Türk, Macar ve Avrupalı kaynaklara bakınca, KENDİ DEĞERLENDİRMEM TABİ Kİ,, bu ağaç süsleme ve mevsim kutlama, toplanma, hediyeleşme vs. daha çok Türk(Hun) kökenli gibi geliyor, yani bu etkileşim de bence Öntürkler çok etkin(aslında nevruz/Yenigün/bahar kutlamaları gibi),, tabi ki de günümüz çam ağacı süsleme, noel baba ve hediyeleşme paketi, daha yeni ve avrupalı kökenli,, yani bizim geçmişten günümüze devam ettirdiğimiz Nardugan diye bir kutlama yok(varsa geniş halk kitlelerinde yok, belki daha az sayılı Türk gruplarında olabilir, ben bilmiyorum),, Ayaz Ata ve Kar Kız da tabi daha yakın tarihli Rus kültür sahasında yaşayan Türkler arasında yayılan(ne kadar yayıldı bilemiyorum) bir söylence ve etkinlik,, ancak yine de bence sahip çıkılmalı, bu noel baba ve Batıya karşıtlık gibi değil, o da olsun, önemli değil ama meselâ Türk halkları arasında Nardugan, ağaç süsleme, Ayaz Ata ve Kar Kız gibi figürlerle biraz farklı bir yorum, ortak bir kutlama, ortak bir kültür ve eğlence hamlesi olmaz mı? Bu yakınlık ve popülerleşme sonucunda ekonomik bir fayda olabilir, örneğin çocuklara başta olmak üzere film, dizi, çizgifilm gibi hamleler, Türk halkları arasında yakınlaşma, bir çok kalemde Türk üreticilerinin faydasına da olur,, bence modern Türk devletleri ve insanları direkt olarak O BİZİM, BU BİZİM gibi değil de, bakış açısını değiştirerek, benzer ama farklı bir hikaye yazabilir, insanlara da Nardugan kutluyor diye kızmayın, kötü bir şey yapmıyorlar, tarihi eleştirileri tabiki de herkes yapsın ancak bırakın birilerinin hoşuna gidiyorsa Narduganı sahiplesin kutlasın(bir de zaten sosyal medya da daha çok geçerli bir söylem ve kutlama, dışarı da çok nadir böyle bir kutlama var),, ben bu insanlara karşı neredeyse yobazlık vurgusu dahi yapılarak, yapılan yorumları anlamıyorum, gayet de soft bir faaliyet
Normalde hep olduğu gibi "Emeği geçen herkese teşekkürler" demek isterdim ama maalesef bu videoda duyduğum bazı ifadeler nedeniyle acı içerisindeyim (mental olarak). Zira Atatürk'ün zamanında Türklerin Hint-Avrupalı olduğunu kanıtlamaya çalıştığını söylemeniz o dönem yazılmaya çalışılan tarih anlatısını hiç okumadığınızı gösteriyor. Bazılarının "herkes aslında Türk" diyerek manipüle ettikleri bu Türk Tarih Tezi, bugün Tarım Havzası olarak bilinen bölgede bulunan, demir işlemeyi, tarım yapmayı keşfetmiş ve Türklerin doğrudan mirasçısı olduğu bir uygarlığın iç denizin kuruması ile göç ettiği ve Mezapotamya'dan Çin'e geniş bir bölgede oradaki yerli halklar ile karışarak ileri kültür ihraç ettiğini savunur. Bu tez ne bizi Hint-Avrupalı yapar (ki bu tam bir saçmalıktır) ne de bilimsel değildir. Zira Çin ve Sümer'in tarihine baktığımızda her ikisinde de Orta Asya'dan bölgeye gelen Orta Asya kökenli halkların olduğu; bu halkların Çin'e "Mandate of Heaven" fikrini, Sümer'e ise şehirleşmeyi tetiklediğini biliyoruz. Türk Tarih Tezi'nin buraya eklediği şey bu uygarlığın Tarım'da olduğu ve o bölgeyi mesken eylemiş Türklerin ise bu medeniyetin doğrudan mirasçısı olduğudur. Teoriler çürütülür ve geliştirilir, bu onların doğasıdır. İçine ideolojik fikirler karışmış olabilir, buluntular manipüle edilmiş olabilir fakat ironik olan bu zaten tarih öncesini yazmanın tek yoludur.
Neoliberalizm ve neoliberal ekonomi hakkında da bir video alabilir miyiz? Neoliberal ekonomik anlayış türk milliyetçiliğine ne kadar uygundur, veya ne kadar çelişkilidir?
Bu konuda bir review yazarsaniz ve yayinlarsaniz zevkle okuruz. Yoksa boyle soylemek yeterli olmuyor. Teoriler curur hata da yapilir ama bu reviewlar yol gosterir. Hem uluslararasi onay da alinir.
Benim bu konudaki düşüncem şöyle: 1, 0'dan her zaman daha iyidir. Eski Türkler nardugan diye bir bayram kutlamıyordu evet ama yeni Türkler kutlayabilir. Insanların noel baba aracılığıyla eğlenmelerindense Ayaz Ata ile eğlenmeleri daha "Milli" geliyor. Bu kültür ister 100 yıllık olsun ister 150. Sonucta Türk dünyasından küçük bir azınlık grup böyle bir kültürü ha kendi kendince ha dışarıdan gelen etkiyle şekillendirmişler. Yani sonuçta el ile yaptığımız bozkurt selamı da birkaç on yıllık bir gelenek. Türk kahvesi 400 yıldır, Türk çayı 100 yıldır var olan kültürel ögeler. Kültür canlıdır kendi yolunu belirler. Eğer günümüz Türkleri "yeni bir gelenek" olduğunu bilerek nardugan kutlamak isterse buna destek olunmalı.
İki aydır kesintisiz takip ediyorum. Hitabiniz çok fazla kaliteli, çok kalabalık bilgi olarak gramer olarak, 10 sn lik bir soyleminizden bile xxl GB bilgi çıkıyor. Bu zengin hitapla cok fazla kişiye dokunabileceğinizi düşünmüyorum. Ben çok keyif alıyorum, çok öğreniyorum. Kitabınızı temin ettim, bir kaç kere okumam gerekecek :(
Bilimsellikte taviz verilmemesi, akademik çalışmalarda gerçeklerin konuşulması konusunda haklısın. Ancak bir şey üst üste gerçekeleşiyorsa kültürdür ve konu yine sosyolojik incelenmeledir. İşin aslı inkar edilmemelidir. Buraya kadar hem fikirim. Lakin daha önce sosyal medyada ifade ettiğimi buraya kopyalıyorum. Kutlayan kimseyi ne aşığalarım, ne de dışlarım. Senin ima ettiğin gibi de bir şeyi gizlemeye çalışmıyorum. '#nardugan meselesini hala, ısrarla anlamayanlara izah edeyim. Bu bir sosyal tepkidir. Bilimsellik aramayın. Dünyada benzer örneği var mı? Var! Her şeyi Türke bağlama hikayesi değil bu. İki yanı var. 1. Kutlayan Türkler var. O zaman Türklerin bayramıdır. İnanırsın, inanmazsın o senin sorunun. 2. Uydurma bakış açısı ile toplumu kısıtlamak için, kafana göre vaaz verirsen. Karşı tarafta senin karşına baş edemeyeceğin bir argüman sunar. Yani biz ülkecek siyasi tepki göstermek için bayram mı icat ettik. Evet! Bu bayram toplum tarafından kabul edildi ve kutlandı mı? Evet. Artık yepyeni bir Türk şenliğimiz var. O zaman kutlayalım! Ayrıca meselelerde Türklere bağlamak değil de, Türkün yararına şeklinde çözümleme yaparsak hepimiz kazançlı çıkarız. Zırva diyip geçmeyin. Ahmet Taşağıl Hocam candır. Canımı istesin veririm. O bilimsel değil derse, hata var derse kabulümdür. Lakin meydana gelen yeni gerçekliği de kabul edip, doğrusuyla hareket ederim. Ben de bu bayramı aldım kabul ettim. Kutluyorum. Kutlayan herkese de kut dilerim. Türk milletinin aklıyla dalga geçen de düşmanını tanısın. Biz sadece kılıçta değil, kalemde de iyi bir silahşörüz. Zaten ne varsa sahip olduğunuz, savunduğunuz bizim himayemizde edindiniz. Bunu idrak ve kabul etmezseniz daha nice bayramları da böyle kutlatırız bilesiniz.🐆 th-cam.com/video/XFwdHUFM690/w-d-xo.html Sevgiyle ❤🦾🔥🐺🇹🇷' Yani bu yaşanmış bir konu ve toplumsal kabul almış bir olay. Senin de ifade ettiğin gibi gerçeği saptırmadan kabul edip, kavga etmektensa bundan nasıl yararlanılır o traftan bakıyorum. Bu çapıtmak, zırvayı savunmak değildir. Yukarıda Belçika'da yaşanmış bir olay ile örnek verdim. Adamlar olmayan bir şeyi tepki amaçlı yoktan yaratmışlar. Bunlar yaşanıyor. Dediğin gibi kültür değişken. O zaman doğru tarafa akması için sağduyu ile sabır ile yönlendirme yapalım. Herkesin bilim insanı gibi davranmasını bekleyemezsin. Bunu savunuyorsan, bilim insanlarını öne daha çok çıkartmalısın. Hem onu hem bunu yapamazsın.
Şunu da ilave edeyim ulusalcı kesim böyle mi ilgi duyuyor: Türklüğüne, bırak böyle baksın. Sen akademiyi korursan gerisi kendiliğinden gelir. Yeter ki akademi de sıçma. Türkçülüğe ilgisi böyle artacaksa, böyle gelsin. Ulusalcı diye bu insanlara gerizkalı demek doğru değil. Usul esastan önce gelir. Ayrıca ulusalcı biri de gayet Türkçü olabilir. Şart değil Turanı ölümüne savunması. Bilimsellik konusunda benim kadar savaştın mı bilmiyorum. Bu amaçla projeler geliştirdim. O ayrı, siyaset ayrı. Konuya siyaset gözüyle inceleyeceksen yeni bir kültür gayet biz de yaratabiliriz. İlla ki daha önce olması gerekmiyor! Örn:ABD kültürü: Yağlı güreş- ABD güreşi, Futbol - ABD Futbolu, Lahmacun- Pizza , Dürüm- Hambuger ... adamlar 'olmayan milleti' yoktan kültür yaratarak, 'millet' haline getirdi. İşin siyasi kısmında bizim de böyle şeylere kafa yormamız, mevcutun altında ezilmemiz için de önemli. Bunlar arasında en güçlü araç teknolojidir. Uzun soluklu ve maliyeti yüksek bir yol. Bu cepte. Başka hızlı neler olabilir? Nardugan toplumsal yayılım olduğu için kullanılmaya müsait. O zaman gayet kullanırım.
Hocam siz daha iyi bilirsiniz benim de şu dikkatimi çekmişti. Bir baba (bazılarında demirci bazılarında padişah veya bir asker her neyse) bir kılıcı kayaya saplar ve o kılıcı yıllarca kimse yerinden çıkaramaz ta ki oğlu gelip çıkarana kadar. Ben bu hikayeyi Norveç mitolojisinde de duydum, orta çağ ingilteresinde, antik Mısır hikayelerinde de hatta rahmetli Cüneyt Arkın'ın filminde de
Abi konuyla alakası yok da daha önceki bir videoda çok eski bazı bilgisayar oyunlarını artık oynayamadığından bahsetmiştin. Sid Meier's Gettysburg de bunlardan biridir diye tahmin ediyorum. Game Labs adında ufak bir stüdyo var, bu stüdyonun Ultimate General: Gettysburg ve Ultimate General: Civil War oyunlarına bakmanı tavsiye ederim, ben bayağı başarılı buluyorum.
@MBahadrhanDincaslan Tahmin etmem gerekirdi aslında. O zaman en azından 3 gün önce çıkan oyunlarının haberini vermiş olayım. Amerikan Devrimi'nde geçiyor, harita üzerinde gerçek zamanlı olarak hareket edip kaynak yönetimi yaptığın yeni bir tarz denemişler. Daha oynama fırsatım olmadı, ama iyi duruyor.
Atatürk ün Güneş Dilden vaz geçtiğini bildiren hangi kaynak var ben bilmiyorum o Öldükten sonra devam edilmedi sadece... Bunu dışında Gündoğan Bayramını yalnız Tatarların kutlaması diğer Türklerin de kutlaması için yeterlidir... Cumhuriyet gibi yenidir...
kültürler sürekli birbirini etkiler ve etkileri çok uzun olur. nardugan bayramının olma ihtimalini ben yok saymıyorum ve bu hali ile dahi var olma hakkını destekliyorum. ancak dediğiniz gibi kültür çok kaygan bir zemindir ve hamasi milliyetçilik yapılacak bir saha değildir. sizin gibi ya da bu konularla ilgilenmeyi seven düşünce insanları açısından kültür artık soyut bir kavram halini alır ve neredeyse evrenselliğe yakınsar. Ancak esas kültür avam tabakası tarafından oluşturulur kandil geceleri direk arası eğlenceleri ortaoyunu eğlenceleri delbek çalan teyzeler hep bu avam kültürün incileridir. Şu halde ne olursa kimliği ve kökeni ne olursa bunların desteklenmesi edebiyatın ve medyanın içine eklemlenmesi Endüstriye kültürün ezici gücü göz önüne alındığında uzun vadede yok olması mukadder olan bu mitlere son bir saygı duruşu olarak hoş olacaktır. yalan söylememe ve yeni değerler inşa etme konusunda ise size tamamen katılıyorum.
Ahmet Taşağıl Nardugan'ın eski Türk tarihinde olmadığını söylüyordu zaten. Hatta şunu da eklemişti 1. cemrenin düştüğü 19-20-21 Şubat önemliydi eski Türklerde, sarayda dahi kutlanırdı, haricinde Ayaz Ata diye bir şey yok.
Bir etkinliği kutlamak için tarihi mesnet aranmasına gerek yoktur.
app.sipay.com.tr/dplLink/A7bxpqr4
usule, temkine davet etmeniz çok yerinde.
Sonunda bu konularda mantıklı, akılcı konuşan birini dinlemiş oldum.
abi saçlarını kısa kesme, böyle daha karizmatiksin.
Yelesiz kurt mu olur?
DOĞRU.
HATTA BENCE BİRAZ DAHA UZATMALI.
Bunu gören bahadır abinin yapacağı kısa kestirmek olur ahahahag
Onca bıyık denemesinden de en güzeli bu bence..daha oynama reis 🤌
Bu gün Tepegöz için yakıyoruz🚬
Nardugan diye anlatmaya başlayan herkese bu videoyu atacağım. Belki düşünmelerine bir vesile olur.
Çok guzel anlattınız prestij azalması konusunu.
Türk, Macar ve Avrupalı kaynaklara bakınca, KENDİ DEĞERLENDİRMEM TABİ Kİ,, bu ağaç süsleme ve mevsim kutlama, toplanma, hediyeleşme vs. daha çok Türk(Hun) kökenli gibi geliyor, yani bu etkileşim de bence Öntürkler çok etkin(aslında nevruz/Yenigün/bahar kutlamaları gibi),, tabi ki de günümüz çam ağacı süsleme, noel baba ve hediyeleşme paketi, daha yeni ve avrupalı kökenli,, yani bizim geçmişten günümüze devam ettirdiğimiz Nardugan diye bir kutlama yok(varsa geniş halk kitlelerinde yok, belki daha az sayılı Türk gruplarında olabilir, ben bilmiyorum),, Ayaz Ata ve Kar Kız da tabi daha yakın tarihli Rus kültür sahasında yaşayan Türkler arasında yayılan(ne kadar yayıldı bilemiyorum) bir söylence ve etkinlik,, ancak yine de bence sahip çıkılmalı, bu noel baba ve Batıya karşıtlık gibi değil, o da olsun, önemli değil ama meselâ Türk halkları arasında Nardugan, ağaç süsleme, Ayaz Ata ve Kar Kız gibi figürlerle biraz farklı bir yorum, ortak bir kutlama, ortak bir kültür ve eğlence hamlesi olmaz mı? Bu yakınlık ve popülerleşme sonucunda ekonomik bir fayda olabilir, örneğin çocuklara başta olmak üzere film, dizi, çizgifilm gibi hamleler, Türk halkları arasında yakınlaşma, bir çok kalemde Türk üreticilerinin faydasına da olur,, bence modern Türk devletleri ve insanları direkt olarak O BİZİM, BU BİZİM gibi değil de, bakış açısını değiştirerek, benzer ama farklı bir hikaye yazabilir, insanlara da Nardugan kutluyor diye kızmayın, kötü bir şey yapmıyorlar, tarihi eleştirileri tabiki de herkes yapsın ancak bırakın birilerinin hoşuna gidiyorsa Narduganı sahiplesin kutlasın(bir de zaten sosyal medya da daha çok geçerli bir söylem ve kutlama, dışarı da çok nadir böyle bir kutlama var),, ben bu insanlara karşı neredeyse yobazlık vurgusu dahi yapılarak, yapılan yorumları anlamıyorum, gayet de soft bir faaliyet
fikrinize kesinlikle bayıldım. Keşke gerçekleştirmek için bir şey yapabilsem..
Abi videoları fatih altayli gibi sabah 7 gibi atsanız daha sağlam bi kitle oluşur bence
Teşekkürler hocam
Normalde hep olduğu gibi "Emeği geçen herkese teşekkürler" demek isterdim ama maalesef bu videoda duyduğum bazı ifadeler nedeniyle acı içerisindeyim (mental olarak). Zira Atatürk'ün zamanında Türklerin Hint-Avrupalı olduğunu kanıtlamaya çalıştığını söylemeniz o dönem yazılmaya çalışılan tarih anlatısını hiç okumadığınızı gösteriyor. Bazılarının "herkes aslında Türk" diyerek manipüle ettikleri bu Türk Tarih Tezi, bugün Tarım Havzası olarak bilinen bölgede bulunan, demir işlemeyi, tarım yapmayı keşfetmiş ve Türklerin doğrudan mirasçısı olduğu bir uygarlığın iç denizin kuruması ile göç ettiği ve Mezapotamya'dan Çin'e geniş bir bölgede oradaki yerli halklar ile karışarak ileri kültür ihraç ettiğini savunur. Bu tez ne bizi Hint-Avrupalı yapar (ki bu tam bir saçmalıktır) ne de bilimsel değildir. Zira Çin ve Sümer'in tarihine baktığımızda her ikisinde de Orta Asya'dan bölgeye gelen Orta Asya kökenli halkların olduğu; bu halkların Çin'e "Mandate of Heaven" fikrini, Sümer'e ise şehirleşmeyi tetiklediğini biliyoruz. Türk Tarih Tezi'nin buraya eklediği şey bu uygarlığın Tarım'da olduğu ve o bölgeyi mesken eylemiş Türklerin ise bu medeniyetin doğrudan mirasçısı olduğudur. Teoriler çürütülür ve geliştirilir, bu onların doğasıdır. İçine ideolojik fikirler karışmış olabilir, buluntular manipüle edilmiş olabilir fakat ironik olan bu zaten tarih öncesini yazmanın tek yoludur.
İzlediğim en güzel videolardan. Teşekkürler Bahadır ağabey.
Bahadır Hocam dilinize, emeğinize sağlık.
Neoliberalizm ve neoliberal ekonomi hakkında da bir video alabilir miyiz? Neoliberal ekonomik anlayış türk milliyetçiliğine ne kadar uygundur, veya ne kadar çelişkilidir?
Bilgi dolu bir içerik daha. Ağzınıza sağlık
Bu konuda bir review yazarsaniz ve yayinlarsaniz zevkle okuruz. Yoksa boyle soylemek yeterli olmuyor. Teoriler curur hata da yapilir ama bu reviewlar yol gosterir. Hem uluslararasi onay da alinir.
Benim bu konudaki düşüncem şöyle: 1, 0'dan her zaman daha iyidir. Eski Türkler nardugan diye bir bayram kutlamıyordu evet ama yeni Türkler kutlayabilir. Insanların noel baba aracılığıyla eğlenmelerindense Ayaz Ata ile eğlenmeleri daha "Milli" geliyor. Bu kültür ister 100 yıllık olsun ister 150. Sonucta Türk dünyasından küçük bir azınlık grup böyle bir kültürü ha kendi kendince ha dışarıdan gelen etkiyle şekillendirmişler. Yani sonuçta el ile yaptığımız bozkurt selamı da birkaç on yıllık bir gelenek. Türk kahvesi 400 yıldır, Türk çayı 100 yıldır var olan kültürel ögeler. Kültür canlıdır kendi yolunu belirler. Eğer günümüz Türkleri "yeni bir gelenek" olduğunu bilerek nardugan kutlamak isterse buna destek olunmalı.
@@ahmedsabrisahin4598 Çille nardugana kıyasla daha otantik ve samimi bir kutlama bence bunu merkeze almak daha doğru.
Kutlamayacağım adetim değil dediniz. Her günüm kutlama gibi geçiyor zaten dediniz.
İki aydır kesintisiz takip ediyorum. Hitabiniz çok fazla kaliteli, çok kalabalık bilgi olarak gramer olarak, 10 sn lik bir soyleminizden bile xxl GB bilgi çıkıyor. Bu zengin hitapla cok fazla kişiye dokunabileceğinizi düşünmüyorum. Ben çok keyif alıyorum, çok öğreniyorum. Kitabınızı temin ettim, bir kaç kere okumam gerekecek :(
Mitoloji sohbetiniz harika. Bir gün Joseph Campbell videosu gelir mi?
Harika
Bilimsellikte taviz verilmemesi, akademik çalışmalarda gerçeklerin konuşulması konusunda haklısın. Ancak bir şey üst üste gerçekeleşiyorsa kültürdür ve konu yine sosyolojik incelenmeledir. İşin aslı inkar edilmemelidir. Buraya kadar hem fikirim. Lakin daha önce sosyal medyada ifade ettiğimi buraya kopyalıyorum. Kutlayan kimseyi ne aşığalarım, ne de dışlarım. Senin ima ettiğin gibi de bir şeyi gizlemeye çalışmıyorum.
'#nardugan meselesini hala, ısrarla anlamayanlara izah edeyim. Bu bir sosyal tepkidir. Bilimsellik aramayın. Dünyada benzer örneği var mı? Var!
Her şeyi Türke bağlama hikayesi değil bu. İki yanı var.
1. Kutlayan Türkler var. O zaman Türklerin bayramıdır. İnanırsın, inanmazsın o senin sorunun.
2. Uydurma bakış açısı ile toplumu kısıtlamak için, kafana göre vaaz verirsen. Karşı tarafta senin karşına baş edemeyeceğin bir argüman sunar. Yani biz ülkecek siyasi tepki göstermek için bayram mı icat ettik. Evet! Bu bayram toplum tarafından kabul edildi ve kutlandı mı? Evet. Artık yepyeni bir Türk şenliğimiz var. O zaman kutlayalım!
Ayrıca meselelerde Türklere bağlamak değil de, Türkün yararına şeklinde çözümleme yaparsak hepimiz kazançlı çıkarız. Zırva diyip geçmeyin.
Ahmet Taşağıl Hocam candır. Canımı istesin veririm. O bilimsel değil derse, hata var derse kabulümdür. Lakin meydana gelen yeni gerçekliği de kabul edip, doğrusuyla hareket ederim. Ben de bu bayramı aldım kabul ettim. Kutluyorum. Kutlayan herkese de kut dilerim.
Türk milletinin aklıyla dalga geçen de düşmanını tanısın. Biz sadece kılıçta değil, kalemde de iyi bir silahşörüz. Zaten ne varsa sahip olduğunuz, savunduğunuz bizim himayemizde edindiniz. Bunu idrak ve kabul etmezseniz daha nice bayramları da böyle kutlatırız bilesiniz.🐆
th-cam.com/video/XFwdHUFM690/w-d-xo.html
Sevgiyle ❤🦾🔥🐺🇹🇷'
Yani bu yaşanmış bir konu ve toplumsal kabul almış bir olay. Senin de ifade ettiğin gibi gerçeği saptırmadan kabul edip, kavga etmektensa bundan nasıl yararlanılır o traftan bakıyorum. Bu çapıtmak, zırvayı savunmak değildir. Yukarıda Belçika'da yaşanmış bir olay ile örnek verdim. Adamlar olmayan bir şeyi tepki amaçlı yoktan yaratmışlar. Bunlar yaşanıyor. Dediğin gibi kültür değişken. O zaman doğru tarafa akması için sağduyu ile sabır ile yönlendirme yapalım. Herkesin bilim insanı gibi davranmasını bekleyemezsin. Bunu savunuyorsan, bilim insanlarını öne daha çok çıkartmalısın. Hem onu hem bunu yapamazsın.
Şunu da ilave edeyim ulusalcı kesim böyle mi ilgi duyuyor: Türklüğüne, bırak böyle baksın. Sen akademiyi korursan gerisi kendiliğinden gelir. Yeter ki akademi de sıçma. Türkçülüğe ilgisi böyle artacaksa, böyle gelsin.
Ulusalcı diye bu insanlara gerizkalı demek doğru değil. Usul esastan önce gelir. Ayrıca ulusalcı biri de gayet Türkçü olabilir. Şart değil Turanı ölümüne savunması.
Bilimsellik konusunda benim kadar savaştın mı bilmiyorum. Bu amaçla projeler geliştirdim. O ayrı, siyaset ayrı. Konuya siyaset gözüyle inceleyeceksen yeni bir kültür gayet biz de yaratabiliriz. İlla ki daha önce olması gerekmiyor!
Örn:ABD kültürü: Yağlı güreş- ABD güreşi, Futbol - ABD Futbolu, Lahmacun- Pizza , Dürüm- Hambuger ... adamlar 'olmayan milleti' yoktan kültür yaratarak, 'millet' haline getirdi.
İşin siyasi kısmında bizim de böyle şeylere kafa yormamız, mevcutun altında ezilmemiz için de önemli. Bunlar arasında en güçlü araç teknolojidir. Uzun soluklu ve maliyeti yüksek bir yol. Bu cepte. Başka hızlı neler olabilir?
Nardugan toplumsal yayılım olduğu için kullanılmaya müsait. O zaman gayet kullanırım.
Keşke Türk masalları destanları okusan da çocuklarımıza dinletsek
Hocam siz daha iyi bilirsiniz benim de şu dikkatimi çekmişti. Bir baba (bazılarında demirci bazılarında padişah veya bir asker her neyse) bir kılıcı kayaya saplar ve o kılıcı yıllarca kimse yerinden çıkaramaz ta ki oğlu gelip çıkarana kadar. Ben bu hikayeyi Norveç mitolojisinde de duydum, orta çağ ingilteresinde, antik Mısır hikayelerinde de hatta rahmetli Cüneyt Arkın'ın filminde de
👍
Tüm isevi Türklerin ağaç süsleme festivalini kutlarım
Abi konuyla alakası yok da daha önceki bir videoda çok eski bazı bilgisayar oyunlarını artık oynayamadığından bahsetmiştin. Sid Meier's Gettysburg de bunlardan biridir diye tahmin ediyorum. Game Labs adında ufak bir stüdyo var, bu stüdyonun Ultimate General: Gettysburg ve Ultimate General: Civil War oyunlarına bakmanı tavsiye ederim, ben bayağı başarılı buluyorum.
Sevgili dostum ilkinde 400, ikincisinde 1200 saatim var :)
@MBahadrhanDincaslan Tahmin etmem gerekirdi aslında. O zaman en azından 3 gün önce çıkan oyunlarının haberini vermiş olayım. Amerikan Devrimi'nde geçiyor, harita üzerinde gerçek zamanlı olarak hareket edip kaynak yönetimi yaptığın yeni bir tarz denemişler. Daha oynama fırsatım olmadı, ama iyi duruyor.
@@altaycan389 Aldım ama oynayamadım, vaktim yok henüz.
GOG'a gelsin diye bekliyorum
Atatürk ün Güneş Dilden vaz geçtiğini bildiren hangi kaynak var ben bilmiyorum o Öldükten sonra devam edilmedi sadece... Bunu dışında Gündoğan Bayramını yalnız Tatarların kutlaması diğer Türklerin de kutlaması için yeterlidir... Cumhuriyet gibi yenidir...
10:09 nart
Mustafa B. Bozkurtla bir söyleşiniz olsa keşke
Abi imzandan sonra adımı da andın. Artık yüz yüze sohbete inşallah.
kültürler sürekli birbirini etkiler ve etkileri çok uzun olur. nardugan bayramının olma ihtimalini ben yok saymıyorum ve bu hali ile dahi var olma hakkını destekliyorum. ancak dediğiniz gibi kültür çok kaygan bir zemindir ve hamasi milliyetçilik yapılacak bir saha değildir. sizin gibi ya da bu konularla ilgilenmeyi seven düşünce insanları açısından kültür artık soyut bir kavram halini alır ve neredeyse evrenselliğe yakınsar. Ancak esas kültür avam tabakası tarafından oluşturulur kandil geceleri direk arası eğlenceleri ortaoyunu eğlenceleri delbek çalan teyzeler hep bu avam kültürün incileridir. Şu halde ne olursa kimliği ve kökeni ne olursa bunların desteklenmesi edebiyatın ve medyanın içine eklemlenmesi Endüstriye kültürün ezici gücü göz önüne alındığında uzun vadede yok olması mukadder olan bu mitlere son bir saygı duruşu olarak hoş olacaktır.
yalan söylememe ve yeni değerler inşa etme konusunda ise size tamamen katılıyorum.
Bu ne baba 😂😂😂 Türküm ama bu anlatılanlar umrumda değil. Keşke başka dertlerim olmasa da hobi olarak bunlarla ilgilensem😂😂😂
x de makul türk adlı hesap rende binası elemanıdır .
“sözde” diyebilirsiniz 5:29
Nardugan ı Kayseri’de kutladık
Gündüz ve akşam iki ayrı program kapsamında
Biz bunu 15 yıldır yapıyoruz
Herkesin narduganı kutlu olsun
sümerlerden beri var olan kadim Türk yılbaşı nardugan hakkında böyle saçmalamanız beni hayal kırıklığına uğrattı.😢
Kaynak belirtir mısınız bizler de araştırıp görelim
@@superisii1385Sadece bir yerlerden duydu ve iman etti. Kaynak belirtemez. Belirtse de kendi açıp okumamıştır, şeyhi ona anlatmıştır.
@@user-br1ql3ty5l muhtemelen öyle ama varsa paylaşsın diye söyledim, videodaki bilgileri ve emeği karalamaya çalışmak böyle rahatca olmamalı :)
Noeli şerif mübarek olsun derim ve çıkarım
Ahmet Taşağıl Nardugan'ın eski Türk tarihinde olmadığını söylüyordu zaten. Hatta şunu da eklemişti 1. cemrenin düştüğü 19-20-21 Şubat önemliydi eski Türklerde, sarayda dahi kutlanırdı, haricinde Ayaz Ata diye bir şey yok.
Veeee takipten çıkılır 😂yermi Türk çocuğu bu numaraları 😎
Ciddi sanan çıkabilir o yüzden cümlenin sonuna /s ekle
Size yayından sonra Instagram üzerinden bir Mesaj gönderdim, okumanızı arz ederim. Okumanızı tavsiye ederim. Okumanızı öneririm.
Esen kalın