ไม่สามารถเล่นวิดีโอนี้
ขออภัยในความไม่สะดวก

PIDEMMILLÄ PALAUTUKSILLA PAREMPIIN TULOKSIIN ft. Juho Suomi

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 9 ส.ค. 2017
  • Mikä on sopiva sarjapalautusaika?
    Yleinen uskomus on, että lyhyemmät palautukset on lihaskasvuun ja pidemmät voimailuun... onko asia kumminkaan ihan näin?
    Jättäkää kommentti ja klikatkaa peukkua, jos video miellytti!
    Palataan pian!
    Läheet:
    Kasvuhormoni meta-analyysi: www.ncbi.nlm.n...
    www.ncbi.nlm.n...
    www.ncbi.nlm.n...
    www.ncbi.nlm.n...
    www.lookgreatna...
    www.ncbi.nlm.n...
    www.pubfacts.c...
    www.ncbi.nlm.n...
    journals.lww.co...
    JUHO SUOMI:
    valmennus.suomi@gmail.com
    IG: juhosuom
    snapchat: kuhizz
    Treenipäivyri: jusu.fastspace.fi
    Stay in touch ja tilaa kanava!
    ----------------------------------------------------------
    Valmennus: www.juhomurtonen.com
    Facebook: Valmentaja - Juho Murtonen
    IG: juhovich
    Snapchat: juhovich

ความคิดเห็น • 16

  • @eliazz666
    @eliazz666 7 ปีที่แล้ว +5

    Kiitos informatiivisesta videosta! Tutkimuksiin viittaaminen on aivan mahtava juttu teidän videoissa! Tuo erittäin paljon luotettavuutta. :)

    • @tjuho
      @tjuho  7 ปีที่แล้ว

      Kiitos tästä! :)

  • @MrJanimro
    @MrJanimro 7 ปีที่แล้ว +1

    Kyllä pumppitreenilläkin lihasta sekä voimaa saa. Monesti se vain tehdään niin että tensio lihaksessa ei säily riittävästi seuraavaan sarjaan, i.e. tehdään sama sarja uudestaan ja uudestaan samalla tempolla, tavallaan samaa pumppia kierrättäen. Tempoa ja räjähtävyyttä sarja sarjalta, lihaksen väsyessä lisäten vasta saavutetaan lopullinen pumppi, ei niin että välillä se tauotetaan pois.
    Tällöin painot eivät myöskään tarvitse olla raskaat, joten liikkeessä säilyy myös kohdistuvuus kuten liikkeen luonteeseen pitäisi kuulua kun bodataan. Tuloksena on järjetön paine vain juuri treenatulla alueella, ei mikään perus "pumppi". Tätä ei myöskään ole keksitty kasvuhormoonitutkimusten jälkeen, vaan on ikivanha metodi ennen kuin ns. liikuntatiede käsitettä oli olemassa. Tämä ei tietysti ole mikään autuaaksi tekevä treenimuoto, mutta yksi hyvin toimiva, hermostollisesti vähän rasittava sellainen.

  • @tomiluhtanen
    @tomiluhtanen 7 ปีที่แล้ว +1

    Jes hyvä!

  • @kapeey5473
    @kapeey5473 7 ปีที่แล้ว +4

    Hei, voisitteko tehdä siitä proteini synteesistä sen videon?;)

    • @tjuho
      @tjuho  7 ปีที่แล้ว

      Kyllä! :)

  • @Lasturi2
    @Lasturi2 7 ปีที่แล้ว +2

    Pittää tehä aamulla sarja ja illalla toinen...

    • @tjuho
      @tjuho  7 ปีที่แล้ว

      Tarvittaessa! ;)

  • @Konnairl
    @Konnairl 7 ปีที่แล้ว +5

    Onhan se totta että esimerksi 3x10 toistoa saa tehtyä suuremmalla kuormalla kun sen tekee 3min palautuksella kuin 1min. Mutta kun samalla treeniajalla kerkeäisit tekemään huomattavasti enemmän sarjoja 1min palautuksella kuin tuolla kolmen. Tämä useasti reilusti korkeampi kokonais voluumi potentiaalisesti vaikuttaa lihastenkasvatukseen. Minusta tätä ei ole otettu tarpeeksi huomioon näissä tutkimuksissa.

    • @soltttu
      @soltttu 7 ปีที่แล้ว +3

      Anton Jirout word!

    • @wyldechild87
      @wyldechild87 7 ปีที่แล้ว +6

      No ei ihan suuri yllätys että saat suuremman volyymin aikaiseksi ja sitäkautta enemmän lihaskasvua jos treeniaika on hakattu kiveen. Luonnollisesti pidemmät palautukset lisäävat treenin kokonaiskestoa mutta tätä kautta saat nostettua volyymia verrattuna siihen että tikkaisit saman treenin lyhyillä palautuksilla ja pienemmillä painoilla. Eli tässä tilanteessa jokaisen tuleekin varmaan kysyä itseltään mikä on tärkeämpää....se että treeni kestää esim. sen 1h vaiko että treenaatkin hieman pidempään pidemmillä palautuksilla ja pystyt nostamaan volyymia tätä kautta = enemmän tuloksia

    • @HenryWidell
      @HenryWidell 7 ปีที่แล้ว

      Tietty jos haluaa tunnissa salilta ulos niin kannattaa tehdä nopeemmalla temmolla treeni mutta entä tilanteessa jossa salilla olisi aikaa niin paljon kuin itse haluaa esim 2-3h?

    • @Konnairl
      @Konnairl 7 ปีที่แล้ว +1

      Lyhyemmillä palautusajoilla saat aina tehtyä enemmän kokonais voluumia jos treenin kesto on sama. Luultavimmin tämä ei ole kuitenkaan se optimaalisin tapa treenata jos voimaharjoittelussa päätavoite paitsi mahdollisesti offseasonilla hypertrofia/työkapasiteetti blockissa

    • @Konnairl
      @Konnairl 7 ปีที่แล้ว +1

      Stan Efferding sanoo että voit treenata kauan tai voit treenata kovaa. 2-3 Tunnin treenissä saat edelleen enemmän voluumia sisään lyhyillä palautuksilla kuin pitkillä joka on lihastenkasvatuksen kannalta positiivista. Itse tykkään aloittaa treenit voimapainotteisella liikkeellä jossa lepään niin kauan kuin tarvitsen ja sitten treenin edetessä palautusaikoja lyhentäen