Wat kan je doen tegen een middagdipje?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 23

  • @tieuwest
    @tieuwest 11 วันที่ผ่านมา +4

    In mijn land nemen meestal mensen een dutje na het lunch eten. Het is heel gezond en ik voel me wel beter en ik kan werken beter. Niet slapen maakt me heel moe.

  • @erivaton
    @erivaton 13 วันที่ผ่านมา +18

    ja ik doe iets anders om af te geraken van de middagdip : SLAPEN

    • @jolanda3692
      @jolanda3692 9 วันที่ผ่านมา +1

      Ik ook, heb endometriose graad 4, de ergste dus, ik moet me overgeven aan slapen, kan niet anders

  • @Timelog88
    @Timelog88 13 วันที่ผ่านมา +4

    Als iemand met adhd klinkt dat onderzoek met de koffie wel heel interessant. Benieuwd of dat onderzoek ook wordt uitgebreid om te kijken wat het effect is ten overstaan van specifieke adhd medicatie. Mocht dat bijvoorbeeld hetzelfde effect hebben maar met minder bijwerkingen is dat een zeer interessant gegeven 😮
    Die mentale vermoeidheid klinkt in ieder geval heel bekend, merk zelf ook dat als ik op werk gewoon later lunch als het rustig in de kantine is, ik 's middags al minder een dip heb.

    • @insidiatori9148
      @insidiatori9148 13 วันที่ผ่านมา

      Same, kon mijn eerste maanden op medicatie nog herinneren dat ik iedere dag op was als ik veel mensen zag. Het was nu geen keuze meer om actief naar mensen te luisteren want het gebeurde automatisch, die mentale conditie moest ik nog opbouwen.

    • @daMacadamBlob
      @daMacadamBlob 12 วันที่ผ่านมา

      @@insidiatori9148 welke medicatie gebruik je?

    • @astridplays
      @astridplays 5 วันที่ผ่านมา

      Dat deed ik ook toen ik ooit een baan had waarbij dat kon/mocht. In te tijd dat ik nog een kantoorbaan had at ik rond het middaguur mijn brood achter mijn bureau en ging rond 15:00 mijn half uur wandelen doen. Dat hielp heeeel erg.
      In mijn huidige fysieke baan kan dat niet helaas. Pauze moet met het hele team tegelijkertijd dus een drukke kantine is vaker regel dan uitzondering. Mijn autistische brein vind dat niet bepaald grappig, maar slaap 's nachts nu wel beter omdat ik naast geestelijk moe ook lichamelijk moe ben.

  • @HomelessShoe
    @HomelessShoe 2 วันที่ผ่านมา +1

    Buiten zitten doet voor mij wonderen. Nooit last van in slaap vallen wanneer ik een boek lees of werk op mijn computer als ik buiten ben.

  • @roel3377
    @roel3377 2 วันที่ผ่านมา

    Ik denk dat je het brein perfect kunt vergelijken met een bicep. Na een intense workout, kun je die spier nauwelijks meer goed gebruiken. De energie is gewoon op, 'het vlees heeft zich te lang aangespannen.'
    Zo heeft het brein ook gewoon rust nodig om te herstellen. Je kan simpelweg gewoon niet meer intensief nadenken, na een lange werkdag

  • @roel3377
    @roel3377 2 วันที่ผ่านมา

    Qua timing kon het posten van deze video voor mij niet beter.
    Ik worstel hier nu elke dag echt mee. Na een lange dag op school/stage kan ik gewoon niets meer. Ik ben gauw overprikkeld (door ADD). Dan ben ik slaperig, anti-sociaal, snel geïrriteerd... Heb behoefte om alleen te zijn en maak veel onverstandige, impulsieve beslissingen (waar ik later altijd spijt van heb).
    Heb wel geleerd dat meditatie-oefeningen helpen om dichter bij jezelf te blijven gedurende de dag (zodat je kalm blijft en het gewoon *LUKT* om *HELDER* na te denken). Maarrr ik heb ook een zeer onregelmatig dag & nacht ritme. En ben extreem vergeetachtig waardoor het me nooit lukte om een 'vast meditiemoment' voor mezelf te plannen.
    Heeft iemand tips? Ik sta open

  • @herryhubert2706
    @herryhubert2706 10 วันที่ผ่านมา

    Ik vergelijk de mentale uitputting met een computer. In een computer zitten 2 verschillende geheugen: het werkgeheugen en het opslaggeheugen. In het werkgeheugen is alles geladen waarmee we bezig zijn, maar eens in de zoveel tijd moeten ons werk even "opslaan". Dat betekent dat we het wegschrijven naar ons opslaggeheugen. Daarna heeft het werkgeheugen weer wat ruimte.
    Ook kun je programma's die je even niet gebruikt afsluiten. En als laatste: het werkgeheugen kan gebruikmaken van een tijdelijke ruimte in het opslaggeheugen; dat noemen we swappen.
    Mensen hebben ook 2 typen geheugen, die we vaak omschrijven als het korte- en het langetermijn geheugen. Ik theoretiseerde dat wanneer je af en toe een pauze neemt en wat anders gaat doen, of even niks gaat doen, je hersenen de tijd hebben om informatie van het kortetermijn geheugen "op te slaan" naar het langetermijn geheugen.
    Ik gebruikte deze manier van denken al toen ik zelf nog studeerde

  • @Сердар-ж8в
    @Сердар-ж8в 12 วันที่ผ่านมา

    Mijn favoriete programma in België)))

  • @Aime1880
    @Aime1880 6 วันที่ผ่านมา +1

    Ik heb de hele dag een middagdip

  • @Cohen.the.Worrier
    @Cohen.the.Worrier 13 วันที่ผ่านมา +1

    Op staan en bewegen. Mensen die achter de computer zitten krijgen een middagdipje. Een staand bureau kan al een oplossing zijn.

    • @berendt87
      @berendt87 13 วันที่ผ่านมา

      Staan achter het bureau is ook niet zonder gezondheidsrisico's

    • @daMacadamBlob
      @daMacadamBlob 13 วันที่ผ่านมา

      @@berendt87 kun je ons uitleggen?

  • @nameloos1195
    @nameloos1195 12 วันที่ผ่านมา

    Reclame voor koffie?

  • @RoburopDenEik
    @RoburopDenEik 12 วันที่ผ่านมา

    powernap van 15 min.

  • @elcabron1953
    @elcabron1953 3 วันที่ผ่านมา

    ¿adenosieSTOFJES?

  • @DenSchimmige
    @DenSchimmige 9 วันที่ผ่านมา

    Dat probleem heb je niet als je een fatsoenlijke baan hebt waar je ook daadwerkelijk een maatschappelijk aandeel voldoet.

    • @astridplays
      @astridplays 5 วันที่ผ่านมา

      Dat probleem heb ik met een baan die jij omschrijft dus wel gewoon hoor dus voel je niet superieur. 😉 Ik merk het alleen pas op het moment dat ik even mag pauzeren, daarna kom ik niet meer op gang en de laatste twee uur gaat mijn brein 😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️ doen.
      In mijn fysieke baan met maatschappelijk aandeel heb ik constante focus nodig om geen ongelukken en fouten te maken. 😉