toata lumea incantata ! Echipa japoneza : Noi folosim tehnologie laser cu o abatere de maxim 1 cm avand in vedere ca incepem construirea podului de pe ambele maluri ale raului si ne unim la mijloc.Toata lumea incantata ! Vine si randul echipei de romani. Noi folosim tehnologie ochiometrica incepand de pe ambele maluri ale raului daca ne unim la mijloc bine daca nu facem 2 poduri.

    • @gamechange9465
      @gamechange9465 4 ปีที่แล้ว +1

      🤣🤣🤣🤣🤣👍

    • @pavelsilviu1066
      @pavelsilviu1066 4 ปีที่แล้ว +1

      Placut bancul😁

    • @eloheiuvicas7158
      @eloheiuvicas7158 3 ปีที่แล้ว

      De aceea in loc de un pod in tulcea vom avea 2 🎉

    • @rubenlevi
      @rubenlevi 2 ปีที่แล้ว

      🤣🤣🤣🤣

    • @milirotar
      @milirotar 2 ปีที่แล้ว +1

      Ce pod făcut de Romani? Ma uitam cum au promis edilii noștri ca o construiască drumuri , metrou, stații de metrou și tren in Aeroport pentru Campionatul European și au sfârșit cu vopsirea autobuzelor pentru asta 😂 după ce au cheltuit $ milioane pe vilele lor din buget!
      Nu prea mai merg bancuri cu Ramanii care construiesc 😂😂

  • @apendicita
    @apendicita 4 ปีที่แล้ว +20

    Cea mai tare firma de construcții. Deviza noastră:dacă stă în picioare este zid, dacă cade îi trotuar!😃😃😃

  • @muceazahariegigel4069
    @muceazahariegigel4069 4 ปีที่แล้ว +45

    In sfarsit incepi sa faci filmulete despre ce ii intereseaza pe marea majoritate, adica despre constructii traditionale. Cum sa faci sau ce sa faci la o casa din bca, caramida, etc sa fie cat mai eficienta energetic. As dorii sa aud si despre subsoluri, beciuri cum se hidroizoleaza, daca sunt suficiente acele aditive, cristale care se pun in beton etc. Cred ca vei avea mai mult rating daca vei vorbi despre case traditionale. Este strict parerea mea si sper sa imi dai dreptate. Tine o tot asa, te urmaresc cu drag si sa stii ca as dorii de asemenea filmulete mai lungi... bafta

    • @alexgunner1882
      @alexgunner1882 ปีที่แล้ว

      Nu e fizica cuantica. Daca bunicii nostri stiau sa faca demisoluri si beciuri uscate acum 70 ani, poate ar trebui sa vorbesti si cu ei, nu cu gigel de pe internet care se uita intr-un program si recomanda 100 de produse..

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 4 ปีที่แล้ว +9

    Super idee :D Probleme sunt, dureroase și triste chiar, mai mult se construiește decât se planifică și gândește !!! Planificarea unui consum energetic incă din proiectare mi se pare deja esențială.

  • @graszw
    @graszw 4 ปีที่แล้ว +8

    Salut, este super subiectul chiar atinge un punct sensibil. Spor

  • @fanetem
    @fanetem 4 ปีที่แล้ว +8

    educatie cat mai multa educatie. Foarte frumos!!

  • @vladpalas
    @vladpalas 4 ปีที่แล้ว +4

    Interesat si de restul bulelilor :D ... keep them comming! btw fain material

  • @DorinMoldovan91
    @DorinMoldovan91 4 ปีที่แล้ว

    Foarte utile materialele pe care le faci! Keep up the good work!

  • @christianmiller12
    @christianmiller12 4 ปีที่แล้ว +7

    Wow. E super tare un RMN în construcții. 😄🙋‍♂️😊😜🤪

  • @GabrielMaxGM24
    @GabrielMaxGM24 4 ปีที่แล้ว +7

    Super tare video, buleli ...........la cat te-am urmarit si pe tine si pe George realizez tot mai mult ca intreaga casa e o buleala :)))

  • @NovingAIR
    @NovingAIR 4 ปีที่แล้ว +6

    Bravo si felicitari Marius si Vlad! Excelent subiectul!
    Romania este un izvor nesecat de "asa nu".
    Vlad are multa experienta si tolba plina de exemple!

  • @andru2625
    @andru2625 4 ปีที่แล้ว +19

    Marius si Vlad, felicitari pentru ceea ce faceti! Voi sunteti o gura de aer proaspat in constructiile din Romania, unde "buleala" reprezinta norma. Daca mi-as dori ceva in privinta voastra, ar fi sa va multiplic la un copiator, astfel incat toate constructiile noi sa fie supervizate de catre un Vlad si un Marius.
    Va salut pe amandoi!

  • @stineanalexandru4519
    @stineanalexandru4519 4 ปีที่แล้ว +1

    foarte buna ideea! Bravo

  •  4 ปีที่แล้ว

    Material de calitate 😁 Felicitari!

  • @cornelbangean9214
    @cornelbangean9214 4 ปีที่แล้ว +1

    Va urmăresc de mult timp și sunt interesat de construcțiile din lemn și paie. Aștept cu interes pe tema asta. Va încurajez sa continuați!!!

  • @ler82marius30
    @ler82marius30 4 ปีที่แล้ว +1

    Marius,cred ca vei avea nevoie de multe episoade,pentru a cuprinde cat de cat din "bulelile"(ai gasit cuvantul potrivit )de pe santiere.O parte din vina o poarta insa, factorii de decizie care raspund de constructii.Faptul ca ,pana acum,aflam dupa doi sau chiar trei ani,de tehnicile si materialele noi din constructii,o stim cu totii.Mereu am fost cu un pas sau chiar mai multi in urma occidentului.Tocmai noi,romanii,care suntem recunoscuti ca si buni constructori.L a meserie ne pricepem,Marius,dar daca nu se impun niste reguli stricte si bine definite,daca tot ce se cheama proiect de constructii,fie ca este nou sau de renovare,nu va fi supervizat de specialisti,atunci vei avea subiecte de genul acesta in fiecare zi.Nu mai stiu exact cum sta treaba in tara,dar in afara (banuiesc ca stii) de proiectele de care vorbeam mai sus se ocupa ARHITECTUL.El este responsabil in fata clientului pentru TOT.El este cel care va raspunde ,chiar si peste zece ani de la finalizarea unui proiect de toate problemele ce apar.Tu,ca si constructor,daca nu executi cum trebuie ,tot ce a gandit el,atunci ,poti avea neplacuta surpriza de a face,de a reface,si iar de a reface,pana cand executia arata conform proiectului.Un singur om care raspunde si verifica tot.Asa nu vei avea surpriza sa asisti la "aruncatul pisicii "de la un responsabil la celalalt.Cred ca ar fi o solutie pentru a nu mai avea situatii de genul acesta.De abia astept sa vad episoadele viitoare.Felicitari Marius ,pentru tema aleasa.Numai bine!

  • @iovv88
    @iovv88 2 ปีที่แล้ว +1

    Oameni buni, am intalnit oameni care si-ar fi permis sa tencuiasca casa pe exterior si tot nu au tencuit-o(“nu mai bag bani in ea, bag picioarele”) dar si-au luat materiale de finisaj de mii de euro. Sau spun “am casa de 400000 de euro dar fac termoizolatie punand strat de polistiren de 10 cm peste care a mai pus un strat de 10 cm. Polistiren peste polistiren fara a tencui! Si se lauda cu casa de 400000 de euro! Deci despre ce vorbim... si incearca sa le explici, degeaba. Aa si omul asta e dezvoltator, construieste case. Spun de un caz intalnit personal de mine.

  • @stefansurdu8075
    @stefansurdu8075 4 ปีที่แล้ว +3

    Foarte bun episodul, trebuie continuat!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +2

      Bun!episodul 2 si 3 sunt deja filmate și vin în curând!

  • @Mariustap
    @Mariustap 4 ปีที่แล้ว +2

    Bravo baieti! Ma bucur sa mi revad colegul :)

  • @EQUANT_
    @EQUANT_ 3 ปีที่แล้ว +9

    N-am inteles mare lucru. Pana la urma ce au "10cm de poliestiren"? cati cm ar trebui sa fie, pt o izolare decenta?

    • @redlive9
      @redlive9 3 หลายเดือนก่อน

      pana acum 10 ani erau arhisuficienti 10 cm ... acum si 20 e putin ! obsedati de izolatii ... si respira aer îmbâcsit!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 หลายเดือนก่อน

      Da, dar uita-te cat de mult s-a scumpit gazul fata de acum 10 ani, cat de mult ne-au crescut exigentele de confort.
      Cu cat termoizolezi mai bine, cu atat casa consuma mai putin si nu mai este o povara financiara, cum este pentru unii pe timp de iarna cand facturile sunt mari.
      Legat de aerul imbacsit, nu inteleg ce legatura are. Intr-o casa eficienta energetic se monteaza un sistem de ventilatie si este aer proaspat continuu.

  • @lineabodycare6026
    @lineabodycare6026 4 ปีที่แล้ว

    Bine, multumesc.

  • @nicupericleanu9607
    @nicupericleanu9607 4 ปีที่แล้ว

    Succes.👍

  • @seda14us
    @seda14us 2 ปีที่แล้ว +1

    👍Super fain...

  • @sorindaniel8544
    @sorindaniel8544 4 ปีที่แล้ว

    Marius, ce soluție optimă si rezonabilă la preț avem pentru ruperea punților termice la planșeul de la balcon? O termoizolație mai accentuată a acestuia, sau avem și altă soluție? Precizez că am văzut video-ul cu barele de fibră de sticlă, dar ce facem cu betonul?

  • @romeovarga8
    @romeovarga8 4 ปีที่แล้ว +2

    Este foarte important subiectul mai postează

  • @fairnessandhonesty
    @fairnessandhonesty 4 ปีที่แล้ว

    Am 15 ani de experiența in proiectarea și utilizarea sistemelor de încălzire/ventilație/aer condiționat in Canada și am rămas perplex când am văzut cum se construiește in România secolului XX. Izolație minima in pereți, aproape inexistenta de cele mai multe ori in tavan sau podea, ventilație încă pe bază de deschis fereastra sau ușa, inexistența aproape in totalitate a ventilatoarelor extractoare cu recuperare de căldură, și să nu mai zic de mașina de spălat in bucătărie. Și partea cea mai tare e ca atunci când încerci sa le explici oamenilor se uita la tine ca la mașini străine cum se zice. Incredibil.

  • @Zecaphconstructiiresponsabile
    @Zecaphconstructiiresponsabile 4 ปีที่แล้ว

    Multumim mult pentru apreciere!

  • @harduveli
    @harduveli 2 ปีที่แล้ว +1

    Așa mi-a zis și bunică-miu înainte să moară: Nu pune mă 10 cm, pune 50 cum am pus eu când am făcut casa in care am trăit toată viața cu cucu-n sus... Făcea bunicu' și fumegări pe la ferestre și uși, numai cu produse profesionale, doar Mărășești și Bucegi folosea. Old school...
    Ăsta e un soi de fan club Isaac Asimov unde SF-ul se îmbină cu știința undeva într-o carte și rar are tangențe cu realitatea din teren. Așa, toate sună frumos, totul e să nu începi să și crezi că iese un fel de biserica scientologică 2.

  • @mihaeladuca4751
    @mihaeladuca4751 4 ปีที่แล้ว

    Succes!

  • @danielbordinc3993
    @danielbordinc3993 2 ปีที่แล้ว

    Sunteți buni, am ascultat un singur documentar și ma-m abonat

  • @AdrianJoldis
    @AdrianJoldis 4 ปีที่แล้ว +3

    Baga Soflete! Super video , este plin de informatii foarte utile.

  • @dorinhintea
    @dorinhintea 3 ปีที่แล้ว

    Putem beneficia de serviciile fimei Zecaph in faza de proiectare/executie? Sa ne sfatuiasca cum am putea sa construim de la bun inceput o casa cu eficienta energetica ridicata?

  • @cornelbordeianu1376
    @cornelbordeianu1376 4 ปีที่แล้ว

    Salut marius sant in construirea unui imobil cu subsol partial diafragmele au fost turnate ce recomandări in poți da de rupere termică cu pământul mentionez ca placa peste subsol nu este in lucru am stopat vreau sa pot astupă șanțul perimetrul pentru avută surparea acestuia

  • @cucuveauazburatoare
    @cucuveauazburatoare 4 ปีที่แล้ว +10

    La zecile de termoscanari facute.. concluzia mea este ca in general la casele noi din 2010 up.. treaba sta cam asa: niste case uneori foarte bine imbracate iarna dar cu picioarele si mainile dezgolite.. in traducere: diferenta de 8 grade intre fatada si balcoane (mainile) sau elevatie (picioarele),
    alta mirare mi-a fost la o casa pe un singur nivel cu incalzire in pardoseala, avea o radiatie de temperatura pana la 60 cm de casa.. dupa ce mi-a zis ca are izolatie de 5+3 cm si ca nu o facut perimetral rupere de bariera termica la placa.. avea sens constatarea.. problema lui era ca pentru a avea 22..23 grade in casa trebuoa sa bage lemne pe foc cat pt "un bloc".. macar avea geamuri destul de ok veka 82 cu spaleti bine facuti si vata bazaltica de 15 cm si manopera executata ok :)) ..atata ca o uitat sa isi ia bocanci cu sosete de lana..

  • @fanridersclub1306
    @fanridersclub1306 4 ปีที่แล้ว

    Bun subiect. Vrem si despre buleala instalatiilor. Electrice si sanitare

  • @petrudumitriu1981
    @petrudumitriu1981 4 ปีที่แล้ว

    Buna seara! Am folosit in acest an urmatorul sistem la o casa: pereti din zidarie de caramida cu goluri, de 22 cm grosime, termoizolatie cu panouri din poliuretan Thermoconfort de la Joriside de 10 cm, montat pe “mamaligi”, cu masa de spaclu si tencuiala decorativa. Intre caramida si poliuretan e un strat de aer de aprox. 2-3 cm, care permite migrarea vaporilor inspre cornișa acoperișului, care are astereala dubla din scandura ( cu strat de aer de 5 cm) si de acolo vaporii sunt eliminati pe la coama. Ambele straturi de astereala au folie anticondens Tyvek. Ce parere aveti despre aceasta solutie?

  • @BarAlexC
    @BarAlexC 4 ปีที่แล้ว +2

    Multumesc pentru informatii! Sper sa continuati aceasta serie. Oricat mi-ar placea casele pasive si tehnologiile alternative de construire (arhitect fiind), realitatea de care ne lovim e ilustrata in video.
    Pe de alta parte, nu le-as numi "traditionale". Cred ca termenul "uzuale" ar fi mai potrivit. Cele traditionale sunt la muzeul satului si, chiar daca au punti termice mai mari decat cele prezentare (si probabil etansare la fel de slaba), sunt la ani lumina de acestea.

  • @mihaicox
    @mihaicox 4 ปีที่แล้ว

    Super idee, ma intereseaza daca se poate repara sau elimina puntile termice deja existente sau neetanseitatile (sper ca am precizat corect). Ce e mai greu, sa convingi meseriasii ca nu e ok cum fac si ca nu este eficient.

  • @valentinointeriors3023
    @valentinointeriors3023 2 ปีที่แล้ว

    Salut
    Super educative videourile acestea .
    Îmi doresc sa le fii văzut înainte de a ma apuca de construit .
    As dorii sa va întreb dacă pot sa pun vata bazaltică la interior de 5cm și bariera de vapori . Și vata de 15 la exterior . Nu as vrea sa tencuiesc la interior . Ar fii Ok?
    Mulțumesc

  • @blanacatalin1701
    @blanacatalin1701 4 ปีที่แล้ว

    Ce fundatie si izolatie recomanzi pentru o casa din container maritim?

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 3 ปีที่แล้ว

    Polistiren grafitat de 12 sau 15cm? Din punct de vedere al.permeabilitatii de vapori?

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR 4 ปีที่แล้ว +1

    Buleli in constructii - this is gonna be good ! :D

  • @cipriantaran4177
    @cipriantaran4177 4 ปีที่แล้ว

    Felicitari ! Poate ar trebui abordat si subiectul de plan urbanistic zonal sau local, nu stiu daca este termenul corect, adica niste reguli prin care zonele de case nou construite macar sa aiba o arhitectura asemanatoare si un aliniament, sau culorile folosite sa nu deranjeze exagerat

  • @lauraprohnitchi1006
    @lauraprohnitchi1006 4 ปีที่แล้ว +1

    Interesante emisiuni, felicitări!
    Mă pregătesc de 10 ani să construiesc o casă.
    Nu am reușit sa strâng prea mulți bani în acest timp. Din acest motiv, ușor, ușor, am tot simplificat proiectul, care și așa era mental. Am ajuns la concluzia că pot spera la o casa de container.
    Întrebarea mea la Dvs, se referă la etansaneitatea acestui tip de construcții. Referitor la cum trebuie făcut corect pentru o maximă eficienta termică.
    Poate aveți deja un material pregătit care poate răspunde la această problemă.
    Mulțumesc.

  • @andreivasile9193
    @andreivasile9193 ปีที่แล้ว

    Am cumparat un apartament et2 /4 si vreau sa schimb parchetul ce sa pun sub parchet pentru o izolatie mai bune ? folie / polistiren extrudat ? ( incalzirea se face prin calorifere ).
    Multumesc tare mult .

  • @rotulaelectrica
    @rotulaelectrica 4 ปีที่แล้ว

    Faina serie de episoade, ca toate de pana acum. Adaug si eu doua idei. prima este legata de cei 10cm pe care de multe ori i-am intalnit de fapt in grosime de 3-5 cm. Oamenii nu scot investitia nici in 50 de ani.
    A doua este legata de calitatea izolarii. probabil ca unded nu ai deloc izolatie sunt buni si cei 10cm insa daca sunt bine realizati. Am vazut exemple (la blocuri) in care constructorii faceau un soi de puzzle-uri cu toate resturile ramase de polistiren. Fotografiam la un moment dat "lucrarea" respectiva. Vine unul dintre beneficiari (tanar pensionar) si ma chestioneaza cine sunt si de ce fac poze. Nu ii raspund insa il intreb cum de accepta astfel de lucrare. Evident nu a inteles la ce fac referire. Parea foarte mandru ce termoizolarea blocului si daca ar fi putut m-ar fi rupt in doua. Nasol moment, misto coliva. Atasez si foto immpartasita mai demult pe feisbuc, tinyurl.com/yddz7dxt

  • @danielciobanu9642
    @danielciobanu9642 4 ปีที่แล้ว

    Interesanta treaba. Am auzit pe cineva ca a facut un asemenea test casei sale cu o camara termica folosita de vanatori.

  • @tudorgherghel7228
    @tudorgherghel7228 4 ปีที่แล้ว +8

    Soflete despre cum izolăm un apartament, un sistem de ventilație și multe altele care sa ajute și pe ce-i care locuiesc la bloc. Mulțumesc

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Salut. Ai vazut episodul cu reabilitatea energetica a apartamentelor? E postat in martie 2019, uita-te la lista de videori

  • @CANVASandLEADER
    @CANVASandLEADER 4 ปีที่แล้ว

    Super serial! Mulțumim!

  • @ionitadinubogdan
    @ionitadinubogdan 4 ปีที่แล้ว

    Am o intrebarea foarte buna: Pentru un apartament intr-un bloc nou cu certificat energetic platesc sa se faca o expertiza care specifica faptul ca exista diferente intre realitate si ceea ce scrie in certificat ce pot sa fac?

  • @darkboy5360
    @darkboy5360 2 ปีที่แล้ว

    are dreptate eu am facut casa din beton dar nu am depins numai de izolatia exterioara am pus si interioara att acoperis cat si distanta pe partea podului inca o data si inca o data si cea interioara la tavane cu lana !!!

  • @bogdanb1106
    @bogdanb1106 ปีที่แล้ว

    Se pot verifica puntile termice daca inca nu am sistem de incalzire?

  • @alexsarghi2112
    @alexsarghi2112 4 ปีที่แล้ว

    Salut ai și un video cu o casa din lut?

  • @attilasiklodi4112
    @attilasiklodi4112 4 ปีที่แล้ว

    În primul rând apreciez foarte mult ceia ce faceți, BRAVO!
    As avea o scurta intrebare, a cui este responsabilitatea sa le faca calculele higrotermice? (arhitectul, inginerul proiectant) Intreb pentru ca sunt inginer proiectant si cand am fost eu student calculul higrotermic a fost obligatoriu pentru licenta.
    Multumesc anticipat raspunsul.

    • @luk5827
      @luk5827 3 ปีที่แล้ว

      Auditorul Energetic , fiindca casa va avea nevoie de un CPE ( Certificat de Performanta Energetica )

  • @marianmarinoiu9056
    @marianmarinoiu9056 4 ปีที่แล้ว +17

    Cu bulelile in constructii o sa ai material pentru vreo 100 de video-uri :))

  • @tanasezanfir7789
    @tanasezanfir7789 8 หลายเดือนก่อน

    Intrebare ce mi recomandati pt Bucuresti
    Eps 100 10 cm sau Eps 80 15 cm??

  • @bujorbogdan8493
    @bujorbogdan8493 4 ปีที่แล้ว

    Salutare, felicitări pentru ceea ce faci! De ceva timp încerc sa determin unghiul necesar pentru niște pergole deasupra geamurilor de pe fata Sudica, în asa fel încât vara spațiul vitrat sa fie umbrit de acestea iar iarna sa cada lumina soarelui pe geam, ai idee cum sa stabilesc acest unghi? Mulțumesc.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Iti dai seama ca stie :). Vezi in video cu dl Varga, "casa pasiva cu tehnologii locale", apare la un momentdat, o schita a casei, unde este trecut cum bate soarele in 3 date ale anului, poate te ajuta alea

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 ปีที่แล้ว

    Buna,daca am placat cu 16cm de polistiren am dat 2 maini de adeziv cu plasă,si as mai vrea sa pun 5cm de polistiren,este posibil fara a da jos masa de spaclu si plasa?

  • @cosminbadelita7795
    @cosminbadelita7795 4 ปีที่แล้ว +9

    IRCNBC Institutul Român pentru Certificarea Nivelului de Buleli în Construcții. Neapărat.

  • @tibiavram
    @tibiavram 7 หลายเดือนก่อน

    Mi-am făcut proiect anul asta, iulie 2023. Arhitectul mi-a pus 10 cm polistiren EPS. O fi de ajuns ? Sau cat sa pun?

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 ปีที่แล้ว

    Bună, e foarte interesant materialul. Mulțumim. Un astfel de test cam la ce preț se ridica? Bănuiesc ca e vb si de dimensiunea casei, pt ca una e un astfel de test la o casa de 150 mp si alta la... Casa Poporului ? Deși la varianta cu Casa Poporului cred ca ne-ar lua durerea de cap dacă am afla cât consuma clădirea aceea :)).Varianta cu termoscanarea se face doar iarna sau și în celelalte anotimpuri ? În varianta ca ai colaborat cu un birou de arhitectura care ți-a recomandat 10 cm de poliestiren "intrucat ajunge" ( o spun din propria experienta ) iar eu am spus ca vreau 20 cm termoizolație mi-a spus: ca iese casa prea etanșă, de ce vreau asta șamd (aici I-am răspuns ca i-am urmarit tutorialele ing. Soflete și mi se pare f logic ce spune, răspunsul nu mai contează, oricum observ ca și la voi în branșă "va iubiți" mult unii cu alții :))). Revin : in ce etapa se recomanda un astfel de test? Ca după ce termin construcția, fac curățenie și pun mileul pe televizor ar fi naspha sa vina cineva și sa ma convingă ca trebuie sa o reiau de la termoizolație. Mulțumesc și spor în continuare. Pe mine perdonal, materialele tale la ajuta și în discuțiile cu "meșterii" care sunt puternic ancorați în tradiție. Oricum am avut o constructie făcută prin 2007, atunci cărămida de 38 +5 cm de poliestiren erau standardul de aur. După 10 ani se ajungea pe la 10 cm. Azi vb de 20 cm de termoizolație sau peste . Oare in 15 - 20 de ani care vor fi tendințele ? Mulțumesc și sporuri nebănuite 💪

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Asa e in orice domeniu, fie c vb de medici, instalatori.... parca nu fac toti aceasi scoala, vine unul cu o parere, celalalt total opus, nu pot sa ii inteleg :)

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Eu am intrebat odata pe Soflete cum etansam casa daca e din caramida si nu lemn sa il scocium, a zis ca tencuiala etanseaza. Si asa e cam nasol dupa ce tencuiesti sa trebuiasca sa spargi pe la nu stiu ce geam, tavan....sa mai etansezi

  • @veaceslavanapislaru7310
    @veaceslavanapislaru7310 4 ปีที่แล้ว

    Salut! Ce parere ai de ytong a+ ce nu necesita termoizolatie

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Conductivitatea ei e de 0.09 fata de polistiren/vata 0.036, adica la 1 cm de polistiren, trebuie 2.5cm de bca, si daca pui latime maxima de 50cm, ai un R=5.5, teoretic, ca nu sti pierderile prin mortar... apoi ai un perete f gros.. cred ca cel mai bine e sa le combini, bca cu termoizolatie

    • @marius_carapcea_1974
      @marius_carapcea_1974 4 ปีที่แล้ว

      Sa ma bag si eu putin in seama..:-) neîntrebat...din punctul meu de vedere orice zidarie/perete trebuie izolata. De ce? Este vorba despre punctul de roua, adica temperatura de 12 grade Celsius, unde, in anumite conditii date, vaporii de apa condenseaza (adica trec din stare gazoasa in stare lichida). Ideal ar fi ca acest punct de roua sa fie situat in interiorul izolatiei, nu in interiorul peretelui. Nu mai vorbesc despre punctul de inghet. Toate acestea trebuie coroborate si cu migratia naturala a vaporilor de apa. Permeabilitatea trebuie sa fie de la mic la mare catre exterior. De exemplu, un perete din blocuri ceramice trebuie izolat in mod ideal cu vata bazaltica, nu cu polistiren (polistirenul este prea putin permeabil la vapori). Un alt exemplu: un perete din diafragma de beten poate fi izolat cu polistiren (expandat). Polistirenul extrudat poate fi folosit la socluri, fundatii, stalpi si grinzi armate.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      @@marius_carapcea_1974 eu cred ca ati vazut ultimul episod de la Enciclopedia Constructiilor :)). Eu faza cu polistirenul ca nu se pune pe fatada nu o prea asimilez :) de zeci de ani s-a pus polistiren, ma refer si in tarile vestice, acuma brusc nu e mai bun, nu zic ca nu apar materiale mai performante pe anumite spete, dar totusi una e sa zici ca e o varianta mai buna X, alta e sa zici ca Y nu e buna. Eu am casa de 10 ani, cu polistiren si nu am avut nici cea mai mica problema, la decorativa sau mucegai in interior, etc...acuma daca as desface casa si ca s-ar gasi nu stiu ce sub polistiren, da hai sa fim seriosi ca o desfacem dupa 50 ani cand urmasii nostri o dau jos si construiesc alta :)

  • @mrsergiub
    @mrsergiub 4 ปีที่แล้ว

    Marius, s-a vorbit foarte putin despre grosimea izolatiei. Am incercat si in Ubakus sa fac diverse configuratii de perete, dar e foarte greu pentru ca materialele de la noi de pe piata nu se gasesc acolo si nici nu gasesc in fisele tehnice toate datele tehnice necesare in Ubakus. Cred ca ar fi foarte util sa prezinti cateva configuratii de perete, cu diverse grosimi si care ar fi ok dpdv termic pentru o casa. In rest, faci o treaba foarte buna, te apreciez. 👍

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      In ubakus se gasesc materialele dar intradevar ca nu toate sunt usor de gasit si mai sunt si in engleza. Daca un material nu are exact specificatia produsului tau, poti sa editezi un material si sa ii schimbi parametri

  • @vasilepindaru742
    @vasilepindaru742 4 ปีที่แล้ว

    Urmaresc cu mare interes toate videourile postate de tine si echipa ta, inca nu am gasit o metoda concreta de rupt puntile termice la o casa din caramida in cadre (in zonele stalpilor si centurilor) ce materiale sa folosim, imi poti raspunde sau apare intr-un video urmator. Multumesc anticipat.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Poate intra la pierdere asumata, daca mai pui izolatie la turnare, se mai reduce

    • @janitor4541
      @janitor4541 3 ปีที่แล้ว

      Pui fasii de termoizolatie mai performanta in dreptul betonului

  • @DorinMoldovan91
    @DorinMoldovan91 4 ปีที่แล้ว

    Ce recomanzi ca izolatie pentru o casa facuta din cadre de beton armat si blocuri ceramice?

    • @adriangaiu2908
      @adriangaiu2908 3 ปีที่แล้ว

      Satanaa! 😂😂😂 Ba voi nu suunte''ti normali cu tteestelle voastre! E maii ssanatoasa o casa cu gaurri prin ea cu aerrisiire cu pierderi si primiri de aer !! Nu tte inntoxici in propriuu gaz daca nu respira deloc? 😂😂

  • @sergiuvlad88
    @sergiuvlad88 4 ปีที่แล้ว

    Foarte informativ si bine facut. Oare ai putea sa ne pui in descriere slide-urile pe care s-a discutat?

  • @Tonitoideirenovari
    @Tonitoideirenovari 4 ปีที่แล้ว +2

    👍👏👍

  • @prelipceancornel9959
    @prelipceancornel9959 4 ปีที่แล้ว +1

    Ce metode de izolare aplicam in cazul unui balcon care este o "buna" punte termica?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Banuiesc ca trebuie imbracata placa de la balcon si pe dedesupt si pe laterale/fata si pe deasupra cu aceeasi dimensiune ca la fatada, daca nu mai mult

  • @vladablev7108
    @vladablev7108 4 ปีที่แล้ว

    Cat % dintre constructiile romanesti sunt buleli (mult,prost si fara rost), fie d.p.d.v. constructiv , fie arhitectural ?! Felicitari pentru ep.1 din serialul bulelilor.

  • @solaris3627
    @solaris3627 4 ปีที่แล้ว

    Despre bulelile din spitale, alea care se lasa cu coliva, si de care ,,Doreii" nu raspund niciodata.
    Multumesc.

  • @Ciprianolaurus
    @Ciprianolaurus 4 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumesc Marius și Vlad pentru informații. Apropo de întrebarea din titlu, există o situație ideală (zona geografică, pozitionare, termosistem aplicat corect) în care 10 cm pot fi suficienti în România pentru confort la nivel de casă A+ în România?

    • @flufycat2748
      @flufycat2748 ปีที่แล้ว

      Să fie EPS 80 sau EPS 100 Și grafitat. Mulți fraieri pun EPS 50 sau 70 ceea ce e f slab.

    • @Ciprianolaurus
      @Ciprianolaurus ปีที่แล้ว

      @@flufycat2748 Nu înțeleg ce vrei sa zici sau ai dat reply din greșeală la comentariul meu. Eu întrebam din punct de vedere termic. Densitatea ca e 50 sau 100 nu influențează rezistența termică. Rezistența in timp la lovituri da are importanță, dar de exemplu dacă e protejat de cărămidă decorativă sau ceva tip de fațadă ventilata nu prea mai contează asa mult densitatea...

  • @CernatSt
    @CernatSt 4 ปีที่แล้ว +4

    Io-s cu întrebările ca întotdeauna.
    Blower door test + termo cand se face la o construcție noua? În ce stadiu?
    As îndrăzni sa întreb și de costuri pt o analiza completa 😁
    Mulțam fain și pt materialul asta.

    • @christianlow8409
      @christianlow8409 4 ปีที่แล้ว

      La mine a costat 450€ si a fost facut cu o saptamana inainte de mutare in casa noua. Testul facut in Bamberg, D.
      P.s. Nu am polistiren sau vata, ci perlite in caramizi si casa e pasiva.

    • @Zecaphconstructiiresponsabile
      @Zecaphconstructiiresponsabile 4 ปีที่แล้ว

      Buna ziua. De obicei recomandam efectuarea testelor inaintea finisajelor, asta pentru a se putea interveni mai usor asupra problemelor identificate. Totusi scopul principal este identificarea eventualelor probleme pentru a fi reparate! Oferta o facem personalizat, in functie de distanta fata de Brasov, dimensiunea proiectului, complexitate, scop ( daca se doreste certificare) .etc. mai multe info pe web site sau prin email . multumim!

    • @CernatSt
      @CernatSt 4 ปีที่แล้ว

      @@Zecaphconstructiiresponsabile multumesc de info. revein cu un mail la momentul potrivit.

    • @andru2625
      @andru2625 4 ปีที่แล้ว

      @Cernat Stefan Testele mentionate se fac in primul rand pentru o confirmare a faptului ca s-au respectat toate normele de izolare si etansare. Acestea fiind spuse, trebuie acordata o atentie foarte mare de la inceput tuturor aspectelor si lucrarilor ce tin de izolare si etansare, pentru ca altfel, la testele termo si blower door vor aparea atat de multe probleme, incat nici nu veti sti de unde sa incepeti sa le rezolvati. Chiar daca testele se fac inaintea finisajelor, va fi extrem de dificil sa se remedieze anumite lucrari ascunse, iar costurile si timpul de reparatii vor fi mult mai mari. Asta in situatia in care constructorul nu da bir cu fugitii.

  • @danielbalea9222
    @danielbalea9222 4 ปีที่แล้ว

    Am făcut casa cu cărămida Cemacon Evoceramic 44 și de la fabrica mi-au spus ca nu mai trebuie izolație suplimentară.Eu m-am gândit totuși la un 8-10 cm vata bazaltică Rockwool.Un sfat se poate?Multumesc

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Are o rezistenta termica mai mare dar oricum sunt si pierderi prin mortar.... cel mai bine e sa puneti si izolatie exterioara. Normal ca cu cat puneti mai mult cu atat e mai bine, vedeti si celelate episoade despre montajul corect...

    • @danielbalea9222
      @danielbalea9222 4 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac Ok.Multumesc mult.

  • @MyBasti23
    @MyBasti23 4 ปีที่แล้ว +1

    Daca patesti o chestiede genul asta ( realitatea nu reflecta certificatul nergetic) se poate spune ca e un viciu ascuns si sa actionezi executantul in consecinta?

    • @andru2625
      @andru2625 4 ปีที่แล้ว

      Desigur ca in cazurile de montaj incorect executantul poate purta o vina, insa el nu este cel ce decide ce izolatie si ce grosimi se utilizeaza. Asta este o decizie ce trebuie luata in etapa de proiectare a casei de catre arhitect impreuna cu beneficiarul casei.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      @@andru2625 cand am facut eu casa, parca pe atunci se introduse acest certificat, apoi nu m-a intrebat nimeni, ce izolatie am, ce geamuri....a scos unul tipizat, a schimbat numele si gata certifictul, probabil asa se fac multe si acuma

    • @michen25
      @michen25 4 ปีที่แล้ว

      Sebi V îl acționezi in instanța. Simplu.

    • @felixmotanul5242
      @felixmotanul5242 4 ปีที่แล้ว

      @@michen25 Corect . Si vei castiga cand esti deja la cota - 2 , adica foarte bine izolat.

  • @nicupop4351
    @nicupop4351 4 ปีที่แล้ว +2

    Salut! Te-ai certat cu Bunici?

    • @janitor4541
      @janitor4541 3 ปีที่แล้ว

      @Nicu Pop Lucrezi la Can-Can? Kanal D? ai gresit fereastra. aici se vorbeste de constructii

  • @laurentiumihailescu4392
    @laurentiumihailescu4392 4 ปีที่แล้ว

    Un banc auzit de la tv la o emisiune de business despre modul cum se construiesc (sau mai bine zis de ce sunt așa scumpe la noi) autostrăzile din România: licitație pentru construirea unui lot de autostrada, se prezintă 3 firme, una din China, una din occident și una din România. Prima, firma din China, se oferă sa facă cu 5 milioane de €, a doua firma din occident se oferă cu 10 milioane de € și ultima, firma din România se oferă cu 15 milioane de €. Comisia văzând discrepanta dintre prețuri intreaba firma din occident cum isi justifica prețul, aceasta a motivat ca are tradiție in executarea de astfel de lucrări, oferă un standard ridicat de calitate și garanție pe lucrare și toate acestea costa. Vine și rândul firmei din România sa își justifice prețul, reprezentantul acesteia se duce mai aproape de comisie și le șoptește pentru a nu fi auziți de ceilalți ,,5milioane de € va dam dvs, 5milioane le luam noi și 5 milioane le dam la chinezi sa facă autostrada”.

  • @baytunicu9475
    @baytunicu9475 4 ปีที่แล้ว

    Imi poti lasa si mie link-ul de la casa pe structura pe lemn te rog

  • @milirotar
    @milirotar 2 ปีที่แล้ว

    Partea financiară este și din cauza ca se dublează prețurile la energie din 3 in 3 zile , noi ne gândim sa ne construim o casa cu mansarda de 120 M pătrați, sa ma duc la NASA sa izolez casa?

  • @amishka76
    @amishka76 4 ปีที่แล้ว

    Cam cât costă efectuarea unor asemenea teste pentru stabilirea eficienței energetice. (min/max)

    • @Zecaphconstructiiresponsabile
      @Zecaphconstructiiresponsabile 4 ปีที่แล้ว

      pentru o cotatie de pret referitoare la teste, ne puteti scrie pe adresa office@zecaph.com si sa ne dati mai multe informatii: suprafata casei, localizare, etc. multumim!

  • @gabyvoiculescu8310
    @gabyvoiculescu8310 4 ปีที่แล้ว

    Salut Soflete, am o casa undeva la 150 m2 cu 30/35cm grosime a zidului construit din boltari de ciment tencuiti si as vrea sa fac anveloparea exterioara+incalzirea in pardoseala+pompe de ventilatie cu recuperare de caldura. Am nevoie de un specialist,diriginte de santier cand incep, pentru a-mi da cele mai recomandari pentru a realiza in filnal o casa cat de poate de pasiva energetic. Iti multumesc!

    • @Zecaphconstructiiresponsabile
      @Zecaphconstructiiresponsabile 4 ปีที่แล้ว

      pentru solutii si recomandari privind eficienta energetica a casei dvs ne puteti trimite proiectul casei la adresa office@zecaph.com. multumim!

  • @adrian-nicolaemorariu3184
    @adrian-nicolaemorariu3184 4 ปีที่แล้ว +1

    Si te duci tu si le rezolvi...?

  • @robertcristina6059
    @robertcristina6059 2 ปีที่แล้ว

    daca am placat casa si pe zi au fost 7 grade si seara -2 grade asta o zi alta 11 grade 0 seara si a treia zi 14 grade ziua si 1 seara pateste cv adezivu ma refer la lipit polistirenu la pieptan

  • @laremi3577
    @laremi3577 3 ปีที่แล้ว

    Castelele medievale de bogați, alea din piatră, aveau toate lambriuri de lemn pe pereții camerelor... Adică izolare termică la interior.
    De ce nu facem glet amestecat cu pudră de lemn/rumeguș/sau cu tocătură fină din tulpini de cânepă, o fi așa scump ?

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +3

    Speram ca la buleli o sa primim si ceva recomandari de corectii ;)

  • @provincialaderomania5314
    @provincialaderomania5314 ปีที่แล้ว

    Mi-e frica de specialisti. Ca si medicii nu gasrsti doi cu aceeasi opinie dar sigur urmandu-le sfaturile te costa de la dublu in sus cu avantaje minime.

  • @mothleyi
    @mothleyi 4 ปีที่แล้ว

    Salut! Felicitări pt clip bravo!
    In legătură cu apartamentele într-un bloc... Am pe vecinul de deasupra ce pur si simplu nu ii pasa de nimic, o spun pt ca tot timpul spala pe jos, in baie, toate covoarele din casa... Am apelat in primul rand la asociația de proprietari, la care si lucrează, e omul de serviciu in cartier, nu vrea sa isi repare conductele de scurgere, cand da drumul la apa din cada pur si simplu eu fac dus in baie la mine. Cum pot face sa il fac sa repare, am vrut eu sa suport toate cheltuielile de reparații dar nu am cu cine vorbi. Merci! 👍

    • @lkmiha
      @lkmiha 4 ปีที่แล้ว

      mothleyi ... asigurare??!?!

    • @felixmotanul5242
      @felixmotanul5242 4 ปีที่แล้ว

      @@lkmiha Nu merge cu asigurarea. Am aceeasi problema. Dar am un sfat ptr.tine. Daca nu esti destul de bazat sa-i rupi capul cu mana ta cu banii de la asigurare platesti un malac si se rezolva . Altfel nu o scoti la capat. Sau te muti si gata.

    • @davidgeorge-viorel4369
      @davidgeorge-viorel4369 2 ปีที่แล้ว

      Dă-l în judecata.

  • @validaniel9627
    @validaniel9627 3 ปีที่แล้ว

    Dar un video cu rezolvarea acestor probleme sau cum ar trebui făcută toată termoizolarea casei interior-exterior?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว

      Sunt materiale video facute in continuarea si completarea acestuia, trebuie doar sa le cauti si sa te uiti in descriere, ca acolo mai sunt puse linkuri catre videourile de legatura

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 3 ปีที่แล้ว

    Vreau sa tencuiesc și exteriorul casei înainte de izolare cu polistiren grafitat de 15 cm...fac o greșeală ? Tot aud că nu o sa mai respire peretele,o sa am mucegai,etc...un sfat va rog

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +1

      Cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să tencuiești casa pe exterior. Vezi că avem un material video despre Ubakus, găsești acolo mai multe info.

  • @mariusnicolae6636
    @mariusnicolae6636 4 ปีที่แล้ว

    Credeti ca 3cm de polistiren extrudat pe interior ar putea reduce pierderile de caldura pentru un apartament pe colt la ultimul etaj?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      De regula nu se izoleaza la interior, si 3 cm e f putin, nu stiu daca merita riscul, dar poate in anumite cazuri si cu anumite solutii se accepta si izolarea la interior....poate o sa va raspunda Marius

  • @ciulhard2729
    @ciulhard2729 4 ปีที่แล้ว

    Dar o casa de busteni? Este chiar atât de confortabila termic încât nu are nevoie de izolație?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Nu cred, lemnul are conductivitatea termica undeva la 0.14 parca, fata de izolatie 0.036. Daca e o cabana si mergi cateva zile si faci foc, sau chiar gaz, poare sa nu conteze asa mult, dar ca sa stai tot timpul in ea, cred ca atunci conteaza ca nu ii si izolata

  • @catalinacorbuleanu5623
    @catalinacorbuleanu5623 4 ปีที่แล้ว +1

    Ma bucura foarte mult ca faceți acest gen de emisiuni fiindca avînd în vedere că sunt cu casa in faza de construcție sa ma pot feri de greseli . Eu sunt interesată de subiectul termoizolatie fiindca si in proiectul meu casa trebuie izolată tot cu polistiren de 10 cm .
    Urmărind emisiunile dv. am aflat despre programul Ubakus, si am facut o simulare in care am vazut ca ar fi cel mai bine sa o izolez cu vata minerala bazaltica de 20 cm.
    As fi foarte interesată să pot lua legatura cu un specialist care sa ma poata îndruma exact.
    Rugăminte mea e sa imi recomandați daca se poate pe cineva.
    Precizez ca locația santierului este in comuna Berceni lîngă Bucuresti .
    Multumesc anticipat

    • @remus4791
      @remus4791 4 ปีที่แล้ว +1

      Puteti sa ii contactati pe cei de la Zecaph, macar primiti o parere profesionista. zecaph.ro

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      Ai 2 specialisti in fata ta :)

    • @catalinacorbuleanu5623
      @catalinacorbuleanu5623 4 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac ai dreptate, am cautat acum pe google si am gasit numărul de telefon al d-lui inginer Vlad Ciobanu si voi lua legatura cu dansul.

    • @andru2625
      @andru2625 4 ปีที่แล้ว +1

      @@catalinacorbuleanu5623 Felicitari pentru alegerea facuta, atat in privinta izolatiei de 20cm, cat mai ales in privinta consilierii pentru proiectul dvs. Fara doar si poate, cu Vlad sunteti pe maine foarte bune!

  • @christianmiller12
    @christianmiller12 4 ปีที่แล้ว +3

    Sunt foarte curios cum se face corect izolația unei fundații. Am tot încercat să caut cum s-a izolat la casa Buhnici dar în zadar.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Vezi in seria cat costa o casa pe diferite materiale, acolo o sa gasesti izolatie fundatii la standrat pasiv si clasa A

    • @christianmiller12
      @christianmiller12 4 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac mersi🙋‍♂️🙋‍♂️ asta știu dar vreau să văd pus în aplicare..

    • @andru2625
      @andru2625 4 ปีที่แล้ว

      @@christianmiller12 Fundatia trebuie izolata integral pana la betonul de egalizare. Polistirenul se pozitioneaza direct in cofraje la momentul turnarii fundatiei si se izoleaza absolut toate grinzile de fundare. Exteriorul fundatiei se poate izola si ulterior, in caz ca este nevoie sa se aplice si o hidroizolatie.

    • @christianmiller12
      @christianmiller12 4 ปีที่แล้ว

      @@andru2625 înțeleg, atunci dacă vrei să izolezi cu 150 mm trebuie să sapi fundația mai lată.

    • @andru2625
      @andru2625 4 ปีที่แล้ว

      @@christianmiller12 Corect. De exemplu, eu am izolat toate grinzile de fundare interioare cu polistiren extrudat de 50mm, iar pe exteriorul fundatiei cu 200mm. Astfel, santurile pentru fundatiile interioare au fost cu 100mm mai late decat ar fi fost in mod normal fara izolatie, iar la exterior am optat sa plachez ulterior, fiind nevoie sa se sape un sant de jur imprejurul casei cu o latime de ~ 50cm, pentru a se putea mai intai tencui fundatia, apoi hidroizola si in final placa cu ploistiren.

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

    Unul pe saptamana....offf....prea lung....sa crezi tu :)

  • @eugenalbu5338
    @eugenalbu5338 4 ปีที่แล้ว +6

    Daca la femeie nu ajung 10 cm, la o casa in nici un caz nu ajunge

    • @petrulostun737
      @petrulostun737 4 ปีที่แล้ว

      😂

    • @felixmotanul5242
      @felixmotanul5242 4 ปีที่แล้ว +2

      Eugen Albu : Sigur toate like-urile o sa le primesti doar de la Femei.

  • @kia-thepowertosurprise5325
    @kia-thepowertosurprise5325 4 ปีที่แล้ว

    Tehnologii de verificare MULT prea NOI pt educatia din Romania ...
    Ar trebui sa pui si niste documentatii despre aceste tehnologii de verificare si norme de eficienta energetica ...
    Cand s-au REGLEMENTAT aceste tehnologii de verificare in Romania ?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +2

      In normativul C107 din 2005 -cu intreaga serie aferenta (deci de acum 15 ani) sunt specificate cerintele tehnice MINIME din punct de vedere al performanței energetice pe care o constructie TREBUIE sa le indeplineasca.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +2

      Iar de la aderarea României la Uniunea Europeană, ne-am asumat ca țară, creșterea performanței energetice a clădirilor, asta in 2006, plus România avea astfel de norme, dar nu erau obligatorii

    • @kia-thepowertosurprise5325
      @kia-thepowertosurprise5325 4 ปีที่แล้ว

      Cerintele de eficienta energetica sunt demult dar tehnologiile de VERIFICARE (descrise de voi) de cand ?

  • @marubeni4159
    @marubeni4159 3 ปีที่แล้ว

    eps100 ar fi ok. DAR acum gazul a ajuns 1,9 lei. deci nici 20/25 nu vor fi deajuns.

  • @abc-pb6mo
    @abc-pb6mo 4 ปีที่แล้ว

    Aha, ca să nu crească temperatura, trebuie să nu atingi fața!

  • @zenozeno4339
    @zenozeno4339 4 ปีที่แล้ว +2

    Nu inteleg nimic,,,

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 ปีที่แล้ว +1

    Prmul :-))))

  • @statebogdanandrei4487
    @statebogdanandrei4487 4 ปีที่แล้ว +2

    Ok,am înțeles și aveți dreptate in ceea ce ziceți dar noi ăștia care nu ne permitem sa venim la voi pt ajutor de ce nu ne ajutați prin sfaturi ceva de genul:pt casa de BCA folosiți polistiren cu grosimea x,. Pt casa de cărămidă polistiren sau vata bazaltica cu grosimea x ,pt a izola plafonul din grinzi din lemn sau placa de beton și tot așa,nu toți construim case pasive ,poate ați uitat în ce tara trăim și care este nivelul de trai că nu toată lumea are 40/50 de mii de euro pt izolarea casei,sa din serioși că multe din aceste case de care vorbiți sunt făcute cum au putut și ei oameni muncind prin străinătate sau cu împrumuturi la bănci,numai bine

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Sau poate nu suntem invatati, sa dai 1000 si ceva de euro pt o analiza energetica, adica 1% din investitie nu ar trebui sa fie mult, problema e daca avem bani sa investim pana la un consum de 50kW/mp/an de exemplu

    • @CernatSt
      @CernatSt 4 ปีที่แล้ว +3

      Eu din ce am înțeles din toate informațiile de pe acest canal, nu poți sa generalizezi cum ai spus mai sus (bca+polistiren grosime x etc) pentru ca fiecare casa are particularitățile ei. Cum e poziționată față de punctele cardinale, zona în care e (e diferența între Covasna și Constanța), câte ferestre/uși are, punți termice, defecte de execuție și tot asa.

    • @michen25
      @michen25 4 ปีที่แล้ว +1

      state bogdan andrei nu exista soluție unica.

    • @statebogdanandrei4487
      @statebogdanandrei4487 4 ปีที่แล้ว

      Cernat Stefan ți se pare foarte dificil un video unde sa ne ajute cu niste sfaturi legat de punctele cardinale , zonele din Romania și așa mai departe, totul sa fie informativ, clipuri unde râd de construcțiile românilor și le critica se pot face, numai bine

    • @statebogdanandrei4487
      @statebogdanandrei4487 4 ปีที่แล้ว

      Utz uită-te la nivel național și vezi câte case au o investiție de peste 100 de mii de euro?vorbim de casele oamenilor de rând,