İlkokulu bitirirken Anadolu lisesi giriş sınavları var dediler. Sınava girdim Anadolu lisesine başladım. İlk yıl hazırlık ingilizce eğitim verildi. Okur yazar hale geldik. Ardından orta okulda sadece ingilizce branş öğretmenleri ingilizce eğitime devam etiler. Kitaplar ingilizce olmasına rağmen öğretmenlerimizin dersi ingilizce anlatacak kadar ingilizce konuşamıyor olmasından dolayı dersler ingilizce kitaplardan Türkçe olarak devam etti. Liseye başladık aynı durum devam ederken Kredili sistemde eğitime geçiyoruz denildi. Kredileri toplayıp 2,5 yıl sonra mezun oldum. Şubat ayında lise bitti. Üniversite sınavı için 6 ay bekledim. O yıl kredili sistemden vazgeçildi. Tıp fakültesinde girdim. 6. yıl bitimine yakın TUS için hazırlıklar sırasında 3 yıllık uzmanlık eğitimi öngören Kulak Burun Boğazı tercih ettim. Eğitim süresi 3 yıldan 5 yıla çıktı denildi. İhtisasa başladım. uzmanlık sınavına 2 ay kala eğitim süresi 4 yıla indi denildi... Her eğitim reformu denemesi denk geldim. Hesapsız reformlarla geçti eğitim sürem.
Selçuk Hocam,uzun yıllardır takip ediyorum. Paylaşılmaya değer fikirleriniz harika,Türkiye için bir değerdir,dilerim bu evrensel düşünceler sizinle MEB'de hayat bulur.Sizinle de çalışma fırsatımız olur.
Çok teşekkür ederiz Hocam. Yetkililerin bu anlattıklarınızı duymasına değil, sizin yetkili olmanıza ihtiyacımız var. Binlerce kilometre uzaktan bu ülkenin dertleriyle dertlenen sizin gibi insanlara cumhuriyetin yeni yüzyılında hakettikleri makamlar umarım verilecektir.
Her bir tavsiyenizi dikkatle dinledim. Daha öncesinden de kitaplarınız ve paylasimlarinizdan haberdarim. Akılcı tavsiyelerinizin hayata geçmesi zihniyet değişikliğini gerektiriyor. Gerisi çok kolay olacaktır. Zihniyet değişikliği ise deveye hendek atlatmaktan zor geliyor...
Değerli hocam tam bir bilim insanı anlatımı ile ekonomi ve eğitim dersi vermişsiniz. Umarım başta yöneticiler olmak üzere anne ve babalar gereken dersi alırlar ve ülkeyi el birliği ile hak ettiği müreffeh seviyeye ulaştırabiliriz. Değerli katkılarınız için sonsuz teşekkürler.
Selçuk Hocam verdiğiniz bilgiler çok değerli. Kızım dört buçuk yaşında ve MEB.e bağlı anaokuluna gidiyor. Çok şanslıyız. Ve gerçekten her çocuğumuz o kadar değerli ki... Hepsi bir cevher... Konuşmalarınızi aileler dinlemeli... Olabildiğince paylasmaliyiz...
işin tuhaf yanı yetkililer de bunların çoğundan haberdar, sadece yapmak istemiyorlar. Öğrenci yoğunluğundan dolayı laboratuvarı sınıfa dönüştürmek zorunda kalan okullar var
Emeğine sağlık abi umarım ilgililer sesimizi duyar , okul öncesinde çocuklarımızın özgüvenli ve sağlıklı sorgulama yetilerini geliştirme fırsatı yakalayacağı okul ortamları yaratırız. okul öncesinde bu durum ters işliyor misal ben evde çocuğun özgüvenli ve soru sormasını teşvik ediyorum ama okulda maalesef bu köreltiliyor. Bence her çoçuk kırdaki bir çiçek gibidir kendi özelliklerine göre çiçek açar ve sonunda ortaya rengarenk ve güzel bir manzara çıkar ama yöneticiler maalesef tek tip çiçek seviyorlar öyle olunca da çocuklarımızı küstürüp solduruyoruz. Bunu farkındalığı olmayan ebeveynlerde yapıyor ama bir eğitim kurumunun bunu yapıyor olması çok daha acı, yine de inadına açan farklı renkte açan çiçekler var sizler gibi....
19 yaşında bu eğitim sisteminin bir kurbanı hissediyorum kendimi. Bizim için de çözümleriniz olsaydı keşke! Tabii alanınız değilse bilemem. Kendimi 16 yaşımdan beri geliştirmeye çalışıyorum bir nebze de olsa ancak hiçbir zaman iyi eğitim alan bilinçli bir ailenin çocuğuna yetişemeyecek olmam motivasyonumu zedeliyor sonuçta aynı sınavlara giriyoruz aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. Cüneyt Özdemir kanalında sınavla alakalı videoda keşfettim sizi akademisyenlerin youtube kanallarını keşfetmeye bayılıyorum ancak biz gençlere göre şimdilik bi'şey yokmuş videolarınızda yani daha çok ebeveynlere yönelik olduğunu gördüm olsun yine de bol şanslar izlenmelerinizde.
2 ปีที่แล้ว +1
Yetişin Gençler isimli kitabımı ve aynı isimli video serisini (Playlist) inceleyin lütfen.
@ yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim simdi kaydedip YKS sınavından sonra mutlaka inceleyeceğim. Böyle eğitime önem veren akademisyenler görmek geleceğe umut veriyor umarım daha fazla kişi tarafından keşfedilirsiniz.
Benim gönlümde Yakın geleceğin Milli Eğitim Bakanı olması gereken bir eğitimci olduğu tartışmasız netliktedir. Umarım bu öngörüm ve dileğim gerçek olur ve ülkemiz eğitimine bir can simi olarak devreye girer ♾️🙏🙏🙏👏🇹🇷
Alanında uzman kişiler genelde somut çözüm yolları sunmak yerine eleştiri yapıyor bizim ülkemizde. Siyasetçi de ekonomist de iktisatçı da sanatçı da hep yakınıyor. Ama sizin yaptığınız gibi rasyonel bir yaklaşımla, somut olarak şunları şöyle yapmalı diyen yok. Herkes tespit yapma peşinde. Bunu en çok da Türkiye siyasetinde görüyoruz. Seçim vaatleri hep soyuttur mesela. Somut seçim vaatleri yalnız parayla, emeklilikle vs ilgili olur. Yani çözüm önerisi değildirler, bir parmak bal çalma vaadidirler. Bu bakımdan bu yaptığınız çok değerli. Bence bunun ekonomi versiyonu, tarım versiyonu vb. da yapılıp bir internet sitesinde toplanması gerekiyor. Bence bu da güzel bir sosyal sorumluluk projesi olabilir sayın hocam. Beraber yapalım mı? :)
2 lisans bitirdim, bir yüksek lisans... Hala kpss çalışıyorum. Artık bir şeyler değişmeli. Emeğinize sağlık hocam, her şeyi nokta nokta dile getirmissiniz
Hocam bize STEAM-R lazım (religious education) :) Hangi modeli getiriseniz getirin tartışma dönüp dolaşıp zorunlu din dersine gelir. İktidardan bağımsız olarak ciddi sayıda veli ve öğretmenin de eğitimden bilimsel gelişim, eleştirel düşünme, yaratıcılık gibi bir beklentisi yok. Herkes kendi ideolojisine uygun bir insan yetiştirme derdinde. Birinci öncelik çocuklarımızın Atürkçü/milliyetçi/dindar vs olması. Eğitimin gerçek unsurları, akademik, sosyal, duygusal gelişim ve yetkinlikler için bir beklenti veya öncelik yok toplumda. Eğitim reformu yapacaksak önce yetişkinleri eğitmemiz ve dönüştürmemiz lazım. Her şey siyaset ve ideoloji üzerine kurgulandığı için eğitimde reform çok zor ne yazık ki.
Gökhan bey. Hoca ile ya zıt fikirdesiniz yada anlamadınız. Hoca 3-6 yaş diyor. Siz 30-60 diyorsunuz. Hoca beyin gelişiminin %90 ı 3 yaşında tamamlanır diyor. Siz yaşlıları eğitelim, onlarda gençleri eğitsin diyorsunuz. İkimiz de hocayı dinledik. Bendeniz 4 yaşındayım, sizler kaç yaşındasınız efendim?
Merhaba hocam , dezavantajlı öğrencilere hizmet veren "ücretli" öğretmen ve başarı ilişkisini biraz daha açıklamanız güzel olurdu. Sanırım ,ücretli öğretmenliğin kesintisiz eğitime devam edilmesine engel teşkil edip sürekli öğretmen değişimine sebep olmasi nedeniyle eleştirdiniz.
Gelecek kaygısını çekiyor olmak hepimizin ortak noktası. Sormak isterim ki; 1- Diğer ülkelerde özel okullar var mı? (Bu kadar özel okul varken o öğrencilerin değerlendirmede nerede?(2- Evinin yakınındaki okula gitmek yerine servislerle çocukların günlük 2 - 3 saatini serviste geçiriyorlar mı? 3-Öğretmenlerin yeterli mi değil mi diye değerlendirne yapılıyor mu? 4- Eğitimin yalnızca okulda olmayacağını onlar biliyorlar mı?
Hocam ben 26 yaşında atanamayan bir öğretmenim belki dersiniz az çalıştığın için ama değil altında bir çok sebep yatıyor kazanamayışımın. Ben okul öncesi öğretmeni olarak en enerjik yaşlarımı hala masa başında KPSS çalışarak geçiriyorum. Benim branşım çocuklarla oyunlar oynayacak, şarkılar söyleyacek,dans edecek ama biz atanana kadar bu enerjimizi kaybediyoruz bence buradan başlanmalı çözüme.
Öğrenci okulundan aile okuluna biraz geçiş yapmalıyız mesela açık lise yüz yüze dersleri 2 gün öğrencilere değil ailelere yapmalıyız okulları küçüktmeliyiz yöneticinin puanı yıllardır biriktirdiği olmaz son 2 yılda yaptıklarına bak yeter
Hocam, Öncelikle video için teşekkür ederiz. Her zamanki gibi harika ifade etmişsiniz. Biliyorum; sadece örnek olarak verdiniz ama yine de düşüncemi paylaşmak isterim. Not ortalaması, öğretmen değerlendirmesi gibi hususlar bizim ülkemizde ne yazık ki düzgün olarak uygulanmaz. Özellikle özel okullar not ortalamalarını şişirmeye başlar. Öğretmen değerlendirmelerinde torpil döner. Biz bugün merkezi sınavda bile acaba sorular birilerine veriliyor mu ya da daha önce verildi mi tereddütünü yaşıyoruz.
Merhaba hocam. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı öncelikle çok özür diliyorum. Kısaca kendimi tanıtarak başlamak istiyorum. Ben 2023 Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunlarından Psikolojik Danışman Elif. Depremin yıkıcı etkilerinin çok açık bir şekilde gözler önüne serildiği Hatay'da ikamet etmekteyim. Eski milli eğitim bakanımız ve şu an ordu MV olan Sayın Mahmut Özer, PDR normu güncellemesi yapıldığına dair sözler verdi ve psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin önemine vurgu yaptı ama hiçbir şekilde hiçbir çalışma yapılmadı. Norm güncellemesi yapılmadı. Aylar geçti hala bu haberler sonuçlanmadı. Daha önceki aylarda üzerinde durulan bu norm ve PDR konusunu tekrar gündeme getirmemiz yönünde olan mücadelemize destek vereceğinize inanıyorum. Bu zamana kadar gün yüzüne çıkmış ya da üstü kapatılmış birçok olayda maalesef ki yetersiz müdahale olduğunu gözlemledik. Örneğin okuldaki şiddet haberlerinde okulda psikolojik danışman olmadığı konusu bir dönem öne çıkmıştı. Deprem felaketinden önce de ihtiyacı karşılayamayacak kadar psikolojik danışman atanöış durumdaydı. Şuan deprem felaketinin yaralarını sarabilmemiz için meslektaşlarımla verilen kadro sözünün tutulması için örgütlü çalışmalarımızı yürütmekteyiz. TÜRK PDR DERNEĞİ üyelerinden birisi ve bir Cumhuriyet Öğretmeni olarak sesimizi duyurmanızı temenni ediyoruz. Vereceğiniz destek için şimdiden çok teşekkür ederiz.
Merhaba hocam ,videonuzu büyük bir dikkatle izledim ve çok beğendim ancak (7.öneriniz için) özellikle Liselere Geçiş Sınavı'nda son yıllarda MEB yeni nesil soru yani ezbercilikten uzak sorular sormakta.Bu yeni sorular bahsettiginiz durumu ne kadar karşılamaktadır.
2 ปีที่แล้ว
Doğru yönde atılmış bir adımdır. Ancak devamı gelmeli.
Ülkemiz için çok değerli çözüm önerileri vermişsiniz. Yöneticiler lütfen kulak verin. Anne babalara da önemli görevler düşüyor. "Çocuklarınıza vakit ayırın. Kendi kişisel sorunlarınızı bir kenara bırakın, çocuklarınıza odaklanın" diyor hocam.
Benim gönlümde Yakın geleceğin Milli Eğitim Bakanı olması gereken bir eğitimci olduğu tartışmasız netliktedir. Umarım bu öngörüm ve dileğim gerçek olur ve ülkemiz eğitimine bir can simi olarak devreye girer ♾️🙏🙏🙏👏🇹🇷
İlkokulu bitirirken Anadolu lisesi giriş sınavları var dediler. Sınava girdim Anadolu lisesine başladım. İlk yıl hazırlık ingilizce eğitim verildi. Okur yazar hale geldik. Ardından orta okulda sadece ingilizce branş öğretmenleri ingilizce eğitime devam etiler. Kitaplar ingilizce olmasına rağmen öğretmenlerimizin dersi ingilizce anlatacak kadar ingilizce konuşamıyor olmasından dolayı dersler ingilizce kitaplardan Türkçe olarak devam etti. Liseye başladık aynı durum devam ederken Kredili sistemde eğitime geçiyoruz denildi. Kredileri toplayıp 2,5 yıl sonra mezun oldum. Şubat ayında lise bitti. Üniversite sınavı için 6 ay bekledim. O yıl kredili sistemden vazgeçildi. Tıp fakültesinde girdim. 6. yıl bitimine yakın TUS için hazırlıklar sırasında 3 yıllık uzmanlık eğitimi öngören Kulak Burun Boğazı tercih ettim. Eğitim süresi 3 yıldan 5 yıla çıktı denildi. İhtisasa başladım. uzmanlık sınavına 2 ay kala eğitim süresi 4 yıla indi denildi... Her eğitim reformu denemesi denk geldim. Hesapsız reformlarla geçti eğitim sürem.
Özgür,demokratik,adil ve eşit şartların sağlandığı ortamlarda eğitim gelişir , eğitimci gelişir... anlatılanlar çok önemli, sağolun hocam.
Selçuk Hocam,uzun yıllardır takip ediyorum. Paylaşılmaya değer fikirleriniz harika,Türkiye için bir değerdir,dilerim bu evrensel düşünceler sizinle MEB'de hayat bulur.Sizinle de çalışma fırsatımız olur.
Çok teşekkür ederiz Hocam. Yetkililerin bu anlattıklarınızı duymasına değil, sizin yetkili olmanıza ihtiyacımız var. Binlerce kilometre uzaktan bu ülkenin dertleriyle dertlenen sizin gibi insanlara cumhuriyetin yeni yüzyılında hakettikleri makamlar umarım verilecektir.
Sabah sabah zihin açıcı bir paylaşım oldu. Umarım birileri de duyar 👍
İnşallah eğitimde sizin gibi liyakatli kadroları görürüzde anlattıklarınız hayata geçer.
Çok teşekkürler hocam umarım yetkililere ulaşır. Çocuklarımızın , ülkemizin geleceği için endişeliyiz.
Her bir tavsiyenizi dikkatle dinledim. Daha öncesinden de kitaplarınız ve paylasimlarinizdan haberdarim. Akılcı tavsiyelerinizin hayata geçmesi zihniyet değişikliğini gerektiriyor. Gerisi çok kolay olacaktır. Zihniyet değişikliği ise deveye hendek atlatmaktan zor geliyor...
Teşekkürler hocam.Benim oğlum da ücretli öğretmen .Öğretmenleri gerçekten desteklemek çook önemli.
Değerli hocam tam bir bilim insanı anlatımı ile ekonomi ve eğitim dersi vermişsiniz. Umarım başta yöneticiler olmak üzere anne ve babalar gereken dersi alırlar ve ülkeyi el birliği ile hak ettiği müreffeh seviyeye ulaştırabiliriz. Değerli katkılarınız için sonsuz teşekkürler.
Selçuk Hocam verdiğiniz bilgiler çok değerli. Kızım dört buçuk yaşında ve MEB.e bağlı anaokuluna gidiyor. Çok şanslıyız. Ve gerçekten her çocuğumuz o kadar değerli ki... Hepsi bir cevher... Konuşmalarınızi aileler dinlemeli... Olabildiğince paylasmaliyiz...
Hocam iyiki varsinz çok iyi anlatmışsın halimizi çocuklarımızın geleceğii için endişeliyiz adalet yok rekabetçi ortam kalmadı
Çok teşekkür ederiz hocam. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Bir öğretmen olarak çok kaygılı,yorgun ve umutsuzuz. Siz bize ışık oldunuz.
Kıymetli hocam, Selçuk Şirin
Yeniden bu kadar önemli bir konuda bilgi paylaşımınız için teşekkürler 🙏
Teşekkürler sayın hocam umuyorum ki bu önerileriniz yetkililer tarafından önemsenir ve hayata geçirilir.
Selçuk Hocam emeğinize sağlık..
Sayın hocam emeğinize sağlık
Sevgiler saygılar
işin tuhaf yanı yetkililer de bunların çoğundan haberdar, sadece yapmak istemiyorlar. Öğrenci yoğunluğundan dolayı laboratuvarı sınıfa dönüştürmek zorunda kalan okullar var
Tebrik ederim. Umarım bu değerli bilgileri siyasiler değerlendirir.
Ömrünüze bereket kıymetli hocam. Umarım bu emekleriniz boşa gitmez.
Heryerde paylaşmak istediğim bir yayın olmus...
Hocam emeğinize sağlık. Değerli bilgiler..
İyi Bir yayın teşekkürler
Emeğine sağlık abi umarım ilgililer sesimizi duyar , okul öncesinde çocuklarımızın özgüvenli ve sağlıklı sorgulama yetilerini geliştirme fırsatı yakalayacağı okul ortamları yaratırız. okul öncesinde bu durum ters işliyor misal ben evde çocuğun özgüvenli ve soru sormasını teşvik ediyorum ama okulda maalesef bu köreltiliyor. Bence her çoçuk kırdaki bir çiçek gibidir kendi özelliklerine göre çiçek açar ve sonunda ortaya rengarenk ve güzel bir manzara çıkar ama yöneticiler maalesef tek tip çiçek seviyorlar öyle olunca da çocuklarımızı küstürüp solduruyoruz. Bunu farkındalığı olmayan ebeveynlerde yapıyor ama bir eğitim kurumunun bunu yapıyor olması çok daha acı, yine de inadına açan farklı renkte açan çiçekler var sizler gibi....
19 yaşında bu eğitim sisteminin bir kurbanı hissediyorum kendimi. Bizim için de çözümleriniz olsaydı keşke! Tabii alanınız değilse bilemem. Kendimi 16 yaşımdan beri geliştirmeye çalışıyorum bir nebze de olsa ancak hiçbir zaman iyi eğitim alan bilinçli bir ailenin çocuğuna yetişemeyecek olmam motivasyonumu zedeliyor sonuçta aynı sınavlara giriyoruz aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. Cüneyt Özdemir kanalında sınavla alakalı videoda keşfettim sizi akademisyenlerin youtube kanallarını keşfetmeye bayılıyorum ancak biz gençlere göre şimdilik bi'şey yokmuş videolarınızda yani daha çok ebeveynlere yönelik olduğunu gördüm olsun yine de bol şanslar izlenmelerinizde.
Yetişin Gençler isimli kitabımı ve aynı isimli video serisini (Playlist) inceleyin lütfen.
@ yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim simdi kaydedip YKS sınavından sonra mutlaka inceleyeceğim. Böyle eğitime önem veren akademisyenler görmek geleceğe umut veriyor umarım daha fazla kişi tarafından keşfedilirsiniz.
Çok değerli bilgiler, teşekkürler ☺️
Selçuk Hocam İlkim Anaokulu olarak çok teşekkür ederiz. Saygılarımızla.
Benim gönlümde Yakın geleceğin Milli Eğitim Bakanı olması gereken bir eğitimci olduğu tartışmasız netliktedir. Umarım bu öngörüm ve dileğim gerçek olur ve ülkemiz eğitimine bir can simi olarak devreye girer ♾️🙏🙏🙏👏🇹🇷
Hocam duruşunuz sözleriniz bizlere güven veriyor Hocam ülkemizdede okumuşlarvar en basiti doktora gidiyorsun doktor tıbbi terimlerin ağzımıza ediyor sorsak cahil oluyoz.Hocam özümüzü özümüze dayalı anlattığınız için TEŞEKKUR ediyorum.
Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim sınavlar kalkmadan hiçbir dediğiniz gelişim sağlanamaz. Sınava odaklanma öğrenmenin önündeki en büyük engel.
Alanında uzman kişiler genelde somut çözüm yolları sunmak yerine eleştiri yapıyor bizim ülkemizde. Siyasetçi de ekonomist de iktisatçı da sanatçı da hep yakınıyor. Ama sizin yaptığınız gibi rasyonel bir yaklaşımla, somut olarak şunları şöyle yapmalı diyen yok. Herkes tespit yapma peşinde. Bunu en çok da Türkiye siyasetinde görüyoruz. Seçim vaatleri hep soyuttur mesela. Somut seçim vaatleri yalnız parayla, emeklilikle vs ilgili olur. Yani çözüm önerisi değildirler, bir parmak bal çalma vaadidirler.
Bu bakımdan bu yaptığınız çok değerli. Bence bunun ekonomi versiyonu, tarım versiyonu vb. da yapılıp bir internet sitesinde toplanması gerekiyor. Bence bu da güzel bir sosyal sorumluluk projesi olabilir sayın hocam. Beraber yapalım mı? :)
Emeklerinize sağlık hocam...
öyle değerli ki🤲
Teşekkürler Selçuk hocam 🙏
2 lisans bitirdim, bir yüksek lisans... Hala kpss çalışıyorum. Artık bir şeyler değişmeli. Emeğinize sağlık hocam, her şeyi nokta nokta dile getirmissiniz
Tebrikler👏👏
Hocam bize STEAM-R lazım (religious education) :) Hangi modeli getiriseniz getirin tartışma dönüp dolaşıp zorunlu din dersine gelir. İktidardan bağımsız olarak ciddi sayıda veli ve öğretmenin de eğitimden bilimsel gelişim, eleştirel düşünme, yaratıcılık gibi bir beklentisi yok. Herkes kendi ideolojisine uygun bir insan yetiştirme derdinde. Birinci öncelik çocuklarımızın Atürkçü/milliyetçi/dindar vs olması. Eğitimin gerçek unsurları, akademik, sosyal, duygusal gelişim ve yetkinlikler için bir beklenti veya öncelik yok toplumda. Eğitim reformu yapacaksak önce yetişkinleri eğitmemiz ve dönüştürmemiz lazım.
Her şey siyaset ve ideoloji üzerine kurgulandığı için eğitimde reform çok zor ne yazık ki.
Gökhan bey.
Hoca ile ya zıt fikirdesiniz yada anlamadınız.
Hoca 3-6 yaş diyor.
Siz 30-60 diyorsunuz.
Hoca beyin gelişiminin %90 ı 3 yaşında tamamlanır diyor.
Siz yaşlıları eğitelim, onlarda gençleri eğitsin diyorsunuz.
İkimiz de hocayı dinledik.
Bendeniz 4 yaşındayım, sizler kaç yaşındasınız efendim?
@@vasfiakgun9863 Yazdıklarınız söylediklerimi doğruluyor. Sağlıklı günler.
Türkiye çocukları artık daha iyi bir eğitimi hakediyor. Kim duyacak sesimizi ?
Merhaba hocam , dezavantajlı öğrencilere hizmet veren "ücretli" öğretmen ve başarı ilişkisini biraz daha açıklamanız güzel olurdu. Sanırım ,ücretli öğretmenliğin kesintisiz eğitime devam edilmesine engel teşkil edip sürekli öğretmen değişimine sebep olmasi nedeniyle eleştirdiniz.
Gelecek kaygısını çekiyor olmak hepimizin ortak noktası. Sormak isterim ki; 1- Diğer ülkelerde özel okullar var mı? (Bu kadar özel okul varken o öğrencilerin değerlendirmede nerede?(2- Evinin yakınındaki okula gitmek yerine servislerle çocukların günlük 2 - 3 saatini serviste geçiriyorlar mı? 3-Öğretmenlerin yeterli mi değil mi diye değerlendirne yapılıyor mu? 4- Eğitimin yalnızca okulda olmayacağını onlar biliyorlar mı?
Hocam ben 26 yaşında atanamayan bir öğretmenim belki dersiniz az çalıştığın için ama değil altında bir çok sebep yatıyor kazanamayışımın. Ben okul öncesi öğretmeni olarak en enerjik yaşlarımı hala masa başında KPSS çalışarak geçiriyorum. Benim branşım çocuklarla oyunlar oynayacak, şarkılar söyleyacek,dans edecek ama biz atanana kadar bu enerjimizi kaybediyoruz bence buradan başlanmalı çözüme.
Teşekkürler🌸
Emeginize, gonlunuze saglik. Yas onemli degil, ellerinizden gozlerinizden operim
Hocam etkiniz büyük , eğitim kalitesini artırmak için baskı yapmaya devam edin.
Öğrenci okulundan aile okuluna biraz geçiş yapmalıyız mesela açık lise yüz yüze dersleri 2 gün öğrencilere değil ailelere yapmalıyız okulları küçüktmeliyiz yöneticinin puanı yıllardır biriktirdiği olmaz son 2 yılda yaptıklarına bak yeter
Hocam,
Öncelikle video için teşekkür ederiz. Her zamanki gibi harika ifade etmişsiniz. Biliyorum; sadece örnek olarak verdiniz ama yine de düşüncemi paylaşmak isterim. Not ortalaması, öğretmen değerlendirmesi gibi hususlar bizim ülkemizde ne yazık ki düzgün olarak uygulanmaz. Özellikle özel okullar not ortalamalarını şişirmeye başlar. Öğretmen değerlendirmelerinde torpil döner. Biz bugün merkezi sınavda bile acaba sorular birilerine veriliyor mu ya da daha önce verildi mi tereddütünü yaşıyoruz.
Cok Guzel
sabah sabah üzülüyor insan, neden neden neden
Okul saatleri degistirlmeli,günluk ders sattleri azaltilmali,okulada gunde 7 saat ders olmaz
Emeğinize sağlık
Hocam en büyük eksiklik, öğretmenlerin aileler le iletişim e geçmemesi koordine kurmamasi yani donanımlı öğretmen az olması.
Merhaba hocam. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı öncelikle çok özür diliyorum. Kısaca kendimi tanıtarak başlamak istiyorum. Ben 2023 Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunlarından Psikolojik Danışman Elif. Depremin yıkıcı etkilerinin çok açık bir şekilde gözler önüne serildiği Hatay'da ikamet etmekteyim.
Eski milli eğitim bakanımız ve şu an ordu MV olan Sayın Mahmut Özer, PDR normu güncellemesi yapıldığına dair sözler verdi ve psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin önemine vurgu yaptı ama hiçbir şekilde hiçbir çalışma yapılmadı. Norm güncellemesi yapılmadı. Aylar geçti hala bu haberler sonuçlanmadı. Daha önceki aylarda üzerinde durulan bu norm ve PDR konusunu tekrar gündeme getirmemiz yönünde olan mücadelemize destek vereceğinize inanıyorum. Bu zamana kadar gün yüzüne çıkmış ya da üstü kapatılmış birçok olayda maalesef ki yetersiz müdahale olduğunu gözlemledik. Örneğin okuldaki şiddet haberlerinde okulda psikolojik danışman olmadığı konusu bir dönem öne çıkmıştı. Deprem felaketinden önce de ihtiyacı karşılayamayacak kadar psikolojik danışman atanöış durumdaydı. Şuan deprem felaketinin yaralarını sarabilmemiz için meslektaşlarımla verilen kadro sözünün tutulması için örgütlü çalışmalarımızı yürütmekteyiz. TÜRK PDR DERNEĞİ üyelerinden birisi ve bir Cumhuriyet Öğretmeni olarak sesimizi duyurmanızı temenni ediyoruz. Vereceğiniz destek için şimdiden çok teşekkür ederiz.
Merhaba hocam ,videonuzu büyük bir dikkatle izledim ve çok beğendim ancak (7.öneriniz için) özellikle Liselere Geçiş Sınavı'nda son yıllarda MEB yeni nesil soru yani ezbercilikten uzak sorular sormakta.Bu yeni sorular bahsettiginiz durumu ne kadar karşılamaktadır.
Doğru yönde atılmış bir adımdır. Ancak devamı gelmeli.
Bilic’in dediği gibi ‘’Türkiyenin sorunu yetkisi olanların bilgisinin, bilgisi olanların yetkisinin olmaması’’
kore sabah 7 den akşam 7-8 e kadar millet okulda.kore iyi nir örnek değil bence
💐
🙏
teşekkürler Selçuk Hocam. Web sistesi linkiniz çalışmıyor.
👏👏👏
Yaziklar olsun ya ne kadar az kişi izlemiş
Keşke sizi duysalar hocam ama...
Halk hangi adımları atmalı?
Videonun sonunda değindim. Seçime katılıp bilinçli oy vermek bir ebeveynlik görevidir.
Önerilerinizin dikkate alınması dileğiyle.
Umuyorum bir sonraki hükümetten size bakanlık teklifi gelecektir.
Ülkemiz için çok değerli çözüm önerileri vermişsiniz. Yöneticiler lütfen kulak verin. Anne babalara da önemli görevler düşüyor. "Çocuklarınıza vakit ayırın. Kendi kişisel sorunlarınızı bir kenara bırakın, çocuklarınıza odaklanın" diyor hocam.
Hocam anasınıfı ve kütüphane ile ilgili yoğun bir çalışma var şuan için...
Harika bir paylaşım ama çin örneğini nasıl açıklayacağız...İspanya ve Yunanistan bence örnek olamaz...
Pos
Benim gönlümde Yakın geleceğin Milli Eğitim Bakanı olması gereken bir eğitimci olduğu tartışmasız netliktedir. Umarım bu öngörüm ve dileğim gerçek olur ve ülkemiz eğitimine bir can simi olarak devreye girer ♾️🙏🙏🙏👏🇹🇷