5 Lucruri despre MATREATA. + 10 Remedii NATURALE pentru Matreata

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ก.ย. 2024
  • ' Cum scap de #matreata? ' . Afla ce este aceasta si 10 #remediinaturale contra ei.
    Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări: / pacientul20
    În primul rând că mătreața nu are nimic de-a face cu igiena. Nu are nicio legătură cu cât de des se spală persoana pe cap, apariția acesteia fiind pur și simplu determinata de o înmulțire excesivă a unor microorganisme care trăiesc în mod normal pe suprafața scalpului. Este o ipoteză care, cel puțin momentan, stă în picioare.
    Suspecta principală este o ciupercă a cărei denumire te trimite cu gândul mai degraba la o vacanță exotică: Malassezia. Ciuperca asta trăiește pe scalpul tuturor, pentru că acolo e.... casa ei, mediul ei și viața ei. Se hrănește cu uleiurile naturale de pe scalp (adică papa sebum) și le descompune în mai multe subproduse, printre care acidoleic.
    Organismul persoanelor sensibile la acidul oleic reacționează la prezența acestuia și crește viteza de reînnoire a celulelor epiteliale, încercând sa scape de substanța iritantă. Pe măsură ce apar celule noi, alea vechi crapă, mor, se acumulează pe pielea capului, grămadă unele peste altele, apoi se desprind și cad. Aia e mătreața. Și cum jumătate din populația lumii are sensibilitate la acidul oleic, jumătate din populația lumii are... umerii ninși. De parcă n-ar fi destul că se formează, mătreața este bine întreținută de stres, de alimentația nesănătoasă, căldura excesivă, praf, poluare, unele medicamente sau șampoane ori produse de styling care conțin surfactanți.
    Aaaaaa, da' ce te-a mai interesat... Sunt prea vorbăreață? Vrei să știi, punctual, cum să scapi de mătreață! Stai să vezi acum, exact, ce metode am aflat!
    Dacă problema pe care o întâmpini cu mătreața este una ușoară, ai putea încerca mai întâi să te speli zilnic pe cap folosind un șampon delicat pentru a reduce acumularea de sebum și de celule epiteliale la nivelul scalpului. În cazul în care acest lucru nu te ajută, ai putea încearca un șampon medicinal. Tratamentul nu-i exclus să fie de lungă durată ori să fie nevoie să-l repeți după o perioadă de timp. Există mai multe tipuri de șampoane anti-mătreață, în funcție de substanțele pe care le conțin: cu zinc pirition, cu sulfură de seleniu, cu ketoconazol, pe bază de acid salicilic sau de gudron. Citește etichetele pentru a vedea dacă șamponul conține unul dintre aceste ingrediente. Reține că este posibil să incerci mai multe tipuri de șampoane până îl vei găsi pe cel care funcționează în cazul tău.
    Vizionează clipul şi află cele 10 tratamente!
    Dacă după o perioadă de folosire șamponul pare că-și pierde eficacitatea, este o idee bună să încerci alternanța cu un altul, tot anti-mătreață, dar cu alt ingredient activ. Respectă întocmai instrucțiunile de folosire, pentru că sunt importante: unele șampoane trebuie lăsate să acționeze câteva minute, altele trebuie clătite rapid. La fel de important este să respecți și frecvența spălărilor. În general, pentru tratament se recomandă două-trei spălări pe săptămână, iar apoi, pentru întreținere și prevenirea reapariției mătreții, o dată pe săptămână. În absența vreunei îmbunătățiri după câteva săptămâni de folosire corectă a șamponului, este recomandat să te adresezi dermatologului.
    Atenție la un mit foarte bine înfipt: cum că dacă ai mătreață trebuie să te speli mai rar pe cap pentru că altfel poți înrăutăți situația. Nu este adevărat! Părul trebuie spălat regulat, chiar zilnic dacă folosești spumă pentru păr, fixativ, geluri sau orice alte produse de styling. Deși mai bine ar fi să renunți la ele, măcar pentru o vreme, pâna când vei avea mătreața sub control.
    Și-un sfat binemeritat: Umblă la butonul de #stres și dă-l mai mic. Un nivel ridicat de stres, menținut pe termen lung, slăbește sistemul imunitar și reduce capacitatea organismului de a combate infecțiile fungice și alte afecțiuni ale pielii, ale scalpului, care pot contribui la asaltul mătreții. Și există studii care au constatat că în dermatita seboreică (a doua cea mai frecventă cauză de mătreață) afectarea a avut loc după un eveniment de viață stresant.
    ---
    Bun venit pe canalul Pacientul2.0 ! Aici afli despre #SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
    Dacă acest video te-a ajutat, #abonează-te și apăsă pe #clopotel ca să primesti notificări cand postăm: / pacientul20
    Facebook: / pacientul20
    EHealthRomania: ehealthromania...
    Instagram / pacientul2.0

ความคิดเห็น • 88