מאיפה הטענה שהיהדות היא זו שבישרה את שוויון הגברים והנשים בעיניי האל? האישה נבראה מצלע האדם לפי סיפור הבריאה. כשכתוב זכר ונקבה ברא אותם לא מרמז פה על שום שוויון ולהפך, הוא רק מנכיח את השוני בינהם. באופן כללי אשמח שתבהיר מהי ההגדרה לשיוון. ההגדרה הרווחת היא של אריסטו שאומרת ששוויון הוא יחס דומה בין דומים ויחס שונה בין שונים, ולכן אם אתה טוען שנשים וגברים הם דומים (באופן מטאפיזי) הדבר השוויוני הוא להתייחס אליהם בצורה דומה, אך אם אני לא טועה אתה טוען שצריך להתייחס אליהם בצורה שונה וזה יהיה שוויוני רק במידה שאכן הם שונים באופן מטאפיזי.
שניהם לפי התורה נבראו בצלם אלהים זהו השוייון המטאפיזי ולכן גם נשים יכולות להיות חכמות בתורה או שופטות או מנהיגות או נביאות וצלע בלשון התורה זה לא עצם אלא צד כמו שכתוב בשמות "ולצלע המשכן" אין הכוונה לאחד מעצמות המשכן כי הרי למשכן אין עצמות אלא לצד המשכן כך כביכול האדם שהיה מורכב מאיש ואשה "זכר ונקבה בראם ויקרא את שמם אדם" שניהם ביחד נקראו אדם אז האל לקח צלע מאדם זאת אומרת חצי ממנו והפריד את שני החצאים חצי אחד זה האיש והחצי השני זו האשה. צריך להתייחס אליהם בצורה שונה לא כי האשה נמוכה מן הגבר, אלא כי יש ביניהם הבדלים פזיולוגים רבים וכן הבדלים בדפוסי התנהגות ומנטליות, והפרוגרס שגם כופר בקיום האל רוצה לשחק אותה כאלהים חדש ולעצב מחדש את ההגדרות של גברים נשים.
תודהההה פשוט מרתק
מדויק אהבתי
אתה ענק
מרתק כמו תמיד
נפלא!
איך שמעתי אישה אחת אומרת: זה שהכניסו את הנשים לשוק העבודה לא גרם לכך שהבגדים יכבסו את עצמם...
מאיפה הטענה שהיהדות היא זו שבישרה את שוויון הגברים והנשים בעיניי האל?
האישה נבראה מצלע האדם לפי סיפור הבריאה.
כשכתוב זכר ונקבה ברא אותם לא מרמז פה על שום שוויון ולהפך, הוא רק מנכיח את השוני בינהם.
באופן כללי אשמח שתבהיר מהי ההגדרה לשיוון. ההגדרה הרווחת היא של אריסטו שאומרת ששוויון הוא יחס דומה בין דומים ויחס שונה בין שונים, ולכן אם אתה טוען שנשים וגברים הם דומים (באופן מטאפיזי) הדבר השוויוני הוא להתייחס אליהם בצורה דומה, אך אם אני לא טועה אתה טוען שצריך להתייחס אליהם בצורה שונה וזה יהיה שוויוני רק במידה שאכן הם שונים באופן מטאפיזי.
שניהם לפי התורה נבראו בצלם אלהים זהו השוייון המטאפיזי
ולכן גם נשים יכולות להיות חכמות בתורה או שופטות או מנהיגות או נביאות
וצלע בלשון התורה זה לא עצם אלא צד כמו שכתוב בשמות "ולצלע המשכן" אין הכוונה לאחד מעצמות המשכן כי הרי למשכן אין עצמות אלא לצד המשכן
כך כביכול האדם שהיה מורכב מאיש ואשה "זכר ונקבה בראם ויקרא את שמם אדם" שניהם ביחד נקראו אדם אז האל לקח צלע מאדם זאת אומרת חצי ממנו והפריד את שני החצאים חצי אחד זה האיש והחצי השני זו האשה.
צריך להתייחס אליהם בצורה שונה לא כי האשה נמוכה מן הגבר, אלא כי יש ביניהם הבדלים פזיולוגים רבים וכן הבדלים בדפוסי התנהגות ומנטליות, והפרוגרס שגם כופר בקיום האל רוצה לשחק אותה כאלהים חדש ולעצב מחדש את ההגדרות של גברים נשים.