UL kalastusta Vantaanjoella - Nukarinkoski
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 18 พ.ย. 2024
- Ensimmäinen reissu koskelle tänä vuonna. Kokeillaan perhoja, lippoja ja mikrojigejä ultra light vehkeillä. Nukarinkoski on tosi monipuolinen kohde kalastaa ja sieltä paljon hyviä kokemuksia ja siksi tuntui hyvältä aloittaa sieltä. Muitakin joki- ja koskikohteita testataan tänä vuonna kevään ja syksyn aikana. Tämä reissu kuvattu 8.5.2023.
Jos pidät videoista niin voit jättää tykkäyksen ja seurata kanavaa. Se motivoi ja tukee sisällöntuottamisen jatkamiseen :)
Veljeni youtube kanava on @TieToCatch
Hyvä ja mielenkiintoinen video! Kannattaa kuitenkin huomata, että koskella jossa on luonnontaimenia ja mahdollisuus isoihin kaloihin tuollaiset 0,04mm ul-siimat pitäisi jättää kotiin. Etenkin kun vedet hieman lämpenee, niin maitohapoille väsytetyn taimenen selviämismahdollisuudet heikentyvät olennaisesti vapautuksen jälkeen. Puhumattakaan siitä, kun lippa kolmihaarakoukkuineen jää kalan kitaan siiman katkettua esim. koskessa olevien risujen takia (kuten videossakin oli lähellä käydä).
Suomalaisissa hyvin hoidetuissa luonnontaimenkohteissa usein jo lupasäännöissä minimivaatimuksena on 0,25mm monofiilisiima (näissä usein yli 6kg vetolujuus). Kuitusiimoilla on heikompi hankauskestävyys joten koskikalastuksessa niiden vastaava minimivetolujuus tulisi olla vielä selvästi korkeampi, sillä väsytystilanteessa siima usein saa hankausvaurioita pohjakivistä, risuista ym. joten kuitusiiman kohdalla ainakin 0,14mm paksuus on suositeltava ja siihenkin laittaisin monofiiliä tai fluorocarbonia 1-2m kärkitapsiksi suojaamaan kulumiselta.
Heittopituudet kyllä kärsivät hieman, mutta siihenkin löytyy sitten erilaisia painoja ja heittokohoja. Nykypäivänä mennään kuitenkin se kalakantojen etu edellä ja siinä voittaa meistä jokainen.
Muuten videossa oli hyvä meininki ja sitä oli mukava seurata. Otan kanavan tilaukseen :)
Hei, kiitos palautteesta. Tässä parin reissun tuloksena itsekkin päädyin siihen että vaihdan tuon 0,04mm 3kg vetolujuudella paksumpaan 0,08 - 0,10mm kuitusiimaan, jossa sitten jo se 6-9kg vetolujuus. Ajattelin samaa, että parempi kaloille jos ei napsu siimat poikki ja jää vieheet kalaan ja myöskin vähemmän viehemenetyksiä jos jää hieman jumiin jonnekkin. Fluorocarbon peruke yleensä yksi vavan mitta ollut myös niin suojaa siimaa. Saa jäädä nuo aivan kevyimmät perho/nymphi hommat sitten odottamaan kunnes tulee kokeiltua oikeita perhovehkeitä tai katson miten paksummalla siimalla heittopituus lyhenee.
Näytti aika rujolta tuo pihdeillä tainnuttaminen, vipuvarren puute nuppipainon puutteen ohella tekee työkalusta hieman huonon käyttötarkoitukseen.
Kyllä, kunnon pappi olisi parempi ja sitä mietin kyllä usein kun ruuaksi otan 😅 pääsee aina vaan unohtumaan kun kaupassa
Sidoitko siiman suoraan vieheeseen, vai oliko välissä lukkoleikari?
Hei, käytin pientä perholukkoa kiinnitettynä metrin 0,16mm fluorocarbon perukesiimaan muuten, mutta lipan kanssa vaihdoin lukkoleikarin ettei kierrä siimaa. Kokeilin myös perhoja sitoa suoraan siimaan mutta se vähän työläämpää jos paljon vaihtelee välissä.
mikä järki tossa 0,04mm siimassa ku 0,10mm
lentää yhtä hyvin ja tuntumaki hyvä ja kestää paljo paremmin
se ei lennä yhtä hyvin jos käytät 0,5-1g painavia perhoja tai nymphejä 😅 jos heittelee vain lippaa tai vaappua niin toki sillon paksumpi olisi parempi.
Aa joo ite heitän perhot iha perhokamoilla
@@alexvuori713 kato alex millon nukarille
@@sulge9352 sit lu tullaa
En voi ite vaan ymmärtää tollasia älyvapaa ohuita siimoja ja risuvapoja oikeestaan missään kalastus muodossa. En edes ahvenen kalastuksessa. Tossa haetaan vaan kalastajalle jotain elämyksiä mitä ei ole mitenkään järjellä selitettävissä
saako lohta ihan normi jigaamalla
Itse en ole ylös asti saanut mutta kuullut muiden saaneen. Mikrojigiin voisi kuvitella kirjolohenkin ottavan