Sokak Köpekleri Saldırdığında Ne Yapmak Gerekir? - 2. Bölüm

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 31 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 137

  • @canali261
    @canali261 6 ปีที่แล้ว +41

    Abi bu hareketleri köpeklerin alan savunması yaptığı sabah saatlerinde tek başına köpeksiz geçerek yaparsan bizde bişeyler öğreniriz.

    •  6 ปีที่แล้ว +18

      Köpeksiz geçtiğimde sokak köpekleri tarafından saldırıya uğramayalı yıllar oldu. Sokak köpekleri tehdit görmedikleri canlıya saldırmazlar, ister sabah saatlerinde, ister gece...
      Yalnızken yapmanız gerekenler videodakilerden çok farklı değil. Sadece tek bir şeye dikkat edin, yanımızda köpeğimiz varsa saldıran köpekle göz teması kurmaya çalışıyoruz, yalnızken saldıranı yok saymaya çalışarak göz temasından kaçınıyoruz. Gerisi aynı.

    • @canali261
      @canali261 6 ปีที่แล้ว +14

      Cevap için teşekkür ediyorum. Bugün işe giderken yaklaşık on kadar köpek havlayarak ve koşarak bi anda karşıma çıktı koşmadan geri dönüp yolumu değiştirdim. Bu tür olaylar mahallemizde sürekli yaşanıyor. Araştırdığım kadarıyla bu anlamda tam bi video göremedim. O kadar köpek bana doğru koşarken durmak onlara doğru dönmek... şuan da benim için imkansız. bu yüzden sizden ısrarla bununla ilgili uygulamalı bi video rica ediyorum.

    •  6 ปีที่แล้ว +4

      Can Ali Tedirginlik verici bir durum, sizi çok iyi anlıyorum ama yolunuzu değiştiremediğiniz bir karşılaşma yaşarsanız anlattıklarım aklınıza gelsin. Bahsettiğiniz senaryo ile karşılaşırsam mutlaka video çekeceğim.

    •  3 ปีที่แล้ว +4

      @@numantufekci2043 İnsanlar tarafından zehirlenen, tecavüze uğrayan, yakılan, asit dökülen, boynuna taş bağlanıp suya atılan, diri diri gömülen, bütün ömrünü kafeste veya bağlı geçiren, arabayla ezilen köpek sayısı onbinlerce. İnsanların yaşam hakkı ile hayvanların yaşam hakkı arasında fark yoktur.
      Sokak hayvanlarının yaşam hakkı anayasa tarafından koruma altına alınmıştır. O yüzden bir an önce köpeklere karşı olan korkunuzu yenmek için bir uzman terapistle görüşünüz.

    •  3 ปีที่แล้ว +4

      @@numantufekci2043 İster fikrinizi değiştirin, ister değiştirmeyin. İster katılın, ister katılmayın. İster saygı duyun, ister duymayın, sokak hayvanlarının yaşam hakkının arkasında bu ülkenin anayasası mevcut. Kimliğini taşıyarak vatandaşı olmayı kabul ettiğiniz bu ülkenin anayasası sokak hayvanlarını beslemenin ve korumanın vatandaşlık görevi olduğunu yasalaştırmıştır. Ya kimliğini taşımayacaksınız ya da katılsanız da katılmasanız da kabul edeceksiniz. İki seçeneğiniz mevcut.
      Size ikinci tavsiyem, kabul ettiğiniz anayasamızı açıp okumanız.
      Not: Hem "düşüncelerinize saygı duyarım" deyip hem de "sizde beyin yok" demeniz sizin gibilere çok çok yakışan bir davranış.

  • @ibr.frtn.
    @ibr.frtn. 4 ปีที่แล้ว +2

    Emeklerine sağlık takibe aldım çok daha güzel videolarını göreceğiz.

  • @yasinbektas638
    @yasinbektas638 3 ปีที่แล้ว +14

    sokak köpekleri toplanmalı ve uyutulmalı saçma sapan atraksiyonlara girmek zorunda kalıyoruz

    • @marstansevgiler2302
      @marstansevgiler2302 2 ปีที่แล้ว

      seni uyutsak daha iyi olur,sokak canları senin gibi ruh hastaları yüzünden bu haldeler

    • @yasinbektas638
      @yasinbektas638 2 ปีที่แล้ว +2

      @@marstansevgiler2302 ne alaka sayın gerizekalı? durduk yere sokakta köpeklere mi saldırıyorum? niye benim yüzümden bu haldelermiş? Her gün durduk yere köpekler tarafından koşturulmak zorunda mıyım? ne zaman ısırılıcam korkusu yaşamak zorunda mıyım? hadi beni boşver küçük çocuklara saldırırlarsa ne olacak? hesabını sen mi vereceksin he DİNGİL

  • @nurikarabece2943
    @nurikarabece2943 2 ปีที่แล้ว

    Merhabalar aynı durumu ben de yaşamaktayım. Terrier 5 yaşında köpeğim var ve köpeğim, kedi köpek fark etmeksizin sokakta gezerken hepsine saldırmaya çalışıyor. Sizin yaptığınız gibi köpeğimi arka tarafıma koyup sakinleştirmeyi denedim lakin karşıdaki hayvanı görünce tutamıyorum. Sokak köpekleriyle arasında bir münakaşa olmasından korkuyorum çünkü kendisi küçük bir hayvan ve sokak köpekleri fazlasıyla zarar verebilir. Köpeğimin dışarıdaki hayvanlara olan agresifliğini nasıl sakinleştirebilirim?

  • @nazlnurcan5487
    @nazlnurcan5487 5 ปีที่แล้ว +4

    Merhaba. Az önce böyle bir olay başımıza geldi bişe olmadan atlattık ama sormak istediğim şu. Benim köpeğim küçük ırk ve korkak. Böyle olduğu içinde fazlaca havlıyor. Ben büyük köpekleri gördüğüm an köpeğimi kucağıma aldım sanırım bu yanlış bir hareket ama diğer türlüsü çok riskli geliyor bana. Kocaman 4 tane köpek üstümüze geldiğinde küçük ırk köpeğimi ve kendimi nasıl koruyabilirim

    • @berenisteya3847
      @berenisteya3847 4 ปีที่แล้ว

      Aynı sorunu ben de yaşıyorum ve benim köpeğim de küçük ırk instagramdan iletişime geçebilir miyiz

    • @ugurcankarakaya2126
      @ugurcankarakaya2126 2 ปีที่แล้ว

      Ah kıyamam

  • @akbastvzeus7198
    @akbastvzeus7198 6 ปีที่แล้ว +6

    Abi kopeyimiz eyitimli deyilse nasil savunuruz

    •  6 ปีที่แล้ว +1

      AKBAŞ TV ZEUS Sokak köpeklerinin bize ve köpeğimize saldırma sebebi bizim onlar için tehdit oluşturmamız. Video'da görebileceğiniz gibi hareketsiz ve sakin kalmak diğer köpeklere tehdit olmadığımızı anlatabilmemizin tek yolu. Dolayısıyla köpeğinizi sakinleştiremiyorsanız köpeklerin saldırısını önlemenin sağlıklı bir yolu sizin için kalmıyor. Köpeğinizi sakinleştirebilmeniz için illa köpeğinizin eğitimli olmasına gerek yok. Sizin sakinleştirmeyi bilmeniz kafi. Hareketli bir köpeği nasıl sakinleştirebileceğinizi görmek için 2. Bölüm'ü izleyebilirsiniz.
      m.th-cam.com/video/lSyLLY-2o04/w-d-xo.html

    • @Mustafa-nf3dd
      @Mustafa-nf3dd 2 ปีที่แล้ว

      @ sokakta yürümek tehdit oluşturmakmı boş boş konuşma la

  • @Besiktasl-dd2zk
    @Besiktasl-dd2zk 3 ปีที่แล้ว +1

    abi yolda giderken durduk yere 8 köpek saldırıyor durup yüzlerine baktım yavaşca uzaklaştım başka ne yapa bilirim zarar vermeden ?

    •  3 ปีที่แล้ว +2

      Daha ne yapasınız : ) Zarar vermeden durumu kurtarmışsınız işte, tebrikler.

  • @berhancagliyan1107
    @berhancagliyan1107 3 ปีที่แล้ว

    benim kopegim herhangi bir kopek gordugunde oltadaki balik gibi bitmeyen bir kriz
    ve bir ust sokakta yasayan 3 kangal kirmasi, yillardir ayni mahallede yasayan tanidiklari bir kopegi gozumuzun onunde bugun parcaladi.
    ne yapicaz 🙄

    •  3 ปีที่แล้ว

      Profesyonel yardım almanız şart. Keşke uzaktan yardımcı olabileceğim bir konu olsaydı ama ne yazık ki değil.

    • @berhancagliyan1107
      @berhancagliyan1107 3 ปีที่แล้ว

      @ cvp yazdiginiz oncelikle tesekkur ederim
      profesyonel yardimi denedik para odedik
      sonuc alamadik baska bir egitmenden daha yardim almak istedik ama sanirim ozellikle pandemiden sonra talep edilen egitim ucretleri, inanin soylenildigi kadar kolay kazanilmiyor

  • @AK-ih5pz
    @AK-ih5pz 4 ปีที่แล้ว

    Arka planda akülü sandalye kullanan bir abi geçti yanınızdan çok şaşırdım. Benim arkadaşım köpeklerden çok korkuyor ve akülü sandalye kullanıyor. Akülü sandalyenin çıkardığı sese sokak köpekleri dikkat kesiliyor ve havlamaya başlıyor. Arkadaşım olduğu yerde kilitlenip kalıyor. Köpek akülü sandalyeyi bir tehdit gibi algılıyor. Ne yapabiliriz???

    • @LinuxSociety
      @LinuxSociety 4 ปีที่แล้ว

      muck muk diye çağır taş alıyomuş gibi yap :D

  • @selcuksahin4573
    @selcuksahin4573 3 ปีที่แล้ว

    Abi merhaba.benim 6 aylık Jack russel bir köpeğim var.sokak köpeğini 100 metre uzaktan görünce kaçmaya çalışıyor etrafımda dört dolanıyor.ben ne kadar sakin kalsamda köpeğim yerimde durmuyor.elimde sopayla gezmek zorunda kalıyorum. Çok korkuyor eve gelince de havlama sesi duyunca kaçacak yer arıyor. Sosyalleşmesi lazım ama bu şartlarda nasıl olacak yardım ederseniz çok sevinirim çok çaresizim. Tek tek anlatırsanız sokak köpeklerini uzaktan gördüğümde nasıl davranmalıyım yanımıza geldiğinde ne yapmalıyım hareketini nasıl azaltmalıyım şimdiden teşekkür ederim.

  • @kikilace
    @kikilace 5 ปีที่แล้ว

    Bizim oglan da (ingiliz cocker spaniel 2.5 yasinda) ne zaman erkek kopek gorse ataga geciyor, delirmiscesine havlamaya basliyor ve tasmadan kurtulmaya calisiyor. Bir turlu sakinlesmiyor.. izole bir sitede oturuyoruz, buna ragmen kopegimi disari cikarmaya korkuyorum. Elimiz kolumuz bagli resmen sokak kopekleri gelmesin diye 4 goz etrafa bakiniyoruz.

    •  5 ปีที่แล้ว

      Selamlar,
      Mutlaka profesyonel yardım almalısınız. Bahsettiğiniz davranışlar diğer köpeklerin (sahipli/sahipsiz) durumu kontrol altına almak ve tehdit unsurunu ortadan kaldırmak için reaksiyon göstermesine sebep olabilir. Ki açıkcası haklı da olurlar.
      Keşke ne yapmanız gerektiğini yazarak buradan yardımcı olabilsem ama en az 2-3 seanslık çalışma gerektiriyor.

  • @lmanmahmudova1263
    @lmanmahmudova1263 4 ปีที่แล้ว +2

    Peki biz köpeyi nasıl sakitleşdire biliriz? Yavru köpeyi

  • @ConanBerlin
    @ConanBerlin 4 ปีที่แล้ว +1

    Tebrikler...

  • @grevius
    @grevius 4 ปีที่แล้ว

    Abi benim hergun kopegimle beraber biyerden gecmek zorundayim ama orda tam 8 9 tane sokak kopegi var birtanesi buyuk ihtimal coban kopegi cok bakimli bi kopege benziyor o kopegi bir adamin elinde iple gezdirirken gormustum ama simdi tasnasiyla beraber sokakda o kopek devasa bi boyutta ve yaninda o kopegin bir tik daha buyuk sokak kopegi var resmen bir ayı yla bogusabilcek gucde 3 tane kangal boyutunda bu kopekler benim kopegimi gorunce saldiriyo ve isiriyolar naparsam yapiyim ustune cikip devirmeye calisiyolar kopegim 4 sene boyunca tasmasiz bi sekilde sahibi evden salinca gezer geri gelirmis ben sahiplendim ve dogasi geregi tasmasiz gezdiriyorum sokak kopeklwrinin oldugu yerde tasma takiyorum ama beni asiri zorluyo cikarmak zorunda kaliyorum cok zeki ama bi okadarda saf kendisi saf golden 5 yasinda dedigim kopekler saldirinca etrafa isiyor ve saldiran kopeklerin poposunu kokluyor kendisini koruma gibi biseye girismiyor o kopeklerden bende korktugum icin geri cekilmelerini bekliyorum cunku asiri buyukler bigun hepsi bi anda saldirip kopegimi oldurcekler diye korkuyorum yapicak hicbiseyim yok en son saldirdiklerinde cok fazla bikmistim onlardan ve sinirlenip kopegimin onune gecip bitanesine yapistirdim ve geri cekildi nekadar buyuk ve saldirgan olsada vurdugum icin vicdan azabi cektim bu konuda ne yapabilirim

    • @lolakola2917
      @lolakola2917 3 ปีที่แล้ว

      tasmalı yürümeyi öğretmen lazım, bigün köpekler cidden saldırırsa seninkisi kaçabilir, öyle köpek kaybeden çok var.

  • @azradereli9145
    @azradereli9145 3 ปีที่แล้ว

    Merhabalar küçük ırk köpeğinm var ve biz bir kere köpek saldırısına uğradık saldiridan öncede sonrada köpeğim inanılmaz derecede sakin ve biraz korkak bir kişiliğe sahip hiç bir şekilde karşılık vermemeye çalışır fakat sokakta sürekli bu durumla karşılaşıyoruz 50metreden koşarak köpekler geliyor bende kucağıma almak zorunda kalıyorum arkama geçip ağlıyor almazsam bu durumda köpeğimi nasıl korumaliyimm

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Videodaki tekniklerle Azra hanım. Tasma uyarılarıyla köpeğinizin ağlamasına, sağa sola gitmesine, kaçmasına izin vermeyin. Tıpkı benim video'da yapmaya çalıştığımı gibi yanınızda kalmasını sağlamaya çalışın. Sağlayabilirseniz sonuç videodaki gibi olacaktır. Köpeğinizin kontrolünü siz sağlayamazsanız diğer köpekler sağlar. Bu da hiç hoş olmayacaktır.
      Köpeğinizi kucağınıza almak bir kısır döngü yaratıyor. Şöyle ki... Köpeğinizi kucağınıza alarak köpeğinize diğer köpeklerin tehdit olduğunu anlatmış oluyorsunuz. Diğer köpekleri tehdit olarak gören köpeğinizde oluşan endişe ve stres hormonlarının yaydığı feromon, doğal olarak sokak köpeklerini alarma geçiriyor. Sokak köpeklerinin sizin köpeğinize videodaki gibi gelmesinin sebebi bu.
      Köpeğinizin videodaki gibi stabil kalmasını sağlayamazsanız ne yazık ki köpeğinizin ömrü boyunca tüm köpekler size reaksiyon gösterecektir. Kucağınıza aldığınız sürece köpeğinizdeki stres ve endişe giderek artarak agresyona dönebilir.
      Çok zorlanıyorsanız tez vakitte profesyonel yardım almalısınız.

    • @azradereli9145
      @azradereli9145 3 ปีที่แล้ว

      Yanıtınız için teşekkürler aynı videodaki uygulamaları yapmak için çalışacağım

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      @@azradereli9145 👍Haberleşmeye devam...

  • @serkanaktas8690
    @serkanaktas8690 ปีที่แล้ว

    Belediye önlem almalı. Bugün bir çocuk benden elimdeki futbol topunu istedi yeğenim için almıştım veremedim. Ona 20 TL harçlık verdim sonra da pişman oldum İNŞALLAH o evladımızı bulurum. Bence çocuklara yardım çok daha önemli. Köpeklere yardım tamam ama en öncelik sokak çocukları OLMALI. Ayrıca düşün bir yakının , ailenden biri köpek saldırısı nedeniyle ölüyor ne yaparsın? Lütfen ama lütfen köpek saldırılarına yetkililer çözüm bulun. Aksi hâlde HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. Burada bana akıl verene SG derim. Ayrıca siz hiç insana saldıran kedi gördünüz mü??? Bizler de hayvanseveriz kedi besleriz , siz de kedilere yardım edin . Ama köpek sorununu ÇÖZÜN... Benim babama Alanya'da köpek saldırdı kendini zor kurtardı HAMDOLSUN . Ama Hemşehrim Siverek'te köpek saldırısı sonucu vefat etti.Empati kurun LANNNNNNNNNNN 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬.

  • @yavuzkuruhan2130
    @yavuzkuruhan2130 4 ปีที่แล้ว

    merhaba arkadan havlayarak geliyorsa köpek ya da köpekler hiç bozmadan yürümeyedevam etmekte doğrumudur,yoksa kesin dönüp durmakmı gerekir

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Başka bir video ama yine sizden harika bir soru : )
      Saldırı arkadan da gelse, önden de gelse dikkat etmemiz gereken saldıran köpeklerle aramızdaki mesafe. Yani, köpekler arkamızdan takip ediyor ama mesafeyi kısaltmıyorlarsa, dönmemizi gerektiren bir durum yoktur. Mesafe kısalıyorsa aramızda 3-4 metre kala mutlaka dönmemiz gerekiyor. Ve bu dönüşü köpeğimizin olmadığı taraftan yapmalıyız. Köpeğimiz sağımızdaysa, soldan döneriz ki dönüş sonunda köpeğimiz diğer köpeklerle burun buruna kalmasın, yine köpekleri önce ben karşılayayım.

  • @blackpinkblinkedit8163
    @blackpinkblinkedit8163 4 ปีที่แล้ว

    Benimki sokak köpeği saldırgan ama aşırı yavru demeden saldırıyor ne yapmalıyım acil lütfen

    •  3 ปีที่แล้ว

      Keşke buradan bilgi vererek çözüm sunabilsem ama mümkün değil ne yazık ki. Mutlaka bir köpek davranışçısından profesyonel yardım almanız lazım.

  • @chrisaftn4334
    @chrisaftn4334 6 ปีที่แล้ว +1

    Abi bide lutfen tavsan egitimi videosu çeker misin!?

    •  6 ปีที่แล้ว +9

      Chris Aftøn Tabii ki. Hangi cins olsun? Yaban tavşanı mı olsun, komikyorumkasan tavşanı mı?

  • @onlyozgur
    @onlyozgur 6 ปีที่แล้ว +2

    Güzel

  • @musighetto1370
    @musighetto1370 3 ปีที่แล้ว

    Merhabalar Levent Bey,4 buçuk yaşında bir dişi pitbull bakıyorum.İnsanlara karşı aşırı sıcakkanlı kendini sevdirmeye bayılan bir köpek.Ancak evde beraber yaşadığı 3 kedi dışında hiçbir hayvana en ufak toleransı yok maalesef.Bebekliğinden yaklaşık 1 yaşına kadar köpeklerle oynatmaya sosyalleştirmeye gayret ettim.7 8 aylık olana kadar bir sorun yaşamadık.Ancak o yaşlarında 5 tane iri ırk köpek hırpaladı biraz maalesef.Sahipleri de nedendir bilinmez müdahale etmekte kasten biraz yavaş davrandılar.Bu sebepten mi yoksa zaten gücünü farketmeye başlayınca agresifleşecek miydi bilemiyorum ama o dönemde her zaman gittiği bir parkta tanımadığı bir köpeğe hiç koklamadan direk saldırdı.Bırakması da uzun sürünce ben çok dehşete kapıldım ve yanlış yaparak onu diğer köpeklerden uzak tutmaya başladım.Sonrasında da ne kadar dikkat etsemde bu olay 3 4 kere daha tekrarlanınca ve tanıdığı arkadaşlık ettiği köpeklere de agresifleşmeye başlayınca,bir başka cana zarar vermemek adına köpeğimi tamamen izole ettim.Şuan geldiğimiz noktada karşısında ki köpeğin dişi mi erkek mi,yavru mu yetişkin mi,yani tehdit oluşturuyor mu oluşturmuyor mu hiç bakmazsızın kendini yırtıyor.Tasmalı kontrollü tanıştırma yapmayı denediğimde ise hırlamadan havlamadan diğer köpeğin hareket alanına girmesiyle birlikte vakit kaybetmeden tutuyor ve sallamaya çalışıyor:( Dolayısıyla sokak köpekleri gördüğünde ne kadar kudurduğunu ve sakinleştirmemin mümkün olmadığını tahmin edersiniz.Kendi köpeğime hakim olamadığım için sokak köpeklerini de durduramıyorum.Ve işin daha da kötüsü bu bende fobi haline geldi.Her dışarıya çıkışımız ağır bir stres yaratıyor ve ne kadar kendime bu seferinde sakin kalacağımı telkin etsemde sakinliğimi koruyamıyorum o hengamede.Profesyonel yardım almadığım ve köpeği izole ettiğim için yanlış yaptığımı farkındayım.Size sorum köpeğin bu yaşından sonra rehabilite olması mümkün mü?Köpek parklarına gidip kardeşçe oynamasını beklemiyorum elbette ama profesyonel yardımla en azından başka köpek gördüğünde kudurması tehditkar davranması engellenebilir mi?

    •  3 ปีที่แล้ว +2

      Merhabalar,
      Bir ebeveyn için köpeğini mutlu edemediğini düşünmenin, çaresiz hissetmenin, bir sürü emek harcamasına rağmen çözüm üretememenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bu işe başlamamın sebebi de aslında 2008'de Eliza'yı sahiplendiğimde yaşadığım benzer sıkıntılardı. Sizi çok iyi anlıyorum.
      Tespitlerinizin çoğunda haklısınız. Yaşadığınız bir travma sizin tüm davranışlarınızı şekillendirmiş. Bizler köpeklerimizin aksine, geçmişte yaşamaya devam ediyoruz, oysa ki köpeklerimiz anı yaşıyorlar. Yaşadığınız saldırı sonrası, o saldırı hiç yaşanmamış gibi davranabilmeniz çok zor biliyorum ama eğer öyle davranabilseydiniz bugün bu sorunları yaşamıyor olacaktınız. Çok büyük ihtimalle, saldırı sonrasındaki kontrollü veya tasmasız tanışmalarda siz köpeğinizden çok daha fazla endişeli, stresli ve gergin olduğunuz için bugün bu noktaya gelindi. Ki zaten siz de bunun tespitini yapabilecek bilgiye ve bilince sahipsiniz.
      Daha fazla uzatmadan hemen sorunuzu cevaplayayım: Tabii ki köpeğiniz rehabilite edilebilir.
      Birkaç örnekle içiniz rahatlatayım...
      2020 yazında Bodrum sokaklarında her tarafı yara içinde olan bir pitbull bulundu. Facebook'taki geçmiş ilanlarda ve haberlerde de konuyla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Köpek haberlere de konu oldu çünkü sahibinin arandığı süreçte sahibi ortaya çıktı ve köpeğinin dövüş köpeği olduğunu, dövüşlerde kaybettiği için sokağa attığını ve artık bir işe yaramayacağı için geri almayacağını söyledi. Bodrum Hayvan Hakları derneği şikayetçi oldu ama köpeğin sahibi ufak bir para cezasıyla kurtuldu.
      Neyse ki 18 yaşında pırıl pırıl bir genç sahiplendi. Köpeğin yeni sahibi Mustafa, köpeğin adını Rom koydu. Benimle irtibata geçti. Mustafa çok iyi yetiştirilmiş, kibar, asla saldırgan olmayan naif bir genç. Ama Rom tam tersi. Hayatı dövüşmekle geçmiş, dövüştüğü için ödüllendirilmiş bir köpekti. Yaptığımız ilk seansın sonunda çok umutsuzdum çünkü Rom'u yönlendirmek ve korumak için Mustafa'nın çok daha güçlü bir lidere dönüşmesi gerekiyordu ama Mustafa'nın bunu başarabileceğinden emin değildim. Bu gibi durumlarda köpek sahibine biraz yüklenirim. Olabilecek tüm kötü senaryoları anlatarak kararlılığını öğrenmeye çalışırım. Mustafa çok genç olduğu için kendini köpeğine adayamayacağını, gezmek, eğlenmek varken köpeği için değişmeyeceğini düşünüyordum ama neyse ki yanıldım. Biz toplamda sadece 3 seans yaptık, gerisi Mustafa'nın elindeydi. Aradan yaklaşık 8-9 ay geçti, Rom artık tasmalı tanışmaların hiçbirinde, hiçbir canlıya saldırganlık reaksiyonu göstermiyor. Ve önümüzdeki haftalarda tasmasız tanışmalar için bir seans daha yapacağız.
      Bir diğer örneğim ise kendi çocuğum Madrid. Pitbull, labrador kırması bir sokak köpeği Madrid. Sokaktan eve almak zorunda kaldık çünkü gördüğü her kediyi parçalıyor ve dişi/erkek her köpeğe saldırıyordu. Tek gözünü de bu saldırılardan birinde kaybetti. Mado, artık Bodrum sokaklarında tasmasız, boynunda tasması bile olmadan bandanasıyla geziyor.
      Köpek psikolojisinden gerçekten anlayan, bunun eğitimini almış bir köpek davranışları uzmanı ile 6 ay ile 1 yıl arasında bu problemlerinizden kurtulmanız çok çok mümkün. Ama asla bir köpek eğitmeni ile çalışmayın, çünkü köpek eğitmenleri aldıkları eğitimlerde ne yazık ki köpek psikolojisi hakkında ders görmüyorlar. Aralarındaki fark ilkokul öğretmeni ile pedagog arasındaki fark gibi. Sizin pedagog'a ihtiyacınız var. Köpeğinizi lütfen bir köpek çiftliğine de göndermeyin çünkü sokakta köpeğinize nasıl yönlendirme ve koruma sağlayacağınızı sizin öğrenmeniz gerekiyor, köpeğinizin değil.
      Başka bir şehirde yaşadığınızı düşünerek size şöyle bir yardımım dokunabilir. Köpek davranışları uzmanları arasında yaptığınız araştırma sonucunda beğendiklerinizi bana gönderebilirseniz hangisinin size daha uygun olacağı, nasıl bir çalışma izlenmesi gerektiği ve nasıl bir ücretlendirme olması gerektiği konularında yardımcı olabilirim.
      Saygılar, sevgiler.
      Levent Kadı
      05322873787

  • @ranadikmentepe4185
    @ranadikmentepe4185 5 ปีที่แล้ว

    merhaba golden kırması orta boyda bir köpeğim var. bulunduğum bölgede ne yazık ki herkes köpeklerine sokakta bakmayı tercih ediyor ve bu köpeklerin çoğu büyük güçlü ve de cins köpekler. anladığım kadarıyla sokakları kendi alanları gibi düşündükleri için bazen aniden üzerimize koşup koklamaya başlıyorlar ve bu kadar sakin kalmam mümkün olmuyor sonrasında da bazen saldırıyorlar. sahibi yanında olmayan köpeklerle karşılaştığımızda ne yapmamızı önerirsiniz acaba çünkü aynı köpekleri sürekli görmek mecburiyetindeyim köpekleri nasıl ısındırabilirim

    •  5 ปีที่แล้ว +2

      Rana Dikmentepe Harika soru. İlk fırsatta detaylı bir cevap yazacağım Rana Hanım. İyi günler.

    •  5 ปีที่แล้ว +4

      Tekrar Merhaba Rana Hanım.
      Öncelikle sakin kalmak konusunda 'nefes teknikleri' işinize yarayabilir. Konuyla ilgili videolara kolayca ulaşabilirsiniz.
      Videodaki gösterdiğim teknikler sadece sokak köpeklerinde işe yarar. Sahipli, bir insanın müdahalesiyle yaşayan köpeklerde işe yarama olasılığı çok düşüktür. Sebebi; Sokak köpeklerinin köpek gibi davranıyor olması ama sahipli köpeklerin insanlar tarafından yanlış ya da doğru öğretilen davranışları tatbik etmesidir.
      Doğal davranışları açısından incelersek, çok iyi eğitim almış olsun ya da olmasın, tüm sahipli köpekleri 'bozulmuş' köpek olarak nitelemek çok yanlış olmaz. İnsanlar arasında, insanların yönlendirilmesiyle büyüyen, gelişen bir köpeğin belli durumlarda doğal köpek davranışlarını sergilemesi çok mümkün olamıyor.
      Peki ne yapabilirsiniz? Yapmanız gereken en önemli şey sakin kalmayı öğrenmek ve köpeğinizin sakin kalmasını sağlamak. Bunu başarmanız köpeğinizle geçireceğiniz yılları göz önüne alırsak çok elzem hale geliyor. Bunun haricinde ne yapabiliriz? Sahipli köpekleri çok lezzetli ödüllerle karşılayabilirsiniz. Buradaki amaç bu köpekleri size alıştırmaktan daha çok dikkati köpeğinizden başka bir yere yönlendirmek ve ödül yerkenki hislerini köpeğinizle ve sizinle bağdaştırmalarını sağlamak. Bu uygulamada bir kaç şeye dikkat etmeniz çok önemli. Diğer köpeğe veya köpeklere bu lezzetli ödülleri veririken kendi köpeğinizi ters pozisyonda tutmalı ve mutlaka aralarında durmalısınız. Ödüllerin et/tavuk gibi lezzetli ödüller de olması çok önemli çünkü: Size koruma içgüdüsüyle ya da saldırganlık göstermesini gerektirecek motivasyonla yaklaşan köpeklerin dikkatini sıradan ödüllerle çekmeniz çok mümkün değildir.
      Tavsiyem; bu ödül uygulaması yerine sakin kalmak üzerine çalışmanız. Çünkü ömrünüz boyunca daha önce karşılaşmadığınız köpeklerle karşılaşma ihtimaliniz çok fazla. Ve onlara kendinizi tanıtma fırsatı bulamayabilirsiniz. Ve daha da önemlisi sahibi sakin olmayan bir köpeğin sakin kalması mümkün değildir. Sakin ve dengeli olmayan bir köpek de diğer köpekler için tehdit unsuru olacağından her karşılaşacağınız sahipli/sahipsiz köpekle sorun yaşarsınız.
      Umarım kısa vadede sorununuzu çözebilir, yollarda pırıl pırıl gezebilirsiniz : )
      Saygılar, sevgiler.
      Levent Kadı

  • @TeaCherry
    @TeaCherry 3 ปีที่แล้ว

    Ben de köpek gezdiriyorum ve küçük ırkları gezdirirken çok endişeleniyorum çünkü birkaç hafta önce pug gezdirirken sokağın sakin olduğunu düşündüm ama arabaların arasına pusuya yatmış 4-5 sokak köpeği aniden hamle yaptılar ısırdılar köpeği, başka insanlar yardıma gelmeseydi parçalayabilirlerdi, insana zarar vermiyorlar ama zayıf ırklara karşı çok agresif tavırlar sergiliyorlar malesef 😔 bu olaydan sonra köpeksiz gezerken de biraz tedirgin oluyorum ama köpekleyken çok daha stres yapıyorum belli etmemeye çalışsam da anlıyor hayvanlar bir gün tenhada kistiracaklar köpeklerimi 😬☹️

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Selamlar,
      Köpeklerde Physical (Bodily) Self-Awareness, insanlardaki kadar gelişmemiştir. Daha basitçe anlatayım: Köpeklerde bedensel öz farkındalık sadece oraya buraya çarpmama, mazgal gibi aşağıdaki derinliğin görünebildiği objelerin üstüne basmama gibi durumlarda fayda sağlayacak kadar gelişmiştir. Köpekler kendi boyutlarının veya nasıl göründüklerinin farkında değillerdir. Aynada kendilerini tanıyamamalarının sebebi de, kuyruklarını kovalamam sebebi de budur. Kendi boyutunun farkında olmayan bir canlı, karşısındaki nesnenin ya da canlının da boyutunu algılayamaz. Kendinizi örnek alarak düşünün: Farzedelim 1.70cm boyundasınız ama bunun farkında değilsiniz. 1.70cm'nin ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz ve dolayısıyla kısa veya uzun karşılaştırması da yapamazsınız. Köpeklerdeki durum da tam olarak bu.
      Yani, kendi boyutunun farkında olmayan köpekler, karşısındaki köpeğin boyutunu da farkedemez. Dolayısıyla köpek dünyasında küçük köpek, büyük köpek diye bir kavram yoktur. Buna bağlı olarak küçük ırklar şöyle olur, büyük ırklar böyle olur tezi de çok gerçekçi olamıyor.
      Sokak köpeklerinin sizin köpeklerinize saldırmasının sebebi köpeklerinizin boyutları değil yaydığı feromonlar. Yani bir nevi karakterlerinin, duygularının ortaya çıkardığı kokular ve davranışlar. Bu kokuları manipüle edenler ve şekillendirenler de bu köpeklerin sahipleri. Küçük ırk köpek sahipleri çoğu zaman aşırı korumacı olduğu için, özellikle köpeği yavruluk dönemindeyken karşıdan büyük ırk bir köpek geldiğinde ya kendi köpeklerini kucaklarına alıyorlar, ya yollarını değiştiriyorlar ya da büyük köpeği kovuyorlar. Sahibinin bu davranışlarını görerek büyüyen bir köpeğin de diğer köpekleri 'tehdit' olarak algılamaması mümkün değil. Diğer köpeklerin 'tehdit' olduğunu düşünen bir köpeğin, köpek kokusu aldığında içine girdiği zihin yapısı, duyduğu endişe ve stres, köpeğin yaydığı feromonların bu sefer de diğer köpekler için tehdit oluşturmasına sebebiyet veriyor. Yani, diğer köpeklerin küçük köpeklere saldırmasının sebebi, sahiplerin sosyalleşme sürecinde yaptığı dev hatalar.
      Özetle, aslında olması gereken, köpek dünyasında küçük ırk, büyük ırk ayrımı olmadığını bilerek sağlıklı bir sosyalleştirme gerçekleştirmek.

    • @TeaCherry
      @TeaCherry 3 ปีที่แล้ว +1

      @ yorumunuz için teşekkürler

    •  3 ปีที่แล้ว

      @@TeaCherry Rica ederim 😊

  • @Apoyngl
    @Apoyngl 6 ปีที่แล้ว +2

    Abi çok iyi anlatıyorsun ama benim kız bu gibi durumlarda dikiyor kulağı direk pozisyon alıyor isteediğim kadar konuşayım onunla.Hele ki zincirsiz geziyorsak öyle bir hızla koşuyor ki :D Sürünün liderinin ben olduğuma adım gibi eminim ama bu davranışının önüne geçemiyorum.

    •  6 ปีที่แล้ว

      Selamlar Apo Yüngül. Video'da da izlediğiniz gibi sokak köpekleriyle karşılaştığımızda kontrol etmekte olduğum köpeği sakinleştirmek için sevk tasmasını ve fiziksel temas uygulaması dışında başka hiçbir şey yapmıyorum, onunla konuşmuyorum. Bu gibi durumlarda köpeğinizi konuşarak sakinleştiremezsiniz. Aksine, onunla konuşmanız zaten heyecanlı/agresif olan köpeğinizin daha da heyecanlanmasına yol açar. Videolarda anlattıklarımıza sadık kalarak uygulamayı tekrar tekrar çalışın, başaracağınıza eminim. Liderin sürüsündeki köpekler, lider izin vermedikçe başka bir canlının yanına ya da üzerine koşarak gidemezler. Köpeğinizin lideri olarak bu gibi durumlarda da ona liderlik etmeniz gerekiyor. Video'daki uygulamaları tekrar çalışın, sonra üzerine konuşalım. : )
      Saygılar, sevgiler.

    • @burcukara4854
      @burcukara4854 4 ปีที่แล้ว

      @ bnm köpeğimde dinlemiyor bni hemen hırlamayan köpek hırlamaya başlıyor köpek olacak diye korkuyorum nerde köpek görsek kaçıyoz

  • @kuzeyinan785
    @kuzeyinan785 4 ปีที่แล้ว

    Abi video çok yararlı öncelikle teşekkür ediyorum ama benim köpegim başka bi köpek havlayınca havlıyor ne yapmalıyım

    •  4 ปีที่แล้ว

      Video'da mona'ya yaptıklarımı uygularsanız yeterli olabilir.

  • @merveg.1201
    @merveg.1201 4 ปีที่แล้ว

    Merhaba french bulldog kopegim var insanlarla ve hayvanlarla arasi cok iyiydi sokak kopeklerinin yanindanda gecerdik diger sahipli kopeklerlede sorun yasamazdik ama pandemiden hemen once bir sokak kopeginin yanindan gectik isiklarda durduk beklerken bir anda arkamizdan dis gosterdigini gordum. Gormemle isirip savurmasi bir oldu ben cektim o cekti disi bosa dusunce hemen kendime cektim. O gunden beri disarda kopek vs gorunce havliyo ve sosyallestiremiyorum benide ayipliyolar havlayinca. Insanlarda sorun yok ama kedi kopek surekli havliyo ve atak yapiyo yardimci olursaniz cok sevinirim😔 not. Sokak kopekleride artik nerde gorse av gibi yavas yavas yaklasiyo ve ataga geciyo disarda yurumek cok zorlasti sanirim beta konumunda suanda

    • @LinuxSociety
      @LinuxSociety 4 ปีที่แล้ว

      alıştırmanız gerekli köpeğinize sokak köpeklerinden biraz uzakta komut verip ödül verin eğer ilgisini çekmiyora biraz daha uzaklaşın yine deneyin işe yararsa biraz daha yaklaşıp tekrar tekrar kademeli olarak yaklaşın sokak köpekleri genelde korkak olur siz onlara yaklaşıncak kaçarlar

  • @melis1330
    @melis1330 4 ปีที่แล้ว

    Dün köpeğimi yürütürken deniz kenarında 3 kopek geldi yanina biri erkekti benimkinin de erkek olduğunu anlayınca saldırdı direk ama benim köpegim acayip heyecanlanıp korktu onun öncesinde

    •  4 ปีที่แล้ว

      Saldırıların sebebi köpeğin cinsiyetinden çok salgıladığı kokulardır. Köpeğiniz endişe, heyecan, kaygı, korku gibi duyguları vasıtasıyla salgıladığı biyokimyasallar ve hormonlar diğer köpekler tarafından koklanır ve değerlendirilir. Köpeğimiz dengeli ve sosyal olmazsa bu tehdit içeren kokulardan salgılarlar ve sahip tarafından kontrol altına alınmazlarsa ne yazık ki soköler tarafından hırpalanırlar.
      İzlediğiniz gibi video'daki Mona da tıpkı sizin köpeğiniz gibi heyecanlanıyor ve endişeleniyor. Zor da olsa kontrolü sağlıyorum ve kontrol sağlandığında kaygılar kayboluyor ve Mona'nın salgıladığı tehditkar kokular bir anda kesiliyor. Kesilince de diğer köpekler işlerine güçlerine bakmaya devam ediyor : )
      Yani, iş sizde bitiyor, köpeğinizde değil.

    • @melis1330
      @melis1330 4 ปีที่แล้ว +1

      @ çok teşekkür ediyorum 🙏🙏

  • @ecemduyal4655
    @ecemduyal4655 5 ปีที่แล้ว

    Merhaba 5 aylık bir erkek goldenım var ancak her sokağa çıkışımız bizim için çok ciddi tehdit.Köpeğim beni lider olarak görüyor ve agresif bir köpek değil ancak sokak köpekleri bize karşı çok agresif.Yavru olduğu için olduğunu düşünüyorum ancak golden ırkı olduğu için sık sık dolaşmak zorundayız ama bu çok zor.Videodaki adımları uyguladım ama yaklasık beş saniye sonra iki köpek saldırmaya başladı.Köpeğimi kucaklamasam yaralanacaktı.Bunun önüne geçmek için,sokak köpeklerinin yavru köpeğime saldırmamaları için ne yapmalıyım?Lütfen acil yanıt.

    •  5 ปีที่แล้ว

      Selamlar,
      Sırayla başlayalım.
      "sokak köpekleri bize karşı çok agresif.Yavru olduğu için olduğunu düşünüyorum" demişsiniz. Ama tam aksine sokak köpekleri yavru köpeklere karşı neredeyse hiç saldırganlık göstermezler ve aşırı tolerasyon gösterirler. Çünkü, tüm videolarda ve yorumlarda bahsettiğimiz gibi sokak köpekleri saldırılarını karşı köpeğin biyokimyasallarına göre belirlerler. Yani hormonal yapısına ve hormonlarının salgıladığı kokulara göre. Yavru köpeğe saldırmamalarının sebebi de tam olarak bu. Yavru köpeğin salgıları tehdit oluşturmaz.
      Ama.
      Tıpkı sizin durumunuzda olduğu gibi farklı durumlar oluşabilir. Bu durumlar da yine biyokimyasallarla ilgilidir. Köpekler saldırı öncesi karşı taraftaki köpeği koklayarak bir karar karar verirler, tehdit mi değil mi? Sizin köpeğinizin agresif olmaması tehdit olmadığı anlamına gelmez. Korku, endişe, heyecan duygularının üst düzeyde yaşanması da tehdit oluşturur ve siz eğer sorunu çözemiyorsanız sokak köpekleri duruma doğal olarak müdahale ederler.
      Yani sizin sorununuz köpeğinizin diğer köpeklerden korkması, yeterince özgüvene sahip olmaması. Peki nasıl çözeceğiz? Tabii ki sosyalleştirerek. Tanıdığınız sokak ya da sahipli köpeklerle daha çok bir araya getirmeli ve köpeğinizin sosyalleşme kurallarını öğrenmesi ve bu durumlardan zarar görmeden çıkması gerekiyor.
      Bu sosyalleşme sürecini mümkün olduğunca uzatın. Köpeğiniz dengeli bir köpek olduğunda sokak köpekleri köpeğinize saldırmayacaktır.

    •  5 ปีที่แล้ว

      Bir konuyu daha açıklamam lazım. Kucağa almasaydım yaralanacaktı demişsiniz ama saldırıyı doğru yorumladığınızı düşünmüyorum. Kucağa almak en son son son çare olmalı. Köpeğinizi kucağınıza alarak korkularını arttırıyorsunuz. Sokak köpeklerinin koşarak ve havlayarak size gelmesi saldırdıkları manasına gelmez. Kanalımızdaki videodaki (1.bölüm) durumu saldırı olarak nitelendirmek doğru olmaz. Sizin durumunuz da böyle olduğunu düşünüyorum.

  • @yagmuruslu6728
    @yagmuruslu6728 3 ปีที่แล้ว +1

    Ben direkt kucağıma alıyorum ve sakin sakin yürüyorum

    •  3 ปีที่แล้ว

      Köpeğinizi kucağınıza alarak köpeğinize çok net bir mesaj vermiş oluyorsunuz: "Köpekler tehdittir". Bu mesajla büyüyen bir köpeğin sokak köpeklerinden korkmaması veya sokak köpeklerine havlamaması mümkün değil. Video'da Mona'ya anlattığımız ise tam tersi: "Sokak köpekleri tehdit değildir, gelirler, koklarlar, giderler ve başına hiçbir şey gelmez. Ve bana güvenebilirsin, ben seni korurum."
      Bu yüzden Mona artık video'daki bölgeden tasmasız geçebiliyor. Ama ne yazık ki sizin köpeğinizin sokak köpeklerini tehdit olarak görmemesi mümkün değil. Bugün göstermiyorsa bile pek yakında diğer köpeklere reaksiyon göstermeye başlayacak.
      Üstelik, köpeğinizi kucağınıza alarak hem onu bir ava dönüştürüyorsunuz hem köpeğinizi savunmak için gerekli olan en önemli uzuvlarınızı etkisiz hale getiriyorsunuz hem de vücdunuzun ağırlık dengesini bozuyorsunuz ki en tehlikelisi de bu. Çünkü üstünüze atlarlarsa dengeniz bozulacağı için düşme ihtimaliniz çok fazla.
      Bugüne kadar işe yaramış olabilir ama uzun vadede riski çok büyük oranda arttırıyorsunuz, köpeğinize yanlış mesaj veriyorsunuz.
      Köpeğinizin ve sizin sağlığınız için, başınıza birşey gelmeden kucağa almaktan tez vakitte vazgeçin lütfen. Videodakiler kafi gelecektir.

  • @FaceØfTheChaøs
    @FaceØfTheChaøs 3 ปีที่แล้ว

    eğer bunları uygulamazsak nolur yani bize tepki gösterdiklerinde sakince yine yürümeye devam edersek hiç onlara bakmadan falan

    • @karmavideolar8087
      @karmavideolar8087 3 ปีที่แล้ว

      Bise olmaz ama arkaniza bakarak gidin bi anda arkanizdan isirabilir

    • @FaceØfTheChaøs
      @FaceØfTheChaøs 3 ปีที่แล้ว

      @@karmavideolar8087 köpekle temas kurarsan göz teması daha çok takip eder diye biliyom

    • @karmavideolar8087
      @karmavideolar8087 3 ปีที่แล้ว

      @@FaceØfTheChaøs bana o yalan geliyo kopek gordugumde bilerekten
      dik dik gozune bakiyom bi bok olmuyo

    • @yusufsancar2552
      @yusufsancar2552 3 ปีที่แล้ว +1

      @@karmavideolar8087 ters bi köpeğe denk gelirsen saldırırlar köpeklerle göz teması kurulmaz. (yanınızda köpeğiniz yoksa).

  • @-sorrow5389
    @-sorrow5389 5 ปีที่แล้ว

    Merhabalar, dediklerinizi yapıyorum, ancak Golden'ım sakinleşmiyor, 4-5 köpeğe birden diş göstermeye başlıyor ve korkunç şekilde hırlıyor. Sonundaysa ikimiz savunmaya geçmek zorunda kalıyoruz sokak köpeklerine karşı, Golden'ıma evde bakıyorum, insanlara karşı da gayet duyarlı, ama benim için aşırı bir stres olmaya başladı bu durum, diğer köpeklerin, köpeğimi yaralmasından aşırı şekilde korkuyorum. Ne yapmam gerek köpeğimi sakinleştirmek için, bu videoda yaptığınız hareket işe yaramıyor

    •  5 ปีที่แล้ว +6

      Selamlar,
      Köpeğinizi sakinleştirmiyorsanız sebebi video'daki hareketleri ve uyarıları doğru uygulayamıyor olmanız değil tabii ki. Video'nun 1. bölümünde de belirttiğim gibi; eğer köpeğiniz üzerinde tam hakimiyete sahip değilseniz bu anlatılan tekniklerin hiçbiri işe yaramaz.
      Şimdi asıl sorunuza gelelim: Köpeğinizi sakinleştirmek için ne yapmanız gerekir?
      Önce muhtemel sebepleri sıralayayım. Köpeğinizi sakinleştirememenizin en büyük sebebi köpeğinizin sizi, takip edebileceği bir lider olarak kabul etmemesi. Lider insan veya lider köpek, hareketleri taklit edilen, sınır koyucu, kural belirleyici, ihtiyaçların karşılanmasına önderlik eden veya bizzat karşılayan otorite figürüdür. Dolayısıyla, evden çıkışınızla sokak köpekleriyle karşılaşıncaya kadar gelinen süreçte lider olarak kabul görmüyorsanız, sokak köpekleriyle karşılaştığınızda köpeğiniz kendi başının çaresine bakmaya ve kendi kendine çözüm üretmeye başlar. Bağlı olduğu ve sürekli çekiştirildiği için de diğer köpekleri tehdit olarak görüp ona verilen görevi (aslında sizin vermediğiniz ama hareketlerinizin ona anlattığı görevi) yerine getirmeye çalışır. Lider olmak ya da köpeğinizin kontrolüne sahip olmanız için onunla iletişim halinde olduğunuz her anda kontrolün sizde olmasını sağlamalısınız. Mamanın kontrolünden, oyunun ve sevginin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğine kadar, evdeki veya bahçedeki sınırlardan tutun, size ne kadar yaklaşacağından, neyi sahipleneceğine kadar birçok noktada ilk söz sahibi mutlaka siz olmalısınız. Daha evden/bahçeden çıkmadan önce tasmayı bile takmakta zorlanıyor, kapıdan önce köpeğiniz çıkıyor siz onu takip ediyorsanız, yol boyunca onun istediği hızda, onun istediği yönde yürüyorsanız, o istediği zaman durup, o istediği zaman hareket ediyorsanız sokak köpekleriyle karşılaştığınızda köpeğinizi sakinleştirme ihtimaliniz ne yazık ki yoktur.
      Aklınızdaki soru işaretlerini gideremediğimin, ne yapmanız gerektiğini net olarak anlatamadığımın farkındayım ama siz de takdir edersiniz ki bu platformdan bir iki cümleyle konuyu anlatabilmem mümkün değil.
      Size özetle şu şekilde yardımcı olabilirim:
      Köpeğinizin 4 temel ihtiyacını bu sırayla her gün karşılayın: Egzersiz, disiplin, oyun ve sevgi. Enerjisini atmış ve bunu bir disiplin/kurallar dahilinde yapmış, oyun ihtiyacı karşılanmış ve en sonunda sevgi ihtiyacı da karşılanmış bir köpeği kontrol etmeniz çok daha kolaydır. 1. bölümün ve 2. bölümün videosundaki köpekleri evden çıkarır çıkarmaz sokak köpekleriyle karşılaştırsaydım ben bile kontrol etmekte zorlanırdım. Köpeğimizin ihtiyaçlarını karşılamadan ondan bir şeyler (sakin kalması gibi) talep etmemiz çok mantıklı ve geçerli olmayacaktır.
      Önce ihtiyaçları karşıladığınızdan emin olun akabinde video'daki teknikleri tekrar uygulayın. Farkı çok net farkedeceğinize eminim.
      Saygılar, sevgiler.
      Levent Kadı

    • @burcukara4854
      @burcukara4854 4 ปีที่แล้ว

      bnm goldenimde öyle hemen hırlıyor köpek görecez diye ödüm kopuyor..karşıdaki köpekler havlamaya başlayınca bnmki havlama yok ama onların üzerine doğru bni cekiyor sonra oda hırlamaya başlıyor..

    • @marstansevgiler2302
      @marstansevgiler2302 2 ปีที่แล้ว

      @ hakimiyet kurmak evde kolay ama sokakta zor mars çok korkak ve korkusunu havlayarak gösteriyor sokaklardan çok korkuyoruz arkadaşımın köpeğini öldürdüler o mars gibi havlayan bir köpekte değildi

    • @dilaradisoren4499
      @dilaradisoren4499 2 ปีที่แล้ว

      @ Çok güzel anlatmışsınız ama bizim sokak köpekleri sorunumuz evden adım atmamızla başlıyor çünkü sitenin 4 bir yanını köpek sürüleri sarmış ve bu sebepten buraya taşındığımdan beri köpeğimi istediğim kadar gezdiremiyorum başka şehirde yaşarken sokak köpeklerinden hiç korkmuyorduk hatta oyun oynuyorlardı ama öyle bir yere düşmüşüz ki her taraf boş arsa ve öyle 3 4 tane değiller 10 ar 15er sürüler halindeler evet benim de köpeğim örneğin 15 dakika gwzdikten sonra daha sakin ve sözümü dinleyen bir hale geliyor ama evden çıkar çıkmaz bunu yapamıyorum 100 metreden gördükleri an hücüm eder gibi koşarak üstümüze geliyorlar sakin kalmaya köpeğimi kontrol etmeye onlardan ters tarafa tutmaya çalışıyorum ama şansım şu ki hep site girişine yakın yerlerde denk geldi hemen içeri girdik ama gerçekten oturup ağlayacağım artık dışarı çıkamıyor yürüyemiyoruz parka bile gidemiyoruz sadece tuvaletimizi yapıp dönmek zorunda kalıyoruz ve ben hiç korkmayan insan elim ayağım titreyerek yürüyorum sakin kalmaya çalışsam da sanki afrikada sürekli aslan var mı diye tetikte gezen ceylanlar gibiyim kendi köpeğim aslında çok sosyal ve köpeklere karşı bile agresyon göstermiyor ama heyecanlanıyor mızıklayıp bir o yana bir bu yana çekiştiriyor o anda. Bu dediğim köpekler haftada bir sahipli bir köpeğe saldırıyorlar geçen chivavayı boğazından ısırmışlar ve sokaklarda pek insan yok yani böyle bir durumda bana kimse yardım edemez çok çaresizim

  • @starmy1423
    @starmy1423 3 ปีที่แล้ว +1

    Hayvanlar saldırgan diyiill insanlar saldırgan hangi köpek insanın dilini kulağını kesti Veya hangi köpek insana təcavüz etdi

    •  3 ปีที่แล้ว

      Keşke herkes sizin gibi düşünse. Köpekleri saldırgan yapanlar da bilgisiz sahipler.

    • @starmy1423
      @starmy1423 3 ปีที่แล้ว +1

      @ Evet yani sen çocuğu nu nasil yetişdirir sen öyle olur bir köpeyıde nasil yetişdirir sen öyle olur

  • @wowow34167
    @wowow34167 5 ปีที่แล้ว

    Abi burası bodrum mu? Bodrumda oturuyorumda çok bemzer geldi

    •  5 ปีที่แล้ว

      Anıl Evvet ta kendisi. Bodrum Marina'daki Tepecik Camii'nin önü.

    • @wowow34167
      @wowow34167 5 ปีที่แล้ว +1

      @ Takipçilerinle ilgilenip yanıt vermen ne güzel :) 1 abone kazandın.

    •  5 ปีที่แล้ว +1

      Anıl O sizin güzelliğiniz : )

  • @huseyinozdemir2744
    @huseyinozdemir2744 5 ปีที่แล้ว

    Bir sokak köpeği hiç havlamadan karşımıza gelip kuyruğunu dikti. Bu olaydan önce de bu videonuzu izlemiştiö fakat havlamadığı için ne yapacağımı bilemedim. Havlamadan gelmesi ne demektir? Kuyruğu da dikti. Ve galiba 3-4 yaşlarında bir goldendı tahmin ediyorum sokağa atılmış bir hayvandı.

    •  5 ปีที่แล้ว +1

      Hüseyin Özdemir Hüseyin Özdemir Selamlar. Yazdıklarınıza göre yorumlayacağım o yüzden mutlak doğru olarak kabul etmeyin lütfen.
      Havlamadan alanını sahipleniyor olması; mevzubahis olan sokak köpeğiyse, çoğu zaman kendine güvenen ve dominant bir köpek olduğunun göstergesidir. Buna bağlı olarak en çok havlayanın en endişeli köpek olduğunu söylemek yanlış olmaz.
      Video'da da görebileceğiniz gibi, bizi ilk karşılayan köpek havlamadan önümüzü kesiyor, tıpkı sizin yaşadığınız olaydaki gibi. Ve yine video'da görebileceğiniz gibi, havlayanlar uzakta durmayı tercih ediyorlar çünkü korkuları, endişeleri yaklaşmalarını önlüyor.
      Kısacası, video'daki teknikleri doğru uygularsanız bahsettiğiniz gibi durumları sorun yaşamadan atlatabilirsiniz.
      Saygılar, sevgiler.

    • @huseyinozdemir2744
      @huseyinozdemir2744 5 ปีที่แล้ว

      @ anladım hocam teşekkür ederim.

  • @nefes3502
    @nefes3502 3 ปีที่แล้ว +1

    Kötü köpek yoktur kötü sahip vardir

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Çok haklısınız. Doğa'da kötü olabilen tek canlı insandır. Kötü hayvan diye bir tanım yoktur.
      Hiçbir hayvanın koskoca bir ülkeyi soyduğunu, insanlarını fakirleştirip zulmettiğini, sanatçısına, öğrencisine, kadınından çocuğuna, yaşlısından gencine, tüm güzellikleri çirkinleştirmeye çalıştığını göremezsiniz.

  • @bomwashere4627
    @bomwashere4627 2 ปีที่แล้ว

    Ya ben niye bunu izlemek zorundayım bıktım sokaktaki saldırgan köpeklerden

  • @kaanaydn7181
    @kaanaydn7181 2 ปีที่แล้ว

    İnsanlara saldıran,zarar veren diğer insanlar nasıl cezaevine gönderiliyorsa toplumdan soyutlanıyorsa aynı şekilde insanlara saldıran köpeklerde barınaklara veya rehabilitasyon merkezlerine gönderilmeli toplumdan soyutlanmalı.Saldırgan olmayanlar dursun sevelim oynayalım ama saldıran,koşturan,alan koruması yapan köpekler gerçekten tehlikeli olabiliyor.

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      Hayvanlara zarar veren insanlar da cezaevine gönderilmeli diye ekleseydiniz belki samimi olabilirdiniz.

    • @kaanaydn7181
      @kaanaydn7181 2 ปีที่แล้ว

      @ kesinlikle katılıyorum,genel olarak saldırgan tüm canlılar toplumdan soyutlanmalı

  • @smartyunus4731
    @smartyunus4731 4 ปีที่แล้ว +1

    Benin köpek kangal gezdiremiyom gezdiremiyom çünkü sokak köpeklerini
    Her gezdirdigimde dovuyo

  • @kuzeydidi942
    @kuzeydidi942 4 ปีที่แล้ว

    reis benimki bu kadar sakin durcak dişimi kırarım. karşıdaki köpek kabadayılık yaptıgı anda işi bitti sakinleştiremiyorumda

  • @muyesserkucukince4841
    @muyesserkucukince4841 3 ปีที่แล้ว

    Burada bir saldırı söz konusu değil. Gayet barışçıl geldi köpekler yaniniza. Lütfen sürü saldırısi anında ne yapmamız gerektiği konusunda bilgilendirme 🙏

    •  3 ปีที่แล้ว

      Siz konuya daha hakim gibisiniz : ) Sizden bekliyoruz bir video.
      Malum kişiye çok selam 👋

    • @muyesserkucukince4841
      @muyesserkucukince4841 3 ปีที่แล้ว

      @ ben o durumda video çekebilecek durumda olsam ,bu denli çaresizce size bu soruyu sormadım. Bulunduğumuz bolgede saldırgan köpekler çok. Ben bu konu için destek olacağınızı düşünmüştüm ama siz kinayeli konuşmayı tercih etmişsiniz. Yine de cevap için teşekkürler.

    •  3 ปีที่แล้ว

      @@muyesserkucukince4841 Saldırı olup olmadığına, barışçıl gelip gelmediklerine hakimseniz sorunu da çözersiniz. Akabinde bizi de aydınlatın lütfen, nasıl yapılacağını öğrenelim biz de...

    • @muyesserkucukince4841
      @muyesserkucukince4841 3 ปีที่แล้ว

      @ yahu eğitmen(!) sizsiniz ,ben de size danışmak istemistim. Ama şu mesajinizdan sonra anladım ki siz insanların bilgisizliğizden yararlaniyorsunuz. Öyle olmasa ,bana laf yetistireceginize çoktan aydinlatmistiniz beni.

    •  3 ปีที่แล้ว

      @@muyesserkucukince4841 1- Eğitmen değilim, köpek davranışları uzmanıyım.
      2- Madem bana danıştınız, 'burada bir saldırı söz konusu değil' gibi bir cümle kuramazsınız. Çünkü danıştığınız uzman bunun bir saldırı olduğunu söylüyor.
      3- Sizi çoktan aydınlattım ama farkında değilsiniz. Sürü saldırısında ne yapmanız gerektiği video'da anlatılıyor.
      4- Sizin bilgisizliğinizin nesinden faydalanayım! Bilgisizliğinizin bana faydadan çok zararı var.
      5- Size laf yetiştirmiyorum. Sizin gibiler yorum yazmadan önce bir kez daha düşünsün, bilimden gelenlere saygı göstersin, bilmedikleri konuda yorum yapmasınlar diye bu açıklamaları yapıyorum.

  • @civanaydin379
    @civanaydin379 4 ปีที่แล้ว

    abi seninki pitbul benimki gelden hepsi saldiriyor

  • @ayseyce2344
    @ayseyce2344 4 ปีที่แล้ว

    Noldu yani ben bir şey anlamdım

  • @marstansevgiler2302
    @marstansevgiler2302 2 ปีที่แล้ว

    benimki geçmez havlamaya başlar

    •  2 ปีที่แล้ว

      Videodaki teknikleri uygulayabilirseniz sonuç almama ihtimaliniz pek yok.

  • @pnargundogdu2839
    @pnargundogdu2839 3 ปีที่แล้ว +2

    video çok faydalı ama genel itibariyle insanların kendini korumak böyle videolar izlemeye mecbur kalması ülke adına büyük rezillik

    •  3 ปีที่แล้ว +2

      İlk olarak, insanların zorunda kaldıkları kısım sokak canlarıyla birlikte yaşamayı öğrenmek zorunda oldukları kısım. Video'da insanların kendilerini nasıl koruyacakları değil, sokak köpeklerine karşı takınılması gereken doğru davranışlar anlatılıyor. Doğru davranırsanız kendinizi korumanıza gerek kalmaz.. Tıpkı video'da olduğu gibi.
      İkinci olarak, rezillik, insanların video izlemeye mecbur kalması değil, yüzlerce yıldır bu topraklarda olan sokak hayvanı gerçeğine karşı insanların hala ne yapacaklarını bilemiyor olması ve bu konuda insanların eğitilmiyor olması.
      Sokaklar sizin, benim, onların. Hepimizin... Sadece insanların değil!

  • @aliciftci8903
    @aliciftci8903 2 ปีที่แล้ว

    SORUN:KÖPEĞİM SAKİN DEĞİL ERKEK OLDUĞU İÇİN DİĞER KÖPLERE ÜSTÜNLÜK SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR VE KÖPEKLERDE HALİYLE ÜSTÜME GELİYOR BAZEN KAVGA OLUYOR
    🐕‍🦺