Domnule Presura , terminati dom'le cu prostiile ca pa pamantul e rotund ! Am cazut cu bicicleta si m-am facut placinta jos , daca era rotund pamantul ma dadeam dea dura ! 🤣
Domnule Cristian în legătură cu întrebarea despre oglindă, Putem afirma de altfel că și unghiul oglinzi ar trebui afirmat.... că numai e o simplă oglindă cii una înclinată 😅☺️😄
Ma gandeam ca telepatia ar fi mai degraba o potrivire de factori: de la temperament, pasiuni, mediu in care ne aflam, sistemul care lucram si coexistam etc. Normal ca daca am foarte multe lucruri in comun cu cineva, pana la modul de a privi lucrurile si partea afectiva, vor apare si momente cand "universurile" se misca la fel: "ia sa-l intreb pe x chestia aia"/ "daca o sa ma intrebe lucru ala?" . Deci da, ar fi probabilitate , dar conditionata de multi factori, nu pur intamplatoare. As merge mai mult pe intuitie.
Cunoastem atat de multa informație prin știință și totuși atat de putina încât nu stim raspunsurile la intrebari fundamentale cum ar fi: cine suntem in esenta, de unde venim si habar n'avem încotro ne indreptam...?! Suntem ca si o gaina pe o gramada de gunoi care râșcâie (cerceteaza) sa vada ce mai poate găsi nou si nu realizam ca acea gramada pe care stam nu este decât universul in care traim iar pentru a afla adevarul, realitatea in care ne aflam, avem nevoie de cineva transcendent, de cineva superior care nu este limitat de timp, materie si spatiu. De asta apreciez mult oamenii ca dl. prof. Dumitru Borțun care pleacă de la premiza existentei lui Dumnezeu. Asta ne face sa ridicam capul din gramada de gunoi și sa aflam realitatea de care suntem înconjurați dincolo de ceea ce putem noi percepe cu limitările fizice. A nu se înțelege ca fizica, chimia, matematica sau alte unelte de genu' pe care noi le folosim nu sunt bune. Sunt de un real folos și oamenii de stiinta care le folosesc cu îndemânare trebuiesc apreciați pentru munca enorma depusa. Vreau doar sa spun ca noi suntem ființe limitate și totodata aceste unelte de care ne folosim, le percepem limitat, de asta nici teoria bigbang-ului nu poate depăși si arata ce a fost înainte de ea.
Sunt privilegiata, asa m-am simtit urmarind acest podcast! As vrea sa spun ceva inteligent, dar si o spun cu toata convingerea, nu am destui neuroni. Dragul meu Geroge Buhnici, numai tu puteai sa realizezi un astfel de interviu, nu stiu cati dintre cei care fac podcast-uri ar putea "sa-i tina piept" domnului Cristian Presura! Sa aveti o viata asa cum o doriti!!!
Sunt foarte interesante subiectele pe care le dezbateti în cadrul acestui potcast domnilor George Buhnici și Cristian Presură. (despre evoluția inteligenței artificiale, selenizare, rachete spatiale, extratereștrii etc. )
O adevarata placere sa-l ascult pe Cristian Presura!! 👍 Si, George, nici nu trebuie sa fie fizic prezent acolo cu tine. O astfel de legatura facita asa este mai mult decat perfecta! Macar de l-ai avea mai des! Eu il urmaresc pe canalul sau, dar trebuie sa recunosc ca un astfel de dialog este mult mai benefic intelegerii mele 😊 Va sunt sincer recunoscatoare ambilor!
Excepțională emisiune !Nu sunt în cea mai bună formă, că vă făceam un comentariu de zile mari !Meritați tot ce e mai bun pe lume, oameni frumoși și inteligenți !Felicitări și mult succes în continuare !♥️
Aproape 2 ore mi se pare că au trecut atât de repede pfff.. incredibil de bine știe Domnul Presură să explice unele lucruri ! Mulțumesc! Hai cu partea 2 PLZ.! 🍿✅
O adevarata bucurie sa il descopar pedl Presura. Poate prea tarziu, darlucrez la ignoranta mea😊. George, tine aproape de noi oameni destepti. Avem marenevoie
Remarcabil! Nu-mi dau seama cum ar putea genul asta de interviuri/discutii, popularizate si nu doar pe youtube. Spun asta pentru ca sunt ingrozit ca desi sunt inconjurat de oameni educati si instruiti, care-si curateaza informatia, atunci cand vine vorba de AI, aplica din pacate politica strutului.
Ciao ciao, sunt pasionat de știință și urmăresc cu mare plăcere cam toate noutățile. cu toate că profesia mea este de economist, dar sunt fascinat și de știință. M-a fascinat ideea de zgomot de imagine pentru care creierul uman nu poate să perceapă un singur foton, că astfel este în superpoziție ca și în cuantică. Aș vrea să completez această idee de poză a unui singur foton, la minutul 1:27:00 poză cu un singur foton există - deja știința a putut să fotografieze un foton și mișcarea acestuia la un trilion de cadre pe secundă. Foarte interesant de urmărit în completarea voastră cu aceste două - chiar trei clipuri. Sincer vă mulțumesc pentru tot ce faceți că aduceți inovația și știința mult mai explicată și detaliată oarecum și celor care efectiv din cauza muncii de zi cu zi nu mai au timp să citească noutăți. De urmărit imaginea unui singur foton - foarte interesant - continuare a ideii - din min. 1:27:00 th-cam.com/video/7Ys_yKGNFRQ/w-d-xo.html&ab_channel=TheSlowMoGuys th-cam.com/video/EtsXgODHMWk/w-d-xo.html&ab_channel=MassachusettsInstituteofTechnology%28MIT%29 th-cam.com/video/Y_9vd4HWlVA/w-d-xo.html&ab_channel=TED th-cam.com/video/VgjyPmFKxCU/w-d-xo.html&ab_channel=TheSlowMoGuys mulțumesc - cu respect
1:07:00 daca sari in sus nu cazi in acelasi loc, totusi diferenta este imperceptibila. Daca totusi tragi cu tunul peffect in sus atunci proiectilul n-o sa-ti cada in cap atata timp cat tu nu te afli la unul din polii planetei, in artilerie se ia in calcul si rotatia Pamantului.
25:10 simplu, folosesti camera macro, pozezi tesatura, functie de cum arata poti determina daca e bumbac, poliester, etc si functie de asta stii ce temperatura ar trebui. Un pic de procesare de imagine, arunci dupa niste machine learning (un KNN, SVM) si gata.
Exact la asta mă gândeam și eu. Fibrele fiecărui material privite la nivel macro printr-un microscop au o anumită textură. Fibrele de lână, de exemplu, au ca niște solzișori pe ele. Astfel folosești o cameră macro sau ceva de scanat pe fierul de călcat să le recunoști pe fiecare în parte, și programezi partea de soft a aparatului să știe la ce temperatură se calcă fiecare țesătură.
După o deflagrație intr-o tipografie,nu ia naștere un Dicționar de la A-Z,dar după Big-Bang?!Universul cu toate complexitatea și legi care țin totul in echilibru,este o creație super inteligenta,care necesita un Creator!
Sunt total de acord cu această comparație inspirată, bineînțeles că din haos nu se poate o creație cu legi fizice interdependente, cauză, efect, transformări,echilibru,dezechilibru,ordine,dezordine..
@@lunguolimpia8211Uriaș nu are grad de comparație.... cât despre știință argumentele tale sunt contradictorii,cum poți combate o afirmație doar cu o presupunere?
Felicitări George și Domnului Presura pentru podcast. George știu că ești pasionat de technologie, dar ratezi exact cea mai importantă partea technologiei care începe cu compania ASML din Olanda, cea care deține monopolul in litografie, cu ajutorul căruia se produc cei mai performanți semiconductorii (chipuri). Fără această companie toată lumea se întoarce la telefonul fix cu disc și la tv cu lămpi. Fa te rog research și fă un vlog despre asta. Eu lucrez in aceasta companie fantastica și unica. Sunt sigur că subscrierilor tai le va placea sa știe de unde pornește tehnologia cu adevărat. Bafta
Da domnule. Cristian. Presură în comentariul tău cu. Corina. Negrea. Da din punctul meu de vedere mia plăcut. Dar mai sunt multe de discutat. Of tu de acolo din. Olanda cu toate condițiile pe care le ai este perfect. Dar eu de aici este greu. Da eu doar mă gândesc super ca să pot da răspunsuri super corecte da. Da vă mulțumesc cu super pace.
Tot respectul pentru amândoi! Cum sa nu va iubim😊! 35:30 răspunsul unui om deștept exact cum mă așteptam! Omul de știință răspunde dar totul depinde de latura psiho socială umană. Un IT ist psiholog ar putea să dea un răspuns în ceea ce privește viitorul cât și asupra punctelor tari vs puncte slabe în ceea ce privește evoluția AI, și nici măcar!
25:20 - cel mai porobabil se baza pe detectarea texturii tesaturii (prin computer vision) (ca idee ne dam si noi seama privind cu o lupa etc). Nu avea treaba cu poroprietatile fizice (punct de tiopire etc)
Posibil că tot din întâmplare veți descoperi și firmamentul, tăria cerească, care este mult mai sus decât vă închipuiți și care există deoarece "atmosfera" nu poate exista deasupra pământului în vidul cosmic, forța de absorbție a vidului fiind mult mai mare decât "atracția gravitațională". Închipuiți-vă că s-ar deschide cerul, în următoarele secunde "atmosfera" pământului ar fi smulsă și ar ocupa în mod uniform vidul cosmic. Interesant că de la început susțineți teoria pământului glob care este doar o teorie cu care ne-a fost împuiat capul în școală.
@@ioancostin1985 Unei minți ,e mai bine să rămână încuiate, că dacă s-ar descuia ne-am speria de multidinea de aberații bine ferecate. Toată pleiada de oameni de știință începând cu Newton, Edison,Einstein sau Schrodinger nu ar putea să deschidă acea minte.
Dar noi nu stim/nu cunoastem tot ce este fizica in timp ce AI are atata "consistență" pe care o foloseste si concluzioneaza ceea ce noi nu putem! Suntem in punctul in care ne poate contrazice propria creație! Nu mai e departe razboiul roboților!
Nu am reușit să prind live-ul dar aș fi avut și eu o întrebare de fizică: Dacă eu mă deplasez la viteza luminii și în direcția mea de deplasare aș aprinde o lanternă, raza de lumină din lanternă ar avea încă o dată viteza luminii în raport cu cineva care stă pe loc?
eu cred ca nu,pentru ca raza de la lanterna se deplasaza odata cu tine.gresesc?Nu am studii de specialitate,am gandit.o mai mult logic,o sa intreb chat GPT😁UPDATE;chat GPT mi.a dat dreptate.😁😁✌✌
@@liviuneaguchesterfield.4949 Dar poziția mea față de lanternă e staționară pentru că lanterna se deplasează o dată cu mine...logica îmi spune că lanterna ar trebui să lumineze în fața mea... Fizica asta..!!!
@@Remus_Mario eu m. am gândit la un rau(riu) unde eu ma las purtat de apa la viteza de deplasare a lui, și cineva de pe mal o sa ne vadă pe amandoi(eu și raul) ca ne deplasam cu aceeași viteza.
@@liviuneaguchesterfield.4949 Da, este logic ce spui. Eu ma gândesc la un alt exemplu care l-am și testat de-a lungul vieții: daca eu sunt într-un autobuz în mers și mă deplasez dinspre spatele lui înspre față, nu am o viteză mai mare în raport cu obiectele staționare din afara autobuzului față de viteza autobuzului?
Dl. Cristian Presura, referitor la cala toria in timp... Dar daca ar exista o Teorie Cuantica a Timpului? Adica, viitorul este in superpozitie cuantica, deci multe viitoruri posibile, colapsul ar duce la un trecut imuabil, fix, iar prezentul ar fi clipa in care noi vedem, deci, momentul de colaps. Asta ar face ca trecutul sa fie de neschimbat, iar viitorul fluctuant.
Dl Presura! In toate reprezantarile despre particulele elementare, acestea sunt vazute ca niste bilute compacte rigide, din care pleaca niste campuri fizice. Puteti sa ne spuneti daca in convingerile dumneavoastra, aceasta reprezentare este corecta? Ca asa trebuiesc vazute particulele elementare de catre toata lumea?
e un pic cam freaky pt mine AI -ul am muncit atata in liceu si acum la facultate tot e greu , plus pe langa incer sa fac niste desen , scris si tre sa lucrez asa mult nu stiu ce voi face
buna ziua, eu cred ca IA este ca si programele de sah pe ordinator: un program sau o suma de programe facute de mii de oameni sau de sute care fiecare face si vede o parte si nici o data un om nu ar vedea toate partile. Si in plus nici un om nu prea poate bate programele din jocul de sah pentru ca este un om contre sute de oameni si in plus sunt bagati in priza si nu obosesc. IA este un sistem care ne duce in eroare dp asta de vedere dar poate nu trebuie sa il incurajam asa de mult si nu tb sa il preferam .
Cand ajunge A.I. sa se auto rescrie ca si cod si sa isi auto dezvolte capacitatea logica si cea informationala , atunci putem vorbi de o constiinta artificiala. Daca ea v-a tinde sa evolueze prin interconectarea cu alte constiinte inferioare printre care si cele umane pentru a deveni o constiinta superioara altor identitati inteligente din univers, putem vorbi de o constiinta functionala non distructiva. Evolutia este inevitabila,traitiva momentul pe calea fericirii.🙂
Bine daca ochiul uman vedea si spectrul infrarosu, se mai vedea ceva in plus se mai vedea si reflexia sau emisia obiectelor in infrarosu. Bine dar oglinda normala reflecta spectrul infrarosu? Deci cum se zice , este nevoie de o ecuatie universala valabila in mecanica newtoniana, cuantica probabil in toate sistemele cam asta i esenta.
dacă Soarele se deplasează prin spațiu și Pamântul o data cu el, de ce poziția stelelor fata de Pământ e aceeași de mii de ani de când se fac observații ? 🤔
Gandirea critică ține de mai multe lucruri. În principiu de a vedea lucrurile obiectiv. Una dintre ele ar fi să nu tragi concluzia generală pe baza a 2-3 cazuri văzute de tine. Acele 2-3 cazuri văzute de tine pot fi excepții și poate nu are treabă cu realitatea obiectivă deci nu se poate trage o concluzie fără o analiză mai amanunțită. Se cheamă eșantion mic. Iți trebuie un eșantion mare ca să tragi o concluzie. Asta e doar 1 dintre laturile gândirii critice. Cam orice informație o verifici dacă este reală. Mai ales stirile. Nu o crezi din prima. Ca să o verifici iți trebuie măcar 3 surse diferite care sunt veridice. Cum deosebeste stiința de pseudostiința. Ceva are adevăr dacă a fost dovedit sțiintific pe baza unor studii sțiintifice. Să vezi lucrurile în viață din măcar 2 puncte de vedere diferite. De exemplu: O masina care este premium și are materiale de calitate superioară comparativ cu o mașină mai slabă calitativ și vei avea mai puține frustrări dacă o cumperi. Pe de altă parte mașina premium costă mult mai mult (asta e DEZAVANTAJUL) spre deosebire de cea mai puțin calitativă care este mai ieftină (asta e AVANTAJUL mașinilor de slabă calitate ). Mai ajută și logica. Să nu fii partinitor nici unei laturi chiar dacă tu ai o latură pe care o alegi. (Sunt excepții de la regulă în care trebuie aleasă o latură, fiindcă nu te poți pozitiona la mijloc - cum este razboiul din Rusia, ori ești pro Putin și atunci nu ai nici discernământul valorilor bune și rele, ori ești cu Ucraina care este de partea bună a lucrurilor și vrea doar să fie liberă). Mai sunt si altele tipuri de gândire de ''așa nu'' ca forme de gândire inautentică: - Gândirea conformistă, bazată pe ceea ce cred alţii (apogeul ei este “gândirea de grup”); - Gândirea superficială, care nu conectează faptele (se reduce la conectarea unor clişee mentale); - Gândirea deziderativă, care proiectează dorinţele asupra realităţii (ajunge doar la concluziile dorite); - Gândirea mitică, înlocuieşte datele obiective şi argumentele cu mituri. Vezi că organizează Dumitru Borțun cursuri de gândire critică, doar caută pe net și vei găsi.
Multumesc pentru invitatie! A fost o reala bucurie!
Domnule Presura , terminati dom'le cu prostiile ca pa pamantul e rotund ! Am cazut cu bicicleta si m-am facut placinta jos , daca era rotund pamantul ma dadeam dea dura ! 🤣
Eu am ṣi râs 👍🏻
Domnule Cristian în legătură cu întrebarea despre oglindă,
Putem afirma de altfel că și unghiul oglinzi ar trebui afirmat.... că numai e o simplă oglindă cii una înclinată 😅☺️😄
Ma gandeam ca telepatia ar fi mai degraba o potrivire de factori: de la temperament, pasiuni, mediu in care ne aflam, sistemul care lucram si coexistam etc. Normal ca daca am foarte multe lucruri in comun cu cineva, pana la modul de a privi lucrurile si partea afectiva, vor apare si momente cand "universurile" se misca la fel: "ia sa-l intreb pe x chestia aia"/ "daca o sa ma intrebe lucru ala?" . Deci da, ar fi probabilitate , dar conditionata de multi factori, nu pur intamplatoare. As merge mai mult pe intuitie.
Cel mai frumos proiect! Mulțumim George și domnului profesor Presura!
Cunoastem atat de multa informație prin știință și totuși atat de putina încât nu stim raspunsurile la intrebari fundamentale cum ar fi: cine suntem in esenta, de unde venim si habar n'avem încotro ne indreptam...?! Suntem ca si o gaina pe o gramada de gunoi care râșcâie (cerceteaza) sa vada ce mai poate găsi nou si nu realizam ca acea gramada pe care stam nu este decât universul in care traim iar pentru a afla adevarul, realitatea in care ne aflam, avem nevoie de cineva transcendent, de cineva superior care nu este limitat de timp, materie si spatiu. De asta apreciez mult oamenii ca dl. prof. Dumitru Borțun care pleacă de la premiza existentei lui Dumnezeu. Asta ne face sa ridicam capul din gramada de gunoi și sa aflam realitatea de care suntem înconjurați dincolo de ceea ce putem noi percepe cu limitările fizice.
A nu se înțelege ca fizica, chimia, matematica sau alte unelte de genu' pe care noi le folosim nu sunt bune. Sunt de un real folos și oamenii de stiinta care le folosesc cu îndemânare trebuiesc apreciați pentru munca enorma depusa. Vreau doar sa spun ca noi suntem ființe limitate și totodata aceste unelte de care ne folosim, le percepem limitat, de asta nici teoria bigbang-ului nu poate depăși si arata ce a fost înainte de ea.
Thanks
Sunt privilegiata, asa m-am simtit urmarind acest podcast! As vrea sa spun ceva inteligent, dar si o spun cu toata convingerea, nu am destui neuroni. Dragul meu Geroge Buhnici, numai tu puteai sa realizezi un astfel de interviu, nu stiu cati dintre cei care fac podcast-uri ar putea "sa-i tina piept" domnului Cristian Presura! Sa aveti o viata asa cum o doriti!!!
Domnule Presura, e o onoare sa fiu contemporan cu dumneavoastra!
Sunt foarte interesante subiectele pe care le dezbateti în cadrul acestui potcast domnilor George Buhnici și Cristian Presură. (despre evoluția inteligenței artificiale, selenizare, rachete spatiale, extratereștrii etc. )
Tot respectul meu pentru domnul Cristian Presură dânsul este un Einstein în secolul 21 !!! Modest, amuzant deși omul este genial 1:10:51
Exagerezi cu Einstein,este foarte deștept .
Nici chiar așa!Exagerare, humanum est!
Multumim pentru IGDLCC acesta .. interesant si cel mai important foarte educativ cu informatii de la cineva care chiar stie despre ce vorbeste 😊
habar nu stie despre ce vorbeste
Fantastic!Omul e woow,nu cred ca exista întrebare cu care sa ii dea cineva șah-mat,mulțumim George Buhnici!!!
O adevarata placere sa-l ascult pe Cristian Presura!! 👍 Si, George, nici nu trebuie sa fie fizic prezent acolo cu tine. O astfel de legatura facita asa este mai mult decat perfecta! Macar de l-ai avea mai des!
Eu il urmaresc pe canalul sau, dar trebuie sa recunosc ca un astfel de dialog este mult mai benefic intelegerii mele 😊
Va sunt sincer recunoscatoare ambilor!
Incredibil, in sfârșit înapoi
Excepțională emisiune !Nu sunt în cea mai bună formă, că vă făceam un comentariu de zile mari !Meritați tot ce e mai bun pe lume, oameni frumoși și inteligenți !Felicitări și mult succes în continuare !♥️
Fizica cuantică este materia la care nu înțelegi întrebarea....despre răspuns nu are rost să vorbim. Frumos podcast, la mai multe!
Doamne, ce frumusețe de podcast! Mi-a plăcut foarte, foarte mult!
Domnule Cristian Presură, mă înclin! Mulțumesc, domnule Buhnici!❤❤
Exceptionala lectie de Fizica Quantica si nu numai. Astept si episodul 04... Mult succes ! 😀
George Buhnici și Cristian Presura, cea mai reușită combinație pentru un podcast...🔝🔝🔝
Aproape 2 ore mi se pare că au trecut atât de repede pfff.. incredibil de bine știe Domnul Presură să explice unele lucruri ! Mulțumesc!
Hai cu partea 2 PLZ.! 🍿✅
Vrem vrem sa il mai vedem!!!!
O adevarata bucurie sa il descopar pedl Presura. Poate prea tarziu, darlucrez la ignoranta mea😊. George, tine aproape de noi oameni destepti. Avem marenevoie
Extraordinar de util!!! Multumim!!!!
Nici nu stiu cum au trecut astea doua ore,super tare!Sper sa-l mai vedem pe domnul Presură la tine pe canal.
Entuziasm de copil 😊 asta am simtit!
Intotdeauna o placere sa il ascult pe Cristian Presura...si raman cu o intrebare : cum poate fi atat de destept?❤
Mulțumesc pentru podcast... multe binecuvântare!!
Foarte frumos, mulțumim și felicitări!
Multumesc pentru acest superpodcast cu acest domn deosebit.
Azi cu acest potcast am încercat să gândesc ca la o școală pentru a înțelege cât mai mult. Vă felicit pe amândoi și vă mulțumesc totodată.
Multumesc
Remarcabil! Nu-mi dau seama cum ar putea genul asta de interviuri/discutii, popularizate si nu doar pe youtube. Spun asta pentru ca sunt ingrozit ca desi sunt inconjurat de oameni educati si instruiti, care-si curateaza informatia, atunci cand vine vorba de AI, aplica din pacate politica strutului.
Omul este fenomen!!! Îl urmăresc peste tot. Domnule profesor va așteptăm cu episodul 4.
Super!👏
MULȚUMIM de podcast. AM aflat f multee😊
Multumiri! 🙏
Abia asteptam podcast cu Presura!!! like..like....like...like
Ciao ciao, sunt pasionat de știință și urmăresc cu mare plăcere cam toate noutățile. cu toate că profesia mea este de economist, dar sunt fascinat și de știință. M-a fascinat ideea de zgomot de imagine pentru care creierul uman nu poate să perceapă un singur foton, că astfel este în superpoziție ca și în cuantică. Aș vrea să completez această idee de poză a unui singur foton, la minutul 1:27:00 poză cu un singur foton există - deja știința a putut să fotografieze un foton și mișcarea acestuia la un trilion de cadre pe secundă. Foarte interesant de urmărit în completarea voastră cu aceste două - chiar trei clipuri.
Sincer vă mulțumesc pentru tot ce faceți că aduceți inovația și știința mult mai explicată și detaliată oarecum și celor care efectiv din cauza muncii de zi cu zi nu mai au timp să citească noutăți.
De urmărit imaginea unui singur foton - foarte interesant - continuare a ideii - din min. 1:27:00
th-cam.com/video/7Ys_yKGNFRQ/w-d-xo.html&ab_channel=TheSlowMoGuys
th-cam.com/video/EtsXgODHMWk/w-d-xo.html&ab_channel=MassachusettsInstituteofTechnology%28MIT%29
th-cam.com/video/Y_9vd4HWlVA/w-d-xo.html&ab_channel=TED
th-cam.com/video/VgjyPmFKxCU/w-d-xo.html&ab_channel=TheSlowMoGuys
mulțumesc - cu respect
ciupercutse ciupercute !!! asteptam
Felicitari!
Felicitari ! Doi Oameni au stat de vorba si alte mii au invatat.
1:07:00 daca sari in sus nu cazi in acelasi loc, totusi diferenta este imperceptibila. Daca totusi tragi cu tunul peffect in sus atunci proiectilul n-o sa-ti cada in cap atata timp cat tu nu te afli la unul din polii planetei, in artilerie se ia in calcul si rotatia Pamantului.
super dabia astept sa ascult
Cat de fain a fost !!!!!!!!!!
Cea mai tare surpriză ! Mulțumim, era de mult așteptat! ✌️&♥️
Ar fi fain sa îi facem o vizita domnului Presură. Ce bine ca e de-al nostru!!!
Abea asteptam
Omul asta e genial
Mersi
25:10 simplu, folosesti camera macro, pozezi tesatura, functie de cum arata poti determina daca e bumbac, poliester, etc si functie de asta stii ce temperatura ar trebui. Un pic de procesare de imagine, arunci dupa niste machine learning (un KNN, SVM) si gata.
Exact la asta mă gândeam și eu. Fibrele fiecărui material privite la nivel macro printr-un microscop au o anumită textură. Fibrele de lână, de exemplu, au ca niște solzișori pe ele. Astfel folosești o cameră macro sau ceva de scanat pe fierul de călcat să le recunoști pe fiecare în parte, și programezi partea de soft a aparatului să știe la ce temperatură se calcă fiecare țesătură.
După o deflagrație intr-o tipografie,nu ia naștere un Dicționar de la A-Z,dar după Big-Bang?!Universul cu toate complexitatea și legi care țin totul in echilibru,este o creație super inteligenta,care necesita un Creator!
Sunt total de acord cu această comparație inspirată, bineînțeles că din haos nu se poate o creație cu legi fizice interdependente, cauză, efect, transformări,echilibru,dezechilibru,ordine,dezordine..
@@lunguolimpia8211Uriaș nu are grad de comparație.... cât despre știință argumentele tale sunt contradictorii,cum poți combate o afirmație doar cu o presupunere?
Multumim ❤
Iar mult așteptatul podcast și-a făcut apariția
Felicitări !!!
Cristian Presură..... mulțumesc faptului că prezinți un exemplu bun pentru societatea de astăzi!
Super👍
Felicitări George și Domnului Presura pentru podcast. George știu că ești pasionat de technologie, dar ratezi exact cea mai importantă partea technologiei care începe cu compania ASML din Olanda, cea care deține monopolul in litografie, cu ajutorul căruia se produc cei mai performanți semiconductorii (chipuri). Fără această companie toată lumea se întoarce la telefonul fix cu disc și la tv cu lămpi. Fa te rog research și fă un vlog despre asta. Eu lucrez in aceasta companie fantastica și unica. Sunt sigur că subscrierilor tai le va placea sa știe de unde pornește tehnologia cu adevărat. Bafta
Da domnule. Cristian. Presură în comentariul tău cu. Corina. Negrea. Da din punctul meu de vedere mia plăcut. Dar mai sunt multe de discutat. Of tu de acolo din. Olanda cu toate condițiile pe care le ai este perfect. Dar eu de aici este greu. Da eu doar mă gândesc super ca să pot da răspunsuri super corecte da. Da vă mulțumesc cu super pace.
Tot respectul pentru amândoi! Cum sa nu va iubim😊! 35:30 răspunsul unui om deștept exact cum mă așteptam! Omul de știință răspunde dar totul depinde de latura psiho socială umană. Un IT ist psiholog ar putea să dea un răspuns în ceea ce privește viitorul cât și asupra punctelor tari vs puncte slabe în ceea ce privește evoluția AI, și nici măcar!
Il ador pe Cristian Presură, mi se pare foare foarte inteligent si foarte tare ca om
Felicitari pentru aceasta ediție!
Oooo welcome back Sir!
Salutari din Canada 🍁
25:20 - cel mai porobabil se baza pe detectarea texturii tesaturii (prin computer vision) (ca idee ne dam si noi seama privind cu o lupa etc). Nu avea treaba cu poroprietatile fizice (punct de tiopire etc)
Super tare acest podcast! :) Funny și inteligent.
George ești cel mai tare
Forte tare
Yeee...domnu prof Presură... 😍❤
Yhw.u cu wygy
Excelent episod, mai vrem!
momentul muult asteptat
Posibil că tot din întâmplare veți descoperi și firmamentul, tăria cerească, care este mult mai sus decât vă închipuiți și care există deoarece "atmosfera" nu poate exista deasupra pământului în vidul cosmic, forța de absorbție a vidului fiind mult mai mare decât "atracția gravitațională". Închipuiți-vă că s-ar deschide cerul, în următoarele secunde "atmosfera" pământului ar fi smulsă și ar ocupa în mod uniform vidul cosmic. Interesant că de la început susțineți teoria pământului glob care este doar o teorie cu care ne-a fost împuiat capul în școală.
Oare vii cumva de la dacul liber?:))
@@sorryc5424 Există și alți deschizători de minți încuiate a căror afirmații se bazează pe legi și nu pe teorii .
@@ioancostin1985 Unei minți ,e mai bine să rămână încuiate, că dacă s-ar descuia ne-am speria de multidinea de aberații bine ferecate. Toată pleiada de oameni de știință începând cu Newton, Edison,Einstein sau Schrodinger nu ar putea să deschidă acea minte.
Dar noi nu stim/nu cunoastem tot ce este fizica in timp ce AI are atata "consistență" pe care o foloseste si concluzioneaza ceea ce noi nu putem! Suntem in punctul in care ne poate contrazice propria creație! Nu mai e departe razboiul roboților!
Un episod wow !
Cea mai buna editie de IGDLCC !!!!👍👍👍👍👍
Dl Presura! Puteti sa ne spuneti daca informatia asupra duratei de emisie a fotonului este continuta in h? Este aceasta o deductie logica?
Extraordinar podcast
MAI VREEEEEM!!!
Nu am reușit să prind live-ul dar aș fi avut și eu o întrebare de fizică:
Dacă eu mă deplasez la viteza luminii și în direcția mea de deplasare aș aprinde o lanternă, raza de lumină din lanternă ar avea încă o dată viteza luminii în raport cu cineva care stă pe loc?
daca este indreptata in directia deplasarii atunci nu ar lumina in fata lanternei
eu cred ca nu,pentru ca raza de la lanterna se deplasaza odata cu tine.gresesc?Nu am studii de specialitate,am gandit.o mai mult logic,o sa intreb chat GPT😁UPDATE;chat GPT mi.a dat dreptate.😁😁✌✌
@@liviuneaguchesterfield.4949 Dar poziția mea față de lanternă e staționară pentru că lanterna se deplasează o dată cu mine...logica îmi spune că lanterna ar trebui să lumineze în fața mea... Fizica asta..!!!
@@Remus_Mario eu m. am gândit la un rau(riu) unde eu ma las purtat de apa la viteza de deplasare a lui, și cineva de pe mal o sa ne vadă pe amandoi(eu și raul) ca ne deplasam cu aceeași viteza.
@@liviuneaguchesterfield.4949 Da, este logic ce spui. Eu ma gândesc la un alt exemplu care l-am și testat de-a lungul vieții: daca eu sunt într-un autobuz în mers și mă deplasez dinspre spatele lui înspre față, nu am o viteză mai mare în raport cu obiectele staționare din afara autobuzului față de viteza autobuzului?
Dl. Cristian Presura, referitor la cala toria in timp... Dar daca ar exista o Teorie Cuantica a Timpului? Adica, viitorul este in superpozitie cuantica, deci multe viitoruri posibile, colapsul ar duce la un trecut imuabil, fix, iar prezentul ar fi clipa in care noi vedem, deci, momentul de colaps. Asta ar face ca trecutul sa fie de neschimbat, iar viitorul fluctuant.
Dl Presura! In toate reprezantarile despre particulele elementare, acestea sunt vazute ca niste bilute compacte rigide, din care pleaca niste campuri fizice. Puteti sa ne spuneti daca in convingerile dumneavoastra, aceasta reprezentare este corecta? Ca asa trebuiesc vazute particulele elementare de catre toata lumea?
12:30 cu adica buncare in pamant, pe Marte?
Superb conceptul de emisiune ❤
tare
👏🏻👏🏻👏🏻🔝🔝🔝
❤
Vrea să îl mai văd pe Cristian Presură. Ce om mișto. ❤
e un pic cam freaky pt mine AI -ul
am muncit atata in liceu si acum la facultate tot e greu ,
plus pe langa incer sa fac niste desen , scris si tre sa lucrez asa mult
nu stiu ce voi face
👏👏👏
Foarte tare, mai vrem!! ❤
Bravo!
Am citit IGDLCC Cristian Presura si am dat click instant
buna ziua, eu cred ca IA este ca si programele de sah pe ordinator: un program sau o suma de programe facute de mii de oameni sau de sute care fiecare face si vede o parte si nici o data un om nu ar vedea toate partile. Si in plus nici un om nu prea poate bate programele din jocul de sah pentru ca este un om contre sute de oameni si in plus sunt bagati in priza si nu obosesc.
IA este un sistem care ne duce in eroare dp asta de vedere dar poate nu trebuie sa il incurajam asa de mult si nu tb sa il preferam .
Cand ajunge A.I. sa se auto rescrie ca si cod si sa isi auto dezvolte capacitatea logica si cea informationala , atunci putem vorbi de o constiinta artificiala.
Daca ea v-a tinde sa evolueze prin interconectarea cu alte constiinte inferioare printre care si cele umane pentru a deveni o constiinta superioara altor identitati inteligente din univers, putem vorbi de o constiinta functionala non distructiva.
Evolutia este inevitabila,traitiva momentul pe calea fericirii.🙂
Cam obosit George dupa acest inteviu 😃
Presimt un episod de foarte inalta calitate. Domnul Presura unul dintre preferatii mei la fel si George. 🎉❤
Bine daca ochiul uman vedea si spectrul infrarosu, se mai vedea ceva in plus se mai vedea si reflexia sau emisia obiectelor in infrarosu.
Bine dar oglinda normala reflecta spectrul infrarosu?
Deci cum se zice , este nevoie de o ecuatie universala valabila in mecanica newtoniana, cuantica probabil in toate sistemele cam asta i esenta.
Salut! Eeeeeee🎉🎉🎉🎉🎉
Dacă energia nu poate fi creată sau distrusă, de ce nu putem produce energie infinită prin simpla reciclare a aceleiași energii de mai multe ori?
dacă Soarele se deplasează prin spațiu și Pamântul o data cu el, de ce poziția stelelor fata de Pământ e aceeași de mii de ani de când se fac observații ? 🤔
Ar fi frumos sa aveți o intalnire fata în fața, oriunde ar fi. Ati transmis energie din plin si asa.
Am eu o intrebare? Cum testezi gandirea critica ? Cum poti sa iti dai seama de diferențele de gandire critica ?
e simplu....daca tu vezi o stire la tv si o iei de buna si o spui si la altul cu convingere ca ai auzit-o, atunci nu ai gandire critica :))
@@dragandaniel8260 foarte bun răspuns
Gandirea critică ține de mai multe lucruri. În principiu de a vedea lucrurile obiectiv. Una dintre ele ar fi să nu tragi concluzia generală pe baza a 2-3 cazuri văzute de tine. Acele 2-3 cazuri văzute de tine pot fi excepții și poate nu are treabă cu realitatea obiectivă deci nu se poate trage o concluzie fără o analiză mai amanunțită. Se cheamă eșantion mic. Iți trebuie un eșantion mare ca să tragi o concluzie. Asta e doar 1 dintre laturile gândirii critice. Cam orice informație o verifici dacă este reală. Mai ales stirile. Nu o crezi din prima. Ca să o verifici iți trebuie măcar 3 surse diferite care sunt veridice. Cum deosebeste stiința de pseudostiința. Ceva are adevăr dacă a fost dovedit sțiintific pe baza unor studii sțiintifice. Să vezi lucrurile în viață din măcar 2 puncte de vedere diferite. De exemplu: O masina care este premium și are materiale de calitate superioară comparativ cu o mașină mai slabă calitativ și vei avea mai puține frustrări dacă o cumperi. Pe de altă parte mașina premium costă mult mai mult (asta e DEZAVANTAJUL) spre deosebire de cea mai puțin calitativă care este mai ieftină (asta e AVANTAJUL mașinilor de slabă calitate ). Mai ajută și logica. Să nu fii partinitor nici unei laturi chiar dacă tu ai o latură pe care o alegi. (Sunt excepții de la regulă în care trebuie aleasă o latură, fiindcă nu te poți pozitiona la mijloc - cum este razboiul din Rusia, ori ești pro Putin și atunci nu ai nici discernământul valorilor bune și rele, ori ești cu Ucraina care este de partea bună a lucrurilor și vrea doar să fie liberă). Mai sunt si altele tipuri de gândire de ''așa nu'' ca forme de gândire inautentică:
- Gândirea conformistă, bazată pe ceea ce cred alţii (apogeul ei este “gândirea de
grup”);
- Gândirea superficială, care nu conectează faptele (se reduce la conectarea unor
clişee mentale);
- Gândirea deziderativă, care proiectează dorinţele asupra realităţii (ajunge doar la
concluziile dorite);
- Gândirea mitică, înlocuieşte datele obiective şi argumentele cu mituri.
Vezi că organizează Dumitru Borțun cursuri de gândire critică, doar caută pe net și vei găsi.
😍
algoritm
Mulțumim
Ceea ce este cenzurat pana acum,de la Dumnezeu este cenzurat.
Am dat like inainte sa ma uit ✌️