MITEN PARANTAA KESKITTYMISKYKYÄ

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 5

  • @tiinaeskelinen6047
    @tiinaeskelinen6047 2 ปีที่แล้ว +1

    Kiitos, että olet tehnyt ja teet näitä videoita ❤
    Ihan älyttömän paljon tsemppiä sinulle ❤️

    • @juulialilja
      @juulialilja  2 ปีที่แล้ว +1

      Kiitos että kommentoit, ihana kuulla ❤️ haleja sinne😍

  • @scrpld7111
    @scrpld7111 3 ปีที่แล้ว +1

    Mielenkiintoinen aihe. Uskon itse ainakin, että meditointi tai hiljaisen hetken viettäminen parantaa sitä, että ei ole niin altis ärsykkeille. Eikä se välttämättä tarkoita sitä, että kuinka kauan voit keskittyä yhteen asiaan. Muistin parantaminen tai muistiin liittyvät asiat voisivat liittyä tuohon keskittymiskykyyn myös. Muistihan jaetaan kolmeen aisti-, työ- ja säilömuistiin. Muistettava asia tulee ensin silmään ja jatkaa siitä eteenpäin työmuistiin. Työmuistin kesto kuulema on lyhyt n. 20 sekuntia. Asia siirretään tämän jälkeen mahdollisesti säilömuistiin, joka on rajaton muisti kapasiteetin osalta, mutta muistettavan asian siirtäminen takasin työmuistiin on vaikeampi tapaus.
    Työmuistissa muistettavat asiat tosiaan pysyy vain tuon pienen hetken verran ja niikuin sanoit, että jos vaihtele asioiden välillä jatkuvasti niin aikasemmat asiat pyyhkiytyvät työmuistista pois ja keskityt jatkuvasti uusiin ärsykkeisiin. Pekka Reinikaisella oli tästä hyvä esimerkki, että työmuisti on kuin kaltevat pöytä johon tulee asioita ja ne pikku hiljaa tippuvat pöydältä. Jos siinä pöydällä on valtavasti asioita, niin et kerkeä pitämään niitä asioita siinä pöydällä jatkuvasti. Kun taas keskityt yhteen asiaan kerralla voit pidentää asian pysyvyyttä työmuistissa.

    • @juulialilja
      @juulialilja  3 ปีที่แล้ว

      Ehdottomasti keskittymiskyky ja muisti liittyy vahvasti toisiinsa. Itse oon huomannut, että kun on alkanut meditoida ja keskittyä enemmän asioihin, niin muistikin on parantunut 😊

  • @vibeckyleinonen7029
    @vibeckyleinonen7029 4 ปีที่แล้ว +1

    Lindo video👌🙂