נפיחות בבטן לא רק שזה לא מרגיש נעים, אנחנו נראים לפעמים כמו בלון מלא אוויר ואיך אפשר לפוצץ אותו?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 ต.ค. 2024
  • חלק מהמזונות שאנו אוכלים עלולים לגרום להיווצרות גזים, לחדירת נוזלים לחלל המעי ולתחושת נפיחות כללית. לעתים אכילת המזונות המנפחים תהיה מלווה בכאבי בטן ובאי־נעימות כללית באזור הבטן.
    גלוטן. יש אנשים שאכילה של מזון עשיר בגלוטן (לחם, פסטה, פתיתים, קוסקוס, קורנפלקס, שעורה) גורמת להם לתחושת נפיחות או לכאבי בטן.
    מה לעשות?
    להפחית בכמויות הלקטוז, כלומר לאכול יותר מזונות שאין בהם לקטוז, כמו למשל טחינה, אבוקדו, ביצה, טונה ומשקאות חלב צמחיים, או מוצרי חלב דלי לקטוז כמו קוטג', גבינה מלוחה, גבינה צהובה וחלב דל־ לקטוז. ניתן גם להשתמש בתוסף שמכיל את האנזים לקטאז (שבעצם משלים את האנזים שחסר בגוף).
    • ארוחות גדולות מדי. ריכוז כל האוכל בארוחה אחת גדולה ביום או בשתי ארוחות גדולות ביום עלול להכביד על מערכת העיכול ולגרום לעומס יתר על הקיבה ועל מערכת העיכול - וכפועל יוצא לתחושת נפיחות.
    • מצב זה יכול לקרות גם אם אוכלים תפריט שהרכבו בריא יחסית, אבל דוחסים את כל האוכל למספר קטן של ארוחות גדולות ביום, במקום לפזר אותו על פני כל היום בארוחות קטנות.
    לפזר נכון את הארוחות על פני היום. כדאי ליצור תכנית אכילה יומית שכוללת שלוש ארוחות גדולות ועוד שתיים עד שלוש ארוחות ביניים קטנות.
    חוסר בשתיית נוזלים
    מערכת העיכול שלנו היא צינור ארוך־ארוך. אם לא נפתח את הברז מדי פעם, לא תהיה זרימה ועלולים להצטבר גזים.
    משקאות תוססים
    שתיית משקאות תוססים המכילים כמות גדולה של גזים יכולה ליצור תחושת נפיחות גדולה. ההסבר פשוט: אתם שותים את הגזים פנימה.
    גם כמות קטנה יחסית של שתייה (אפילו כוס) יכולה לגרום לתחושת אי־נעימות, אז מומלץ להימנע לגמרי משתייה מוגזת.
    ניתן להתקשר ו/או לשלוח וואטסאפ לטלפון 052-5919743
    #רפואהטבעית
    #נטורופתיה
    #רפאלגרנות

ความคิดเห็น •