Şimdilerde ne kendimizi böyle bir sorgulama içine alabiliyoruz ne de böyle bir sual yöneltebilecegimiz bilgelere sahibiz.. Teşekkürler Ümid hocam, umariz bizler de balon pilotu olmayacak mayadayizdır..
Wittgenstein için bir yerde tutum olarak agresif kavgacı denilir. Bir diğer taraftan ise, genel olarak alçak-gönüllü bir o kadar; Georg Trakl ve Rainer Maria Rilke gibi kendi zamanında yaşamış şairlere, bir takım şahsiyetlere, ve insanlara maddiyat yönlü desteğini esirgemediği söylenir. Sadece bilindik direk kameraya bakan fotoğrafına bakınız; bu Wittgenstein olur Heidegger olur farkı yoktur. Fîlozofların mimik jestleri dünyaya karşı tükenişlerini simgeler. Keskin bakışlara sahiplerdir. Bedenlerin zevk ön-görüsü olan sadece penisten mi, vajinadan mı hoşlandığı tartışmalarının, bir anlama indirgenmesindeki sözde buna benzer konu başlıklarını mantığa yermek, hödük bir yaklaşımdan başka bir şey değildir. Ona bakacak olursanız: Platon'un eşcinselliğe gayet açık olduğu bazı Bibliyografyalar da eserler de yer verilmektedir. Neyse ki herkesleşmiş kaba tabirlerin eşiğinde fîlozof dediğimiz insanların yani düşünür adına laik kimselerin; gerçeklere dayalı söylemleri hiçbir zaman bunlar üzerine değildir. Düşünürler adına yaraşırlar; bir takım sebeblerin dünyasını değiştirmeye inanmazlar. Kişisel hayatlarının bahsi geçmesinden utanç duyan bir takım dünya felsefe tarihi literatüründe içerisinde yer alan bilimin babası Aristoteles bile kendisinden bahsedilmesini pek istememiştir. Velhasıl... Diyeceğim şu ki: bağnaz ilkeleri benimsemiş düsturları üzerinde tartışmalar yersizdir. Filozof Cinselliği iradi bir dürtü olarak ele alır. Seksist çağrışımlar ve başlıklar altında topladığı söylenemez. Özel hayatların sadece cinsel temaya dayatılan, günümüzde penis ve vajina lakırdıları gibi günümüzdeki gibi yorumlanmamıştır. Üzerine konuşulamayan konusunda susmalı. ~ Wittgenstein Cinsellik çat-kapı konuşulan insana özünde ölümü çağrıştıran kendi kökensel dünyasıdır. Ve bu konu bile değildir! Susulmalıdır.
Wittgenstein: (Şimdi, geçmiş olduğu zaman nereye gidiyor ve geçmiş nerede? Ve o geçmişin ne olduğunu nasıl bilir?) Düşsel itkiye açık tüyleri bakartan soruyu sormuştur Wittgenstein.
abicim bakartmak nedir ? Düşsel itki ile neyi kast ediyorsun ve buna açık tüyler nedir ? Sizin gibiler yüzünden millet felsefeden soğuyor arkadaş ya. İçi boş görüntüden ibaret, sahte entelektüellik.
@@hicbirseyci "Düşsel itki Türkçeleştirilmiş bir ifade. Zaten halka indirgenmesi için, basitleştirilmesi için böyle yapılmış Herkes anlasın diye felsefe terminolojisini yok mu edelim? 25, 30 tane kelime var öğreneceğin ki felsefeyi okuyarak öğreniyorsun zaten bunları. Mesela yukarıdaki cümleyi o kelimeler olmadan kuramazsın. " diye bir cümle kurmuştum sonra vazgeçtim. Harbi milleti felsefeden soğutan bir cümlede 35 tane terim olan cümle kuranlara ben de ayar oluyorum amk
sahte entelektüellik demek bir yargıya kaçmak olur, belki de haklısın. kullandığı dil gerçekten hiç anlaşılmıyo dinlediğim hiç bi felsefe prof u vesaire veyahut fizikçi bile bu kadar ağır konuşmuyo
Russel’ın okuduğu cümle (doğrulama gerekiyor): Benim adım Ludwig ve yükseklikten korkarım.
Nasıl uani
Lolsg
Hocam ellerinden her geçen gün öpüyorum. bizim dilimiz oluyorsun. teşekkürler
Estağfurullah, rica ederim.
Ray Monk' un Wittgenstein adlı eserini okuyun. Wittgenstein, Russell, Frege, Keynes ve Moore hakkında çok detaylı bilgiler edinirsiniz.
Şimdilerde ne kendimizi böyle bir sorgulama içine alabiliyoruz ne de böyle bir sual yöneltebilecegimiz bilgelere sahibiz..
Teşekkürler Ümid hocam, umariz bizler de balon pilotu olmayacak mayadayizdır..
Wittgenstein için bir yerde tutum olarak agresif kavgacı denilir. Bir diğer taraftan ise, genel olarak alçak-gönüllü bir o kadar; Georg Trakl ve Rainer Maria Rilke gibi kendi zamanında yaşamış şairlere, bir takım şahsiyetlere, ve insanlara maddiyat yönlü desteğini esirgemediği söylenir.
Sadece bilindik direk kameraya bakan fotoğrafına bakınız; bu Wittgenstein olur Heidegger olur farkı yoktur. Fîlozofların mimik jestleri dünyaya karşı tükenişlerini simgeler. Keskin bakışlara sahiplerdir. Bedenlerin zevk ön-görüsü olan sadece penisten mi, vajinadan mı hoşlandığı tartışmalarının, bir anlama indirgenmesindeki sözde buna benzer konu başlıklarını mantığa yermek, hödük bir yaklaşımdan başka bir şey değildir. Ona bakacak olursanız: Platon'un eşcinselliğe gayet açık olduğu bazı Bibliyografyalar da eserler de yer verilmektedir.
Neyse ki herkesleşmiş kaba tabirlerin eşiğinde fîlozof dediğimiz insanların yani düşünür adına laik kimselerin; gerçeklere dayalı söylemleri hiçbir zaman bunlar üzerine değildir. Düşünürler adına yaraşırlar; bir takım sebeblerin dünyasını değiştirmeye inanmazlar. Kişisel hayatlarının bahsi geçmesinden utanç duyan bir takım dünya felsefe tarihi literatüründe içerisinde yer alan bilimin babası Aristoteles bile kendisinden bahsedilmesini pek istememiştir. Velhasıl... Diyeceğim şu ki: bağnaz ilkeleri benimsemiş düsturları üzerinde tartışmalar yersizdir. Filozof Cinselliği iradi bir dürtü olarak ele alır. Seksist çağrışımlar ve başlıklar altında topladığı söylenemez. Özel hayatların sadece cinsel temaya dayatılan, günümüzde penis ve vajina lakırdıları gibi günümüzdeki gibi yorumlanmamıştır.
Üzerine konuşulamayan konusunda susmalı. ~ Wittgenstein
Cinsellik çat-kapı konuşulan insana özünde ölümü çağrıştıran kendi kökensel dünyasıdır. Ve bu konu bile değildir! Susulmalıdır.
Bir çılgının delice spekülasyonlarını mı dinliyorum, yoksa yüce bir dahinin bilimsel çıkarımlarını mı? Doğrular nerede biter? Hatalar nerde başlar?
J. Verne
Kimse sormamış lakin asıl önemli soru, Russel hangi cümleyi okududa Witgenstein'in filozof olması gerektiğine karar verdi ?
Mantıksal atomculuk felsefesinde bundan bahsediyor
@@gizlikullanc8610
Keşke sen de bahsetseydin hacı:)
Canberk kardeşim, önemli bir soru değil bu. İçerik değil, yaklaşım önemli. Bir konuya felsefi yaklaşıp yaklaşmadığı anlaşılabilir.
Teşekkürler hocam
Wittgenstein kesinlikle dahi. :)
Çaydanlık Adam :)
Wittgenstein: (Şimdi, geçmiş olduğu zaman nereye gidiyor ve geçmiş nerede? Ve o geçmişin ne olduğunu nasıl bilir?)
Düşsel itkiye açık tüyleri bakartan soruyu sormuştur Wittgenstein.
abicim bakartmak nedir ? Düşsel itki ile neyi kast ediyorsun ve buna açık tüyler nedir ? Sizin gibiler yüzünden millet felsefeden soğuyor arkadaş ya. İçi boş görüntüden ibaret, sahte entelektüellik.
@@hicbirseyci "Düşsel itki Türkçeleştirilmiş bir ifade. Zaten halka indirgenmesi için, basitleştirilmesi için böyle yapılmış Herkes anlasın diye felsefe terminolojisini yok mu edelim? 25, 30 tane kelime var öğreneceğin ki felsefeyi okuyarak öğreniyorsun zaten bunları. Mesela yukarıdaki cümleyi o kelimeler olmadan kuramazsın. "
diye bir cümle kurmuştum sonra vazgeçtim. Harbi milleti felsefeden soğutan bir cümlede 35 tane terim olan cümle kuranlara ben de ayar oluyorum amk
sahte entelektüellik demek bir yargıya kaçmak olur, belki de haklısın. kullandığı dil gerçekten hiç anlaşılmıyo dinlediğim hiç bi felsefe prof u vesaire veyahut fizikçi bile bu kadar ağır konuşmuyo
@@hicbirseyci Yıllar sonra bir düzeltme olacak ama yorumun sahibi arkadaş muhtemelen "tüyleri kabartan" yazmak istemiş ama yanlış yazmış
bahsettiği adam yamulmuyorsam adolf hitler'in de sınıf arkadaşıdır LOL
Ben de okudum öyle şeyler, hatta bir kitap vardı hakkında ama emin değilim.