Positionering - hvad er det i systemisk ledelse?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ต.ค. 2024
  • Denne video handler om hvad der ligger i positioneringsbegrebet i den systemiske tilgang. Når vi kommunikerer, positionerer vi hele tiden os selv og andre med vores sprog og valg af formuleringer. Positioneringen er identitetsskabende for os selv, men også bevidst eller ubevidst forsøg på at placere os og andre i relationen. Så jeg kommer også ind på punktuering i en samtale og forgreningspunkter. Hertil kommer at som leder er der 4 generelle positioner vi kan kommunikere ud fra, og disse gennemgås også. Positionering et meget stærkt kommunikativt værktøj, som vi som ledere skal bruge bevidst og være opmærksom på hos medarbejderne og andre ledere.
    Videoen er en del af serien "Systemiske begreber og værktøjer", som er en serie af videoer på maksimalt 7 minutter hver, som undersøger systemisk ledelse. Så det er en ledelsesmæssig vinkel på værktøjerne og er baseret på undervisningsmateriale fra Diplom i Ledelse.
    Jeg hedder Christian Pfeiffer Jensen, ejer Processus.dk, og har arbejdet i og med internationale projekter i over 20 år og har været konsulent for virksomheder og undervist i ledelse og projektledelse i mere end 10 år .
    Subscribe til min kanal og få en opdatering hver gang jeg lægger en ny video ud om projektledelsesværktøjer, ledelse eller nyt indenfor projektledelse.
    Du kan se alle videoer i serien her:
    Kontekst-begrebet: • Kontekst-begrebet i sy...
    Autopoiese: • Autopoiese - hvad er det?
    Systemisk tænkning og ledelse: • Systemisk tænkning og ...
    Domæner: • Domæner - kommunikativ...
    Hvis du er underviser og bruger/vil bruge disse videoer, så hjælper jeg dig gerne med powerpoints så du kan indarbejde det i dit eget materiale. Du skal bare subscribe til kanalen og kontakt mig på christian@processus.dk, så finder vi ud af det.
    Videoen her er baseret på viden fra bl.a.
    Haslebo, Gitte (2004) Relationer i organisationer - En verden til forskel. Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave
    Hermansen, Mads m.fl. (2013) Kommunikation og samarbejde i professionelle relationer, Akademisk Forlag, 3. udgave
    Hornstrup, Carsten m.fl. (2005) Systemisk ledelse. Dansk Psykologisk Forlag. 1.udgave, 13.oplag.
    Molly-Søholm, Thorkil; Stegager, Nikolaj og Willert, Søren (2012) Systemisk Ledelse - Teori og Praksis. Samfundslitteratur. 1. udgave, 2. oplag
    Målgruppen er folk som arbejder med systemisk ledelse eller lige er begyndt på det og ønsker en grundlæggende viden om begrebsapparatet. Niveauet er diplomuddannelser. Denne video handler om begrebet kontekst fra den systemiske tilgang. Konteksten er den meningsskabende ramme om en situation og i videoen sætter jeg den i sammenhæng med sproget og relationer ud fra en systemisk ledelses-vinkel.
    Videoen er en del af serien "Systemiske begreber og værktøjer", som er en serie af videoer på maksimalt 7 minutter hver, som undersøger systemisk ledelse. Så det er en ledelsesmæssig vinkel på værktøjerne og er baseret på undervisningsmateriale fra Diplom i Ledelse..

ความคิดเห็น • 2

  • @stinekristensen3928
    @stinekristensen3928 5 หลายเดือนก่อน +1

    Mange tak for gode forklaringer og visuals af samme🙂

    • @projektledelse
      @projektledelse  5 หลายเดือนก่อน

      Tusind tak, det varmer at nogen kan bruge det :-)