"Αφού η ηλεκτρική κιθάρα δεν αναγνωρίζεται από το κράτος, τι πτυχίο μπορώ να πάρω?" (επ. 550)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 3

  • @dinosbouts23
    @dinosbouts23 4 วันที่ผ่านมา +1

    Πολύ καλό βίντεο. Ξεκαθαρίζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της ηλεκτρικής κιθάρας στην εκπαίδευση.
    Διδάσκω ηλεκτρική κιθάρα σε Μουσικό Σχολείο έχοντας τελειώσει Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών στην Ελλάδα με ειδίκευση στην ηλεκτρική κιθάρα. Τα μαθήματα που κάναμε στην σχολή ναι μεν ήταν υψηλού επιπέδου αλλά οι απαιτήσεις ήταν χαμηλές. Αντίθετα σε Μουσικών Σπουδών στο εξωτερικό έχω ακούσει από συναδέλφους ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό όπως και οι απαιτήσεις.
    Για παράδειγμα είχα έναν μαθητή Γ Λυκείου ο οποίος είναι φοβερός κιθαρίστας και ήθελε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.
    Στόχος του όμως ήταν να διδάξει σε Μουσικό Σχολείο. Οπότε το δίλημμα ήταν να φύγει στο εξωτερικό για να εξελιχθεί στην κιθάρα ή να πάρει τον «εύκολο» δρόμο να μπει σε ένα Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών της χώρας μας και με που το αποφοιτήσει να διοριστεί;
    Το θέμα όπως αναφέρεις και στο βίντεο είναι με το τι θέλει ο καθένας να ασχοληθεί. Το κράτος είτε ως ΠΕ είτε ως ΤΕ αναγνωρίζει την ηλεκτρική κιθάρα.
    Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην Λαϊκή Κιθάρα η οποία δεν υπάρχει στην δευτεροβάθμια αλλά στην Γ Λυκείου τα παιδιά δίνουν εξετάσεις λαϊκής κιθάρας για να μπουν στο Πανεπιστήμιο όπου διδάσκεται η λαϊκή κιθάρα. Αλλά όταν με το καλό αποφοιτήσουν με ειδικότητα Λαϊκής Κιθάρας δεν την αναγνωρίζει το κράτος στη μέση εκπαίδευση (ακόμα). Τελείως οξύμωρο...

  • @ΣωΕυδαίμωνΑλ
    @ΣωΕυδαίμωνΑλ 2 วันที่ผ่านมา

    Απ'ό,τι καταλαβαίνω, όποιο όργανο έχει να κάνει με ηλεκτρισμό, δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, π.χ ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρικό πιάνο, ηλεκτρικό βιολί.

  • @Orca-b2v
    @Orca-b2v 2 วันที่ผ่านมา

    Οι ηλεκρικές δεν αναγνωρίζουν το κρατος.... ποιο κράτος δεν υπαρχει ρεεεεεεεεε😅😅😅😅