Buna ziua. Tin sa-ti multumesc pentru tot ce ne prezinti/inveti aici pe canal. Eu m-am uitat si ma uit in continuare la filmuletele tale si am invatat enorm de multe.
Nemțoteul unchiului , întrebarea mea este următoarea : De ce la "Gargară în trafic"n-ai nici un comentariu ? Ești un nemțoteu pe plăcerea și respectul meu . Succes și toate cele bune !
Cel mai tare video cu plansete si rasete! Bine punctat! Sunt multe de discutat...ca de exemplu: Josep Moses Juran - Managementul Calitatii Omul asta a spus: Calitatea costa! Nu vrea sa intru in detalii sau sa folosesc limbaj trivial dar unii se pare ca nu inteleg sau nu vor sa inteleaga... De fapt am invatat prostie si ,,pshihologie'' cum sa-l facem, sa tragem pe cel care vrea cu adevarat sa faca lucrurile asa cum trebuie facute! Numai bine Stefan! 🫡
Curentul de pe PE pe care l-ai masurat e curent care a ajuns in PEN (dupa ce a trecut prin receptori si prin RCD) si se intoarce spre traf dar nu-l opreste nimeni sa nu se "descarce" in prizele de pamant intalnite pe traseu. Poate fi curent consumat de cladirea unde faci masuratoarea sau de cladirile din vecinatate. Se intampla mai des in locurile unde priza de pamant are valoare buna. Poti incerca sa intrerupi alimentarea din spearator si vei vedea ca tot exista un curent pe PE. Diferentialul nu are cum sa decupleze din moment ce nu e un curent care a trecut prin L dar nu s-a intors prin N ci e un curent care a trecut prin L, s-a intors in N si apoi a ajuns in PEN.
Nu ma pricep bine dar legat de tarusi bp chiar tu ai explicat cum lucreaza impamantarea mai demult, cum ca din farful tarusului curentul se intoarce catre celalalt capat de sus pe toata distanta lui, de aceea se pun la o distanta intre ei, dublu marimii lor. Ei, marindu-si adâncimea, isi maresc si distanta, atunci ma gandesc ca sunt mai multe straturi trecute, care, unu sau mai multe din ele nu lasa sa ajunga pana sus in varf. Deci problema cred eu e din vina straturilor diferite de pamant. Multumim de video, mi-ai tinut companie tot drumul meu de condus.
Salutare ,referitor la BP-uri, am avut multe cazuri când am patit-o(explicație valabila încă nu am gasit), în schimb în multe cazuri în care nu mai intrau electrozii sau încă nu aveam valoarea conforma ma mutam doar 3-4m mai departe și mai bagam câțiva electrozi(de obicei mult mai putini decât în primul loc) și obtineam valoarea după ce uneam cele 2 locuri cu platbanda. Succese!
Ștefan încearcă si o măsurare LOZ, e singura chestie care îmi trece prin cap in acea situație. Posibil sa ai curent fantoma. Poate zic o mare prostie dar e singura chestie care îmi trece prin minte....
O gargară destul de lungă dar am urmărit cu interes mai ales partea cu electrozi. Am întâlnit și eu problema asta. La primul electrod valoare destul de mică iar după ce intra al doilea valoarea a crescut,mai ales dacă primul ajunge la nisip sau pietris. În momentul în care suntem la al doilea și îl batem și primul ajunge la pietrișul cu o conductivitate mai proastă, și opune o rezistență la înaintare apar și vibrațiile în plan orizontal care lărgesc gaura prin care am trecut deja cu primul electrod, golul creat în jurul electrodului de sus nu ajută, și noi măsurăm de fapt conductivitatea mai proastă a stratului unde a ajuns primul electrod. Deci în anumite situații am obținut rezultate mai bune cu câte unul, bătute în locuri diferite. Dar sunt multe situații, asta nu e o regulă,este doar un experiment de unde am tras niște concluzii, nedovedite științific.
@@fuloplehel Salut! Cam aceeași explicație am și eu la treaba asta cu 'țărușii' BP adică se lărgește /bătătorește gaura spre suprafață cu fiecare electrod nou și rămâne contactul 'bun' doar cu cei din adâncime -primii bătuți ajunși intr-un sol mai pietros - nisipos 🤨 O verificare periodică după minim juma' de an (poate se mai așează straturile pe toată adâncimea prizei) ar putea confirma sau nu această variantă 🤔
Salut. E posibil ca substraturile din sol sa fie din ce in ce mai uscate si cu o rezistivitate mai mare. Partea de sus a electrodului daca e in sol argilos nu mai face contact atat de bine cu ultimul electrod batut (banuiesc ca poate fi din cauza vibratiilor). Fix asta spune si ChatGpt: "Soil Layer Composition: In some cases, adding electrodes may drive them into a high-resistivity soil layer. For instance, deeper soil layers may be rocky or dry, which can lead to higher resistivity even as more electrodes are added. In such cases, strategically placing fewer electrodes in lower-resistivity soil could provide a better outcome." As verifica teoria asta turnand in gaura electrodului cenusa de lemn amestecata cu apa. Ar trebui sa se comporte ca o pasta electroconductoare pentru ultimul electrod batut.
Slaut Ștefan! Asta cu curentul pe PE ma gândesc ca e din cauza lipsei întăririi PEN-ului pe retea. Încearcă sa oprești curentul definitiv in atelier si daca e cum spun eu ar trebui sa ai acel curent pe priza de pământ. Asta însemna ca acolo se scurge din PEN care nu e suficient de impamantat oe rețea. Ce zici? Aștept un răspuns din partea ta!
Salut, la electrozii BP te gandesti ca pe masura ce ii bati cu percutia, daca intra intr-un strat dur, electrodul vibreaza lateral si are ocazia sa compacteze solul in jurul lui si atunci contactul sa nu mai fie la fel de bun. Tehnic e o bara, tu ii aplici sarcina axial si ea vrea sa se curbeze. La curentul de pe impamantare ai pus osciloscop? S-ar putea sa ai o surpriza, circuitele alea true RMS nu sunt perfecte, daca unda e foarte distorsionata sau iese din banda de frecventa a aparatului nu mai masoara corect. Sau macar masurata frecventa de curiozitate.
La bp-uri ar trebui verificat dupa ceva vreme. Poate nu face contact cu pamantul datorita baterii. In Ploiesti (Campia Romana in general) de obicei sub 1m este pietris, variaza cu zonele in care sau format aluviuni "amestecuri" pe adancime de cativa metri, de obicei in albia veche a raurilor.
E obligatoriu înainte de împământare un studiu geo in curte , nu local. Mie mi-a ieșit la studiul geo ca de la 3m in jos încep sa am nisip si mi-a fost clar ca singura varianta e împământarea naturală. Am mers pe cea naturală, deși na îmi era simplu sa iau electrozi obo. In final am scos 0.31 valoare măsurată cu Metruelul...bine ști ca ți-am dat poza. Îmi era frica si de cea naturală fiind lângă albia unui rău mare cam la 500m de albie si la aproximativ 800m de Raul efectiv.
22:00 - Nu stiu ce solutii dai, de exemplu, pt apartamente simple (3 camere) : ajungi sa ai inspre tablou 15-20 de circuite, nu ai loc de doze atat de mari (pereti grosi de max 10 cm, camere mici). Singura solutie ar fi cu NYM-J, daci daca vii cu copex, deja ai imbarligatura de mate in doza aia...
Stefan, a nu merge la vot inseamna a incuraja dictatura. Asata si urmaresc "politicienii" de la noi. Parerea mea. Cu stima, Antonio PS: Spor la treaba si multumesc pentru informatii si filmulet
@@Proiectediversediy tot cu picamerul le-am bătut si observam același fenomen, si am luat un ciocan si l am lovit puțin stânga dreapta si dintr-o dată s au schimbat valorile, ma gândesc ca este o problemă atunci cand dai de nisip sau pietriș în adâncime
Salut Stefan! Ne poti explica, te rog, mai exact cum obtii valoarea unei prize de pamant din calculul impedantei buclei de defect? Adica exista o formula matematica?
Stefan, Chelaru, Electriclife cat si Electroprofesional au fost colegi la Obregia, ultimii doi la sucursalele aferente locației lor :) de-aia pun ei 1P, curba B si tip A. Mai au pretenția si împământare sub 3-4 ohmi..... asta e chiar. culmea domne... fura curent ăștia.... :) :)
Uite o speta-ce faci daca esti solicitat sa montezi o masina de spalat vase si in instructiunile de montaj iti cere impamantare si un diferential de tip A si la fata locului nu gasesti diferential si nici impamantare si acum intrebare intrebatoare ii bagi electrocasnicul in priza ?
1.7A scursi in impamantare e o problema frumoasa. Daca diferentialele nu "miros" nimic trebuie vreo 60 de circuite care sa scape la pamant sub limita de 30mA sa se adune de 1.7A. Sunt curios daca astia 1.7A se regasesc pe pen cu priza de pamant locala decuplata. Zic si eu ...
Imi pot imagina ca batand electrozii, de la vibratii sau daca se indoaie primul electrod, ca se largeste gaura si nu mai fac contact bun electrozii ulteriori cu solul.
Si în caz de scurt circuit sau incendiu: Nu știu , boss, habar nu am. Nu are habar de protecție si dotări normale în tablou , dar se uite în ograda neamțului.
@@Proiectediversediy de ce nu sare diferentialul la curent pe PE la mai mult de 1A === curentul vine din amonte -- undeva inainte de diferential se scapa pe PE. Astfel diferentialul care iti deserveste priza - el masoara faza-nul corect si sta sus la ce masoara el. la tine la atelier o fi un gigi span care are are o masina de gaurit de pe vremea industriei socialiste si aia da pe PE cu mandrie - protejata de o fuzibila si aia e
Super gargarele astea nu ma plictisesc sa le ascult ba mai mult afli si unele informatii de care poti da.Multumim
Eu multumesc.
Foarte frumos gest in legătură cu electrozii si aparatu. 👍👍
Buna ziua. Tin sa-ti multumesc pentru tot ce ne prezinti/inveti aici pe canal. Eu m-am uitat si ma uit in continuare la filmuletele tale si am invatat enorm de multe.
Multumesc mult.
Nemțoteul unchiului , întrebarea mea este următoarea : De ce la "Gargară în trafic"n-ai nici un comentariu ? Ești un nemțoteu pe plăcerea și respectul meu . Succes și toate cele bune !
Multumesc pentru aprecieri.Apar dar apar mai greu,nu stiu ce dracu fac astia de la TH-cam.
Cel mai tare video cu plansete si rasete! Bine punctat!
Sunt multe de discutat...ca de exemplu: Josep Moses Juran - Managementul Calitatii
Omul asta a spus: Calitatea costa!
Nu vrea sa intru in detalii sau sa folosesc limbaj trivial dar unii se pare ca nu inteleg sau nu vor sa inteleaga...
De fapt am invatat prostie si ,,pshihologie'' cum sa-l facem, sa tragem pe cel care vrea cu adevarat sa faca lucrurile asa cum trebuie facute!
Numai bine Stefan! 🫡
Mulțumesc pentru video !
Imi era dor de o Gargara din trafic.
In opinia mea, ai dreptate 100% in toate subiectele abordate.
Multumim Stefan!
Curentul de pe PE pe care l-ai masurat e curent care a ajuns in PEN (dupa ce a trecut prin receptori si prin RCD) si se intoarce spre traf dar nu-l opreste nimeni sa nu se "descarce" in prizele de pamant intalnite pe traseu. Poate fi curent consumat de cladirea unde faci masuratoarea sau de cladirile din vecinatate. Se intampla mai des in locurile unde priza de pamant are valoare buna. Poti incerca sa intrerupi alimentarea din spearator si vei vedea ca tot exista un curent pe PE. Diferentialul nu are cum sa decupleze din moment ce nu e un curent care a trecut prin L dar nu s-a intors prin N ci e un curent care a trecut prin L, s-a intors in N si apoi a ajuns in PEN.
Mulțumesc mult pentru informațiile oferite
Nu ma pricep bine dar legat de tarusi bp chiar tu ai explicat cum lucreaza impamantarea mai demult, cum ca din farful tarusului curentul se intoarce catre celalalt capat de sus pe toata distanta lui, de aceea se pun la o distanta intre ei, dublu marimii lor. Ei, marindu-si adâncimea, isi maresc si distanta, atunci ma gandesc ca sunt mai multe straturi trecute, care, unu sau mai multe din ele nu lasa sa ajunga pana sus in varf. Deci problema cred eu e din vina straturilor diferite de pamant. Multumim de video, mi-ai tinut companie tot drumul meu de condus.
Tot ce e posibil.Multumesc pentru comentariu.
Așteptăm cu multă plăcere!!
Hai că mi-a plăcut "gargara" asta ... 🤔"rezonez" cu tine la majoritate subiectelor abordate 👏
Spor la treabă! 👍
Multumesc si spor si tie.
Tot mai buni cu tine!
Salutare ,referitor la BP-uri, am avut multe cazuri când am patit-o(explicație valabila încă nu am gasit), în schimb în multe cazuri în care nu mai intrau electrozii sau încă nu aveam valoarea conforma ma mutam doar 3-4m mai departe și mai bagam câțiva electrozi(de obicei mult mai putini decât în primul loc) și obtineam valoarea după ce uneam cele 2 locuri cu platbanda. Succese!
Trebuie sa te muti dublu lungimii electrozilor bagati deja.
Ștefan încearcă si o măsurare LOZ, e singura chestie care îmi trece prin cap in acea situație. Posibil sa ai curent fantoma. Poate zic o mare prostie dar e singura chestie care îmi trece prin minte....
O gargară destul de lungă dar am urmărit cu interes mai ales partea cu electrozi. Am întâlnit și eu problema asta. La primul electrod valoare destul de mică iar după ce intra al doilea valoarea a crescut,mai ales dacă primul ajunge la nisip sau pietris. În momentul în care suntem la al doilea și îl batem și primul ajunge la pietrișul cu o conductivitate mai proastă, și opune o rezistență la înaintare apar și vibrațiile în plan orizontal care lărgesc gaura prin care am trecut deja cu primul electrod, golul creat în jurul electrodului de sus nu ajută, și noi măsurăm de fapt conductivitatea mai proastă a stratului unde a ajuns primul electrod. Deci în anumite situații am obținut rezultate mai bune cu câte unul, bătute în locuri diferite. Dar sunt multe situații, asta nu e o regulă,este doar un experiment de unde am tras niște concluzii, nedovedite științific.
@@fuloplehel Salut! Cam aceeași explicație am și eu la treaba asta cu 'țărușii' BP adică se lărgește /bătătorește gaura spre suprafață cu fiecare electrod nou și rămâne contactul 'bun' doar cu cei din adâncime -primii bătuți ajunși intr-un sol mai pietros - nisipos 🤨
O verificare periodică după minim juma' de an (poate se mai așează straturile pe toată adâncimea prizei) ar putea confirma sau nu această variantă 🤔
Salut. E posibil ca substraturile din sol sa fie din ce in ce mai uscate si cu o rezistivitate mai mare. Partea de sus a electrodului daca e in sol argilos nu mai face contact atat de bine cu ultimul electrod batut (banuiesc ca poate fi din cauza vibratiilor). Fix asta spune si ChatGpt: "Soil Layer Composition: In some cases, adding electrodes may drive them into a high-resistivity soil layer. For instance, deeper soil layers may be rocky or dry, which can lead to higher resistivity even as more electrodes are added. In such cases, strategically placing fewer electrodes in lower-resistivity soil could provide a better outcome." As verifica teoria asta turnand in gaura electrodului cenusa de lemn amestecata cu apa. Ar trebui sa se comporte ca o pasta electroconductoare pentru ultimul electrod batut.
Slaut Ștefan! Asta cu curentul pe PE ma gândesc ca e din cauza lipsei întăririi PEN-ului pe retea. Încearcă sa oprești curentul definitiv in atelier si daca e cum spun eu ar trebui sa ai acel curent pe priza de pământ. Asta însemna ca acolo se scurge din PEN care nu e suficient de impamantat oe rețea. Ce zici? Aștept un răspuns din partea ta!
Apropo ! Te-am vizionat după o zi sau cam așa ceva , îmi cer scuze dar n-am avut timp . Încă o dată tot respectul . 30:11
Multumesc pentru vizionare.O zi buna iti doresc.
Salut, la electrozii BP te gandesti ca pe masura ce ii bati cu percutia, daca intra intr-un strat dur, electrodul vibreaza lateral si are ocazia sa compacteze solul in jurul lui si atunci contactul sa nu mai fie la fel de bun. Tehnic e o bara, tu ii aplici sarcina axial si ea vrea sa se curbeze. La curentul de pe impamantare ai pus osciloscop? S-ar putea sa ai o surpriza, circuitele alea true RMS nu sunt perfecte, daca unda e foarte distorsionata sau iese din banda de frecventa a aparatului nu mai masoara corect. Sau macar masurata frecventa de curiozitate.
La bp-uri ar trebui verificat dupa ceva vreme. Poate nu face contact cu pamantul datorita baterii. In Ploiesti (Campia Romana in general) de obicei sub 1m este pietris, variaza cu zonele in care sau format aluviuni "amestecuri" pe adancime de cativa metri, de obicei in albia veche a raurilor.
Salutare Ștefan! ⚡⚡⚡👏👏👏
Salut Salut.
BLA-BLA-BLA.....FAIN NUME DE PODCAST....SI FAIN SI BLA-BLA-BLA,,,,,RESPECT.
E obligatoriu înainte de împământare un studiu geo in curte , nu local. Mie mi-a ieșit la studiul geo ca de la 3m in jos încep sa am nisip si mi-a fost clar ca singura varianta e împământarea naturală. Am mers pe cea naturală, deși na îmi era simplu sa iau electrozi obo. In final am scos 0.31 valoare măsurată cu Metruelul...bine ști ca ți-am dat poza. Îmi era frica si de cea naturală fiind lângă albia unui rău mare cam la 500m de albie si la aproximativ 800m de Raul efectiv.
Va salut!Am un Tasi care da eroare mare,l-am trimis la Arc Brasov si nu il pot calibra,sa incerc la Bitmi desi nu de la ei l-am cumparat, multumesc!
Pai daca arc nu poate e nasol.
22:00 - Nu stiu ce solutii dai, de exemplu, pt apartamente simple (3 camere) : ajungi sa ai inspre tablou 15-20 de circuite, nu ai loc de doze atat de mari (pereti grosi de max 10 cm, camere mici). Singura solutie ar fi cu NYM-J, daci daca vii cu copex, deja ai imbarligatura de mate in doza aia...
👍👍👍👍
👍👍👍🙋🏻♂️
👍🏿
Stefan, a nu merge la vot inseamna a incuraja dictatura. Asata si urmaresc "politicienii" de la noi. Parerea mea. Cu stima, Antonio PS: Spor la treaba si multumesc pentru informatii si filmulet
@59:49 poate e alt tip de curent ce nu detecteaza RCCB-ul tip A si trebuie un F sau B
Cum tu nu bei la munca😂😂😂😂 mor ,ce-a mai tare gargară. Spor.
Se echilibreza PEN cu PE sa ajung la acelasi potential in amonte de diferential de aceea iti apare un curent
Încearcă să dai puțin cu barosul stânga dreapta in electrozi, se poate sa nu facă contact cu pământul, am pățit fix aceași problema
Nu am baros din pacate ,le batem cu picamerul.
@@Proiectediversediy tot cu picamerul le-am bătut si observam același fenomen, si am luat un ciocan si l am lovit puțin stânga dreapta si dintr-o dată s au schimbat valorile, ma gândesc ca este o problemă atunci cand dai de nisip sau pietriș în adâncime
Salut Stefan! Ne poti explica, te rog, mai exact cum obtii valoarea unei prize de pamant din calculul impedantei buclei de defect? Adica exista o formula matematica?
ce treaba are internetu cu plata contactles cu telefonu?
Salutare. Nu ai mai povestit de ceva timp despre salariile electricienilor. Care mai sunt parerile tale?
Stefan, Chelaru, Electriclife cat si Electroprofesional au fost colegi la Obregia, ultimii doi la sucursalele aferente locației lor :) de-aia pun ei 1P, curba B si tip A. Mai au pretenția si împământare sub 3-4 ohmi..... asta e chiar. culmea domne... fura curent ăștia.... :) :)
Uite o speta-ce faci daca esti solicitat sa montezi o masina de spalat vase si in instructiunile de montaj iti cere impamantare si un diferential de tip A si la fata locului nu gasesti diferential si nici impamantare si acum intrebare intrebatoare ii bagi electrocasnicul in priza ?
Să aibă un consumator în sistem T.T. dincolo de restul instalației 🤔
?
Cum se poate participa la giveaway?
O sa fac un video unde se vor lasa comentarii.
Si apropo, foarte adevarata chestia cu cash ul si casele de marcat self. Foarte de acord.
1.7A scursi in impamantare e o problema frumoasa. Daca diferentialele nu "miros" nimic trebuie vreo 60 de circuite care sa scape la pamant sub limita de 30mA sa se adune de 1.7A. Sunt curios daca astia 1.7A se regasesc pe pen cu priza de pamant locala decuplata. Zic si eu ...
th-cam.com/video/fen8ekrhlBI/w-d-xo.html
sunt curios la minutul 1:28:10 de unde ai scos asa de nicaieri Viseul de Sus ? Ai fost cu Mocanita? :))
In Romania greu va disparea institutia "baiatului" !
Exact.
TE SALUT ! CE MODEL DE CAMERA AI PE 🚗 ?
Imi pot imagina ca batand electrozii, de la vibratii sau daca se indoaie primul electrod, ca se largeste gaura si nu mai fac contact bun electrozii ulteriori cu solul.
Si în caz de scurt circuit sau incendiu: Nu știu , boss, habar nu am. Nu are habar de protecție si dotări normale în tablou , dar se uite în ograda neamțului.
“Prietenii” ar trebui să plătească cel puțin prețul+ceva peste. (peste nu pește și nici vin sau bere).
Da,corect.
Partikip
👍
@@Proiectediversediy de ce nu sare diferentialul la curent pe PE la mai mult de 1A === curentul vine din amonte -- undeva inainte de diferential se scapa pe PE. Astfel diferentialul care iti deserveste priza - el masoara faza-nul corect si sta sus la ce masoara el.
la tine la atelier o fi un gigi span care are are o masina de gaurit de pe vremea industriei socialiste si aia da pe PE cu mandrie - protejata de o fuzibila si aia e
Nu există comentarii deci ai clarificat tot ce se putea
Salut.Cum adica nu exista comentarii?
@@Proiectediversediy salut,înseamnă că nu îmi apăreau mie
fără supărare scrie 3680w
20$😂❤🏚🏚🏚🏚🏚🏚🏚
Acelaș sistem in Italia si Spania......cu doze mari sub tablou....??????🤦♂🤷♂🤷♂👎👎
Domnule Stefan vorbiti mult dar nu souneti nimic.