Fortschritt T174 - 2 .

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 30

• @pawelp6550
    @pawelp6550 11 หลายเดือนก่อน

Fajny sprzęt, u nas PGRy miały taki sprzęt. Ten dźwięk silnika niezapomniany. Powodzenia podczas remontu, tylko wykonać na oryginał.

• @balcerowicz7990
    @balcerowicz7990 ปีที่แล้ว +1

I jak z remontem....pracuje maszyna...widzę na podwurzu jeszcze 2 traktory fortschritt😄 z silnikami ifa.
    A dusi silnik przy ruchu lyżki bo są zapewne luzy na sworzniach i tulejach. Jak nie ma jajka w obudowach to tuleje mozna wybic i wymienić ze sworzniami i bedzie cykać...mam nadzieję że nie trzeba rozwiercać lącznikow ramion bo to gruba robota

• @Marek19610
      @Marek19610  ปีที่แล้ว

Witam. Jeszcze nie trafiła na warsztat bo kolejka długa a koparka naj mniej potrzebna . Przede wszystkim trzeba układ jazdy naprawić . Później dalej. Jak będe coś działać to nagram film . Dzięki za każda wskazówkę i pomoc. Pozdrawiam serdecznie .

• @balcerowicz7990

@@Marek19610 th-cam.com/video/lS4HAWNtlVk/w-d-xo.html
      Popatrz jak facet to robi...nieźle doradza co i jak z tulejami itp...warto obejrzec troche jego filmów, długie ale pouczjące.
      th-cam.com/video/iI9i7FBRfh8/w-d-xo.html

• @andrzejosinski6337
    @andrzejosinski6337 ปีที่แล้ว +1

No witam super maszynka jak dla mnie też mam taką co do spalania to ona tylko wącha ⛽ paliwo no stare ale jare 😁🤗😀😅👍💪👌👏

• @krzysiekagro3291
    @krzysiekagro3291 11 หลายเดือนก่อน

Mieliśmy taką w dużo lepszym stanie ,silnik był po remoncie ,przyjechała na kołach bez problemu 10 km pierwszym właścicielem był igloopol i pracownik mi mówił ze przyjechał nią 120 km na kołach jak kupili ją nową chyba w 1987 roku , teraz żałuje ze ją sprzedaliśmy tylko ze nie miała łyżki do kopania tylko hak ,wąską do kabli i chwytak łyżkę i chwytak gable do buraków

• @TheFranek
    @TheFranek 2 ปีที่แล้ว +1

Super. Pozdrawiam

• @Marek19610
      @Marek19610  2 ปีที่แล้ว +1

Dzięki.😁😀. Pozdrawiam.

• @svengranzow3702
    @svengranzow3702 2 ปีที่แล้ว +1

Hallo Marek ein schöner Film vom t 174 Bagger. Leider ist der noch ausgeschlachtet aber du bekommst ihn wieder hin.ich kenne ein paar Betriebe da liegen noch Teile und greifer.ansonsten eine angenehme maschiene hat Spass gemacht mit den futter zu laden. Aufs drehwerk musst du aufpassen das es gut geschmiert ist Gruss aus Eberswalde bei Berlin

• @AGROHUTA82
    @AGROHUTA82 2 ปีที่แล้ว +1

Witam, świetny odcinek, no trochę pracy masz przy tej koparce 😉👍 ale teraz czekam na film z nowymi nabytkami 👍😉 Pozdrawiam serdecznie ps. Tak jak mówisz, gdy się wróci z pracy to już za wiele nie idzie zrobić, ale na szczęście już coraz bliżej wiosna i będzie coraz cieplej i jaśniej 😀

• @Marek19610
      @Marek19610  2 ปีที่แล้ว

Witam.
      No trochę będzie ale na spokojnie się zrobi. Sprzętów do załadunku jest sporo to się nie spieszy. będą filmy jak zabawki dojadą do domu. No jeszcze trochę i znów dzień długi.
      Pozdrawiam.

• @grzegorzwalczak7955
    @grzegorzwalczak7955 2 ปีที่แล้ว +1

Zrób luzy na ciegnach od rozdzielacza i łyżki dusic nie będzie bo popuchacze kątowe przy rozdzielaczu zamontowane do podstawy ramienia mają duży luz i opierają się o nią i sowaki rozdzielacza nie mają pełnego zakresu ruchu i dusi sinik.

• @paweisyn7446
    @paweisyn7446 2 ปีที่แล้ว +1

7:15 Zeszlifuj/natnij te spawy,podkręć "do poziomu" i pospawaj drugi raz.

• @balcerowicz7990

Proponuję elektrody zasadowe...spoina sporo mocniejsza niż rutylowych. Tylko zwykle minus na elektrodę a plus na masę.

• @miromarorolnictwoniskobudz4568
    @miromarorolnictwoniskobudz4568 2 ปีที่แล้ว

Problemy ze skrzynia i jazdą to chyba standard w tych maszynach, u nas na wiosce zostala jeszcze jedna taka ale tez porusza sie tylko przy pomocy lyzki... Mase pracy przed toba, powodzenia👍

• @grzegorzwalczak7955
    @grzegorzwalczak7955 ปีที่แล้ว

Witam. Ciekaw jestem czy są jakieś postępy z remontem T 174?

• @paweisyn7446
    @paweisyn7446 2 ปีที่แล้ว

Cześć Marku :)
    Akurat powiadomienie przyszło!!!
    - Myślę sobie,że leżysz pod koparką - zgodnie z tym co mi dzisiaj meldowałeś. Kurde paczam,a film datowany na 10 lutego! Jutub w siusiaka leci z tymi powiadomieniami :(
    -Dobra,paczam dalej ;)

• @zebero77
    @zebero77 2 ปีที่แล้ว

Witam posiadam taką tylko o model starszą tj. 174/1 świetny sprzęt, bardzo niedoceniony. Apropo ustawienia silnika pod stopy silnika masz podłożone gumy pewnie dlatego stoi wyżej, bynajmniej u mnie ich nie ma.

• @margoo7877
    @margoo7877 2 ปีที่แล้ว +2

Chyba łatwiej i taniej byłoby kupić drugą sprawną a tą zostawić jako dawcę.

• @Marek19610
      @Marek19610  2 ปีที่แล้ว

Witam. Może by i było ale nic ciekawego się nie znalazło. Pożyjemy zobaczymy.

• @grzegorzwalczak7955
    @grzegorzwalczak7955 2 ปีที่แล้ว

Siłownik się wyrwał bo zapiekły się sforznie od stóp.

• @luki121995
    @luki121995 2 ปีที่แล้ว +1

Majster przy takim sprzęcie Ty jeszcze do pracy chodzisz? Podziwiam... No i oczywiście fajna zabawka... sam nad taką się zastanawiałem, coby sobie rowy pogłębiać i pod sąsiadami dołki kopać.. ;D

• @Marek19610

Witam.
      Takie czasy. Jak chcesz tylko przeżyć to farma starcza. Jak chcesz inwestować w hobby to trzeba walczyć na kilku frontach. 😄
      Ale efekty są. Niedługo zobaczysz .....😁.
      Pozdrawiam.

• @michagauszka8027
    @michagauszka8027 2 ปีที่แล้ว

Hej, nie masz informacji o ZT323 na sprzedaż? Musi miec dokumenty. Moze byc do remontu

• @grzegorzwalczak7955
    @grzegorzwalczak7955 2 ปีที่แล้ว

Mam oryginalny hak także mogę sprzedac. Pozdrawiam

• @marttinj23
    @marttinj23 2 ปีที่แล้ว +1

Coraz mniej już takich koparek

• @Marek19610

Witam.
      Taka prawda. większość na złomowisku już .
      Pozdrawiam.